Dodaj do ulubionych

RE project development Sp. z o.o.

IP: *.chello.pl 27.10.10, 20:29
Właśnie sprzedają mieszkania. Co wiecie o firmie ?
Nowa inwestycja; międzyborska
Obserwuj wątek
    • Gość: dev Re: RE project development Sp. z o.o. IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.10, 21:05
      są super, kredyt na to bierz w ołpen fajans, pamiętaj na 30 lat a resztę w fundusze!
      • Gość: vv Re: RE project development Sp. z o.o. IP: *.chello.pl 02.11.10, 20:47
        ale skad iesz, ze bede sie kredytowac?
        • tomekwwa Re: RE project development Sp. z o.o. 02.11.10, 20:59
          Bo dewizą wszystkich tutejszych ynwestorków jest:

"jeszcze tylko kredycik i wio" - nie ważne co i za ile, byle kredyt po uszy i do usranej śmierci
          • Gość: jacek "jeszcze tylko kredycik i wio" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 22:14
            ale jak glosi reklama oupen fajnans /PKO BP - "na obiadki chodzimy do mamusi"
      • Gość: włodek Re: RE project development Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 15:27
        Inwestycja wydaje się być "porządna". Dla mnie plusem, poza tymi już wymienionymi jest to, że za kilka-kilkanaście lat nie powstanie pod oknami kolejna wielka trasa (jak np. przy mieszkaniach pirelli, os. saska czy adrii). To, co mnie zastanawia - to stan dwóch sąsiadujących działek-ruder, które są jeszcze mniej estetyczne niż radwar. Okolicę znam, jest przyjemna, dojazd do centrum znośny. Jak ktoś planuje tam mieszkać przez 25 lat, to może nawet doczeka się metra na skrzyżowaniu z poligonową.
        Minusem są na pewno też dziwne rozkłady mieszkań, zwłaszcza te trójkątne.
        Zarówno warunki umowy jak i ceny warto negocjować, bo są dość elastyczni. Warto też się udać z umową do prawnika.

Pozdrawiam
        Włodek
    • Gość: Ravic Re: RE project development Sp. z o.o. IP: 178.73.49.* 02.11.10, 23:42
      no to pomogliście forymowicze, tylko pogratulować
      • Gość: steady_at_najx Re: RE project development Sp. z o.o. IP: 46.112.176.* 03.11.10, 00:00
        wypier____ w półprzysiadzie, śmierdzący naganiaczu z parszywym kłamliwym ryjem.

Sfrustrowałeś się że zostałeś zdemaskowany i tutaj nie nagonisz jelonka? To więcej tu nie zaglądaj. WON.
        • Gość: Ravic Re: RE project development Sp. z o.o. IP: 178.73.49.* 07.12.10, 23:04
          Nie mogę... gdzie produkują takie spady jak ty to nie wiem. Won na na forum 02 dzieciaku. I radzę podszyj się pod kogoś kto dysponuje mózgiem - będzie ci łatwiej w życiu.
    • Gość: Felipe Re: RE project development Sp. z o.o. IP: *.home.aster.pl 03.11.10, 00:34
      Również oczekuję, że ktoś wypowie się sensownie na temat tej inwestycji, jak i samego dewelopera. Przejeżdżałem tamtędy wczoraj, okolica wygląda dobrze. Nie znam jednak jej dobrze osobiście. Wyczytałem jedynie, że kiedyś znajdował się na tej działce ewenement - gospodarz z koniem.
      • Gość: kiks Re: RE project development Sp. z o.o. IP: 46.112.131.* 14.11.10, 19:53
        Jak okolicy dobrze nie znasz to się może nie pchaj. Z koniem to prawda.
    • Gość: ele Re: RE project development Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.10, 20:38
      Również podłączam się do pytania o firmę i inwestycję. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?:)
      Z tego, co się doczytałem, są jakieś problemy z drogą pożarową. Poza tym nie ma miejsc postojowych na zewnątrz (bo są w garażu ... za 32 tys zł). Ma ktoś więcej informacji?
    • Gość: wand Re: RE project development Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 15:24
      Czy ktoś wie coś o tej firmie?
      • Gość: jacek Re: RE project development Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 20:41
        to dobra firma - kiedy kupowalem mieszkania pod inwestycje to byla na mojej krotkiej liscie a to jest juz powazna rekomendacja

polecam sie dowiedziec ale ogolnie jest pozytywnie
        • Gość: Anj Re: RE project development Sp. z o.o. IP: *.centertel.pl 27.11.10, 15:06
          Sorry, ale nie wierzę w ani jedno twoje słowo. Gdybyś kupił od nich jakiekolwiek mieszkanie to podałbyś przynajmniej lokalizację, a tak to wychodzisz na zwykłego naganiacza.

Nie zrozumcie mnie źle, nie twierdzę, że to zły deweloper, prawda jednak niestety jest taka, że w necie nie można znaleźć praktycznie żadnej informacji na temat ich osiągnięć w budownictwie mieszkaniowym. A skoro muszą korzystać z takich naganiaczy jak powyższy Pan Jacek to nabieram sporych wątpliwości.

Sam też byłbym wdzięczny za jakiekolwiek konkrety, tylko czy oni w ogóle kiedykolwiek sprzedali w Polsce jakieś gotowe mieszkanie? W necie przeczytałem, że specjalizują się w centrach handlowych i temu podobnych inwestycjach:(
          • chmurodrapacz Re: RE project development Sp. z o.o. 02.12.10, 13:58
            w Warszawie parę lat temu wybudowali osiedle na Bemowie, jak dobrze pamiętam jak się jedzie Obozową i dalej Dywizjonu 303 to mniej więcej na wysokości Radiowej tuż przy, wkrótce otwieranej, drodze szybkiego ruchu.
    • Gość: jacek rekomendacja jest zeby wchodzic w projekt RE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 19:02
      byle przed wiosna bo potem niestety cenki ida w gore po zalaniu rynku tanim pieniadzem wycofanym z OFE
      • Gość: Anj Re: rekomendacja jest zeby wchodzic w projekt RE IP: *.centertel.pl 27.11.10, 21:01
        Człowieku o czym ty mówisz?! Jaka rekomendacja?! Czyja?!

Podawaj konkrety albo się nie wypowiadaj.

A najlepiej zacznij od informacji, na jakim stanowisku pracujesz w RE. Niech zgadnę, w sprzedaży?

A przy okazji poducz się bo chyba nie bardzo rozumiesz na czym polegają operacje w ramach OFE.
        • Gość: property man ta podszywka jacka to pracownik dewelopera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 21:36
          nie moze zdzierzyc ze sasiedzi doprowadzili do uniewaznienia pozwolenia na budowe, a ostatnio po raz kolejny utracili "pozwolenie zastepcze"

teraz sie krzempus podszywa pod jacka produkujac setki glupawych postow

• Gość: Ravic Re: RE project development Sp. z o.o. IP: 178.73.49.* 06.12.10, 23:26
      Zaczęli już budowę, głównym wykonawcą jest Mostostal Warszawa. Mieszkałem kiedyś na Gocławiu i nie było najgorzej. Też się przyglądam tej inwestycji. Ale widzę, że tu nie ma co liczyć na wiarygodne opinie, prędzej oskarżenia o podszywanie się pod developera, psa developera, wiewiórkę developera i naganiacza developera... coś w tym prawdy może i jest, ale ogólnie - dziecinada.
      • Gość: M. Re: RE project development Sp. z o.o. IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.10, 15:11
        Witam forumowiczów. Postaram się przedstawić swoją opinię. Od razu mówię, że nie jestem "synem, córką, psem czy wiewiórką developera" ;).

Przez długi czas mieszkałem w pobliskiej okolicy. Opowieści o gospodarzu i jego koniu to prawda, tylko czy to coś zmienia. Ot mieliśmy trochę swojskości w regionie :).

Inwestycji przyglądam się od dłuższego czasu. Moim zdaniem cena jest rozsądna, choć z tego co słyszałem można jeszcze trochę wynegocjować. Tutaj pojawia się moje pytanie, czy ktoś z Państwa ma może ten proces za sobą i może się podzielić doświadczeniem? Widzę, że sprzedaż idzie im dość powoli, poza tym jest niby promocja świąteczna, ale oczywiście tylko na mieszkania w bloku A, czyli jedynym od dość ruchliwej ulicy.

Jako, że mieszkałem w pobliżu opiszę jak to wyglądało. Dojazd do centrum jest dość dobry. Wygląda to mniej więcej tak, że to metra politechnika jedzie się +/- 20 minut. Oczywiście tak długo, jak nie ma wypadku, nie zaspali drogowcy itp., wtedy dojazd to zabawa rzędu +/- 35 minut. Niestety stłuczki zdarzały się dość często. Okolica faktycznie jest spokojna. Czasem przy jeziorku zdarzały się głośne spotkania młodzieży, ale nie można tu mówić o jakiejś patologii. Jeziorko nie stanowi jednak bezpośredniego otoczenia tego osiedla.

Dla mnie wadą jest Rawar, ponieważ psuje trochę wrażenie estetyczne regionu, które mnie osobiście odpowiadało.

Jako podstawowe wady inwestycji uważam skrajnie małe osiedle i "cudowne ogrody" na dachach budynków. Moim zdaniem szczególnie te ogrody to nieporozumienie. Wiadomo że istnieje też ryzyko tego, że aktualnie kupuje się dziurę w ziemi.

Patrząc na popyt, to nie jest on duży, ale zastanawia mnie, czy developer będzie skłonny do wielkich upustów. Dokoła są inwestycje: adria, saska (dom development), młoda praga (pirelli) oraz kilka mieszkań na "osiedlu przy promenadzie" (lc colp).

Z wymienionych RE oferuje najniższe ceny. Jednakże trzeba przyznać, że standard osiedla wydaje się być najniższy. To jednak dla mnie kwestia drugorzędna. To co również stanowi na korzyść RE, to fakt, że oferowana przez nich lokalizacja jest położna 4-5 metrów wyżej niż okolica (sprawdziłem na mapie hipsometrycznej) i nie grozi jej zalanie w razie powodzi.

Mam nadzieję, że nikt nie weźmie mnie za naganiacza. Niestety, ale z jednej strony to forum to kopalnia wiedzy, a z drugiej skrajna obsesja w poszukiwaniu naganiaczy.

Z mojej strony to chyba wszystko co wiem o tej inwestycji. Cały czas ją obserwuję. Jeżeli ktoś ma pytania o okolicę, to służę pomocą.

Proszę tylko o rozsądne odpowiedzi.

Pozdrawiam i życzę wszystkim udanych decyzji.
        • Gość: Ravic Re: RE project development Sp. z o.o. IP: 178.73.49.* 07.12.10, 20:40
          Z tego co się dowiedziałem tzw. mieszkania promocyjne, były w ofercie w każdym budynku (ich rozkłady pozostawiały wg. mnie trochę do życzenia) ale nie wiem ile z nich jeszcze zostało. Zgadzam się, że dużym plusem jest lokalizacja, gdyż jest cicho i w miarę spokojnie. Rawar faktycznie może trochę przeszkadzać, ale nie jest tak źle. W podobnej cenie razem z żoną nie udało nam się na razie znaleźć nic lepszego w podobnej lokalizacji (dodam, ze za tą cenę można kupić mieszkania gdzieś przy Lazurowej, a to wg. mnie jest dramat, więc Międzyborska wypada w tym porównaniu na +).
          Grunt na którym mają stanąć bloki, to użytkowanie wieczyste a inwestycja ma być oddana w 2 kwartale 2012.
    • Gość: włodek Re: RE project development Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 15:27
      Inwestycja wydaje się być "porządna". Dla mnie plusem, poza tymi już wymienionymi jest to, że za kilka-kilkanaście lat nie powstanie pod oknami kolejna wielka trasa (jak np. przy mieszkaniach pirelli, os. saska czy adrii). To, co mnie zastanawia - to stan dwóch sąsiadujących działek-ruder, które są jeszcze mniej estetyczne niż radwar. Okolicę znam, jest przyjemna, dojazd do centrum znośny. Jak ktoś planuje tam mieszkać przez 25 lat, to może nawet doczeka się metra na skrzyżowaniu z poligonową.
      Minusem są na pewno też dziwne rozkłady mieszkań, zwłaszcza te trójkątne.
      Zarówno warunki umowy jak i ceny warto negocjować, bo są dość elastyczni. Warto też się udać z umową do prawnika.

Pozdrawiam
      Włodek
      • Gość: M. Re: RE project development Sp. z o.o. IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.10, 16:03
        Jeżeli mogę zapytać, to co udało się Panu wynegocjować??
        • Gość: włodek Re: RE project development Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 00:59
          Witam, nie zauważyłem pytania, dlatego piszę tak późno.
          Z umowy wykreślono zapisy o VAT (a ramach tej niby-promocji), skróciliśmy czas na podpisanie umowy sprzedaży o miesiąc (dobre i tyle), udało się wprowadzić kilka kosmetycznych zmian w umowie, które postawią nas z trochę lepszej pozycji (odpukać), poza tym zeszli z ceny mieszkania i miejsca postojowego w sumie 3% całości. Z obsługi jak na razie jestem zadowolony. W tym tygodniu mam podpisać umowę.
          • Gość: R Re: RE project development Sp. z o.o. IP: 178.73.49.* 23.01.11, 19:47
            up ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka