Dodaj do ulubionych

Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolution

IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.10, 16:11
Witam,

Chciałbym zapytać o Państwa opinię na temat inwestycji wspomnianej w temacie.

Sam przyglądam się jej od jakiegoś czasu i dostrzegam następujące:

pozytywy:

- cisza
- bliskość centrum
- cena
- poza Rawarem ciekawe tereny w pobliżu

negatywy:

- bardzo mała powierzchnia działki
- Rawar - bądź, co bądź przemysłówka
- przeciętny rozkład interesujących mnie mieszkań

Mam nadzieję, że wspominając o wadach udowodniłem, że nie jestem "od developera" :). Chciałbym poznać Państwa opinie właśnie co do Developera. Z tego co widzę, są oni autorem osiedla "bemowo park". Być może ktoś ma informacje odnośnie tego osiedla, jak zostało wykonane, co sądzą mieszkańcy. Zaglądałem na ich forum, jednakże nic specjalnego nie zauważyłem.

Przejrzałem dość sporo ofert, jednakże ta wydaje się być stosunkowo rozsądna, biorąc pod uwagę cenę. Niepokój mogą budzić "ogrody" zlokalizowane na ostatnich piętrach budynków. Moim zdaniem pomysł zupełnie pomylony.

Jestem ciekaw Państwa Opinii :)

Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • Gość: włodek Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 15:14
      Zarezerwowałem sobie tam mieszkanie.
      Poszedłem z umową do prawnika, znalazło się trochę niedoskonałości, więc myślę, że warto to zrobić i negocjować zapisy umowy. Da się na pewno coś ugrać. Poza tym zeszli z cen mieszkania, komórki, miejsca postojowego.
      Co do samego developera - nic szczególnego ani na plus ani na minus nie wypłynęło.
      • Gość: Michał Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.csioz.gov.pl 14.01.13, 11:13
        Witam, mam pytanie w sprawie inwestycji Międzyborska 11. Na jaki rabat można wynegocjować cenę w %? Bo jestem w trakcie negocjacji i się zastanawiam na ile dam radę. dziękuję za odpowiedź.pozdrawiam
    • Gość: Felipe Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: 178.73.28.* 16.12.10, 16:19
      Działka wąska, to fakt. Układy mieszkań trochę dziwne, zgadzam się, sam przeglądałem plany jakiś czas temu. Okolica jest bardzo fajna dla tych, którzy nie boją się i nie wstydzą prawej strony Warszawy. Jakie tam są obecnie ceny?
      • Gość: ANIA Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.12.10, 22:26
        Cena za metr w tej inwestycji wynosi ok. 8 tys. za metr - w.g. mnie jest trochę za wysoka - ja kupiłam mieszkanie przy Międzyborskiej 21 za 6200 zł i wydaje mi się że takiego poziomu ceny powiniez zbliżyć się Dveloper. Po drugie trochę za mała działka - wady: okno w okno, ale jak kto lubi?
        • Gość: M. Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.10, 23:00
          A jaki metraż Pani kupiła w cenie 6200/m2, jeżeli mogę zapytać??
          • Gość: ania Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: 192.168.100.* 17.12.10, 09:42
            70 m2
            • Gość: ckludai crlos Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.dynamic.chello.pl 25.12.10, 16:55
              ee
              ja wciaz sei zastanoawim

przysli mi nawet ofert zeszli z 8 do 7,5
              • Gość: zorientowany Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.10, 21:27
                Ludzie! Qoorva! Czy wyście ochooyeli? Prawy brzeg Wisły i cena ponad 6000,- ?
                Poczytajcie, pleeez, o kosztach budowy!
                • Gość: gitara Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: 178.73.50.* 26.12.10, 09:16
                  > Ludzie! Qoorva! Czy wyście ochooyeli? Prawy brzeg Wisły i cena ponad 6000,- ?
                  > Poczytajcie, pleeez, o kosztach budowy!,

wreszcie -wydawało się- jeden wątek bez trollowania, a jednak się jakiś chooy znalazł.
                  napisz mendo dla jakiej konkurencji pracujesz i co masz do sprzedania

• Gość: ania Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.12.10, 16:40
                    Z tej inwetsycji do centrum warszawy masz 6 km - np. z Ursynowa masz 15 km - Ursynów został wypromowany przez Metro inaczej byłby to drugi tarchomin. Stara Warszawa do Mokotów, Żoliborz, Wola, Praga. Ale TY jesteś przjezdny i posługujesz się stereotypami. Wracaj pod Kielce, a nie zaniżaj wynagrodzenia w warszawie buraku
                    • Gość: włodek Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 01:05
                      "zorientowany" chyba jest kiepsko zorientowany. Znajdź nową inwestycję w tej okolicy poniżej 6000 a pogadamy.
                      • Gość: R Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: 178.73.49.* 23.01.11, 19:47
                        up ...
                        • Gość: bbb Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.11, 20:54
                          czy ofera jest jeszcze na topie?
                          moze ktos sie wypowie
                          po ile tam jest m..
                          ?
    • Gość: mucha Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.aster.pl 08.03.11, 23:32
      Mieszkam obok. Uważam że okolica jest super, z drugiej strony osiedla masz dwa jeziorka - jest gdzie pospacerować. W okolicy przyjemna, niska zabudowa, niedaleko Prmenada. Do centrum świetne połączenia, jak autobusem to buspasem, więc szybciutko. Sama szukam większego mieszkania, ale gdybym mogła wybrać to wolałabym się stąd nie wyprowadzać.
      natomiast sama inwestycja to inna bajka, działka jest faktycznie bardzo wąska, moim zdaniem to dyskfalifikuje, ale jak komuś nie przeszkadza sąsiad zaglądający w okna to można się zastanowić.
      • Gość: MM Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.11, 23:40
        NO LWASNIE TEZ TU MIESKZAM
        MUSZE ZOBaczyc ta dzialke..
        • Gość: lklk Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.acn.waw.pl 15.03.11, 22:20
          Jaka cisza przecież Radwar jest przy Ostrobramskiej, która jest bez ekranów !!! Jasne 6 km do centrum, które w dzień powszedni pokonuje się w 1 godz lub więcej ....
          • Gość: ania Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.03.11, 22:33
            szczególnie bus pasem:) - praga południe to nie tarchomin czy białołęka !!! - blisko do centrum,stara warszawa a nie full napływowych
            • kocica_ewela Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu 15.03.11, 23:58
              Gość portalu: ania napisał(a):

> szczególnie bus pasem:) - praga południe to nie tarchomin czy białołęka !!! - b
              > lisko do centrum,stara warszawa a nie full napływowych

Panisko to skad? babka sanitariuszka co to w PW walczylllllaaaaaa?
              • Gość: ania Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.03.11, 09:41
                a gó.no cię to obchodzi:)
                • Gość: ggg Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.11, 18:54
                  TAK TRZYMAĆ!

ogólnie to: precz z napływowymi
                  albo na bialoleke:)
                  • Gość: ja Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 19:20
                    jeżeli tacy ludzie mają mieszkać ze mną w tej inwestycji to ja chyba podziękuję...
          • Gość: mucha Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.aster.pl 17.03.11, 22:58
            > Jaka cisza przecież Radwar jest przy Ostrobramskiej, która jest bez ekranów !!!
            > Jasne 6 km do centrum, które w dzień powszedni pokonuje się w 1 godz lub więce
            > j ....

Co ty pleciesz, gdzie Radwar, gdzie Ostrobramska a gdzie wspomniana inwestycja, weź się zorientuj lepiej!
    • Gość: KAKOWSKIEGO Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.aster.pl 23.03.11, 17:34
      Mieszkamy praktycznie obok, na Kakowskiego.
      Ostrzegam wszystkich przepłacających, ze sasiedztwo Rawaru lub bardziej drugiej fabryki Optyki, oznacza ciągly hałas na drazniącej ucho częstotliwosci.
      Latem jest to bardzo męczące.
      W naszym kraju walka z takim hałasem to droga przez mękę.

pozdrawiam przyszłych sąsiadów
      • Gość: jj Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.11, 19:13
        up
    • Gość: Poszepszyńska Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.aster.pl 30.06.11, 23:07
      Budowa domów "od płota do płota" to nieporozumienie i brak wyobraźni projektantów, ale czego się nie robi dla kasy. Działka jest wyjątkowo wąska, a w nią właśnie wciśnięte segmenty budynków.
      Współczuję tym, którzy będą mieszkali na niskich piętrach, bo balkony będą mieli ok 3 metrów od śmierdzącego spalinami parkingu sąsiedniego osiedla (SIC!).

Oczywiście okno w okno z sąsiadami. Jak ktoś lubi takie włoskie klimaty, to czemu nie, będzie mógł suszyć gacie na sznurku między domami...

Ta opowieść o przestrzeni w prospekcie dewelopera to przykra ściema. Wystarczy popatrzeć na to, co już wyszło z ziemi.

Budynki stawiane są na terenie o bardzo wysokim poziomie wód gruntowych. Od samego początku budowy systematycznie wypompowywana jest woda do ogólnej kanalizacji. Ciekawi mnie jak będą osiadały te budynki, choć widać było, że fundamenty robią pancerne.

No cóż, może jeszcze ze dwie powodzie i parking będzie się nadawał dla łodzi podwodnych.

Jeszcze jedna ważna uwaga - nie ma dróg dojazdowych dla straży pożarnej. Sąsiednie osiedla są terenami prywatnymi i nie muszą udostępniać swojego terenu. Ewentualnie za odpowiednio wysoką opłatą za przejazd, bo czemu nie? A opłata pewnie obciąży mieszkańców tego dziwoląga.

Na koniec stwierdzam, że dla kasy deweloper jest w stanie zrobić wszystko, nawet pogorszyć warunki mieszkania na istniejących osiedlach. Poza tym ludzie mają kłopoty ze sprzedażą mieszkań.

Osiedle Libretto nadaje się za to dla ludzi samotnych, którzy większość czasu spędzają w pracy i mieszkanie będą traktować jak noclegownię.
    • Gość: zebu Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.aster.pl 20.07.11, 23:34
      Rawar jest cichy, bo ta "przemyslówka" to elektronika, a nie huta ;o>

Większym problemem jes hałas z ulic Nowaka-Jeziorańskiego i Kompasowej, w godzinach szczytu ruch przypomina Marszałkowską, a nie chcę wiedzieć co będzie jak dokończą przebicie do Al. Stanów Zjednoczonych, wtedy pójdzie tędy lwia część ruchu, który teraz korkuje Ostrobramską.
      Cisza jako pozytuw tego osiedla to spora pomyłka.
      • Gość: xxx Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.play-internet.pl 09.08.11, 14:25
        Przepraszam, jakie przebicie do Al.St.Zjdn ?
        • Gość: zebu Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.aster.pl 09.08.11, 21:29
          A takie przebicie do Al. Stanów Zjednoczonych:
          obecnie ul Nowaka-Jeziorańskiego kończy się od zachodu rondem i kikutem ulicy, która będzie "dociagnięta" między starymi ogródkami działkowymi i powstającym osiedlem chyba Nowa Saska (tam gdzie w tej chwili jest las dźwigów).
          Jak puszczą tu jeszcze autobusy, to już będzie totalna bryndza, bo poziom hałasu bardzo się podniesie...
          • Gość: xxx Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.play-internet.pl 19.08.11, 11:07
            Faktycznie , ale jeżeli tak , to najwięcej hałasu będą mieli mieszkańcy Osiedla Saska 2. No i chyba na Trasie Ł. będzie musiał powstać nowy węzeł komunikacyjny ? W innym przypadku ruch będzie raczej podłączony tylko do południowej nitki Trasy Ł. ?
            • Gość: Poligonowa Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.play-internet.pl 07.12.11, 22:39
              Okno w okno, na wizualizacjach tego nie widać, ale w rzeczywistości wygląda to całkiem inaczej, gorzej. Są to bloki dosłownie wciśnięte pomiędzy inne bloki/osiedla. Mieszkam w okolicy i pamiętam jak na tej działce było ładnie zielono :) Wszystki zastanawiajacym się nad kupnem mieszkania proponuje przyjazd rano i sprawdzenie jakie są tu korki (przy wyjeżdzie na Ostrobramską i na samej Ostrobramskiej, a zwłaszcze na dojeżdzie do BusPasa). Osiedle Saska pewnie przyczyni się do tego tłoku komunikacyjnego, który już występuje w kierunku Ronda Waszyngtona przez Egipską). Przez działki od Osiedla Saska pójdzie komunikacja w stronę Tesco i dalej, jednak z pewnością nie rozładuje to korków w godzinach rannych, a przyczyni się do nich, gdyż Nowa Saska to b.duże osiedle. Ja nie zdecydowałabym się na zakup mieszkania na Międzyborskiej. Sama szukam - nowa lokalizacja przy metrze lub tramwaju :))))
              • Gość: Poligonowa Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.play-internet.pl 07.12.11, 22:41
                Zapomniałam dodać, że przy takim "wciśnięciu" bloków, ładnie nasonecznione mieszkania będą się pewnie zaczynać od 3 piętra. Sama okolica bardzo ładna, przyjemna i spokojna.
                • Gość: pavel Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: 178.73.49.* 31.12.11, 23:13
                  up...
    • Gość: gość Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: 212.160.172.* 21.02.12, 12:46
      Witajcie,

Coś cichutko o inwestycji, a termin oddania lokali to już lipiec br.

Czy jest na forum ktoś kto zakupił tam mieszkanie? Jak wygląda współpraca z deweloperem?

Jakieś świeże opinie?
      • Gość: M. Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.12, 21:22
        Raczej ciężko o świeże opinie, dawno nic się nie sprzedało.

Z ich strony internetowej wynika, że sprzedanych jest około 35% mieszkań. Wątpię, żeby oznaczenia ze strony były fałszywe, ponieważ swego czasu interesowałem się jednym z mieszkań, które widniało jako zarezerwowane. Stety, bądź niestety jest już sprzedane.

Dziwić może strategia developera, ponieważ sprzedali niewiele mieszkań, a twardo trzymają ceny na stałym poziomie. Moim zdaniem miejsce nie jest złe, choć to oczywiście zależy od upodobań, jednakże ceny ponda 8400 za m2, to jednak przesada.

Z tego co zdążyłem zauważyć procedura kupna trwa tam dość długo część mieszkań widnieje jako zarezerwowane już od ponad miesiąca.

Cóż widocznie developer ma sporo kasy, skoro tak utrzymuje cenę.
        • Gość: gosc Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.acn.waw.pl 21.02.12, 22:52
          Jak mozna na powaznie interesowac sie zakupem mieszkania ktore prawie z kazdej strony ogrodzone jest innymi blokami i tu jest mowa o typowej sytuacji okno w okno bo pomiedzy tymi blokami jest minimalna odleglosc, jedyne sensowne mieszkania to chyba tylko te wystajace ponad albo w stronę gdzie nie ma bloków. Przy 8400 mogą zapomnieć, w takiej samej albo niższej jesteś w stanie kupić mieszkanie w Saskiej a wykończenie, patrząć po już oddanym etapie będzie lepsze a odległości pomiędzy blokami większe
          • Gość: M. Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.dynamic.chello.pl 22.02.12, 07:59
            Kiedy się tym interesowałem, było świeżo po zagrożeniu powodziowym, a co by nie powiedzieć, międzyborska jest te kilka metrów wyżej, aniżeli inwestycja saska.

Poza tym bezpośrednio przy saskiej jest planowana trasa wzmożonego ruchu. Aktualnie jej nazwy nie pamiętam, a nie mam aktualnie czasu na szukanie.

Jeżeli chodzi o inwestycję na saskiej, to też ją odwiedziłem i zgodzę się, że standard będzie wyższy.

Mieszkania płot w płot, to dziś niestety ale prawie wszędzie są standardem. Jedyna różnica polega na tym, że te mieszkania są stawiane w obrębie jednego osiedla a nie wbite pomiędzy inne.

Tak naprawdę, kiedy nie mogłem sobie pozwolić na mieszkanie wydawało mi się, że zakup nie będzie problemem. Dziś kiedy mam już trochę kasy odłożonej, widzę jak dużo jest inwestycji przewartościowanych i jak niewielki jest tak naprawdę wybór czegoś rozsądnego.

Pozdrawiam i życzę udanych wyborów.

Pozdrawiam
            • Gość: gosc Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.acn.waw.pl 22.02.12, 19:44
              Obok os. saska ma być aleja tysiąclecia, połączenie pomiędzy wałem a trasą łazienkowską. Tereny obecnie nie wykorzystane przed DD, od strony obecnego os. Saska w stronę trasy łązienkowskiej zamienia się w kolejne bloki w niedalekiej przyszłości, bo taki jest plan.
              Ale napewno nie będzie aż tak traficznie jak w/w inwestycja, jestem Ciekaw ile problemów będzie im robić np. straż przy odbiorze tego i jakie stawki będą chciały sąsiednie wspólnoty za korzystanie z ich dróg dojazdowych.
              • Gość: koszo Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.aster.pl 22.02.12, 20:24
                Ta inwestycja w ogóle wydaje sie podejrzana. Przypuszczam, że musiały w grę wchodzić całkiem duże pieniądze, które umozliwiły budowę osiedla w taki sposób, że od płota jest zaledwie ok 3-4 m dla budynku 7piętrowego, w dodatku bez drogi ewakuacyjnej.

Ponieważ sąsiednie działki to treren prywatny, więc opłaty za udostepnienie dojazdu choćby strazy pożarnej, czy nawet obsługi technicznej będą na pewno spore i wspólnoty, rzeczywiście mogą to zadbać, bo nie ukrywajmy, ale Libretto jest wrzodem na tyłku dla mieszkańców sąsiadujących osiedli. O spadku wartości ich mieszkań i kłopotach ze sprzedażą nie wspomnę.

Dośc istotną sprawą jest także to, że mniejsze mieszkania nie maja typowej kuchni, która jest przy większych mieszkaniach, małe mają tylko aneks kuchenny w dużym pokoju (salonie). Już samo to jest dyskwalifikujące, bo za tak wysoką cenę za metr, warto mieć możliwość decydowania samemu, czy chce się mieć odrębną kuchnię, czy otworzyć ją na resztę mieszkania.
                A co do ciszy i spokoju, to przesadą jest twierdzenie, że spokojna okolica, bo teraz w godzinach szczytu ruch samochodów jest bardzo duży, co generuje hałas, smród spalin i kurz.
                Wróble ćwierkają, że to inwestycja jakiegoś pociota prezesa banku R. więc nie ma dziwne, że jest takie parcie na kasę.

• Gość: zorro Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.centertel.pl 15.08.12, 12:47
                  4 m jest zgodne z przepisami, wiec o "podejrzanej' inwestycji bym nie mowil. Zupelnei inna sprawa co na to sasiad za plotem - pewnie nie jest najszczesliwszy, eufemistycznie mowiac.
          • Gość: zorientowany Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.12, 14:08
            chyba mniejsze zło mieć sąsiedztwo innych bloków, niż głośnych zakładów przemysłowych, czy ruchliwej arterii. to miasto przecież - jak chcesz mieć widok na łany zboża, to jedź na wieś
      • Gość: Artur Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.home.aster.pl 26.02.12, 20:00
        Witam Was. Ja kupiłem mieszkanie w bloku A. To mały blok od ul. Kompasowej. W całym budynku znajduje się tylko 15 mieszkań.
        Blok A i D to najciekawsze budynki z całej inwestycji. Blok B wciśnięty miedzy inne bloki po obu stronach istniejącego wcześniej już ciekawy nie jest. Faktycznie dlatego kiepsko sprzedają się w nim mieszkania. Natomiast sama inwestycja wydaje się bardzo ciekawa. Ze względu na wiele czynników. Do głównych należy spokojna okolica, czy w ogóle sama architektura osiedla i te funcjonalności jakie maja być dostępne dla jego mieszkańców. Niech nikt nie pisze, że tu jest duży ruch bo jest taki sam jak wszędzie indziej. Co do drogi przeciwpożarowej.. o tym., że jest jej brak to większej głupoty nie słyszałem. Jest w zdłuż budynku. Co do współpracy z Deweloperem to była bez zarzutu.
        • Gość: gosc Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.acn.waw.pl 26.02.12, 21:13
          hahaha, no nie ubawiłeś mnie aż tak kiepsko się sprzedają żę biruo sprzedaży przegląda fora w niedziele??

I kompasowa to niby najcichsza ulica z możliwych w tej lokalizacji? haha
          To żeby Tobie to uświadomić to przelotówka pomiędzy Bora/Abrahama a Ostrobramską. Jadąc trasą łazienkowską w kireunku gocławia żęby ominąć korek do świateł przy poligonowej skręcają wszyscy wcześniej w motorową, poligonową w prawo, kompasową i jesteś na gocławiu bez stania w korkach i świateł.... jedyne ograniczenie jakie jest to 2 leżący policjanci czyli żadne a jeżdzi tamtędy połowa gocławia.
          Po której stronie bloku ma być ta projektowana droga pożarowa?
          www.zumi.pl/,Warszawa_Kompasowa+1,,21.0850652,52.2317538,2,1a,namapie.html
          www.miedzyborska11.pl/index_1.php?pokaz=galeria ciekawe że nakażdej wizualizacji która pokazuje większy kawałek budynku widać też płot hahaha
        • Gość: gość Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: 212.160.172.* 27.02.12, 10:01
          Artur,
          A ile czasu zajęło Ci faktyczne zakupienie mieszkania od momentu pierwszego spotkania się z Deweloperem do momentu finalizacji zakupu?
          Jeśli to nie tajemnica, czy udało Ci się prowadzić jakieś negocjacje warunków umowy, ceny, garażu?
          Czy oglądałeś mieszkanie przed jego zakupem? Co wydawało Ci się być najwiekszym atutem Międzyborskiej vs Saska?
          Inni forumowicze,
          Ulica w ciągu tygodnia faktycznie ruchliwa, ale w obecnych czasach kiedy mimo cen paliw ludzi nie odstrasza jezdzenie, samochodow jest coraz wiecej, drog niestety nie, wiec jesli szukac swiezego powietrza i ciszy - to nigdzie indziej jak na wsiach i w miejscach oddalonych od Warszawy.
          No i ciasna zabudowa to tez rzecz, która będzie nam coraz częściej towarzyszyć... jak dobry sąsiad z bloku na przeciwko, to można jak we Włoskich klimatach - sznureczkiem gadżety przesyłać - to oczywiście żart. Ale czy nie lepiej mieszkać w niskiej zabudowie, inwestycji zawierajacej mniej lokali niz w "blokowisku" jakim wydaje sie byc Saska?
          Nie jestem deweloperem, jestem zainteresowana kupnem mieszkania w jednej z tyhc dwoch lokalizacji i martwi mnie troche stagnacja w sprzedazy Miedzyborskiej [podejzliwosć co do pewnosci dewelopera i niemalejace ceny :/]
          • Gość: Artur Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.home.aster.pl 10.03.12, 13:58
            Boże, dlaczego wszyscy uważają, że pozytywny głos na forum musi być od razu dziełem biura sprzedaży, a moja decyzja o kupnie mieszkania właśnie w tamtym miejscu musi być oprotestowana? Jeśli ktoś sobie życzy to podam mu na prv swoje nazwisko. Jeśli będzie chciał porozmawiać to i numer telefonu.
            To moja decyzja, moje pieniądze i moje mieszkanie. Nikt nie zmuszał mnie do tego aby właśnie tam je kupować.
            Odpowiadając na pytania. Mieszkanie przed zakupem oglądałem tylko na planach bo rok temu, kiedy zdecydowałem się na zakup... to w tamtym miejscu z ziemi wystawało tylko 1 piętro. Dlaczego mieszkanie tam? A z kilku powodów. Oryginalny układ mieszkania, bliskość do rodzinnego domu, mały, kameralny budynek w którym to mieszkanie się znajduje. No i mieszkanie będzie jasne. Nic je nie zasłoni. Do kolejnych bloków od mojego okna jest daleko. I to właśnie to sprawiło, że nie chciałem miekszania na Saskiej. Trochę żałuję że nie kupiłem większego ale już za późno. Saska to blok na bloku i okno w okno. A ceny mieszkań nie różniły się wcale. Ceny nie udało mi się bardzo stargować ale powiedzmy sobie szczerze chciałem zamknąć sprawę zakupu. Garaż zarezerwowałem.
            • Gość: sir Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.aster.pl 11.03.12, 00:38
              zawsze możesz wymienić sobie na większe, bo mieszkania stoją nie wykupione i jest w czym wybierać, deweloper pewnie chętnie wymieni mniejsze mieszkanie na większe, ostatecznie to dodatkowa kasa, przy takim deficycie nabywców. ;oPPP

• Gość: gość Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: 212.160.172.* 15.03.12, 09:57
                Martwi mnie, że RE jak widać w ogóle nie chce sprzedawać mieszkań... albo to Klient ma za wszelką cenę pokazać, że mu zależy na kupnie mieszkania, coby z ceny zbytnio nie zejść.
                A jak wobec tego brak zaangażowania w sprzedaż wykazywany przez RE wpłynie na oddanie budynków w terminie?
                Czy to na prawdę bardziej opłacalne "trzymać" mieszkania na pusto (z niespłaconym kredytem zaciągniętym pod inwestycje) niż zaoferować atrakcyjniejszą cenę i zastosować taktykę PROKliencką?

Nie lubię narzekać, ale zainteresowanie powinno być obustronne.
                • Gość: Sir Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.aster.pl 15.03.12, 20:28
                  Hm, na biednego developera nie trafiło. ;->
                  Poza tym w księgowości kreatywnej zawsze można wykazać stratę, co czasem jest bardzo przydatne, więc narzekanie na brak zrozumienia dla potrzeb klienta jest jakby z innej bajki.
                  Polityka, polityka...
            • Gość: bmalutka Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.aster.pl 27.03.12, 20:18
              witam
              mam pytanie jak duże mieszkanie kupiłeś i jaką udało sie wynegocjować cenę
              pozdrawiam
              • Gość: olo Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.aster.pl 31.03.12, 00:07
                martwi mnie, że założono tzw. spółkę celową, w formie Sp. z o.o. prawdopodobnie do realizacji tej inwestycji. Wystarczy dokładnie przeczytać umowę, kto jest stroną umowy. Nie jest to Re... itd., tylko jakaś Evolution One Sp. z o.o. To daje do myślenia, czyżby w ten sposób zabezpieczyli się, gdyby inwestycja okazała się klapą? Trudno powiedzieć, czy ma to jakieś znaczenie.
                • Gość: marta Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.msz.gov.pl 10.04.12, 12:48
                  Witam,czy ktos z panstwa zakupil mieszkanie w budynkuD?Czy dostaliscie panstwo informacje przed zakupem,ze bedzie stawiany budynek miedzy bud D a Miedzyborska 13?tam juz jest ciasno a wlasnie ogrodzono teren i ma tam byc kolejna inwestycja.W biurze odpowiedziano mi ze informacje dostawali wszyscy_ja jej nie otrzymalam mimo pytan,malo tego biuro nie wie ilu pietrowy ten budynek ma byc?!
                  • Gość: Gość Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: 67.159.5.* 10.04.12, 22:35
                    Za bardzo mnie to nie dziwi, skoro pozostałe bloki mają szybki podgląd do sąsiednich budynków to czemu właściciele z D mieli by być pokrzywdzeni.
                    Odnośnie wysokości to możesz być pewna iż będzie on miał tyle samo pięter co sąsiednie budynki (6-7?), działka jest mała a kasy trzeba wydębić jak najwięcej.
                    Jeżeli działka na której powstaje ten nowy twór ma osobną KW to generalnie nie muszą Ciebie o tym wogóle informować, bo to działka kogoś innego i może sobie na niej budować wszystko to co zezwala MPZP.
                  • Gość: Kuba Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.12, 00:20
                    Ja zakupiłem mieszkanie w budynku "D" ale nic nie wiem by był stawiny budynek pomiędzy Międzyborską 9 a 13. Troche martwi mnie natomiast domek z czerwonej cegły, który straszy mnie tuż przed oknami...
                    • Gość: marta Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.msz.gov.pl 07.05.12, 10:43
                      Nowa inwestycja obok juz powsrtaje,wykopano dziure i ogrodzono,budynek bedzie mial 7 pieter i balkony od strony bud D,wiec niestety okno w okno.Widze ,ze nie jestem jedyna osoba,ktorej firma nie raczyla poinformowac o planie zagospodarowania okolicy mimo pytania o to.Malo tego dowiedzialam sie od pan w biurze ze informowano wszystkich!!!tylko nie mnie
                      • Gość: xanto Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.12, 21:25
                        Jakoś mi was nie żal, że deweloper was robi jak chce, bardziej żal mi ludzi, którzy mieszkają na sąsiednich osiedlach, którym ta budowa znacząco popsuła komfort życia.
                        • Gość: marta Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.acn.waw.pl 09.05.12, 22:04
                          Jakos za empatyczny to Ty nie jestes,a przeciez ci co juz mieszkaja tez kiedys kupowali nowe mieszkanie i tez " ich" budowa przeszkadzala i psula krew tym juz mieszkajacym,prawo zycia,czyz nie?Teraz "nasza budowa" szkodzi a potem nam beda "szkodzic" inne.Ja moge tylko zalowac,ze nie poczekalam na wejscie nowego prawa budowlanego,bo bylabym chroniona ,ale coz ces't la vie...Chodzilo tylko o to ze niby taki prestizowy developer a nieuczciwy jak inni.
                          • Gość: xanto Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.12, 01:19
                            Mylisz się, dopóki libretto nie postanowiło sie po chamsku rozepchnąć łokciami między istniejącymi osiedlami to była jako taka przestrzeń i nikt sobie w okna nie zaglądał i smrodów z patelni sąsiada nie wąchał. Zadziwia tylko, delikatnie pisząc, brak rozsądku i krótkowzroczność nabywców mieszkań, na tym libretcianym blokowisku, bo widząc to co wyszło z ziemi powinni ominąć szerokim łukiem tę zgoła "japońską" koncepcję budowlaną. ;-> A jak ktoś już baaardzo chciał zamieszkać w tej okolicy, która staje sie coraz brudniejsza i coraz bardziej uciążliwa, to mógł kupić sobie mieszkanie "z odzysku" na okolicznych osiedlach, przypuszczam, ze nawet mieszkanie o wyższym standardzie niż to nowe.
                            • Gość: Kuba Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.12, 12:55
                              Ręce opadają jak się czyta coś takiego... skoro inwestor zakupił działkę, to w ramach obowiązujących przepisów prawa może się na niej wybudować. Naiwnością byłoby sądzić, że na działce pod nr 11 nic nie powstanie... każdy zdrowo myślący człowiek wiedział, że to tylko kwestia czasu. Więc wypowiedzi w stylu inwestycja zabrała nam "nasz" widok i olaboga jacy to oni źli a my pokrzywdzeni są po prostu śmieszne. Nie podoba się, to proponuję kupić działkę w kampinosie i będzie po sprawie.
    • Gość: ... Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.12, 23:29
      up...
      • Gość: mieszkaniec Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.play-internet.pl 01.07.12, 14:31
        Witam,
        Ja kupiłem mieszkanie w budynku A, w momencie gdy w tym miejscu była tylko dziura. Dlatego inwestycje obserwuje dokładnie od tamtej pory i póki co (odpukać) wszystko idzie zgodnie z terminarzem. Problemów żadnych nie miałem z zakupem, Panie z biura sprzedaży zawsze były miłe, można negocjować i nie było problemów z żadnymi potrzebnymi papierkami, które bank odemnie chciał. Nawet kiedy bank przedłużał czas oczekiwania na różne dokumenty, Panie szły mi na rękę również w miarę możliwości przedłużając terminy. Co do samego mieszkania jestem prawie zadowolony, widok z okna na ulice kompasową jest ładny, widac tez park, bałem się że moje okno bedzie zbyt blisko ulicy, ale to tylko wrażenie kiedy obserwuje się z dołu, z góry jest ok. Osobiście wydaje mi się że tylko ten budynek w kształcie trójkąt to troche porażka. Bez niego byłoby więcej miejsca.
        Póki co, jedyne co mnie martwi to małe zaintresowanie, wg strony duzo mieszkan jest nadal wolnych. Mam nadzieje że to nie bezie przyczyną jakiś problemów albo wyższego czynszu...
        • Gość: Marek Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.ip.netia.com.pl 16.07.12, 14:57
          siup do góry
          • Gość: muti Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: 195.242.138.* 18.07.12, 15:24
            wszystkim co kupili lokale i mieszkania wspolczuje, sasiednie wspolnoty juz wnosza sprawy do organow instekcji budowlanych, starazy pozarnej, sadu o odszkodowania wiec, czynsze musza Wam wzrosnac no bo przeciez RE nie bedzie tych kosztow, bardzo duzych ponosic.
            Ale na ludzka glupote nie ma leku.
            ciekawy jestem jak bedzie z odbiorami budynkow skoro budynek A ma wejscie zbyt blisko sasiednich budynkow.
            • Gość: zero Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.12, 15:49
              Dadza w łape komu trzeba i dostana czego chca, pewnie tak jak z pozwoleniem na budowe.
              • Gość: M. Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.12, 20:11
                Ciekawe, jak cała sprawa się skończy.

A swoją drogą, Muti, czy jesteś może z jednej z sąsiednich wspólnot, że tak dobrze się orientujesz w pozwach?

Dla mieszkańców sąsiednich bloków, to osiedle (głównie bloki A i B) to faktycznie "mały odcisk".
                • Gość: mieszkaniec Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: 195.8.217.* 24.07.12, 15:11
                  tam jest cała masa budynków, dośc blisko siebie, więc co jest nie tak z tym nowym? Własnie zburzyli ten konterener w którym było biuro, od razu jest wiecej miejsca na chodniku, dorzucą kostkę i, trawnik i bedzie ok. O co wam ludzie chodzi? Poza tym ktoś tam pisał, że drogi pożarowej nie bedzie, PRZECIEŻ JEST jak BYK!
            • Gość: mieszkaniec Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: 195.8.217.* 24.07.12, 15:12
              mówiąc o głupocie masz na myśli developera czy ludzi którzy chca mieć swoje mieszkanie? Mi na razie nic z projektu nie przeszkadza i uważam że jest ok.
              • Gość: mieszkaniec Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: 195.8.217.* 24.07.12, 15:17
                ps. poza tym jesli macie mieć do kogoś pretensje o cała inwestycje to miejcie do organów, które wydały pozwolenie na budowę! ok? Przecież mogli tam zrobić trawnik czy coś, a skoro developer dostał pozwolenie to dobrze dla niego. Jesli ktos tu zawinił to chciwe miasto. A ja będe się cieszył moim pieknym (najpiękniejszym w okolicy) budynkiem i będe mial wszsytkich hejterów z okolicznych mieszkań głęboko... w nosie :)
                • Gość: Sąsiad Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.home.aster.pl 24.07.12, 21:11
                  Będziemy się cieszyć wspólnie Drogi Sąsiedzie :)
                  • Gość: Maciek Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.ip.netia.com.pl 26.07.12, 14:32
                    No to jest nas już co najmniej trzech... :)
                    • Gość: Artur Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.12, 22:51
                      I wszyscy w budynku "A"? :) Jak nie wytoczą deweloperowi sprawy sądowej za odsączanie gruntów, zapadanie się płyt chodnikowych, zasłonięciu widoków z balkonów przyległych budynków, za brak drogi przeciwpożarowej, etc., a tym samym deweloper wyda nam klucze to trzeba będzie urządzić imprezę ;)
                      • Gość: mieszkaniec Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: 195.8.217.* 30.07.12, 18:03
                        co wy z tą drogą pożarową? przecież stoi tam jak JAK BYK!!
                        • Gość: Artur Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.12, 20:31
                          W tym rzecz, że niektórzy jej nie widzą.
                          • Gość: xeton Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.12, 21:49
                            Trudno zobaczyć, jak jest tylko z jednej strony, a z drugiej strony nie ma. ;-P
                        • Gość: Michał Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.csioz.gov.pl 11.01.13, 12:19
                          Witam, mam pytanie w sprawie mieszkań na Międzyborskiej 11. jest możliwość negocjacji ceny? jestem mocno zainteresowany zakupem mieszkania 57 metrów. Jeżeli tak to na jakim poziomie? na ile można realnie zejść z metra? Dziękuje za wszelkie cenne informacje i pozdrawiam!
            • Gość: xeton Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.12, 22:41
              Uważam, że powinna być też skarga do służby hydrogeologicznej, bo tak intensywny drenaż, który odbywał się i odbywa (woda jest zrzucana wprost do kanalizacji) na osiedlu libretto spowodował opadanie gruntu, odkształcenia nawierzchni (pękanie i zapadanie chodników i ulicy) i... zasychanie drzew owocowych (płytki system korzeniowy) w pobliskim parku.
    • Gość: ja Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.home.aster.pl 06.08.12, 09:19
      Developer niepoważny, dramat jeśli chodzi o odległość między budynkami. W życiu bym nie poleciła tego typu inwestycji !!!! Szkoda pieniędzy.. i nerwów
      • Gość: K. Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.12, 19:50
        Piszesz, że szkoda nerwów, miałaś może jakieś kontakty z developerem?? Jeżeli tak, opowiedz o nich proszę.
      • Gość: Radek Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.12, 22:16
        w przypadku budynków: "a" (z widokiem na ul. kompasową) i "d" (z widokiem w kierunku ul. kakowskiego) to odległości między sąsiednimi nieruchomościami są znośne. A co do kontaktu z developerem to określiłbym go jako tradycyjny tzn ani zły ani jakoś specjalnie oszałamiający.
    • Gość: Dzień dobry Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.12, 13:39
      Czytając część wpisów, nasuwa mi się na myśl jedno zdanie...
      Haters gonna hate.
      Skąd w ludziach tyle nienawiści?
      Wielcy przeciwnicy osiedla Międzyborska - czy to jest jakaś wasza prywatna krucjata? Jesteście wkurzonymi sąsiadami, czy konkurencją? A może kupiliście mieszkanie na os. Saska i chcecie za wszelką cenę udowodnić swoją rację? Tylko po co? Każdy człowiek ma wolną wolę i prawo do wydawania swoich pieniędzy na to, co mu się podoba.
      Tak, jestem nabywcą mieszkania na Międzyborskiej, w budynku D. Byłem w mieszkaniu, widok z okna jest w porządku. Jest też ciszej niż w moim obecnym miejscu zamieszkania i raczej tak pozostanie na dłuższy czas, bo w przeciwieństwie do os. Saska, nikt nie planuje od Międzyborskiej nowej arterii. To był główny powód wykluczenia tamtego osiedla przy wyborze nowego mieszkania.
      Okolica jest w porządku, jeziorka, sklepy, szkoły. Blisko do Centrum, szczególnie szybko dojechać można komunikacją miejską, dzięki buspasowi.
      Poza tym osiedle nie wygląda jak typowe wielkie blokowisko.
      Minusem jest ciasnota, ale akurat przy budynku D już tak jej nie widać, bo od południowej strony odległości są większe. Cieszę się, że nie wybrałem mieszkania z drugiej strony, wtedy pewnie byłbym w gronie wkurzonych na nowego dewelopera, który stawia tam kolejny budynek...
      Kontakty z developerem są raczej normalne, a co do umów - polecam negocjacje zarówno umowy jak i ceny.
      Pozdrawiam przyszłych sąsiadów i wszystkich hejterów;)
      • Gość: Gość Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.ecatel.net 17.08.12, 16:10
        Życzę Tobie aby mieszkało się Ci jak najlepiej ale forum jest też po to aby każdy mógł przeczytać, zazwyczaj o minusach danej inwestycji bo wszystkie możliwe plusy na pewno usłyszysz w biurze sprzedaży. Dojazd autobusem do centrum jest okay, 24h tesco, lekarz (orlik), kościół :).

Z twojej wypowiedzi wynika że osiedle ma same plusy, jak byśmy to już gdzieś słyszeli?
        Oczywiście poza drobną ciasnotą ale czy to nie właśnie od strony południowej przed D jest plac budowy pod nowy twór?

Nowaka Jeziorańskiego może nie będzie trasą tysiąclecia (obok saskiej) ale już jest i będzie dobrą alternatywą dojazdową do Bora (przecinka właśnie przy os. Saska) i ruch będzie większy więc lepiej się do tego już przyzwyczajać.
        Twoje wypowiedzi się wykluczają, piszesz o blokowisku i zaraz o ciasnocie. Jak opisujesz tylko tą inwestycje to 4 bloki to faktycznie małe 'blokowisko' ale biorąc pod uwagę te które tam już stoją i gęstość zabudowy do blokowiska już mu tak dużo nie brakuje.
      • Gość: wściekła Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.12, 01:48
        Nie wiem skąd w tobie przekonanie o nienawiści ludzkiej. Może po prostu ludzie są wścieki na chciwego dewelopera (ciasna zabudowa z wyzyskaniem jak największej powierzchni pod mieszkania), który ma w nosie "tubylców" i w znaczący sposób pogorszył im warunki życia?
        Zagęszczenie budynków spowodowało to, że część "starych" mieszkań została zacieniona i na pewno słońce nie dociera juz do nich, spowodowało też przede wszystkim to, że spadła cena tych mieszkań i są trudniejsze w sprzedaży. Dodatkowy smród spalin, dodatkowe gęby do obsłużenia w przychodniach, które już w tej chwili pekają w szwach i można takie przykłady mnozyć w nieskończoność.
        Masz prawo wydawać swoją kasę w sposób w jaki masz fantazję, tylko dzięki takim bezmyślnym nabywcom jak ty, deweloper może żyć dostatnio, nie martwiąc się zbytnio ani o ciebie ani o mieszkańców sąsiednich osiedli, bo liczy się szmal, który zainkasują od ciebie i nic więcej.
        Ciesz się swoim mieszkaniem jak najdłużej, bo na pewno nie będziesz w stanie go sprzedać za kasę jaką w nie wsadziłeś.
        • Gość: K. Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.12, 10:54
          " dodatkowe gęby do obsłużenia w przychodniach, które już w tej chwili pekają w szwach i można takie przykłady mnozyć w nieskończoność " - nie mam pojęcia skąd tamtej osobie mogło przyjść do głowy przekonanie o nienawiści ludzkiej, przecież ten post jest pełen serdeczności dla drugiego człowieka ...

Podsumowując odległość pomiędzy budynkami. W Warszawie jest pełno inwestycji, w których bloki są równie blisko siebie. Jako przykład podam choćby "Capital Apartments" na Giełdowej, czy "Osiedle przy Promenadzie". Niestety, ale czasy budowania przemyślanych osiedli odeszły, ponieważ liczy się pieniądz i tego się nie zmieni ... Całe miasteczko Wilanów to jedno wielkie okno w okno ...

Podstawowy problem osiedla, którego dotyczy temat polega na tym, że nie ogranicza ono jedynie samego siebie, a przede wszystkim osiedle sąsiednie, stąd tyle dyskusji na ten temat.
          Z jednej strony rozumiem wściekłość ludzi, którym pogorszono warunki życia, z drugiej ... mogli się tego spodziewać ...

Pozdrawiam,
          K.
    • Gość: sołsoł Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.12, 20:28
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie do tych, którzy kupili tam mieszkanie, bo są pewnie najlepiej zorientowani.
      Wiadomo co się dzieje na budowie? Kończą już? Kiedy będą odbiory?
      Zastanawiam się nad kupieniem mieszkania w bloku A, tylko nie wiem jak to czasowo wygląda...
      Pozdrawiam
      • Gość: Artur Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.dynamic.chello.pl 30.09.12, 10:02
        Odbiór mieszkań powinien zacząć się w październiku. W tym momencie na budowie trwają prace wykończeniowe i porządkowe. Blok "A" to chyba najmądrzejsa inwestycja.
      • Gość: mieszkaniec Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: 195.8.217.* 01.10.12, 12:54
        Odbyły się niedawno drzwi otwarte, mozna się było wszystkiego dowiedzieć i zjeć troche dobrych rzeczy za darmo :) a także zwiedzić przykładowe mieszkanie już wykończone w budynku B. Ja byłem, jestem bardzo zadowolony, wszystko wygląda zupełnie inaczej niż 'z zewnątrz' nikt nikomu nie zagląda w okna, znalazł się także miejsce na plac zabaw, ja kupiłem w budynku A, chyba najlepszy wybór moim zdaniem, oglądałem je równiez juz w środku, jestem po odbiorze technicznym, jestem bardzo zadowolony, teraz czekam na uprawomocnienie pozwolenia na uzytkowanie, panie z biura mówiła że jakoś w ciągu tygodnia, mam nadzieje że nie bedzie opóźnień...
    • selinawaw Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu 21.11.12, 23:48
      Ja mieszkam na osiedlu po drugiej stronie i mam okna na tą budowę. Powiem wam jedną rzecz mam ciemno jak w Rumunii. Słońce dociera dopiero późnym popołudniem. Ale to samo jest z tym nowym blokiem przede mną.
      Niestety trzeba było założyć żaluzje na oknach. Najgorzej jest wieczorem bo jak zapalisz światło to wszystko widać. Trudno się przyzwyczaić.
      A! okna rzeczywiście są przestronne w tym osiedlu bo z mojego okna przez okno na przeciwko widzę blok po drugiej stronie. Miodzio!

• Gość: tomy Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.rtr.bait.pl 03.02.13, 23:18
      witam,

interesuje mnie cena za m2 w tej inwestycji - jak ona się obecnie kształtuje ?

Z góry dzięki za info.
      • Gość: xyz Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.lukman.pl 19.02.14, 20:10
        Tyle za ile wylicytujesz. spóleczka kończy inwestycje i będzie się zwijać.
        Ceny pojda w dol
        Zwróćcie uwagę na szerokość miejsc postojowych. Zgodnie z PRAWEM budowlanym muszą mieć min 230cm przy drodze dojazdu 550 oraz 250 przy 5m.
    • Gość: gość Re: Libretto - Międzyborska 11 - Reiffeisen Evolu IP: *.play-internet.pl 13.05.14, 12:21
      Cześć Wam! Fajnie, że wątek taki rozwinięty :), ja przymierzam się do kupna mieszkania właśnie tam. Tzn jeszcze się rozglądam ale podoba mi się bardzo lokalizacja, jeziorko, galerie a dla mieszkańców osiedla fitness. Od centrum na tyle daleko, że można odpocząć od zgiełku a na tyle blisko aby w kilka chwil dostać się do środka Wwy. Może będziemy sąsiadami? ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka