Dodaj do ulubionych

OSIEDLE POWSTAŃCÓW DOLCAN

20.10.10, 10:03
Szanowni Państwo,

chciałam powitać na forum poświęconemu Naszemu osiedlu w Ząbkach.
Zachęcam gorąco do wymieniania spostrzeżeń, wrażeń, etc.
Jestem pewna, iz taka forma kontaktu przyszłych mieszkańców osiedla pomoże nam wzajemnie w czasie odbioru mieszkań, sprawdzenia poszczególnych warunków umowy zawartej z deweloperem a także w razie ewentualnych problemów- do solidarnego i sprawnego działania w naszej sprawie.

Pierwszy z tematów jaki chciałabym podjąć to termin odbioru mieszkań. O ile pamietam w umowach z deweloperem miał byc to 31.10.2010 r. Dolcan wspominał coś o minionym wrześniu, pod koniec wrzesnia wysyłano do zainteresowanych informacje z prośbą o kontakt z Inspektorem, który bedzie nadzorował odbiór...dziś dowiadujemy się, że najwcześniej będzie to 15.11.2010 r. Może warto byłoby zgłościc się wspólnie do Dolcana na początek z pytaniem- jak to się ma do terminu, który widnieje w naszych umowach...

pozdrawiam serdecznie i zapraszam do dyskusji:)
Obserwuj wątek
    • r-o-b-e-r-t-o Re: OSIEDLE POWSTAŃCÓW DOLCAN 20.10.10, 10:10
      Witamy i zapraszamy do poczytania naszych doświadczeń i wspólnych ustaleń dotyczących inwestycji - trochę już tego naprodukowaliśmy :)

Pozdrawiamy - przyszli sąsiedzi :)
      • naszezabki Re: OSIEDLE POWSTAŃCÓW DOLCAN 20.10.10, 10:26
        r-o-b-e-r-t-o napisał:

> Witamy i zapraszamy do poczytania naszych doświadczeń i wspólnych ustaleń dotyc
        > zących inwestycji - trochę już tego naprodukowaliśmy :)
        >
        > Pozdrawiamy - przyszli sąsiedzi :)

Witam,
        przenoszę wobec tego swoje obawy na Wspólne forum...

dziś jadę na osiedle, chce na własne oczy zobaczyć drogi wjazdowe do garaży - miałam wczoraj telefon od kontrolera z banku, który kredytuje moje mieszkanie. Oprócz licznych obaw jakie przedstawił, sugerował zwrócic uwagę na drogi wjazdowe na inwestycję. Jeśli odbierzemy mieszkania w stanie pozostawiającym jakies wątpliwosci, poźniej bedzie trudniej dochodzic swego..pozostaną nam kalosze i błoto po kolana!

• shila27 Re: OSIEDLE POWSTAŃCÓW DOLCAN 20.10.10, 14:39
      witam,

tak tylko że 15.11.2010r to jest termin bez prawa do zamieszkania jak wiesz czyli wiąże sie to z brakiem aktu notarialnego. wszystkie formalnosci maja miec dopiero na 15.12.2010 dopiero wowczas radziłabym odebrac mieszkanie. A z tym terminem to miożemy iśc ale do adwokata a nie do naszego developera bo on to ma nas gdzieś tak samo jak mieszkańców osiedla orlego lotu III oni tam juz jakis czas mieszkaja na dziko.
      • merry_ok Re: OSIEDLE POWSTAŃCÓW DOLCAN 22.10.10, 11:23
        ale przecież nie odbiera się mieszkania z notariuszem, więc odebrać można, a zamieszkanie to już inna sprawa.
        • pphammer2000 Re: OSIEDLE POWSTAŃCÓW DOLCAN 26.10.10, 09:47
          Racja i jeśli do tego dodać jakiekolwiek wykończenie mieszkania to 15 grudzień oby okazał się tą datą oddania do zamieszkania - akurat by się zakończyły czynności wykańczające :). Miejmy nadzieję, że tak będzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka