Gość: MB_2005 Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.09.05, 20:30 Byłam dzisiaj w swoim mieszkaniu w A3. Na klatce schodowej jest już zrobiona posadzka - całkiem przyjemna. Elektryka nie do końca zgodna z projektem - radzę dokłądnie sprawdzać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.chello.pl 19.09.05, 21:26 Witam, dzwoniłem dzisiaj do WP z pytaniem o cenę i plany KEN Bis II i Pani powiedziała, że jeszcze nie ma, więc nie wiem skąd te ceny które przewijają się przez forum. Z obserwcji w jakim tempie idzie praca na budowie to jeszcze TROCHĘ poczekamy. Wiem, że część budowana od KEN'u buduje ekipa WP natomiast tą od starego osiedla firma budowlana z Suwałk. Tym drugim idzie zdecydowanie sprawniej i robią wszystko po kolei. Najbardziej dziwi mnie to, że biorą się za coś (np. elewacja budynku A3 od KEN'u malują z lewej, z prawej w środku NIE i tak stoi 2 tygodnie, potem zaczynają coś następnego) Generalnie dziwne rzeczy się dzieją, widziałem jak w budynku F wstawili okna i po 2 miesiącach je wyjęli po to żeby za kilka dni znowu wstawić ????!!!! Może tak się buduje :) Ciekawi mnie kiedy w końcu zaczną budowę następnego etapu, bo jeśli dalej tak pójdzie to przez 2 lata będziemy mieszkać na placu budowy ! Znalazłem również wizualizację drugiego etepu, zainteresowanych zapraszam na stronę www.trybonppi.com.pl wygląda dość ładnie, ale na to będziemy DŁUGO czekać. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów, Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 12.21.160.* 19.09.05, 21:48 ja dostalem nawet plany mieszkan KEN bis II, wiec wyglada na to ze zalezy z kim rozmawiales. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.chello.pl 19.09.05, 22:11 Czyli znowu wychodzi to jak należy wieżyć w to co mówi WP :-( Niestety..... A jaka cena ? Pozdrawiam, Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jenny Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 195.33.129.* 20.09.05, 12:05 bylam wczoraj na budowie i raczej do grudnia nie skoncza.prawdobodobnie bedzie to koniec lutego poczatek marca.ale jest jeszcze mnostwo do zrobienia. ja mam kilka zastrzezen i musze skontaktowac sie z ktoryms z prezesow.moze ktos sie kontaktowal i moze mi dac jakies namiary.bede wdzieczna.dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 13:50 A jakie masz zastrzezenia ? Chyba będę też się wybrac na budowę i wszystko dokładnie oblukać. Pozdrawiam, Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 12.21.160.* 20.09.05, 14:33 ceny za Bisa II stanowczo za wysokie, 5500-5800 za metr, robi sie drozej niz w Brukseli, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMEK Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 217.97.133.* 21.09.05, 09:58 gdy negocjowalem z Prezesem cene swojego mieszkania to mi powiedzial ze w ceny II etapu beda ok 6500 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaLiN Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.chello.pl 21.09.05, 10:57 Tomek a udalo Ci sie cos zbic ceny ze swojego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 217.97.133.* 21.09.05, 15:00 nie duzo ale sie udało. Juz nie pamietam ile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.chello.pl 21.09.05, 21:45 Na stornie WP napisali, że sprzedaż KEN Bis II rozpoczęta. Pozdrawiam, Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NET Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.chello.pl 24.09.05, 13:55 ktos sie moze orientuje jaka firma bedzie dostarczala internet? po drugiej stronie KENu chyba jest ASTER prawda?i tego sie wlasnie boje poniewaz baaardzo bym chcial UPC a wyboru pewnie niestety nie bedzie ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
artur_ls Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka 27.09.05, 15:19 Gość portalu: NET napisał(a): > ktos sie moze orientuje jaka firma bedzie dostarczala internet? po drugiej > stronie KENu chyba jest ASTER prawda?i tego sie wlasnie boje poniewaz baaardzo > bym chcial UPC a wyboru pewnie niestety nie bedzie ;/ Pan Wojciech mowil, ze najczesciej WP wspolpracuje z Aster. Rozmawialem z UPC i otrzymalem informacje, ze im nie przeszkadza obecnosc innego operatora. Mysle, ze jesli zbierze sie odpowiednio duza grupa chetnych to napewno UPC sie zjawi. Tez sie zgadzam, ze UPC ma o WIELE lepsza oferte niz Aster -obecnie mam chello classic i jest OK :). Pozdrawiam, Artur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Internet i kablówka IP: *.chello.pl 27.09.05, 21:24 Co do net'u to najlepiej jak byśmy sobie zrobili sieć lokalną a internet wykupić u jakiegoś komercyjnego dostawcy. Co Wy na tą propozycję ? Natomiast Aster wg. mnie ma lepszą ofertę programową. Pozdrawiam, Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaLiN Re: Internet i kablówka IP: *.chello.pl 28.09.05, 15:38 No z siecia lokalna to moze byc roznie a nie wiem czy uda sie zrobic cos taniej i lepiej niz w UPC (takie chello classic 2Mb za 105 zl + 39 kablowka to jest na prawde w porzadku oferta (dla porowania ASTER 1Mb (w nocy 2Mb) kosztuje 118 zl, no a o neo juz nie wspomne), za ASTER glownie przemawia brak limitu danych, jednak i tak stawiam na Chello, gdyz sa ugodowi, maja czesto promocje, co chwile zwiekszaja przepustowosc a ceny maleja i nie czepiaja sie jak ktos sobie podlaczy w domu 3 kompy na usludze ktora przeznaczona jest do jednego(nie, nie pracuje w UPC, po prostu uwazam ze ich oferta jest najlepsza i to sie raczej nie zmieni) A ze UPC nie ma nic do tego ze bedzie inny operator to fajnie, ale jezeli docelowy bedzie ASTER to on na pewno bedzie mial, jak jest to w wielu przypadkach gdzie jest tylko i wylacznie ASTER i nie ma nawet mozliwosci podlaczenia naszego "ukochanego" monopolisty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat termin oddania IP: *.ny325.east.verizon.net 26.09.05, 05:20 czy ktos wie jakie jest w tej sprawie stanowisko kierownika budowy pana W.Czyzewskiego? on chyba powinien sie najlepiej orientowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jubre Re: termin oddania IP: *.localdomain / 81.210.81.* 26.09.05, 13:53 rozmawiałam przed chwilą z Purwinem i on mi powiedział, ze termin grudniowy jest wykluczony. Najszybciej w okolicach lutego / marca. Niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Re: termin oddania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 14:44 Jak ja rozmawiałem ostatnio (w czwartek) z Panem Czyżewskim, to stwerdził, że plan jest bardzo napięty i obawia się, że "pęknie", ale terminu nie podał. Obserwując to co się dzieje na budowie to termin luty-marzec jest jak najbardziej najbliższy. Aktualnie robią przyłącza wody/c.o./itp. W mieszkaniach w budynku A3 są już parapety i grzejniki, a na klatkach kładą marmur.... Pozdrawiam, Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb_2005 Re: termin oddania IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.09.05, 18:39 Właśnie na stronach wersalu wyczytałam, że termin oddania 2 etapu to grudzień 2006 ...???!:) Do tej pory podchodziłam do naszej budowy optymistycznie Od początku założyłam, że mieszkanie będzie oddane w 1 kw 06 Ale tego typu informacje budzą moje wątpliwości co do wiarygodności informacji przekazywanych przez WP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: termin oddania IP: 217.97.133.* 27.09.05, 10:13 Termin luty / marzec nie jest optymistyczny, niestety. Czy ktos widzial ten marmur na korytarzach? jak to wyglada? czy to posadzki czy sciany czy cos jeszcze innego? Ja dostalem informacje , ze jak rozpoczynano budowe to mieli opozniejie 4 miesiace, ale w toku prac je nadrobili i obecnie opoznienie wynosi 1 miesiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Re: termin oddania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 11:00 Ja widziałem, że maramur układaja na podłodze jeśli chodzi o korytarze, nie wiem jak będzie na dole przy wejściu. Wygląda to naprawde przyzwoicie. Kolory takie (trudno opisać) łososiowo/beżowo/różowe z ciemno szarymi wstawkami. Jak by ktoś nie wiedział to nasza inwestycja reklamuję sie Tabeli Ofert jako APARTAMENTY :))))) Pozdrawiam, Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
angy1981 A3 27.09.05, 14:32 Witam, kupiiłam mieszkanko w A3 na 5p., szukam przyszłych sąsiadów. pozdrawiam, ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Re: A3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 14:38 Ja tez mam w budynku A3. Drugie piętro. (mieszkanie 4-ro pokojowe) Pozdrawiam, Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molek Re: A3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 18:48 To będziemy sąsiadami.My kupiliśmy 2 pokojowe na II p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: A3 IP: *.ny325.east.verizon.net 28.09.05, 06:51 witam moja skromna osoba zajmie 1-pok z fajoskim tarasem na ost pietrze ;-) pozdrawiam Maciek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: A3 IP: 217.97.133.* 28.09.05, 10:00 Ja bede mieszkał w F1 lub w F2, zawsze mis ie myli. pozdrawiam. Tomek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jubre Re: A3 IP: *.localdomain / 81.210.81.* 28.09.05, 11:57 ja kupiłam mieszkanko na II piętrze w F2 :) POzdrawiam sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy Re: A3 IP: 12.21.160.* 28.09.05, 14:33 F2 to znaczy w budynku w budowie czy w BISie II ? Jesli w BISie II to ile placiliscie za metr i czy dalo sie troche utargowac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMEK Re: F1 IP: 217.97.133.* 28.09.05, 16:55 ja w w F1 (to ta czesc od strony meander). cena była 5500 - mieszkanie od strony patio. a Wy ile płaciliscie za mieszkania od strony dziedzinca ? ja kupilem mieszkanie w sierpniu tego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb_2005 Re: F1 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.09.05, 18:18 potwornie wzrosły ceny ja płaciłam 4300 w A3 okna na obie strony - patio i ken kupowałam w kwietniu - w f1 proponowano mi mieszkania po 4100 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Re: F1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 10:01 A jakiej wielkości jest to mieszkanie? Cena dość wysoka. Ja tez płacicłem 4300 a kupowałem luty 2005 Pozdrawiam, Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: F1 IP: 217.8.176.* 29.09.05, 10:33 ja kupowalam mieszkanie w A3 - 43m2, okna na patio w sierpniu 2004 za 4600 pozdrawiam przyszłych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JENNY Re: F1 IP: 195.33.129.* 29.09.05, 11:15 4400 ROK TEMU, MIESZKANIE W F1, TRZYPOKOJOWE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angy Re: F1 IP: *.mofnet.gov.pl 29.09.05, 12:43 5500/m2 w lipcu tego roku 40m z oknami na patio w A3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zlotkos Re: F1 IP: 193.201.167.* 29.09.05, 13:17 witam to ja sie pochwale - 2085 pln/m2 w czerwcu tego roku, 4 pietro, 63 m2 - Wersal POdlaski - tyle, że BIałystok :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMEK Fitness IP: 217.97.133.* 29.09.05, 17:30 Ktoś wspomniał ze wersal reklamuje sie w tabeli ofert jako "apartamenty" czy wiecie moze cos jakie punkty usługowe maja byc na dole? Mam nadzieje ze jakis przedsiebiorczy czlowiek otworzy w budynku fitness. na basen juz nie licze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb_2005 Re: Fitness IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.09.05, 18:32 Z pewnością będzie restauracja - otwierają ja moi znajomi co poza tym o nie wiem ładnie wyglądają podłogi na klatkach - elegancko - dom development w droższych budynkach kładzie tylko płytki pozdrowienia dla sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Re: Fitness IP: *.chello.pl 30.09.05, 20:52 A jaka resturacja i w której części ? Zgadzam się płytki na podłogach na korytarzach wyglądają naprawde fajnie. Wracając do tematu cen to twoje mieszkanie w lutym proponowano mi za 4100 za metr. Pozdrawiam, Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BM Re: Fitness IP: *.orange.pl 01.10.05, 14:55 Świetny pomysł! Dobrze by było, gdyby takie duże osiedle jak nasze miało odpowiednią infrastrukturę! Ja się przymierzam do mieszkania w B4. Wskazówki negocjacyjne - bardzo mile widziane! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: F1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 20:03 A1, 67 m2, 3990 zl, zakup w kwietniu 2004, 95% platne w grudniu 2005. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman Re: F1 IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 02.10.05, 02:13 czy nie macie wrażenia, że część A była trochę tańsza ze względu na położenie. Wg mnie najatrakcyjniejsze jest E z uwagi na brak widoku na ulicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angy Re: F1 IP: *.mofnet.gov.pl 03.10.05, 09:02 witam, w sobotę byłam na budowie, w A3 na Ip. są już powstawiane drzwi do mieszkań :-) pozdrawiam sąsiadów ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kutim Re: F1 IP: 217.8.176.* 03.10.05, 10:35 jak ja wybierałam mieszkanie, to nie zauważyłam zróżnicowania cen w zależności od budynku, a raczej od metrażu i od strony na którą wychodzą okna. Mieszkania w budynku A z oknami na patio z tego co zauważyłam nie były najtańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb_2005 Re: F1 IP: *.css.net.pl / 83.238.11.* 03.10.05, 11:51 mam wrażenie, że polityka cenowa WP jest dość dowolna i zmieniała się w czasie kiedy ja kupowałam (interesowałam się 3 i 4 pokojami) najdroższe mieszkanie kosztowało 4300 w A Najtańsze były w F - nie wyjaśniona wtedy kwestia tunelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMEK Re: F1 IP: 217.97.133.* 03.10.05, 12:24 Byłem na budowie w sobote (czesc F) tynki schną, nie ma drzwi wewnetrznych, ogolnie stan surowy zamkniety, coraz bardziej obawiam sie przesuniecia terminu grudniowego o kilka miesiecy. czy sadzicie ze zaplaca nam odsetki karne ? Co do cen - gdy ja kupowalem mieszkanie - sierpien 2005 - ceny mieszkan z oknami na patio byly wyzsze od tych z oknami na KEn o około 300 zł na metrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMEK ULGA REMONTOWA IP: 217.97.133.* 03.10.05, 12:28 Witam, mam pytanie w nastepujacej sprawie: 1. Ulga remontowa - czy sama umowa przedwstepna wystarczy zeby skorzystac z tej ulgi ? Wiem ze konieczne aby skorzystac z tej ulgi jest wykazanie prawa do lokalu. Poniewaz w tym roku pewnie nie odbierzemy mieszkan, to jedynym tytułem sa umowy przedswstpne, czy ktos sie dowiadywal czy to wystarczy zeby skorzystac ztej ulgi. - faktury na artykuly remontowe z 2005 roku, a odbior mieszkania i remont w 2006. czy to jest ok? A moze jest jakis inny myk zeby to obejsc i odliczyc sobie ulge mimo nie odebrania mieszkania w 2005 roku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Re: ULGA REMONTOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 12:48 Witam, z tego co czytałem wykończenie nowego mieszkania nie łapie się pod ulgę remontową ponieważ jest to wykończenie a nie remont. Sposobem jest zakup materiałów wcześniej na stare mieszkanie jeśli takie posiadacie. Ja nie mam tego problemu ponieważ jestem na podatku liniowym i ulga mnie nie dotyczy. Co do kar ze strony WP za opóźnienie to myśle, że będzie problem. W najgorszej sytuacji sa Ci, którzy zminenili coś w planach wg. mojej umowy nie mam już do tego prawa. A jak wyglądają drzwi wewnętrzne, jakiej klasy? Pozdrawiam, Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angy drzwi wewnętrzne IP: *.mofnet.gov.pl 03.10.05, 14:00 drzwi wewnętrzne wyglądają na dosyć solidne, są koloru wiśniowego - podobnie jak okna. trudno było mi dokładnie określić jakość tych drzwi, ponieważ były zafoliowane i nie widziałam żadnego firmowego oznakowania. pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Czy mieszkania są już pomalowane ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 15:47 Pytam, tych którzy byli i oglądali. Jak sadzicie co będzie na ścianach na korytarzach ? Pozdrawiam, Jurek Narożniak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMEK Re: ULGA REMONTOWA IP: 217.97.133.* 03.10.05, 16:25 Ja zmieniałem drobiazgi w planach, sadzisz ze to moze miec wplyw na wyplacenie kary umownej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Re: ULGA REMONTOWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 16:35 Wg. mojej umowy tak, ale doczytałem się tego dopiero niedawno :( Pozdrawiam, Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMEK Re: ULGA REMONTOWA IP: 217.97.133.* 03.10.05, 17:26 a co dokładnie masz tam napisane ? ja nie pamietam zebym mial jakis taki zapis, ale skoro Ty masz to i ja pewnie tez mam :( No nic trzeba bedzie walczyc, ja mysle o potraceniu sobie tego od kwoty, ktora bede musial doplacic na samym koncu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: ULGA REMONTOWA IP: 217.97.133.* 05.10.05, 15:39 Byłem niedawno na budowie, stawiaja juz rusztowanie od strony patio - sadze ze zabieraja sie za elewacje, - najwyzszy czas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Wieści z budowy c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 13:58 Dzisiaj zauważyłem, że zaczynają okładać budynek F1 piaskowcem. Jak dla mnie super. Pozdrawiam, Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMEK Re: Wieści z budowy c.d. IP: 217.97.133.* 06.10.05, 15:52 Piaskowcem? od ktorej strony ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Re: Wieści z budowy c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 16:13 Tak mi się bynajmniej wydaje, że to piaskowiec, a okładają tą scianę od KEN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Wieści z budowy c.d. IP: 217.97.133.* 06.10.05, 16:44 ale F1 to nie od strony ken-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Re: Wieści z budowy c.d. IP: *.chello.pl 06.10.05, 21:31 Właśnie sprawdziłem na wizualizacji (z teczki) i wynika, że to co jest w kolorze piaskowym (powiedzmy, że żółtym) to będzie z piaskowca, ale to się jeszcze okaże, bo jak widać różnie to z nimi bywa. Pozdrawiam, Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb_2005 Re: Wieści z budowy c.d. IP: 83.238.11.* 07.10.05, 08:21 Ale pewnie zauważyliście, że w trakcie budowy "uproszczono" elewację Wizualizacja z internetu jest o wiele ciekawsza niż to co nam zbudowali Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Re: Wieści z budowy c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 09:26 W internecie zdecydowanie jest ciekawsza, ale całkowicie odbiega od tego co już stoi. Tam jest nawet 7 kondygnacji !!! Najbardziej zbliżona wizualizacja to ta, którą mamy na teczkach, ale i tak jest TROCHE różnic. Pozdrawiam, Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Wieści z budowy c.d. IP: 10.202.8.* 10.10.05, 17:49 Dzis rozmawialem z p. Bogdanem Purwin. Realny termin oddania mieszkan w czesciach F to marzec. W tym terminie maja byc tez przygotowane drogi dojazdowe itp. dla mieszkancow. Co do dostepu do internetu -moze warto juz sie tym zajac aby zainteresowac UPC okablowaniem. Wiem, ze niektorzy przyszli mieszkancy tez podzielaja opinie, ze UPC oferuje lepsze warunki dostepu i jakosciowo i cenowo. Proponuje utworzyc liste chetnych i wspolnie wystapic do UPC o wykonanie okablowania. Obecnie kozystam z uslug UPC i jestem zadowolony. Aster ma gorsza oferte -niestety WP podpisuje zazwyczaj umowe wlasnie z Aster. Pozdrawiam, Artur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Re: Wieści z budowy c.d. IP: *.chello.pl 10.10.05, 22:57 Witam, Arturze mam pytanie czy ten termin o którym piszesz dotyczy się tylko części F? Nie wiesz może czy budynek "A" wcześniej mają zamiar skończyć i jak oni zamierzają oddawać....co wykończone to do ludzi? Co do internetu, to fakt, że Chello ma aktualnie najlepszą ofertę, sam korzystam z niego (Chello+) i można by było spróbować zagadać z UPC tylko nie wiem z kim, chyba nie z tymi ludzmi z infolinii. Chetnie bym też zrobił sieć lokalną z jakimś ultra wielkim wewnętrznym serwerkiem, i forum dla przyszłych sąsiadów. Co wy na to? Czy widzieliście wizualizację następnego etapu? Chyba się zmieniły plany, bo jakoś mi to nie pasuje do tego co mam na planie zagospodarowania terenu. Chyba czeka mnie wizyta w biurze WP żeby sprawdzić jak to teraz będzie wyglądać. Z wieści z budowy to zauważyłem, że postawili już rusztowanie na budynku F i A od wewnątrz i położyli już chyba wszystkie rury od C.O. itp na patio. Wybudowali też ten budyneczek "spotkań lokatorskich" :), w budynku E jest już terakota i balustrady na balkonach. A pisakowcem to okładają ścianę budynku F od strony KEN'u. Pozdrawiam, Jurek P.s. Gosiu a w któej części ma być ta restauracja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgmg Re: Wieści z budowy c.d. IP: *.ny325.east.verizon.net 11.10.05, 00:45 A3 wygląda juz nienajgorzej podobno - niestety nie mam mozliwosci na razie sprawdzic na wlasne oczy - ale z tego co slyszalem to nie chce mi sie wierzyc ze oddanie dopiero w marcu bedzie . czy jakiś mily i uczynny sasiad zechce sie podzielić aktualną wiedzą co do tego terminu oddania tego budynku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Wieści z budowy c.d. IP: 10.202.10.* 11.10.05, 11:03 Co do marcowego 2006 terminu to dotyczy to zapewne tylko czesci F* (najwolniej wykanczanej). Nie pytalem o pozostale czesci ale pewnie aby nie placic odsetek wykanczane sa najwczesniej sprzedne lokale. Co do sieci lokalnej to wydje mi sie to malo realne bo taniej i prosciej bedzie sie podlaczyc np. do Aster. UPC daje usluge atrakcyjna dla "zawodowcow" -bo do zwyklego serfowania wystarczy Aster. Dla mnie internet jest narzedziem pracy wiec im lepszy tym lepiej ;) -jesli sa osoby o podobnym profilu "sieciowym" to powalczmy o UPC. Pozdrawiam, Artur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaLiN Re: Wieści z budowy c.d. IP: *.chello.pl 11.10.05, 13:36 co rozumiesz przez to ze UPC daje usluge atrakcyjna dla "zawodowców" a do zwyklego surfowania wystarczy aster? Plusami ASTERa sa tylko brak llimitów i stałe IP (nie jestem pewien ale chyba wlasnie jest stale, ktore jednak mnie jak i pewnie wiekszosci uzytkowników nie jest niezbędne). Również jestem za tym zeby jakoś sciagnac to UPC do naszego bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Re: Wieści z budowy c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 14:46 Tylko jak ściągnąć UPC? Gdzie się zgłosić ? Pozdrawiam, Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb_2005 Re: Wieści z budowy c.d. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.10.05, 17:18 Niestety nie wiem, w której części budynku ma być reastauracja ale spytam przy okazji. Czy może ktoś orientuje się jak mają być wykończone ściany klatek schodowych ? Pozdrowienia dla sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Wieści z budowy c.d. IP: 10.202.10.* 11.10.05, 17:35 Co do UPC to mam na mysli dobry stosunek cena/przepustowosc lacza (uzywam juz dlugo i jest OK). Poza tym i Aster i UPC przydziela publiczne IP ale nie stale tylko okresowo zmieniane przez serwer DHCP (ja musze resetowac router srednio raz w tygodniu). Mysle, ze gdybysmy wystosowali pismo do Wroclawia (tam jest techniczna centrala) z deklaracja podpisania/przeniesienia uslugi przez spora garstke ludzi to nie bylo by problemu. Generalnie w okolicy K.E.N. sa kable UPC i to dla nich no problem. Pozdrawiam, Artur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMEK Re: Wieści z budowy c.d. IP: 217.97.133.* 06.10.05, 16:46 czy jest ktos kto kupil mieszkanie w czesci F i ma gg? tak łatwiej bedzie sie porozumiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Etap II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 12:19 Witam, byłem w biurze WP i dowiadywałem się o drugi etap i paln zagospodarowania terenu. Generalnie ne ma dużych zmian z tym co było na planie, zmiana jest tylko jedna, że budynek C bedzie sie łączył z budynkiem A. Budynek C będzie niski, natomiast B będzie w zabudowie kaskadowej od 8 kondugnacji do chyba 4 kondygnacji. Planowany start budowy drugiego etapu to wiosna'06 bo jeszcze nie ma pozwolenia na budowe. Ceny za mieszkania 4 pokojowe zaczynaja się od 4600 zł/m2 a dla porównania za 2 pokojowe od 5500 zł/m2 Pozdrawiam, Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jubre Re: Etap II IP: *.localdomain / 81.210.81.* 12.10.05, 15:53 nieźle sobie liczą. Ja dzisiaj dzowniłam do Wersalu Podlaskiego i uzysałam informację, ze mieszkania z I etapu będą oddawane stopniowo począwszy od grudnia. Trochę dziwne. Jakoś nie chce mi się wierzyć, ze zdążą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angy Re: Etap II IP: *.mofnet.gov.pl 13.10.05, 11:58 witam, a od ktorej czesci maja zaczac oddawac mieszkania? pozdrawiam sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Re: Etap II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 12:47 Najwięcej zrobione jest w budynku E i A3, ale, które zaczną oddawać pierwsze to nie wiem :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jubre Re: Etap II IP: *.localdomain / 81.210.81.* 13.10.05, 13:32 Ja tez nie wiem które mieszkania oddadzą pierwsze (pani z Wersalu Podlskiego też nie wiedziała :) prosiła, zeby zapytać kierownika budowy) Ja kupiłam mieszkanie w budynku F więc pewnie oddzadzą je na samym końcu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kutim Re: Etap II IP: 217.8.176.* 13.10.05, 13:47 Ja kiedys rozmawialam z kierownikiem o możłiwości wczesniejszego odbioru wykonczonych mieszkan i powiedzial, ze raczej nie bedzie takiej mozliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 213.94.213.* 13.10.05, 19:04 Witam, mam kupione mieszkanie dwu-pokojowe ok 44m od strony paio, bodajze w budynku A2 i niestety bede zmuszony je sprzedac w niedalekiej przyszlosci. Jaka cene bede mogl uzyskac oraz kiedy bedzie najlepszy moment na sprzedaz? Dzieki za wszelkie komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgmg Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.ny325.east.verizon.net 13.10.05, 19:42 po pierwsze sprzedawaj bez pomocy agencji ( co to za filozofia wystawic ogloszenia w necie za pare pln a potem isc do notariusza - a kupujący zapłaci pare tysięcy Tobie a nie posrednikowi). najpierw wystaw za cene z sufitu - a nuż ktos sie napalił akurat na tą lokalizacje i ten typ mieszkania ? jak nie bedzie zainteresowania to obnizaj powoli np co tydzien . moment do sprzedazy kazdy jest w miare dobry bo na pewno zyskasz dużo w porownaniu do tego co zaplaciles - tym wiecej zyskasz im pozniej sprzedasz , bo ceny beda isc w gore caly czas. koszty transakcyjne maleją od stycznia bodajze bo jakiestam opłaty sadowe/notarialne znacznie sie obnizają . nie wiem jaką masz sytuacje , ale jezeli potrzebujesz gotowki to rozważ sobie czy nie bardziej Ci pasuje refinansowac sie biorac kredyt pod to mieszkanie (chyba ze juz jest obciazone) - zamiast sprzedawac nieruchomosc ktorej wartosc bedzie rosla. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 213.94.213.* 14.10.05, 13:45 Dzieki za odpowiedz, wlasciwie to nie musze sprzedawa teraz ale bede to musial zrobic w ciagu najblizszego roku i zastanawiam sie czy korzystniej bedzie wykonczyc to mieszkanie (mam na mysli polozenie podlog itp.) czy sprzedac w takim stanie w jakim je odbiore i co wg ciebie jest cena z "sufitu" a co cena realna? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 12.21.160.* 14.10.05, 15:09 czy wiecie dokladnie jakie to ceny przy sprzedazy maja isc w dol od stycznia ? czy moze oplaty notarialne, podatki ? dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angy Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.mofnet.gov.pl 24.10.05, 14:09 Witam sąsiadów, wczoraj przechodziłam koło naszej inwestycji i zauważyłam, że prace jakby nabrały tempa. pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMEK Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 217.97.133.* 24.10.05, 15:33 Byłem ostatnio na budowie i usłuyszałem, że opóźnienie w oddaniu mieszkań może wynosić około miesiąca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.chello.pl 24.10.05, 21:23 Tomku ale jest zasadnicze pytanie od kiedy mamy zacząć liczyć ten miesiąc? :) A od kogo to usłyszałeś jeśli można wiedzieć? Rozumiem, że dowiadywałeś się o budynek F? Pozdrawiam, Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMEK Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 217.97.133.* 25.10.05, 10:51 Tak, budynek F - termin oddania planowany był na IV kwartał 2005. (grudzień 2005), od tego okresu podobno nalezy liczyc opoznienie, ktore ma wyniesc ok. miesiaca. Jestem ciekaw czy istnieje mozliwosc odebrania mieszkania wczesniej, przed zakonczeniem wszystkich prac w budynku, moznaby wtedy juz je wykanczac. cos wiecie na ten temat ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 10.202.8.* 25.10.05, 11:31 Witam szanownych Sasiadow :) Dzis podpislem aneks do umowy -termin oddania zostal w nim okreslony jako I-szy kw. 2006 -pan Bogdan Purwin mowil o realnym terminie marzec'2006. Poza tym przypominam potencjalnym chetnym o koniecznosci zorganizowania sie w celu zaproszenia UPC do okablowania budynku. Pozdrawiam, Artur (F2) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek UPC - od czego zacząć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 11:58 Macie jakieś propozycje ? I co na to WP, czy oni się zgadzają? Pozdrawiam, Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: UPC - od czego zacząć? IP: 10.202.8.* 25.10.05, 14:46 WP nie moze sprzeciwic sie decyzji wspolnoty. Mysle, ze gdyby UPC otrzymalo pismo z prosba o okablowanie budynku i deklaracja grupy osob o checi podpisania umowy to nie bylo by problemu. Pozdrawiam, Artur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Re: UPC - od czego zacząć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 14:49 Tylko ile osób jest chętnych ?? Ja powiedzmy, że TAK. Pozdrawiam, Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaLiN Re: UPC - od czego zacząć? IP: *.acn.waw.pl 25.10.05, 16:19 No ja takze jestem na TAK ;)i myśle ze będzie nas wiecej:) a od czego zacząć?nie wiem ale myśle ze można by własnie wystosować jakieś pisemko do UPC tak jak to ktoś przed chwilą zaproponował, jednak chyba należy o tym uprzedzić Wersal żeby na razie nie podpisywali jakichś umów z asterem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: UPC - od czego zacząć? IP: *.oracle.com 25.10.05, 21:26 Pan Czyzewski powiedzial mi kiedys, ze WP standardowo podpisuje umowy z Aster. Nie wiadomo co to za uklad czy moze poprostu przyzwyczajenie ? Z UPC wiem, ze nie przeszkadza im obecnosc innego operatora. Moge zebrac liste chetnych (gotowych zobowiazac sie do podpisania umowy) na UPC. Moj e-mail: artur@sky.pl . Jesli komus zalezy na dobrym laczu za rozsadne pieniadze to zapraszam. Pozdrawiam, Artur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: UPC - od czego zacząć? IP: *.aster.pl 28.10.05, 09:14 Oczywiście, że WP nie może się sprzeciwić decyzji wspólnoty, jest tyko małe "ale". Jak na razie wspólnoty jeszcze nie ma :) Powstaje z chwilą sprzedania pierwszego lokalu, chodz o akt notarialny, a nie umowy, które macie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: UPC - od czego zacząć? IP: *.oracle.com 28.10.05, 10:09 Witam, co do aneksu to chodzilo o przes. terminyu platnosci. Szarpac sie o odsetki nie mam czasu ;) Majac na uwadze, jak trudno na poczatku skoordynowac wspolne dzialania chcial bym juz teraz podtrzymywac checec i werbowac natepnych chetnych na UPC. Jest sporo osob potrzebujacych dobrego lacza. Moze WP nie bedzie robic wstretow i uda sie zaprosic UPC zanim wyksztalci sie prawdziwa, prezna wspolnota -warto sie organizowac i poznawac juz teraz dla wspolnego dobra szanowni Sasiedzi :) Pozdrawiam, Artur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Re: UPC - od czego zacząć? - Może małe spotkanko.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 10:31 W związku z UPC, może jakieś małe spotkanie na budowie? Pozdrawiam, Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angy Re: UPC - od czego zacząć? - Może małe spotkanko. IP: *.mofnet.gov.pl 28.10.05, 11:31 witam, uważam, że spotkanie to bardzo dobry pomysł. pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Re: UPC - od czego zacząć? - Może małe spotkanko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 15:20 No to kiedy spotkano ? Jakieś propozycje ? Ile osób chętnych? Pzdr, Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: UPC - od czego zacząć? - Może małe spotkanko. IP: *.chello.pl 01.11.05, 19:45 Witam, we wczesniejszym poscie zaproponowalem, ze moge zebrac liste chetnych pod adresem artur@sky.pl. Jak na razie otrzymalem e-mail od 2-ch Sasiadow. Przypominam chodzi o zaproszenie UPC do naszego budynku. Zebranie bedzie konieczne aby podpisac pismo do UPC ale na razie jest nas chyba za malo. Pozdrawiam, Artur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whitesnake Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 81.210.81.* 25.10.05, 15:20 Witam, Mam (bede mial) mieszkanko w sekcji E. Ostatnio (w sobote 22.10.2005) bylem na budowie i ogladalem swoje mieszkanie. Okazalo sie, ze jest juz wszystko w nim zrobione oprocz pomalowania scian i instalacji gniazdek. Faktycznie wyglada to calkiem niezle. Rozmawialem z Panem Czyzewskim i powiedzial. "Jakie opoznienie?" Przecierz jak bedziemy oddawac mieszkania w marcu to nie opoznienie. Raczej normalka. Tak to chyba traktuja. Okazalo sie jednak, ze mieszkania beda jednak oddawac po koleji kazdemu, czyli nie bedzie sie czekac na oddanie calego budynku. Dodatkowo dowiedzialem sie, ze najwiekszy postep prac jest w budynku E (moim) a pozniej F od strony KEN. Najwiekszy problem jest podobno ze "srodkiem". Budynek E ma byc podobno oddany jednak w tym roku, gdyz robi to inna firma niz reszte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jubre Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.localdomain / 81.210.81.* 25.10.05, 15:52 ja w swoim mieszkaniu (F2) byłam jakieś 1,5 tygodnia temu. tynki były połozonei zrobione gniazdka. Nie było wody podciagniętej i wylanej podłogi. Ale jak pytałam się p. Purwina to oddanie na wiosnę, czyli przełom lutego i marca (??). A mieszkania będą oddawane pokolei zaczynając od budynku A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMEK Aneks IP: 217.97.133.* 25.10.05, 16:02 Aneks do umowy w sprawie zmiany terminu?? czy to wersal sie o to upomnial czy Tylko Ty? ja nic nie podpisywalem, mam termin na IV Kwartał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Aneks IP: 134.146.212.* 27.10.05, 13:35 Ja nie zgodziłabym się na podpisanie Aneksu na zmianę terminu, chyba że adekwatnie do tego przesuną raty wpłat. Z tego, co wiem, WP nie jest chetny do przesuwania rat pomimo, że mają opóźnienie w budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMEK Re: Aneks IP: 217.97.133.* 27.10.05, 13:59 gdy ja pytalem o termin oddania mieszkania i ewentualne opóźnienie, to usłyszałem, że Panie w biurze są od sprzedawania mieszkań i nalezy pytać kierownika budowy o to, bo je to nie interesuje. cyt: "od tego mamy odpowiednich inzynierów" :) Aneks - zmiana terminu - po co ? chyba, że za rabat !!!!! samo przesuniecie wpłat nic nie da ! Podpisanie aneksu chroi pewnie wersal przed płaceniem kar umownych ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whitesnake Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.mapster / *.mapster-net.com.pl 25.10.05, 21:07 No to niezle. Troche wiec sa sprzeczne informacje. Czyzewski twierdzil, ze najpierw oddaja sekcje E a pozniej ta od strony KEN (A wlasnie?). Czy w tej sekcji A sa juz zrobione korytarze i sa windy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMEK Biuro Wersal Podlaski i Umowy ostateczne + II ETAP IP: 217.97.133.* 27.10.05, 13:15 Witam, kiedyś na tym forum przeczytałem, że Panie z biura na ul. Wąwozowej są miłe do czasu kiedy nie kupi się mieszkania. W ostatnim czasie i ja tego doświadczyłem, gdy nie podpisałem jeszcze umowy wszystko było super i mozliwe do załatwienia. Teraz po podpisaniu umowy już nie jest tak koloroweo ! Zaciekawiło mnie jeszcze jedno - stwierdzenie, że blok zostanie oddany do uzytku (decyzja) pod koniec roku 2006, oznacza to, że wcześniej nie ma szans na podpisanie umów przyrzeczonych ! Ciekawe co zrobią, bo z tego co pamietam, to w Umowie jest zapis, że umowa przyrzeczona zostanie zawarta w terminie 6 miesiecy od terminu odbioru lokalu mieszkalnego. jeśli mieszkania będą oddawać np. do końca kwietnia (co i tak jest opóźnieniem 4 miesięcznym) to umowy ostatecznie przenoszące prawo własności powinny zostać zawarte do października 2006, ciekawe co będzie gdy budynek nie będzie wtedy formalnie odebrany. Część pierwsza jest w kształcie litery "U", natomisat etap II w jednej ze swoich części zasłoni "wejście" do litery "U" - ma tam byc nawet 8 pieter, boje się, że powstanie coś w rodzaju studni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman aranżacja patio IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 31.10.05, 08:35 czy nie zwróciły waszej uwagi "kioski" znajdujące się przy m.in. budynku E? służą najprawdopodobniej nawiewowi powietrza do garaży. podobno pozostaną w formie betonu surowego co dodatkowo pogarsza słabą atrakcyjność zagospodarowania patio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgmg foty? IP: *.nyc.res.rr.com 02.11.05, 07:31 moze ktos kto lubi spacerowac oraz dysponuje jakze rozpowszechnionym w obecnych aparatem cyfrowym strzeliłby pare fotek naszej wspólnej dumie i chlubie i wkleił na forum ; szacunek i powazanie zapewnione u forumowiczow tylko z rzadka majacych przyjemnosc sledzic postepy budowlane na wlasne oczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whitesnake Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 81.210.81.* 08.11.05, 09:50 Wiadomo juz jest kiedy beda oddawac? W umowie jest termin do 20.12.2005 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 11:48 Z ostatnich informacji jakie otrzymałem od kierownika budowy to może pod koniec stycznia (ja obstawiam marzec) zaczną oddawać Budynek A3 i będą oddawac etapami. Windy podobna mają już być ale jeszcze nie uruchomione :(. Pozdrawiam, Jurek P.s. I jak ze spotkaniem na budowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMEK Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.ruch.com.pl / *.ruch.com.pl 08.11.05, 12:41 a ja się dowiedziałem, że w grudniu ma być gotowe klatki w części F Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 12:50 No to bardzo ciekawe, ponieważ budynek F jest bardziej "zacofany" niż budynek A3. Ale to chyba normalne w WP, że każdemu mówią coś innego ;) Poczekamy, pożyjemy i zobaczymi kiedy nas zaproszą do naszych wyczekanych mieszkań. Pozdrawiam, Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kutim Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 217.8.176.* 08.11.05, 13:49 czy moze był niedawno na budowie ktoś z budynku A3 i może mi naspisać na jakim etapie sa prace wewnatrz budynku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaLiN Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.acn.waw.pl 08.11.05, 15:00 czy zmienialiście coś w swoich mieszkaniach? W sensie małej przebudowy ścian itp? I czy możnabyło robić to tylko przed położeniem tynków a później to jush n własną rękę dopiero po oddaniu mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kutim Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 217.8.176.* 08.11.05, 15:07 przedróbki kóre zgłosiłam na poczatku roku mam zrobione, ale jak w sierpniu chciałam zglosic jeszcze jedna zmianą to kierwnik budowy powiedział mi, że już za póżno i ze bedzie to mozna zrobic we własnynm zakresie dopiero po oddaniu mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dans Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.pentacomp.com.pl 08.11.05, 15:52 Witam sąsiadów, Czytam forum od jakiegoś czasu, ale do tej pory się nie ujawniałem ;) Byłem na budowie jakies 2 tyg. temu i w A3 - 4 piętro były położone tynki wewnątrz, doprowadzone rurki od wody, kable elektryczne wystają ze ściany. ps. Czy my mamy, wzorem innych, jakieś własne forum dedykowane dla tej inwestycji? Prawdę mówiąc czytelność tego wątku już mocno spadła. Dans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dans Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.pentacomp.com.pl 09.11.05, 10:42 Chciałbym zaprosić wszystkich zainteresowanych tą inwestycją na http://kenbis.ota.pl/forum/ Mam nadzieje, ze tam będzie nam wygodniej. pozd. Dans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaLiN Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.acn.waw.pl 11.11.05, 10:53 Co tam się dzieje z naszym forum? Chyba troche nie działa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dans Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 17:12 Taa, były jakieś problemy z serwerem, teraz widze już działa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: WERSAL PODLASKI KEN BIS II IP: 12.21.160.* 29.11.05, 17:19 cisza na forum wokol I-szego etapu, a tu juz niedlugo ma sie rozpoczac etap II, ktory bedzie przedluzeniem KEN Bis. jak sie sprzedaje i jakie sa ceny na male mieszkania, czy udalo sie utargowac cos w Wersalu ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: WERSAL PODLASKI KEN BIS II IP: 12.21.160.* 29.11.05, 17:19 cisza na forum wokol I-szego etapu, a tu juz niedlugo ma sie rozpoczac etap II, ktory bedzie sie przedluzeniem KEN Bis. jak sie sprzedaje i jakie ceny na male mieszkania, czy udalo sie utargowac cos w Wersalu ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
parkiecik Re: WERSAL PODLASKI KEN BIS II 30.11.05, 14:14 Kupilem mieszkanie w II-gim etapie w budynku C. Cena 5600 za m2. Garaz: 30.000 Czy ktos zna przyczyny opoznienia wydania pozwolenia na budowe? Mialo byc pod koniec listopada, a teraz termin przesunal sie na styczen. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: WERSAL PODLASKI KEN BIS II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 20:37 identycznie bylo z pierwszym etapem - dwa miesiace opoznienia, do dzissiaj nie zostalo to w pelni nadrobione wowcza tlumaczenie wersalu bylo mniej wiecej takie, ze zmienily sie procedury wydawania pozowlenia tj. inny organ wydaje je obecnie niz kiedys w odniesieniu do drugiego etapu ten arguument jest bezzasadny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: WERSAL PODLASKI KEN BIS II IP: *.ruch.com.pl / *.ruch.com.pl 01.12.05, 12:16 słyszałem, że pozowolenie ma byc w grudniu, ale to i tak rodzi watpliwosc oddania II etapu w grudniu 2006. Podobno I etam ma byc oddawany w lutym 2006 ! Czy ktos cos slyszal na temat garzy w I etapie - ewentualnie mozliwosci negocjacji ich ceny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: WERSAL PODLASKI KEN BIS II IP: 12.21.160.* 01.12.05, 14:22 nie wiem skad wziales koniec 2006, mnie powiedziano 2-3 kwartal 2007, nawet wplaty rozciagaja sie do polowy 2007, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszel Re: WERSAL PODLASKI KEN BIS II IP: 12.21.160.* 05.12.05, 17:37 do przyszlych mieszkancow BIS II, ktorzy odwiedzaja ten watek. czy uwazacie ze nadszedl juz czas na "odpaczkowanie sie" od rozmow o KEN Bis i zalozenie oddzielnego watku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angel Re: WERSAL PODLASKI KEN BIS II IP: *.chello.pl 07.12.05, 22:33 Witam!My również zakupiliśmy mieszkanie w budynku C BISII i mam tylko nadzieję że w końcu pojawi się to pozwolenie i budowa ruszy.. w pierwszej wersji umowy miało być w grudniu ale w momencie podpisywania przełożono go na styczeń- zobaczymy.. i ciekawi mnie z jakim poślizgiem powinniśmy się liczyć na końcu patrząc co się dzieje z etapem I. zastanawia mnie też zróżnicowanie cen-my płaciliśmy 4950/m2 a na forum pojawiła sie cena jak widzę wyższa. Może to rzeczywiście dobry pomysł wydzielić nasz etap-choc póki co chyba nas nie ma zbyt wielu a sam wątek ledwo ciągnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biu Re: WERSAL PODLASKI KEN BIS II IP: *.hsd1.il.comcast.net 08.12.05, 01:13 Witam A mozna wiedziec ile m2 ma twoje mieszkanko. Cena powyzej 5000zl/m2 jest za mieszkania o malym metrazu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angel Re: WERSAL PODLASKI KEN BIS II IP: *.chello.pl 08.12.05, 14:10 no to rzeczywiście metraż musi mieć znaczenie bo moje ma 73m2,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: WERSAL PODLASKI KEN BIS II IP: 12.21.160.* 08.12.05, 15:45 zasada w WP jest chyba taka, im wieksze mieszkanie i nizej polozone tym cena moze (choc oczywiscie nie musi) byc nizsza. Wiele tez chyba zalezy od argumentow podczas rozmowy z Prezesami. W kazdym badz razie gratuluje, cena jaka zaplaciliscie za metr jest b. dobra. pozdrawiam przyszlych sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: WERSAL PODLASKI KEN BIS II IP: 12.21.160.* 08.12.05, 15:45 zasada w WP jest chyba taka, im wieksze mieszkanie i nizej polozone tym cena moze (choc oczywiscie nie musi) byc nizsza. Wiele tez chyba zalezy od argumentow podczas rozmowy z Prezesami. W kazdym badz razie gratuluje, cena jaka zaplaciliscie za metr jest b. dobra. pozdrawiam przyszlych sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
parkiecik Re: WERSAL PODLASKI KEN BIS II 16.12.05, 17:06 Ile płaciliscie za piwnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
malczakpalczak Rozstanie prezesow Wersala Podlaskiego 01.02.06, 09:49 kupilem mieszkanie w inwestycji KEN BIS II w budynku C1. Dowiedzialem sie wlasnie (co potwierdzilem z biurem wersala), ze prezesowie maja sie rozstac w najblizszym czasie i zastanawiam sie jaki to będzie miało wpływ na planowana inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ata Re: Rozstanie prezesow Wersala Podlaskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 10:39 To raczej stara historia:) Oni rozstają się już od roku, tylko jakoś rozliczyć nie mogą:) Rogowski Development to nowa spółka jednego z nich. Przejęli jakąś stojącą od kilku lat inwestycję na Stegnach i inne już, patrz ich strona: www.rogowskidevelopment.pl A Piekua jest II etap KEN BISu. Odpowiedz Link Zgłoś
malczakpalczak Re: Rozstanie prezesow Wersala Podlaskiego 01.02.06, 12:31 Ata, a) masz może mieszkanie w Wersalu ? b) umowa przedwstępna z WP jest podpisywana teraz z WP Development Sp. zo.o. Czy to jest efekt tego podziału ? c) czy istnieje jako taka spółka jawna Rogowski i Piekut i jak się ma ta spółka do Wersal Podlaski Development Sp. z o.o. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ata Re: Rozstanie prezesow Wersala Podlaskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 13:03 Tak, mam mieszkanie kupione od WP (Grochowska). Dla mnie sprzedawcą była jeszcze inna spółka, której 100% udziałów ma WP. Te spółki są tworzone do kolejnych inwestycji WP. Gdy pytaliśmy o to wyjaśniali, że to wymóg banku do rachunku zamkniętego (nie mylić z rach. powierniczym). Jak ma się WP do WPD możesz sprawdzić prosząc o kopię odpisu KRS WPDevelopment. Tam wszystko będzie napisane: jaki jest kapitał, kto ma ile udziałów itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rozstanie prezesow Wersala Podlaskiego IP: *.chello.pl 01.02.06, 13:37 To nie jest efekt podziału. Ja pierwszą Umowę podpisałem z PB Wersal Podlaski Rogowski i Piekut sp. jawna, później był aneks do tej Umowy - wstąpienie w prawa i obowiązki wierzyciela i Umowa była trójstronna tzn. zawarta pomiędzy: - PB Wersal Podlaski Rogowski i Piekut ps.jawna - Wersal Podlaski Development sp. z o.o., który jest również reprezentowany przez panów Rogowskiego i Piekuta - ja jestem trzecią strona Umowy. Krótko mówiąc PB WP sp. jawna sprzedał nieruchomości położone na terenie budowy wraz z nakładami WP Development sp. z o.o. i teraz WP Development sp. z o.o. kontynuuje budowę, oddaje nam mieszkania do użytkowania. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
malczakpalczak Re: WERSAL PODLASKI KEN BIS II 01.02.06, 10:16 Chodzi o plany Plany zagospodarowania przestrzennego dla Gminy Ursynów. Stare wygasły a nowe nie są uchwalone. Coś mi się obiło takiego o uszy. Nie jest to tylko sprawa Gminy Ursynów ale także innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka - internet IP: *.example.net / *.crowley.pl 03.01.06, 19:57 Nie wiem czy E-plan też planuje okablowanie tej inwestycji - ale ja mam od nich interent po drugiej stronie KEN. Mają konkurencyjne ceny. Nie wiem jak przy większych prędkościach ale ja za najwolniejszą opcję płace raptem 30 PLN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jureczek Zdjęcia z budowy IP: *.chello.pl 11.12.05, 20:43 Witam sąsiadów, nie wiem czy wszyscy zaglądają na nasze prywtane forum więc pozwoliłem sobie tutaj wstawić link do zdjęć. members.chello.pl/jnarozniak/ Czekam na opinie. A przy okazji zapraszamy na forum kenbis.ota.pl które stworzył jeden z naszych sąsiadów (podziękowania dla DANS'a) Pozdrawiam, Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgmg Re: Zdjęcia z budowy IP: *.ny325.east.verizon.net 13.12.05, 07:07 wielkie dzieki za foty szacunek sasiad z 8p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amarez sprawa z rzutami mieszkań IP: *.acn.waw.pl 15.12.05, 21:24 Mam pewną kwestię! Zapisaliśmy się już na mieszkanko w inwestycji która wkrótce będzie się budować czyli tam gdzie teraz straszą chaszcze, pozwolenie na budowe ma być w styczniu 2006. Więc przejdźmy do rzeczy. Na stronie internetowej Wersalu jest pewien rozkład mieszkania 41 mkw. www.wersalpodlaski.pl/offer.php?show=flat&id=1152&invtype=1 taki sam rozkład prezentowała pani na Wąwozowej z tym że w późniejszym terminie podała mi do ręki rysunek techniczny tego mieszkanka i niestety nieco się różni. Tzn. okno już nie jest tak jakby w kuchni/aneksie tylko bardziej z boku, podany na rysunku tech. metraż kuchni czy dużego pokoju nijak się ma do iloczynu podanych wymiarów tychże pomieszczeń, np. kuchnia po przemnożeniu ścian jest o ponad 1mkw mniejsza a pokój o 1 mkw większy, to samo się tyczy małego pokoiku i przedpokoju, jednie łazienka trzyma się podanej wartości i tego iloczynu. Zaznaczam że długo nad tym rysunkiem studiowałem. Pytanie brzmi jak może się rozkład i wielkość pomieszczeń w mieszkaniu w stosunku do marketigowych rzutów na stronie Wersala, w stosunku do rysunku tech. Zaznaczam że jestem w posiadaniu rysunkiu tech. uproszczonego jeszcze przed pozwoleniem na budowę, czy może być on wiążący czy raczej się zmieni, trochę mnie zastanawia jak oni tworzyli ten rysunek i kto to wyliczła skoro po przemnożeniu pomieszczeń kwadratowych bez wnęk wychodzi inna liczba jaka powinna wynikać z rachunku matematycznego, trochę tak wygląda jakby to wszystko było orientacyjne ale mimo wszystko jest to rys. tech. Na umówie mam 41,6 mkw a na rysunku 41,4 a w necie widnieje 41 mkw, gdzie tu jest prawda. Proszę o komentarze osób które już kupiły mieszkanie w tej kończącej się budowie jak to w waszym przypadku wynikało, czy wkrótce zostanie przedstawiony ostateczny rzut tech. mieszkań czy ten mój który dużo wcześniej przed rozpoczęciem prac jest wiążący? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Re: sprawa z rzutami mieszkań IP: *.chello.pl 15.12.05, 21:43 Witam przyszłego sąsiada. Ja kupiłem mieszkanie w I etapie i miałem podobny problem. Na stronie podawane było, że mieszkanie ma 85,5 m2 w planie technicznym jest 84,6 m2 natomiast w umowie mam 85,1 m2. Na planach katalogowych, czyli tych, które są prezentowane m.in na stronie WP było kilka różnic. W innych miejscach np. usytowane były piony. Ale i tak w momencie odbioru technicznego robiony jest pomiar lokalu. Pozdrawiam, Jureczek P.s. Jak kształtują się aktualnie ceny w II etapie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amarez Re: sprawa z rzutami mieszkań IP: *.acn.waw.pl 15.12.05, 22:18 no tak ale i tak nie satysfakcjonuje mnie mniej niż mam teraz, żeby nie okazało się że w końcu będę miał miał 38 mkw. wolałbym już dopłacić z 10 tyś zł do 43 mkw niż żeby mi oddali 10 tyś i bym został w 39 mkw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Re: sprawa z rzutami mieszkań IP: *.chello.pl 15.12.05, 22:35 Twój list zmotywował mnie do policzenia ile będę miał realnie. Byłem jakiś czas temu na budowie i wymierzyłem sobie mieszkanie. Usiadłem przed chwilą i wyliczyłem, że będę miał nie cale 83 m2 (troche mnie to zmartwiło). Nie wiem tylko jak wyliczy WP, ponieważ nie wiem czy odlicza tynki wewnętrzne czy nie. Pozdrawiam, Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amarez Re: sprawa z rzutami mieszkań IP: *.acn.waw.pl 15.12.05, 22:48 tynki są wliczane do powierzchni. Przy dużym mieszkaniu może odejść z 1 mkw przez tynki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgmg Re: sprawa z rzutami mieszkań IP: *.ny325.east.verizon.net 16.12.05, 08:32 u mnie takie same rozbieznosci, dodatkowo roznica pomiedzy tym za co zaplacilem , a tym co jest na akutalniejszych rysunkach technicznych (czyli tym co -najprawdopodobniej- bedzie), jest wieksza niz maksymalna roznica (5%) okreslona w umowie... Mieszkanie buduje sie wieksze niz kupilem po prostu... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amarez Re: sprawa z rzutami mieszkań IP: *.acn.waw.pl 16.12.05, 16:52 to w tym przypadku specjalnie bym nie płakała, jakby mi z metr doszedł do mojego małego mieszkanka 41mkw to bym nie rozpaczał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgm Re: sprawa z rzutami mieszkań IP: *.ny325.east.verizon.net 16.12.05, 17:29 smutny nie jestem... ale zdezorientowany tak- poczatkowo myslalem ze te 5% wahania powierzchni i ceny to tak na wszelki wypadek w umowie sie wpisuje , a nie ze akurat mi sie trafi dopłacac i to od razu całe 5%. final jest taki ze mieszkanie , ktore juz i tak bylo wystarczajaco duze jak dla mnie , bedzie wieksze , a ja bede splukany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 195.245.204.* 03.01.06, 09:23 A czy ktos wie co to jest ten przeszklony niski budynek w środku i do czego są te betonowe słupki (takie na jakieś 2 m wysokie) między blokami ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.chello.pl 03.01.06, 14:54 przeszklony budynek to klub osiedlowy :) a słupki? - nie wiem - może wentylacja garazy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 195.245.204.* 03.01.06, 15:12 Dzięki klub osiedlowy ? Taki z Panem kaowcem, szachami , ping-pongiem itp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.chello.pl 03.01.06, 16:44 Nie wiem, co sie kryje pod nazwa Klub osiedlowy, może panie z biura WP wiedzą? Tak jest w zagospodarowaniu terenu: klub osiedlowy, boiska, cieki wodne itp. Nie mam pojęcia gdzie tam sie zmiesci boisko, a jak sie zmieści to serdecznie współczuje osobom od patio.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 195.245.204.* 03.01.06, 16:51 dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hehe Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.aster.pl 08.01.06, 00:52 Ten niski budyneczek to dla elit, największe mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.chello.pl 09.01.06, 10:03 tak, Wersal Podlaski mocno rozróznia i dzieli ludzi na bloki najlepsze (tzn. niskie, dobra lokalizacja w inwestycji) dla bogaczy reszta dla bidoty (jak ktos ma kupic to i tak kupi) pojźniej łatwo bedzie rozróżnić (po blokach w którym sie mieszka) do której grupy ludzi należysz co za dyskryminacja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amarez Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.litewska.edu.pl 09.01.06, 11:36 dla biedoty.... hehehe biedota to w najlepszym przypadku mieszka w TBS'ach pod Warszawą, myślę że to są budynki dla bogaczy, dobrze sytułowanych i mniejsze dla średniozamoążnych, sorry ale w tej inwestycji nie ma miejsca dla biedoty bo biedota nie zapłaci 5500-6000zł za metr kw. chodźby nawet za kawalerkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amarez Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.litewska.edu.pl 09.01.06, 11:38 a'propo, kupiłem mieszkanie w iwestycji "II" która będzie się wkrótce budować i moim sąsiadem będzie człowiek który będzie miał mieszkanie 130 mkw, gdzie ja będę miał 41 mkw, więc nie do końca masz rację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.chello.pl 09.01.06, 16:46 ja pisze o pierwszym etapie, bo tego etapu dotyczy ten wątek, a Ty piszesz o KEN Bis II - wiem, że tam juz nieco zróżnicowali mieszkania dlaczego np. nie ma mieszkań dwupokojowych w budynku E ???? a w II etapie w budynku C??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.chello.pl 09.01.06, 21:43 zwykle nie mieszam się w tego typu polemiki wywołane przez osoby o niskiej samoocenie, a chyba raczej z problemem "posiadania" typu dlaczego on na 10m2 więcej niż ja, ale chciałam zauważyć, że w moim budynku A3 w pierwszym etapie są mieszkania 2-pokojowe i cztero. I naprawdę nie sądzę, zby ktoś miał z tym problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarema Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.pfron.org.pl / 217.153.44.* 11.01.06, 17:22 Ty, rozumiem, masz wysoką samoocenę, ale jaja. Pokaż zdjęcie i cv. Muszę Cię zobaczyć. Jaka ty jesteś? no pokaż się, powiedz coś. Może inni Cię też ocenią wyskoko. Jarema Odpowiedz Link Zgłoś
parkiecik Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka 19.01.06, 15:38 Czy ktoś wie czy jest już pozwolenie na budowę KEN BIS II-etap? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 195.245.204.* 10.01.06, 09:09 Witam Czy ktoś dokladne orientuje się jak wygląda kwestia wlasnosci gruntu dla etapu II. Czy to jest użytkowanie wieczyste? Czy ktoś może sprawdzal w księgach wieczystych ? Odpowiedz Link Zgłoś
doko1 Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka 11.01.06, 01:21 Czy wiadomo cos (bardziej konkretnie niz pierwsze miesiace roku) o terminie oddania mieszkan? Pzdr dla przyszlych mieszkancow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matteo23 A2 IP: 195.175.37.* 11.01.06, 16:13 Hej, poznam przyszlych sasiadow w sekcji A2. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A3 Re: A2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 16:17 Czy nazwa A2 ma związek z autostradą wzdłuż ulicy Płaskowickiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matteo Re: A2 IP: 195.175.37.* 11.01.06, 16:36 sa trzy sekcje od strony uilcy, A1, A2 i A3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 213.94.213.* 02.02.06, 03:42 Wtam Czy wiadomo juz kiedy beda mieszkania oddawane, mnie interesuje budynek A2? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malczak Pytanko dot dewelopera IP: 195.117.255.* 03.02.06, 14:52 W jaki sposób staracie się zabezpieczać przed ewentualnym upadkiem dewelopera lub "zniknięciem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amarez Re: Pytanko dot dewelopera IP: *.acn.waw.pl 04.02.06, 17:56 głupie pytanie, developer jest potrzebny TYLKO aby postawił budynek i zagospodarował otoczenie a potem może się wynieść na Seszele. Tak samo jakby Ci firma postawiła domek jednorodzinny a potem miałbyś zagwostkę co to będzie jak ta firma upadnie, albo dosadnie: co by było jakby glazurnik położył Ci glazurę a potem dostał w łeb spadającym z kosmosu meteorytem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malczak Re: Pytanko dot dewelopera IP: 195.117.255.* 06.02.06, 09:20 Amarez jak się masz mądrzyć to przynajmniej z sensem. Chodzi mi o sprawdzenie wszystkich dostępnych dokumentów dewelopera, jego sytuacji ekonomicznej. Może jest dostępne na rynku jakieś ubezpieczenie od wykonania warunków umowy. O takie rzeczy mi chodzi pajacyku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pytanko dot dewelopera IP: *.chello.pl 06.02.06, 10:11 Witaj Malczak, najlepsza metoda sprawdzenia to "wycieczka" do biura WP po aktualny KRS (pamiętaj aby był nie starszy niż 3 m-ce) tam sprawdzisz kto aktualnie jest udziałowcem i kiedy były składane ostatnie sprawozdania finansowe. Jeśli znasz się na analizie finansowej, to jeśli z KRS-u bedzie wynikało, że składali co roku do sądu bilans i rachunek wyników (to jest obowiązkiem) to możesz udać się do sądu gospodarczego i udostepnią te dokumenty do wglądu. Łatwo z nich można wyczytać jaka jest aktualna sytuacja.... Ciekawe czy nadal istnieje Wersal Podlaski reprezentowany przez dwóch panów, wiem, że pan Rogowski ma już swoją firme i sprzedaje mieszkania na Wilanowie... Amarez, a Ty dokładnie przeczytaj Umowę a dopiero później zabieraj głos.... Po oddaniu budynku to Wersal Podlaski ma być zarządcą, więc kolega ma słuszne obawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amarez Re: Pytanko dot dewelopera IP: *.litewska.edu.pl 06.02.06, 12:19 to znaczy że jak będzie zarządcą to będzie dalej istniał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amarez Re: Pytanko dot dewelopera IP: *.litewska.edu.pl 06.02.06, 12:23 miałem podpisaną umowę na II etap w grudniu 2005 i podpisali się obydwa prezesi, chyba Wersal będzie dalej istniał albo zakończy żywot po dokończeniu inwestycji przy KEN, przecież to biznes i żaden z prezesów z tego nie zrezygnuje, może jedynie kolejne inwestycje będą pod innymi szyldami a może sam Antoni Piekut będzie prezesem Wersala, może dokoptuje (przejmie innego inwestora) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ata Re: Pytanko dot dewelopera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 13:30 Może "dokoptuje":), ale najpierw musi spłacić tego drugiego i tu tkwi problem:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malczak Re: Pytanko dot dewelopera IP: 195.117.255.* 07.02.06, 13:54 Własnie KRS zdobyłem i składają sprawozdania ale ostatnie jest za 2004 to poczekam aż złożą za 2005. Dzięki za uwagę bo nie wiedziałem, że można obejrzeć te sprawozdania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hengo Re: Pytanko dot dewelopera IP: *.fw.bln.ivbb.bund.de / *.bund.de 08.02.06, 11:32 tak sobie czytam te maile.. widzicie, ani KRS nie starszy niz 3 miesiace, ani tez sporzadzane regularnie sprawozdanie finansowe nie chroni przed ewentualnymi problemami z deweloperem.. Niestety ale wiekszosc firm,ktore znikly, uczynily to na zyczenie i z pelna premedytacja zarzadu.. bilans i RZiS moga byc ok, ale wystarczy wziac ogromny kredyt pod inwestycje i po prostu z dnia na dzien zniknac z kasa..wprowadzenie kasy na "zaprzyjazniona" spolke,to juz najmniejszy problem.. mnie w wersalu przekonalo to, ze w KEN BIS byl rachunek powierniczy, co zabezpieczalo kupujacych przed ewentualnymi pomyslami prezesow. Dzwonilem do banku i sprawdzalem to.Zreszta wynegocjowalem z prezesem splate wiekszosci kasy (80%) w dniu oddania mieszkania.Z tego co wiem, to w nowo zaczynanej inwestycji nie bedzie juz rachunku powierniczego.. czy to powod do zmartwienia, to kazdy kto chce tam kupic mieszkanie musi juz sam ocenic :)) pozdrawiam przyszlych sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomarancza Re: Pytanko dot dewelopera - wyniki finansowe IP: *.chello.pl 07.03.06, 23:52 Udalo mi sie ustalic nastepujace wielkosci dot. wynikow finansowych WP Development Sp z o.o.(a wczesniej spolki jawnej) - moze komus sie przyda. Sprzedaż 2004-01-01-2004-12-31 92,433,192.00 PLN 2003-01-01-2003-12-31 140,725,640.00 PLN 2002-01-01-2002-12-31 185,927,633.00 PLN 2001-01-01-2001-12-31 71,192,301.00 PLN Aktywa 2004-01-01-2004-12-31 116,380,109.00 PLN 2003-01-01-2003-12-31 145,881,887.00 PLN 2001-01-01-2001-12-31 211,069,178.00 PLN Zysk Brutto 2004-01-01-2004-12-31 5,786,116.00 PLN 2003-01-01-2003-12-31 2,697,022.00 PLN 2002-01-01-2002-12-31 4,498,579.00 PLN 2001-01-01-2001-12-31 7,777,452.00 PLN Zysk Netto 2004-01-01-2004-12-31 5,786,116.00 PLN 2003-01-01-2003-12-31 2,697,022.00 PLN 2002-01-01-2002-12-31 4,498,579.00 PLN 2001-01-01-2001-12-31 7,777,452.00 PLN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogi Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 213.17.170.* 03.02.06, 16:52 Czy ktoś odebrał już lub oglądał swoje mieszkanie? Moje oddane ma zostać na koniec lutego (F2). Oglądałem je i w związku z tym mam pytanie: Jak wykonano w Waszych mieszkaniach odpływy: umywalek/ zlewu kuchennego /pralki? U mnie wszystkie są na ścianie (nie są wkute- do zabudowania). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.aster.pl 04.02.06, 17:11 To chyba nie jest zgodne z umową, wszystko powinno być wkute,nastraszyłes mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.chello.pl 06.02.06, 10:16 Doprowadzenia są zgodne z Umową. W momencie nanoszenia zmian w hydraulice podpisywaliśmy taki mini dokumnet " Uwagi dotyczące instalacji hydraulicznej i wentylacji mechanicznej", w kórym jeden punkt brzmiał: Pionowe podejścia wodno-kanalizacyjne wykonane bedą "po wierzchu ściany"; Odpływy kanalizacyjne wykonane będą nad posadzką. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 16:33 No własnie mnie równiez to zastanawia, ja też mam w mieszklaniu "rury", które biegna przy ścianie a nie są wkute a dodam że nanosiłam zmiany w projekcie hydrauliki i nie dostałam żadnego mini dokumentu do podpisu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.chello.pl 06.02.06, 16:38 A powiedzieliście, że chcecie rury chowane w ścianę? Chowanie rur jest za dopłatą (wszystko bedzie wkalkulowane w ostatecznym rozliczeniu), jesli nie zaznaczyliscie tego w momencie nanoszenia zmian w hydraulice, to rury idą "po ścianach". Ja otrzymałam taki mini dokument i dodatkowo zaznaczyłam, że chowamy rury (i jest to na nim dopisane odręcznie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wersal Podlaski ken/płaskowicka IP: *.pkobp.pl 13.03.06, 13:04 Czy ktoś już odebrał mieszkanie w A3 i miał z tym jakieś problemy (chodzi o usterki itd.) ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek Re: Wersal Podlaski ken/płaskowicka IP: *.chello.pl 13.03.06, 21:17 Witam, ja odebrałem mieszkanie w A3 (II piętro) i poza małymi ustarkami, które naprawli wszystko jest OK. Zapraszam na nasze forum kenbis.ota.pl/forum/ tam znajdziesz więcej informacji. Pozdrawiam, Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgmg Re: Wersal Podlaski ken/płaskowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 21:56 ja 'odbierałem' ale niepredko naprawde je odbiore bo duzo powaznych usterek jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonitka Re: Wersal Podlaski ken/płaskowicka IP: *.chello.pl 29.03.06, 21:54 Witam sasiadow! Ja szykuje sie do odbioru. Jest kilka usterek, Panowie maja naprawic. Niestety jest tez roznica w powierzchni mieszkania. Liczac w stanie surowym, bez tynkow u mnie jest za malo o ok. 1,6%. W umowie mam zapis ze powierzchnia moze sie roznic o 1% nie powodujac zmiany ceny. Moze ktos byl w podobnej sytuacji. Pytania: 1. Jaka jest procedura - tzn. czy odbywa sie jakies wspolne mierzenie? jesli tak czy WP sprowadza eksperta czy robi to kierownik budowy? 2. Rozliczenie ceny - czy nastepuje z ostatnia rata w momencie odbioru? czy rozliczenie w moim przypadku dotyczyloby 1,6% czy tylko 0,6%? Dziekuje z gory z pomocne komentarze. ps.dlaczego kenbis.ota.pl/forum/ nie dziala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hengo Re: Wersal Podlaski ken/płaskowicka IP: *.fw.bln.ivbb.bund.de / *.bund.de 07.04.06, 10:00 Droga Iwonitko, mam takie male pytanie.. jaka grubosc tynku nalezy odjac od pomiaru,mierzac powierzchnie mieszkania? dotychczas specjalnie sobie tym glowy nie lamalem,ale tak sobie czytam i widze ze dosc duzo osob skarzy sie na zanizony metraz.. wiec chyba pobiegam z miarka po mieszkaniu.. nalezy przyjac 2 cm grubosci kazdej warstwy tynku? taka grubosc gdzies wyczytalem,ale nie jestem pewien.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika w IP: 213.94.213.* 13.03.06, 22:58 Jestem na etapie rozmow w sprawie kupna mieszkania 43 metrowego w tej inwestycji, mieszkanie na 6 pietrze z oknami wychodzacymi nie na KEN. Czy moze ktos podzielic sie informacjami na temat wartosci takiego lokaly? tzn. jaka jest realna cena takiego mieszkania w tej inwestycji. Dziekuje za wszelkie sugestie i rady. Odpowiedz Link Zgłoś
oktawiusz_2013 Budownictwo komunalno-socjalne przy Lanciego! 07.07.06, 00:10 Serdecznie witam wszystkich sąsiadów z Ursynowa! Właśnie się dowiedziałem, że kilka dni temu Rada Dzielnicy Ursynów podjęła skandaliczną uchwałę. Plac przy Lasku tuż za KEN 46 przy ul. Lanciego koalicja PiS-SLD przeznaczyła pod budownictwo komunalno-socjalne. Informacje mam z pierwszej ręki tj. od radnego Michała Matejki (PO), który był jednym z dwóch radnych, którzy głosowali przeciw. Od razu podkreślę, że nie chodzi tu o TBS, czy budownictwo komunalne. Mówiąc wprost chodzi o mieszkania dla meneli, których jednym wydatkiem w życiu jest 5 złotych na strzemiennego jabola. Od radnego Matejki wiem, że w PiSie i SLD była w tej kwestii dyscyplina partyjna. Wszystko w ramach "solidarnego państwa". Gdy radny Matejka zarzucał niegospodarność takiej decyzji (teren 200 m od metra, tuż przy Lasku, od spokojnej strony pod względem ruchu ulicznego każdy developer kupiłby "z pocałowaniem ręki" za każde pieniądze), radna z PiSu zarzuciła mu, że jest przeciwko ubogim. A teraz ad rem. Jutro o 9 rano spotykam się z Michałem Matejką i ustalamy plan działania. Żona spotkała dziś na spacerze ludzi z okolicznych bloków, którzy już powoli się organizują przeciw tej skandalicznej decyzji. Musimy się z nimi skontaktować. Mówiąc wprost - musimy jednogłośnie jako mieszkańcy zaprotestować przeciw tej decyzji. Nie pozwólmy, aby ktokolwiek realizował swoje utopijne wizje naszym kosztem! Nie pozwólmy, aby nasze mieszkania i otoczenie, za które zapłaciliśmy i płacimy olbrzymie, ciężko zapracowane pieniądze tracił na wartości! Nie pozwólmy na realizowanie decyzji, które szkodzą wszystkim! Oktawiusz Supiński, członek zarządu Wspóplnoty KEN 50-52 P.S. W tym wątku będziemy informować na bieżąco o naszych działaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
oktawiusz_2013 Budownictwo socjalne przy Lanciego! 07.07.06, 00:15 Zajrzycie pod ten link, to bardzo ważne: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=643&w=44819252 Odpowiedz Link Zgłoś
joa21 Re: Budownictwo socjalne przy Lanciego! 07.07.06, 13:09 nie ma juz tej wiadomosci Odpowiedz Link Zgłoś
joa21 Re: Budownictwo socjalne przy Lanciego! 10.07.06, 09:46 czy czegos wiecej sie dowiemy??????????????? bo zaczelqam sie niepokoic Odpowiedz Link Zgłoś
oktawiusz_2013 Re: Budownictwo socjalne przy Lanciego! 10.07.06, 17:20 Zaprszam na forum ursynowskie, gdzie jest wątek poświęcony tej kwestii: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=643&w=44405574 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: ken/płaskowicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 11:53 czy oni jeszcze gdzies buduja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auor Re: ken/płaskowicka IP: *.aster.pl 27.03.06, 22:53 Miejmy nadzieję, że nie budują. A jak budują to nie kupuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: ken/płaskowicka IP: *.chello.pl 06.04.06, 14:03 mają zamiar budować, II etap KENbis - jednak nie ma jeszcze pozwolenia na budowę... Odpowiedz Link Zgłoś
joa21 Re: ken/płaskowicka 10.07.06, 09:45 bardzo konstruktywna wypowiedz jesli mowisz, ze cos Ci sie nie podoba to przynajmniej wyjasnij dlaczego... Odpowiedz Link Zgłoś