mako.mako 23.09.10, 15:06 Witam, Zastanawiam się na zakupem mieszkania w tej inwestycji. Wczoraj ruszyła sprzedaż mieszkań, z tego co wiem większość mieszkań jest 2-3 pokojowych. Czy ktoś z Was się interesował już tą inwestycją? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alandy Re: Osiedle Przy Ratuszu Dom Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.10, 15:14 wczoraj ruszyła sprzedaż a już jestes zainteresowany? to się nazywa sprzedaż kompulsywna, prawie jak z gumami do żucia w markecie wysilcie trochę sie w tym dziale sprzedaży sztampa, nuda i generalnie "rejs" Odpowiedz Link Zgłoś
stoje_i_patrze Re: Osiedle Przy Ratuszu Dom Development 23.09.10, 15:45 na polnoc S8 na poludnie gorczewska oraz zajezdnia tramwajowa za zachod lazurowa wraz z polami kapusty na wschod tesco, mordor i inne ciekawostki wiem wiem, metro za 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Osiedle Przy Ratuszu Dom Development IP: *.merck.de 23.09.10, 15:56 sa jeszcze mieszkania? jak pojade dzis zaraz po pracy to jeszcze zdaze??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: Osiedle Przy Ratuszu Dom Development IP: *.chello.pl 23.09.10, 20:30 hehe a tak poważniej.. myślę że inwestycja jest ciekawa.. obok sansara też całkiem ładna.. ale nie po 8 tyś.. poczekam aż mieszkania już będą prawie gotowe i wtedy kupie za 6... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steady_at_najx Re: Osiedle Przy Ratuszu Dom Development IP: 94.254.237.* 25.09.10, 02:24 żałosna dyskusja podstawionych pseudoynwestorków powodzenia, żałosne polaczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sjskks ale metraaaaaaaaze - do 80 m :)))) IP: *.centertel.pl 25.09.10, 20:45 niedlugo beda budowac 15 metrowe :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysza Re: ale metraaaaaaaaze - do 80 m :)))) IP: *.147.108.99.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.09.10, 09:22 Budują małe mieszkania bo te najłatwiej sprzedać, to chyba naturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Osiedle Przy Ratuszu Dom Development IP: *.chello.pl 28.09.10, 07:39 Ja również interesuję się tą inwestycją, odstrasza mnie tylko termin realizacji na czerwiec 2012. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sław Re: Osiedle Przy Ratuszu Dom Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.10, 00:38 Termin daleki , ale przyszłościowy , cena ok , obsługa ok , zobaczymy z czasem jak dalej będzie . Inwestor wydaje się być solidny ale znając życie będzie pewnie nie jeden ,, kwiatek ,, w inwestycji . Kupilem kawalerkę , załapałem się na kuchnie gratis ,, wykończenie-urządzenie ,, Płatności rozpisane rozsądnie i ustawione przyjaznie do klienta . Pozostało czekać na ciężki sprzęt i brygadę inżyniera Karwoskiego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
milanka77 Re: Osiedle Przy Ratuszu Dom Development 30.09.10, 21:04 zdecydowanie jest najtaniej w stosunku do Ronsona(nowa inwestycja Człuchowska), Jana Kazimierza, Wawel Service, Dobrolin,Immobilier ,Sawa Dom.Byłam chyba wszędzie. ceny ok.7-7,5. Ja kupiłam 4 pokoje poniżej 7 tys i również załapałam się na kuchnię w promocji :-). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Osiedle Przy Ratuszu Dom Development IP: *.merck.de 01.10.10, 12:33 kupilas dziure w ziemi oooops... tam jeszcze nawet chyba dziury nie ma :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mip Re: Osiedle Przy Ratuszu Dom Development IP: *.spray.net.pl 05.10.10, 19:54 4 pokoje na max 80 metrach to jest spora przesada. To są 3 pokoje z opcją przerobienia na 3 pokojo-klity o kiszkowatym kształcie z salonoklitą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjlk tylko IDIOTA kupuje u Szanajcy IP: *.centertel.pl 04.10.10, 01:33 jakas mysza napisala, ze buduja male bo latwiej sie sprzedaja :)))) qrwa ... gdyby brali uczciwa cene za metr to sprzedawalayby sie rowniez duze :))) no ale ja nie o tym ... JAK MOZNA KUPOWAC SYF W DOM DEVELOPMENT ???? wystarczy pojechac na ich budowy aby zobaczyc, ze technologia budowy to polaczenie JWC oraz najlepszych okresow Gierka ... qrwa oni juz nawet prawie nie uzywaja cegiel tylko wszystko robia na zasadzie pret i beton, a okn to maja gotowe elementy - tyulko wstawiaja oknba :)))) qrwa ... przeciet taki syf to moze kosztowac co najwyzej 2-3 tys za metr ....jakby nie patrzec to jeden z najbardziej chciwych i najbardziej ch.jowych deweloperow na rynky, ktory do tego klamie na kazdym mozliwym kroku ... qrwa nawet reklamy nie potrafia uczciwie zrobic - na kazdym kroku klamia TAKIE FIRMY POWINNY ZNIKNAC Z RYNKU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawekk ty koleś bierzesz jakieś prochy? IP: 178.73.63.* 05.10.10, 03:48 że tak bredzisz od rzeczy, a to słownictwo rodem z rynsztoka, się zaplątał jakiś drech na forum, idź prymitywie po zasiłek do mopsu, stój pod żabką i narzekaj jak to jest strasznie źle, oblech społeczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirin Re: ty koleś bierzesz jakieś prochy? IP: 178.56.62.* 05.10.10, 23:48 a ty glabie pracujesz w dziale sprzedazy tej firmy ? koles moze byl "wczorajszy" ale ty jestes dzisiejszy i jak widac durny jak but. DD to firma ktora pakuje zwykle g.wno w papier, owija wstazka i twierdzi, ze sprzedaje najwspanialsza czekolade na swiecie. Widzialem zarowno reklamy jak i prace budowlane DD i nie sposob zaprzeczyc, ze to zwykli oszusci, gdyz tylko oszut uzywa takich form reklamy, a technologia budowy to zwykly prymityw nic nie rozniacy sie od JWC czy Dolcana. O Szanajcy nawet nie chce pisac bo to bez watpienia ch.j. bo normalny czlowike wstydzilby sie uzywac takich frm reklamy i takich metod dzialania. Nalezy miec nadzieje, ze glaby w rzadzie pojda po rozum i zablokuja jak najszybciej RNS, ktory jest albo mega przekretem albo mega glupota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakakak Nie sluchac naganiaczy z dzialu sprzedazy tylko IP: 178.56.62.* 05.10.10, 23:54 uzywac mozgu - wystarczy pojechac na budowy DD aby zobaczyc, ze to niczym sie nie rozni od ROBYGA, JWC i Dolcana. Poza tym trzeba stracic rozum aby kupowac cokowliek u oszustow, ktorzy wmawiaja debila ze buduja Saska Kempe, czy tez twierdza ze buduja osiedle przy stacji metra (tak jak w przypadku tej inwestycji) Tylko debil kupuje w Dom Development i tak firma traktuje swoich klientow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Frustrat i nieudacznik życiowy, powieś się, nikomu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.10, 10:28 nie jesteś potrzebny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re: Frustrat i nieudacznik życiowy, powieś się, n IP: 178.73.49.* 06.10.10, 14:01 a coz tu za emocje - chyba sam jestes sfrustrowanym golasem kredytowym lub naganiaczem z dzialu sprzedazy skoro nie potrafisz przyjac krytyki. Przegladalam ta inwestycje i metraze sa rzeczywiscie powalajace :) a jakosc bedzie typowa dla DD czyli beton, beton i jeszcze raz beton plus kilka cegiel na oslode Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu METRO :) chyba w pijackiej wizji dewelopera IP: 178.73.49.* 06.10.10, 14:05 Metro to moze bedzie tam za 15-20 lat albo w ogole go nie bedzie jezeli pieniedzy nie bedzie. Nie ma to jak rzetelna informacja DD :) Oni zawsze sprzedaja mieszkania w poblizu parku, na Saskiej Kempie, a nawet z widokiem na morze i gory :) a choc do morza i gor jest 300 km, a do parku jedzie sie godzine to nie zmienia to w niczym dobrego samopoczucia i fantazji pracownikow DD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ejko Re: METRO :) chyba w pijackiej wizji dewelopera IP: *.147.200.194.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.10.10, 09:26 A ja kupiłam w tej lokalizacji mieszkanie i się bardzo ciesze. i fajnie będzie jak to metro powstanie nawet za 10 lub 15 lat, i na prawdę nie przeszkadza mi że DD buduje z betonu... bo inni pewnie budują dokładnie tak samo, albo gorzej (jak w przypadku developera u którego teraz mieszkam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: METRO :) chyba w pijackiej wizji dewelopera IP: *.merck.de 07.10.10, 10:18 całe forum cieszy się Twoją radością! ktoś jeszcze kupił poza Toba? duży ruch macie w punkcie sprzedaży? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CDMowiec Re: METRO :) chyba w pijackiej wizji dewelopera IP: *.era.pl 07.10.10, 16:19 Byłem na ostatnich targach mieszkaniowych w PKiN i pytałem się o tą inwestycję. Po 1,5 tygodniach sprzedazy nie mają już w sprzedaży większości mieszkań 2-pokojowych w metrażach około 50 m2 !!! Ale niektórzy na tym forum nadal twierdzą ,że nikt nie kupuje i tylko czekać na obnizki :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badboy Re: METRO :) chyba w pijackiej wizji dewelopera IP: *.chello.pl 07.10.10, 17:48 CDMowiec bzdury piszesz, dzwoniłem dzisiaj i praktycznie wszystkie mieszkania są dostępne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek malkontentom i mieszkańcom białołęki już dziękuje- IP: 178.73.63.* 07.10.10, 20:04 my, rozumiemy waszą frustrację ale idźcie już stąd, co was ta inwestycja obchodzi, jak nie macie z nią nic wspólnego, u was metra to nawet za waszego życia nie będzie, wychwalajcie swoje bloczki w szczerech polach na adekwatnych do tego forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slodki jozio Re: malkontentom i mieszkańcom białołęki już dzię IP: *.centertel.pl 07.10.10, 21:39 Dom Development znany jest ze swoich sztandarowych inwestycji wlasnie na Bialolece i Tarchominie - zanim cos napiszesz to sprawdz o czym i o kim piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PPP Re: METRO :) chyba w pijackiej wizji dewelopera IP: 80.50.231.* 08.10.10, 08:10 nie trzeba dzownić - na sreonie www jest pełen wykaz dostępnycvh lokali. Tak na marginesie meiszkac w molochu z 450 mieszkaniami - współczuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slodki jozio Dom Development - deweloper typu wielki obciach IP: *.centertel.pl 07.10.10, 21:57 w zasadzie to nie ma o czym pisac, gdyz wiekszosc zostala juz napisana, ale moze tak pokrotce 1/Szanajca jeden z najwiekszych szkodnikow gospodarki, ktory jest jednym z glownych krzykaczy w sprawie utrzymania RnS (do tego chce ograniczenia tylko do rynku pierwotnego) i naklania do wykorzystania publicznych pieniedzy w celu utrzymania absurdalnych cen mieszkan. Najwyzsza pora, aby pogonic tego szkodnika 2/ spolka o zydowskich korzeniach (wiekszosc relatywnie duzych firm deweloperskich to kapital zydowski lub hiszpanski) - najpierw zysk, potem reszta 3/ W mojej ocenie jakosc budow porownywalna z Dolcanem, JWC, Robygiem, Ronsonem - mowiac krotko jeden wielki pic, ale kazdy moze miec wlasna opinie 4/ Brak elementarnej uczciwosci i rzetelnosci, gdyz nikt uczciwy nie wypisywalby takich bzdur jakie pojawiaja sie w reklamach tej firmy. Innymi slowy ja tej firmie nie powierzylbym zlotowki i nigdy bym u nich niczego nie kupil, ale kazdy moze robic to co chce, na tym polega wolnosc. Moze sa dobrzy na Bialoleke lub Tarchomin, ale w Warszawie mogliby juz wiecej nie budowac :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Dom Development - deweloper typu wielki obcia IP: 188.33.185.* 08.10.10, 01:47 Witam, ja też kupiłem mieszkanie w tej inwestycji, śmieszne są komentarze ludzi porównujących inwestycje DD (no poza Bielanami, ale to troche inny segment rynkowy) do JWC. Aktualnie mieszkam (wynajmuje) w Forcie Bema który też został oddany kilka lat temu przez tego developera - generalnie inwestycja bardzo dobrze zaprojektowana i zrealizowana (w JW też mieszkałem i nigdy więcej takiej tandety). Przy Ratuszu DD ma w tej chwili dobre ceny w porównaniu np z PRK7 stawiającym obok czy też startującym na Człuchowskiej Ronsonem. Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Dom Development - deweloper typu wielki obcia IP: *.centertel.pl 08.10.10, 02:12 masz na mysli budynek o wygladzie domu wczasowego z lat 70-tych - to chyba jedna z najgorszych inwestycji DD potwierdzajaca kiepska jakosc. z tego co wiem mieli problem z zalewaniem garazy, nie wiem czy to usuneli, ale wstyd pozostal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczegolowy Re: Dom Development - deweloper typu wielki obcia IP: *.kredytbank.com.pl 08.10.10, 14:59 Zastanawiam sie nad ta inwestycja i co rzucilo mi sie w oczy: 1) działka nie jest własnością hipoteczna ale użytkowaniu wieczystym. Czyli mozna liczyć lekką ręką 150 zł w skali miesiąca jeżeli chodzi o podatki za nieruchomość 2) na drodze biegnacej wzdloz osiedla jest nalozona sluzebnosc w KW, oznacza to mniej wiecej tyle ze mieszkancy budynku ktorzy beda mieszkac w bloku ktory powstanie w pn-zach czesci dzialki beda jezdzic autami pod oknami mieszkancow. czy ktos rozkminial juz te kwestie, czy tylko mnie to razi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Dom Development - deweloper typu wielki obcia IP: *.merck.de 08.10.10, 15:38 nikt poza Tobą się nie przejmuje takimi duperelami - grunt żeby kupić, póki jest! bo jak wiadomo jutro może już mieszkań zbraknąć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Dom Development - deweloper typu wielki obcia IP: *.play-internet.pl 23.05.11, 17:17 Najlepiej kupić mieszkanie w środku,a użytkowanie wieczyste może zniosą!!- w kwietniu w sejmie sejmie mówiono na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ambitny Re: Osiedle Przy Ratuszu Dom Development IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.10, 12:20 Kupiłem kawalerkę - dla mnie kryterium była względnie niska cena za m2 i mały metraż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkjkl Re: Osiedle Przy Ratuszu Dom Development IP: 178.73.49.* 11.10.10, 20:48 1/ nie kupiles kawalerki tylko dziure w ziemi, a moze nawet tylko plot bez dziury, ale jest szansa ze dziura lub plot zamienia sie w kawalerke 2/ nie ty kupiles tylko bank obiecal sfinansowanie - ty kupisz kiedy splacisz kredyt 3/ czasami lepiej zaplacic wiecej za wyzsza jakosc i lepsza lokalizacje niz mniej - stare powiedzenie brzmi - biednego nie stac na tandete Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sław Re: Osiedle Przy Ratuszu Dom Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.10, 11:03 Kupiłem kawalerkę przy ratuszu , upsss , raczej płot albo dziure :-) . Mało mnie obchodzą wszelakie słowa krytyki na temat inwestycji i inwestora . Pseudo experci wasze negatywne opinie to zwykły śmietnik i zapewne wyrażają wasze problemy emocjonalne , frustrację i żal do całego świata że nie stać was nawet na zakup takiego ,, badziewia ,, od DD :-) . Pochwalcie się co kupiliście , za ile i na jakim etapie ,,, . Albo lepiej nie bo robicie śmietnik z forum . Pozdrawiam przyszłych sąsiadów ,,, Odpowiedz Link Zgłoś
mako.mako Re: Osiedle Przy Ratuszu Dom Development 12.10.10, 13:44 uffff widzę, że wątek wzbudził wiele kontrowersji, ciekawe dlaczego:) Trochę nie rozumiem wylewania żółci i frustracji na ludzi, który zdecydowali się kupić w tej inwestycji mieszkania? Nikt nikogo nie zmuszał, każdy kto zdecydował się kupić na pewno przemyślał inwestycję. Ja kupiłam, nie uważam siebie za idiotkę a wręcz jestem happy z powodu zakupu przysłowiowej dziury w ziemi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Osiedle Przy Ratuszu Dom Development IP: *.merck.de 12.10.10, 14:02 niektórym jak widać niewiele do szczęścia potrzeba :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko czyli masz 3 dziurki IP: 178.56.11.* 15.10.10, 23:31 czy ja wiem czy to powod do szczescia ... no ale pracownica dzialu z 3 dziurkami to cos !!! kolejny sukces DomDupa Development Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysiu_pysiu Re: też kupiłem IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.10.10, 19:41 Ręce opadają, jak chora krytyka robi swoje, tylko chorzy ludzi wypisują takie bzdury nie znając rzeczywistości i pewnie zazdroszczą lokalizacji - bo sami kupili od JWC na Białołęce albo jeszcze dalej ;) a do centrum by dojechać na 8:30 wstają o 5:20 ;) Jeśli ktoś śledzi rynek warszawskich inwestycji w ciągu ostatnich 3-4 lat, to lokalizacja jest na 7 w skali 1-10 jak i cena także. Jednak inwalidzi umysłowi tylko potrafią narzekać na DD i porównują inwestora do JWC i innych typu DOLCAN. A wybierając mieszkanie w podobnej cenie i metrażu zawsze można zamienić DD na "wielką płytę" i wykończone oraz "przepiękną klatką" schodową i FR w wysokości 20 zł/m2 Jedyne co mogę napisać to zanim, ktoś kupi lokal powinien przemyśleć co kupuje i jakie są z tym związane opłaty (UW - i na pewno nie jest to150zł miesięcznie - jak napisał jeden z krwiopijców. Wiele się nie będę rozpisywał i do zobaczenia sąsiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiech a czym sie rozni DD od JWC i Dolcana ? IP: *.centertel.pl 16.10.10, 20:39 gosciu wloz glowe do lodowki to moze otrzezwiejesz - czy krytyka tego gniota w wykonaniu DD oznacza, ze ktos mieszka na bialolece ??? gdybys mial odrobine oleju w glowie to juz po samej strukturze mieszkan doszedlbys do wniosku, ze ta inwestycja jest zrobiona z zalozenia dla osob delikatnie mowiac niezamoznych - tam najwieksze mieszkanie ma 80 m. co do lokalizacji to trzeba byloby byc nacpanym, aby uznac ja za dobra, a co do jakosci DD to ona niczym sie nie rozni od JWC i Dolcana - takie samo dziadostwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: a czym sie rozni DD od JWC i Dolcana ? IP: *.home.aster.pl 17.10.10, 00:38 no ale żadna inwestycja JWC nie stoi tak blisko Tesco jak ten prestiżżżż DD! Szacun dla wszystkich inwestorów i ich sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysiu_pysiu Re: a czym sie rozni DD od JWC i Dolcana ? IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.10.10, 08:40 Jak jesteś taki cwany i wygadany to napisz i pochwal się gdzie Ty mieszkasz i od jakiego inwestora kupiłeś mieszanie i jakie duże. - Pozostali krytykujący także. A może jesteś tylko NAJEMCĄ i krytykujesz wszystko i wszystkich bo jesteś obrażony na cały świat. ... teraz coś pyskniesz coś głupiego, zmienisz nick i dalej te głupoty będziesz tutaj wypisywał - powodzenie. Mi osobiście jednak na to szkoda czasu. Pozdrawiam mysiu_pysiu. Odpowiedz Link Zgłoś
mako.mako Re: a czym sie rozni DD od JWC i Dolcana ? 17.10.10, 12:05 Nadal totalnie nie rozumiem żółci, którą się tutaj wylewa. Ludzie, przecież nikt nikogo nie zmusza żeby kupował mieszkanie od DD w tej lokalizacji. Dziwi mnie taka postawa, sama założyłam ten wątek i teraz się zastanawiam czy on w ogóle był potrzebny. Jeżeli ktoś uważa, że DD to główno a samą lokalizację jako najbardziej beznadziejną ok - ma do tego prawo. Baaa można nawet wyrazić swoją opinię ale jaki jest sens eskalowania swoich sceptycznych opinii i na siłę próbowania udowodnić swoje racje. Mi osobiście szkoda by było czasu i energii na takie zabawy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marudzisz Re: a czym sie rozni DD od JWC i Dolcana ? IP: 178.73.49.* 18.10.10, 23:42 gosciu czy ty rozumu nie masz - zamiast kupowac tego gniota w dd to juz kup sobie innego gniota w sansarze lub prk7 - przynajmniej wiesz co kupujesz, a gorsi od DD nie sa bo od DD to chyba tylko moze byc gorszy robyg, ronson, dolcan, acciona czy jwc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszukujaca Re: Osiedle Przy Ratuszu Dom Development IP: 109.78.221.* 12.11.10, 15:38 zgadzam sie z Twoja opinia, ze czasami zaplacic wiecej za cos lepszego - czy mozesz podac przyklady innych inwestycji, ktore spelnialyby te warunki (do tej pory myslalam, ze DD jest dobrym developerem, ale skoro sa lepsi, to chetnie sie nimi zainteresuje, tylko bylabym wdzieczna gdyby ktos szczery i bezinteresowny podpowiedzial mi, gdzie mam szukac) - oczywiscie interesuja mnie inwestycje, ktore sa wzglednie blisko do centrum. Z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KM Re: Osiedle Przy Ratuszu Dom Development IP: 212.160.172.* 19.10.10, 12:13 A możesz zdradzić jaki koszt za metr kawalerki - niechciałbym iść i zawracac nie potrzebnie głowy w biurze jak może mnie nie stać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krwioppijca Re: Osiedle Przy Ratuszu Dom Development IP: *.kredytbank.pl 18.10.10, 11:45 Jeszcze dwa słowa w kwestii opłaty z Urzytkowanie wieczyste. Misiu_pysiu, ile Twoim zdaniem wynoszą opłaty za mieszkanie położone na działce z UW a nie własnością hipoteczną? nie jest to kwestia wylewania żółci i krwiopijstwa, ale czysta ciekawość. Moje wyliczenie 150 pln na miesiac wynikło w lektur forów bemowskich forum.gazeta.pl/forum/w,106,109400536,,Wzrost_oplat_za_uzytkowanie_wieczyste.html?v=2 tu jest sporo informacji. czy ktoś ma takie użytkowanie i jest w stanie podać informacje z pierwszej reki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konsument_z_głową Re: Osiedle Przy Ratuszu Dom Development IP: 212.160.172.* 20.10.10, 13:25 Minusy: - użytkowanie wieczyste gruntu (droże utrzymanie mieszkania) - inwestycja moloch (coś około 500 mieszkań !) - ul. Górczewska wkrótce zostanie tam rozbudowana (hałas, spaliny 24h na dobę) - moim zdaniem dość wysokie ceny Plusy: -stosunkowo łatwy i wygodny dojazd do centrum (tramwaj w przyszłości metro) - duży, moim zdaniem stabilny developer (brak obaw o kupno mieszkania we wczesnym etapie budowy) - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ejko Re: Osiedle Przy Ratuszu Dom Development IP: *.147.32.55.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.10.10, 08:55 No wreszcie rzeczowa wypowiedź. Zgadzam się z poniższą listą i dodał bym do tego jeszcze: minusy: - malo miejsc parkingowych dla gości - coż parking Tesco niedaleko - w sumie osiedle otoczone ze wszytskich stron jakimiś "minami": gorczewska, lazurowa - w przyszłości obie poszerzone - za chwilę ruszy trasa szybkiego ruchu, no i tesco - ale niestety teraz tak się buduje nowe bloki plusy: - niedaleko do parku górczewska i do lasku na bemowie - mimo wszystko dzięki temu połozeniu i ulicom wkoło łatwiej się będzie wydostać z warszawy - pętla autobusowa i tramwajowa + kiedyś metro (do sceptyków - ono na prawdę kiedyś powstanie :-)) I jeszcze co do wypowiedzi wczesniejszej ceny wydaje mi się jednak konkurencyjne na tle innych inwestycji na bemowie - przeglądałem forum Sansary i dość mocno biadolili ze np za miejsce parkingowe płacili chyba 42 000PLn a za piwnicę 19 000PLN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysiu_pysiu Re: Osiedle Przy Ratuszu Dom Development IP: *.chello.pl 25.10.10, 10:41 Opłata za UW wynosi 1% od wartości gruntu gdzie występuje zabudowa mieszkaniowa. Opłatę ponoszą wszyscy współwłaściciele nieruchomości do wysokości posiadanego udziału w gruncie. Opłata obligatoryjnie jest aktualizowana chyba co 10-15 lat przez Skarb Państwa, chyba ze właściciel zażąda ponownej wyceny gruntu w danym roku. Opłat dokonuję się z góry tj. za rok 2020 opłatę wnosimy do 31.03.2020r. W gminie Pani na kalkulatorku może obliczyć opłatę na miejscu (orientacyjnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PPP Re: Osiedle Przy Ratuszu Dom Development IP: 80.50.231.* 25.10.10, 11:17 no to skoro Pani w Dzielnicy może wyliczyć na kalkulatorku to grunt jest własnością m.st. warszawy i to on dokonuje ewentulanych przeszacowań gruntu i ustalenia nowej wysokości opłaty rocznej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Ja za UW na Mokotowie IP: 94.75.122.* 02.12.10, 20:47 w nowym mieszkaniu 60 m2 płace 450 zł za rok i jest to faktycznie 1% wartości gruntu właścicielem gruntu jest zarząd mienia skarbu panstwa wiec nie wiem ska kwota 300 miesiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diana Re: Ja za UW na Mokotowie IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.10, 21:10 Nie wiem na pewno, ale na podstawie wiedzy o opłacie za UW w różnych miejscach Warszawy sądzę, że 600 zł za ok. 70 m2 to maks w tym miejscu. Pewnie nawet mniej będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M A jakie tam są ceny? IP: *.ahlstrom.com 05.11.10, 12:42 Czy ktoś wie jakie ceny są proponowane. Jak wiadomo CCC więc jakby było po 5 K to kto wie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyratuszu Re: Osiedle Przy Ratuszu Dom Development IP: 83.143.141.* 06.11.10, 13:03 Foto z budowy przyratuszu.blox.pl/2010/11/Poczatki-budowy.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyratuszu Osiedle Przy Ratuszu Dom Development - foto z budo IP: 83.143.141.* 06.11.10, 13:04 przyratuszu.blox.pl/2010/11/Poczatki-budowy.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyratuszu Nowe foto z budowy IP: 83.143.141.* 13.11.10, 11:00 przyratuszu.blox.pl/2010/11/Osiedle-Przy-Ratuszu-wycinka-drzew.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyratuszu Wycinka drzew na budowie IP: 83.143.141.* 13.11.10, 11:00 przyratuszu.blox.pl/2010/11/Osiedle-Przy-Ratuszu-wycinka-drzew.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anj Pytanie od doradców kredytowyd Dom Development IP: 193.210.65.* 29.11.10, 10:51 Mam pytanie czy ktoś z was korzystał może z pomocy doradcy kredytowego Dom Development albo ma rozeznanie w tym temacie? Pytam bo zastanawiam się czy ostateczna decyzja kredytowa załatwiana przez nich jest w miarę konkurencyjna rynkowo. Moje obawy wynikają stąd, że zaproponowanej przez nich oferty banku właściwie nie można odrzucić bo ryzykuje się wtedy utratę zaliczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Pytanie od doradców kredytowyd Dom Developmen IP: 46.113.150.* 29.11.10, 23:32 Witam ja korzystałem, jestem zadowolony dostałem lepszą ofertę niż podczas wizyty w tym samym banku osobiście. Możesz jednocześnie składać wniosek przez nich jak i samodzielnie np. w innych bankach, istotne jest tylko żeby załatwić kredyt przed data płatności transzy którą chcesz kredytować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysiu_pysiu Re: Pytanie od doradców kredytowyd Dom Developmen IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.11.10, 22:23 Potwierdzam wypowiedź ROBERTA i dodam: Osobiście udałem się do Doradców Expadera i dostałem lepszą ofertę u nich w porównaniu do siedziby Banku w jego centrali. (w jednym z przypadków) Korzystając z doradców DD, oszczędzamy czas, ponieważ załatwiamy wszystko w przysłowiowym "jednym okienku" ;). Jednak zanim, wybierzemy ofertę z pomocą D DD (doradca DD), proponuję dopytać i zapoznać się merytorycznie z tematem kredytu przez duże "K" i rozpoznać rynek dla własnego czystego sumienia. Reasumując: Zapoznałem się ofertami "na zewnątrz" (NOTUS, i EX...) i z ofertami od "D DD", a fizycznie i tak wróciłem do "D DD". Oferty Banków są różne i różniste, a klient decyduję sam indywidualnie. PS po podpisaniu umowy kredytowej - jestem szczęśliwym "posiadaczem" kredytu na całe życie ;) pozdrawiam mysiu_pysiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anj Re: Pytanie od doradców kredytowyd Dom Developmen IP: 193.210.65.* 01.12.10, 10:57 Dzięki Robercie i MysiuPysiu za cenne rady:) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pawelh_wawa www.osiedleprzyratuszu.pl 01.12.10, 13:07 Zapraszam na nieoficjalną stronę o inwestycji Osiedle Przy Ratuszu (a tam: ceny, zdjęcia, opis okolicy i bieżące informacje o budowie/sprzedaży) www.osiedleprzyratuszu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdula Re: www.osiedleprzyratuszu.pl IP: 89.77.224.* 02.12.10, 19:50 Poważnie zastanawiamy sie z meżem na d zkupem mieszkania w tej inwestycji. Waznym aspektem dla nas jest m. in. wysokość czynszu. W biurze powiedzieli nam, że oscylowałby on w granicach 8,5 zł/m2. Czy ktoś ma jakieś inne informacje. Ile mniej wiecej płaci się rocznie za Użytkowanie Wieczyste? Ktoś pisał, że ok. 150 zł. Ale na ile to jest prawdziwe? Będę wdzięczna za wszelkie informacje, które ułatwią mi podjęcie decyzji. Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysiu_pysiu Re: www.osiedleprzyratuszu.pl IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.01.11, 14:28 Hej, coś nowego wiadomo o inwestycji? cisza w NY? pozdr. mysiu_pysiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwujący Re: www.osiedleprzyratuszu.pl IP: 212.160.172.* 10.01.11, 11:12 Budują, żurawie pracują. Jakby działka była własnością Dom Development, to bym się na coś zdecydował, ale użytkowania wieczystego nie chcę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysiu_pysiu Re: www.osiedleprzyratuszu.pl IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 16:16 ... nie wiele takich działek w Warszawie jest i będzie coraz Mniej pozdrawiam sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
kupiem3 Re: www.osiedleprzyratuszu.pl 13.01.11, 09:47 nie naganiaj nie naganiaj. takich dzialek jest dosc sporo i mozna powiedziec ze bedzie coraz wiecej. czynsz 8.5zl za 1m2 to dosc wysoko o ok 2 zlote wiecej niz np. u mnie ale znajac zycie zarzadzac ma firma wskazana przez DD:) to sie nie ma co dziwic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysiu_pysiu Re: www.osiedleprzyratuszu.pl IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 13:03 Nie naganiam ... tez kupiłem. pozdrawiam mysiu_pysiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz wycena działki IP: 195.47.201.* 17.01.11, 09:11 Uzyskałem informację o aktualnej wycenie działki (podstawa do opłaty za użytowanie wieczyste): 25.375.248 zł/21.006 m2 = 1208 zł/m2 Niestety ta wycena jest aktualizowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: colure cena za metr IP: 188.33.3.* 19.01.11, 23:34 czy ktos kto kupił mógłby napisać ile za metr zapłacił w jakim metrażu, i czy/ile zeszli z wyjściowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysiu_pysiu Re: wycena działki IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.01.11, 19:41 Tomasz'u zapomniałeś dodać: - "25.375.248 zł/21.006 m2 = 1208 zł/m2" / przez udział w gruncie, nieruchomości wspólnej / czyli mniejsze mieszkanie mniejsza opłata, większe mieszkanie większa oplata - poza tym jest to opłata roczna, płatna do 31.03. każdego roku. - "Niestety ta wycena jest aktualizowana" - raz na 3 lub 5 lat. Poza tym Bemowo, stosunkowa nowa dzielnica, w której aktualizuje się na bieżąco wartość gruntów, i nie grozi sytuacja, z którą ostatnio się spotkali mieszkańcy Woli i Śródmieścia, gdzie po wycenie gruntów "urzędnik" zadecydował i podniósł w tak krótkim czasie opłatę za UW o 200% - 300% pozdrawiam sąsiadów mysiu_pysiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: wycena działki IP: *.merck.de 24.01.11, 12:14 mysiu_pysiu bagatelizuje - mysiu_pysiu jest na garnuszku developera :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysiu_pysiu Re: wycena działki IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.01.11, 19:53 wcale nie, wcale nie, z DD wiąże Mnie tyle, ze kupiłem w tej inwestycji lokal po za tym zawodowo zajmuję się zarządzaniem nieruchomościami wiec myślę, że to wszystko tłumaczy... pozdrawiam sąsiadów mysiu_pysiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: wycena działki IP: *.doplaty.gov.pl 07.02.11, 11:24 Mysiu-pysiu odpowiem ci precyzyjniej: wycena jest aktualnie w trakcie aktualizacji ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysiu_pysiu Re: wycena działki IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.11, 11:57 do Tomasz pisz po polsku lub nie pisz wcale. pozdrawiam mysiu_pysiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: wycena działki IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.11, 19:00 mysiu_pysiu powiedz mi co to jest to 1208zł. za m2. przecież wieczyste to jest jakiś 1% od wartości działki na której stoi mieszkanie... jak to się liczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PPP Re: wycena działki IP: 80.50.231.* 11.02.11, 08:45 x (udział przynaleźny do lokalu/miejsca postojowego/komórki) razy y (ilość metrów dzialki na której zbudowano osiedle) razy z (wartość za metr tejże działki) razy 1% = opłata roczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysiu_pysiu Re: Co dalej? IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.11, 11:07 Co się Dzieje na działce DD? dziurę wykopali i co dalej? może ktoś ma jakieś foto? Odpowiedz Link Zgłoś
mako.mako Re: Co dalej? 28.02.11, 12:19 Fotki są na stronie DD. Dzisiaj przejeżdżałam i widziałam, że budują :) Także wygląda na to, że wszystko ok. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów... M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Co dalej? IP: *.play-internet.pl 01.03.11, 23:38 Znalazłem jakąś stronkę inwestycji www.osiedleprzyratuszu.pl/index.php/2011/02/07/nowe-zdjecia-z-budowy-styczen-2011/ Pozdrawiam przyszłych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PPP Re: Co dalej? IP: 80.50.231.* 02.03.11, 08:45 ależ szuflandia - matko z córką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekaw Biuro sprzedaży nieczynne do odwołania. IP: *.warszawa.mm.pl 02.03.11, 08:42 Biuro sprzedaży nieczynne do odwołania. Za wszelkie niedogodności przepraszamy! www.domdevelopment.com.pl/inwestycje/w-sprzedazy/przy-ratuszu.html o co cho? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Latvian Re: Biuro sprzedaży nieczynne do odwołania. IP: *.centertel.pl 06.03.11, 12:54 Przy inwestycji miało być uruchomione biuro sprzedaży, ale z nieznanych mi powodów nie zostało. Sprzedaż prowadzą przez biuro sprzedaży przy Piłsudskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysiu_pysiu Re: Biuro sprzedaży nieczynne do odwołania. IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.03.11, 13:15 biuro było i funkcjonowało poprawnie, jednak jak zaczeli kopać to musieli je zamknąć to tyle. pozdrawiam sasiadow mysiu_pysiu Odpowiedz Link Zgłoś
kocica_ewela Re: Biuro sprzedaży nieczynne do odwołania. 06.03.11, 17:16 Jak nie wiadomo o co chodzi to pewnie poszlo o kaske - szkoda bylo na biuro, trza ciac koszty. Zreszta wcale sie nie dziwie - mieszkania kiepsko schodza wiec po co utrzymywac biuro? zeby pracownicy pasjanse i nk ogladali ? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Latvian Re: Biuro sprzedaży nieczynne do odwołania. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.11, 15:22 kocico_ewelino. Z tym, że "kiepsko schodzą" bym oponował. Inwestycja jest na etapie garaży, a ponad połowa mieszkań już poszła... Odpowiedz Link Zgłoś
kocica_ewela Re: Biuro sprzedaży nieczynne do odwołania. 07.03.11, 15:29 Juz byl taki deweloper co to mu mieszkania schodzily, plany byly o sporo procent zawyzone:D Zapraszam do analizy wykresiku: stooq.pl/q/?s=gnt&c=1d&t=l&a=lg&b=0 i lektury www.pb.pl/2/a/2011/03/04/Gant_mocno_obnizyl_prognozy A teraz zagadka dla ciebie: - czy ludzie obrazili sie na ganta i tam nie kupuja a u innych schodza wszystkie?:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Latvian Re: Biuro sprzedaży nieczynne do odwołania. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.11, 09:57 No wiesz, sytuacja Gant’a wcale nie musi świadczyć o sytuacji całego rynku nieruchomości. Nie znam tej spółki, więc nie chcę jej pochopnie oceniać, ale silne osłabienie kursu może wynikać ze źle trafionych lokalizacji, problemów z zakontraktowanymi podwykonawcami czy chociażby sfuszerowaną restrukturyzacją. Do komunikatów spółki nie przywiązywałbym nazbyt dużej uwagi, bo to tylko oficjalne stanowisko spółki - mówię to jako kontroler finansowy który różne historie już przerabiał. Niemniej dzięki za podrzucenie artykułu, zawsze warto spojrzeć na problem z każdej strony. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyratuszu Zdjęcie z budowy luty 2011. 100 proc betonu. IP: *.warszawa.mm.pl 09.03.11, 14:34 Zdjęcie z budowy luty 2011. 100 proc betonu. link do zdjęć - kliknij Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Zdjęcie z budowy luty 2011. 100 proc betonu. IP: *.abg.com.pl 15.06.11, 16:11 Gość portalu: przyratuszu napisał(a): <--- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Przy Ratuszu Dom Development - sąsiedzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.11, 22:17 Witam, pozdrawiam przyszłych sąsiadów! Mam pytanie, czy zakładamy jakieś wewnętrzne forum dla przyszłych mieszkańców osiadla Przy Ratuszu? Chyba najwyższa pora powoli sie organizować. Co wy na to? My kupiliśmy mieszkanie w styczniu tego roku, na etapie 100% dziury w ziemi, ale zdaje się, że max za miesiąc stanie nasze piętro (IIp), więc zaczynamy już planować zmiany lokatorskie etc. Przy okazji - wyliczyłam, że zostało już (na 1,5 roku przed oddaniem inwestycji) tylko 170 mieszkań, ilość zapewne się zmniejszy po weekendowych targach mieszkaniowych ;-) A dla malkonentów - czytelinków forum mam informację, że metro pod blokiem będzie max do 2022 roku, myślę, że realnie za min 8 lat. Idealnie, żeby po upływie okresów "promocyjnych" w bankach mieszkanie sprzedać z zyskiem. pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Przy Ratuszu Dom Development - sąsiedzi! IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.11, 14:53 strona i forum przyszlych mieszkancow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Przy Ratuszu Dom Development - sąsiedzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 22:50 dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Przy Ratuszu Dom Development - sąsiedzi! IP: *.play-internet.pl 23.05.11, 17:12 Witam!! Czy może Ktoś z Państwa wie co powstanie w lokalach usługowych, jakie sklepy czy apteka?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio Odnośnie "strony i forum przyszłych mieszkańców" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.11, 10:04 Magdo. Niestety wygląda na to, że reklamowana tutaj "strona i forum przyszłych mieszkańców" (www.osiedleprzyratuszu.pl/) jest w stanie zaniku. Z zawartych tam treści można wywnioskować, że prowadzący stara się z tej inwestycji wycofać, tzn. próbuje sprzedać ledwo kupione mieszkanie. W efekcie niestety niewiele tam się dzieje :( Kiedyś próbowałem dodać tam swój komentarz, tylko przez 2 tygodnie nie doczekałem się publikacji... więc trudno mówić o jakimkolwiek forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio Re: Odnośnie "strony i forum przyszłych mieszkańc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.11, 10:10 Sorki za błędny link. Chodzi oczywiście o www.osiedleprzyratuszu.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: Przy Ratuszu Dom Development - sąsiedzi! IP: *.play-internet.pl 18.06.11, 09:33 czy może Pani wie co powstanie w lokalach usługowych na naszym osiedlu? Odpowiedz Link Zgłoś
ndorfina1 Pierwsza rata kredytu za darmo 23.11.11, 10:51 Zapraszam do skorzystania specjalnej propozycji finansowania dla osób kupujących mieszkania na osiedlu Przy Ratuszu: ndorfina.pl/promocja-przyratuszu Odpowiedz Link Zgłoś