Dodaj do ulubionych

trio development

IP: *.warszawa.mm.pl 21.09.10, 19:02
Witam
czy ktoś może zna Trio Development i jego inwestycje? Jakie macie doświadczenia z tym developerem i czy ktoś kupił może mieszkanie na Geodetów w Piasecznie? Bardzo proszę o wypowiedzenie się w każdym szczególe.
Dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: steady_at_najx Re: trio development IP: 109.243.46.* 21.09.10, 21:58
      znamy, znamy, Asiuniu, nam TEŻ się te APARTAMENTY bardzo podobają, lokalizację uważamy za PRESTIRZOWĄ, ciekawe czy zdążymy jeszcze kupić? Nie wiem jak wy, ale ja nie będę frajerem i nie przepuszczę takiej OKAZJI, już wybiegam z domu. W Biurze Sprzedaży będę za jakieś 15 minut bo tyle jest na piechotkę z centrum. Samochodem jakieś 4-5 minut. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów!
    • abarth9 Re: trio development 22.09.10, 08:21
      Witam
      Jakiś czas temu ( na początku sprzedaży miałem zamiar kupić mieszkanie w tej inwestycji. Wszystko było fajnie. Lokalizacja, cena itp. ( nawet nie zrażał mnie ten słup wysokiego napięcia)
      Podjąłem rozmowy wstępne z dev. i wszystko było jeszcze bardziej w porządku. Jednak coś mnie wstrzymywało. Nie mogę powiedzieć dużo o dev. czy to dobrego czy złego. mogę natomiast powiedzieć dlaczego nie kupiłem tam mieszkania.
      Mianowicie brak jakichkolwiek opinii, informacji o dev. w internecie. Wiem że zbudowali już dwie albo trzy inwestycje (widziałem i rozmawiałem z ludźmi). Jednak są to małe budyneczki (szeregowce)i wg. mnie zachodzi obawa że ten nowy budynek z racji że jest większy od wybudowanych będzie cierpiał na choroby wieku dziecięcego (ale mogę się mylić bo to nie ja jestem dev. i budowlańcem- oby wszystko było dobrze).
      Druga i w sumie dla mnie najważniejsze sprawa to był fakt że podczas rozmów mówiono mi ze budowa rozpocznie się około marca-kwietnia. Mieszkam tu niedaleko i poza wykarczowaniem terenu w w/w miesiącach nic się nie dzieje (t.j. do poniedziałku 20-09,2010)(chyba że zmieniły się terminy bo już od jakiegoś czasu się tym nie interesuje tak jak na początku
      Jakbym kupił to bym się zaczął denerwować.
      Tak wiec kupiłem gdzie indziej - też w Piasecznie za bardzo podobne pieniądze, od w.g. mnie dobrego dev. i co najważniejsze trzymają terminów a nawet jest szansa że będzie wcześniej.
      Pozdrawiam
      • Gość: asia Re: trio development IP: *.warszawa.mm.pl 22.09.10, 18:22
        Dzięki za info. Będę miała to na uwadze. Właśnie to wstrzymywanie tej budowy mnie zastanawia. A możesz podać u jakiego developera kupiłeś mieszkanie? Bo nadal się rozglądam.
        • abarth9 Re: trio development 22.09.10, 18:44
          Kupiłem od dev. który się nazywa "przedsiębiorstwo inwestycyjne". Zrobił on osiedle pt. "majowy zakątek". Interesowałem się mieszkaniem od nich już w trakcie budowy II etapu ale miałem jeszcze mało wkładu własnego i zrezygnowałem. Ostatnio byłem na tym osiedlu i pytałem sie chyba z 6 czy 7 osób czy były jakieś problemy jeśli chodzi o budynek to kazdy mówił ze wszystko jest ok. Tu na forum też jest wątek Majowego zakątka. Wiadomo trochę sie tam kłucą ale tak chyba wszędzie jest( w sumie jak czytam to o jakieś pierdoły typu trawnik itp.).
          Ja kupiłem w inwestycji "Aleja Kalin" co można powiedzieć jest IV etapem Majowego zakątka. Warto poszukać czegoś dla siebie. Nie wszystkie mieszkania maja super rozkład ale da się coś fajnego znaleźć. Ceny też są w miare fajne.
          Jak będziesz miała jakieś pytania odnośnie innych inwestycji to może będę w stanie coś pomóc bo rozglądam się (obserwuję) rynek piaseczyński od dłuższego czasu (mniej więcej od jakiś 2 lat).
          Pozdrawiam
          • Gość: zdzichu Re: trio development IP: 83.238.7.* 22.11.10, 14:15
            Czy ktoś coś więcej wie na temat tej inwestycji?? Czy budowa została już rozpoczęta??

• abarth9 Re: trio development 22.11.10, 19:13
              Kolego, przejeżdżałem w sobotę i krzaczki dalej rosną jak rosły.
    • Gość: jacek ja polecam - to dobra lokalizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 19:16
      z dobrym dojazdem do Warszawy

co do dewa to nie ma wielkiego strachu - jest przeswietlony przez agencje nieruchomosci z jaka wspolpracuje przy inwestycjach mieszkaniowych

mozna wchodzic bez dwoch zdan
      • Gość: gość Re: ja polecam - to dobra lokalizacja IP: *.home.aster.pl 23.11.10, 21:31
        A ja mam dwie wątpliwości. Jakiś czas temu na targach mieszkaniowych rozmawiałem z przedstawicielem. W toku rozmowy pokazywał plany itp i jak szukał czegoś na kompie to otworzył przez przypadek jakiś katalog i ukazały się rózne dokumenty (pliki) o nazwach "weksel", "wezwanie do zapłaty" itp. Ja osobiście się na tym za bardzo nie znam ale żona która siedziała obok z racji że pracuje w windykacji własnie firm budowlanych odrazu zareagowała i delikatnie spytała co to za weksel to przedstawiciel uciekł od tematu wyraźnie spłoszony ( nie będę tu opisywał jak wyglądał ale wiecie jak wygląda ktoś przyłapany na czymś).
        Po drugie kiedy w trakcie interesowania się nieruchomością w/w małżonka skorzystała z usług firmy która prześwietla inne firmy pod względem finansowym pomimo podania przyczyn i nazwisk osób zainteresowanych takimi informacjami (byliśmy w trakcie rozmów o konkretnym lokalu) nie udzieliła ich.
        Oczywiście nie mam pewności co do pierwszej jak i drugiej "wątpliwości" ale w moim przypadku te dwie rzeczy zaważyły na decyzji.
        • Gość: zdzichu Re: ja polecam - to dobra lokalizacja IP: 83.238.7.* 24.11.10, 13:53
          Jest ktoś może na forum kto już kupił tam mieszkanie ?? Bo ja się mocno nad tym zastanawiam. Niepokoi mnie tylko odwlekający się czas rozpoczęcia budowy. Planowany termin ukończenia to koniec przyszłego roku, czy aby zdążą to wybudować ? Zaraz spadnie śnieg a jak kolega wyżej pisał tam jeszcze krzaki rosną.
          • abarth9 Re: ja polecam - to dobra lokalizacja 28.11.10, 09:14
            Śnieg spadł na krzaki. No to trza czekać do wiosny.
            • abarth9 Re: ja polecam - to dobra lokalizacja 04.12.10, 18:41
              Do wszystkich zainteresowanych tą inwestycją
              • abarth9 Re: ja polecam - to dobra lokalizacja 22.12.10, 22:00
                Nowe wiadomości. Pojawiła się koparka i sobie kopie. Co kopie dowiemy się nie długo
                • Gość: zainteresowany Re: ja polecam - to dobra lokalizacja IP: 195.184.82.* 27.12.10, 09:23
                  witam,
                  od kliku tygodni obseruje teren inwestycji bo zamierzam tam kupic mieszkanie i zdecydowanie sie ruszylo, dzwonilem do developera i otrzymalem informacje, ze wreszcie procedury z kredytem zostaly zakonczone i inwestycja ruszyla ale ze wzgledu na rozpoczecie w okresie ziomym bedzie troszke wolniej postepowaly prace na budowie. Spytalem o zakonczenie inwetystycji czy bedzie na IV kwartal 2011 i Pan ktory ze mna rozmawial powiedzial, ze w zwiazku z pozniejszym otrzymaniem kredytu realny termin to I kwartal 2012 i jezeli planuje jakies kroki finansowe to zebym nie bral pod uwage IV kwartalu 2011 tylko realnie I kwartal 2012, dzwilo mnie to troche na poczatku negatywnie ale jak stwierdzilismy potem z zona wolimy takie podejscie i informowanie klienta niz mowienie nieprawdy. Na nasza prosbe czy mozemy dostac jakies namiary klientow ktorzy kupili mieszkania w poprzednich inwestycjach dostalismy oczywiscie namiary na adresy inwestycji z odpowiedzia, ze mozemy tam podjechac i spytac sie mieszkancow o opinie o developerze i jakosci wykonania. Oczywiscie to zrobilem i z dwoch osob opinie sa pozytywne, jedna mowila, ze na korytarzu sa zle czujki swiatla bo sie zapalaja kiedy chca ale bedzie to nasze trzecie mieszkanie wiec znamy WIEKSZE problemy :) Ogolnie wypowiadli sie pozytywnie wiec jest to dla nas wazne. Jezeli ktos wie wiecej na temat tego developera to prosze o informacje.
                  • Gość: mrz Re: ja polecam - to dobra lokalizacja IP: *.e-plan.pl 29.01.11, 14:32
                    Budowa już się rozpoczeła, wstępne umowy notarialne również podpisane.
                    Uważam, że nie ma się czego obawiać, w kwestii uczciwości dewelopera.
                    Zawsze trzeba brać pod uwagę, problemy z bankami, pogodą i budową(podwykonawcami) itd.
                    W moim przypadku deweloper dowiódł swojej uczciwości i dobrego podejścia do klienta. Tym, że wyraził zgodną na pierwszą wpłatę dopiero jak ruszy budowa. A umowe podpisaliśmy w maju 2010 !!! Zakładam, że cena za metr również była by inna gdyby kwestia kredytu była wyjaśniona już w maju, a budowa faktycznie wtedy by się rozpoczeła.

Mam nadziej że mój optymizm nie jest przesadny. Razem z żoną bardzo się cieszymy że zmieniamy 42m2 na 105 :)

• abarth9 Re: ja polecam - to dobra lokalizacja 29.01.11, 16:04
                      No odważni jesteście. Ja jak wyżej wspomniałem ostatecznie się nie zdecydowałem a mieszkanko bardzo ale to bardzo mi się podobało. Tak jak patrzę na postępy prac to idą dość szybko więc teraz bym się pewnie zdecydował. Taka zmiana musi cieszyć. Ja z niczego idę na 63 m2 więc też czekam z niecierpliwością na odbiór.
                      Pozostaje mi teraz życzyć powodzenia i również szybkiego odbioru bez żadnych problemów
                      Pozdrawiam
                      • Gość: obserwator Budowa wstrzymana !!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.11, 20:19
                        Dwa tygodnie temu zjechała na tą budowe kilkunastoosobowa komisja, było duzo krzyków, policja i teren budowy został zamkniety.
                        Przez kolejne dni z budowy zostały zabrane wszystkie narzadzia i urzadzenia - stoją teraz tylko kikuty elewacji podziemnej, opuszczony dźwig i chwasty które przykrywają resztki desek.
                        Wygląda to jak pobojowisko a to że zabrane zostały wszystkie maszyny świadczyć może, ze długo nie bedzie tam nic budowane. Nawet wypasione auta właścicieli firmy sie nie pojawiają....
                        • Gość: gość Re: Budowa wstrzymana !!!!! IP: *.play-internet.pl 10.07.11, 08:22
                          O k..wa. Nie wiesz co było przyczyną. Kiedyś jak się interesowałem tą inwestycją to kupiłem ich KRS w necie i teraz przychodzą mi info o aktualizacjach. Ostatnio właśnie takie przyszło. Niestety trzeba zapłacić za ten dokument, a mi szkoda kasy tak więc nie wiem co się zmieniło. Może to ma jakiś związek?
                          • Gość: marek Re: Budowa wstrzymana !!!!! IP: 195.184.82.* 16.07.11, 13:45
                            witam,
                            kupiłem tam mieszkanie i oczywiście jestem na bieżąco, developer wymienia generalnego wykonawce poniewaz okazał się nierzetelny i według niego nie wyrabial sie z pracami na czas, rozmawialem z Trio i na razie nie obawiam sie bo faktycznie prace na budowie szly bardzo powoli bo co tydzien tam przyjeżdzałem bo jak to mowia "pańskie oko konia tuczy" :) nie jest to może wymarzona sytuacja ale cóż zdarza sie. Dla mnie ważne jest, że jestem poinformowany i że developer udziela mi wyjaśnień na pytania, nie unika spotkania się i nie ściemnia tylko od razu powiedział jaka jest sytuacja bo jak mój znajomy kupował mieszkanie u innego developera to wyłączyli telefony i ściemniali.
                            • Gość: gość Re: Budowa wstrzymana !!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.11, 13:30
                              Jechałem tamtędy godzinę temu, znajomy który tam kupił mieszkanie prosił abym zobaczył jaki jest stan budowy i jestem PRZERAŻONY.
                              Pracuje tam teraz ekipa która likwiduje wszystko - składają resztę sprzętu, wywożą baraki itd. Obok jest sklep więc zasięgnąłem języka - podobno mają DUŻE kłopoty finansowe, nie płacili za robotę ani za materiały więc wykonawca się zwija i zabiuera wszystko co da się zabrać.
                              Będę tam jechał w przyszłym tygodniu to dam znać co się zmieniło chyba ze ktoś inny mnie wyprzedzi i napisze co ustalił bo to co oczy widzą to chyba lepsze niż to jaki kit wcisna przez telefon...
                              • Gość: Widmo Re: Budowa wstrzymana !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.11, 14:38
                                Witam
                                Ja również kupiłem tam mieszkanie i to wszystko bardzo mnie zaniepokoiło. Czy w takim przypadku jeśli wykonawca nie wywiązuje się z umowy to jest szansa na odzyskanie tej zaliczki którą wpłaciłem?
                                • kocica_ewela Re: Budowa wstrzymana !!!!! 25.07.11, 15:34
                                  Gość portalu: Widmo napisał(a):

> Witam
                                  > Ja również kupiłem tam mieszkanie i to wszystko bardzo mnie zaniepokoiło. Czy w
                                  > takim przypadku jeśli wykonawca nie wywiązuje się z umowy to jest szansa na od
                                  > zyskanie tej zaliczki którą wpłaciłem?

Mysle, ze nie ale za to jest szansa na wyciagniecie lekcji, ze kupuje sie gotowe i zna sie wartosc pieniadza. Fakt lekcja moze byc kosztowna no ale coz. Kurde gotowe parenascie tysiecy mieszkan a balwan kupuje nie gotowe - masakra :D
                                  jakby sie taki zalapal na franka po 2 to dzis marudzilby ze po 3.5 a tak w inna mine wszedl.
                                  co za kolo
                                  • Gość: trelemorele Re: Budowa wstrzymana !!!!! IP: *.play-internet.pl 25.07.11, 17:57
                                    Kocico mam taką prośbę. Trzymaj się swojego podwórka słoiczku (czyt. podkarpackiego czy też warszawskiej woli). Wszędzie musiś coś dodać. Nawet jak sprawa cię nie dotyczy.
                                    W rejonach piaseczna mieszkają i chcą zamieszkać ludzie życzliwi. Tak więc nie ma tu miejsca na twoje zgryźliwe docinki i radość z cudzego nieszczęścia. Tak wiec idź nauczać gdzie indziej POWIATOWY JEZUSKU.
                                    • Gość: zdzichu Re: Budowa wstrzymana !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.11, 23:47
                                      Bez paniki, budowa ma być wznowiona od pierwszego sierpnia, czyli już w ten poniedziałek. Będzie startował nowy wykonawca. Ja jestem dobrych myśli :)
                                      • Gość: marek Re: Budowa wstrzymana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.11, 13:45
                                        witam,
                                        ja też uważnie śledzę wszystko co się dzieje bo kupiłem mieszkanie i byłem dzisiaj u developera w biurze i rozmawiałem o tej sytuacji bo na budowie faktycznie nie ma postępów.
                                        Nowy wykonawca ma wejść na budowę w tym tygodniu lub na początku przyszłego bo trwają ostatnie rozmowy. Sytuacja nie jest może cudowana ale nie podchodzę do niej nieufnie bo wcześniej Trio-Development na moją prośbę odroczyło mi wpłatę pierwszej raty o kilka miesięcy bo później otrzymali kredyt niż się spodziewał. Takie podejście do klienta nie zdarza się często a mam już doświadczenia z innymi developerami i ich podejście do klienta było zupełnie odmienne.
                                        • Gość: badboy Re: Budowa wstrzymana IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.11, 14:03
                                          tak to jest jak się kupuje obietnicę wybudowania mieszkania, niby umowa jest i terminy umowne są a deweloper może robić co chce, kiedy chce i jak chce, nie informując nawet klienta. pozostaje pogratulować odwagi/wyobraźni/głupoty (niepotrzebne skreślić). ciemny ten naród i skończy marnie, wydymany przez wszystkich dookoła.
                                        • kocica_ewela Re: Budowa wstrzymana 01.08.11, 16:27
                                          Tia => lekcja z typu kupuj gotowe albo stresuj sie twoja kasa - pewnei latwo przyszlo tylko prosze pozniej nie marudizc - ma bolecccc to sie nazywa oczyszczanie rynku;)
                                        • Gość: Monika Re: Budowa wstrzymana IP: *.aster.pl 07.08.11, 19:15
                                          My z mężem mamy podpisaną umowę z trio na zakup mieszkania przy ul. Geodetów na Józefosławiu. budowę odwiedzamy średnio raz w tygodniu a z Trio jesteśmy w stałym kontakcie.
                                          Jak na razie uzuskujemypodobne informacje jak opisali koledzy wyżej. tj. poprzedni generalny wykonawca niewywiazywał się z terminów i uzależniał wykonywanie swoich prac od płatności swoich podwykonawców, więc logicznym jest żeby go wymienić! Nierzetelnych firm "krzak" jest teraz opór. Ale jakbyście ludzie mieli choć trochę pojęcia jak wygląda branża budowlana i płatności w naszym pięknym kraju to byście wiedzieli, że takie sytuacje są na porzadku dziennym...
                                          A jeżeli chcecie kupować ciasne, ciemne, drogie mieszkania, tylko dlatego że stoją to proszę bardzo - my chcemy mieć wybór co do układu, wystawy, ceny, rozmieszczenia ścianek działowych, czy kanalizacji mieszkania, więc dajcie sobie spokój z umoralnianiem dorosłych ludzi... A żeby oceniać czy developer chce nas wszystkich orżnąć na kasę to sobie najpierw poczytajcie umowy i warunki finansowe a potejm się wypowiadajcie. Jakie kto sobie wynegocjował takie ma...ja na swoje warunki nie narzekam i się nie boję, że utopię kasę i jak to ktoś powiedział będzie kosztowna nauczka - trochę wiedzy ludzie a potem piszcie na forach, bo robicie burdel i dajecie nieprawdziwe informacje!

Jeśli chodzi o Trio w przypadku informowania o sytuacji to dzwonią z wyprzedzeniem i jak widzę każdemu mówią to samo = na początku sierpnia ma ruszyć budowa, więc czekamy. Jeżeli ktoś "sensowny" i będący przyszłym mieszkańcem osiedla przy ul. Geodetów będzie miał cenne informacje lub będzie chciał uzyskać jakieś info o postępie budowy, czy danych jakie przekazuje nam Trio to proszę pisać na e-meila: vovoniart@wp.pl
                                          Pozdrawiam Monika
                                          • kocica_ewela Re: Budowa wstrzymana 07.08.11, 19:38
                                            Gość portalu: Monika napisał(a):

> My z mężem mamy podpisaną umowę z trio na zakup mieszkania przy ul. Geodetów na
                                            > Józefosławiu. budowę odwiedzamy średnio raz w tygodniu a z Trio jesteśmy w sta
                                            > łym kontakcie.
                                            > Jak na razie uzuskujemypodobne informacje jak opisali koledzy wyżej. tj. p
                                            > oprzedni generalny wykonawca niewywiazywał się z terminów i uzależniał wykonywa
                                            > nie swoich prac od płatności swoich podwykonawców, więc logicznym jest żeby go
                                            > wymienić!

Tia. Tylko co wielce szanowna pania obchodzi? ze jakis wykonawca dal ciala?:D Kurde zanim ten rynek sie wyksztalci to jeszcze widze daleka droga.
                                            Blad numer jeden - zakup nie gotowego 'apartamentu' :D
                                            Jesli deweloper podpisal umowe to ma sie z niej wywiazac albo placic kary. Prostka pilka wybrali zlego wykonawce ponosza odpowiedzialnosc. Chyba ze jestesmy w bananowej republice. A widze ze chyba tak bo:
                                            - kupno na kredyt na obrzezach w-wy
                                            - dawanie sie dmuchac w balona
                                            - zakup nie gotowego :|
                                            Oj wiele musicie wtopic zeby zmadrzec - takie moje zdanie, nic tylko kasa z wlasnej kieszeni najlepiej nauczy :D

Szkoda tylko, ze psuja szkodniki ceny :/ Ale dobra beda miec MINI RATKE na 30 lat buahaha

Nierzetelnych firm "krzak" jest teraz opór. Ale jakbyście ludzie miel
                                            > i choć trochę pojęcia jak wygląda branża budowlana i płatności w naszym pięknym
                                            > kraju to byście wiedzieli, że takie sytuacje są na porzadku dziennym...
                                            > A jeżeli chcecie kupować ciasne, ciemne, drogie mieszkania, tylko dlatego że st
                                            > oją to proszę bardzo - my chcemy mieć wybór co do układu, wystawy, ceny, rozmie
                                            > szczenia ścianek działowych, czy kanalizacji mieszkania, więc dajcie sobie spok
                                            > ój z umoralnianiem dorosłych ludzi... A żeby oceniać czy developer chce nas wsz
                                            > ystkich orżnąć na kasę to sobie najpierw poczytajcie umowy i warunki finansowe
                                            > a potejm się wypowiadajcie. Jakie kto sobie wynegocjował takie ma...ja na swoje
                                            > warunki nie narzekam i się nie boję, że utopię kasę i jak to ktoś powiedział b
                                            > ędzie kosztowna nauczka - trochę wiedzy ludzie a potem piszcie na forach, bo ro
                                            > bicie burdel i dajecie nieprawdziwe informacje!
                                            >
                                            > Jeśli chodzi o Trio w przypadku informowania o sytuacji to dzwonią z wy
                                            > przedzeniem i jak widzę każdemu mówią to samo = na początku sierpnia ma ruszyć
                                            > budowa, więc czekamy. Jeżeli ktoś "sensowny" i będący przyszłym mieszkańcem osi
                                            > edla przy ul. Geodetów będzie miał cenne informacje lub będzie chciał uzyskać j
                                            > akieś info o postępie budowy, czy danych jakie przekazuje nam Trio to proszę pi
                                            > sać na e-meila: vovoniart@wp.pl
                                            > Pozdrawiam Monika
                                          • Gość: Monika Re: Budowa wstrzymana IP: *.aster.pl 10.08.11, 16:44
                                            Dziś tj.10.08.2011 byliśmy na budowie w Józefosławiu przy ul. Geodetów i informuję, że weszła na plac budowy nowa firma. Jest już kilkunastu pracowników, którzy zaczynają prace porządkowe i budowlane. Dźwig już pracuje! Budowa ruszyła!

pozdrawiam Monika
                                            • Gość: mrz Re: Budowa wstrzymana IP: *.dynamic.mm.pl 09.10.11, 12:04
                                              Budowa ruszyła z kopyta :) byłem tam 3 tygodnie temu i dzisiaj.
                                              Postępy widać bardzo wyraźne. Lewa częśc ma już dwie kondygnacje, prawa już prawie trzy.
                                              A więc wszystko idzie w dobrym kierunku.

P.S.
                                              Rozumiem, że pani kocica_pierdoła to z ramienia developera który obok trio już postawił swoje osiedle i sprzedać nie może "GOTOWYCH MIESZKAŃ"

Pozdrawiam,
                                              Przyszłych mieszkańców naszego osiedla.
                                  • Gość: hej hej odnosnie franka IP: 89.72.32.* 26.09.11, 15:06
                                    hej ewela a wiesz, ze po to sa kredyty zeby normalni ludzie mogli sobie kupic mieszkanie i uczciwie pracujac spacac przez te lata. ty pewnie nalezysz do tych ktorym tatus kupil mieszkanko bo tak sie wymadrzasz
                                    • Gość: Wercia Witam przyszłych sąsiadów ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.11, 22:58
                                      Wspólnie z mężem kupiliśmy mieszkanie na Geodetów. Mamy cichą nadzieję, że postęp prac, które teraz możemy obserwować się nie zmieni i w przyszłym roku wejdziemy do naszego M3. ;) W sumie jakby nie patrzeć nasze piętro już stoi. ;)
                                      Rzeczywiście zaniepokoił nas ten zastój w połowie tego roku, ale widać kryzys minął.

Jeśli chodzi o dewelopera to żadnych problemów z nim nie mieliśmy-wręcz przeciwnie. Wiadomo, że zakup niegotowego mieszkania to ryzyko, ale kto nie ryzykuje, ten nie ma. ;)

Pozostało cierpliwie oczekiwać na zakończenie prac (oby bez żadnych przygód po drodze).

Pozdrawiam. :)
                                      • Gość: Kasia Re: Witam przyszłych sąsiadów ;) IP: 91.209.141.* 16.03.12, 10:59
                                        Witam, zastanawiam się nad kupnem mieszkania od Trio... Mam jednak wątpliwości: otóż szukając na stronie starostwa pozwolenia na budowę nie znalazłam takowego! W ogóle żadnej informacji na temat firmy czy inwestycji nie było. Czy ktoś kto kupił już mieszkanie u tego dewelopera sprawdzał czy wszystko jest ok?
                                        • Gość: piotrr78 Re: Witam przyszłych sąsiadów ;) IP: 195.184.82.* 01.08.12, 06:25
                                          witam,
                                          kupilem tam mieszkanie i pozwolenie oraz wszystkie dokumenty sa w porzadku bo prześwietliłem firme na wylot :) to moje drugie mieszkania i uwazam, ze ten deweloper podchodzi ok do klienta. Jak kupowalem wczeniej mieszkanie to zeby je zobaczyc na jakim etapie sa prace musialem wieczorem skakac przez plot bo inni nie pozwalalaja ogladac :) a teraz sie umawiam i ogladam :) komus moze nie odpowiadac miejsce czy to, ze to nie jest dom jednorodzinny ale ja ze swoimi mozliwosciami finansowymi jestem zadowolony, no i kupilem 71 m2 za 300 000 zł :) i wreszcie przeprowadzam się do wiekszego mieszkania, hurra !!!!!
    • Gość: yagoslaw Re: trio development IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.12, 18:19
      Ja się zniechęciłem do tej firmy już po pierwszej rozmowie telefonicznej. Rozmawiał ze mną straszny gbur podający się za przedstawiciela developera. Pomimo atrakcyjnej (z pozoru ) ceny i moim szczerym zainteresowaniem ofertą po wymianie kilku zdań z tym człowiekiem nie chcę mieć nic wspólnego z tą firmą.
      • Gość: anna-maria Re: trio development IP: 195.184.82.* 25.08.12, 07:50
        a my z mężem kupiliśmy u nich mieszkanie i jesteśmy bardzo zadowoleni z obsługi, jeden z właścicieli oprowadził nas po budynku, pokazał mieszkania którymi bylismy zainteresowani i co najważniejsze można było się umówić w dogodnej dla nas porze dnia a nie od 8 do 16, może to drobnostka ale dla nas ważna, ale oczywiście każdy ma swoje zdanie.
        • Gość: robert Re: trio development IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.12, 09:24
          czy ktoś z przyszłych mieszkańców odebrał już klucze do mieszkania?
          • Gość: Wercia Re: trio development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.12, 10:27
            My z mężem odbieramy klucze pod koniec października. Z przyczyn osobistych nie możemy tego zrobić wcześniej. Również prosimy o jakieś informacje od osób, które już to zrobiły. ;)
            • Gość: robert Re: trio development IP: *.aster.pl 17.10.12, 17:16
              niepokoją mnie opóźnienia dewelopera. Kłopoty z podłączeniem energii. Czy ktoś rozmawiał w tej sprawie z deweloperem? ciekaw jestem jak Wam się tłumaczył, jakie wersje przedstawia.
              • Gość: darek Re: trio development IP: *.centertel.pl 26.10.12, 06:25
                kupilem mieszkanie w Trio i tez jestem zywo zainteresowany ta sprawa, zrobilem dochodzenie u developera i w elektrowni i faktycznie mielismy byc wlaczeni w sierpniu tego roku jak mowi deweloper czyli nie klamia mowiac, ze prad juz mial byc. nie zmienia to faktu, ze pradu jeszcze nie ma, a ja nie podpisywalem umowy z energetyka tylko z deweloperem ale plusem jest to, ze ten deweloper chociaz zachowuje sie uczciwie a kupuje juz drugie mieszkanie i to co sie dzieje na rynku woła o pomste do nieba, a przy okazji czy ktos juz odebral mieszkanie bo podobno mozna.
                • Gość: Weronika Re: trio development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 18:23
                  Jesteśmy umówieni na odbiór mieszkania w poniedziałek. Deweloper wspominał, że nie ma jeszcze prądu. Zobaczymy na miejscu jak się to przedstawia. Mieszkania już można odbierać i zacząć powoli wykańczać. ;) Deweloper umówił się z nami na dogodny dla nas dzień i godzinę, także jak na razie wszystko idzie gładko. Zobaczymy jak będzie po poniedziałkowej wizycie na budowie. ;)
                  • Gość: piotr Re: trio development IP: *.aster.pl 26.10.12, 22:36
                    My mieszkanie już odebraliśmy. Wszystko wydaje się być w porządku. Prąd rzeczywiście nie podłączony jeszcze, ale developer udostępnia prąd budowlany na wykończenie mieszkania. Żyjemy tylko w Polce, więc nie dziwią mnie problemy z energetyką i podłączeniem...
                    • Gość: vena Re: trio development IP: *.aster.pl 05.11.12, 20:38
                      czy ktoś rozpoczął już remont mieszkania? nie wiem co robić, czy wchodzić z remontem przed uzyskaniem pozwolenia na użytkowanie.
                      • Gość: Weronika Re: trio development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.12, 21:39
                        My też już po odbiorze kluczy. Wszystko wydaje się w porządku. :) Teraz pora zaczynać wykańczać. Z tego co słyszeliśmy niektórzy już sprzęty wnoszą, więc nie ma co czekać z pracami, zwłaszcza, że za nic nie dopłacamy (media). ;) Sami będziemy się starać jak najszybciej rozpocząć prace. ;)
                      • Gość: MON Re: trio development IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.11.12, 20:55
                        Witam,
                        My już po remoncie. Jest prąd i zimna woda. Lada dzień ma być gaz puszczony a więc będize i ciepłą woda i ogrzewanie. kilka rodzin się już remontuje z tego co widzę po zapalonych światłach. Wszyscy Ci którzy złozecza na TRIO to albo sieroty boże które sobie nic nie potrafią załatwić, albo jełopy co się czepiają kawałka trawnika (jak wspólnota nie ma firmy od ogrodów to się trawy nie podlewa-czytałam wątki tamtego osiedla, więc wiem o czym sprawa)...co do poprawiania pewnych usterek (które na budowach zawsze są) to lepszego developera sobie nie mogłam wymarzyć. Popraił wszytsko co chcieliśmy (oczywiście dostał od nas w autocadach wszystko zwymiarowane). Wybudowali nam ścianki tak jak chceliśmy (co do cm).... poza tym kontakt z developerami mamy z mężem co tydzień od dnia podpisania umowy, a ta była jak była dziura w ziemi. I wiemy, że wymieniał generalnego wykonwacę, bo się opierdzielali (dlatego był przestój w zimę) i że teraz 2 mce temu też wymieniali wszytskie firmy, bo jak się okazało TRio płaciło pieniądze podwykonawcą a tamci nie płącili swoim pracownikom (i były strajki)....to jakie jest prawo w tym kraju to inna sprawa. Więc ani mi słup wysokiego napięcia nie przeszkadza (a mieszkanie mam przy nim) ani mi samoloty nie przeszkadzają...jak komuś nie pasuje to na wieś się wyprowadzić - będize cicho i przestronnie. A i chciałam dodać że ceny w porównaniu do konkurencji bardzo dobre...I teraz jeszcze z kilku dużych mieszkańrobią mniejsze-stąd ta obsuwka w budowie,bo klienci pytająo mniejsze mieszkania. Jak ktoś coś chce wiedzieć to albo niech dzwoni do źródła albo niech przyjdzie na budowę i pyta ludzi...na forach to albo konkurencja sąsiednich inwestycji oczernia developera albo udzielaja sie ludzie, którzy nic nie wiedzą....pozdrawiam przyszłych sąsiadów ;)
                        • Gość: Majster Re: trio development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 21:27
                          Drodzy sąsiedzi nie chciałbym was zmartwic ale Józefosław to wieś więc można by wymagać wiecej przy zakupie własnego m jeżeli chodzi o widoki z okna. W tym wypadku zadziałało zapewne jak przy większości transakcji słynne hasło CCC :)
                        • Gość: sąsiadeczka Re: trio development IP: *.quest-net.pl 09.11.12, 11:34
                          Witam, tak się właśnie zastanawiam, czy już zaczęliście tam mieszkać, przecież nadal nie ma pozwolenia na użytkowanie. My niebawem zaczniemy remonty, ale brak tego pozwolenia mnie trochę niepokoi, mimo to mam nadzieję ze to kwestia czasu

dzięki za info
                          • Gość: adam Re: trio development IP: 79.162.104.* 09.11.12, 17:42
                            witam,
                            ja też kupiłem mieszkanie u Trio i gdybym miał teraz pieniądze to pewnie wszedłym na wykonczenie mieszkania ale musze poczekac na gotówke na remont. Z tego co się dowiedziałem i tutaj też to się potwierdza deweloper "walczy" z energetyką o przyłączenie bo mieli mieć z tego co mówią ( i widziałem umowę ) mieli być przyłączeni na sierpień 2012 czyli znowu realia polskich monopoli nie tylko energetycznych. Pracuje niedaleko budowy i czesto przyjeżdzalem i wazne dla mnie było, że na budowie prawie zawsze byli właściciele ( dwóch panów z trio ) i nawet kiedyś byłem przypadkiem jak mówiąc potocznie opieprzali jakiegoś chyba podwykonawcę, że coś robi niezgodnie z wytycznymi :) To moje drugie mieszkanie które kupuje i powiem szczerze, że podejscie tego dewelopera do kilenta jest pozytywne bo napawde sie przejmuje zwracanymi uwagami.
                            • Gość: sąsiadeczka Re: trio development IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.12, 18:13
                              Racja co do Developera też złego zdania nie mogę powiedzieć.
                              Oby tylko wszystko poszło sprawnie, mam nadzieję ze jak skończymy remont to akurat będzie pozwolenie na użytkowanie :)

Bo nie wyobrażam sobie, żeby mieszkanie stało wyremontowane i ...puste!

pzdr
                              • Gość: Gosia 58 Re: trio development IP: *.subscribers.sferia.net 09.11.12, 18:34
                                Jakie cenki? Szukam ok 100 m, wkrótce powiększy mi się rodzinka...
    • Gość: sąsiadeczka Re: trio development IP: *.quest-net.pl 28.11.12, 14:23
      Witam,
      czy słychać coś nowego na Geodetów?:)

Pozdrawiam
      • Gość: mieszkanka Re: trio development IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.12, 10:22
        nadal nie ma prądu, nadal nic z pozwoleniem na użytkowanie, piec chodzi na min. albo w ogóle nie chodzi, bo zimno strasznie. wesoło to nie wygląda...
        • Gość: sąsiadeczka Re: trio development IP: *.quest-net.pl 30.11.12, 10:37
          Właśnie....no u nas remont w trakcie...i z braku właśnie tego pozwolenia na użytkowanie nie śpieszymy się zbytnio z wykończeniem...mimo to mam nadzieję ze niebawem będzie można się wprowadzić....

Pozdrawiam
          • Gość: mieszkaniec Re: trio development IP: *.centertel.pl 02.12.12, 08:33
            ja się wlasnie koncze remontowac i deweloper bez problemu uzycza prad i to bezplatnie co mnie bardzo cieszy :) jestem w temacie bo rozmawialem w tym tygodniu z deweloperem i ostatnio robili jakies proby z kotlownia i faktycznie nie bylo jakis czas ciepla w grzejnikach ale teraz sa juz cieple, tak samo zagdnałem o pozwolenie na użytkowanie i ma być okolo 15 stycznia, coż polskie realia szybkosci dzialania urzedow :( nie che zeby wygladalo, ze zachwalam tego dewelopera ale to moje drugie kupowanie mieszkania i naprawde jestem pod pozytywnym wrazeniem podejsciem tego dewelopera do klienta, oby tak dalej !
            • Gość: sąsiadeczka Re: trio development IP: *.quest-net.pl 03.12.12, 09:02
              Witam,

to dobrze,że remont idzie ku końcowi:) tylko mimo skończenia remontu zamieszkać,,legalnie " tam nie można..ale jak już podano termin 15 styczna 2013, to brzmi super. Dlatego mam cichą nadzieję, że faktycznie ten 15 stycznia będzie datą którą zapamiętamy wszyscy:), gdyż będzie to czas wielkiego wprowadzania się;)!

Pozdrawiam
              • Gość: Gość Re: trio development IP: *.piaseczno.robbo.pl 03.12.12, 20:07
                Śledzę ten wątek z małym sentymentem.......
                Prawie tu kupiłem swoje 4 kąty.......
                Ale fajnie, że już się wprowadzacie i zaczynacie wykańczać.
                Następne kroki to:
                1. Zamieszkanie
                2. Akty notarialne
                3. Zebranie i wybór zarządu
                4. Wybór zarządcy - dokładnie się rozejrzyjcie - nie oszczędzajcie na tym po pierwsze 3 lata są najważniejsze
                5. Główne zebranie i przyjęcie planu gospodarczego i........wielka awantura o czynsze...Heheheh. To jest niezłe :)

Fajna sprawa takie początki.

Powodzenia życzę. :)
                • Gość: sąsiadeczka Re: trio development IP: *.quest-net.pl 19.12.12, 10:01
                  Witam,

widzę że wątek, ,,pozwolenie na użytkowanie"- ucichł...z tego co obserwuję już przybywa więcej osób remontujących się... nie ma co , ja tez jestem dobrej myśli!!!!

Wesołych Świąt życzę nowym sąsiadom:)

• Gość: Mieszkańcy Re: trio development IP: *.204.102.219.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.01.13, 21:05
                    Z ogrzewaniem jest nadal ciężko, mamy nadzieje że przez to że oszczędzaja i jak już wszystko zostanie odebrane to kaloryfery będą już naprawdę grzały a nie na niby. Czy ktoś wie kiedy będzie oddany budynek do użytkowania? Kiedy będa akty notarialne podpisywane?Pozdrawiamy sąsiadów:)
                    • Gość: sąsiadeczka Re: trio development IP: *.quest-net.pl 03.01.13, 10:51
                      Witam,

dziękuje ze ktoś w końcu odpisał:)

Na chwilę obecna informacje jakie ja posiadam to koniec styczna przy ,,dobrych wiatrach"-oczywiście , ale obił mi się o uszy również termin marzec/kwiecień....
                      • Gość: mieszkaniec Re: trio development IP: *.centertel.pl 03.01.13, 11:50
                        a ja rozmawialem i przylacze elektryczne ma byc podobno robione od tego poniedzialku jezeli tylko nie bedzie temperatur bardzo minusowych, a odnosnie przyłaczenia to elektrownia miała to faktycznie zrobic do sierpnia 2012 ( kazałem sobie pokazać te dokumenty i wiem :) zobaczymy czy goscie z trio postaraja sie jak mowia cytuje "że robią wszystko żeby było wcześniej" zeby bylo teraz zrobione :)
                        dla mnie jest ok, że dają nam za darmo wodę, prad i ogrzewanie :)
                        • Gość: sąsiadeczka Re: trio development IP: *.quest-net.pl 03.01.13, 12:40
                          Tak, pismo to ja również widziałam... ooo od poniedziałku, to super:) ja wiem ze za darmo prąd ogrzewanie, ale mimo to wolałabym już na swoim ,,legalnie" zamieszkać....

Pozdrawiam,
                    • Gość: gość123 Re: trio development IP: *.cwd.waw.pl 23.01.13, 13:09
                      witam serdecznie, chyba nie ma co liczyć na wcześniejszy odbiór budynku niż 30 czerwca 2013 roku, w najnowszym prospekcie informacyjnym widnieje właśnie ta data, niestety podana jest jako ,,prawdopodobna" więc może jeszcze ulec przesunięciu....
                      • Gość: sąsiadeczka Re: trio development IP: *.quest-net.pl 24.01.13, 08:39
                        Witam również,

no poprostu ręce opadają, a czemu tak się dzieje? Budynek nie spełnia jakiś norm? że nie może być oddany wcześniej, wie ktoś coś na ten temat?

dzięki za informację

Pozdrawiam,
                        • Gość: sąsiad z dołu Re: trio development IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.13, 16:51
                          Z tego co mówią jeszcze czekają na przyłączenie prądu, podobno jak temperatury bedą plusowe to sprawa ruszy, teraz sie boja kable układac bo podobno mogą popękać. Jakby rzeczywiście miało to potrwać do czerwca to by było lipnie. Świadczyłoby to o ich deweloperskiej niekompetencji.
                          A tak poza tym to po pomiarach geodezyjnych o ile Wam się zmniejszyło mieszkanie w porównaniu z umową deweloperską?
                        • Gość: nowa sąsiadka Re: trio development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.13, 16:52
                          Witam,

w styczniu podpisalismy umowe przedwstepna na zakup mieszkania tez w inwestycji geodetów, jednakże deweloper zapewniał nas że oddanie będzie na koniec stycznia, skąd taki termin czerwiec? Tłumaczono Nam że w tej chwili wjeżdza staż pożarna-która ma 14 dni i czy przyjedzie i rzeczywiscie to sprawdzi, czy nie to i tak jest 14 dni- brak odpowiedzi z ich strony to pozytywna odpowiedź, a zaraz po straży jest nadzór budowlany, który ma 30 dni, więc teoretycznie powinni to zamknąć do końca marca najpóżniej, co zamierzają robić przez kolejne 3 miesiące??
                          • Gość: myśleć Re: trio development IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.13, 00:07
                            witam, przyglądam się dyskusji od dłuższego czasu,
                            interesowałem się tą inwestycją od czasu kiedy jeszcze mieszkania nie były podzielone, natomiast budynek już stał.
                            Człowiek który oprowadza ludzi - na pytanie o termin oddania, sprzedaje tą samą nagiętą rzeczywistość. gra na skruchę, mija się w zeznaniach ze spotkania na spotkanie, raz go oszukał wykonawca, później to wina gm. piaseczno, pracowników od podziału lokali, nierozpatrzonych dokumentów w urzędzie, tylko płakać z nim.

powiem tak - kotłownia taka jaka była w planach pierwotnych, natomiast jest 2x kuchni, 2x łazienek, do tego rury od okapu "poprowadzone" po suficie, i dokładnie 34cm odległości drzwi mieszkania od drzwi sąsiada - powodzenia w chwilach wchodzenia do mieszkania w jednym czasie np. z zakupami... południowe okna (zgodnie z udostępnianym planem) 14m do skrajnej lini wysokiego napięcia - po deszczu "miłe" bzyczenie, o samolotach w korytarzu powietrznym nie wspomnę - ogólnie dostępny (następowała niezręczna przerwa w rozmowach, nie było sensu - wzajemnie się nie słyszeliśmy).... to wszystko za ok 5tys/m2
                            Panie Developer podnoś pan ceny teraz w 2013, może mieszkania po 7 z m2 jako produkt premium, nabywcom powodzenia przy późniejszej sprzedaży, sąsiedzi z za lini wysokiego napięcia sprzedają wykończone po 5 za metr, i nikt się nie pcha.

wrzucam tą ofertę do jednego wora razem z piekutem, multihekk'iem. ***dole takie okazje

po 3800 z m2 kupiłbym pod najem, na kredyt 30 letni - nigdy..

Ludzie, myśleć, analizować rynek, czytać, pytać,
                            weryfikować prawdę developera z prawdą w dokumentacjach i procedurach
                            • Gość: nabywca Re: trio development IP: *.centertel.pl 25.01.13, 07:10
                              kupiłem u nich mieszkanie i nie narzekam, są jakieś usterki ale nie ogromne na szczęście, jestem po prawie i dziwi mnie, że ludzie nie czytają umów a wypisują tutaj głupoty :) ludzie czytajcie umowy ze zrozumieniem :) 30 czerwca 2013 jest przeniesienie własności a nie oddanie budynku :) nic dziwnego, że w tym kraju powstał i funkcjonował tyle czasu Amber Gold skoro ludzie nie rozumieją co jest napisane :)
                            • filipce Re: trio development 31.01.13, 20:25
                              ta linia wysokiego napięcia to jakaś masakra, jakiś czas temu oglądałem program p. Jaworowicz, występowała tam rodzinka mieszkająca w pobliżu takiej lini, z wypowiedzi tych ludzi wynikało że wszystkie zgony w historii rodziny były spowodowane nowotworem (odziaływanie silnego pola elktromagnetycznego).
                              Wysterczy poszukać troche w necie, są na to dowody naukowe.
                          • Gość: sąsiadeczka Re: trio development IP: *.quest-net.pl 25.01.13, 08:29
                            Witam, jeżeli to co pisze ,,nowa sąsiadka" to nic innego jak trzymać kciuki żeby wszystko poszło sprawnie..

do zobaczenia!
                            • Gość: sąsiad z dołu Re: trio development IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.13, 11:54
                              W moim przypadku zgodnie z umową deweloperską przeniesienie własności ma nastapić nie później niż do 30 marca 2013, więc jestem przekonany, że ten termin zostanie dotrzymany.
                              co do jakości mieszkania nie mam większych zastrzeżeń, przy odbiorze przy pomocy specjalisty wykryliśmy tylko kosmetyczne niedoróbki.
                              • Gość: Weronika Re: trio development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 16:40
                                Witam.

Co do prowadzonej tutaj dyskusji jestem jednego zdania: każdy widział gdzie miał stanąć blok i na co się pisze. W naszym przypadku deweloper pierwszą rzeczą jaką kazał nam zrobić przed jakimikolwiek umowami to była wizyta na działce. Oprócz linii wysokiego napięcia i samolotów nad głowami (swoją drogą jakoś specjalnie na nich uwagi się nie zwraca) można by było się jeszcze przyczepić tysiącu innych rzeczy, jak na przykład bliskie sąsiedztwo dość ruchliwej ulicy. My mamy mieszkanko od tej właśnie strony i jakoś snu z powiek nam to nie spędza. Przy odbiorze mieszkania również nie mieliśmy większych zastrzeżeń. Wiadomo, że nie wszystko jest na tip top, ale jeszcze się taki nie urodził, co by każdemu dogodził. ;) Uważam, że jak na taką cenę mieszkania nie możemy narzekać, a co do problemów z późniejszą sprzedażą: kto ich dzisiaj nie ma? Mam tylko cichą nadzieję, że uda się nam wszystkim sprawnie wykończyć mieszkanka i stworzyć wspólnotę, która dobrze się będzie czuła w swoim towarzystwie (i tutaj uśmiech do naszych bezpośrednich sąsiadów :P ).
                                Pozdrawiam wszystkich cieplutko :)
                                • Gość: sąsiadeczka Re: trio development IP: *.quest-net.pl 28.01.13, 08:57
                                  Do tego co napisała ,,Weronika" , święta racja!! widziały gały co brały;) trzeba być dobrej myśli!

Pozdrawiam,
                                  • Gość: sąsiad z dołu Re: trio development IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.13, 10:49
                                    oczywiście jak napisano powyżej nie ma co narzekać na lokalizację (mi odpowiada, inaczej bym sie nie zdecydował) czy czy też inną sprawę o której wcześniej było wiadomo. Za to przeciąganie się pozwolenia na użytkowanie to już inna sprawa. panowie z trio na każdym kroku odpowiadali, że to już chwilka , kilka papierków i "będzie cacy" a to się przedłuża i przedłuża...
                                    • Gość: ala Re: trio development IP: *.centertel.pl 30.01.13, 15:27
                                      myślicie że kiedy będziemy mogli się wprowadzić? robicie już remonty?
                                      • Gość: Weronika Re: trio development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.13, 17:15
                                        My tydzień temu zaczęliśmy wykańczanie mieszkania- w sumie się nie spieszymy. Niektórzy, z tego co widzieliśmy, chyba już mieszkają. Z tego powodu ostateczne oddanie mieszkań było by wskazane. Opóźnia się to wszystko, ale z drugiej strony mamy darmowe media do prowadzonych prac- w sumie deweloper nie musiał tego robić. Mają opóźnienie, ale przynajmniej coś dają w zamian. ;)
                                      • Gość: sąsiadeczka Re: trio development IP: *.quest-net.pl 31.01.13, 11:19
                                        Witam,

Każdego dnia przybywa coraz to więcej lokatorów, my tez już mieszkamy, i tylko czekamy na rozwój sprawy, oby wszystko poszło sprawnie...

• Gość: nowa sąsiadeczka Re: trio development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 13:29
                                          Sąsiadeczko a dojeżdzasz do pracy w warszawie? jak wyglądają korki na puławskiej? ;)
                                          • Gość: sąsiadeczka Re: trio development IP: *.quest-net.pl 01.02.13, 08:12
                                            Witam, tak dojeżdżam na Mokotów i całkowity czas 33 min:) ale biorę na to poprawkę z racji tego ze są ferie.. w sumie nie mogę powiedzieć że na Puławskiej nie ma ruchu, a mimo to udaje mi się osiągnąć tak dobry czas;)

Pozdrawiam,
                                            • Gość: gość Re: trio development IP: *.as13285.net 01.02.13, 21:34
                                              Witam, zapraszam wszystkich mieszkańców budynku przy ulicy Geodetów do rozmowy na oficjalnym forum pod adresem: forum[kropka]osiedlegeodetow[kropka]pl
                                              • Gość: mieszkanka Re: trio development IP: *.quest-net.pl 18.02.13, 10:29
                                                Cześć,

mam pytanie odnośnie ciepła w mieszkaniu, czy u was kaloryfery tez ,,grzeją" minimalnie mimo że rozkręcone są na maxa? w sumie to ciężko nazwać ,,grzaniem"

dzięki za info

Pozdrawiam,
                                                • Gość: przyszły mieszkani Re: trio development IP: *.prabuty.mm.pl 19.02.13, 11:28
                                                  Witam
                                                  Ja na szczęście jeszcze nie mieszkam ale u mnie też kaloryfery ledwie ciepłe, deweloper oszczędza jak może. Ciepła woda też tylko do godziny 22-23 a potem trzeba spuścić zimną wodę z całego pionu żeby ciepła poleciała. To już nawet nie jest śmieszne tylko żałosne.
                                                  Czy u was też są nieszczelności pomiędzy oknem a parapetem? Czy jestem osamotniony z tą usterką.

Pozdrawiam,
                                                  • Gość: mieszkanka Re: trio development IP: *.quest-net.pl 19.02.13, 12:46
                                                    Witam,

to i tak masz dobrze , u nas tak przez cały dzień, jak chcesz ciepłą wodę musi najpierw zlecieć zimna...odnośnie nieszczelności okien?
                                                    najgorzej jest z drzwiami balkonowymi, i nie jest to moje marudzenie ze jest zimno i wieje, ja lubię jak jest chłodno w mieszkaniu, ale bez przesady, nie da się wysiedzieć..

Pozdrawiam
                                                  • Gość: przyszły mieszkani Re: trio development IP: *.prabuty.mm.pl 19.02.13, 12:56
                                                    Dlatego polecam grzejniki konwektorowe, Leroy Merlin jest niedaleko i były tam po 54 zł :) 2000W - naprawdę dobre jak za tą cenę. Kupiłem 2 i chodziły cały czas i było naprawdę ciepło.
                                                  • Gość: mieszkanka Re: trio development IP: *.quest-net.pl 19.02.13, 13:06
                                                    Wiem, dzięki kupiliśmy wczoraj hehe, no cóż trzeba sobie jakoś radzić.

widziałam braki na półkach w Leroy i sobie pomyślałam ze był nalot z ..Geodetów;)

Pozdrawiam
                                                  • Gość: ja juz pomieszkuje Re: trio development IP: *.centertel.pl 27.02.13, 12:35
                                                    a u mnie wszystko jest z ciepłą wodą bardzo dobrze i z tego co wiem to u sasiadow tez jest dobrze, ogrzewanie tez jest dobre chociaz mogloby byc troche lepsze ale ogolnie nie narzekam.
                                                  • Gość: sąsiadeczka Re: trio development IP: 157.25.233.* 28.02.13, 11:53
                                                    No to masz super, u nas od paru dni w ogóle kaloryfery nie grzeją!!

Ogólnie zauważyłam wczoraj już jakieś kable, które przechodzą przez osiedle, czy to oznacza ze niebawem dostaniemy pozwolenie na użytkowanie?

wiecie coś może na ten temat?

dzięki

pozdrawiam,
                                                  • Gość: sąsiad z klatki IV Re: trio development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.13, 12:39
                                                    Moi drodzy, wszyscy czekają na pozwolenie na użytkowanie, ale nie wiem, czy wiecie ale żadnego pozwolenia nie będzie jak firanki będą w oknach wisiały!!! Na prawdę czasami wystarczy minimalnie się zastanowić, a Pan z anteną na balkonie to już poszedł po bandzie. Nie ma pozwolenia na użytkowanie, czyli nie można mieszkać, czyli nie może być żadnych firanek!!! - żeby zmotywować do zdjęcia firanek- za to jest solidny mandacik poza tym to przesunie termin!!!! Więc drodzy sąsiedzi dzisiaj wieczorem grzecznie wszyscy zdejmujemy firaneczki i ściagamy piękne kwiatki z parapetów! Aż dziw bierze, że takie rzeczy trzeba uświadamiać!!!
                                                  • Gość: któś Re: trio development IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.13, 19:27
                                                    To, że wiszą firanki, nie musi znaczyć , że ktoś mieszka , po prostu ktoś już urządził sobie mieszkanko, a nie chce żeby mu sąsiedzi w okna zaglądali. A co do mandaciku to może go dostać deweloper a nie mieszkaniec.
                                                  • Gość: sąsiadeczka Re: trio development IP: 157.25.233.* 01.03.13, 08:36
                                                    Drodzy sąsiedzi,

nie czas i miejsce na to żeby skakać sobie do gardeł" ze firanki wiszą a nikt tam nie mieszka...chyba wszyscy chcemy uzyskać pozwolenie na użytkowanie jak najszybciej, to jest tylko i wyłącznie nasz interes!!a to ze developer mandata zapłaci, to zapłaci, co to dla niego a nam znowu termin przesuną, a chyba nie o to chodzi, tak widziałam balkon z anteną...

Pozdrawiam
                                                  • Gość: sąsiad z klatki IV Re: trio development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.13, 10:34
                                                    Szanowny Panie, jeśli nie ma pozwolenia na użytkowanie tzn. że nie można też robić remoncików!!
                                                  • Gość: zainteresowany Re: trio development IP: *.centertel.pl 01.03.13, 11:01
                                                    Szanowny sasiedzie :) nie ma Pan racji bo remonty mozna robic i mozna chciazby podciagnac to pod wytlumaczenie, ze deweloper robil mieszkania pod klucz :) to jest już moje 3 mieszkanie i wiem cos o tym :) ja tez czekam z niecierpliwoscia na pozwolenie na uzytkowanie a na razie ciesze sie, ze mam prad, wode, gaz za darmo i nie place czynszu ani wywozu smieci :) i sa to o wiele wiele wieksze kwoty niz kwota ubezpieczenia do czasu wpisu do kw :) a za firanki to nie my bedziemy odpowiadac tylko nawyzej goscie z trio faktycznie zaplaca mandat.
                                                  • Gość: Aka Re: trio development IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.13, 19:20
                                                    A czy zakład energetyczny prąd już podpiął? Zastanawiam się nad zakupem mieszkania w tym bloku, ale sytuacja z zakładem jest dla mnie niepokojąca. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
                                                  • Gość: mieszkanka Re: trio development IP: *.centertel.pl 08.03.13, 07:02
                                                    kupiłam tam mieszkanie i właśnie robię remont i mam dobrą wiadomość dla wszystkich bo wczoraj zaczęli kopać doły po drugiej stronie ulicy i spytałam panów od kopania czy to jest pod prąd do budynku i powiedzieli, ze tak wiec przyłącze jest robione ! to dobra wiadomość i fajnie, że będzie docelowe przyłącze chociaż z drugiej strony mamy teraz też prąd i nie płacimy za niego a jak zrobią ten docelowy kabel to zaczną się opłaty :(
                                                  • Gość: sąsiadeczka Re: trio development IP: 157.25.233.* 08.03.13, 12:21
                                                    ,,Mieszkanko" , dzięki za dobrą informacje:)

płacić nie płacić, jest to nieuniknione, ale na szczęście będzie już wszystko ,,formalnie" więc nic innego jak trzymać kciuki oby poszło to sprawnie..i znowu bez żadnych opóźnień...a później zostanie nam tylko akt notarialny, i wsio;)!i bezie można powiedzieć ,, W końcu na SWOIM";)

Pozdrawiam,
                                                    sąsiadeczka
                                                  • Gość: Sąsiad z boku Re: trio development IP: *.free.aero2.net.pl 27.03.13, 20:46
                                                    Drodzy Sąsiedzi,

najświeższy news. Nasz wjazd do garażu został zbudowany niezgodnie z przepisami (szerokość pochylni 540cm a powinno być 550cm - to nie problem po prostu musimy mieć sygnalizatory świetlne do wjazdu / wyjazdu). Drugi ciekawszy problem po nachylenie wjazdu, wynosi ono 28 stopni a powinno 20. Pierwsza ofiara w postaci rozerwanej miski olejowej podczas próby wjazdu już jest. Mało które auto spośród tych naszych Skód, Opli, Volvo, Fordów, Seatów... wjedzie tam bez przebicia miski albo urwania zderzaka.

Spytajcie trio jaki mają plan na rozwiązanie tego problemu bo na razie ich to wali.

Pozdrawiam
                                                  • Gość: sąsiad z gory Re: trio development IP: *.centertel.pl 28.03.13, 05:27
                                                    ja się pytałem trio wczoraj o to i otrzymałem informacje ze wraz z rozbieraniem całej kostki betonowej przy wjeździe przy robieniu przyłącza będzie tez przeprofilowany zjazd.
                                                  • Gość: somsiad z ukosa Re: trio development IP: *.204.13.187.dsl.dynamic.t-mobile.pl 09.04.13, 17:44
                                                    zaniepokojony Waszymi komentarzami odnośnie wjazdu poszedłem obejrzeć ten wjazd i nie potrzeba profesora z polibudy aby zauważyć, że coś jest nie tak. Później poszedłem do naszego zadowolonego kierownika budowy a on, że wszystko jest ok i nic robione nie będzie!

W jedności siła, nie po to płaciliśmy po 15 tysięcy za miejsce żeby teraz nie móc z niego korzystać. Przy kolejnej budowie niezłą będą mieli reklamę jeżeli tak traktują ludzi.
                                                  • Gość: sosiad z polukosa Re: trio development IP: *.centertel.pl 10.04.13, 08:12
                                                    ja tez poszedlem do kierownika i do trio i dowiedzialem sie, że cytuje "zjazd bedzie przeprofilowany i nie ma powodow do obaw bo bedzie to zrobione" moze somsiad z ukosa poszedl nie do tego kierownika co trzeba :) a tak na powaznie to faktycznie rozmawialem na ten temat i ma to byc zrobione, przylacze elektryczne jest robione a gosciu z trio przeprosil mnie za niedogodnosci zwiazane z brakiem mozliwosci uzywania garazu. to jest moje drugie mieszkanie ktore kupuje i nie broniac gosci z trio nie spotkalem sie z tak zyczliwym podejsciem do klienta. i prosze mi nie pisac, ze jestem na usługach trio bo wiem co mowie bo np spytałem się czy moga mi przesunac gniazdka tv i powiedzieli, że jak beda elektrycy to to zrobia i faktycznie zrobili i nie wzieli za to ani grosza.
                                                  • Gość: poszkodowany Re: trio development IP: 188.116.35.* 10.04.13, 14:37
                                                    a jaki miałeś kolego termin oddanie mieszkania do użytkowania? większość miało wrzesień 2012 albo i wcześniej więc łaski Ci nie robią, że gniazdko przesuną. Jak byś chciał to możesz ich stuknąć na odszkodowaniu za opóźnienia więc, gdyby nie byli życzliwi to sami by sobie wbijali gwoździe do trumny

ps.
                                                    Panowie z trio czas poprawić termin oddanie na stronie, kwartał pierwszy skończył się 10 dni temu, można było rok temu od razu dać Q2 2013 a nie co 3 m-ce poprawiać termin
                                                  • Gość: sąsiad z dołu Re: trio development IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.13, 19:09
                                                    mam pytanie odnośnie ogłoszenia dotyczącego podpisania umowy z dostawcą prądu.Ktoś już podpisywał umowę? w tej chwili media są za darmo i mniemam, że tak będzie do momentu uzyskania pozwolenia na użytkowanie. A propos pozwolenia , ruszyło coś w tym kierunku?
                                                  • Gość: sasiadka Re: trio development IP: *.centertel.pl 23.04.13, 11:58
                                                    ja osobiscie podpisalam bo nie chce mi sie stac w kolejce w energetyce 5 godzin bo juz to raz przezylam i musialem brac dwa dni urlopu.
                                                  • Gość: sąsiadeczka Re: trio development IP: 157.25.233.* 24.04.13, 10:30
                                                    Witam,
                                                    czy coś wiadomo na temat przyłącza energetycznego, bo to podobno koliduje z naszym pozwoleniem na użytkowanie? zawsze była informacja że zima -20 stopni, teraz jest lato i co ?
                                                    cisza...

Powiem tak drodzy sąsiedzi, przestaje to być zabawne...ta cała sytuacja..

dzięki
                                                    za info
                                                  • Gość: sasiad Re: trio development IP: *.centertel.pl 25.04.13, 06:49
                                                    z tego co wiem to pozwolenie na użytkowanie jest uzależnione także od zrobienia przyłącza energetycznego ale jak widzę na szczęście coś się dzieje w tej sprawie bo jacyś faceci w żółtych kamizelkach robią to przyłącze od kilku dni i ulica i cześć wjazdu jest rozkopana.
                                                  • Gość: sąsiadeczka Re: trio development IP: 157.25.233.* 25.04.13, 09:18
                                                    oby faktycznie było to na czym nam wszystkim tak naprawdę zależy...

dzięki za informację

pozdrawiam,
                                                  • Gość: sąsiad z dołu Re: trio development IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.13, 17:13
                                                    Te pozwolenie strasznie się ślimaczy, ostatnio nowy termin to koniec maja, ciekawe czy realny.
                                                    Ja już powoli się urządzam, ostatnio przykuły moją uwagę dość denerwujące dźwięki dochodzące z szybów wentylacyjnych, czy mi się tylko wydaje czy naprawdę wentylatory czasem za głośno nie pracują, może jestem już przewrażliwiony, ale ten szum jest wkurzający.
                                                  • Gość: sasiad Re: odn wentylatora IP: *.centertel.pl 29.04.13, 18:11
                                                    u mnie z tymi wentylatorami tez tak było i zgłosiłem do trio i to zrobili i teraz jest już dobrze
                                                  • Gość: yty Re: trio development IP: *.free.aero2.net.pl 12.05.13, 22:11
                                                    Witajcie, mam super propozycję, może warto rozejrzeć się za mieszkaniem na bezludnej wyspie skoro wszystko sąsiadom tak przeszkadza....bo chyba w domu samotnej starości ludzie są bardziej wyluzowani, niż co niektórzy.
                                                  • Gość: lucyfer 80 Re: trio development IP: *.centertel.pl 15.05.13, 18:46
                                                    w sobote kolejna imprezka na patio zimna okowita i piekne brunetki ///...
                                                  • Gość: waldi 87 Re: trio development IP: *.centertel.pl 16.05.13, 20:55
                                                    a gdzie blondyny
                                                  • Gość: Uważajcie!!! Re: trio development IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.14, 11:44
                                                    Uważajcie na Firmę Trio-development, przed zakupem mieszkania były obietnice, jacy to oni są wspaniali..... wszystko miało być tak pięknie, po wpłacie wszystkich pieniędzy za mieszkanie- brak kontaktu, jak cokolwiek się dzieje z nieruchomością, żaden z panów dveloperów nie odbiera telefonu. Brama cały czas zepsuta (rano chcesz wyjechać z garażu- nie ma takiej możliwości). Sprzedają wszystkim bajki......Jak są awarie na budynku to zawsze są posądzani mieszkańcy, a nigdy nie potrafią przyznać się do własnej winy!!!!!
                                                    RADZĘ DOBRZE Wystrzegajcie SIĘ TRIO-DEVELOPMENT!!!!!!
                                                  • belarofont Re: trio development 20.03.14, 12:02
                                                    Czy jest jakieś oddzielne forum właścicieli budynku przy Geodetów 136? Jak Państwo zapatrujecie się na wysokości opłat miesięcznych głównie z miejsca postojowe w garażu podziemnym?? CO sądzicie o firmie zarządzającej - wg mnie katastrofa :(!!!
                                                  • Gość: lokator Re: trio development IP: *.centertel.pl 28.03.14, 17:02
                                                    a ja nic złego nie mogę powiedzieć, brama faktycznie się zacinała i były problemy ale od dłuższego czasu jest wszystko w porządku. nie wiem czy to prawda co lokatorzy mówią, że jeden z mieszkańców wjechał w bramę i dlatego są z nią problemy. a co do awarii to jeszcze chyba żadnej nie było oprócz braku światła w śmietniku. nie zachęcam do kupna u nich ani nie przestrzegam ale mi się dobrze tutaj mieszka i nie ma problemu żeby się dodzwonić :)
                                                  • bycalbozyc Re: trio development 01.07.14, 11:41
                                                    Kilka faktów z życia o TRIO:

1. Deweloperów jest trzech, ale jak się pyta każdego z osobna o tą samą sprawę, każdy mówi coś innego.
                                                    2. Panowie ładnie opowiadają, zanim się kupi mieszkanie. Potem mają generalnie w czterech literach swojego klienta.
                                                    3. Jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia. Wizualizacje znacznie odbiegają od rzeczywistości.
                                                    4. Deweloper próbuje zarobić na czym popadnie. Nawet w garażu, przestrzenie pomiędzy miejscami (nieformatowe trójkąty, prostokąty, etc.) sprzedaje, by jak najwięcej zarobić.
                                                    5. Deweloper pomawia mieszkańców do innych ludzi, opowiadając bzdury, co stawia ludzi w złym świetle.
                                                    6. W akcie notarialnym są klauzule niedozwolone, których być nie powinno, ale deweloper nie daje możliwości ich usunięcia twierdząc, że wszystko jest zgodne z prawem (co jest nieprawdą, bo kilku sąsiadów sprawdzało z różnymi prawnikami i każdy z prawników twierdzi, że to klauzule niedozwolone).
                                                    7. Śmietnik jest za mały jak na tę liczbę mieszkańców, przez co już pod koniec tygodnia nie ma gdzie wyrzucić śmieci i ludzie ustawiają worki obok śmietników lub na nich (na 97 mieszkań jest 14 kontenerów 240 l, a śmieci wybierane są raz w tygodniu).
                                                    8. W zimie brama się psuła, garaż był otwarty, przez co każdy miał dostęp do budynku, gdyż drzwi z klatek schodowych do garażu nie są zamykane. Nie było żadnej ochrony, żywej duży, która przypilnowałaby, aby nikt obcy nie wszedł do budynku.
                                                    9. W zimie kilkoro sąsiadów miało problem z wyjechaniem z garażu, który podobno jest podgrzewany, a lód na nim stał jak na lodowisku.
                                                    10. Plac zabaw nie spełnia norm (sąsiedzi robili przegląd na własną rękę), nawierzchnia na placu zabaw śmierdzi smołą.
                                                    11. Druga część bloku jest odcięta od dostępu służb ratunkowych, a zwłaszcza mieszkania, które mają okna na drugą stronę budynku.
                                                    12. Od deweloperów ciężko uzyskać jakąkolwiek informację, generalnie panuje kompletny chaos.
                                                    13. Administracja, choćby nie wiem, jak się starała, musi prosić o pieniądze na sól czy żarówki.
                                                    14. Opłata za miejsce postojowe w garażu podziemnym wynosi, uwaga! prawie 110 zł za jedno miejsce. W Warszawie ludzie tyle za miejsca nie płacą co na Geodetów 136 od TRIO Development.

Generalnie polecam wszystkim tym, którzy mają nerwy, czas i ochotę użerać się z ludźmi, którzy innych traktują jak śmieci - ot, cała prawda o Trio Development.
                                                  • zdzichud Re: trio development 02.07.14, 23:09
                                                    Całkowicie się zgadzam z bycalbozyc, nie polecam Trio Development. Kupiłem od nich mieszkanie i stwierdzam że są nieuczciwi i wyrachowani, wszystko robią po jak najniższych kosztach i aby jak najwięcej zarobić. W trakcie budowy zmieniali projekt wprowadzając tańsze zamienniki materiałów. Akty notarialne faktycznie zawierają niedozwolone klauzule, z prawnikiem konsultowałem się niestety już po podpisaniu umowy.
                                                    Z tego co słyszałem to mają zaczynać jakąś nową inwestycje chyba jakieś domki szeregowe, tak więc ostrzegam przed nieuczciwością tych panów i mierną umiejętnością zbudowania czegoś porządnie.
                                                  • poszukujacywiary odnosnie deweloperow 07.07.14, 09:47
                                                    ja też popieram bo wiadomo, że każdy deweloper bez reguły to złodziej i oszust !!!
                                                    a to podobno nie szeregowe domki ale dwunastopiętrowy budynek na Żoliborzu.
                                                    co do zamiany materiałów to faktycznie racja ale akurat w tym przypadku na korzyść bo zamienili balustrady ze zwykłej stali na nierdzewne i pewnie zrobili to z wyrachowania !!!
                                                    mnie bardziej niepokoi, że zaczyna się sezon letni i znowu na podwórku będą amatorzy piwa i mocniejszych trunków robić sobie imprezy....:(
                                                  • bycalbozyc Re: odnosnie deweloperow 08.07.14, 09:36
                                                    Nierdzewne?! Albo pisze to deweloper, albo ktoś z jego rodziny mieszkający w bloku. Człowieku, uderz się w główkę trzy razy, obróć wokół własnej osi i przyjrzyj się dokładnie, gdzie te balustrady są nierdzewne. Ponadto szyby opuszczające się z balkonów (zdajesz sobie sprawę marny człowieczku, co taka szyba może zrobić osobie stojącej pod nią?), daszki podwiązane do "nierdzewnych" balustrad na balkonach, pękające ściany w bloku, grzyb w garażu i pomieszczeniu wspólnym, wilgoć w pomieszczeniu wspólnym, karaluchy w nowym bloku, plac zabaw nie spełniający norm, miejsca parkingowe pod samymi klatkami, nie trzymające prawidłowej odległości od klatek i okien, zmiana projektu budowlanego, deweloper kazał podpisać ad hock papier, że zapoznałem się z projektem zastępczym, którego nie chciał pokazać, oszustwa na miejscach garażowych (zmierz swoje miejsce człowieku, zobacz, czy masz min. 5,5 m długości i 2,30 m szerokości), sprawdź szerokość dróg dojazdowych. Dlaczego wielu sąsiadów zakłada sprawy cywilne deweloperom?
                                                    Dwunastopiętrowy budynek na Żoliborzu, przy nieumiejętnym stawianiu sześciopiętrowego bloku "w Józefosławiu w bliskim sąsiedztwie Lasów Kabackich i Powsina." (do Lasu Kabackiego jest ok. 3 km, do Powsina jeszcze więcej, sąsiedztwo, że hej!)?! Znów nie będą mieli na ratę kredytu i będą sprzedawać mieszkania za grosze? Znów podzielą duże mieszkania na mniejsze?! Przypominam, w bloku miało być 66 mieszkań, jest 97. W bloku, w dniu odbioru, były pomieszczenia techniczne, które obecnie stały się komórkami lokatorskimi rodzin deweloperów. W bloku są garaże na parterze, w momencie zakupu mieszkania deweloperzy twierdzili, że są to garaże przypisane do mieszkań dwukondygnacyjnych (co oczywiście jest bzdurą, bo garaże te zostały przypisane rodzinie deweloperów). Rodzina jednego z deweloperów (W.W.) czepia się biegających dzieci po placu zabaw. Mógłbym tak pisać jeszcze długo. Także raz jeszcze: nie polecam TRIO DEVELOPMENT. Krętacze, kłamcy, niczego doprosić, w akcie notarialnym są klauzule niedozwolone, blok miał być odebrany w I kwartale 2011 roku - został odebrany w III kwartale 2013 roku, pokupowaliśmy dziury w ziemi, deweloper mamił nas pięknymi opowieściami, osiedle miało być piękne, cóż, nie ma co dawać wiary projektom, trzeba zawsze poczekać na efekt końcowy (chociaż i ten się zmienił, bo dostawili kolejne miejsca parkingowe, w miejscu których miały być ścieżki rekreacyjne i tereny zielone).
                                                  • poszukujacywiary Re: odnosnie deweloperow 14.07.14, 09:12
                                                    nie trzeba być deweloperem ani marnym człowieczkiem żeby umieć odróżnić stal normalną od nierdzewnej :)
                                                    pozdrawiam sąsiada wietrzącego wszędzie spisek lobby deweloperskiego :)
                                                  • bycalbozyc Re: odnosnie deweloperow 14.07.14, 13:56
                                                    No świetnie, tylko widzisz u mnie i u niektórych osób ta stal nierdzewna rdzewieje.

Spisku nie wietrzę, miałem mieszkanie u innego dewelopera i problemów nie było żadnych.
                                                  • mieszkankageodetow Re: odnosnie deweloperow zebranie wspolnoty 17.07.14, 11:55
                                                    a to zebranie wspólnoty nie mogło być po wakacjach bo pewnie nie ma dużo ludzi teraz
                                                  • bycalbozyc Re: odnosnie deweloperow zebranie wspolnoty 17.07.14, 14:15
                                                    Ono celowo jest powołane w takim terminie, żeby jak najmniej ludzi było na tym zebraniu i żeby nie można było odwołać Trio z funkcji zarządu.

• poszukujacywiary Re: odnosnie deweloperow zebranie wspolnoty 18.07.14, 16:28
                                                    dostałem wczoraj powiadomienie o przesunięciu terminu zebrania i mi to pasuje bo chciałem być obecny a w tym pierwszym terminie by mnie nie było niestety bo wyjeżdżam.
                                                    Pewnie Trio specjalnie i celowo to zrobiło ale dlaczego ? :) może "bycalbozyc" podsunie jakąś teorię spiskową :) liczymy na Ciebie sąsiedzie :) a może lepiej zacząć żyć a nie jątrzyć jak typowy polaczek :)
                                                    Ciekaw jestem co z tym czynszem, że ma być niższy, czy ktoś coś może wie na ten temat ?
                                                    ps. tak na marginesie nie jestem ani deweloperem ani jego rodziną żeby skończyć temat podejrzeń :)
                                                  • bycalbozyc Re: odnosnie deweloperow zebranie wspolnoty 22.07.14, 16:54
                                                    Bo ich o to prosili lokatorzy, ot i cała filozofia.

Nie wiesz, z kim masz do czynienia, a piszesz takie bzdury, że ho ho. Ale niech Ci będzie, niech Ci się mieszka w tym grajdole jak najlepiej. Klapki na oczy i do przodu.
                                                  • poszukujacywiary Re: odnosnie deweloperow zebranie wspolnoty 23.07.14, 11:02
                                                    to nie jest moje pierwsze mieszkanie i gdyby Trio chciało nie być odwołane z funkcji zarządu to prośby mieszkańców na nic by się zdały :) bycalbozyc uważał wcześniej, że zebranie jest "celowo powołane w takim terminie, żeby jak najmniej ludzi było na tym zebraniu i żeby nie można było odwołać Trio z funkcji zarządu" a teraz bycalbozyc uważa zmienili termin, że "bo ich o to prosili lokatorzy"
                                                    Jak ktoś nie chce być odwołany to nie będzie brał pod uwagę próśb mieszkańców :) bycalbozyc miej trochę rozumu w główce :)

pozdrawiam wszystkich którzy chcą normalnie żyć a nie być pieniaczami :)
                                                  • bycalbozyc Re: odnosnie deweloperow zebranie wspolnoty 24.07.14, 09:07
                                                    Wiesz, na czym polega odwołanie zarządu? Wiesz, że nie będzie to takie proste z uwagi na zmianę przepisów? Widzę, że sąsiad działa na zasadzie: nie znam się, ale się wypowiem.

Zdajesz sobie sprawę znawco, ile pracy muszą włożyć mieszkańcy, aby odwołać obecny zarząd? Są ludzie w bloku, którzy zaangażowali się w zbieranie pełnomocnictw i pieniędzy na Prawnika, który musi złożyć do sądu wniosek o uznanie, że minimum 51% stanowisk w garażu to jeden głos? Zdajesz sobie sprawę z tego, że garaż stanowi prawie 1/3 powierzchni bloku i żeby odwołać zarząd bez postanowienia sądu musi głosować jednogłośnie? Tłumacząc prostym językiem, bo to zapewne za skomplikowane dla Ciebie jest: 100% właścicieli miejsc garażowych i pseudo komórek lokatorskich musi zagłosować ZA odwołaniem Zarządu inaczej mamy nikłe szanse (chyba że na zebranie przyjdzie 100% właścicieli mieszkań, z czego prawie 80% opowie się za odwołaniem).

Obrażasz ludzi odciągając wątek od głównego tematu. Bajzel jest na osiedlu okrutny, naprawy są markowane (jak chociażby ta w garażu, gdzie na polecenie dewelopera spękania płyt zostały zabezpieczone SYLIKONEM, który za chwilę się wydrapie lub skurczy i znów będzie to samo). Jarper nie nadąża z wywozem śmieci, zejdź w weekend do śmietnika - idzie się zabić od worków leżących dosłownie wszędzie (gdyby kosze miały normalny wymiar odpowiadający liczbie mieszkańców tego problemu by nie było). Ciągłe przetargi, a to na dwa kosze na śmieci (na zewnątrz), a to na żarówki (jak wytłumaczyć instalowanie dwóch koszy na śmieci przez 2! miesiące i zmianę żarówek nie następnego dnia po zgłoszeniu, a kilka tygodni później?). Nazywasz to pieniactwem?? Jeżeli realne problemy budynku to pieniactwo, to widzę, że mocno szczęśliwy z Ciebie człowiek. Faktycznie, to nie Twoje pierwsze mieszkanie ...
                                              • Gość: sąsiadeczka Re: trio development IP: 157.25.233.* 25.03.13, 11:37
                                                Witam,

od kilku dni mam jakiś problem z otworzeniem naszego forum pod adresem : forum.osiedlegeodetow.pl

czy coś się zmieniło od ostatniego czasu, wiec coś ktoś może?

dzięki

sąsiadeczka
                                                • Gość: odnosnie forum Re: trio development IP: *.centertel.pl 27.03.13, 08:02
                                                  faktycznie coś się zawiesiło z tamtym forum
                                                • Gość: marek Re: trio development IP: *.as13285.net 17.04.13, 21:00
                                                  forum już działa i ma się dobrze;) adres: osiedlegeodetow.pl
                                                  • Gość: Magda Re: trio development IP: *.free.aero2.net.pl 08.05.13, 22:44
                                                    Witam na forum!
                                                    Poczytałam Wasze wypowiedzi i głowa mnie rozbolała...
                                                    Ja mieszkanie kupiłam w styczniu, mieszkam dopiero miesiąc i naiwnie wierzyłam, że za chwilę blok zostanie oddany!
                                                    Pomijając drobne niedociągnięcia (u mnie głównie ściany), większych uwag nie miałam.
                                                    No może poza tym, że miałam nieprzyjemną sytuację z jednym z ochroniarzy, który nie chciał mnie wypuścić po 23, a potem wpuścić! Przydałyby się kody do domofonu!
                                                    Ale jednak brak możliwości wjazdu do garażu wkurza mnie najbardziej! Także mam nadzieję, że ten wjazd poprawią jak najszybciej, a blok w końcu zostanie oddany do uzytku!
                                                    Pozdrawiam sąsiadów! :)
                                                  • Gość: sąsiadeczka Re: trio development IP: 157.25.233.* 09.05.13, 12:13
                                                    Witam ,
                                                    my się wprowadziliśmy w styczniu i też z tygodnia na tydzień żyliśmy nadzieją ze już, że za chwilę blok zostanie oddany, niestety...mamy już Maj, temperatury sięgąją od kilku dni pow 15 stopni ( wymówką zawsze była przyczyna niskiej temperatury na zewnątrz) więc nie wiem już co o tym wszystkim myśleć, a to że napisze kolejnego maila do Biura....cóż, odpowiedź zawsze się znajdzie..jakaś...
                                                  • Gość: Magda Re: trio development IP: *.free.aero2.net.pl 09.05.13, 18:56
                                                    Coś się tam niby ruszyło z tym prądem, ale chyba stanęło w miejscu? Widzę, że do poprawy zjazdu do garażu też się jakoś nie garną...
                                                    Jak tak dalej pójdzie to przez kolejną zimę będziemy parkować na dworze.
                                                  • Gość: Kazik Re: trio development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.13, 09:54
                                                    Szanowni Sąsiedzi!!!!
                                                    Raczej nie jestem osamotniony w tej prośbie, nie myślałem też, że będę musiał kiedykolwiek pisać tego typu apele ale to co działo się na placu przed naszym blokiem dzisiaj w nocy miałem wrażenie, że jest jakimś koszmarem!!

Był czwartek, 1 w nocy, normalni ludzie rano muszą wstać do pracy dzieci do szkoły, nie jestem już młody, więc może nie rozumiem pewnych zachowań ( picie piwa i wódki + tańce w środku nocy przed blokiem) ale wydaje mi się, że jest to dalece niestosowne i ośmieszające! Moje dziecko jest w sezonie maturalnym, chciało się uczyć, niestety nie miało takiej możliwości, bo pół nocy słuchało głupot.

Śpię 3 noce i trzecią noc tego wysłuchuje, kolejnej nie będę...

Nie mam nic przeciwko imprezom, ale czy trzeba to robić pod oknami? przecież całe skrzydło podejrzewam, że ma sypialnie od strony wewnętrznej, więc łaskawie proszę o przeniesienie imprezy do prywatnych mieszkań lub poza plac.

Pozdrawiam.
                                                  • Gość: lokator Re: trio development dotyczy sąsiadów IP: 79.162.113.* 10.05.13, 13:55
                                                    No właśnie czy ktoś wie kto tak się zachowuje bo chyba trzeba zwrócić uwagę !!!
                                                    ps. odnośnie wjazdu to mam informację, że będą go robić w przyszłym tygodniu.

pozdrawiam sąsiadów
                                                  • Gość: sasiad Re: trio development dotyczy sąsiadów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.13, 14:39
                                                    karygodne, następnym razem wezwe policje dzieci biegaja a na środku stół i impreza!
                                                  • Gość: karola79 Re: trio development IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.05.13, 18:21
                                                    Witam, mi również nie podobała się sceneria pod blokiem, mam malutkie dzieci, i szczerze mówiąc mocno się zaniepokoiłam, ale mam nadzieję, że to się więcej nie będę powtarzać..
                                                    Na pewno każdy z Nas chce mieszkać w miłej i SPOKOJNEJ atmosferze, bardzo fajnie, że się integrujecie, ale nie chciałabym żeby to w jakikolwiek sposób odbijało się na dobru mojej rodziny i moich małych dzieciach, które patrzyły na wszystko przez okno. Liczę na wyrozumiałość i zrozumienie bo zabawa zabawą, ale jednak powinniśmy się wzajemnie szanować. Również chętnie będę się integrować, bo widzę, że będziemy mieć fajnych, zabawnych sąsiadów, ale róbmy to wszystko w granicach rozsądku. Niestety wczorajsza zabawa nieco tą granicę przekroczyła.
                                                  • Gość: Magda Re: trio development IP: *.free.aero2.net.pl 10.05.13, 19:24
                                                    Mnie impreza ominęła, akurat byłam poza domem. Ale mieszkam na 1 piętrze, więc pewnie też nie byłabym zachwycona nocną imprezą pod oknami! :)
                                                  • Gość: Anua Re: trio development IP: *.play-internet.pl 10.05.13, 21:41
                                                    Po pierwsze: przybył nowy lokator, czytaj: pępkowe.
                                                    Po drugie: dzieci o 21 spały.
                                                    Po trzecie: trzeba było zejść i zwrócić uwagę, a nie wypisywać na forum.
                                                    Po czwarte: trzeba było dzieci zabrać sprzed okien, aby nie oglądały tego, co działo się pod blokiem.
                                                    Po piąte: trzeba było zejść i się integrować.

A garaż będzie przebudowany po odbiorze budynku.
                                                  • Gość: sąsiadd Re: trio development IP: *.tepsanet.com 10.05.13, 22:16
                                                    Wydaje mi się wystarczyłoby tylko po pierwsze: nie należy robić takich rzeczy publicznie i dorośli ludzie powinni o tym wiedzieć, nie jesteście sami i nie łatwo było zgadnąć, że ludzie w czw o 1 w nocy śpią.

Teraz za każdym razem tak będzie witany nowy lokator?
                                                    Myślę, że jak chcecie tak witać to w swoich domach i to do 22.
                                                    w bloku mieszka już około 40 rodzin albo więcej, 3 się bawiły, odliczam ludzi młodych, którym pewnie to nie przeszkadza, ale ze 20 rodzin z tego spać nie mogła.

Nie chce żebyśmy się kłócili już na przedbiegach, bo każdemu zależy na tym żeby mieszkało się przyjemnie, ale tego typu incydenty nie mają prawa się zdażać.
                                                  • Gość: sasiadka z dolu Re: trio development IP: *.centertel.pl 10.05.13, 22:24
                                                    Nastepnym razem zaproscie wszystkich to nie bedzie mial kto narzekac :)
                                                  • Gość: Anua Re: trio development IP: *.play-internet.pl 10.05.13, 22:29
                                                    Wszyscy byli zaproszeni, wystarczyło zejść na patio.
                                                  • Gość: zbulwersowany Re: trio development IP: *.free.aero2.net.pl 11.05.13, 09:32
                                                    Mogliście okna pozamykać to nic by nie było słychać, albo zejść i też dobrze się bawić. Zwyczajnie żal wam d…… ściskał. Samoloty też nie mogą latać bo są zbyt głośne i nie można przez nie spać i do tego latają w nocy. Trzeba je zgłosić na policję 
                                                  • Gość: ludek Re: trio development IP: *.subscribers.sferia.net 11.05.13, 09:44
                                                    mnie też impreza omineła, następnym razem zejde i poprosze o spokoj z kijem bejzbolowym!
                                                  • Gość: lokatorka Re: dotyczy zachowania sasiadow i wypowiedzi Anua IP: *.centertel.pl 11.05.13, 10:08
                                                    ps. z tego czego się dowiedziałam to garaż będzie przebudowywany w przyszłym tygodniu a co do zachowania niektórych to chyba nie wiedzą, że cisza nocna obowiązuje od 22 do 6 rano i jeżeli chcą sobie urządzać pępkowe ( niech dzieciaczek będzie zdrowy ) to niech to robią u siebie w domu !!! żyjemy we wspólnocie i niech mi nikt nie mówi "po pierwsze, po drugie...." skoro zachowuje się bezczelnie i chce żeby do niego się wszyscy pozostali dostosowali !!!! Zanim coś takiego napiszesz Anua to się zastanów bo myślenie nie boli !!!! A jeżeli piszesz "trzeba było dzieci zabrać sprzed okien, aby nie oglądały tego co się działo pod blokiem" to nie grzeszysz chyba zbytnio inteligencją.
                                                    pozdrawiam wszystkich innych normalnych mieszkańców
                                                  • Gość: sas Re: dotyczy zachowania sasiadow i wypowiedzi Anua IP: *.tepsanet.com 11.05.13, 10:31
                                                    niestety zgadzam się z przedmówczynią, zachowanie sąsiadów było co najmniej głupie, a twierdzenie że mamy pozamykać okna?! jest mega głupie, jak latem, gdy temperatura sięgała 25 stopni miałem sobie zamknąć okna? poza tym dlaczego o 1 w nocy mam być zmuszany do zamykania okien??!!
                                                  • Gość: edek z kretek Re: dotyczy zachowania sasiadow i wypowiedzi Anua IP: 84.39.161.* 11.05.13, 12:07
                                                    przechodziłem koło północy i było bardzo miło
                                                    następnym razem zamiast walić gruchy za firanką trzeba zejść i się integrować
                                                  • Gość: Anua Re: dotyczy zachowania sasiadow i wypowiedzi Anua IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.13, 11:55
                                                    Widać teraz, jakich mamy ęteligentów w bloku. W takim razie ja gratuluję ponadprzeciętnej ęteligencji, bo:
                                                    PO PIERWSZE: gdzie ta wspólnota? Adresu jeszcze oficjalnego nie ma, a Ty piszesz o jakiejś wspólnocie?
                                                    PO DRUGIE: budynek nieodebrany, wzywaj sobie Policję, oficjalnie nikt tu nie mieszka ęteligencie i Policja NIC nie zrobi.
                                                    PO TRZECIE: nie wywołuj wilka z lasu ...

Zazdrość Cię zżera więc przy okazji poobrażasz sobie ludzi. Nie wiesz z kim masz do czynienia, ale wydajesz opinię. Ęteligentka koperkowa, małomiasteczkowa, nie ma co!
                                                  • Gość: lokatorka Re: dotyczy zachowania sasiadow i wypowiedzi Anua IP: *.centertel.pl 11.05.13, 14:06
                                                    należy czytać między słowami - wspólnota nie musi być zarejestrowana i oficjalna, bo jest jeszcze coś takiego jak wspólnota społecznościowa a my taką tworzymy jako mieszkańcy, żyjemy w społeczeństwie wspólnie i należy brać pod uwagę także inne osoby. Jeżeli ktoś chce zrobić imprezę to jest wiele sposobów np tradycyjny to zrobienie u siebie w lokalu i powiadomienie sąsiadów obok lub w wynajętej knajpce a nie na dziedzińcu osiedla który poniekąd należy do wszystkich zamieszkujących. Tak dla wiadomości policja nie ma nic do budynku tylko do zachowań ludzi więc Auna myli się co do tego, że Policja nic nie zrobi.
                                                    A tak na marginesie pisanie "nie wywołuj wilka z lasu..." co ma oznaczać, że zrobisz drugą i trzecią imprezę i ludzie nie będą mogli spać !!!
                                                    Zazdrość mnie nie zżera i nikogo nie obrażam a sądząc po opiniach innych zgodnych ze mną mieszkańców myślą podobnie.
                                                    Jeżeli ktoś chce robić imprezy u siebie to należy sobie kupić dom z ogrodem a jeżeli go na takowy nie stać to pozostaje własne mieszkanie, wynajęta knajpa a nie dziedziniec osiedla.
                                                    ps. nie ma to oczywiście nic do rzeczy i od razu uprzedzę Twoją wypowiedz, że nie jestem ksenofobem ale tak na marginesie od 4 pokoleń jestem warszawiakiem :) a koperek jako dodatek do potraw owszem lubię, nie stronię od niego i wszystkim polecam bo jest zdrowy.

pozdrawiam mieszkańców mając nadzieje, że będzie spokojniej
                                                  • Gość: Gość K Re: dotyczy zachowania sasiadow i wypowiedzi Anua IP: *.piaseczno.robbo.pl 11.05.13, 14:20
                                                    Witam

Wspólnota powstała w momencie wyodrębnienia pierwszego lokalu - czyli sprzedaży.

Policja to chyba nie najlepszy pomysł bo w sumie to mieszkacie na dziko i jak ktoś to sprawdzi to dew. będzie miał kłopoty - czyli właściciele będą mieli kłopoty.

Jak wam wjazdu nie poprawią przed pozwoleniem na użytkowanie to wam nigdy go nie zrobią. Użeram się z deweloperami na co dzień i mam podobną sytuację na jednej nieruchomości.

Tak na marginesie to co jest z tym zjazdem nie tak?

No i tak na koniec to nieźle zaczynacie wspólne, sąsiedzkie życie, od awantury.

Dam wam drobną radę. Zbierzcie się wszyscy i zróbcie zebranie robocze.
                                                    Poznajcie się i wybierzcie grupę reprezentacyjną ( nieoficjalny zarząd ).
                                                    Zorganizujcie się bo deweloper zrobi sobie z wami co będzie chciał - nie zgadzajcie się na Zarząd notarialny i na administrowanie przez dewelopera bo to będzie kaplica.
                                                    Przejmijcie nieruchomość w swoje ręce i ostro do roboty - macie trzy lata rękojmi i to co zdziałacie w tym czasie jest najważniejsze - potem będziecie już tylko płacić pieniążki.

Sorki że się tak rozpisałem.

Oczywiście w razie pytań służę pomocą.

Pozdrawiam i życzę pogodzenia się z sąsiadami.
                                                  • Gość: gabi82 Re: dotyczy zachowania sasiadow i wypowiedzi Anua IP: *.tepsanet.com 11.05.13, 14:20
                                                    wydaje mi się że te odpowiedzi aprobujące piszą osoby, które uczestniczyły w procederze poza tym jak człowiek ma w czubie to zawsze jest fajnie, a do Anuli czyli aunuli... nie pisz już nic...

To nie chodzi o inteligencję, ale o kulturę a Wy dajecie zły przykład dzieciom. Mężczyźni to rozumiem ( w zaciszu domowym)... ale jak kobieta stoi pod blokiem i pije piwo to wybacz... mam dzieci i nigdy by mi do głowy nie przyszło żeby tak się zachować WSTYD WSTYD WSTYD i nie ma żadnych tłumaczeń, tym bardziej, że jestem już chyba z 10 osobą, której się to nie podoba, rozmawiałam dzisiaj z sąsiadką, która ma okna z drugiej strony i też słyszała a trzeba jeszcze doliczyc osoby, które nie wiedzą o forum i które się na nim nie udzielają, chociaż podczas tej scysji i tak dużo osób się uaktywniło więc powinno to Wam dać do myślenia

To może mieć też wpływ na oddanie bloku w użytkowanie, bo jakby ktos policje wezwał to Wy dostalibyscie mandaciki za picie w miejscu publicznym a deweloper miałby przypał.

Zanim zaplanujecie kolejną impreze (mam nadzieje, że to byl jednorazowy incydent) to zastanówcie się nad tym, że mieszkają sąsiedzi, którzy mają małe dzieci a poza tym noc jest od spania a nie od urządzania imprez w plenerze.

A z zamykaniem okien ... to już nawet nie chce mi się pisać

• Gość: gość Re: dotyczy zachowania sasiadow i wypowiedzi Anua IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 23:27
                                                    ...niestety cena, niska cena lokali po podziale na mieszkania typu akademik - ukształtowała środowisko. Tak to jest jak dzieci wyciągnięte z głębokiej wsi, przeprowadzą się do miasta (przedmieści). Możesz ubierać się modnie, wyglądać ładnie, ale naleciałości prostolinijnego-wiejskiego-burackiego zachowania nigdy się nie pozbędziesz. Teraz masz odpowiedz na pytanie, dlaczego w pracy przełożony Tobą pomiata, on wie kim jesteś, mimo możliwie posiadanego wykształcenia.
                                                    Anula
                                                    fyi
                                                    wracaj na wioskę imponować rodzicom, ewentualnie ich sąsiadom z za płotu..
            • Gość: PPP Re: trio development IP: 80.50.231.* 03.12.12, 11:00
              o baran z biura...

czego zwalasz na urzędników?? jak developer jest w porządku i złoży papiery o pozwolenie na użytkowanie, to po 30 dniach jest ono aktualne nawet jeśli nikt z PiNB-u się nie pofatyguje zobaczyć te "ynwestycje" - także nie bierz na siebie kłamstw prezesa bo to nieładnie <nono> nawet jak obiecał extra premie na święta
    • Gość: Magda Re: dotyczy zachowania sasiadow i wypowiedzi Anua IP: 93.154.154.* 11.05.13, 17:53
      Wszystko jest dla ludzi, ale z umiarem! :)
      Ja jestem młoda i mega tolerancyjna, ale tekst, cytuję "walić gruchy za firanką"-świadczy tylko o Tobie-sąsiedzie... :)
      • Gość: mieszkanka Re: dotyczy zachowania sasiadow i wypowiedzi Anua IP: *.centertel.pl 11.05.13, 21:28
        Magda zgadzam się z Tobą w 100 % a na dodatek dodam, że właśnie teraz wracałam do naszego osiedla i szłam chodnikiem na zewnątrz i zauważyłam jak przy pierwszej klatce dwóch naszych mieszkańców załatwiało swoje potrzeby !!! Nie wiem jak się nazywają ale jeden szczupły i ubrany na ciemno w ciemnych okularach a drugi tęgawy.
        Nawet nie zwróciłam uwagi bo jak niedawno to zrobiłam komuś kto rzucał niedopałek przed klatką to nawet się nie odezwał, nie podniósł go ani nie przeprosił.
        Szanowni sąsiedzi szanujcie nasze wspólne osiedle !!! U siebie w mieszkaniu przecież tak się chyba nie zachowujecie !!!
        Cały czas widzę jak szczególnie kilka osób robi wycieczki do monopolowego 24h i nie mam nic przeciwko temu ale pijcie u siebie w mieszkaniach, załatwiajcie swoje potrzeby fizjologiczne w swoich mieszkaniach a nie publicznie na terenie osiedla, w garażu czy na dziedzińcu.

Skończmy proszę dyskusje czy ktoś jest wychowany, czy jest inteligentem czy pseudo, po prostu zachowujmy się kulturalnie bo razem tutaj mieszkamy i nie będzie tutaj wtedy takiego pisania i anonimowego ujadania.

• maciej2k Re: dotyczy zachowania sasiadow 11.05.13, 22:51
          Witam wszystkich, czasami mam wrażenie że są ludzie co rodzą się upierdliwi i marudni. Teraz kilka sprostowań. Jak ktoś nie wie że mieszka na placu budowy to niech zapyta dewelopera zanim zadzwoni na policję bo może się okazać że będzie spać u mamy albo teściów. Ponieważ teoretycznie tu nikt nie mieszka tylko wykańczamy nasze mieszkania taka jest wersja oficjalna. Co do kija to obstawiam że ten co to napisał bał się nosa wystawić z balkonu. Dziecko się uczyło się do matury??? to jakiś żart ??Po 1 to do matury(egzaminu dojrzałości) podchodzą ludzie dorośli, 2 jak ktoś nie uczył się cały rok to 1 czwartek nie pomoże. Obstawiam że 90% marudzi bo siedzieli i spamowali na forum zamiast się integrować. Byłem na tej imprezie mam nadzieję że śledzie smakowały:P Dzieci nie było tam nikt nie tańczył o załatwianiu się przed klatką nie ma mowy. Ludzie zaraz ktoś powie że UFO lądowało.
          • Gość: sądsiad z gory Re: dotyczy zachowania sasiadow IP: *.tel.tkb.net.pl 11.05.13, 22:59
            dużo nieprawdy w tym co napisał maciej, tańczyli tańczyli , blondyna rulezzz, szkoda, ze nie nagralem, tez sobie nie zycze takiego zachowania, nastepnym razem inaczej sprawe zalatwie, bede rzucac jajami, 1 w nocy to jest pora na spanie a nie na glupoty, cisza nocna jest miedzy 22-6 i wtedy ma byc cicho ( oprócz parapetówek :P).

Ale mysle ze juz powinien byc koniec w tym termacie, powiedzielismy sobie wszystko, każdy wie jak powinien sie zachowac.
            • maciej2k Re: dotyczy zachowania sasiadow 11.05.13, 23:40
              ludzie ogarnijcie się, kiedyś wyjdzie kto ma jaki nick na forum, nikt ale to nikt nie przyszedł i nie powiedział że mu coś przeszkadza. Teraz nagle okazuje się że jest sporo takich ludzi, jesteście zwykłymi tchórzami, ktoś chciał policje wzywać to już jakaś masakra jak się dowiem kto to będzie miał radio Maryja pod oknami cały czas. Tak się składa że jestem inspektorem BHP i w przeciwieństwie do oburzonych znam jakie może być natężenie hałasu w czasie "ciszy nocnej" a prawda jest taka że leciała muzyka z telefonu komórkowego i prowadziliśmy normalne rozmowy. Prawdą jest też że nasz blok ma taką akustykę że wszystko przenosi się bardzo dobrze. Nikt nikomu nie chciał przeszkadzać ani robić krzywdy. To była akcja spontaniczna, jak bym wiedział to bym z pracy załatwił miernik hałasu i tym samy pozamykał buzie kilku osobom.
              • Gość: Gość K Re: dotyczy zachowania sasiadow IP: *.piaseczno.robbo.pl 12.05.13, 01:25
                Witam,

Brak pozwolenia na użytkowanie oznacza, że nikt poza pracownikami wykonawcy ( uprawnionymi do tego ) NIE MOŻE PRZEBYWAĆ na nieruchomości. Tyczy się to nawet firm wykańczających.
                NA obiekcie nie może przebywać nikt!!!!

To że mieszkacie świadczy tylko o tym, że odbiór ( czyli sprawdzenie stanu technicznego i wykonania konstrukcji nieruchomości) jest fikcją, czyli przyjdzie Pan mądry, odpowiednio do tego "zmotywowany" i podbije pieczątkę.

Trzeba mieć świadomość, że to jest pierwsza tak duża inwestycja dewelopera i pewnie sporo będzie do poprawienia ( nie ma dewelopera idealnego - zawsze coś jest nie tak), a Wy się już na początku znienawidzicie. Nie wróży to dobrze na przyszłość i sprawy które Was czekają.

• Gość: sadsiad z góry Re: dotyczy zachowania sasiadow IP: *.tepsanet.com 12.05.13, 10:09
                Macieju załatw następnym razem miernik hałasu, to sprawi, że impreza o 1 w nocy pod blokiem stanie się legalna!!!
          • Gość: mieszkanka Re: dotyczy zachowania sasiadow IP: *.centertel.pl 12.05.13, 05:50
            Drogi Maciej2k
            Jeżeli dobrze przeczytasz moją poprzednią wypowiedź to się dowiesz, że tych dwóch naszych mieszkańców załatwiało się przy pierwszej klatce wczoraj czyli w sobotę ( wracałam około 21:15 ) a nie na pępkowym.
            Szanujmy nasze wspólne dobro i pamiętajmy, że są także inni mieszkańcy.
            • maciej2k Re: dotyczy zachowania sasiadow 12.05.13, 13:29
              drogi Panie z góry miernik poziomu natężenia hałasu nie czyni żadnej imprezy legalną, może skoro się Pan tak angażuje w sprawy "mega imprezy" czytaj "Sex, Drugs and Rock n' Roll" to warto by sprawdzić jakie przepisy i rozporządzenia takie zachowania regulują. Poszperałem i znalazłem że 50-60 dB więc wystarczy położyć miernik i pilnować odpowiednich wartości i nikt nie będzie miał prawa skarżyć się na nadmierny hałas. A z całym szacunkiem wczoraj samochody nie dawały mi spać następnym razem wezmę kija, jajka i jeszcze zadzwonię na policję jak oni śmią pod moim domem hałasować. Ludzie śmieszna ta cała sprawa dorośli ludzie siedzieli w oknach i gapili się jak inni wypili kilka piw i rozmawiali o pierdołach. To naprawdę jest żałosne że nie macie lepszych zajęć.
              • mietas_doliniarz Re: dotyczy zachowania sasiadow 12.05.13, 15:58
                chamstwo najwyższej próby i kołtuństwo najgorszego sortu, tak debilnego tłumaczenia jeszcze nie czytałem..., trudno wymagać aby ktoś załatwiał swoje potrzeby w miejscach do tego przeznaczonych, skoro przez całe życie chodził sr... i szcz... "pod chałupe"..., a blondyna rzeczywiście niezle wywijała... duże doświadczenie i talent w temacie....
                • Gość: qla Re: dotyczy zachowania sasiadow IP: *.play-internet.pl 12.05.13, 19:03
                  Nikt z ludzi imprezujących w czwartek nie załatwiał swoich potrzeb fizjologicznych w miejscach do tego nie wskazanych.
                  A ta blondyna ma imię i żenujące jest obrażanie jej w tak prymitywny sposób. Rubaszne żarty zostawcie dla swoich partnerek, pewnie komentujacy chcieliby, aby ich partnerki wywijały w taki sposób.
                  Pozdrawiam normalnych sąsiadów.
                  • Gość: kropek z góry Re: dotyczy zachowania sasiadow IP: *.free.aero2.net.pl 12.05.13, 21:02
                    Pozdrawiam wszystkie słoiki, które zamieszkały w naszym bloku, i jak na wichurze siedzą w swoich oknach "jako najlepsze czujki". Takie spotkania są jak najbardziej pozytywne i nikomu krzywdy nie robią!!!!!!!!!!!! Więc każda czujka niech nie chowa się pod pseudo.. tylko niech się ujawni...., bo jak nie widzieliście nigdy jak sie bawi warszawka (słoiki)to jeszcze zobaczycie nie raz. A tak wogóle drogie czujki i słoiki Ci co stoją na parkingu i piją piwo NIE ZAŁATWIAJĄ SIĘ POD BLOKIEM!!!!!! A jeśli chodzi o czwartkową imprezę i sąsiada który chciał nagrywać blondynę to kup sobie chłopie kilka pornosów a nie lukaj przez okno!!!! bo te Twoje pier...o nagrywaniu pachnie mi konfidencją. A tak wogóle pozdrawiam szczęśliwego tatusia i życzę wszystkiego dobrego!!!!!!! Drodzy koledzy od parkingowego piwa niedługo zrobimy taką bibkę, ze te słoiki które siedzą w oknach popękają :) pozdro
                    • Gość: sąsiadkaa Re: dotyczy zachowania sasiadow IP: *.centertel.pl 12.05.13, 21:23
                      Drodzy sąsiedzi, czy także macie problem z oknami ??( są nieszczelne, parują) - teraz już tak tego nie widać bo zrobiło się cieplej, ale dwa miesiące temu to wiało od nich jak cholera, a Pan kierownik stwierdził, że w 30% mieszkań będą tego typu problemy, bo nie zrobiono wwiertów i nie zapiankowano ( mówię chłopskim językiem bo się na tym nie znam). Pozdrawiam
                      • Gość: Anua Re: dotyczy zachowania sasiadow IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.13, 21:41
                        Zgłoś do kierownika budowy. Zapytaj, kiedy będzie serwis od okien (ostatnio był chyba w zeszłą środę, o ile się nie mylę). Nagabuj kierownika ile się da, inaczej będzie Cię zbywał. Może masz po prostu niewyregulowane okna, u nas właśnie wiało z tego powodu, a teraz już nie wieje (nie wiem, co będzie zimą, przekonam się za kilka miesięcy).
                        • Gość: Anua forum dla naszego osiedla IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.13, 22:59
                          Mam propozycję:
                          przenieśmy się wszyscy na forum, które zostało stworzone dla naszego osiedla:
                          osiedlegeodetow.pl/
                          Tam piszmy swoje żale, lęki, propozycje, etc.

Zgłoszę do admina, żeby zamknął forum dla osób z zewnątrz - aby tylko zalogowani mogli czytać, co tam sobie wrzucamy. Ponadto tam dogadamy wszelkie sprawy organizacyjne, będziemy mogli do siebie wysyłać prywatne wiadomości, etc.
                          Pozdrawiam sąsiadów.
                          • Gość: gosc Re: forum dla naszego osiedla IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 23:31
                            ...niestety cena, niska cena lokali po podziale na mieszkania typu akademik - ukształtowała środowisko. Tak to jest jak dzieci wyciągnięte z głębokiej wsi, przeprowadzą się do miasta (przedmieści). Możesz ubierać się modnie, wyglądać ładnie, ale naleciałości prostolinijnego-wiejskiego-burackiego zachowania nigdy się nie pozbędziesz. Teraz masz odpowiedz na pytanie, dlaczego w pracy przełożony Tobą pomiata, on wie kim jesteś, mimo możliwie posiadanego wykształcenia.
                            Anula
                            fyi
                            wracaj na wioskę imponować rodzicom, ewentualnie ich sąsiadom z za płotu..
                            • Gość: mieszkanka Re: forum dla naszego osiedla IP: *.centertel.pl 26.05.13, 08:02
                              Akurat tak się składa, że jestem posiadaczką małego mieszkania i jego cena nie była relatywna do metrażu więc nie można mówić o niskiej cenie. Ilość posiadanych metrów kwadratowych mieszkania nie ma nic wspólnego z kulturą osobistą i sposobem bycia jego właściciela. Z tego co widzę kilku mieszkańców ma chyba jakieś naleciałości blokersowo-wiejskie ( nie obrażam nikogo ze wsi ) gdzie standardem jest gromadzenie się na podwórku, przed klatką/stodołą, przy samochodzie i np. picie piwka. A tak na marginesie czy ci ludzie nie pracują, że tak ciągle przesiadują ?
                              • Gość: gosc Re: forum dla naszego osiedla IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.13, 21:29
                                mieszkanko - całkowicie się z Tobą zgadzam, to są ludzie którzy strarają sie propagować prostolinijny czyt. prostacki styl bycia, razi mnie zachowanie tych osób, brak taktu i samooceny, jednym słowem elektorat LPR ;)
                            • Gość: Anua Re: forum dla naszego osiedla IP: *.play-internet.pl 02.06.13, 16:05
                              Nie oceniaj innych względem siebie, nie wszyscy mają tak jak Ty i są tacy jak Ty.
                        • Gość: Magda Re: dotyczy zachowania sasiadow IP: *.free.aero2.net.pl 12.05.13, 23:01
                          Ja dwa dni po wprowadzeniu się, rozchorowałam się, bo miałam strasznie zimno w mieszkaniu. Nie grzał mi jeden grzejnik. Trzy razy zgłaszałam, przychodzili, odpowietrzali, twierdzili, że wszystko jest ok, ale nie było. Dopiero za trzecim deweloper coś pokombinował i w końcu się udało. Ciekawa tylko jestem, co będzie w następną zimę... Z oknami nie mam problemu, nie czułam, żeby przez nie wiało.
                          • Gość: Magda Re: dotyczy zachowania sasiadow IP: *.free.aero2.net.pl 12.05.13, 23:47
                            Możecie polecić mi jakąś firmę, która solidnie i w normalnych cenach robi i montuje rolety?
                            Będę wdzięczna za pomoc! :)
                            • Gość: mieszkanka Re: dotyczy zachowania sasiadow IP: 87.96.4.* 13.05.13, 07:46
                              panowie od okien byli chyba w zeszłą środę bo zgłosiłam wcześniej regulację okien i dostałem karteczkę w drzwi, że będą. Jak u kogoś jest problem z oknem czy drzwiami niech to zgłosi teraz, najlepiej do kierownika i do dewelopera.
                              A co do imprez to nie pochwalam takich na dziedzińcu ale cóż czasami pewnie się zdarzą i nie ma co wyolbrzymiać, ale np załatwiających się naszych mieszkańców pod blokiem widziałam już kiedyś wcześniej ( nie na tej czwartkowej imprezie )
                              Może to tylko jednorazowy przypadek ale nawet gdyby to przecież zaraz jest ich mieszkanie i mogliby powstrzymać się trochę i zrobić to u siebie a nie na ścianę budynku....:(
                            • Gość: sąsiadkaa Re: dotyczy zachowania sasiadow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.13, 09:22
                              na pewno nie polecam tego człowieka ze skody... (rolety)
                              • Gość: sasiadkaa Re: dotyczy zachowania sasiadow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.13, 10:11
                                Czy jest tu może ktoś, kto miał do czynienia z Panem od rolet ze starej skody? i posiada do niego nr tel?? Pozdrawiam
                              • Gość: Magda Re: dotyczy zachowania sasiadow IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.13, 12:11
                                No właśnie pan ze skody jakoś nie do końca wyglądał mi na fachowca... ;)
                                • Gość: sąsiad z dołu Re: dotyczy zachowania sasiadow IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.13, 12:57
                                  Co do imprezki, mojego pięciomiesięcznego syna na szczęście nie obudziła (mieszkam na 1 piętrze), dało się to jakoś przeżyć. Nie zmienia to faktu, że robienie imprez pod oknami sąsiadów narusza ich prawo do spokoju, jest coś takiego jak cisza nocna, poza tym to jeszcze nie był weekend , kiedy niektóre zachowania przechodzą bez echa. Oficjalnie wspólnota mieszkaniowa się nie zawiązała, ale jesteśmy społecznością zamieszkującą ten sam dom, powinniśmy starać się aby nasze sąsiedztwo było w najgorszym wypadku znośne. Po co się napinać i sobie wzajemnie grozić, pana od "bejsbola" proszę o wymyślenie innych sposobów naprawiania świata:).
                                  Żyjmy i dajmy żyć innym.
                                  Ktoś rzucił hasło, żeby się zorganizować i zadbać o nasze interesy w kontaktach z deweloperem, uważam to za dobry pomysł, pojedyńczo niewiele zdziałamy, jako zjednoczona grupa możemy wiele spraw uporządkować i wyegzekwować.
                                  • Gość: mieszkanka Re: dotyczy zachowania sasiadow IP: *.centertel.pl 13.05.13, 13:42
                                    Witam
                                    Właśnie o to chodzi, że tworzymy wspólnotę społecznościową w obrębie naszego osiedla, musi oczywiście powstać wspólnota mieszkaniowa ale nie zmieni to zachowań ludzkich.
                                    Jestem oczywiście też za zjednoczeniem się ale nie pomoże to jeżeli chodzi o zachowania poszczególnych mieszkańców a egzekwować należy zacząć od samych siebie i szanować nasze mienie.
                                    Po prostu starajmy się żyć wszyscy w zgodzie i żeby było jak najmniej niesnasek pomiędzy nami.
                                    • Gość: em Re: dotyczy zachowania sasiadow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.13, 14:11
                                      też mieszkamy na pierwszym piętrze i przy zamkniętych oknach było nie najgorzej :) chyba trochę to wszystko jest przesadzone i niepotrzebnie tak mocno piętnowane.
                                      • Gość: mieszkanka Re: dotyczy zachowania sasiadow IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.13, 15:11
                                        Jedno niewinne spotkanie (bo imprezą tego nie można raczej nazwać!!!), a szumu wokół...., czy Wam się nudzi???? A jeśli komuś to przeszkadzało, to powinien zejść i zwrócić uwagę osobiście, a nie zachowywać się jak tchórz, który zgrywa hojraka na odległość i wypisuje jakieś bzdury na forum !!!!
                                        Wtedy na pewno nie byłoby tej całej afery, bo ludzie którzy uczestniczyli w spotkaniu, to NORMALNI MIESZKAŃCY, którzy mają przynajmniej poczucie humoru!!!
                                        Myślę, że ten temat staje się nudny i czas go zakończyć.
                                        • Gość: Magda Zimna woda IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.13, 11:15
                                          Wiecie może, co się dzieje z wodą?? Od wczoraj u mnie nie leci zimna. Sprawdzałam, jest odkręcona! :)
                                          Muszę też przyznać,że nie przypuszczałam, że ściany w mieszkaniu (dokładnie w łazience) są aż tak cienkie! Dziś rano, malując się, skazana byłam na wysłuchanie awantury zza ściany, którą jak domniemam, zrobiła właścicielka, fachowcowi, który wykańcza jej mieszkanie....
                                          • Gość: sasiad Re: Zimna woda IP: *.noname.net.icm.edu.pl 28.05.13, 11:52
                                            pytałem nowego kierownika budowy o zimną wodę. Niestety nie uzyskałem konkretnej odpowiedzi, co się stało i kiedy będzie zimna woda (u mnie nie było jej już wczoraj wieczorem)...
                                            To, że ściany są cienkie wiadomo od dawna...
                                            • Gość: Magda Re: Zimna woda IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.13, 12:13
                                              No to świetnie... Zwykle, w innych mieszkaniach, zaskakiwał mnie brak ciepłej wody! Ale zimnej? U mnie też nie ma od wczoraj. Współczuję ludziom, którzy mają małe dzieci... Zimną zawsze można podgrzać, a zanim ciepła wystygnie to się schodzi.
                                              • Gość: lokator Re: Zimna woda IP: *.centertel.pl 28.05.13, 13:07
                                                woda już jest na budynku, nowy kierownik powiedział, że jest już dobrze bo była awaria.
                                                • Gość: Magda Re: Zimna woda IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.13, 13:10
                                                  Świetnie! :) Dzięki za info. Mam nadzieję,że jak wrócę do domu, nadal będzie! :)
                                          • Gość: hihihi Re: Zimna woda IP: *.centertel.pl 28.05.13, 16:29
                                            jak się będzie krzyczało to wszędzie będzie słychać :) chyba, że to będzie wytłumione studio nagraniowe Kukulskiej :) dobrze, że to były krzyki awantury a nie inne :) chociaż te drugie byłyby zapewne przyjemniejsze a przynajmniej dla krzyczącej :)
                                          • Gość: ziom Re: Zimna woda IP: 78.30.87.* 02.06.13, 21:21
                                            Ojejku, a co krzyczała? Sądzisz, ze to była wina tego fachowca, czy tej Pani?
                                            • Gość: lokator Re: Zimna woda a krzyki IP: *.centertel.pl 03.06.13, 12:02
                                              dopatrzyłem się zbieżności w temacie: zimna woda a krzyki, a może ktoś brał zimny prysznic i krzyczał :) ? oczywiście to żart bo niektórzy mogą nie mieć poczucia humoru :)
                                              • Gość: Magda Zjazd do garażu IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.13, 15:09
                                                Słuchajcie, zjazd jest juz poprawiony?? Widziałam jak przy nim dłubali jakoś ponad tydzień temu, ale potem wyjechałam i nie wiem, na czym stoimy??
                                                • Gość: mieszkaniec odpowiedz IP: *.centertel.pl 03.06.13, 15:51
                                                  poprawiony poprawiony, chyba już skończyli bo nikt się już nie kręci.
                                                  • Gość: Magda Re: odpowiedz IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.13, 15:53
                                                    Czyli możemy się spodziewać oddania bloku w najbliższym czasie?!
                                                  • Gość: Renia Re: odpowiedz IP: *.centertel.pl 03.06.13, 18:59
                                                    a co z placem zabaw dla dzieci?
                                                  • Gość: Zenek Re: odpowiedz IP: *.prabuty.mm.pl 05.06.13, 18:59
                                                    O plac zabaw pytałem developera i zbył mnie stwierdzeniem że nowe przepisy przeciw pożarowe wymusiły na nim wybudowanie większego placu manewrowego przed budynkiem. Kosztem placu zabaw ( pięknie pokazanego w projekcie i wizualizacji) jest trzy czy cztery miejsca parkingowe. Ciekawe czy do sprzedania ??
                                                    Stwierdził jeszcze że wspólnota jaka się utworzy może w przyszłości zagospodarować plac z tyłu budynku pod linią WN.
                                                  • Gość: Genek Re: odpowiedz IP: *.centertel.pl 05.06.13, 20:55
                                                    z tego co wiem to te 4 miejsca postojowe były zawsze a plac zabaw z tego co mówił deweloper będzie tam gdzie zaplanowali czyli od dziedzińca, a własnie a kiedy się utworzy wspólnota ?
                                                  • Gość: jaa Re: odpowiedz IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.13, 10:24
                                                    Plac zabaw dla dzieci pod linia WN, super pomysł!!!!!!, Te wszystkie bajki które były opowiadane przed zakupem.....o placu zabaw, o pieknej zieleni itd. zostaną dalej bajkami, a my będziemy dalej słuchali tych pięknych opowieści.
                                                    Jesli chodzi o odbiory, to raczej wcześniej niż na jesieni to zapewne nie bedą. Zjazd jest tak poprawiony, że też daje wiele do życzenia.
                                                  • Gość: renia Re: odpowiedz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.13, 11:22
                                                    linie nie są niebezpieczne i wydaje mi się, że jest tam więcej miejsca na plac niż byłoby na dziedzińcu, z tyłu jest miło i zielono, więc ja akurat wolę, żeby plac był z tyłu, z przodu są wjazdy do garażu, wiec bezpieczniej bedzie jak to bedzie z tyłu, mozna byloby tam postawic ławki, nawet zrobic jakies miejsce na ognisko, grilla czy cos takiego bo jest trawa
                                                  • Gość: Genek dotyczy ogniska i grilla na terenie osiedla IP: *.centertel.pl 06.06.13, 13:28
                                                    chyba nikt normalny z mieszkańców z przyszłej wspólnoty nie zgodzi się na rozpalanie ogniska czy grilla na terenie naszego osiedla :) zaraz zaczęłoby się piwko, wódeczka itp itp, nie róbmy blokowiskowego spędu tym bardziej, że zaraz obok w Powsinie jest olbrzymi plac gdzie można to oficjalnie robić ! A tym co mówią tutaj, że trzeba się integrować odpowiem, że owszem jestem za ale nie na zasadzie "spotkajmy się pod blokiem i siedźmy na ławce pijąc piwo". Zdecydowanie lepszym pomysłem jest placyk zabaw od dziedzińca bo większość okien z mieszkań wychodzi na dziedziniec i można wtedy od czasu do czasu zerknąć co robią nasze pociechy :) a samochody do tych naziemnych garaży nie będą przecież jechały 100 km na godzinę tylko powoli więc większe jest ryzyko, że nasze dzieci same sobie coś zrobią łopatkami i wiaderkami :)
                                                  • Gość: renia Re: dotyczy ogniska i grilla na terenie osiedla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.13, 14:30
                                                    ahh Ci nasi sąsiedzi są bardzo rozrywkowi, ale ja też uważam, że to nie jest odpowiednie miejsce i fajnie by było, gdyby o 22 każdy szanował ciszę nocną, ale przestałam już wierzyc w to, że tu będzie miło cicho i spokojnie, zastanawia mnie tylko fakt dlaczego nikt nie reaguje i nie zwraca uwagi, ja mieszkam troszkę dalej ale jakby sie to odbywało pod moim oknem to bym się odezwała, któregos dnia palil sie grill na balkonie? co na to sąsiedzi dookoła? rozumiem, że smród nie przeszkadzał? wlasciwie to normalne że na balkonie pali się grilla, zacznijmy tak wszyscy robic to szybko powydłubujemy sobie oczy. Jeśli cos komus przeszkadza, niech nie siedzi i nie czeka az ktos inny zwroci uwagę tylko sami walczmy o to żeby był spokój, a szanowni sąsiedzi, którzy lubią zabawę róbcie to tak żeby to nikomu nie przeszkadzalo, bo uwierzcie że przeszkadza to wszystkim.
                                                  • Gość: Stanisław Anioł Re: dotyczy ogniska i grilla na terenie osiedla IP: *.free.aero2.net.pl 12.06.13, 11:21
                                                    Tu nigdy nie będzie cicho, przecież od września znów samoloty będą lądowały ;) Widziały gały co brały.

Pozdrawiam Was ciule
                                                  • Gość: eugeniusz diabeł Re: dotyczy ogniska i grilla na terenie osiedla IP: *.centertel.pl 13.06.13, 12:26
                                                    raczej odwrotnie bo mają uruchomić znowu Modlin i wtedy jak działał to było zdecydowanie mniejsze natężenie lotów, więc będzie mniej samolotów niż obecnie a Ci którzy już mieszkają wiedzą, że nie jest to uciążliwe :) można oczywiście kupić mieszkanie na Ursynowie za 8 000 zł/m2 gdzie samolot leci tak nisko, że można policzyć nity na kadłubie :)
                                                    A tak na marginesie język Stanisława Anioła pozostawia wiele do życzenia a nazywanie kogoś ciulem świadczy o jego kulturze osobistej a raczej jej braku...cóż niestety chamy też muszą egzystować w społeczeństwie :)
                                                  • Gość: . Re: dotyczy ogniska i grilla na terenie osiedla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.13, 13:50
                                                    tylko dlaczego te chamy wybrały akurat nasz blok??
                                                  • Gość: sąsiad z dołu Re: dotyczy ogniska i grilla na terenie osiedla IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.13, 14:08
                                                    w każdym społeczeństwie mniejszym czy większym zawsze znajdą się osobnicy o bardzo niskim poziomie kultury osobistej, a anonimowość w sieci dodaje im odwagi w obrażaniu innych co bardzo powiększa ich ego, co w ich żałosnej egzystencji daje im namiastkę szczęśliwości i spełnienia
                                                  • Gość: ;) Re: dotyczy ogniska i grilla na terenie osiedla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.13, 15:01
                                                    słuchajcie nie ma co się kłócić, dotrzemy się ( mało miejsca dużo ludzi - różne charaktery, różne przyzwyczajenia, różne zakątki regionalne) póki co mamy wspólne cele! Jak to mówią im się bardziej kochają na początku tym bardziej nienawidzą im dalej w głąb, więc jak u nas trudny początek to może wszystko będzie szło w dobrym kierunku, tylko każdy musi trochę z siebie dać.
                                                    Skupmy się na tym, żeby Póki co, deweloper z siebie dał jak najwięcej ;) Pozdrawiam, żadnych ciulów czy innych, tylko SĄSIADÓW!!
                                                  • Gość: gosc Re: dotyczy ogniska i grilla na terenie osiedla IP: *.centertel.pl 14.06.13, 08:45
                                                    przypuszczam, że Stanisław Anioł to niedoszły nabywca który się nie zdecydował a teraz żałuje bo ceny były dość dobre :) bo nie przypuszczam żeby to był nasz sąsiad i wypisywał takie rzeczy.
                                                    Pomyśleć, że w ludziach jest tyle żalu, pretensji i frustracji które przelewają anonimowo przez internet i będąc nieznani są tacy odważni :)
                                                  • Gość: gość Re: dotyczy ogniska i grilla na terenie osiedla IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.13, 17:24
                                                    Piątek, zmęczona wracam z pracy, na szczęście nie ma bagna w drodze od samochodu. Patrzę z dołu z niepokojem bo sławetne okno na IV piętrze otwarte to zaraz znów sztachet-party się zacznie. Wielbiciel disco polo zacznie koncert a moje dziecko nie będzie mogło spać. Litości... czasem Stanisław Anioł też by się przydał
                                                  • Gość: Gość dotyczy wielbiciela disco polo IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.13, 08:15
                                                    W niedzielę znowu był koncert. Wracam wypoczęta z weekendu i zanim otworzyłam drzwi samochodu już słychać umpa-umpa. Dziecko bierze się za naukę - ma w poniedziałek egzamin. Po chwili zdenerwowane pyta czy ten wieśniak nie może zabrać z powrotem głośników do stodoły, tam to przecież szpan a tu, w cywilizacji tylko obciach. Niedługo pewnie zaprosi kolegów w dresach by zobaczyli jak wielki pan mieszka - jak zobaczę kawalkadę samochodów marki wieś-tuning to nie będę miała wątpliwości do kogo przyjadą.
                                                    Miało być miło, spokojnie, przyjemnie a zapowiada się że słoik chce zmienić nasz blok w remizę.
                                                  • Gość: gość Re: dotyczy wielbiciela disco polo IP: *.centertel.pl 17.06.13, 09:47
                                                    problem nie jest w rodzaju muzyki ( chociaż sam także nie przepadam za disco polo ) ale w kulturze człowieka słuchającego tej muzyki. Można przecież słuchać jej w normalnej, przyzwoitej głośności żeby nie przeszkadzać sąsiadom. Ja np uwielbiam Wagnera ale gdybym słuchał go bardzo głośno to też przeszkadzałoby to sąsiadom. Wszystkim którzy mają zapędy słuchając muzyki tak żeby pękały im bębenki w uszach upraszam żeby skorzystali z wynalazku który się nazywa słuchawki dookoła uszne i katowali tylko swoje uszy bez szkody dla nerwów sąsiadów.
                                                    A tak jak napisał wcześniej rozmówca jeżeli ktoś chce zbiorowo słuchać głośnych ryków to niech idzie na dyskotekę, do remizy albo wesele.
                                                  • Gość: Mieszkaniec Re: dotyczy wielbiciela disco polo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.06.13, 10:47
                                                    Podobno osoby kulturalne o gustach nie dyskutują - dotyczy to również rodzaju słuchanej muzyki. Kwestia zbyt głośnego jej słuchania to już zupełnie inna sprawa, niemniej jednak mam wrażenie, że niektórzy z mieszkańców naszego bloku stanowczo w tym zakresie przesadzają. Poza tym, wystarczy po prostu udać się do wielbiciela muzyki disco polo i poprosić o bardziej ciche jej słuchanie, co wydaje mi się o wiele skuteczniejszym rozwiązaniem, niż wylewanie nadmiaru żółci na forum!
                                                    Ps. Czy podkreślanie swojej przynależności do wielkomiejskiej cywilizacji i jednoczesne deprecjonowanie innych (domniemanych "słoików") nie świadczy przypadkiem o głęboko skrywanym kompleksie? ;)
                                                  • Gość: gość Re: dotyczy wielbiciela disco polo IP: *.centertel.pl 17.06.13, 11:06
                                                    tak jak napisałem wcześniej nie chodzi o rodzaj słuchanej muzyki tylko o sposób jej słuchania, a to, że aglomeracja warszawska jest mieszanką w pozytywnym słowa znaczeniu napływową to normalna rzecz ale niestety wraz z normalnymi osobami pojawiają się też inne elementy :( ale nawet w koszyku pełnym dobrych grzybów trafi się jakiś robaczywy :) trzeba tylko odkroić to co zepsute i reszta będzie dobra i tak samo jest z ludźmi. Jednemu żeby się ukulturalnić i nabyć ogłady potrzeba np rok mieszkania w mieście a innym nawet kilku pokoleń nie starczy :) Miejmy nadzieje, że my na naszym osiedlu mamy tych pierwszych :)
                                                  • Gość: Mieszkaniec Re: dotyczy wielbiciela disco polo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.06.13, 11:32
                                                    Mój post był raczej adresowany do Pani, która raczyła rozpocząć ten wątek na forum, niemniej jednak dziękuję za reakcję :) Ze smutkiem jednak zauważam, że w Pańskiej wypowiedzi także dominuje "ton wielkomiejski". Sugestia, że ze wsi przyjeżdżają tylko "niekulturalne słoiki" (bez żadnej ogłady), potrzebujące czasu do asymilacji, nie jest chyba do końca uprawniona, ponieważ zachowanie licznych rdzennych Warszawiaków również pozostawia wiele do życzenia. Tak jak Pan słusznie zauważył, wszędzie znajdują się "robaczywe grzyby". Niemniej jednak również mam nadzieję, że na naszym osiedlu są same "normalne osoby". :)
                                                    Ps. Byłem Warszawiakiem od 5 pokoleń, zanim stałem się mieszkańcem Józefosławia.. ;)
                                                  • Gość: gość Re: dotyczy wielbiciela disco polo IP: *.centertel.pl 17.06.13, 11:49
                                                    ależ oczywiście zgadzam się z Panem, że miejsce urodzenia nie gwarantuje i nie wyznacza poziomu kultury i jako Warszawiak sam znam innym Warszawiaków którzy jej nadmiarem nie grzeszą ale niestety bardzo często osobą przyjezdnym powiem kolokwialnie "odbija palma"
                                                  • Gość: sąsiad z dołu Re: dotyczy wielbiciela disco polo IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.13, 12:43
                                                    Hmm jak już wcześniej napisano nie lepiej pójść do takiej osoby i jej wprost powiedzieć, że za głośno słucha muzyki, już nie ważne jakiej, każdy ma inny gust i nie nam decydować, który jest mniej lub bardziej "cywilizowany". Mam małe dziecko i mi też nie odpowiada zbyt duzo decybeli w okolicy szczególnie po 22-iej. Jak juz wspomniano miejsce urodzenia nie gwarantuje i nie wyznacza poziomu kultury, ale w wielu postach da sie wyczuć nachalną wyższość tzw. "warszawiaków" z dziada pradziada nad resztą kraju, nie wiem czym to jest spowodowane.

A tak po za tym nie jesteśmy mieszkańcami Warszawy , Józefosławia czy innej miejscowości, tylko od jakiegoś czasu Piaseczna (chociaż jeszcze nie jesteśmy zameldowani), niektórym osobom trudno się z tym pogodzić ale taka jest rzeczywistość.
                                                  • Gość: Magda Re: dotyczy wielbiciela disco polo IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.13, 13:23
                                                    Trzeba było poruszyć tę sprawę wczoraj na zebraniu! ;)
                                                    Ja kładłam się spać przed 2 i przez cały wieczór nie słyszałam żadnej muzyki.
                                                  • Gość: lokatorka Re:odn wielbiciela disco polo i wyprowadzania psow IP: *.centertel.pl 17.06.13, 13:33
                                                    a czy niektórzy mieszkańcy którzy mają czworonożne pociechy mogą po swoich ulubieńcach sprzątać kupki :) ? przecież można zebrać w torebeczkę żeby takie bombki niespodzianki po pierwsze nie były minami w które można nadepnąć a po drugie nie brzydziły otoczenia :)
                                                  • Gość: Mieszkaniec Re: dotyczy wielbiciela disco polo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.06.13, 14:11
                                                    Exactly, jak mówią cywilizowani (i wiejscy) Anglosasi!! Ale może niektórzy nie mieli odwagi zejść wczoraj z wyższych pięter na patio, natomiast wolą dzisiaj anonimowo poruszać wyimaginowane dolegliwości na forum!
                                                  • Gość: Mieszkaniec Re: dotyczy wielbiciela disco polo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.06.13, 14:15
                                                    Panie Sąsiedzie, szacunek za racjonalne i chłodne podejście do tematu. :)
                                                  • Gość: goscc Re: dotyczy wielbiciela disco polo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.13, 15:12
                                                    a mowa jest o którym skrzydle bloku? bo że IV piętro to już wiemy
                                                  • Gość: gość Re: dotyczy wielbiciela disco polo IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.13, 21:24
                                                    numer 141 I klatka
                                                  • Gość: mieszkanka Re: dotyczy wielbiciela disco polo IP: *.free.aero2.net.pl 19.06.13, 16:53
                                                    A ja odnoszę wrażenie, że to pisze jedna osoba pod wieloma postaciami i tu wcale nie chodzi kto z kąd pochodzi, komuś chyba to forum pomyliło się z Facebookiem, gg....po co takie głupoty pisać!!! Zawsze znajdzie sie taka osoba, której wszystko bedzie przeszkadzało.
                                                  • Gość: Zniesmaczony Krzyki podczas orgii IP: 78.30.117.* 07.07.13, 23:45
                                                    Apel do pary a w szczególności pani, która krzyczy podczas orgazmu i nie daje ludziom spać o troszkę umiaru w tych dzikich orgiach.

Quiz: jakieś typy, kto się tak marcuje jak koty? W razie problemów służę podpowiedzią.
                                                  • Gość: zzz Re: Krzyki podczas orgii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.13, 13:11
                                                    też to słyszę niestety, i jeszcze zapytanie do sąsiadki na dole czy kiedyś zamyka ten swój kramik w ogródku? bo nocne rozmowy na powietrzu niosą się po całym bloku, nie mam absolutnie nic przeciwko siedzeniu tam bo jakbym mial to tez bym siedzial, ale jesli jest zgrupowanie 10 sąsiadow, kazdy pije piwko to nawet sobie nie wyobrazacie ( i nie slyszycie siebie) jak to sie wszystko niesie po calym bloku, ja to jeszcze zdzierże ale szkoda mojego dzieciaka który nie chce spac, a ogolnie to pozdrawiam;)
                                                  • Gość: optymista Re: Krzyki i spazmy podczas orgii IP: *.centertel.pl 09.07.13, 10:22
                                                    ja też to słyszę ale cóż można poradzić na naturę :) to tak jakby zabronić czegoś dziecku które przecież nie wie jeszcze co jest przyzwoite a co nie :)
                                                    pozdrawiam sąsiadów
                                                  • Gość: Sąsiadka Re: Krzyki podczas orgii IP: *.play-internet.pl 10.07.13, 10:50
                                                    Ano widzisz drogi sąsiedzie, że nie codziennie kramik mój jest otwarty ;) A tak serio, to zamiast pisać na forum, to zejdź do ogródka i pogadaj z nami. Za chwilę dziecko Twoje będzie biegać z naszymi więc warto się integrować chociażby ze względu na dzieci. W wakacje nie ma nic lepszego, niż posiadówka na świeżym powietrzu, zwłaszcza w weekend.
                                                    Wielka prośba: nie rozwiązujmy problemów na forum. Są inne sposoby. Ja, jak mam jakiś problem, to idę bezpośrednio do sąsiadów i rozmawiam (a zdarzyło mi się to już kilka razy). Jesteśmy bardzo małą społecznością, a w Internecie jesteśmy tylko złudnie anonimowi.
                                                    Pozdrawiam i zapraszam na następną posiadówkę ogródkową :-)
                                                    Grill będzie, muzyka tylko do 22:00, a z ilością decybeli będziemy się wzajemnie regulować :-)
                                                    Sąsiadka z ogródka.
                                                  • Gość: Magda Re: Krzyki podczas orgii IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.13, 14:46
                                                    Ja Wam sprzedam dobry sposób! :) Kupcie sobie stopery! Ja używam od kilku lat (przez wyczulony słuch!) i nic mi nie przeszkadza! Sąsiadów z góry jeszcze nie słyszałam! ;))
                                                    Pozdr.
                                                  • Gość: sąsiadka_dol Re: Krzyki podczas orgii IP: *.play-internet.pl 11.07.13, 01:49
                                                    Ja zapraszam wszystkich: nie krępujcie się, dla dzieciaków jest basen, dla dorosłych grill, a gdy będzie za głośno - dajcie znać.
                                                    Bądźmy dla siebie mili, ale też wymagajmy i nie przez forum, z resztą PUBLICZNE.
                                                    Pozdrawiam sąsiadów i do zabaczyska :)
                                                  • Gość: zzz Re: Krzyki podczas orgii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.13, 11:50
                                                    na pewno się dogadamy, nie chce się kłócić tylko proszę o wyrozumiałość, Pozdrawiam ;)
                                                  • Gość: Magda Re: Krzyki podczas orgii IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.13, 16:36
                                                    A czy ja mogę się zapisać na basen?! :P
                                                  • Gość: sasiadka_dol Re: Krzyki podczas orgii IP: *.play-internet.pl 12.07.13, 19:00
                                                    Magda, no pewnie, że tak!
                                                  • Gość: Magda Re: Krzyki podczas orgii IP: *.free.aero2.net.pl 12.07.13, 19:47
                                                    Dzięki! W takim razie zaraz idę! :))
                                                  • Gość: sasiadeczka Brak wszystkiego.. IP: 157.25.233.* 17.07.13, 12:45
                                                    Witam,

bardzo proszę sąsiadów obecnych w tej chwili na osiedlu o informację czy już zostaliśmy pozbawieni wody i prądu?

• Gość: Andrzej Re: Brak wszystkiego.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.13, 11:15
                                                    kto to codziennie mordy drze pod blokiem o północy, nie ma dnia żeby był spokój, wczoraj, przedwczoraj, w poniedziałek nasteponym razem jajami bede rzucac
                                                  • Gość: pozdro Re: Brak wszystkiego.. IP: *.tepsanet.com 20.07.13, 11:43
                                                    wiadomo przynajmniej kogo się strzec przy wyborze wspólnoty, bo właśnie mamy przedsmak
                                                  • Gość: pozytywnie Re: Brak wszystkiego.. IP: *.play-internet.pl 04.08.13, 23:28
                                                    A możesz wyjaśnić, kogo? Bo większość nie bardzo wie.

Ponadto wspólnoty niestety się nie wybiera więc doucz się albo doczytaj, a potem wypowiadaj się na publicznym forum.

A mordę to może Ty masz Drogi Sąsiedzie, bo reszta ma ewentualnie buzię, a doprecyzowując to struny głosowe, płuca, przeponę, co na mordę zdecydowanie się nie składa.

Przeraża mnie ilość jadu, jaka jest wylewana na tym forum. Czy Wy macie coś ze sobą? Zamiast wyjść i zwrócić uwagę, porozmawiać, to wylewacie żółć na forum publicznym. To czytają także inni ludzie, nie tylko mieszkańcy osiedla! Czy Wam się wydaje, że jesteście anonimowi?! Otóż nie!

Przestańcie siać zamęt i robić z siebie Bóg wie kogo, tylko wyjdźcie i rozmawiajcie. Zachowujcie się jak ludzie na poziomie, nie dzieci, co dużo krzyczą, a nic nie robią.
                                                  • Gość: sasiadka z dolu śmietnik IP: *.centertel.pl 11.08.13, 17:40
                                                    Witam,
                                                    mam pytanko odnośnie śmietnika, czy ktoś ma info na temat, gdzie ma byc usytuowany jak się ,,zagrodzimy"? bo żadnego specjalnie zrobionego miejsca to nie zauwazylam :)
                                                  • Gość: sąsiadka z dołu Re: śmietnik IP: *.pl.netia.com.pl 12.08.13, 15:59
                                                    Śmietnik ma być w okolicach wjazdu na dziedziniec.
                                                  • Gość: stworeczek Re: dotyczy wielbiciela disco polo IP: 84.39.166.* 16.08.13, 09:37
                                                    do wielbiciela disco polo udaliśmy się kilkukrotnie, ale nie ma z kim gadać. Pukaliśmy, dzwoniliśmy, ani razu nie otworzył drzwi... a wczoraj przeszedł samego siebie i po 22 gruchnął varius manxem tak głośno, że Córeczka obudziła się z płaczem, bo aż podłoga drżała... :(
                                                  • Gość: Sąsiad Re: dotyczy wielbiciela disco polo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.13, 11:07
                                                    wzywaj policje i sie nie czaj
                                                  • Gość: sasiadka z dołu Re: dotyczy wielbiciela disco polo IP: *.pl.netia.com.pl 21.08.13, 15:00
                                                    Policja nic nie zrobi, bo blok jest nieodebrany i jedynie powiedzą mu, żeby muzykę przyciszył. Czasem wieczorem kręcą się sąsiedzi pod blokiem, daj im znać, jak pójdzie większa ekipa, to może się przestraszy i da sobie spokój z puszczaniem muzy do późnych godzin nocnych.
                                                  • Gość: kibicujący Re:dotyczy wielbiciela discopolo i kochających się IP: *.centertel.pl 14.09.13, 10:08
                                                    bardziej chodzi o osobę która tak robi i jej zachowanie, zresztą teoretycznie od 6 rano do 22 każdy może robić co chce a dopiero poza przedziałem tych godzin można mieć do kogoś pretensje :) a co powiecie na to, że ktoś się głośno kocha, czy można tego zabronić :) ? ja osobiście zazdroszczę, że tak często i długo mogą i mimo, że trochę to przeszkadza to im bardzo kibicuje :) zobaczymy na ile będą mieć sił i jak długo pociągną tym tempem :)
    • Gość: Inproro Interiors Re: trio development IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.14, 13:45
      Reprezentuję firmę Inproco. Świadczymy kompleksową usługę remontową dla klientów indywidualnych oraz deweloperów :
      wykończenia pod klucz, projektowanie oraz wykonawstwo mebli na wymiar , projektowanie wnętrz mieszkalnych oraz biurowych , wizualizacje 3D. Proponuję Państwu nasze usługi

Jest wiele powodów, dla których warto wybrać firmę Inproco na wykonawcę
      Państwa projektów.
      • Wygoda: Firma Inproco zapewnia Klientom stały dostęp do aktualnych
      informacji dotyczących postępu prac. A wszystko to nie wychodząc z domu
      i korzystając z jednego źródła kontaktu.
      • Spokój: Gwarantujemy wykonanie projektu zgodnie z najwyższym
      standardem oraz w określonym limicie czasu i środków finansowych zgodnie
      z projektem.
      • Jakość: Jakość oferowanych przez nas usług dotyczy zarówno
      wykorzystywanych materiałów, jak również wykonawstwa, a ponadto odznacza
      się najwyższym standardem i konkurencyjnymi cenami.
      • Ekspertyza: Decydując się na firmę Inproco uzyskasz połączone
      doświadczenie kierowników projektu i konstruktorów, a wszystko to w
      zasięgu jednego telefonu.

Pod względem cen jesteśmy bardzo konkurencyjni.
      Dotychczasowe doświadczenie oraz zdobyte zaufanie zadowolonych klientów
      pozwala nam twierdzić, iż zajmujemy jedno z czołowych miejsc pośród firm
      świadczących usługi w zakresie aranżacji i wykończenia wnętrz.
      Istnieje możliwości zaprojektowania oraz wykonania mebli, jak również
      remontu / wykończenia pojedynczych pomieszczeń.
      W załączeniu przesyłam prezentację naszej firmy, nasze realizacje oraz nowość - grzejniki na indywidualne zamówienie.
      Na życzenie mogę dosłać referencje naszych klientów.
      Pozostaję w kontakcie i liczę na nawiązanie współpracy.
    • kostiak Re: trio development 15.06.18, 21:54
      Masz kredyt we frankach? Znasz kogoś kto takowy posiada?💸💸💰💰 Zachęcam do szybkiego kontaktu na priv, bo już tylko paredni zostało tj. 25 czerwca 2018 r. pomoc w uzyskaniu pieniędzy na preferencyjnych warunkach tzn. z bardzo niską opłatą wstępną. Bardzo ważne❗❗ Istnieje duża możliwość odzyskania części odsetek. Wiele umów bankowych miało klauzule abuzywne (niedozwolone), co stanowi podstawę dochodzenia roszczeń. PILNE!!! Zwłaszcza kredyty brane w 2007 i 2008 roku, żeby przerwać bieg przedawnienia❗ Zainteresowanych proszę o kontakt w wiadomości prywatnej. Lub zadzwoń, pomogę i odpowiem na pytania jak będę tylko mógł 515 487 032
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka