Dodaj do ulubionych

u jakiego dewelopera NIE NALEZY kupowac

IP: *.centertel.pl 21.11.10, 04:06
Biorac pod uwage bezmiar glupoty Polakow (Kaczynski mowi, ze wg niemieckiego pisma jestesmy jednym z najinteligentniejszych narodow, ale patrzac na Kaczynskiego, Tuska oraz kupujacych mieszkania na 30 letni kredyt dochodze do wniosku, ze autor badania chyba pomylil probki lub byl nacpany) postanowilem wam pomoc i doszedlem do wniosku, ze zaloze watek, ktory byc moze choc u czesci z was pobudzi szare komorki do myslenia i zastanowicie sie zanim kupicie (sorki zanim zaciagniecie kredyt bo wlascicelami bedziecie za 30 lat) mieszkanie

Byc moze (choc w to rowniez nie wierze) watek spowoduje jakas refleksje u naganiaczy sprzedawcow z firm deweloperskich i zaczna mowic swoim dziwacznym prezesom, ze chyba najwyzsza pora zaczac budowac z sensem, solidnie i uczciwie ... w koncu chodzi o to, aby z jednej strony zarobic, a z drugiej moc spojrzec sobie w lustro

Zacznijmy od ROBYGA

- sciany gipsowokartonowe zamiast cegiel
- grzyby w mieszkaniu

www.youtube.com/watch?v=YrRhnBF-eWc
www.apartament-tutaj.pl/
www.e-wilanow.pl/component/jmrphpbb/3/1133?start=0&view=print

Rownie solidni sa pozostali deweloperzy budujacy w Miasteczku Wilanow - grzyb to norma poniewaz cymbaly kierujac sie chciwoscia stosuja najtansze technologie i uwazaja, ze jak poloza troche piaskowca na elewacje i ladny kamien na klatce schodowej to durny Kowalski nabierze sie na to ... no niestety deweloperzy maja racje, gdyz ludzie kupuja oczami a nie rozumem ... w rzeczywistosci okazuje sie, ze jakosc tych mieszkan jest nizsza niz blokowisk gierkowskich, czy mieszkan budowanych przez stare spoldzielnie

FADESA, INES, Nowy Wilanow, etc. - wystarczy zadac sobie odrobine trudu i poszukac w internecie zanim pobiegnie sie do banku po kredyt ... moze lepiej zadac sobie odrobine trudu, wlozyc glowe do lodowki i zastanowic sie czy ta decyzja ma w ogole sens

Obserwuj wątek
    • Gość: rozum tu o "solidnosci" i "uczciwosci" GANTA IP: *.centertel.pl 21.11.10, 04:15
      wystarczy przeczytac i nikt o zdrowych zmyslach juz niczego nie powinien kupowac

www.rp.pl/artykul/420512.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,186,107155362,107155362,GANT_KANT_.html
      sorki, ale po takim numerze firma powinna zniknac z rynku, naturalnie "kredytowcom" brak rozumu i nawet nie zastanowia sie

rzetelna firma wyplacilaby solidne odszkodowanie i zadousczuczynienie, ale o czym ja mowie .... slowo "rzetelna" i slowo "deweloper" to oczywista sprzecznosc
    • Gość: rozum wracajac do ROBYGA IP: *.centertel.pl 21.11.10, 04:20
      czy wy w ogole wiecie, jak sie mieszka kiedy ma sie scianki gipsowokartonowe ... ja dzieki bogu rowniez nie wiem, ale mam wyobrazenie bo kiedys bylem w takim mieszkaniu .... PORAZKA ... no ale jak firmy "nie stac" na kupno cegiel i zatrudnienie murarzy to o czym gadac ... de facto firme stac, ale woli wybudowac nieco szybciej zwykla tandete, gdyz i tak wie, ze durny Kowalski to kupi
      • Gość: iza Re: wracajac do ROBYGA IP: *.chello.pl 21.11.10, 20:40
        Ja akurat mam takie ściany (w większości, bo niektóre nośne), oczywiście wewnątrz mieszkania, a nie pomiędzy sąsiadami i mówiąc szczerze nie widzę problemów. Także nie za bardzo wiem, w czym ten dramat. Może też spróbuj poprzebywać w takim mieszkanie zanim uznasz to za największy problem. Szczerze mówiąc widzę wiele różnych wad deweloperów, ale żeby akurat to?
        • Gość: kooa Re: wracajac do ROBYGA IP: 178.73.49.* 22.11.10, 23:35
          no to jest akurat mega wada, przy okazji ... to chyba jedna z dodatkowych przyczyn dla ktorej grzyby kochaja robyga - idealnie mnasiakaja wilgocia
          • Gość: iza Re: wracajac do ROBYGA IP: *.chello.pl 23.11.10, 14:56
            Ale konkretnie na czym ta megawada polega? Bo widzę główną taką, że ryzykowane jest wieszać ciężkie szafki na takich ścianach. Ewentualnie kwestia akustyczna, choć przynajmniej u mnie (może ze względu na kształt mieszkania) tego problemu nie ma (bardziej miałam hałas za ceglanej ścianki od sąsiada - tu i tu jest kwestia izolacji akustycznej). Zaletą (chyba jedyną w sumie) ścian K-G (które z reguły są czterema warstwami K_G) jest łatwość ciągnięcia przewodów, zmian kontaktów, przełączników itp.
    • Gość: rozum tu o Marvipolu IP: *.centertel.pl 21.11.10, 16:10
      warto zobaczyc jak zachowuje sie wiceprezes firmy podczas rozmowy - totalna zenada i obciach

www.tvn24.pl/2265050,0,0,1,1,szantazowani-klienci,wideo.html
      tylko idiota kupi mieszkanie od firmy ktora kieruje taki palant - jaki prezes taka firma, taka jakosc i takie traktowanie klienta
      • kocica_ewela Re: tu o Marvipolu 21.11.10, 16:43
        Masakra za wlasna kase takie akcje ale jak sie jest jeleniem i kupuje sie g-o to ta bywa :D
        • Gość: blazej Re: tu o Marvipolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.10, 11:07
          Filmik porażający, a vice prezes mega bezczelny. W sumie nie ma co się dziwić. Ceny da jakie chce, w umowie niedozwolone klauzule, zastraszy kupujących, a i tak od niego kupią. Dla niego sytuacja idealna.
      • Gość: kooa Re: tu o Marvipolu IP: 178.73.49.* 22.11.10, 23:33
        no coz nizion to po prostu zwykly BURAK
    • Gość: Stud Anty JW Construction IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 16:10
      nie polecałem
      nie polecam
      nie będę polecał

JW Destruction Holdin S.A.

i każdemu kto z nimi miał lub ma styczność szczerz współczuję, a każdemu przyszłemu ich klientowi gratuluję odwagi :)

• kocica_ewela Re: Anty JW Construction 22.11.10, 17:49
        a jak wyglada jakosc osiedla gorczewska park? w wykonaniu jwc?
        na fotkach wyglada nawet ok
        • Gość: NO Re: Anty JW Construction IP: *.chello.pl 23.11.10, 09:47
          NO :)
          • Gość: prezes złowolski Anty attis Development IP: 81.210.87.* 23.11.10, 12:23
            jesli Attisa można nazwac deweloperem, to jak najbardziej należy sie mu wpis w tym wątku. W razie reklamacji pan prezes schodzi do podziemia i spuszcza psy, które negują wystepowanie wady.
        • Gość: Stud Re: Anty JW Construction IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 17:05
          poszperaj "kotku" na forum - generalnie będę się trzymał swojego zdania...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka