Gość: Zenek Rap IP: *.subscribers.sferia.net 20.01.11, 22:34 Szukając dużego mieszkania w Centrum natrafiłem na tą ynwestycję. Merytorycznie proszę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sandra i Oliver [...] IP: *.play-internet.pl 20.01.11, 22:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kredycik-i-wio Re: kamienica ordynacka 20.01.11, 22:51 Inwestycja, jak inwestycja, przecież to stara rudera po remoncie. Generalnie pierdzielenie, że tam jest miło i cicho to ściemy standardowe. Ale jeśli ktoś chce mieszkanie w centrum i nie przeszkadza mu hałas (Tamka!) i bajzel pod ynwestycją (regularna bitwa o miejsca parkingowe) i lubi stare kamienice to czemu nie. Tylko pewnie cena jest na maksa zaporowa, a skoro już tu jesteś to nas oświeć - ile chcecie? Z 12 z metra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Rap Re: kamienica ordynacka IP: *.subscribers.sferia.net 21.01.11, 14:57 Ile chcemy? - mogę odpowidzieć ile możemy dać: max 8 tys/m , wycenione są na ok 12-13 tys/m. Ceny chyba nierealne ale dla mnie lokalizacja dla mnie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
kot.pik Re: kamienica ordynacka 21.01.11, 15:30 Nierealna jest Twoja cena - 8000/m2. Odpowiedz Link Zgłoś
kredycik-i-wio Re: kamienica ordynacka 21.01.11, 15:41 To i tak staniało, bo jeszcze rok temu duże mieszkania były wystawiane tam po 15 z metra. Ponieważ nie sądzę by właścicielem był taki gołodupiec jak ci co chcą kupić, więc pewnie pole do negocjacji jest małe, jak Cię nie stać to nie kupisz. 8 w centrum to nierealne marzenie, chyba, że wyburzą i postawią 150 piętrową wieżę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Rap Re: kamienica ordynacka IP: *.subscribers.sferia.net 21.01.11, 17:10 Napisałem że 8 tys za m bo jak bym napisał że 10 tys to by napisali że jestem jelonkiem. Znam realia i wiem jakie tam są ceny ale wywołałem temat bo interesują mnie merytoryczne opinie, może ktoś też chce kupić lub ma doświadczenia z tym developerem. Ja powiem tylko że pani z biura sprzedaży,z którą się kontaktowałem trochę dziwna. Może znacie jakąś alternatywę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Trio - Stawki - niskie piętra IP: *.play-internet.pl 21.01.11, 17:37 Są mieszkania po ponad 9 tys/m (2) - zob. domoklik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Trio - Stawki - niskie piętra IP: *.181.119.79.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.11.11, 14:45 Zapraszam na stronę tej kamienicy, gdzie są i będą wymieniane spostrzeżenia i aktualne informacje. www.kamienicaordynacka.com/ i forum forum.kamienicaordynacka.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojo Re: kamienica ordynacka IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.12, 20:05 * 1,5 !!!! za brak wylewek i tynków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziap Re: kamienica ordynacka - ostrzeżenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.11, 18:23 Znam tę kamienicę od "podszewki" Kamienica jest powierzchownie odpicwywana, a fundamenty są w katastrofalnym stanie. Ogladając apartamenty proszę koniecznie kazać sobie pokazać piwnice,których remont nie jest przewidziany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: kamienica ordynacka - ostrzeżenie IP: *.181.119.79.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.11.11, 14:46 Zapraszam na stronę tej kamienicy, gdzie są i będą wymieniane spostrzeżenia i aktualne informacje. www.kamienicaordynacka.com/ i forum forum.kamienicaordynacka.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: kamienica ordynacka - ostrzeżenie IP: 213.70.98.* 24.11.11, 12:43 Nowe informacje na temat dachu wraz z dokumentacją zdjęciową na forum.kamienicaordynacka.com Pozdrawiam, Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andi ostrzeżenie IP: *.233.net.uw.edu.pl 16.03.12, 19:11 chyba rzeczywiście warto uważać. o fundamentach nie napisali na swojej stornie/forum ani słowa, więc pewnie tylko odpicowują z zewnątrz. co do tego odpicowywania to ja bym uważał, bo biorą się za to ludzie, którzy w życiu czegoś takiego nie robili. okolica urokliwa, ale lepiej poszukać czegoś lepszego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warto_poczytac Re: ostrzeżenie IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.13, 00:44 Wpis mieszkanki z lutego 2013 mówi wiele: "W akcie notarialnym wpisane było, że do końca 2012 r zakończy się remont,a spółka zapewniała, że elewacja będzie zakończona jesienią. Tylko do tej pory nic nie zrobili. Sprzedając mieszkania pokazywali wizualizacje marmurów, klatek itd. i owszem są marmury... ale bloki a nie takie jak były na zdjęciach... wiadomo najtańsze, a jeszcze do tego uszkodzone zanim zostały położone. Ale spółka odebrała od wykonawcy.... Pan Grykin powinien pofatygować się i osobiście zobaczyć co jest, a co obiecywał.... Stanowczo odradzam kupowanie tam mieszkań! Miejsce fajne, ale nikt Państwu nie powie, że po kupnie, czynsz podniosą o 100% na fundusz remontowy. Czyli kupując po 12 tyś, za metr ruderę mają Państwo obiecane, że to już jest cena z remontem, a później oszuści obciążają kolejnymi kosztami i w rezultacie płaci sie 2 razy za to samo. Nawet pracownicy tej spółki wytoczyli im proces sądowy i mówią, że zrobili ludzi w konia sprzedając te mieszkania. Teraz planują się wzbogacić chcąc zaadoptować całe poddasze na mieszkania i oczywiście sobie sprzedają to po 1900zł, a części wspólne na klatkach po 35oozł. Jak można to ocenić:mafia! Ostrzegam bo spółka zaczęła budować Piano na Powiślu." forum.kamienicaordynacka.com/viewtopic.php?f=10&t=6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: ostrzeżenie IP: *.rdns.100tb.com 09.10.13, 13:59 Witam, Byłem, oglądałem, rozmawiałem. Ogólnie kamienica robi wrażenie, ale jak się zacznie przyglądać dokładnie, to jest to wszystko robione najtańszym kosztem i byle jak. Marmury to raczej tylko leżały obok prawdziwych kamieni i już są całe zniszczone. Do tego jakiś wyżelowany Pan w długich włosach mówi mi, że będą apartamenty na strychach, i że będzie cudnie, i ah i oh. Wchodzę do piwnić, a tam tragedia na całości. Ta kamienica nie zniesie następnego piętra!! O zgrozo wspominał ten sam pan z żurnala o zabudowie kamienici i podziemnym parkingu! I ten parking mnie przeraził z faktami, jakie zobaczyłem w tej piwnicy i jakości fundamentów. Dla mnie to ta kamienica jest rujnowana świadomie za pogonią za zyskiem ze sprzedaży. Nie polecam, zwłaszcza gogusiów wylakierowanych i wytapetowanych. Pozdrawiam, Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: ostrzeżenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.13, 11:10 ja tu czegoś nie rozumiem. Przecież to jest historyczne centrum. własność narodowa. Patrzę na te zdjęcia z trudem. gdzie jest konserwator zabytków. Gdzie jest nadzór budowlany? Ku... co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
staniszewski1987 Piękne miejsce 18.11.13, 13:15 jestem z okolicy i dla mnie to jeden z pozytywnych przykładów wokół tego, co się dzieje w Warszawie. Wyremontowali wnętrza, wiem by byłem w środku. Zazdroszczę, bo u nas niestety nie. Będą robili elewację. No tylko mieszkać w takim budynku. I co zazdrościć ludziom, że będą mieszkać w nowym naddaszu, no piękne miejsce, z historią, piękny widok, spokój. To przecież dobrze, że pojawią się nowi mieszkańcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anastazja Re: Piękne miejsce IP: *.rdns.100tb.com 31.01.14, 12:56 Proszę nie zazdrościć tym ludziom. Gdyby Pan był świadom co oni przechodzą i jak ich inwestor urządził wprowadzając w kilkumilionowe długi, to by się Pan zastanowił nad pisaniem takich tekstów. One prowadzą tylko, do zaciemniania sytuacji, i wpędzania następnych ofiar kupców mieszkań od spółki czyli inwestora. Radzę wszystko mieć na piśmie u notariusza, oraz weksle inblanco. Odpowiedz Link Zgłoś
staniszewski1987 Re: Piękne miejsce 19.02.14, 12:32 trochę wierzyć mi się w to nie chce, bo tu połowa tych negatywnych komentarzy pisana jest z tego samego IP i raz ktoś jest kobietą, raz mężczyzną... oceniam to co widziałem, choć rzeczywiście nie mieszkam, ale zdanie wyrazić mogę. szkoda, że dla mieszkańców obecne marmury są niewystarczające. polecam Pragę i klatki schodowe nieremontowane od wojny. tam ludziom by obecne marmury pasowały :) oceniam to co widziałem, nie umiem się odnieść do tych prywatnych wycieczek, które tu ewidentnie widać, że ktoś komuś na piętę nadepnął. i jeszcze pisze to samo z jednego konta, więc pewnie chodzi o jedną osobę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Re: Piękne miejsce IP: *.190.158.75.static.midphase.com 20.02.14, 15:34 Widać, że Inwestor, albo jakiś człowiek od inwestora się odezwał i próbuje zaciemniać. Proszę wskazać jakie to są ip, jak to forum ich nie udostępnia. Oczywiście, że ludzie się tutaj wypowiadają tak samo jak kobiety, lub mężczyźni. Co w tym dziwnego? A może to chodzi o gender? Co do murów i innych, to śmiem wątpić czy Pan Staniszewski je widział, niż zdjęcia retuszowane w fotoshopie :) Zreszta jak sam je robi i później je publikuje przy różnych artykułach jaka to piękna kamienica, to nie jest nic dziwnego. Zreszta Inwestor na tej kamienicy zarabia ogromne pieniądze, i Pan jest opłacany tak aby pisać, z różnych kont, różne teksty, byle tylko zrobić aurę niebiańskości wokół tej kaminicy, aby inwestor szybciej sprzedał, a Pan dostał premie :) Bo tak to działa.\ Reasumując. Developer ma swoją jedną osobę w wielu wcieleniach, która jest na etacie. Charakteryzuje się on pisaniem zawsze przerysowanych, idealistycznych i pięknych opini. I jest reszta innych ludzi, jak mieszkańcy, przechodnie, sąsiedzi, czy inni zainteresowani :) Którzy piszą stan faktyczny kamienicy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pzxcvb Kamienica Ordynacka - Ostrzeżenie!!!! IP: 184.95.55.* 30.03.14, 22:29 Oglądałam tam mieszkanie. Dwa światy. Jeden świat opowiadany przez prezesa spółki, który był nadzwyczaj pobudzony jak by ze 20 espresso naraz wypił. Opowiadał jakieś dziwne jego marzenia. Nie wzbudzał żadnego zaufania. Raczej człowieka, który jest we własnym świecie. No i druga sprawa, to jak te mieszkania wyglądają. Są w opłakanym stanie, popękane mury, słabe materiały którymi wykończono kamienicę. To wzbudza moje obawy, jako firmy która ma za zadanie tylko wyłudzić pieniądze. Za tym też przemawia, wypowiedz prezesa, który powiedział, że jak tylko sprzedadzą wszystkie mieszkania spółka celowa, która zajmuje się tą kamienicą zostanie zlikwidowana. Więc szukaj wiatru w polu "drogi" kliencie, gdy będziesz chciał egzekwować gwarancję czy rękojmie. Odpowiedz Link Zgłoś
p.anastazja Re: Kamienica Ordynacka - Ostrzeżenie!!!! 17.11.14, 14:28 Nie polecam. Emanuel Grykin to istny naciągacz, który tylko koloryzować potrafi. Do tego tuszuje jego przekręty z zadłużaniem wspólnoty Iwona Brodzik ze Status Nieruchomości! A Dorota Gruszewska to nic innego jak zwykły słup!!! Odpowiedz Link Zgłoś