Gość: amon IP: *.modlinairport.pl 02.01.11, 10:51 jakieś opinie na temat tego dewelopera? jakie mają pusy i minusy? chodzi mi o stronę prawną oraz stan techniczny budynków. dziękuję z góry za podzielenie się swoimi spostrzeżeniami:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: steady_at_najx Re: Dom Development IP: 46.112.65.* 02.01.11, 11:30 WON. Naganiacza wywącham na kilometr. Tu jelonków już nie znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amon Re: Dom Development IP: *.modlinairport.pl 02.01.11, 11:53 chcę kupić u nich mieszkanie przy ratuszu na Bemowie. offtopy sobie daruj. nie orientuję się w deweloperach wiec nie wiem co nich sądzić. Odpowiedz Link Zgłoś
heheheheh Re: Dom Development 02.01.11, 13:30 Cóż tacy jak wszyscy lub większość developerów, jak się będziesz zastanawiał i wybierał mieszkanie u nich to ci nieba przychylą, jak kupisz jesteś niepotrzebnym balastem. Wprawdzie ich wykonawcy nie stawiają ścianek z kartongipsu ale sąsiadów słychać bardzo dobrze. Droga kancelaria notarialna, drogie zarządzanie nieruchomością do czasów ukształtowania wspólnoty, drogie zmiany projektowe w lokalu przed wybudowaniem....Swoją drogą przyimek "przy" dzięki marketingowcom DD nabiera nowego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amon Re: Dom Development IP: *.modlinairport.pl 02.01.11, 14:20 o co chodzi z drogim zarządzaniem nieruchomością? wysoki czynsz czy coś jeszcze? a jakość ścian - czy jakoś to odstaje od normy czy tak się teraz buduje? dzięki za odzew!! Odpowiedz Link Zgłoś
kocica_ewela Re: Dom Development 02.01.11, 16:16 chcesz kupic? moja odpowiedz - nie nie chcesz :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amon Re: Dom Development IP: *.modlinairport.pl 03.01.11, 11:32 zgadza się, powoli nie chcę:) odgrzebałem wczoraj jakiś wątek o DD, z tego forum, co prawda dotyczy głównie inwestycji z Białołęki, ale włos mi się jeżył na głowie jak to czytałem. jeśli z każdym deweloperem tak jest to ja dziękuję - zamieszkam pod mostem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Dom Development IP: 178.73.28.* 03.01.11, 13:04 Nie lepiej się budować? Pracę i tak masz poza miastem co z tego co widzę po IP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amon Re: Dom Development IP: *.modlinairport.pl 06.01.11, 09:01 Biorę to pod uwagę, być może sytuacja mnie zmusi do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio Re: Dom Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.11, 09:36 Łatwo pójść w totalną negację. Wiadomo, że DD to deweloper z niższej półki idący w tanie budownictwo. Ale właśnie... dzięki temu jest tani! Poza tym jest jednym z bezpieczniejszych deweloperów jeżeli chodzi o ryzyko upadłości. Dodam że kupiłem mieszkanie w lokalizacji „przy ratuszu” i póki co nie jestem traktowany z buta. Jestem upierdliwym klientem i jak na razie jeszcze odbierają ode mnie telefony i odpisują na maile... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Dom Development IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.04.12, 21:38 mam mieszkanie w marinie mokotów odebrałam o czasie wsztstki ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolny Re: Dom Development IP: *.centertel.pl 08.04.12, 22:08 współczuje, mieszkanie za parkanem - marina, białołeka, rakowiecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.r. Re: Dom Development IP: *.play-internet.pl 08.04.12, 22:29 jeżeli chodzi o aspekty prawne, to niedawno (październik 2011 r) mieli postępowanie przed UOKiKiem za stosowanie niedozwolonych klauzul umownych. Warto więc dokładnie sprawdzać zapisy umowy. pozdrawiam a.r. www.prawnicy-nieruchomosci.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silver Re: Dom Development IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.12, 13:26 no to jak juz minie gwarancja to zapłaczesz rzewnymi łzami. Pchają tam badziewne włoskie czy hiszpańskie domofony, które jakoś dziwnie szybko zaczynają się psuć zaraz po gwarancji a każda naprawa kosztuje krocie. Jak zwykle rżnie się głupich Polaków na kasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Dom Development IP: *.clienti.tiscali.it 07.09.12, 14:52 Ja jeszcze nie odebrałem mieszkania na osiedlu Adria a już mam z DD problemy. Zgłosiłem usterkę w moim lokalu, którą zauważyłem w czasie dni otwartych, kiedy miałem możliwość wejść do mojego mieszkania. Inżynier obecny na budowie sam przyznał, że jest to poważny błąd w projekcie, który uniemożliwia normalne użytkowanie łazienki. Od czerwca trwa wymiana korespondencji z DD. Wg dewelopera, skoro tak było na planie to oni nie mają zamiaru nic z tym zrobić. Na moje pytanie jak wyobrażają sobie urządzenie w tej sytuacji łazienki nie odpowiadają. Ktoś na tym forum postawił tezę, że DD jest obecnie gorszym deweloperem niż niesławny JW Construction i po moich doświadczeniach z nimi, niestety muszę się z tym zgodzić Odpowiedz Link Zgłoś