Dodaj do ulubionych

Dostawy prądu

22.11.10, 14:41
Zakładam nowy watek, co by lepiej się połapać:)

Autor: pphammer2000 22.11.10, 14:15

A czy powoli moi drodzy sąsiedzi zaczęliście się zastanawiać nad podpisaniem umowy z firmą dostarczającą prąd? Ma ktoś doświadczenie w jaki sposób się do tego zabrać? Kiedy to powinno się zrobić?
Z góry dziękuję za odpowiedź/dzi
Obserwuj wątek
    • jarastafara Re: Dostawy prądu 24.11.10, 14:36
      Rozmawiałem z panem Kowalko w tej sprawie. Powiedział, że należy skontaktować się z Wołomińskim zakładem energetycznym (prawdopodobnie chodzi o Zakład Energetyczny Warszawa Teren SA o. Wołomin )w celu podpisania umowy, ale za około 2 tygodnie(po instalacji liczników)

pozdrawiam
      MT

• kriskocis Re: Dostawy prądu 24.11.10, 15:12
        A ja wczoraj przy odbiorze usłyszałem od pani, że po uzyskaniu pozwolenia na użytkowanie czyli za ok miesiąc.
        • fuks0 Re: Dostawy prądu 24.11.10, 17:27
          Natomiast ja usłyszałem dzisiaj, iż owo pozwolenie zostanie wydane mniej więcej w połowie stycznia...
          • annak79 Re: Dostawy prądu 26.11.10, 10:03
            Witam sąsiadów!
            CHciałabym zapytać jak to w końcu jest z tą umową na dostawę prądu- czy my sobie sami mamy wybrać dostawcę ?? czy jesteśmy zobligowani do "wybrania" jakiegoś konkretnego dostawcy?? Nie mam pojęcia jak się za to zabrać...
            A co WY robicie w tym kierunku? zastanawiam się czy dzwonić do kilku dostawców i pytać co oferują..
            • welikmtpr Re: Dostawy prądu 30.11.10, 21:35
              Czy Państwo nie macie wrażenia, że cały czas jesteśmy okłamywani? Ani telewizji, ani umowy z dostawca pradu, ani ochrony ani nic nie będzie dopoki nie bedzie zasiedlenia i dopoki nie bedzie wybrana rada osiedla i administrator!!!!!! Im pozniej to nastapi tym gorzej dla Nas. Od 15.11 mam klucze do mieszkania, ale co z tego.. skoro non stop nie ma prądu- i co mi z tego ze jest budowalny i za niego nie place, skoro go nie ma... nie dzialaja windy, ogrzewania nie bylo i wody tez... nie oddawali nam mieszkan bo twierdzili ze nie ma ogrzewania, no i co 15 oddali i przez kolejne 2 tygodnie tez ogrzewania nie bylo.... mowią Panstwu zepewne ze ida Wam na reke... na jaką ręke?????? mieszkania mialy byc gotowe 30.10!!!! a co z garazami ?????????? Ja dzisiaj w odpowiedzi uslyszalam, że nikt mi mieszkania w firmie Dolcan kazać nie kupował!!! Czy tak powinno się traktować klientów i czy tylko ja jestem jedyna osobą której to przeszkadza....
              • welikmtpr Re: Dostawy prądu 30.11.10, 22:21
                Proszę Państwa chciałam poinformować iż wlasnie wrocilam z budowy blok A2 JEST KOMPLETNIE POZBAWIONY PRADU I OGRZEWANIA- MOJE MATERIAŁY BUDOWLANE TYPU FOLIA W PLYNIE ZAMARZŁY!!!!!!
                • zwojtek-0 Re: Dostawy prądu 01.12.10, 08:04
                  Ja u siebie postawiłem kozę i pale węglem - komin przez okno a zamiast okna dykta .
                  Nie narzekam na mrozy i można elegancko działać z wykończeniówką .
                  • welikmtpr Re: Dostawy prądu 01.12.10, 09:01
                    to może w ogole rozpalmy ognisko?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka