Dodaj do ulubionych

WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka

IP: *.acn.waw.pl 08.04.04, 16:47
Zainteresowany jestem kupnem tu mieszkania w bud A1 .Z chęcą posłucham uwag
na temat tej inwestycji i okolic.Proszę podzielić sie uwagami na temat
wykonawstwa przez samego developera.Za co z góry dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Theo Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.acn.waw.pl 08.04.04, 17:00
      Proszę mieszkańców już Wersala o informację: z jakim opóżnieniem w przekazaniu
      mieszkania mogę się liczyć,czy jest to stabilna firma?
      • Gość: gosc Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 5.2.* / *.chello.pl 08.04.04, 20:06
        firma jest raczej stabilna, jesli chodzi o opoznienia w oddawaniu mieszkan to
        trzeba sie liczyc z ok. 2 m-cznym opoznieniem (ale nie dotyczy to pewnie kazdej
        inwestycji).

Poza tym nie robia jakis problemow, wszystko mozna zglosic, zmienic plan
        mieszkania itd.

Jesli chodzi o okolice, to Ursynow sam w sobie słynie z wielkiego blokowiska,
        ale mnie osobiscie ta dzielnica bardzo odpowiada, blisko jest metro, kino,
        hipermarkety, duzo mlodych ludzi.
        Minusem jest brak parku (nie liczac lasu kabackiego, ale to nie taki park)

Polecam.
        • Gość: Theo Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.acn.waw.pl 08.04.04, 20:36
          Dzięki!A powiedzcie jak wygląda wykonawstwo czy są niedociągnięcia?Jak są czy
          póżniej można poprawić -czy robią problem?Jak wyglądają czynsze -czy do
          przełknięcia czy kosmosy?
          • Gość: Mieszkaniec Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.04.04, 21:48
            Witam,

chcesz znać prawdę to przejdź się po inwestycji KEN, najlepiej 54 i 56 i zobacz
            wszystkie niedoróby. Opóźnienie sięga już dwóch lat, marmury na klatkach
            krzywe, w piwnicy grzyb no i koszmarne zarządzanie nieruchomością przez Panią
            administrator pracownika Wersalu.

Pod rozwagę.
            Pozdrawiam.
            • Gość: Aga Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.04, 00:13
              Nie narzekaj na zarzadzanie przez WP. Mogles sie od niego uwolnic, gdybys
              chcial.
              • Gość: Theo Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.acn.waw.pl 09.04.04, 21:35
                Byłem ,wizualnie nie jest żle.Czy są osoby ,które się tez pzymierzają,które
                podejmują decyzje i mają jakieś wnioski.Pozdrawiam.
              • Gość: Mieszkaniec Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.04.04, 22:24
                A to ciekawe, a w jaki sposób mogłem się uwolnić???
                • Gość: nesca Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.nestle.pl 07.01.05, 11:01
                  Poszukaj sobie na forum. Byla super szansa, aby kto inny zarządzał, lecz
                  towarzystwo olało i mało kto się stawił, aby sprawę przeglosowac. Zabrakło tej
                  przysłowiowej "kupy" mosci Panowie, aby przeglosowac panią administrator
                  zarządzającą z urzędu... Krytykowac to kazdy potrafi, a na zabranie ledwo kilka
                  osób sie doczolgało.
                  • Gość: mario Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.biala-rawska.sdi.tpnet.pl 15.01.05, 12:40
                    Zima jak na razie łagodna może do końca stycznia, lutego pierwszy etap KEN BIS
                    powstanie.Prezes zapewnia że zakończą przed marcem.
          • Gość: Maria Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.04.04, 21:51
            Ja przed odbiorem mieszkania poprosiłam rzeczoznawcę, aby ocenił jakość
            wykonania. Znalazł trochę usterek, ale WP wszystkie usunął bez najmniejszego
            problemu. Rzeczoznawca stwierdził, że w porównaniu z innymi wykonawcami
            mieszkanie jest wykonane dobrze.
            • Gość: Aga Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.04, 23:49
              Na tle innych deweloperow WP jest jasna gwiazda na warszawskim firmamencie.
              • Gość: Theo Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.acn.waw.pl 12.04.04, 20:40
                Pod jakim względem?
                • Gość: Robson Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 157.25.130.* 13.04.04, 10:27
                  Jestem mieszkańcem KEN 52 (II etap). Rozumiem frustrację ludzi z pierwszego
                  etapu (np. Mieszkaniec) ale się z nimi nie zgadzam. Pod wzgledem wykonawstwa
                  nie mogę powiedzieć złego słowa o Wersalu (a robili mi pełne wykończenie
                  lokalu). Oczywiście nie znaczy to, że nie było drobnych wpadek ale wszystkie
                  niedoróbki sprawnie i bez gadania usunięto. Ujęło mnie też bezproblemowe
                  podejście kierownictwa budowy - w zasadzie nie usłyszałem od nich nigdy
                  tekstu "tego się nie da zrobić".
                  Poza tym sposób finansowania budowy (terminowa realizacja pod kontrolą banku a
                  wpłaty lokatorów na rachunek escrow) daje wysoki komfort pod względem
                  bezpieczeństwa własnych pieniędzy.
                  • Gość: Piotr Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 194.74.40.* 13.04.04, 16:24
                    >Pod wzgledem wykonawstwa nie mogę powiedzieć złego słowa o Wersalu

Pewnie dlatego ze sa tak dobrzy to nie moga od dwoch lat skonczyc np.
                    ogrodzenia pierwszego etapu KEN.

Pozdrawiam

Sfrustrowany mieszkaniec (kolejny i raczej nie ostatni)
                  • Gość: Miszkaniec Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.04.04, 22:26
                    A ja za to nie rozumiem Twojego entuzjazmu KEN II też ma opóźnienie.
                    • Gość: gosc Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 5.2.* / *.chello.pl 14.04.04, 23:06
                      przeczytajcie umowe, WP ma rok czasu od momentu zakonczenia budowy na
                      zagospodarowanie terenu. O ile mnie oczy nie myla terez teren jest
                      zagospodarowany, nie ma tylko ogrodzenia, ale wydaje mnie sie, ze oni to
                      ogrodzaca jak skoncza calosc ( powstanie wtedy jedno osiedle).

moim zdaniem WP jest w pozadku
                      • paka14 Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka 05.05.04, 21:17
                        U mnie w umowie widnieje wyraznie ze " sprzedawca zobowiazuje sie do wykonania
                        elementow zagospodarowania terenu do dnia 2002.12.30" - bez komentarza
                        • Gość: biu Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.client.comcast.net 06.05.04, 02:16
                          Witam Wszystkich! Kupilem mieszkanie w bud A1 nr33 na 7 pietrze. Szukam
                          przyszlych sasiadow. Pozdrawiam
                          • Gość: seb Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.ts527.cwt.esat.net 08.05.04, 15:51
                            Witam,
                            ja rowniez kupilem mieszkanie na 7 pietrze ale chyba w budynku A2, zamierzasz
                            podpisac z nimi umowe wstepna w formie aktu natarialnego ?
                            Pzdr
                            seb
                            • Gość: biu Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.client.comcast.net 08.05.04, 21:06
                              tak naprawde to jeszcze nie jestem pewien, a ty co o tym myslisz? pozdrawiam
                            • Gość: rrobs Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 212.160.172.* 01.02.05, 11:03
                              Ja zastanawiam sie nad kupnem mieszkania 3 pok. w A2 na 6 pietrze. Jeśli sie
                              zdecyduje napewno podpisze umowe w formie aktu notarialnego.
                          • Gość: Wojciech Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.aster.pl 14.06.04, 23:14
                            Cześć, ja kupiłem lokal nr 2 w budunku F2. Szkoda, że nasz deweloper trochę
                            zaczyna się spóźniać z rozpoczęciem prac?
                          • Gość: doktore Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.07.04, 14:03
                            no witam ,wlasnie mam zamiar podpisac umowe.Nie martwi cie jednak fakt ze
                            plaskowicka ma przebiegac 8 pasmowa autostrada przez ursynow?
                            • skrzekus Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka 24.07.04, 10:43
                              Witam,
                              spacerujac kilka dni temu koło domniemanego placu budowy zauwazyłem, duże
                              ilości ziemi nawiezionej przez ciezarówki....... nie wiem czy to
                              jakies "odpady" z innej inwestycji WP czy tez ma to cos wspolnego z
                              przygotowaniem terenu pod budowe....... zwykle zaczyna sią od
                              wykopania "dziury" w ziemi.... ?
                        • Gość: gosc Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.chello.pl 08.05.04, 18:55
                          a widzisz, to u mnie w umowie napisane jest co innego.
                          • rendal Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka 09.05.04, 02:09
                            Witam Wszystkich,
                            Przymierzam sie do kupna mieszkania w A3 w inwestycji KEN-Plaskowicka. Czy ktos
                            sie moze orjentuje jak wyglada sprawa z pozwoleniem na budowe. Mialo byc w
                            kwietniu, jest maj. I jak sie sprawy maja z Rachunkiem Powierniczym dla tej
                            inwestycji?
                            Jeszcze jedno pytanie, jaka jest zasadnicza roznica pomiedzy umowa cywilno-
                            prawna a notarialna (poza tym ze ta druga kosztuje). Czego mozna dochodzic na
                            mocy pierwszej i drugiej.
                            • Gość: Mieszkaniec Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.05.04, 10:19
                              Ale mnie rozśmieszyliście. Kupujecie mieszkanie a nie wiecie czy jest
                              pozwolenie na budowę?
                              Gratuluję i życzę spokojnych nocy w trakcie budowy Waszego mieszkania przez WP.
                            • Gość: Mieszkanec ken/płaskowicka samoloty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.05.04, 10:30
                              Mam jeszcze jedną inoformację, która być może ułatwi Wam dokonanie decyzji.
                              Nad ziemią na której mają stanąć budynki Wersalu o których dyskutujemy
                              (KEN/Płaskowickiej) przebiega korytarz powietrzny. Z tego co zuważyłem to jest
                              on chyba wykorzystywany co jakiś czas, mniej więcej co 2 miesiące przez miesiąc
                              można sobie całkiem dokładnie pooglądać podwozia samolotów LOTu i innych
                              renomowanych przewoźników. Poza tym słychać wspaniały ryk silników.
                              • rendal Re: ken/płaskowicka samoloty 09.05.04, 18:24
                                Jak chcesz uniknac korytarza powietrznego to sie wyprowac z Ursynowa (i ole na
                                prawde tam mieszkasz). Co do pozwolenia na budowe to z tego co czytam w watkach
                                o iwestycjach przy KEN, na samym po czatku sytuacja byla podobna.
                                Czy ty na prawde mieszkasz w tej inwestycji, czy tylko macisz w temacie, skoro
                                nie wiesz takich rzeczy...
                                • Gość: goscc Re: ken/płaskowicka samoloty IP: *.chello.pl 09.05.04, 21:01
                                  ryk samolotow nie jest az tak straszny. Samoloty lataja tym korytarzem tylko
                                  przez ok. 2 m-ce. Mnie to nie przeszkadza, az miło mi wyjsc na balkon i
                                  popatrzec na te wielkie zadziwiajace maszyny.
                                  • Gość: Mieszkaniec Re: ken/płaskowicka samoloty IP: *.aster.pl / *.acn.pl 09.05.04, 23:37
                                    Mi już się te samoloty powoli nudzą. Ale za niedługo pod oknem będę miał
                                    autostradę to sobie fajne autka pooglądam.
                                • Gość: Mieszkaniec Re: ken/płaskowicka samoloty IP: *.aster.pl / *.acn.pl 09.05.04, 23:35
                                  No nie rozśmieszaj mnie. Jeżeli chcesz kupować mieszkanie od dewelopera bez
                                  pozwolenia na budowę to nie mamy o czym gadać, powodzenia. Chyba masz za dużo
                                  kasy albo wrodzoną skłonność do hazardu, a może jedno i drugie?

Nie, nie mieszkam w tej inwestycji przy KEN, mam takie hobby: wypatruję wątki
                                  na forum i mącę ludziom w głowach.
                                  • rendal Re: ken/płaskowicka samoloty 10.05.04, 00:09
                                    Gość portalu: Mieszkaniec napisał(a):

> No nie rozśmieszaj mnie. Jeżeli chcesz kupować mieszkanie od dewelopera bez
                                    > pozwolenia na budowę to nie mamy o czym gadać, powodzenia. Chyba masz za dużo
                                    > kasy albo wrodzoną skłonność do hazardu, a może jedno i drugie?

Czytaj uwazniej "nieszczesliwy mieszkancu". Powiedzialem, ze przymierzam sie do
                                    kupna, a to zasadnicza roznica. Stad wlasnie moje pytanie o termin pozwolenia
                                    na budowe.

> Nie, nie mieszkam w tej inwestycji przy KEN, mam takie hobby: wypatruję wątki
                                    > na forum i mącę ludziom w głowach.

Juz podobnych "hobbistow" obcinajacych konkretne firmy deweloperskie widziano
                                    na tym forum (...). Po raz pierwszy za to widze tak nieszczesliwego mieszkanca,
                                    ktory spedza swoj wolny czas na zniechecaniu innych do swojego dewelopera.

p.s.
                                    Jak Ci sie nie podoba na Natolinie, to moze przenies sie na Prage. Tam nie ma
                                    samolotow i jest taniej.
                                    • Gość: Mariusz WP IP: 80.241.130.* 10.05.04, 15:56
                                      Moim zdaniem developer nie jest najgorszy, choc do najlepszych i najtanszych
                                      tez nie nalezy. Gorzej, ze jest to zle zarzadzana firma i nic nie gwarantuje
                                      jej przetrwania. Jesli jest rachunek powierniczy to raczej jest OK, choc
                                      ABSOLUTNIE musicie miec akt notarialny a nie cywilna umowe przedwstepna (choc
                                      moze tu sie juz zmienily przepisy). Samoloty sa uciazliwe ale do przezycia. KEN
                                      tez jest uciazliwy i bedzie bardziej, jak go rozbuduja.
                                      Wykonczenie jest OK. Wybraki sie zdarzaja ale i nie jest ich b.duzo.
                                      Problemem jest zatem sama firma i jej stabilnosc oraz na pewno opoznienie,
                                      ktore juz jest, bo budowa miala juz byc. Trzeba sie zatem liczyc z 2-6 miesiecy
                                      czekania. Moze sprobujecie wynegocjowac sobie, ze ostatnia rate zaplacicie, jak
                                      budynek zostanie oddany do uzytkowania?
                                    • Gość: Mieszkaniec Re: ken/płaskowicka samoloty IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.05.04, 21:54
                                      > Czytaj uwazniej "nieszczesliwy mieszkancu". Powiedzialem, ze przymierzam sie
                                      do
                                      >
                                      > kupna, a to zasadnicza roznica. Stad wlasnie moje pytanie o termin pozwolenia
                                      > na budowe.

To ty czytaj uważniej szczęśliwy niemieszkańcu. Napisałem, że chcesz kupować
                                      mieszkanie, a to chyba to samo co przymierzać się do kupowania nie?

>Juz podobnych "hobbistow" obcinajacych konkretne firmy deweloperskie widziano
                                      > na tym forum (...).

Jaśniej proszę co znaczy "konkretne firmy deweloperskie"?

> Jak Ci sie nie podoba na Natolinie, to moze przenies sie na Prage. Tam nie ma
                                      > samolotow i jest taniej.

A kto Ci powiedział, że mi się nie podoba? Mi się tylko Wersal Podlaski nie
                                      podoba. Obyś nie doświadczył rocznego opóźnienia i tylu niedoróbek co ja.

Powodzenia.
                                      • rendal Re: ken/płaskowicka samoloty 10.05.04, 23:32
                                        Gość portalu: Mieszkaniec napisał(a):

> To ty czytaj uważniej szczęśliwy niemieszkańcu. Napisałem, że chcesz kupować
                                        > mieszkanie, a to chyba to samo co przymierzać się do kupowania nie?

Autor: Gość: Mieszkaniec IP: *.aster.pl / *.aster.pl
                                        Data: 09.05.2004 10:19

> Ale mnie rozśmieszyliście. Kupujecie mieszkanie a nie wiecie czy jest
                                        > pozwolenie na budowę?
                            • Gość: Roman Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.chello.pl 11.05.04, 20:01
                              Odnośnie pozwolenia na budowe, to podobno ma być pod koniec maja (wcześniej
                              miało być pod koniec kwietnia) - nie oznacza to jednak, że budowa ruszy. Pani z
                              WP powiedziała mi dzisiaj, że jest coś takiego, jak okres uprawomocnienia sie
                              pozwolenia na budowe, który trwa jeden miesiąc. Oznacza to, że pewnie wcześniej
                              jak w lipcu budowa nie ruszy :( Tlumaczono mi, że opóźnienie spowodowane jest
                              m.in. tym, że archtekci nie dostarczyli szczególowych planów lokali (ale nie
                              wydaje mi sie aby to był głowny powód, a bynajmniej nie jedyny).
                              Co do rachunku powierniczego to podobno sprawa jest juz załatwiona i lada dzień
                              mają podpisywać aneksy do umów (chociaż zastanawia mnie to, że nie ma
                              pozwolenia na budowe, a jest zgoda banku na udzielenie kredytu pod tą
                              inwestycję) - no ale bądźmy dobrej myśli. Mimo wszystko nie jest tak źle,
                              jakieś dwa tygodnie temu dostawili ok. 30 m płotu ogrodzeniowego :))))
                              Mieszkam blisko, więc jak ogrodzą całość - dam znać :)
                              Pozdrawiam,
                              • rendal Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka 11.05.04, 22:04
                                Co do pozwolenia na budowe dokladnie slyszalem to samo. Mialo byc w kwietniu,
                                teraz pod koniec maja, zobaczymy. Takie przesuniecia z wydaniem pozwolenia nie
                                dotycza wylacznie Wersalu. To upierdliwy proces administracyjny (i nie wiem czy
                                tylko administracyjny).
                                Jesten ciekaw z jakim poslizgiem trzeba sie liczyc jesli prace zaczna w lipcu.
                                Co do Rachunku Powierniczego to najlepiej zadzwonic bezposredniop do Banku.
                                • Gość: Roman Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.chello.pl 17.05.04, 21:17
                                  podbijam wątek
                                  Być może ktos ma jakieś nowe wieści....
      • edgar300 Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka 18.05.04, 17:12
        Witam serdecznie, Miło mi, jak widzę organizację osób zainteresowanych KEN Bis.
        Ja też jestem tuż przed podpidsaniem umowy i widzę nieocenione źródło
        informacji - dzięki Wam. Jak wszystko dobrze pójdzie będę miał mieszkanie w A1
        na 4 piętrze:). Dzisiaj dzwoniłem i oczywiście nie mają pozwolenia na budowę,
        teren budowy jeszcze niekompletnie ogrodzony, a na nim ani jeszcze krzaki..Tak
        na prawdę martwi mnie to, że nikt nie może udzielić jasnej informacji, co jest
        powodem dla którego pozwolenie na budowę załatwiane jest już od kwietnia i nikt
        nie wie kiedy może być..Jestem w trakcie negocjacji umowy, tuż przed
        podpisaniem i widzę,że jeszcze nie jest gotowy projekt techniczny budynków,
        mieszkań ect. zatem jak go przygotują to złożą wniosek na pozwolenie.Oznacza to
        że na prawomocne pozwolenie na budowę możemy poczekać nawet do lipca. To zaś
        źle wróży terminom, które WP obiecuje dotrzymać.Czy ktoś z Was ma inne
        informacje?? Ja jestem z Ursynowa i obiecuję na bieżąco informować Was o tym
        czego się dowiedziałem.Jak ktoś zna stronę prywatną na temat inwerstycji KEN
        BIS (o ile taka jest), to proszę o adres. Pozdrawiam,EDGar
    • Gość: Wacek Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 195.205.132.* 18.05.04, 12:42
      Plusy WP:
      Dobre projektu budynków, ciekawe rozkłady mieszkań, stonowana kolorystyka
      budynków
      Jakość wykończenia nieco wyższa od przeciętnej
      Możliwość negocjacji umowy
      Usuwanie usterek, choć nie bez opóźnienia
      Od niedawna rachunek powierniczy
      Umiarkowany poziom czynszów

Minusy WP:
      Gigantyczne opóźnienia budów (I Etap KEN ok. roku, przy czym zagospodarowanie
      terenu nie jest dokończone do dzisiaj choć minęło już prawie 2 lata od umownego
      terminu, II etap KEN - kilka miesięcy opóznienia, Grochowska, Bartycka -
      opóźnienie 2 lata)
      Całkowite nieliczenie się z klientem. Od Pana Prezesa można usłyszeć parę
      nieparlamentarnych słów pod adresem niepokornych klientów.
      Ewentualne należności, nadpłaty, odesetki karne można dochodzić jedynie na
      drodze sądowej (Służę kopią wyroku)
      Brak umiejętności zarządzania finansami (Firma miała w 2002 roku poważne
      kłopoty z płynnością)
      Narzucanie własnego, drogiego notariusza
      Narzucanie przez WP własnego administratora, co utrudnia dochodzenie likwidacji
      licznych usterek w częściach wspólnych budynku.
      Zmuszanie klientów do dodatkowych, drobnych dopłat przy akcie notarialnym za
      zakup dodatkowego udziału w gruncie (I etap KEN: 200 zł, II etap: 500 zł.)

Ogólnie WP jest firmą budowlaną, zarządzaną przez budowlańców z typową dla nich
      mentalnością. WP umie budować, ale nie umie zarządzać i obsługiwać klientów.

Zalecam podpisywać z nimi tylko umowy notarialne i wpłacać pieniądze tylko na
      rachunek powierniczy!
      • Gość: Roman Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.chello.pl 18.05.04, 19:30
        czy ktoś z Was wie jaki jest koszt podpisania umowy przedwstepnej sprzedaży w
        formie aktu notarialnego?
        I czy w tym przypadku WP również wyznacza swojego notariusza?
        • edgar300 Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka 19.05.04, 09:51
          Witaj Roman,Pytałem dziś w WP. Podpisanie aktu kosztuje 50% docelowego czyli
          tak na prawdeę tylko taryfy notariusza, bez wpisu do księgi i opły sądowej. Czy
          jest wyłączność, tego nie wiem na 100%, najlepiej spytać, ale biorąc pod uwagę,
          że ich notariusz jest w ich biurze na miejscu, to Panu Prezesowi może nie
          chcieć się gdzieś jechać (do innego). O ceny możesz zapytać notartiusza z
          Wersalu osobiście, podaje nr tel. 085 732 03 78.Jeżeli można wiedzieć czemu
          chcesz moniecznie podpisać akt??
          • Gość: Robert Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 217.153.92.* 19.05.04, 15:55
            Mozecie mi zdradzic jakie ceny obowiazuja w nowej inwestycji? pozdr.
          • Gość: Roman Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.chello.pl 19.05.04, 21:31
            Nie to, że chcę podpisać umowę w formie aktu notarialnego, chciałem się tylko
            dowiedzieć ile ta "przyjemność" kosztuje, dla zaspokojenia własnej ciekawości.
            Nie wiem czy sie dobrze orientuje, ale chyba weszły jakieś nowe przepisy i
            podpisanie umowy przedwstępnej w formie aktu, czy też nie, nie robi żadnej
            rożnicy.
            • Gość: Mieszkaniec Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.05.04, 22:36
              Witam,

jeżeli już jesteście tacy napaleni na ten Wersal to radzę szczerze,
              przygotujcie takie umowy, według których nie zapłacicie Wersalowi ani grosza do
              póki nie będzie pozwolenia na budowę.
              • Gość: Gocha Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 134.146.212.* 20.05.04, 16:20
                Mieszkańcu, nie musimy płacić ani grosza.
                Mam harmonogram wpłat, który dopasowany jest do postępów w budowie, jesli nic
                sie nie dizeje nie wpłacam pieniędzy - proste
                • Gość: Mieszakniec Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.05.04, 20:38
                  Ot proste podejście do życia "Mam harmonogram wpłat, który dopasowany jest do
                  postępów w budowie, jesli nic sie nie dizeje nie wpłacam pieniędzy - proste".
                  Moim zdaniem jeśli nic się nie dzieje to masz problem, szczególnie jeśli
                  zacznie się nic nie dziać w trakcie budowy. W tym to oni mają wprawę.
                  • rendal Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka 21.05.04, 00:30
                    Czy w twojej inwestycji byl rachunek powierniczy ?
                    Na ta inwestycje Bank przydzielil taki rachunek. Rachunek ruszy z otrzymaniem
                    pozwolenia na budowe. Pierwsza rate wplaca sie rowniez po otrzymaniu pozwolenia
                    na budowe na kato rachunku powierniczego. Bank nadzoruje postep budowy w
                    stosunku do harmonogramu, jesli jest OK dokonuje przelewu. Gdzie widzisz
                    podstep mieszkancu ?
                    To, ze pieniadze nie wplywaja od razu do dewelopera to bardzo dobra rzecz. Jest
                    bank, ktory kredytuje budowe i nadzoruje postep prac z harmonogramem.
                    • Gość: Wacek Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 195.205.132.* 21.05.04, 11:21
                      Przy budowie I etapu KEN przez 1,5 roku wszystko szło zgodnie z harmonogramem.
                      Zgodnie z proponowanymi "zabezpieczeniami" bank dokonałby wpłat kolejnych rat
                      dla dewelopera.

Niestety na pół roku przed zakończeniem budowy WP niemal stracił płynność
                      finansową i poważnie ograniczył prace, co spowodowało niemal roczne opóźnienie.
                      Klienci byli w tym czasie zwodzeni, okłamywani, obrażani itp.

Nie muszę chyba wyjaśniać, na jakie koszty zostali narażeni Ci, którzy
                      wynajmowali inne mieszkania.

Jedynym zabezpieczeniem przed WP jest podpisanie umowy przedstępnej w formie
                      aktu notarialnego oraz wpłata pieniędzy na taki rachunek powierniczy, z którego
                      WP otrzyma pieniądze po podpisaniu ostatecznego aktu notarialnego. Obawiam się
                      jednak, że WP takiego rachunku nie proponuje.
                      • rendal Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka 21.05.04, 19:47
                        Gość portalu: Wacek napisał(a):

> WP otrzyma pieniądze po podpisaniu ostatecznego aktu notarialnego. Obawiam
                        się
                        > jednak, że WP takiego rachunku nie proponuje.

Czy znasz deweloperow u ktorych tak sie kupuje mieszkania, cala kasa zaplacona
                        dopiero po odebraniu aktu notarlialnego ???
                        • Gość: R.M. Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.acn.waw.pl 25.05.04, 14:52
                          Witam w gronie miłych sąsiadów -kupiłem mieszkanie w tej inwestycjii.Do miłego
                          spotykania przy piesku.Pozdrawiam.
                          • Gość: Gabi Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.chello.pl 28.05.04, 23:00
                            Dziś pani z WP powiadomiła mnie, że architekci przekazali część planów
                            szczegółowych mieszkań.
                            Miejmy nadzieję, że coś sie ruszy....
                            Juz na starcie mają opóźnienie... a co będzie dalej....
            • Gość: Jarek Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.citicorp.com 31.05.04, 13:40
              Roman,

niestety zadne nowe przepisy w tej kwestii nie weszly w zycie i moim zdaniem
              umowa w formie aktu to jedyne rozsadne rozwiazanie, przy czym nalezy domagac
              sie ujawnienia swoich praw w ksiedze wieczystej nieruchomosci. Korzysci:
              1. w przypadku upadlosci dewelopera Twoje mieszkanie/pieniadze nie staja sie
              masa upadlosciowa i nie podlegaja "windykacji" z malym ale, zawsze najpierw
              splacany jest skarb panstwa czyli US, ZUS
              2. nie mozna sprzedac Twojego mieszkania bez Twojej zgody
              3. latwiej dochodzic swoich roszczen w przypadku niewywiazania sie dewelopera z
              umowy
              Wady:
              1. trzeba zaplacic i to nie tylko notariuszowi ale i sadowi za wpis w ksiege
              wieczysta

Przy zwyklej umowi teoretycznie masz podobne prawa, ale:
              1. w przypadku upadlosci tracisz wszystko co wplaciles i jeszcze syndyk zazada
              zaplaty calosci wartosci mieszkania, ktorego i tak nie dostaniesz (masa
              upadlosciowa)
              2. mozesz podac dewelopera do sadu z zadaniem odszkodowan np. za opoznienie,
              ale bedziesz musial udowodnic ze poniosles z tego tytulu straty, a nie jest to
              proste (w przpadku umowy w formie aktu niczego nie musisz udowaniac - wystarcza
              odpowiednie zapisy w umowie)
              • rendal Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka 31.05.04, 17:22
                Jarek,
                Czy dysponujesz wzorcem podobnej umowy w formie aktu notarialnego. Czy moglbys
                przeslac kopie.
                • Gość: Jarek Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.citicorp.com 01.06.04, 14:58
                  Mam, zle niestety nie moge jej ujawnic ze wzgledu na zawarta w niej klauzule
                  poufnosci. Z grubsza taka umowa nie rozni sie trescia od zwyklej, dodana sa
                  tylko "prawnicze formulki".
                  • Gość: Jarek Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.citicorp.com 01.06.04, 15:00
                    i moze jedna jeszcze istotna uwaga, jesli chcesz ujawnic swoje prawa w ksiedze
                    wieczystej to w umowie powinien byc zapis zobowiazujacy wlasciciela (w tym
                    przypadku developera) do wykonania tego. Wpis do ksiegi wykonywany jest na
                    wniosek wlasciciela wiec Ty nie mozesz tego zrobic, ale oczywiscie koszty wpisu
                    ponosisz Ty.
                    • rendal Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka 03.06.04, 22:29
                      Mozesz powiedziec cos blizej na temat twoich praw, ktore powinny znalezc sie w
                      ksiedze wieczystej? Co to jest? Pytam dlatego, ze znalazlem jakies wzory umow
                      notarialnych, ale nie ma tam nic o ksiedze wieczystej. Jesli zglosze sie do
                      developpera i poprosze o taki wpis w umowie co to powinno byc dokladnie.
    • Gość: a Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.05.04, 12:09
      Pamietaj tylko o 2 sprawach:
      - bliskosc KENu
      - bliskosc planowanej autostrady/drogi szybkiego ruchu
      • Gość: kierowca Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.mlv.fr.prserv.net 30.05.04, 21:37
        i bliskosc metra...
        to bardzo wazne w tym zakorkowanym miescie. Planowana autostrada na tym odcinku
        ma przebiegac w tunelu. W tym zakorkowanym miescie dobrze jest byc w miejscu, z
        ktorego i do ktorego latwo sie dostac.
        • Gość: mj Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 01.06.04, 13:32
          Potwierdzam. Własnie przeprowadziłem się z centrum na Ursynów - tuż obok stacji
          Stokłosy. Bliskość metra to zbawienie. Hałas z KENu da się przeżyć - okien nie
          mam bezpośrednio na ulicę, ale samochody oczywiście słychać. Na początku trochę
          się tego bałem, jednak tylko do momentu pierwszej nocy przespanej bez żadnych
          zakłóceń. Da się żyć, nawet całkiem nieźle.
          • Gość: Gocha Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.chello.pl 07.06.04, 19:45
            Dla zainteresowanych: Teren został bardziej ogrodzony, czyżby zaczynało cos sie
            dziać????
            • edgar300 Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka 14.06.04, 09:27
              Witam wszystkich, ja równiez zauważyłem, że przedłużono płot, ale teren cały
              nie jest jeszcze ogrodzony. Płot postawiono tak, aby był widoczny od KEN.Jak
              się jhednak dobrze przyjrzeć to widać, że nie jest kompletny :-) Typowe
              działania na psychikę potencjalnych Klientów.. Termin zakończenia na IV kw.2005
              nie jest realny. Pani w Biurze Obsługi przekazała mi bez żadnych wyjaśnień, że
              pozwolenie na budowę będzie najprawdopodobniej na koniec czerwca, a uprawomocni
              się pewnie koo połowy lipca. Znowu poślizg..Aby jednak nie dołować wszytskich z
              początkiem tygodnia powiem,że dostępne są bardziej szczegółowe plany mieszkań z
              wymiarami poszczególnych pomieszczeń..Bardzo ważne, gdyż moje mieszkanie z 67
              m2 ma teraz 66,5 natomiast balkon z 7,5 > 7,1 m2. Niby niewiele ale radzę
              sprawdzić czy Wasze mieszkania są ok. Pozdrawiam,
              • Gość: gość Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 14.06.04, 10:38
                Lepiej gdy są teaz opóźnienia. Gorzej gdyby zaczęli budowac bez pozwolenia i
                ktoś by ich "podkablował" wtedy to byście mieli opóźnienie.
                • Gość: AD Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.acn.waw.pl 17.06.04, 22:22
                  W planach są małe zmianki ale zawsze z tym się trzeba liczyć - budowlańcy
                  zawsze mają na to klauzulę.
                  • Gość: Mariusz War Inwest Bis? IP: 80.241.130.* 18.06.04, 12:42
                    War Inwest tez wszystkich zwodzil z pozwoleniem na budowe. Skonczylo sie
                    tragedia okolo 1000 rodzin. WP byl w zlej kondycji finansowej i chyba nadal sie
                    z tego nie wygrzebal. Co bedzie jak upadnie? Prezes jest z betonu-nic do niego
                    nie trafia.
                    Przy okazji zwroccie uwage na projekt: budynek 56 jest b.akustyczny. Zazadajcie
                    lepszego wyciszenia i wyznaczenia w mieszkaniu stref cichych i glosnych.
                    • Gość: Gocha Re: War Inwest Bis? IP: *.chello.pl 01.07.04, 21:34
                      Mariusz,
                      ktory budynek wg numeracji WP jest 56 (ja znam jedynie numery A1,A2,A3, E,f itd)
                      Po czym można rozpoznać, że budynek jest akustyczny (jestem w tych sprawach
                      laikiem).
                      Z góry dzieki za odpowiedz

Pozdrawiam,
                      • Gość: goscc Re: War Inwest Bis? IP: *.chello.pl 06.07.04, 22:06
                        czy ktos wie, czy kiedykolwiek rusza z ta budowa!!???
                      • Gość: Marisuz Re: War Inwest Bis? IP: 80.241.130.* 07.07.04, 10:41
                        56 to jajko z pierwszego etapu Al.KEN. Jest glosny-u mnie slychac rozmowy
                        prowadzone normalnym glosem w mieszkaniu pietro wyzej i po skosie. Projektant
                        umiescil sypialnie miedzy lazienka a kuchnia, obok pionow wentylacji. Za sciana
                        nie mam sypialni sasiada tylko jego pokoj dzienny. Jezeli jestes wrazliwa na
                        halas (ja jestem) to wez to pod uwage: moze zazyczysz sobie podwojnych scian w
                        sypialni?
                        • Gość: anakinsky Re: War Inwest Bis? IP: 212.160.156.* 07.07.04, 11:23
                          Tez mieszkam w jajku, ale z tymi rozmowami prowadzonymi normalnym glosem, to
                          lekka przesada. Mam male dziecko za sciana i nic nie slysze. Moze siedzisz ze
                          szklanka przy scianie? :)
                          Glosy, owszem slychac, jak jakis baran stanie o 1.00 w nocy na podworku i ma
                          godzinna konwersacje.
                          • Gość: Kati Re: War Inwest Bis? IP: *.crowley.pl 27.07.04, 16:36
                            Ja mieszkam w tym dlugim rozowo-bialym (Ken 52) i mam bardzo ciche mieszkanie.
                            • Gość: goscc czy ktos wie kiedy wbija choc łopate???????? IP: *.chello.pl 28.07.04, 21:10
                              ciagle zwodza, miłe Panie w biurze WP mowia jak nakrecone ciagle to samo "mamy
                              pozwolenie na udowe tylko musi sie uprawomonic, a to potrwa ok. 2-3 tyg." Ta
                              sama gatke słysze juz od jakies 3 m-cy.
                              Czy ktos wie czy ta budowa wogole RUSZY!!!!!!!!!!
                              Tam sa juz moje pieniadze i nie chce ich stracic, suma niewielka, ale zawsze
                              cos, na ulicy nie znajde takiej kowty.
                              • Gość: moze-mieszkaniec Re: czy ktos wie kiedy wbija choc łopate???????? IP: *.mlv.fr.prserv.net 28.07.04, 22:52
                                To dziwne, bo ja jeszcze miesiac temu slyszalem, ze pozwolenia na budowe ciagle
                                nie ma (?!) Chyba rozmawialismy z inna pania.
                                Prawda natomiast jest, ze takowe musi sie uprawomocnic i to zabiera ok 4
                                tygodni.
                                • Gość: Maciek Re: czy ktos wie kiedy wbija choc łopate???????? IP: 217.153.44.* 29.07.04, 08:53
                                  Jeżeli nawet wbije łopatę, to nic więcej nie zrobi.

Pozdrowienia dla wszystkich, którzy uważają WP za dobrego developera.
                                  • Gość: moze-mieszkaniec Re: czy ktos wie kiedy wbija choc łopate???????? IP: *.mlv.fr.prserv.net 29.07.04, 23:52
                                    Tych "dobrych" to mozna policzyc na palcach jednej reki. A tak to na przyklad
                                    taki EdBud, ktory sporo buduje na Kabatach. Jak u nich bylem i zapytalem o
                                    umowe przedwstepna w formie aktu notarialnego (za notariusza oczywiscie sam
                                    place) to otrzymalem odpowiedz, ze decyzja prezesow zgadzaja sie na taka umowe
                                    ale dopiero po wplaceniu 40% ceny mieszkania.... To jest po prostu SKANDAL!
                                    • Gość: Biu Re: czy ktos wie kiedy wbija choc łopate???????? IP: *.client.comcast.net 06.08.04, 06:30
                                      Witam Wszystkich Przyszlych Sasiadow!
                                      Czy zostaliscie powiadomieni o terminie kolejnej raty? pozdrawiam
                                  • Gość: obserwator Re: czy ktos wie kiedy wbija choc łopate???????? IP: *.chello.pl 06.08.04, 16:00
                                    Mieszkańcy,
                                    chyba cos zaczyna sie dziać, dzwonilem do WP - pozwolenie jest.
                                    Byłem na KEN, panowie ostro przestawiali płot. Moze doczekamy sie naszych
                                    mieszkań...
                            • Gość: ewe Re: War Inwest Bis? IP: *.MAN.atcom.net.pl 13.08.04, 15:06
                              na ktorym pietrze mieszkasz? a co z halasem od KEN?
                              • edgar300 Re: War Inwest Bis? 25.08.04, 11:07
                                Witam, Od 23.08 na budowie są już dwie koparki. Płot uzupełniony ale nadal nie
                                ma tablicy informacyjnej budowy. Panie w rozmowie tel w biurze Obsługi Klienta
                                powiedziały mi że pozwolenie na budowę mają a jego uprawonomcnienie bedzie
                                miało miejsce w dniu 18.08.2004. Jeżeli do k tego miesiąca nie zacznie się coś
                                poważnego dziać to o tym do Was napiszę. Jestem z Ursynowa i do budowy mam 10
                                min. Cały czas trzymam rękę na pulsie co się tam dzieje. Pozdrawiam,
                                • Gość: Roman Re: War Inwest Bis? IP: 134.146.212.* 30.08.04, 10:00
                                  Witam,
                                  tablica informacyjna juz jest i wyglada na to ze robota ruszyla na dobre.
                                  W weekend zapuściłem zurawia przez płot ogrodzeniowy i moim oczom ukazala sie
                                  pokaźna "dziura" w ziemi. Wyglada na to ze dziura ta sie powieksza-od rana
                                  pracuje koparka a kolejna koparka wlasnie zjeżdzala z platformy TIR-a na plac
                                  budowy. Pozdrawiam.
                                  • Gość: Andrzej Re: War Inwest Bis? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.08.04, 21:21
                                    A jak kondycja finansowa Wersalu, nadal problemy?
    • Gość: seb Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.bas2.srl.dublin.eircom.net 07.09.04, 18:07
      Czy ktos juz im wplacil I rate z racji tego ze ponoc juz rozpoczeli budowe ?
    • Gość: seb Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.bas2.srl.dublin.eircom.net 21.09.04, 10:01
      M
      • Gość: Mitos Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.pkobp.pl 29.09.04, 09:25
        Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania w budynku A3. Czy ktos wie czy dla calej
        inwestycji wprowadzony jest rachunek powierniczy? Czy WP ma nadal problemy
        finansowe? Czy udalo sie wynegocjowac zmiany w umowie i na co w niej uwazac?
        • Gość: sasiadka Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.e-plan.pl 29.09.04, 23:05
          Witam
          Mieszkam po drugiej stronie KEN50 i nie polecam WP. Jak pisal mieszkaniec z KEN
          54/56 - masa niedorobek o ktore nie mozna sie doprosic,by zostaly usuniete i
          problemy z administratorem.
          Decyzja nalezy do Ciebie, a w kwestii rachunku i umowy moze podpowie inna osoba.

• Gość: Biu Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.client.comcast.net 01.10.04, 00:38
            Witam!
            moze ktos wie czy w koncu zaczelo sie cos dziac na placu budowy? Pozdrawiam
        • Gość: Roman Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.chello.pl 30.09.04, 20:19
          Witam,
          rachunek powierniczy jest-2 tyg. temu podpisywalem aneks do umowy w tej sprawie
          (zmiana nr. r-ku bankowego, na ktory nalezy wplacac kolejne raty). Pozdrawiam
          • Gość: Mitos Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.04, 18:16
            Czy ktoś podpisywał umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego?
            Może ktos podpowie co sie udało wynegocjować w umowie? Proszę o kontakt, jak
            ktos woli nawet na prywatny adres mitos69@wp.pl
            • Gość: Tak Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.04, 19:24
              Już wreszcie zaczęli coś ruszać byłem na budowie.:-)
              • Gość: Mitos Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.pkobp.pl 21.10.04, 14:23

wie ktos czy cos sie dzieje na budowie?
                • Gość: gość Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.chello.pl 25.10.04, 19:23
                  pod pierwszy etap już wszystko wykopane, zalane, juz zaczynają stawiać ściany.
                  Pracują trzy żurawie - jednym słowem praca wre :)

Pozdrawiam,
                • kutim Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka 29.10.04, 23:05
                  czy ktoś mółby mi coś więcej napisać o problemach finasowych WP? Ciągle je maja?
    • Gość: ania Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 213.94.230.* 12.11.04, 16:35
      Czy wiadomo cos o ile ta budowa bedzie opozniona?
      Poczatkowa mieszkania mialy byc oddane w IV kwartale 2005 ale chyba nie uda
      dotrzymac sie tego terminu.
      • Gość: gocha Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.chello.pl 15.11.04, 16:11
        w zeszłym tygodniu rozmawiałam z prezesem, który poinformował mnie, że jesli
        warunki pogodowe nadal będą sprzyjały to nie przewiduja więszych opóźnień (max
        1 m-c). Podobno za tydzien ma być skończony poziom 0.

Pozdrawiam,
        • Gość: mario Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.biala-rawska.sdi.tpnet.pl 21.11.04, 10:25
          Proszę aby ktoś podzielił się ze mną swoimi doświadczeniami jeśli chodzi o
          WERSAL PODLASKI.Jestem zajnteresowana KEN BIS.
          Czy wiadomo co będzie się znajdowało na parterze budynków; A1, A2, A3?
          • Gość: Nick Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.11.04, 21:09
            Gość portalu: mario napisał(a):

> Proszę aby ktoś podzielił się ze mną swoimi doświadczeniami jeśli chodzi o
            > WERSAL PODLASKI.Jestem zajnteresowana KEN BIS.
            > Czy wiadomo co będzie się znajdowało na parterze budynków; A1, A2, A3?

Zapraszam na ul.Wąwozową, wspólnota wynajęła firmę do sporządzenia ekspertyzy.
            Wykazała ona wiele wad z winy Wersalu Podlaskiego. Poniżej kilka smaczków:
            "Najwięcej zastrzeżeń budzą protokoły odbiorów kominiarskich. W świetle
            dokonanych oględzin kominów wętylacyjnych, rzetelność odbiorów kominiarskich
            budzi poważne wątpliwości(...) Wszystkie odbiory są pozytywne mimo ewidentnych
            wad wykonawszych.
            Stwierdzić należy także inny bardzo niepokojący fakt, a mianowicie brak
            jakiegokolwiek nadzoru nad robotami sanitarnymi.
            (...) nadmierne osiadanie ścian działowych piwnic, osiadanie szchtów windowych
            względem szachtów wętylacji mechanicznej, pękania posadzek w garażach...
            (...) fundamenty pod wentylatory generalnie nie zabezpieczone rzadną izolacją
            przed opadami deszczu, efektem są liczne przecieki szczególnie w obrębie
            maszynowni dźwigów.
            (...) kominy wętylacji grawitacyjnej wykonane w sposób uniemożliwiający ich
            prawidłowe funkcjonowanie. Ze względów na wpływ funkcjonowania wentylacji na
            bezpieczeństwo i zdrowie mieszkańców wady wykonawcze w tym zakresnie należy
            uznać za skandaliczne...
            W jednym przypadku stwierdzono prowadzenie przewodów el. przez kanał wentylacji
            grawitacyjnej - praktyka niedopuszczalna.
            Elewacja wykonana metodą lekką mokrą obarczona wszelkimi możliwymi błędami
            wykonawczymi jakie wykonawca mógł popełnić przy tego typu robotach."

Jest tego o wiele więcej, ale nie chce mi się pisać. Nie wiem jak jest na KEN,
            tam chybra ekspertyzy niezależnej nie było.
        • agar11 Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka 10.12.04, 14:41
          Witam,
          czy udało się Państwu bez problemu otrzymać kredyt mieszkaniowy? Jeśli tak, to
          proszę o info w jakim banku.
          Będę wdzięczna
          • Gość: Biu Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.client.comcast.net 28.12.04, 01:54
            Witam Wszystkich!
            Czy moze macie jakies nowosci z naszej budowy??? Dziekuje i pozdrawiam
    • Gość: Tomek Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 213.77.55.* 04.01.05, 00:40
      Tak ja rowniez jestem zainteresowany w jakim stanie znajduje sie budowa,
      z gory dziekuje za informacje
      • Gość: gocha Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.chello.pl 05.01.05, 20:36
        Bloki pną sie w górę. Najszybciej idzie budowa budynku F - jest już zalany
        strop na poziomie 1. Pozostałe budynki ostro gonią :)
        Jednak jak ostatnio byłam w WP, usłyszałam, że opoxnienie może sięgać nawet 6 m-
        cy (myślę, że to najczarniejszy scenariusz).

Pozdrawiam,
        • Gość: Autro Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.01.05, 21:16
          A ja z doświadczenia wiem, że to najbardziej optymistyczny scenariusz. Skoro
          już na początku jest 6 miesięcy opóźnienia to na koniec pewnie będzie koło 9
          miesięcy. We wcześniejszych inwestycjach prawie do samego końca utrzymywali, że
          nie ma opóźnienia, a potem się okazało, że jest 3-4 miesięcy.
          • Gość: autor aneksy do umów IP: 134.146.212.* 17.01.05, 11:53
            czy otrzymaliście informację od WP, że czekają na nas aneksy do umów, odnośnie
            7% vatu od gruntu?
            i po co płacilismy przed majem 2004?
            a i jeszcze podobno osoby z budynków A1,A2,A3 mogą kupic piwnice, pod budynkiem
            F?
            • Gość: mario Re: aneksy do umów IP: *.biala-rawska.sdi.tpnet.pl 29.01.05, 13:27
              Przepraszam, jakie aneksy? O co chodzi?
              • Gość: Anna Re: aneksy do umów IP: 134.146.212.* 03.02.05, 17:28
                Aneks dostaniesz jak kupisz piwnice, ale różnice w gruncie i tak prędzej czy
                później doliczą....
                Kupiłam piwnice, tylko WP postepuje tak, że nie podpisuje umowy na kupno
                piwnicy (bo to przecież niezgodne z prawem) tylko otrzymałam aneks, w którym
                jest napisane, że cena mieszkania wzrasta o grunt...., róznice w cenie gruntu
                mam zapłacić do określonej daty. Cena piwnicy nie została oddzielnie
                wyodrebiona - dodali do ogólnej kwoty za mieszkanie.
      • Gość: Anna Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.chello.pl 17.04.05, 10:23
        mnie bardziej niepokoi Al. KEN - bądą ją poszerzać o dwa dodatkowe pasy....
        • Gość: KASIA Do ANNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 12:22
          A na którą stronę masz okna?
      • Gość: kutim Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 217.8.176.* 07.07.05, 13:26
        Obecnie jest zrobione 100% stanu surowego
    • Gość: Ewa Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.02.05, 14:53
      Jqkie widoko są na budowie czy postępuje?pozdrawiam
      • Gość: Roman Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.chello.pl 13.02.05, 16:27
        postepuje postepuje, w bud F dzialają juz na 3 pietrze w A3 zaś nie ma jeszcze
        stropu nad drugim. Zgodnie z nowym harmonogramem mieli ukonczyc 50% stanu
        surowego (wylanie stropu nad 4p) do 15/03/2005 - nie wiem czy zdazą...
        • Gość: Ewa Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.02.05, 23:24
          i jak postępy czy szykować zapłatkę na 50% wg harmonogramu.Czy niech jeszcze
          bank potrzyma?
          • Gość: Gocha Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 134.146.212.* 09.03.05, 13:53
            moim zdaniem kaska jeszcze może poleżeć w banku, dopiero zaczynaja 4 piętro...
            nie sądzę aby się wyrobili....
            W związku z powyższym, chyba nie musimy pisać pisma do WP z prośbą o
            przesunięcie raty?
            • Gość: biu Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.client.comcast.net 10.03.05, 05:27
              Witam przyszlych sasiadow.
              moze ktos z Was ma jakies zdjecia z placu budowy??? jesli tak to bardzo bym
              prosil o udostepnienie. pozdrawiam
            • Gość: kutim@poczta.wp.pl Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 217.8.176.* 10.03.05, 09:57
              W umowiie jest zapis, że termin płatności jest 15/03/05, ale nie wczesniej niż
              po wylaniu stropu nad 4 kondygnacja. Czwatra kondygnacja to trzecie pietro,
              wiec ten warunek jest juz spełniony.
              • Gość: Gocha Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 134.146.212.* 14.03.05, 14:16
                Kultim,
                wszystko zależy w którym budynku kupujesz mieszkanie....
                dziś pani z WP poinformowała mnie, że w A3 w dniu dzisiejszym bedzie dokonany
                wpis do książki budowy, że wykonane jest 50% stanu surowego budynku.

A nie wiecie do kiedy trzeba składać plany dotyczace rozmieszczenia ścian w
                mieszkaniu? (w razue gdybym chciała cos zmienić)
                • Gość: kutim Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 217.8.176.* 15.03.05, 09:27
                • Gość: kutim Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 217.8.176.* 15.03.05, 09:31
                  Ja mam w A3 i faktem jest, ze glownie na tej czesci skupialam sie obserwujac
                  postepy budowy:)
                  co do scianek bylam w tamten weekend na budowie i dowiedzialam sie ze zmiany
                  mozna jeszcze zglaszac, ale dobrze byloby sie z tym pospieszyc. W tej sprawie
                  musisz kontaktowac sie bezposrednio z p. Wojciechem Czyzewskim.
                  • Gość: Gocha Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 134.146.212.* 17.03.05, 10:47
                    Witam sąsiadke :)
                    Moge wiedzieć na którym piętęrku kupujesz mieszkanko? - może bedziemy bliskimi
                    sąsiadkami :))
                    • Gość: kutim Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 217.8.176.* 17.03.05, 11:04
                      Ja tez witam.
                      Moje mieszkanko bedzie na 3 pietrze (wreszcie przeslato byc wirtualne i nabralo
                      realnych ksztalow:)

pozdrowienia
                      • Gość: Gocha Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 134.146.212.* 18.03.05, 12:03
                        :), w takim razie bedziemy sąsiadkami przez sufit/podłoge
                        Ja kupuje na czwartym - moje ma już podłoge i zaczynaja balkon robić :)))

Pozdrawiam,
                        • Gość: hengo Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.03.05, 13:15
                          Cześć
                          czy może ktoś wie, czy są jakiekolwiek plany likwidacji w najbliższej
                          przyszłości tego śmietniska za płotem, zwanego potocznie "bazarkiem na dołku"?
                          Sam bazarek może by mi nie przeszkadzał, gdyby nie fakt, iż na jego tyłach jest
                          jakaś melina i za każdym razem kiedy tam przechodzę, słyszę krzyki pijanych
                          meneli.. że nie wspomnę, iż w każdy weekend wszystkie trawniki i ulice dookoła
                          są zapchane setkami samochodów osób, które tobią tam zakupy.. trochę się im
                          zresztą dziwię, bo ceny nie są tam wcale aż tak atrakcyjne, a warunki sanitarne
                          w jakich sprzedają żywność są.. hm.. szkoda gadać..
                          pozdrawiam sąsiadów
                          • Gość: do(radca) Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.aster.pl 23.03.05, 20:43
                            A ja wcale się nie dziwię i sam tam kupuję. Warzywa i owoce są super, nie to co
                            z hipermarektu.
                          • Gość: Jarek Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.ssmb.com 24.03.05, 10:42
                            Plany sa - beda likwidowac jak zaczna budowac autostrade
                      • Gość: Jureczek Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 09:39
                        Witam przyszłych sąsiadów. Moje moeszkanie też nie jest już wirtualne, są nawet
                        już sciany zewnętrzne z cegły.
                        Budynek A3, drugie piętro, pierwsze z lewej.

Wg. mojej umowy to 50% budowy ma być gotowy do 25.03

Pozdrawiam,
                        Jureczek
                        • Gość: Gocha Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 134.146.212.* 24.03.05, 13:07
                          hmm widzisz, wiec WP ustala umowy i terminy płatności jak chce
                          Twoje mieszkano jest pierwsze z lewej ale z której strony patrząc od
                          Belgradzkiej, Płaskowickiej czy może pierwsze od windy :)))
                          moje juz ma sufit:))
                          • Gość: Jureczek Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.chello.pl 25.03.05, 00:35
                            Moje jest pierwsze od ulicy Belgradzkiej (skrjane narazie, mają ciągnąć dalej w
                            kolejnej inwestycji).
                            A kiedy podpisywalas umowe? Ja w lutym tego roku.

Pozdrawiam,
                            Jurek
                            • Gość: Gocha Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 134.146.212.* 25.03.05, 08:56
                              aha, ja podpisywałam jeszcze w tamtym roku.... i wówczas harmonogram był
                              zupełnie inny, dopiero teraz zmianił sie tak, że płatności kolenych rat są do
                              15-tego.

Pzdr.
                            • mb2005 Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka 15.04.05, 08:11
                              Witam wszystkich!!!!
                              W najbliższych dniach podpisuję umowę na kupno mieszkania w A3 na 1 piętrze
                              (ostatnie, które tam pozostało). Miło mi poznać przyszłych sąsiadów.
                              Pozdrowienia,
                              Gośka.
                              • Gość: Jureczek Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 10:55
                                No to witam, będziemy sąsiadamy. mam nadzieje, że mój synek nie da ci zabardzo
                                popalić :) Będziemy sąsiadamy przez sufit/podłoga ! :))))

Nie wiesz jak tam z terminem odbioru ? Coś może wiadomo ? Jakie opóźnienia??

Pozdrawiam,
                                Jurek
                                • Gość: mariola Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.biala-rawska.sdi.tpnet.pl 16.04.05, 18:20
                                  Witam sąsiadów.
                                  Ja też zamieszkam w "A3".
                                  15 kwietnia kierownik budowy przewidywał "poślizg" na miesiąc a raczej dwa.
                                • mb2005 Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka 19.04.05, 18:12
                                  Bardzo mi miło!
                                  A ja mam nadzieję, że mój synek nie da ci za bardzo popalić:)))
                                  Ma 2,5 miesiąca. Cieszę się, że będzie miał kolegę.
                                  Pozdrowienia,
                                  Gośka.
                                • mb2005 Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka 19.04.05, 18:14
                                  Na budowie twirdzą, że trzymają sie terminów.
                                  W Twoim mieszkaniu postawili już chyba ścianki działowe?
                              • Gość: ceny Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: 134.146.212.* 15.04.05, 13:49
                                a ja tak z innej beczki w jakiej cenie sa mieszkanka w tej inwestycji?
                                • Gość: Jureczek Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 16:27
                                  Ja płacę 4300 zł/m2 za mieszkanie 4 pokojowe.

Pozdrawiam,
                                  Jurek
      • Gość: Jureczek Skąd pochodzą przyśli sąsiedzi ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 16:52
        Ja mogę powiedzieć, że przeprowadzam się o "jedno rondo"

Pozdrawiam,
        Jurek
        • mb2005 Re: Skąd pochodzą przyśli sąsiedzi ???? 20.04.05, 17:15
          Muranów. Ale mój mąż pochodzi z Ursynowa.
          Pozdrawim,
          Goska.
    • follow Forum KEN 54-56 (1szy etap, 1ego osiedla) 11.03.05, 01:09

W forum które oryginalnie służyło mieszkańcom budynków KEN 54 i 56
      osiągnięty został limit wypowiedzi, co oznacza, że nie da się
      dopisać ani jednej nowej.

W związku z tym że właśnie ukazało się "Zawiadomienie" Zarządu Wspólnoty,
      proponuje przenieść dyskusję na nowo założone forum "Mieszkańcy KEN 54 i 56"
      pod adresem:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=27426
      # Przepraszam za umieszczenie ogłoszenia tutaj, ale jest
      # jakaś szansa że dzięki temu zainteresowani do niej dotrą...

Jan Słupski
      • follow Re: Forum KEN 54-56 (1szy etap, 1ego osiedla) 11.03.05, 01:10
        Ewentualnie dodatkowe informacje będzie można znaleźć na mojej stronie:
        JulJas.net/ken/
    • Gość: biu Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.client.comcast.net 25.03.05, 05:20
      witam przyszlych sasiadow.
      moze macie jakies najnowsze wiadomosci na temat planow budowy autostrady w
      przyszlosci? Czy na "naszym" odcinku bedzie to odcinek podziemny? moze macie
      jakes zdjecia z placu budoy naszego bloku? pozdrawiam
      • mb2005 Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka 15.04.05, 08:14
        Witam!
        Z tego co udało mi się dowiedzieć w planach jest tunel. Plany nie są jednak
        jeszcze zatwierdzone przez wojewodę. Zostaną skierowane do zatwierdzenia 4
        maja.
        • Gość: biu Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.hsd1.il.comcast.net 16.04.05, 06:24
          dzieki za informacje. mam nadzieje ze te plany o tunelu zatwierdza. pozdrawiam
          • Gość: pablo Re: WERSAL PODLASKI BIS ken/płaskowicka IP: *.aster.pl 17.04.05, 18:52