Dodaj do ulubionych

Rodzina na Swoim - akcja mailingowa

20.03.11, 22:49
Witam,

serdecznie proszę o wsparcie inicjatywy mającej na celu szybsze uchwalenie nowelizacji ustawy dotyczącej programu Rodzina na Swoim, dziękuję!
stojeipatrze.blogspot.com/2011/03/sprawa-rns-akcja-mailingowa-komisja.html
pzdr
SiP
Obserwuj wątek
    • Gość: pierogi leniwe Re: Rodzina na Swoim - akcja mailingowa IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 23:26
      tutaj adresy mailowe, wystarczy skopiowac do paska adresow w emailu:

Leszek.Cieslik@sejm.pl, Witold.Klepacz@sejm.pl, Arkadiusz.Litwinski@sejm.pl, Aldona.Mlynczak@sejm.pl, Jozef.Racki@sejm.pl, skudron@mi.gov.pl, pstyczen@mi.gov.pl, Zbigniew.Rynasiewicz@sejm.pl, Wieslaw.Szczepanski@sejm.pl, Andrzej.Adamczyk@sejm.pl, Beata.Mazurek@sejm.pl, Kazimierz.Smolinski@sejm.pl, Janusz.Piechocinski@sejm.pl, Bronislaw.Dutka@sejm.pl, Kazimierz.Hajda@sejm.pl
      • Gość: list Re: Rodzina na Swoim - akcja mailingowa IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 23:27
        a tutaj tresc listu:

Szanowni Państwo,

kieruję do Państwa swój list, gdyż mają Państwo realny wpływ na przyspieszenie prac nad nowelizacją ustawy o finansowym wsparciu rodzin w nabywaniu własnego mieszkania. Niestety pomimo wielu obietnic składanych przez Pana Piotr Stycznia, Podsekretarza Stanu w Ministerstwie Infrastruktury w sprawie szybkiego uchwalenia nowelizacji tempo prac wyraźnie zwolniło w Komisji Infrastruktury. Mam nadzieję, iż nie jest to podyktowane nadchodzącymi wyborami parlamentarnymi i bliskie są Państwu sprawy budżetu państwa oraz prawidłowego funkcjonowania rynku nieruchomości w Polsce, w tym szczególnie zlikwidowanie wypaczeń.

Program, popularnie nazywany "Rodzina na Swoim", działa obecnie na złych zasadach, co prowadzi do wielu wypaczeń. Pod koniec roku 2010 głośno było w mediach o bulwersująco wysokich stawkach obowiązujących chociażby dla Miasta Stołecznego Warszawy.
        Polecam zapoznać się chociażby z tymi dwoma adresami w internecie:
        1. biznes.onet.pl/rodzina-na-swoim-czyli-jak-kupic-wille-za-pieniadz,18543,3708427,1,news-detal
        bądź:
        bit.ly/fFwL14
        2. biznes.onet.pl/kosztowny-blad-w-programie-rodzina-na-swoim,36941,3703639,1,analizy-detal
        bądź:
        bit.ly/fabEKY
        Niestety ostatnio ogłoszone dane, chociażby dla Województwa Mazowieckiego, jeszcze bardziej wypaczają stawki. Najnowsze dane wskazują, iż stawka obowiązująca dla Miasta Stołecznego Warszawy wyniesie ponad 9.800 PLN za m2. Nie tylko mnie jednego sprawa zbulwersowała, dla przykładu polecam następujące adresy internetowe:
        1. mieszkaniowy.blox.pl/2011/03/Najwyzsza-Izbo-Kontroli-na-pomoc.html
        bądź:
        bit.ly/eoT8vL
        2. warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,9281189,_Rodzina_na_swoim__w_Warszawie_rowniez_dla_bogaczy_.html
        bądź:
        bit.ly/dEyA1O
        Proszę zatem o przyspieszenie prac nad nowelizacją ustawy. Wraz z oficjalnym ogłoszeniem stawek od II kwartału 2011 sprawa na pewno trafi ponownie do mass mediów.

z wyrazami szacunku,
        wyborca i obywatel III RP
        • Gość: do dziela Re: Rodzina na Swoim - akcja mailingowa IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 23:29
          ludzie zrobta cos pozytywnego, 2 razy wytnij-wklej i zrobione:)
        • rumun_navigator Do poprawy. 20.03.11, 23:31
          Tylko czy znajdzie się choć jeden społecznik, który miałby chęci i skillwystarczający do poprawienia tej "polskawej" treści? Wątpliwe.... Niechaj więc to stanowi o sile tej społeczności. :)
          • Gość: do głąba Re: Do poprawy. IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 23:42
            szybko przybiegłeś. boisz się?
            • rumun_navigator Re: Do poprawy. 21.03.11, 00:19
              Wystraszę się, jak poprawisz tekst. To by świadczyło, że jesteście zdolni do przeprowadzenia jakiejś akcji innej niż ujadanie.
              • Gość: gość portalu poprawione IP: *.sds.uw.edu.pl 22.03.11, 11:55
                trochę wygładzony początek:

kieruję do Państwa ten list, gdyż mają Państwo realny wpływ na przyspieszenie prac nad nowelizacją ustawy o finansowym wsparciu rodzin w nabywaniu własnego mieszkania. Niestety pomimo wielu obietnic o szybkim uchwaleniu nowelizacji składanych przez Pana Piotra Stycznia, Podsekretarza Stanu w Ministerstwie Infrastruktury, tempo prac w Komisji Infrastruktury wyraźnie zwolniło. Mam nadzieję, że nie jest to podyktowane nadchodzącymi wyborami parlamentarnymi i bliskie są Państwu sprawy budżetu państwa oraz prawidłowego funkcjonowania rynku nieruchomości w Polsce, w tym szczególnie zlikwidowanie wypaczeń.

a teraz bój się rumunek naganiaczu :)
                • rumun_navigator Re: poprawione 22.03.11, 12:26
                  Cały drżę i oczekuje lawiny newsów prasowych o niesamowitym sukcesie akcji na FB :)
                  • Gość: gość portalu Re: poprawione IP: *.sds.uw.edu.pl 22.03.11, 13:05
                    rumun_navigator napisał:

> Cały drżę i oczekuje lawiny newsów prasowych o niesamowitym sukcesie akcji na F
                    > B :)

chyba ci się koleś coś pomyliło, bo w akcji nie ma nic o fejsie
          • Gość: gość portalu no patrz, a jednak się znaleźli IP: *.sds.uw.edu.pl 22.03.11, 13:25
        • Gość: świadomy obywatel Ten szkodliwy dla narodu rząd IP: *.aster.pl 21.03.11, 08:40
          powinien zostać odsunięty od władzy i rozliczony.
          • kocica_ewela Re: Ten szkodliwy dla narodu rząd 21.03.11, 08:50
            Gość portalu: świadomy obywatel napisał(a):

> powinien zostać odsunięty od władzy i rozliczony.

Dokladnie, kazda obietnica to rozliczenie, dla przypomnienia:
            - likwidacja abonamentu
            - jesienna ofensywa
            - likwidacja belki
            - 3x15
            - afera dorszowa!!!! 8 zeta a ile wzielie za rozwiazanie tej zagadki :D
            i inne bajki i fantasmagorie :D
            na zbity pysk kopnac ich ;)
            wpisujcie miasta!
    • Gość: wyborca Nie głosować na złodziei IP: *.aster.pl 21.03.11, 08:24
      banki, deweloperzy, Tusk, kolesie z infrastruktury = złodziejska ferajna
    • stoje_i_patrze Re: Rodzina na Swoim - akcja mailingowa 21.03.11, 08:57
      Poprawiona wersja stylistyczna na stronie, wraz z kompletną listą mailingową.
      stojeipatrze.blogspot.com/2011/03/sprawa-rns-akcja-mailingowa-komisja.html
      • Gość: jk Re: Rodzina na Swoim - akcja mailingowa IP: *.centertel.pl 21.03.11, 09:24
        Poszło, świetny pomysł!
    • Gość: obywatel Nic to nie da, władza się nie ugnie pod wpływem IP: *.aster.pl 21.03.11, 09:38
      krzykaczy, gołodupców, leniów, frustratów i całej tej biednej chołoty
      Pomimo to wysłałem.
      Pozdrawiam wszystkich, dla których dobro Narodu ma jeszcze jakieś znaczenie
    • rumun_navigator Re: Rodzina na Swoim - akcja mailingowa 22.03.11, 07:05
      Niestety wątek templariusza o grupie na facebooku wyleciał. A warto wspomnieć tę zacną inicjatywę, która wciąż oczekuje na choćby śladowe poparcie www.facebook.com/pages/%C5%BB%C4%85damy-likwidacji-Rodziny-na-Swoim/102330976514924

To jakby ktoś wątpił, że KZS to tylko garstka anonimowych krzykaczy.
      • Gość: templariusz Re: Rodzina na Swoim - akcja mailingowa IP: *.182.11.198.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.03.11, 09:52
        Dzięki Rumun, wierzę że dzięki Twojemu linkowi akcja zmieni się w masowy ruch społeczny.

• Gość: lenio Re: Rodzina na Swoim - akcja - zrobione! IP: 195.117.157.* 22.03.11, 10:18
      Choć w naszym zatomizowanym i zajętym sobą grajdołku mało jest pradwopodobny sukces - to ja jednak ciągle mam nadzieję.
      Popieram oczywiście - mailika już wysłałem
    • Gość: commendatore Re: Rodzina na Swoim - akcja mailingowa IP: *.play-internet.pl 25.03.11, 12:50
      nazistowski moderator usunął mój post w którym zaprezentowałem podstawy REALNEGO modelu wyceny własnego mieszkania, uwzględniającego jednostki satysfakcji krańcowej z nieskrępowanego pokrywania babiszona. Bez moich otrzeźwiających założeń i wyliczeń większość ludzi (95% to potakiwacze, followerzy) jest skazana na bełkot i brednie od 'ekspertów real estate' czy przekupionych dziennikarzyn. PROTESTUJĘ
      • lendo Re: Rodzina na Swoim - akcja mailingowa 25.03.11, 22:41
        to standardowa praktyka na tym formu ( usuwanie co bardziej niewygodnych dla developerów postów)
        wstaw jeszcze gdzies i daj linka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka