Gość: kolejarz IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.01.02, 16:39 Czy linia Kostrzyn - Krzyz jest dwu- czy jednotorowa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xgwiak Re: Pytanie IP: *.cvx33-bradley.dialup.earthlink.net 19.01.02, 18:09 Odp: A ile DWORCOW KOLEJOWYCH masz w zielonej stolYcy??????????????? Pozdrrrrrrrrrrr!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejarz Re: Pytanie IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.01.02, 22:08 pytam powaznie debilu! myslalem ze w Gorzowie sa jacys normalni ludzie a wyskakuje jakis... nie bede konczyl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xgwiak Re: Pytanie IP: *.cvx33-bradley.dialup.earthlink.net 20.01.02, 00:26 A ja powaznie pytalem o dworce w ZG bo nie wiem do ktorego wykupic bilet? Moze ZG Centralna a moze ZG Glowny, no wiesz tego, ktory jest najblizej ZielonoOgOrskieg Airportu Babimost. Pzdrrrrrrr!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Pytanie IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 20.01.02, 01:15 Facet się pyta motorniczego panie czy ten pociąg jedzie w prawo ,na to motorniczy odpowiada nie ,pociąg jedzie prosto tylko tory skręcają. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gregmi Re: Pytanie 20.01.02, 05:43 jedno ruskie rozebrali całą linię Kostrzyń-Kaliningrad, tfu Królewiec, jeszcze w 1945 i wywieźli zresztą, czego to ruskie wówczas nie wywieźli i bezsensownie nie zniszczyli? aż żal pomyśleć, bo był to piękny kraj za Niemca oczywiście, mam na myśli dobrego, normalnego Niemca, prawdziwego gospodarza, dbającego zawsze i o wszystko ej, łza się w oku kręci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Pytanie IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 20.01.02, 11:34 Nie placz to i tak nie pomoże ,a oni dalej rozbierają w innym miejscu np.koło Lipek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR$ Re: Pytanie IP: 162.70.83.* 20.01.02, 13:54 Gorzow - Krzyz na pewno dwutorowa, niezelektryfikowana. Kostrzyn - Gorzow chyba tez dwutorowa, a na pewno gdzies tak do polowy (patrzac od Gorzowa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejarz Re: Pytanie IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.01.02, 19:22 są jeszcze normalni ludzie, ale się trochę "plączą w zeznaniach". To rozebrali czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J24 Odpowiedź IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 07:31 Gość portalu: kolejarz napisał(a): > są jeszcze normalni ludzie, ale się trochę "plączą w zeznaniach". To rozebrali > czy nie? Nie rozebrali. Odpowiem, choć może do końca normalny nie jestem: cała trasa jest dwutorowa (Kostrzyn-Gorzów-Krzyż). Jeszcze kilka lat temu na przywołanym przez Ciebie, Kolejarzu, odcinku jeździł kilka razy dziennie pociąg pospieszny relacji Gorzów-Berlin. Spytaj marszałka dlaczego teraz nie jeździ. Poważnie ! spytaj, to jego działka ! Pozdrawiam Ps. Tak na marginesie, nie martwmy się: rozbiorali, rozbiorą itp tylko spytajmy dlaczego nie zelektryfikowali ? ... i kiedy w końcu to zrobią ? Wiele elektryfikowanych odcinków jest już nieczynnych, wystawia to jakieś świadectwo elektryfikantom... (komuchy jedne !) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejarz Re: Odpowiedź IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.01.02, 11:29 Gość portalu: J24 napisał(a): > Ps. Tak na marginesie, nie martwmy się: rozbiorali, rozbiorą itp tylko spytajmy > > dlaczego nie zelektryfikowali ? ... i kiedy w końcu to zrobią ? > Wiele elektryfikowanych odcinków jest już nieczynnych, wystawia to jakieś > świadectwo elektryfikantom... (komuchy jedne !) Nie słyszałem o zamknięciu zelektryfikowanego odcinka. Może jakiś przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J24 ... a niby kolejorz :) IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 11:44 Gość portalu: kolejarz napisał(a): > Gość portalu: J24 napisał(a): >> Ps. Tak na marginesie, nie martwmy się: rozbiorali, rozbiorą itp tylko >> spytajmy dlaczego nie zelektryfikowali ? ... i kiedy w końcu to zrobią ? Może coś wiesz w tym temacie ? >> Wiele elektryfikowanych odcinków jest już nieczynnych, wystawia to jakieś >> świadectwo elektryfikantom... (komuchy jedne !) > Nie słyszałem o zamknięciu zelektryfikowanego odcinka. Może jakiś przykład? 1. Szklarska Poręba - druty ciągną się trochę dalej niż do stacji Szkl.Poręba Górna, tyle że jodełki już tam porastają. 2. Odcinek: Kołobrzeg - Ustronie Morskie - Koszalin. W sezonie podobno jeszcze cóś tam jeździ, ale miejscowi (znam dobrze radnego z Ustronia) mówią, że już niedługo... Pozdrowionka dla jednego z najpiękniejszych miast województwa lubuskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejarz1 kolejarz i nie niby... 22.01.02, 20:33 No może i tak... Na razie elektryfikować mają podobno odcinki przygraniczne np. Węgliniec - granica, gdzie IC są ciągnięte przez SU46 czy jeszcze gorzej SU45 czyli powszechnie znane "suki". Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś