Dodaj do ulubionych

Pruszków - przy pałacu vs. atrium

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.10, 18:18
Mając do wyboru mieszkanie w powyższych lokalizacjach co byście wybrali? Ceny są podobne, w Atrium szybciej dostane klucze ale wydaje mi się że przy pałacu lepiej to wszystko wygląda. Patrzyłem na klatki schodowe w Atrium i wyglądają raczej biednie w stosunku do os. przy pałacu. Poza tym bloki są beznadziejnie białe - z upływem czasu nie będzie to dobrze wyglądało. Na oddanie mieszkania w long bridge trzeba dłużej czekać. Nie mam wiedzy co do jakości budowanych mieszkań, 1. część osiedla w oby przypadkach jest już od użytkowana od kilku lat. Z tego co wiem w long bridge wyższy jest czynsz.
Obserwuj wątek
    • Gość: marcysia Re: Pruszków - przy pałacu vs. atrium IP: 46.112.163.* 05.12.10, 22:38
      którego apartamętu by nie wybrac, ważne jest to by nie ociągać się niepotrzebnie z decyzją tylko już teraz wybiec do bjura sprzedaży i zarezerwować sobie upatrzony lokal. Warto też skorzystać z porad specjalistów którzy powiedzą gdzie i jaki kredycik. A wkład własny niepotrzebny więc można pomnażać go bezpiecznie np na Forexie.
      • Gość: xyz Re: Pruszków - przy pałacu vs. atrium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 23:54
        Nie ma pośpiechu, nie te czasy ...
    • kocica_ewela Re: Pruszków - przy pałacu vs. atrium 07.12.10, 00:09
      Siedz na dupsku i nic nie kupuj za kilka miesiecy mi podziekujesz bo kupisz duzo taniej ;)
    • Gość: xxl Re: Pruszków - przy pałacu vs. atrium IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.10, 22:31
      Napiszę o lokalizacjach - obie prawie w jednym miejscu czyli w miarę dobre centrum miasta, ma to swoje zalety i wady. Dobre - wszędzie blisko i do urzędów, sklepów, WKD i SKM. Wady - ruch pojazdów, kocioł w dni targowe ( targ ). Przy pałacu, obecnie naprawdę będzie tylko "przy" deweloper w zamian za oddanie pałacu miastu dostanie zgodę na zagęszczenie zabudowy o ok. 40 % - jednym słowem blokowisko, klocek na klocku klockiem podparty. Standard wykonania jak do tej pory na korzyść osiedla przy pałacu. Mnie tylko przeraża wielkość ewentualnej wspólnoty, przy takiej liczbie członków trudno będzie cokolwiek przeforsować. Koszty utrzymania będą bardzo duże min. garaże podziemne, grodzie ppoż, wysoki standard wykończenia itp. Bym zapomniał brak miejsc parkingowych dla gości.
      Atrium - wg mnie lokalizacja ciut lepsza, choćby ze względu na obecność miejsc parkingowych dla gości, gorzej bo praktycznie z jednej strony TBS a z drugiej targ i pawilony handlowe. Obserwowałem budowę - beton, beton ( ale teraz to chyba norma ) i ocieplenie ze styropianu.
      Jeżeli możesz jeszcze przemyśleć lokalizację to polecam fib.com.pl/ choć w sprawie samego dewelopera się nie wypowiadam ( opinie różne ).
      • Gość: xyz Re: Pruszków - przy pałacu vs. atrium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 00:12
        Co sądzicie o samym developerze Janpul - trochę poczytałem w necie i rozmowy z właścicielami w sytuacjach konfliktowych nie wyglądają dobrze. Poniżej link w którym jest napisane ze developer stosował praktyki rozwiązania umowy w celu ponownej sprzedaży po wyższej cenie.
        gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3939975.html
        O Longbridgu nie znalazłem niczego negatywnego.
        • Gość: ... Re: Pruszków - przy pałacu vs. atrium IP: *.merck.de 09.12.10, 09:49
          Bierz od LongBridge - już sama nazwa osiedla jest dużo bardziej PRESTIŻOWA, a przecież o to chodzi. Bazarem się nie przejmuj, w końcu szczury, myszy i robale unikają prestiżowych osiedli.
          • Gość: ble Re: Pruszków - przy pałacu vs. atrium IP: 194.181.22.* 09.05.11, 20:00
            Osiedle atrium jest o wiele lepsze - choćy dlatego ze mniejsze. Kupując mieszkanie przy pałacu godzisz sie na mieszkanie na placu budowy przez 10 lat (tyle mniej wiecej potrwa budowa wszystkich budynkow) co do prestizu.....to nie wiem czy olbrzymie blokowisko jest prestizowe :):)
            • Gość: zyx Re: Pruszków - przy pałacu vs. atrium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 19:26
              Szczerze odradzam janpul ze względu na ścieme jaką wciskają z terminami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka