Gość: jan IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 21:14 www.oferty.net/inwestycja/Intenso-Wola-Warszawa,2030 Jak dla mnie mieszkania są w miarę ok, ale lokalizacja jest nie najlepsza, tereny poprzemysłowe a do tego słychać szum z Alei Prymasa Tysiąclecia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pit Re: Intenso - Wola ul Ordona IP: *.acn.waw.pl 05.04.11, 21:59 hej, A jak u nich ceny ? w weekend sa targi moze cos fajnego sie trafi. Własnie czytam informacje na ich stronie i czy to w ogole jest pewna inwestycja? pierwszy raz slysze o takim deweloperze Neocity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Intenso - Wola ul Ordona IP: 31.60.49.* 05.04.11, 23:01 To jest znany developer bodajże z izraelskim kapitałem. W Europie budowali głównie na Bałkanach. W sumie wielka firma. www.pioneer-investors.com/news2.asp?newsid=3825 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Intenso - Wola ul Ordona IP: 31.60.49.* 05.04.11, 23:04 Mają kapitał i być może zadowolą ich symboliczne marże 40% zamiast 80%. www.neocitygroup.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Intenso - Wola ul Ordona IP: *.acn.waw.pl 08.04.11, 07:04 dzięki za informację. Na odolanach bedzie / jest duz nowych inwestycji, można się rozgladać, bo WOla ma być dobrąa lokalizacją no a że tereny przemysłowe, to preciez kiedys to sie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszukujący Re: Intenso - Wola ul Ordona IP: 178.73.48.* 16.04.11, 14:58 Jeszcze tydzień przed targami w PKiN ceny mieszkań 3 pokojowych były ok 60k pln niższe. Teraz są już zbliżone do pozostałych inwestycji w pobliżu. Niestety lokalizacja oprócz tego, że jest blisko centrum nie robi zbyt dobrego wrażenia.. Wkoło jakieś rudery, stare magazyny, a niedaleko tory i słupy wysokiego napięcia.. Sporo wody w Wiśle upłynie zanim to się zmieni więc jak ktoś chce mieć sąsiedztwo miłe dla oka to nie polecam.. Odpowiedz Link Zgłoś
kamil3489 Re: Intenso - Wola ul Ordona 26.07.15, 14:37 Witam, stoje przed kupnem mieszkania w czesci F. Czy ktoś z mieszkajacych juz w istniejacych czesciach moze sie wypowiedziec o pozytywnych/ negatywnych aspektach tego osiedla?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wola Re: Intenso - Wola ul Ordona IP: *.aster.pl 16.04.11, 12:53 Za 30 lat będzie tam normalnie. Warto czekać. Wszystkie uciążliwości wieloletniej przemiany poprzemysłówki w mieszkanków wynagrodzone będą na emeryturze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Intenso - Wola ul Ordona IP: *.acn.waw.pl 30.04.11, 22:44 Ja uważam, że warto. Na pewno nie bedzie to 30 lat... a może.... kilka lat po oddaniu budynków i w okół pozostałych, które się budują coś bedzie trzeba zrobić dla mieszkańców Woli - Odolan tj. wiecej szkól i infrastruktura drogowa, chodniki, asfalt itd. Będzie jak ? będzie dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Intenso - Wola ul Ordona IP: *.180.45.53.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.04.11, 23:48 Ja już sam nie wiem. Żydki kroją mniej niż rodacy JP II? Świat zwariował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiech zydzi zobaczyli ze polskie glaby sa zainteresowane IP: *.aster.pl 04.05.11, 21:54 i juz podniesli ceny :))) tyle tylko ze teraz stali sie smieszni bo cena >8 tys za metr w tak syfiastej okolicy to tak jak sprzedaz fiata punto w cenie mercedesa c - tez syfiastego, ale jednak z gwiazdka ... ciekawe czy trafia idiote ktory tyle zaplaci :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poppop Re: zydzi zobaczyli ze polskie glaby sa zainteres IP: 178.73.27.* 06.05.11, 07:38 Podnieśli? Na gratce ciągle są oferty <7k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myrmidon Re: zydzi zobaczyli ze polskie glaby sa zainteres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 13:56 Nie podnieśli, nie wiem po co taki ferment niektórzy sieją. Na Otodom.pl też jest po ok. 7k za metr. A to, że okolica na razie jest taka jaka jest, to cóż... wiecznie taka nie będzie. Dzielnica szybko się rozwinie, jak tylko zaczną robić tam metro. Wystarczy spojrzeć na Al.Ken na Ursynowie. Tam też nie było najpiękniej, a odkąd jest metro to tyle się inwestycji i różnego rodzaju Centrów Handlowych pojawiło, że od razu wygląda to lepiej. W dodatku Wola ma tą przewagę, że jest tam szpital (Ursynów na swój będzie jeszcze ze 100 lat czekał :D ). Odpowiedz Link Zgłoś
rumun_navigator Re: zydzi zobaczyli ze polskie glaby sa zainteres 11.05.11, 16:08 Ale było taniej. Już chciałem sypać popiół na głowę i ogłaszać nowe minima cenowe na Woli... A tu wyszło jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: zydzi zobaczyli ze polskie glaby sa zainteres IP: *.tke-aufzuege-de.thyssenkrupp.com 12.05.11, 12:34 Owszem było taniej, na targach informowali, że pierwsze 15 mieszkań sprzedadza w niższej cenie..... można było być w tej "15", a teraz trzeba negocjowac samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belusin Re: zydzi zobaczyli ze polskie glaby sa zainteres IP: *.warszawa.mm.pl 19.09.12, 13:06 Ty chyba w życiu mercedesa nie wadziłeś/aś na oczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieciu Re: Intenso - Wola ul Ordona IP: *.183.226.242.dsl.dynamic.t-mobile.pl 13.03.12, 21:48 hahahahahahahahaha :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deptusie Re: Intenso - Wola ul Ordona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 09:40 szczerze - jestem zainteresowana mieszkaniem w tej inwestycji, ale faktem jest ze cena 9 153 PLN za mieszkanie w tej okolicy (w tym garaż koszt 29 500) to niebagatelna sumka. Szukam mieszkania już trzeci miesiąc i znam niemalże wszystkie inwestycje w Warszawie, z naciskiem na Mokotów, Śródmieście, ktoś ostatnio rzucił, może Wola - zatem no cóż, postanowiłam sprawdzić Wolę. Czy Ktoś już z nimi negocjował? mi zaproponowano zniżkę ba!!! całe 1%, nie spodziewałam się aż tak "dużej" zniżki, na Obrzeżnej dali mi zniżkę 9,5% - muszę tu pochwalić bez reklamy pewną inwestycję przy torach Służewieckich. Może ja z Intenso negocjować nie potrafię ??:) ogólnie muszę przyznać - inwestycja jest ciekawa, ciekawy rozkład mieszkań - co do okolicy; się buduje, buduje się, się na pewno będzie dalej budować ....jak w całej Warszawie :) w końcu - za dużo tu u Nas ... zieleni :)))) Pozdrawiam serdecznie wszystkich "poszukujących" swojego własnego kawałka podłogi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: Intenso - Wola ul Ordona IP: *.spray.net.pl 24.06.11, 15:26 mozesz pochwalic sie, w ktorej inwestycji udalo Ci sie tyle wynegocjowac i jakiego metrazu/ukladu negocjacje dotyczyly ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badboy Re: Intenso - Wola ul Ordona IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.11, 18:01 9tys./m2 na Woli to czysty zart. jakies 2-2,5tys. za duzo, wystarczy zobaczyc ceny w innych inwestycjach. jesli w ogole rozwazasz zakup w takiej cenie to zycze zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Intenso - Wola ul Ordona IP: *.acn.waw.pl 24.06.11, 21:48 pokaż gdzie na Woli kupisz za 6,5 tyś m kw ? nie kupisz 7-8. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieciu Re: Intenso - Wola ul Ordona IP: *.183.226.242.dsl.dynamic.t-mobile.pl 13.03.12, 21:43 Pewnie wszyscy mnie teraz zakrzyczycie że zrzędzę, że to z zawiści itd, ale jak można kupić mieszkanie za ciężkie pieniądze po to by mieszkać w smrodzie, hałasie i brudzie. No sorry, ale sąsiedztwo firmy budokrusz, stacji benzynowych i innych zakładów przemysłowych raczej nie jest tyle warte. Ale czego się nie robi by na swej wiosce pochwalić się że się w centrum warsiawy mieszka. To jest po prostu chore. Już widzę te tony kurzu i pyłu na pięknych mebelkach i parkietach zakupionych oczywiście na kredyt. A potem będziecie protestować że wam ciężarówki z gruzem i ziemią jeżdżące centralnie pod oknami zakłócają ciszę nocną. Czy ktokolwiek z was wieśniaczki w ogóle wie co to jest za okolica? Okej może nie będzie tak zawsze, może za 15 lat ktoś tamte grunty też wykupi, może zamiast żwirowni będzie kolejnych 10 osiedli, które skutecznie zasłonią te cudowne błękitne niebo oraz panoramę Warszawy widoczną na cudownych wizualizacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit a czy ktoś już kupił ? IP: *.acn.waw.pl 24.06.11, 22:18 szukam przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deptusie Re: a czy ktoś już kupił ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 13:36 jutro podpisuję umowę. a Ty już kupiłeś? sama nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: a czy ktoś już kupił ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.07.11, 17:49 podpisuj, podpisuj :) ja kupiłem, jak coś to: piotr@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lapcia Re: a czy ktoś już kupił ? IP: *.pg.com 24.10.11, 15:02 i ja tez tam kupilam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deptusie Re: a czy ktoś już kupił ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.11, 22:36 to jakby co pisz na warszawamieszkanie2011@wp.pl też kupiłam i jak na razie wszystko sprawnie idzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamelia Re: a czy ktoś już kupił ? IP: *.play-internet.pl 09.01.13, 19:55 i ja kupiłam :D Mam nadzieję ,że niedługo tam ię jakoś ucywilizuje. Ja już zaczynam robić tam remont. mieszkanko super. Odpowiedz Link Zgłoś
kamil3489 Re: a czy ktoś już kupił ? 26.07.15, 14:37 stoje przed kupnem mieszkania w czesci F. Czy ktoś z mieszkajacych juz w istniejacych czesciach moze sie wypowiedziec o pozytywnych/ negatywnych aspektach tego osiedla?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: Intenso - Wola ul Ordona IP: *.agora.pl 04.07.11, 16:54 Witam, Ja mam dwa pytania do tych co coś więcej wiedzą nt. tej inwestycji i mają porównanie do innych: 1. Czy nie dziwi Was dziwny harmonogram spłat 10 x 10% co 2 miesiące każda wpłata? 2. Kapitał zakładowy w wysokości 50.000zł to też mocno zastanawiająca sprawa? Czy wobec takich faktów warto w ogóle wchodzić w tę inwestycję? Mnie to pachnie jakoś smrodkiem. Pozdrawiam wszystkich rozsądnych szukających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: Intenso - Wola ul Ordona IP: *.centertel.pl 05.07.11, 20:56 Też o tym tak myślę / myślałem. Ale podobno wykonawcy tak płacą, więc i za mieszkania tak sobie zycza. spólkę wiaodm, że otworzyli tylko do budowy, a co by im dalo jakby mieli wiecej kapitału ? trzeba sprawdzic na ile maja umowe najmu na grzybowskiej ! Jakby ja inwestowal w innym kraju to tez bym ulokowal na spolce, ktora ma tylko przerzucac pieniadze od kupujacych do glownego wykonawcy z najnizszym kapitałem zakladowym Sprzedaz prowadzi REDnet, czy oni weszli by w cos smierdzacego ? hmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.bartosiewicz to udany przyklad gentryfikacji Woli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 07:55 Firma opiera sie na pewnym sprawdzonym kapitale izraelskim sekurytyzowanym na dlugoterminowych papierach szwajcarskich oraz lokatach hedgowanych na indeksie zlota. rekomendacja : buy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: to udany przyklad gentryfikacji Woli IP: *.centertel.pl 05.07.11, 20:58 dobrze napisane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek widac krzempus ze nie mozesz przebolec IP: *.speed.planet.nl 05.07.11, 21:49 zablokowania przez sasiadow twojej budowanej na lewo inwestycji na Bratniej 3 plachty "sprzeda" plowieja na sloncu i deszczu i pies z kulawa noga nie chce kupic mieszkan bez szans na uzytkowanie sobie tylko robisz obciach lapowkarzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit przyszli mieszkańcy IP: *.acn.waw.pl 13.07.11, 22:11 up podnoszę temat, szukając przyszłych mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kapitan Bomba IX Re: przyszli mieszkańcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.11, 09:18 9K? Sporo. 200 m. dalej na Jana Kazimierza SABE sprzedaje po 7K/m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deptusie Re: przyszli mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 10:43 podpisuję jutro umowę i nie wiem bać się czy nie. Ktoś już u nich kupił mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alandy Re: przyszli mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 21:52 no co ty, wrzuć na luz... bac się, czy zastanawiać że że kredyt na dziurę w ziemi to ryzyko wtopy życia jest: -nietrendy -nienowczesne -pisowskie (przecież trzeba wierzyć usmiechniętemu deweloperowi który obiecuje że bedzie wszystko cacy) Odpowiedz Link Zgłoś
olamill Re: przyszli mieszkańcy osiedla Intenso (Neocity) 11.10.11, 13:40 Dzień dobry, Chciałam się zapytać, czy Państwo podpisali już umowę z developerem Neocity? Czekam na informację, bo mam zamiar kupić u nich mieszkanie i chciałam się dowiedzieć jak jest z tą umową i czy są jakieś haczyki :) Z góry dziękuję, Aleksandra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porto Re: przyszli mieszkańcy osiedla Intenso (Neocity) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.11, 14:49 Coś powoli ta budowa idzie - przejeżdżam tam codziennie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawdzam Re: przyszli mieszkańcy osiedla Intenso (Neocity) IP: *.techdata.pl 09.11.11, 17:02 Witam, jestem zainteresowany kupnem, ale przedstawiona umowa przez dewelopera jest niebezpieczna. 5% kary za odstąpienie, a jak nie dostane kredytu , czy deweloper idzie na ustepstwa w sprawie umowy, żeby do czasu otrzymania decyzji kredytowej wplacona pierwsza rata byla jako zaliczka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: przyszli mieszkańcy osiedla Intenso (Neocity) IP: *.aster.pl 01.12.11, 18:46 Tak można się dogadać i wpłacić zaliczkę (nie 10% jak proponują - zgadzają się nawet na kilka tysięcy) i dodać punkt ze w przypadku chęci zerwania umowy (czytaj nie otrzymania kredytu) trzeba zrobić to w ciągu 7 dni pisemnie ale wtedy zgodnie zresztą z prawem przepada zaliczka/zadatek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deptusie Re: przyszli mieszkańcy osiedla Intenso (Neocity) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.11, 22:42 jak patrzę na harmonogram, który mam do umowy _ to zgodnie z nim , hmmmm, nie strasz, bo zainstaluję tam kamerę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deptusie Re: przyszli mieszkańcy osiedla Intenso (Neocity) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.11, 22:41 ja podpisałam dokładnie 28 lipca, jeśli masz jakieś pytania służę pomocą warszawamieszkanie2011@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
robertkk Re: przyszli mieszkańcy osiedla Intenso (Neocity) 10.11.11, 03:27 Dostałem właśnie maila z informacją, że sprzedają mieszkania od 6400/m z wykończeniem. A po ile większość forumowiczów kupiła? Pewnie jest kara 20% za wycofanie się, więc przy cenie powyżej 8k/m cieżko się wycofać... Myslicie, że spadnie poniżej 5k ? Wtedy warto się zainteresować... Poniżej 6k jest u Arte na Służewcu, też przy drodze, ale lepsza lokalizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: przyszli mieszkańcy osiedla Intenso (Neocity) IP: *.centertel.pl 10.11.11, 08:46 Na parterze przy śmietniku 2 pokoje na 70 metrach w towarzystwie planowanej 4 pasmówki, czy normalne mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łąkiłan Re: przyszli mieszkańcy osiedla Intenso (Neocity) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.11, 10:34 Długo się grzebali, ale jak wyszli z ziemi to jakoś idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniecB Re: przyszli mieszkańcy osiedla Intenso (Neocity) IP: *.techdata.pl 17.11.11, 09:30 witam, czy posiada ktos harmonogram prac? czy budowla przebiega zgodnie z harmonogramem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: przyszli mieszkańcy osiedla Intenso (Neocity) IP: *.aster.pl 01.12.11, 18:48 Kupiłem tu mieszkanie są miesiąc do przodu. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kamil3489 Re: przyszli mieszkańcy osiedla Intenso (Neocity) 26.07.15, 14:38 stoje przed kupnem mieszkania w czesci F. Czy ktoś z mieszkajacych juz w istniejacych czesciach moze sie wypowiedziec o pozytywnych/ negatywnych aspektach tego osiedla?? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanienamiare2013 Re: przyszli mieszkańcy 27.09.13, 20:33 Mieszkania na Symfoni (Jana Kazimierza, SABE) sprzedaje rowniez prywatny inwestor. Informacje o dostepnych mieszkaniach oraz plany na www.mieszkanienamiare.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły Lokator Re: przyszli mieszkańcy IP: *.techdata.pl 21.11.11, 09:54 Czy jest jakieś oficjalne forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: przyszli mieszkańcy IP: *.171.85.202.static.crowley.pl 21.11.11, 09:57 nie wiem, czy oficjalne, ale moze stać sie oficjalnym forum: warszawa-intenso.mojeosiedle.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inne forum Re: przyszli mieszkańcy IP: 82.160.241.* 05.12.11, 15:52 od jednej z właścicielek mieszkań w Intenso otrzymałam link: salon.pl/forum/813/osoby.html też może stać się w przyszłości oficjalnym forum Osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec B Re: przyszli mieszkańcy IP: *.techdata.pl 28.12.11, 14:17 Witam, byłem niedawno na placu budow, idzie pełną parą do późna w nocy. Pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deptusie Re: przyszli mieszkańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.12, 23:08 tez bylam tez pozdrawiam mieszkanka B40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga opłaty za czynsz IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.02.13, 16:52 Hej., mam pytanie, czy orientujecie się jakie będą faktyczne opłaty za czynsz ? Pytam bo każdy mówi co innego i w biurze sprzedaży dowiedziałam się, że czynsz za mieszk ok 50 m będzie wynosił ok 300 zł . Powiedziano mi że to kwota razem z zaliczkami na wode ciepłą i zimną, wywóz śmieci , ochrona. Czy ktoś wie coś więcej na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Re: przyszli mieszkańcy IP: *.181.147.121.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.05.12, 21:03 warszawa.cz/dom/Dzial-Intenso-NeoCity Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deptusie Intenso - Wola ul Ordona - zmiany lokatorskie !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.12, 15:19 Witajcie Kochani Sąsiedzi i nie tylko .... Ja jako, że do tej pory byłam 100% zadowoloną posiadaczką mieszkania przy Ordona. Tym razem szukam wsparcia... Od dwóch miesięcy "męczę" się z nowymi pracownikami Neocity odnośnie moich zmian lokatorskich, przesuwam od 10 cm ścianę w łazience, i tak naprawdę za wiele nie zmieniam przesuwam maks 10-20 cm baterię łazienkową, albo nawet i nie, robię odpływ prysznicowy zamiast wanny i ot, cała polityka łazienkowa. wszystko było dograne w listopadzie już - tak myślałam. dostarczyłam zgodnie z życzeniem Neocity projekt łazienki, Z NANIESIONYMI WYMIARAMI ,WYKONANY PRZEZ ARCHITEKTA Z POZWOLENIAMI, i o dziwno teraz Neocity każe mi płacić za CENNIK PRAC PROJEKTOWYCH 1 Architektura - wycena ..... PLN + VAT. Nie będę podawała kosztów - bo śmiech na sali, przy zakupie mieszkania za około 600 000 PLN, ale tu nie chodzi o kwotę, lecz o robienie ze mnie "idiotki". czy Ktoś z Was ma podobne problemy? Bardzo chętnie proszę o emaila na warszawamieszkanie2011@wp.pl Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozważająca zakup Re: Intenso - Wola ul Ordona - zmiany lokatorskie IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.12, 16:23 Witam. Czytając wpisy można zauważyć, że obecni klienci są póki co zadowoleni ;) Oby tak dalej :) Pytanie do osób, które już zakupiły mieszkanie: czy wiecie jakiej wysokości będzie czynsz? Czy taki temat pojawiał się podczas podpisywania umów? Jest to dla mnie jedna z ważniejszych kwestii, bo zakup mieszkania to nie wszystko, trzeba też mieć pieniądze, żeby je utrzymać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Youkin Re: Intenso - Wola ul Ordona - zmiany lokatorskie IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.12, 20:05 Witam, tak, pytałem o czynsz i mi odpowiedzieli, że tak z 7 zł z m2, ale to są tylko szacunki. Na początku będzie zarządzać firma wynajęta przez dewelopera. Potem, pók nie zawiążemy wspólnoty, nie pójdą najważniejsze uchwały i umowy o korzystanie z mediów, to pewnie będzie się jeszcze kilka razy zmieniać. Tak czy tak, jeśli rzeczywiście byłoby te 7, to jest to moim zdaniem jeszcze do przełknięcia. Pozdrawiam ze szczęśliwego nowego lokalu A13 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozwa Re: Intenso - Wola ul Ordona - zmiany lokatorskie IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.12, 18:36 A te 7zł/m2 co obejmuje: podgrzanie wody, zaliczkę na utrzymanie nieruchomości wspólnej, wywóz śmieci czy wszystkie koszta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iuxsgf Gratuluje debilom zakupu tego syfu IP: *.centertel.pl 09.04.12, 21:16 was to sie generalnie powinno wysterylizowac, abysci juz sie nigdy wiecej nie rozmnarzali 1/ jak mozna kupowac dziure w ziemi ??? 2/ jak mozna kupowac mieszkanie w tak syfiastej lokalizacji ??? 3/ jak mozna kupowac mieszkanie od firmy z izraela ??? i jak mozna sie tym wszystkim podniecac jestescie dowodem na to, ze polacy to narod kretynow Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Gratuluje debilom zakupu tego syfu 11.04.12, 07:50 Myślę, że masz ze sobą poważne problemy. Współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deptusie Re: Gratuluje debilom zakupu tego syfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.12, 22:26 też uważam że Szanowny Forumowicz ma coś nie tak z głową .... - z całym szacunkiem. Tu dyskutujemy, pomagamy sobie, analizujemy problemy i cieszymy się ze wstawianych okien .... - nie używamy wulgaryzmów i nie mieszamy ludzi z błotem. Pozdrawiam serdecznie, K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec mieszkanie 2 pokojowe IP: *.devs.futuro.pl 13.04.12, 11:55 Witam, jakie rozwiązania planujecie wobec aneksu kuchennego, czy rozsądnym byłoby waszym zdaniem zamykanie kuchni na tak malej powierzchni, choć z drugiej strony dlugość salonu raczej na to pozwala... pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamany Re: Gratuluje debilom zakupu tego syfu IP: *.ip.netia.com.pl 13.04.12, 10:32 Gratuluje znajomości ortografii INTELIGENCIE! Rozmnóż swoje szare komórki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Intenso - Wola ul Ordona IP: *.devs.futuro.pl 13.04.12, 12:01 witam, jakie sa realne ceny tych mieszkań, za ile można wynegocjiowac od dewelopera, słyszalem, że kiedys kosztowały poniżej 7 k. czy ktoś ma aktualne informacje?? widzę, że najwięcejsprzedanych jest mieszkań dwupokojowych, więc jakie ceny placiliście?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: Intenso - Wola ul Ordona IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.12, 13:34 Konkurencja w okolicy duża - Sabe, Dantex, coś tam na Wolskiej. Pewnie można się targować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bud B 11p Re: Intenso - Wola ul Ordona IP: *.devs.futuro.pl 27.04.12, 16:10 Bylem w mieszkanku! wdrapałem sie na 11 p. Widok ciekawy zwłaszcza na strone północną -ZIelono:) Czekam na ścianki działowe i napewno wybiorę się ponownie obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Intenso - Wola ul Ordona IP: 178.73.48.* 29.04.12, 09:53 A jak widok na skup złomu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bud B 11p Re: Intenso - Wola ul Ordona IP: *.devs.futuro.pl 09.05.12, 14:14 jak najbardziej w pełnej okazałości:) Jestem Ciekaw jak długo się tam utrzyma, przy tej cenie gruntu:) Odpowiedz Link Zgłoś
kamil3489 Re: Intenso - Wola ul Ordona 26.07.15, 14:38 stoje przed kupnem mieszkania w czesci F. Czy ktoś z mieszkajacych juz w istniejacych czesciach moze sie wypowiedziec o pozytywnych/ negatywnych aspektach tego osiedla?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toj Re: Intenso - Wola ul Ordona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.12, 02:46 lepsze bemowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia INTENSO jak tam apartamenty :))) na zadupiu IP: *.centertel.pl 30.04.12, 00:35 witam przyjezdnych jeleni, ktorzy kupili te APARTAMENTY :))) usytuowane na klasycznym zadupiu w okolicy w ktorej mozna krecic kazdy film grozy tak z ciekawosci ... 1/ nadal uwazacie, ze to byla swietna decyzja :)))) 2/ nadal uwazacie, ze warto bylo placic 6-7 tys za cos, co nie jest warte 3 tys :)))) bede wdzieczna za opinie - tworcy, opinii ktora najbardziej mnie wzruszy zaplace jedna z 360 rat :))))) jakie zaciagneliscie na to CUDENKO :))) Paniom i panom z biura sprzedazy serdecznie dziekuje, gdyz wasze opinie doskonale znam ... JEST TO NAJBARDZIEJ ZAJEBISTA INWESTYCJA, WYBUDOWANA W NAJLEPSZYCH TECHNOLOGIACH I W NAJWYZSZYCH EUROPEJSKICH STANDARDACH :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deptusie Re: jak tam apartamenty :))) na zadupiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.12, 19:15 skoro Szanowna Koleżanka nie kupiła, nie planuje zakupu, nie podoba jej się inwestycja, nie jest zainteresowaną ...zatem po co traci czas na wpis, na tym forum??? z zazdrości, czy, z "polskości" - aby podenerwować innych i zasiać w nich lęk :) a może ze snobizmu, braku "kręgosłupa moralnego", a może z własnej bezczelności zagłuszonej brakiem dobrych manier? może mi Panienka, "Stara Panna", "zgorzkniała Mężatka" niezadowolona z życia wytłumaczy w jakim celu zatruwa życie innym i świat, skoro inwestycją zainteresowana nie jest?! Nikt Wać Pannę (?!) o zdanie toż nie pytał :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gspot Zemsta zwolnionej pracownicy. IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.12, 21:06 Pewnie jakaś była pracownica się mści. Zwolniona, bo nie umiała obsługiwać ksero. Kawy robić też nie. Brzydka, to chciał jej nikt nawet dupczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia INTENSO Re: Zemsta zwolnionej pracownicy. IP: *.centertel.pl 06.05.12, 00:24 :))))))))))))))))))))))))))))) spojrz w lustro, a zobaczysz sfrustrowanego golasa i idiote, a to co tu piszesz i tak nie zmieni tego faktu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deptusie Re: Zemsta zwolnionej pracownicy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.12, 16:08 "Poradnik" to super sprawa - najlepiej pod tytułem "Jak radzić sobie z własną głupotą, "stereotypowym blondymizmem" i co oznacza podstawowa definicja "szacunek słowny i rzeczywisty" - bo chyba z tym ostatnim ma Koleżanka braki i to ogromne. Nawet 5 latek ma więcej wyczucia i taktu. Ale zakładam, że jest Koleżanka produktem ostatnich lat, czyli tak zwanym "wykształciuchem" i takie wartości jak: szacunek, nadmierna złośliwość zżerająca od wewnątrz, brak wyczucia, taktu, egoizm, narcyzm, bezgraniczna głupota i ubogie słownictwo są Koleżance nie obce, a wręcz "śpi Koleżanka z nimi w jednym łóżku". Z całym szacunkiem tak doborowe towarzystwo 24h/dobę gwarantuje jedno: zgorzkniały dewotyzm. zacytuję tu jeden z moich postów: skoro Szanowna Koleżanka nie kupiła, nie planuje zakupu, nie podoba jej się inwestycja, nie jest zainteresowaną ...zatem po co traci czas na wpis, na tym forum??? z zazdrości, czy, z "polskości" - aby podenerwować innych i zasiać w nich lęk :) a może ze snobizmu, braku "kręgosłupa moralnego", a może z własnej bezczelności zagłuszonej brakiem dobrych manier? może mi Panienka, "Stara Panna", "zgorzkniała Mężatka" niezadowolona z życia wytłumaczy w jakim celu zatruwa życie innym i świat, skoro inwestycją zainteresowana nie jest?! Nikt Wać Pannę (?!) o zdanie toż nie pytał :-)))) czy nie lepiej zająć się zatem PISANIEM PORADNIKA, o którym Koleżanka wspominała? zanim zajmować się nami :idiotami", jak to Koleżanka Nas określa? Skoro Koleżanka tak inteligentna, tak mądra ...to chyba winna to zrozumieć, że to strata Koleżanki drogocennego czasu, na te podstawówkowe recenzje, tak ubogie, że aż "żygać się" chce...przepraszam za "epitet". Pozdrawiam wszystkich tak zgorzkniałych depresantów, jak Nasza Szanowna Koleżanka, tak pozytywnie nastawionych na świat, na człowieka i ku człowiekowi i życzę naprawdę tylko takich ludzi na warszawskich ulicach, wtedy będzie wreszcie u Nas w Polsce po prostu aż po oczach dawać "polskością". K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia INTENSO Re: jak tam apartamenty :))) na zadupiu IP: *.centertel.pl 06.05.12, 00:22 tak cymbale :)))) ZAZDROSZCZE :)))))))))))))))))))))))))) w koncu mieszkanie w tak syfiastej okolicy w budynku nackanym mega klitkami z ktorych najwieksza ma nieco ponad 80 m to mega luksus i mega nobilitacja :))))))))))))))))))))))) nie ma co sie czarowac - inwestycja plasowana na golasow, do tego idiotow, ktorzy nie znaja wartosci pieniadza, bo nigdy ich nie zarobili - dla nich to tylko rata kredytu dlatego nie patrza na to, ze inwestycja jest beznadziejna wazne jest tylko to, ze troszke taniej niz rok temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Re: jak tam apartamenty :))) na zadupiu IP: *.147.204.67.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.05.12, 20:14 to kwestia gustu, mnie się podoba...jest to przyszłościowa lokalizacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fasdf Re: jak tam apartamenty :))) na zadupiu IP: *.centertel.pl 09.05.12, 01:09 wrecz niebywale przyszlosciowa ... kto wie ... moze za 50 lat zlikwiduja te rudery jakie sa dookola i juz nie bedzie strach tam wyjsc ... nooooo ..... BARDZO PRZYSZLOSCIOWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le kuchnia IP: *.147.30.105.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.05.12, 18:14 jaki projekt kuchni robicie sąsiedzi, tylko na ścianach czy tak jak na wizualizacjach dewelopera z wypuszczeniem blatu z meblami na pomieszczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuchnia Re: kuchnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 20:19 w ogóle to spotykam się z mieszkanką Neocity w środę (Basiu - wybacz, że o tym tu wspominam) - proponuję, abyśmy kiedyś spotkali się większym gronem, jeśli jest zainteresowanie. ja mam zaprojektowaną kuchnię z wyspą, płyta w części "wyspowej" ale nadal czekam na ciekawsze propozycje i chętnie podzielę się swoją wizualizacją z innymi, może podpowiemy sobie cokolwiek. chętnie też zgrupowałabym się z Kimś przy zakupie mebli kuchennych, jeśli udałoby Nam się wybrać to samo miejsce złożenia zamówienia mebli pod wymiar - robiłam tak przy ostatnim projekcie kuchennym i dostaliśmy niezłą zniżkę, z której zarówno ja, jak i moja Sąsiadeczka byłyśmy zadowolone. Mam też pytanie o EKIPĘ REMONTOWĄ, czy Ktoś już ma "coś" ciekawego na oku? Pozdrawiam, K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Re: kuchnia IP: *.147.32.191.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.05.12, 20:32 a jaki masz układ mieszkania? My mamy taki www.neocity.com.pl/files/flat-a45-2547-a45s.pdf Projekt wstępny jest tak jak na wizualizacji. Z tym, że wyspa będzie pełna. Pozdr Sasiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Re: kuchnia IP: *.147.32.191.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.05.12, 20:38 ps. Ekipy remontowej jeszcze nie mamy. Co do kuchni to robimy na wymiar. Firmę mamy z Ostrowca Świętokrzyskiego "Eltop"- już dwie kuchnie u nich robiliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuchnia Re: kuchnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 22:56 układ mojego mieszkania będzie taki: www.neocity.com.pl/files/flat-b26-2565-b26s.pdf bardzo się cieszę, że wreszcie Ktoś konkretny się trafił. Meble też na wymiar będę robiła, popatrzę na firmę, którą polecacie, dziękuję. Pozdrawiam, Sąsiadka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Re: kuchnia IP: *.181.58.255.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.05.12, 19:06 ta firma jest dobra choć dość droga... Mam jeszcze jeden namiar ale najpierw poczekam na wycenę i ewentualnie wtedy polecę. Sąsiadka z jakiejś konkretnej firmy będzie korzystać co do mebli do kuchni? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Re: kuchnia IP: *.147.153.63.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.05.12, 19:10 podaje swój mail, możemy się wymienić wizualizacja kuchni Twój układ jest ciekawszy, masz więcej miejsca na szafki paulan79@gmail.com pozdrawiam P. Odpowiedz Link Zgłoś
qrde_balans Re: kuchnia 21.06.12, 13:58 Kuchnia z wyspą wygląda efektownie (jeżeli też masz na myśli centralny blat z szafkami), ale czy nie zajmuje niepotrzebnie dużo miejsca? Do tej pory, całe życie korzystałem z tradycyjnego modelu, czyli ze wszystkim przy ścianach. Jak mniej więcej masz to rozplanowane, ile miejsca zostało dookoła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: jak tam apartamenty :))) na zadupiu IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.12, 20:52 Chciałbym kiedyś poznać tych wszystkich forumowych trolli. A przynajmniej kilku. Serio. Może jakieś forumowe spotkanie w knajpie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: jak tam apartamenty :))) na zadupiu IP: *.ip.netia.com.pl 10.05.12, 15:44 Chyba rzeczywiście mamy do czynienia z sfrustrowanym, byłym pracownikiem Neocity, wszystkie negatywne , ziejące chorą nienawiścią wpisy z tego samego IP: *.centertel.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Re: jak tam apartamenty :))) na zadupiu IP: *.147.31.5.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.05.12, 21:53 warszawa.cz/dom/Dzial-Intenso-NeoCity Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deptusie Re: jak tam apartamenty :))) na zadupiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.12, 16:09 "Poradnik" to super sprawa - najlepiej pod tytułem "Jak radzić sobie z własną głupotą, "stereotypowym blondymizmem" i co oznacza podstawowa definicja "szacunek słowny i rzeczywisty" - bo chyba z tym ostatnim ma Koleżanka braki i to ogromne. Nawet 5 latek ma więcej wyczucia i taktu. Ale zakładam, że jest Koleżanka produktem ostatnich lat, czyli tak zwanym "wykształciuchem" i takie wartości jak: szacunek, nadmierna złośliwość zżerająca od wewnątrz, brak wyczucia, taktu, egoizm, narcyzm, bezgraniczna głupota i ubogie słownictwo są Koleżance nie obce, a wręcz "śpi Koleżanka z nimi w jednym łóżku". Z całym szacunkiem tak doborowe towarzystwo 24h/dobę gwarantuje jedno: zgorzkniały dewotyzm. zacytuję tu jeden z moich postów: skoro Szanowna Koleżanka nie kupiła, nie planuje zakupu, nie podoba jej się inwestycja, nie jest zainteresowaną ...zatem po co traci czas na wpis, na tym forum??? z zazdrości, czy, z "polskości" - aby podenerwować innych i zasiać w nich lęk :) a może ze snobizmu, braku "kręgosłupa moralnego", a może z własnej bezczelności zagłuszonej brakiem dobrych manier? może mi Panienka, "Stara Panna", "zgorzkniała Mężatka" niezadowolona z życia wytłumaczy w jakim celu zatruwa życie innym i świat, skoro inwestycją zainteresowana nie jest?! Nikt Wać Pannę (?!) o zdanie toż nie pytał :-)))) czy nie lepiej zająć się zatem PISANIEM PORADNIKA, o którym Koleżanka wspominała? zanim zajmować się nami :idiotami", jak to Koleżanka Nas określa? Skoro Koleżanka tak inteligentna, tak mądra ...to chyba winna to zrozumieć, że to strata Koleżanki drogocennego czasu, na te podstawówkowe recenzje, tak ubogie, że aż "żygać się" chce...przepraszam za "epitet". Pozdrawiam wszystkich tak zgorzkniałych depresantów, jak Nasza Szanowna Koleżanka, tak pozytywnie nastawionych na świat, na człowieka i ku człowiekowi i życzę naprawdę tylko takich ludzi na warszawskich ulicach, wtedy będzie wreszcie u Nas w Polsce po prostu aż po oczach dawać "polskością". K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASIA CENTERTEL Tak jestem byla pracownica i mszcze sie :))))))) IP: *.centertel.pl 11.05.12, 01:49 :))))))))))))))))) tak idioto sfrustrowanego kretyna to widzisz w lustrze ktory doskonale wie, ze to co "kupil" (czyli to co jest banku, a co bedzie jego za 30 lat o ile splaci ten kredyt) jest syfem, ale nawet nie potrafi sie do tego przyznac wobec samego siebie i teraz pociesza sie razem z innymi idiotami, ktorzy uwazaja, ze - kawalek wylanego betonu - w totalnie zasyfialej okolicy - wybudowany przez izraelskiego dewelopera, ktorzy slyna z oszczednosci na wszystkim co sie da, a co golym okiem trudniej zobaczyc (spytaj sie jakie masz fundamenty, stropy, kto jest producentem stolarki okiennej, kto producentem szyb, z czego zrobione sa scianki dzialowe, jaka jest grubosc scian - to moze glabie zrozumiesz o czym pisze i zrozumiesz, ze nawet sie tym nie zainteresowales bo jestes zwyklym palantem, ktory nawet nie wie na co wydaje pieniadze nie swoje tylko banku) moze wowczas zrozumiesz, czemu to gowno nie jest warte 6-7 tys, a nawet nie jest warte 4 tys i ze jestes robiony najzwyczajniej w ch.ja przez dewelopera, ktory smieje sie, ze nznalazl takiego kretyna jak ty, ktoremu wcisnal ten chlam wiesz jaki jest koszt budowy tej inwestycji ????????????????????? oczywiscie ze nie, wiec ja ci powiem - jest nie wyzszy niz 3,0-3,5 tys za metr, ale taki idiota jak ty nawet tego nie wie PS Tak jestem byla pracownica :))))))))))))))))))))))))))))))))) i mszcze sie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) o bozesz ty moj, jacy ci ludzie sa bezgranicznie durni :))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: Tak jestem byla pracownica i mszcze sie :)))) 11.05.12, 09:24 Gość portalu: ASIA CENTERTEL napisał(a): > o bozesz ty moj, jacy ci ludzie sa bezgranicznie durni :))))))))))))))))))))))) > )))))))) Oj tam, czepiasz się. Może i są durni, ale jest takie stare powiedzenie: "Prawda w oczy kole". Na dodatek w tym narodzie nie ma ludzi, którzy potrafiliby przyznać się do błędu. Cała historia Polaków pokazuje, że nie wyciągają wniosków z porażek, tylko prą dalej na zatracenie... Taki już ich (większości Polaków) urok... S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tak jestem byla pracownica i mszcze sie :)))) IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.12, 13:09 może ktoś zechce wyjaśnić dlaczego ta lokalizacja jest taka fatalna a okolica tak niebezpieczna i wskazać alternatywę - świetną lokalizację, bezpieczną okolicę, cudownego dewelopera, który ma super wykonawcę i bardzo mało zarabia na nabywcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Talon Re: Tak jestem byla pracownica i mszcze sie :)))) IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.12, 17:04 Nie czytaj trolli, to forum w 90% to rynsztok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Tak jestem byla pracownica i mszcze sie :)))) IP: *.centertel.pl 13.05.12, 01:32 kolejny palant, ktory pisze o trolach i probuje zaprzeczyc rzeczywistosci - prawda jaka jest kazdy widzi, pod warunkiem ze ma troche wiecej rozumu niz przecietny kredytowy golas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Tak jestem byla pracownica i mszcze sie :)))) IP: *.centertel.pl 13.05.12, 01:35 1/ no chyba masz oczy aby odpowiedziec sobie na pierwsze pytanie - wszedzie syf dookola - czy ty slepy jestes 2/ znajdz sobie jakas w miare przyzwoita spoldzielnie - buduja lepiej i taniej niz kazdy deweloper chyba powinnam zaczac pisac poradniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deptusie Re: Tak jestem byla pracownica i mszcze sie :)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.12, 16:06 "Poradnik" to super sprawa - najlepiej pod tytułem "Jak radzić sobie z własną głupotą, "stereotypowym blondymizmem" i co oznacza podstawowa definicja "szacunek słowny i rzeczywisty" - bo chyba z tym ostatnim ma Koleżanka braki i to ogromne. Nawet 5 latek ma więcej wyczucia i taktu. Ale zakładam, że jest Koleżanka produktem ostatnich lat, czyli tak zwanym "wykształciuchem" i takie wartości jak: szacunek, nadmierna złośliwość zżerająca od wewnątrz, brak wyczucia, taktu, egoizm, narcyzm, bezgraniczna głupota i ubogie słownictwo są Koleżance nie obce, a wręcz "śpi Koleżanka z nimi w jednym łóżku". Z całym szacunkiem tak doborowe towarzystwo 24h/dobę gwarantuje jedno: zgorzkniały dewotyzm. zacytuję tu jeden z moich postów: skoro Szanowna Koleżanka nie kupiła, nie planuje zakupu, nie podoba jej się inwestycja, nie jest zainteresowaną ...zatem po co traci czas na wpis, na tym forum??? z zazdrości, czy, z "polskości" - aby podenerwować innych i zasiać w nich lęk :) a może ze snobizmu, braku "kręgosłupa moralnego", a może z własnej bezczelności zagłuszonej brakiem dobrych manier? może mi Panienka, "Stara Panna", "zgorzkniała Mężatka" niezadowolona z życia wytłumaczy w jakim celu zatruwa życie innym i świat, skoro inwestycją zainteresowana nie jest?! Nikt Wać Pannę (?!) o zdanie toż nie pytał :-)))) czy nie lepiej zająć się zatem PISANIEM PORADNIKA, o którym Koleżanka wspominała? zanim zajmować się nami :idiotami", jak to Koleżanka Nas określa? Skoro Koleżanka tak inteligentna, tak mądra ...to chyba winna to zrozumieć, że to strata Koleżanki drogocennego czasu, na te podstawówkowe recenzje, tak ubogie, że aż "żygać się" chce...przepraszam za "epitet". Pozdrawiam wszystkich tak zgorzkniałych depresantów, jak Nasza Szanowna Koleżanka, tak pozytywnie nastawionych na świat, na człowieka i ku człowiekowi i życzę naprawdę tylko takich ludzi na warszawskich ulicach, wtedy będzie wreszcie u Nas w Polsce po prostu aż po oczach dawać "polskością". K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gacek Re: Tak jestem byla pracownica i mszcze sie :)))) IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 01:28 Dokladnie ;) Nie wiem co tak swiatla i madra osoba jak asia szuka na forum poswieconym inwestycji skoro zainteresowana nie jest... Najlepsze, ze wyrzuca po kolei wszystkim naiwnosc i brak konkretow, a przy tym sama konkretami swoich wypowiedzi nie kala ;) Szukac spoldzielni mowi Pani? (a przepraszam "Panna" :> ) No to znajdzie mia Panna jakas inwestycje w rozsadnej lokalizacji i rozsadnej cenie budowanej przez spoldzielnie? Zreszta to wcale jakosci nie gwarantuje... Co do lokalizacji, to w Warszawie lokalizacja to w 80% latwy dojazd do istotnych dla kupujacego miejsc, zatem nie rozumieim jakim sposobem zna Pani preferencje wszystkich kupujacych... A ze w okolicy tymczasowo brzydko? Bywa, wiele jest miejsc brzydkich w Warszawie bez perspektywy zmian, a tutaj szanse na to sa dosc duze... I ostatni Punkt - cena.... Wie Pani, ze wszyscy deweloperzy maja wielka marze na mieszkaniach? I skad niby zna Pani tego dewelopera i fakt, ze oszczedza na materialach? Bo z Pani wypowiedzi wywnioskowac mozna, ze opiera sie Pani na stereotypach dot. zydow, co za madre nie jest... Ale spokojnie, juz ze wczesniejszych wypowiedzi wywnioskowac mozna, ze z madroscia Pani za Pan brat nie jest, za to inwektywami i wulgaryzmami rzuca jak malo kto... Podsumowujac: zatem po co tu Pani jest? I czemu niby takiego zachowania trollowaniem nazwac nie mozna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adr Re: Tak jestem byla pracownica i mszcze sie :)))) IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.12, 14:18 a który developer teraz nie oszczedza????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neocity Polska Re: Tak jestem byla pracownica i mszcze sie :)))) IP: *.ip.netia.com.pl 14.05.12, 15:30 Szanowna Pani, Pani wpisy nie tylko bezpodstawnie naruszają dobre imię naszej firmy i szerzą antysemityzm ale również obrażają osoby, które zdecydowały się na zakup mieszkania w inwestycji. Jako Pełnomocnik Zarządu zwracam się o zaprzestanie nieniejszych działań. Nie zastosowanie się do mojej prośby zaskutkuje podjęciem kroków prawnych przeciw Pani. Mam nadzieję, że zdaje sobie Pani sprawę, iż namierzenie adresu IP nie jest dziś zbyt skomplikowaną czynnością. Pozostałych forumowiczów pozdrawiam i do zobaczenia na odbiorach już wkrótce. Marta Ulbrych-Pełnomocnik Zarządu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ja już kupilem IP: *.147.75.12.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.05.12, 17:20 Pani Marto, pozdrawiam i już się nie mogę doczekać na odbiór, pozdrawiam wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Szanowni Pani Marto, Drodzy Forumowicze IP: *.centertel.pl 15.05.12, 01:44 Wywolana do tablicy przez Pania Marte pozwole sobie odnieść się do tego co Pani Marta napisala. Na wstępie pragne jednak wszystkich goraco przeprosić, jeżeli kogos wcześniej obraziłam. Doprawdy nie miałam takiej intencji, ale jestem osoba dość wybuchowa i jak przeczytałam wpisy o tym, ze się mszcze, ze przemawia przeze mnie polska zazdrość, ze jestem glupia blondynka, itd. to mnie poniosło, a ze przy okazji lubie przeklinać to wyszlo, jak wyszlo. Za co jeszcze raz goraco przepraszam a teraz do rzeczy W zadnym miejscu nie napisałam niczego, co mogloby być poczytane jako antysemityzm. Dziwi mnie to, ze ktoś tak może przypuszczac. Jedyne co napisałam to to, ze ze nie mam najlepszej opinii o izraelskich deweloperach (tak samo, jak nie mam najlepszej opinii o chińskich produktach). Przeciez mam do tego prawo i to nie jest nic zlego. Dlaczego mam taka opinie, no coz – sami deweloperzy na to „pracują” - pierwsze zle doświadczenie było chyba w 2005 czy 2006 r bodajże z firma DOR, która o ile dobrze pamiętam majac na uwadze gwaltownie rosnące ceny zerwala umowy z klientami i zostawila ich na lodzie - potem było kilka innych przypadkow, ale wszystko przebil Robyg, który po tym co sama widziałam i co slyszalam rzucil zla slawe na pozostale firmy, wliczając w to ganianie niezadowolonych klientow po sadach, zamiast zrobić tak aby byli zadowoleni, gdyż to jest najlepsza reklama firmy W związku z tym mam prawo do takiej opinii i nie jest ona moja wina. Zreszta podobna opinie mam o większości deweloperow, którzy w mojej opinii nie prowadza interesow w taki sposób, abym ja jako klientka czula się poważnie traktowana i nie miała wrazenia, ze ktoś chce mnie zrobić w balona i traktuje jako worek z pieniędzmi który należy zabrac. Jak jest z firma Neocity nie wiem. Moze za jakis czas okaze się być najlepszym deweloperem dzialajacym na rynku, ale poki co mam prawo mieć wątpliwości i mam prawo do przenoszenia złych doswiadczen z innych firm deweloperskich. To po prostu ludzkie i nie ma w tym nic zlego. Do tego, jak widze 50 000 kapital to mnie nie zacheca Co do obrazy klientów to tak jak już napisałam, jeżeli ktokolwiek poczul się obrazony to jeszcze raz PRZEPRASZAM, ale to zawsze działa w obie strony – ktoś obraza mnie, ja obrazam kogos, Co do samej inwestycji to mogę powiedzieć tyle i proszę się o to nie obrazac, gdyż nie jest to moim zamiarem - jeżeli czytam w Panstwa reklamach, ze specjalizujecie się w inwestycjach w najlepszych lokalizacjach to ja się pytam, jak ma się ulica Ordona/Jana Kazimierza do najlepszych lokalizacji … przecież to ma się nijak … najlepsza lokalizacja to okolice Lazienek, Parku Saskiego, Starego Zoliborza, Murano … nie ma co się czarować Jana Kazimierza to jest co najwyżej przecietna lokalizacja, a nawet nie to zwazywszy na bardzo uciążliwe sąsiedztwo terenow poprzemysłowych, ogolnie mało przyjemne sąsiedztwo starych sypiących się budynko, które nie ma co się czarować nie zmieni się w przeciągu najbliższych 10 lat … już widziałam fantastyczne wizje na makietach 19 Dzielnicy firmy Pro Urba, az się zapytałam pana … przepraszam bardzo, ale co to za cudowne wieżowce, etc. czy Panstwo macie swiadmosc, ze Panstwa wizja nie zostanie zrealizowana za naszego zycia …. wiec po co taki kit wciskać klientom, przecież ośmieszacie samych siebie i wlasna firme, a klientów traktujecie jak przyglupow … tak samo, jak pan mi mowil, ze trwaja prace nad schowaniem stacji przekaźnikowej i slupow wysokiego napięcia i pytam jakie rezultaty …. a pan mowi no, ze nie wie (to było chyba 3 lata temu, a stacja jak stala tak stoi i stać będzie nadal bo nikt nie ma pieniędzy na to, aby cos z tym fantem zrobić) … usmiechnelam się i powiedziałam, ze za te lokalizacje i te jakość (prymitywne budynki z betonu i byle jakich okien) to mogę zaplacic co najwyżej 5-6 tys bo to nie jest więcej warte, a za 9-10 tys to mogę kupic mieszkanie w Murano, które jest o kilka polek wyżej pod względem lokalizacji i jakości wykonania … pan się na mnie śmiertelnie obrazil Jak widze mapke sytuacyjna zamieszczona na Panstwa stronie to zastanawiam się, czy traktujecie mnie poważnie … przecież jeszcze byscie ja trochę zmniejszyli, to wyszloby na to, ze jesteście w samym centrum tuz przy stacji metra i przy Lazienkach … a jeszcze bardziej zmniejszyli to okazaloby się, ze nie dość, ze w Warszawie to jeszcze nad morzem i w gorach … przecież nie o to chodzi … - jak czytam o wysokim standardzie i apartamentach to ja się pytam, od kiedy apartamenty maja 40-60 metrow i sa zlokalizowane w takim miejscu jak Jana Kazimierza … przecież to nonsen … w Warszawie praktycznie nie ma apartamentow, o czym Pani jako osoba pracujaca b. dlugi czas w nieruchomościach doskonale wie … od biedy można pokazac klika budynkow, które przy odrobinie dobrej woli moznaby zaliczyć do prawdziwych apartamentow, cala reszta to zwykla mieszkaniowka w lepszym lub gorszym standardzie - nie potrafie tez zrozumieć, czemu Panstwo nie zamieszczacie na swoich stronach standardow wykonania … przecież to żaden wstyd … czemu nie napiszecie Panstwo, kto Was finansuje, kto jest generalnym wykonawca, z czego zbudowane sa sciany, jaka jest stolarka okienna, scianki działowe, grubość scian miedzylokalowych, itd. Jeżeli traktujecie poważnie potencjalnych klientów to powinniscie to podac na własnej stronie, tak aby klient nie musial wydzwaniać do biura sprzedazy, gdzie okazuje sie, ze sprzedawcy nie maja zielonego pojecia (tu akurat nie chodzi o Panstwa tylko ogolny stan wiedzy w biurach sprzedazy deweloperow) Wówczas będę wiedziała, ze mam do czynienia z firma która poważnie mnie traktuje Co do kwestii cen, jakie Panstwo proponujecie swoim klientom … Proszę się ponownie nie gniewac, ale jak na moja znajomość rynku nieruchomości, a jest rownie duza by nie powiedzieć, ze wieksza od Pani to jest zdecydowanie za wysoka jak na te lokalizacje i te jakość To jest moja opinia i naturalnie każdy ma prawo do własnej Czasami, jak patrze na niektóre oferty deweloperow na Jana Kazimierza to mam wrazenie, ze zyja w innej rzeczywistości i w roku 2007 a nie 2012 i nawet nie zadadzą sobie trudu aby sprawdzić co za te pieniądze można kupic u konkurencji Tak się zastanawiam co będzie, jeżeli okaze się, ze w przyszłym roku ceny będą o 10% nizsze niż obecnie … co Pani powie ludziom, którzy kupili te mieszkania wcześniej … znam taki przypadek z inwestycji na Banderii, gdzie deweloper zaczynal od 4,8 potem doszedł do 9 tys, a ostatnie mieszkania wyrzucil po 5,8 i … znowu po 4,8 … ja bym tak nie potrafila bo byłoby mi najzwyczajniej w swiecie wstyd i czułabym moralnego kaca Tak w ogole się zastanawiam, jaki jest Państwa koszt budowy 1 metra … na tyle na ile ja znam rynek nieruchomości to szacuje go na maksymalnie 4 tys zl za metr … będę wdzieczna jeżeli wyprowadzi mnie Pani z bledu i udowodni, ze jest wyższy, gdyz ja w to nie wierze A tak w ogole to trzeba zachować dystans i zdrowy rozsadek, zwłaszcza do tego co ludzie wypisują na forum. Jedni sa sfrustrowani, inni się bawia, prowokuja, jeszcze inni czegos tam szukają. Ja się bawie, trochę prowokuje do myslenia, a zarazem szukam czegos co mogloby mnie zainteresowac. Jeżeli ktoś podejmuje decyzje na podstawie tego, co ludzie pisza na forum to coz … rece i nogi opadaja Poza tym nie ukrywam, ze czytając niektóre wpisy odnoszę wrazenie (być może mylne) jakby to pracownicy dzialu sprzedaży pisali te posty, co jest zresztą dość powszechna praktyka Konczac powiem tak ZYCZE WSZYSTKIM ODROBINE WIECEJ DYSTANSU NABYWCOM MIESZKAN TEGO, ABY ZA 5 LAT BYLI ROWNIE SZCZESLIWI JAK W MOMENCIE PODPISANIA UMOWY A DEWELOPEROWI, TEGO ABY BYŁ NAJLEPSZYM DEWELOPEREM NA WARSZAWSKIM RYNKU A TAK POZA TYM TO ZYCZE WSZYSTKIM ZDROWIA BO TYLKO ONO SIE LICZY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PPP Re: Szanowni Pani Marto, Drodzy Forumowicze IP: 80.50.231.* 15.05.12, 08:34 brawo Asia Panią straszącą z Zarządu się nie przejmuj - do tego są pierwsi ale już dalej zawsze idzie im gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rocco S. Re: Szanowni Pani Marto, Drodzy Forumowicze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.12, 13:15 Asi zmiękła rurka i zaczyna ludzkim głosem pisać. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deptusie Re: Szanowni Pani Marto, Drodzy Forumowicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 22:37 "Asi zmiękła rurka i zaczęła ludzkim głosem pisać" - zgadzam się z wypowiedzią w 100%. Na początku podkreślam, pracownikiem dewelopera NIE JESTEM. Zakupu mieszkania w owej inwestycji dokonałam - i o dziwo Pani Asiu - zgodnie z tym, co Pani napisała "jestem idiotką" bo zakupu dokonałam zanim budowa rozpoczęła się. Jeśli zarzuci mi Pani lęk w stylu - 30 letni kredyt - proszę zajrzeć na saldo mojego rachunku bankowego - myślę, że trochę Pani zrzuci z tonu. Tak dla Pani wiadomości - 3 pokojowe mieszkanie - 70 metrów - pisząc Pani głosem w "beznadziejnej lokalizacji". Sprostowanie: To ja zarzuciłam Pani "blondynizm". Może mnie Pani pozwać. Ułatwię Pani sytuację: Dz. U. z 1997 r. Nr 78, poz. 483 Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej. Więcej tu artykułów, w imieniu których mogłabym Ja Panią pozwać - gwarantuję to Pani z racji wykonywanego zawodu. Proszę jednak zauważyć, że słowo to umieszczone jest w magicznym znaku tzw. cudzysłowie i napisane zostało po tym jak "zmieszała NAS Pani z błotem". Zatem radziłabym najpierw konkretnie sprawdzić kiedy dokonywała Pani obraźliwych wpisów, a potem uzmysłowić sobie, że wpisy innych były tylko reakcją na to co Pani sobą zaprezentowała. Wywód Pani jest banalny i bardzo mnie dziwi, że zadała sobie Pani tyle trudu, aby zebrać się (zapewne przy pomocy "Słownika poprawnej polszczyzny" mniemam redakcji Doroszewskiego (polecam na przyszłość !!!) i odpisać w sposób kulturalny. Brawo zachowała Pani resztki godności. W moich oczach jest Pani jednak w kwestii szacunku "totalne zero" i argumenty typu "wybuchowa jestem" do mnie nie przemawiają. Zbytnią wybuchowość Pani Asiu się leczy. Po pierwsze: - jeśli Pani nie zna Developera - dlaczego atakuje go Pani (atakuje Pani wszystko i wszystkich, których nie zna? - nie musi Pani odpowiadać, forum jest odpowiedzią - TAK) - bardzo proszę niech Pani już zaprzestanie marnować swój cenny czas i pisać nam tu referaty do niczego NIKOMU nie potrzebne otwierając nam oczy na to, gdzie jest centrum Warszawy, a gdzie nie. Dla mnie Centrum Warszawy to RONDO ONZ, przed wojną i w czasie wojny i w krótkim okresie powojennym, nie wiem, czy lekcje historii Pani odrobiła, obszar od Towarowej po Grzybowską był ośrodkiem centralnym "budującej się Warszawy". I z całym Szacunkiem, w moim mniemaniu Łazienki to "zadupie", z którego jadę do pracy bardzo często ponad godzinę. Problem Pani polega na tym, że Pani bezpodstawnie "zjechała" tu wszystkich forumowiczów, i dzięki Bogu przeprosiła Pani, chyba tylko i wyłącznie dzięki groźbie Pani Marty z Neocity (tak na marginesie powinni się Panią zająć). - tak na przyszłość, bo szkoda mi mojego cennego czasu na Panią, Pani Asiu: Jeśli Pani nie jest czymś zainteresowana - proszę nie wypuszczać jadu z siebie tylko dlatego, że inni są zainteresowani. Jeśli inni mają odmienną wizję swojego świata, i swojego życia - proszę nie wchodzić z butami ze swoją teorią używają chamskich tekstów, jeśli nikt Pani o to nie prosił, a tym bardziej jeśli Pani samą zainteresowaną nie jest. I na koniec. Jesteśmy na forum "nieruchomości". Bezpodstawnie tak naprawdę, śmieszne to nawet, ale usprawiedliwiając się swoją "wybuchowością" zmieszała Pani Nas wielu z błotem. Gdybyśmy tak mieli wykład na temat "Szacunek słowny w relacjach międzyludzkich", czy też "Wredota, złośliwość, brak taktu w zachowaniach i stosunkach międzyludzkich", czy też "Buńczuczność, narcyzm, puszka Pandory w wydaniu jędzy" - niech mi Pani wierzy byłaby Pani numerem 1, ponieważ "The Queen is Only One" - Królowa bezczelności i pruderyjności. Pozdrawiam serdecznie, Wierząca nadal, że klucze do swojego M3 w Neocity dostanie, Katarzyna P.S. Tak na marginesie. Widok z ostatnich pięter na Centrum Warszawy - obłędne. Rzecz jasna dopóki Nam czegoś nie wybudują :) Ale nie lękajcie się. Buduje się wszędzie i będzie budować. W końcu za dużo zieleni jest w Warszawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deptusie Tylko dla zainteresowanych !!! Neocity budowa !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 08:52 Na początek: z całym szacunkiem. Tu dyskutujemy, pomagamy sobie, analizujemy problemy i cieszymy się ze wstawianych okien .... - nie używamy wulgaryzmów i nie mieszamy ludzi z błotem. Tak, aby nieproszeni, nie prowadzili zbędnych wywodów. Dla tych, którzy kupili, lub zamierzają kupić: - jesteśmy na etapie zmian lokatorskich: moglibyście mi powiedzieć, kto jakich dokonał? - zainteresowana jestem także aneksem kuchennym? jedna z forumowiczek o to pytała, niestety P.Asia była "Numer 1" i tematu nie pociągnięto. Robicie otwartą kuchnię, czy zamknięta? - słyszałam ostatnio, że firma Karmar jest niewypłacalna. Niewypłacalna to ona jest od 2009 roku, już przy budowie centrum handlowego w Poznaniu, a potem przy sprzedaży metalu. Czas kryzysu i zapaści giełdowej po roku 2007. Czy Ktoś z Was ma jakieś informacje na chwilę obecną? Nie jest moim zamierzeniem zasiać lęk w stylu "deweloper nie płaci - podwykonawca też". Na Ursusie się buduje Neovillage, i Neocity sprzedało dość sporo mieszkań. Jest jednak ryzyko, że firma budowlana główna nie płaci swoim podwykonawcom i oby nam nagle z budowy nie zeszli :) Pocieszeniem jest, że Neovillage buduje "Unibep", który wiele ciekawych projektów wybudował i buduje nadal, zatem może do zakończenia przerzucą grupę budowlaną. - jakie macie zdanie, co do jakości dotychczasowej budowy. Mój znajomy kupił trzy lata temu apartament od Ekoparku na osiedlu Biały Kamień i do dziś ma mnóstwo usterek. Spotkałam się wczoraj na innej budowie konkurencyjnej z "budowlańcami", po postach p. Asi, zaczęłam mierzyć grubość ścian międzylokalowych i stropowych. Jakie jest Wasze zdanie w tym temacie? UWAGA: zrzeszam tylko obecnych mieszkańców, tudzież przyszłych, potencjalnych! Pozdrawiam serdecznie, K. Odpowiedz Link Zgłoś
pitusinn Re: Tylko dla zainteresowanych !!! Neocity budowa 17.05.12, 09:19 Karmar jest częścią BOUYGUES CONSTRUCTION, więc ja bym się na peno nie przejmował, że mogą być niewypłacalni. Karmar buduje teraz np. swoją wizytówkę - Miasteczko TP ( Miasteczko Orange ) przy al. Jerozolimskich. Piękna inwestycja. Oto info ze strony Karmaru: Założony w 1991 roku KARMAR w ciągu przeszło dwudziestoletniej działalności stał się jedną z czołowych firm budowlanych w Polsce. Profesjonalizm i kompleksowość wykonywanych usług budzi coraz większe zaufanie klientów. Dynamiczny rozwój przekładający się na znaczne zwiększenie skali realizowanych przez nas inwestycji, doprowadził w roku 1997 do przekształcenia firmy w spółkę akcyjną. Dziesięć lat później KARMAR S.A. dołączył do BOUYGUES CONSTRUCTION - jednej z największych firm budowlanych na świecie. Nie ma co się martwić. Pozdr Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Tylko dla zainteresowanych !!! Neocity budowa IP: *.centertel.pl 17.05.12, 10:37 Witam, Pozwole sobie odpowiedziec Pani wieczorem na temat tego, co Panio napisala wczesniej, a teraz powiem tylko tyle, ze - nie jest Pani rola mierzyc sciany miedzylokalowe ... taka informacje powinna Pani dostac w standardzie od dewelopera ... sek w tym, ze 90% deweloperow nie ma w standardzie tego typu informacji, a pracownicy biur sprzedazy na ogol w ogole nie maja pojecia o kluczowych kwestiach zwiazanych z technologia budowy - grubosc przegrody to nie wszystko, rownie wazna jest zasada jej budowy ... czy uzyto materialow wygluszajacych, jak posadowiono sciany ... jak sie okazuje tzw sciana GK jezeli zrobiona jest z dobrych materialow i w dobrej technologii jest znacznie lepsza pod wzgledem askustycznym od sciany z betonu lub cegly, ale takich scian nikt nie buduje ... nie znam takiego dewelopera ... dla nich to za duzo pracy i zabawy, choc to tylko pozory bo takie sciany stawia sie bardzo szybko ... poza tym takie sciany to na ogol sciany w mieszkaniu, ale to tez ma bardzo duze znaczenie, gdyz odpowiednio zbudowane nie przenosza dzwiekow z gory lub dolu m.in. kwestia tasm akustycznych) - troche mnie zastanawia mierzenie, ogladanie, etc. zaczynam odnosic wrazenie, jakby byla Pani kolejnym pracownikiem biura sprzedazy(obok le, ktory pisze co najmniej dziwaczne posty i ktorego czolobitnosc wzgledem Pani Marty jest wrecz smieszna)... jakos nie wyobrazam sobie, aby zwykly klient mial w kazdym momencie wstep na budowe, no ale moze to bledne wrazenie z jednym sie moge zgodzic ... Ekopark ... to lekka porazka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deptusie Re: Tylko dla zainteresowanych !!! Neocity budowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 11:27 Witam.. > - nie jest Pani rola mierzyc sciany miedzylokalowe ... taka informacje powinna > Pani dostac w standardzie od dewelopera ... sek w tym, ze 90% deweloperow nie m > a w standardzie tego typu informacji, a pracownicy biur sprzedazy na ogol w ogo > le nie maja pojecia o kluczowych kwestiach zwiazanych z technologia budowy - DOSTAŁAM wszystkie te informacje jeszcze przed podpisaniem umowy, czy mam zeskanować i Pani przesłać, łącznie z pieczątką notariusza, bo muszę Pani powiedzieć, że po podpisaniu umowy przedwstępnej, podpisałam tą umowę w formie aktu notarialnego. - troche mnie zastanawia mierzenie, ogladanie, etc. zaczynam odnosic wrazenie, > jakby byla Pani kolejnym pracownikiem biura sprzedazy(obok le, ktory pisze co n > ajmniej dziwaczne posty i ktorego czolobitnosc wzgledem Pani Marty jest wrecz s > mieszna)... jakos nie wyobrazam sobie, aby zwykly klient mial w kazdym momencie > wstep na budowe, no ale moze to bledne wrazenie - JUTRO WRZUCĘ PANI SKAN PODPISANEJ UMOWY Z LIPCA 2011 !!! Jeśli Pani chociaż odrobinę pomyśli, jak przystałoby na przedstawiciela gatunku homo sapiens, to wysili się Pani i przeczyta całe archiwum tu na forum i wtedy może Pani "ślepota" minie i zauważy Pani, że jest na forum mój wpis z informacją "kupiłam". Wpis z roku 2011. I jeśli Pani zarzuca mi kłamstwo, to z całym szacunkiem nie wiem, jak nazwać TO co Pani SOBĄ reprezentuje, bo "zero", to już i tak jest za dużo. jak Niewierny Tomasz - pełen idiotyzm. Pani Marty z Neocity nie Gloryfikuje - uważam jednak, że powinni Panią stąd WYRZUCIĆ, i nabruździć Pani w życiu, skoro Pani tak łatwo innym bruździ. Jeśli oni tego nie zrobią, zrobię to ja - za "obrazę moich uczuć" i znajdę chętnych, którzy się podłączą pod oskarżenie prawne. To forum jest po to, aby rozmawiać o problemach, to forum jest dla tych, którzy kupili i dla potencjalnych kupujących, dla tych, którzy służą konkretną, INTELIGENTNĄ radą - DLA PANI MIEJSCA TU NIE MA. Po trzecie - skoro Pani niby mówi ogólnie o "wszystkich deweloperach", dlaczego Pani tylko TU się wypowiada? bo mój informatyk, nie znalazł z Pani adresu IP żadnych innych postów odnośnie innych inwestycji deweloperskich oprócz postów odnośnie Neocity? Jeśli Pani nie ma nic rozsądnego do powiedzenia, odnośnie rzeczywiście budowy, odnośnie pomagania sobie w przypadku konfliktów z deweloperem, tym tu konkretnym, a takie zapewne niektórzy mają, miałam i ja, jak wszędzie, nie ma łagodnej budowy, nie było też łagodnej budowy w moim teraźniejszym mieszkaniu, które kupiłam w 2006, skoro Pani nie kupiła mieszkania w tej inwestycji, nie zamierza kupić, nie chce Pani zostać członkiem wspólnoty, nie ma interesu w żadnym aspekcie tego forum, poza jednym: ZIONĄĆ JADEM. To niech Pani wyrzuca swoje złośliwości na swojego Partnera, jeśli takowego Pani posiada...bo współczuje temu, kto zdecyduje się na choćby jeden dzień swojego życia spędzić z Panią .... bez odzewu. Następna moja odpowiedź będzie już do Pani pismem procesowym, jeśli Pani przekroczy swoje uprawnienia. Zarzuci mi kłamstwo, biorąc pod uwagę, że żadnego kłamstwa z mojej strony tu nie ma i ja jestem w stanie Pani to udowodnić, a czy Pani nam? Tego już nie byłabym taka pewna. Pozdrawiam mniej serdecznie, K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Re: Tylko dla zainteresowanych !!! Neocity budowa IP: *.147.30.105.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.05.12, 18:12 jaki projekt kuchni robicie sąsiedzi, tylko na ścianach czy tak jak na wizualizacjach dewelopera z wypuszczeniem blatu z meblami na pomieszczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deptusie Re: Tylko dla zainteresowanych !!! Neocity budowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 20:13 w ogóle to spotykam się z mieszkanką Neocity w środę (Basiu - wybacz, że o tym tu wspominam) - proponuję, abyśmy kiedyś spotkali się większym gronem, jeśli jest zainteresowanie. ja mam zaprojektowaną kuchnię z wyspą, płyta w części "wyspowej" ale nadal czekam na ciekawsze propozycje i chętnie podzielę się swoją wizualizacją z innymi, może podpowiemy sobie cokolwiek. chętnie też zgrupowałabym się z Kimś przy zakupie mebli kuchennych, jeśli udałoby Nam się wybrać to samo miejsce złożenia zamówienia mebli pod wymiar - robiłam tak przy ostatnim projekcie kuchennym i dostaliśmy niezłą zniżkę, z której zarówno ja, jak i moja Sąsiadeczka byłyśmy zadowolone. Mam też pytanie o EKIPĘ REMONTOWĄ, czy Ktoś już ma "coś" ciekawego na oku? Pozdrawiam, K. Odpowiedz Link Zgłoś
pitusinn Re: Tylko dla zainteresowanych !!! Neocity budowa 17.05.12, 20:18 K..... spotykasz sie z Basia.. a ze mna ? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuchnia Re: Tylko dla zainteresowanych !!! Neocity budowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 22:58 P...z Wami też chętnie, już to piwo rok planujemy ha ha ha :) Pozdrawiam, K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Tylko dla zainteresowanych !!! Neocity budowa IP: 192.193.116.* 12.06.12, 08:41 Jeżeli chodzi o kuchnie, to świetny pomysł. My te z będziemy mieć z wyspą. Czy możemy się spotkać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuchnia Re: Tylko dla zainteresowanych !!! Neocity budowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.12, 11:55 ja bardzo chętnie, mam już jakiś plan swojej. podaj emaila to napisze do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
bylembordo Re: Tylko dla zainteresowanych !!! Neocity budowa 20.11.14, 13:00 Dzielnica jest mocno przemysłowa. Tego nie da się ukryć. Do tego dochodzą poranne, bardzo uciążliwe korki. No i Bliska Wola, która zapewne sparaliżuje ruch w okolicy. Zobacz jak ta inwestycja wygląda "z góry": www.youtube.com/watch?v=jDENl-iciWs&feature=youtu.be Odpowiedz Link Zgłoś
kamil3489 Re: Tylko dla zainteresowanych !!! Neocity budowa 26.07.15, 14:36 Witam, stoje przed kupnem mieszkania w czesci F. Czy ktoś z mieszkajacych juz w istniejacych czeciach moze sie wypowiedziec o pozytywnych/ negatywnych aspektach tego osiedla?? Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart o.O ? 04.06.12, 22:10 > "Asi zmiękła rurka i zaczęła ludzkim głosem pisać" - zgadzam się z wypowiedzią > w 100%. Podziwiam Pani poziom. > Jeśli zarzuci mi Pani lęk w stylu - 30 letni kredyt - proszę zajrzeć na saldo m > ojego rachunku bankowego - myślę, że trochę Pani zrzuci z tonu. > (...) Tak dla Pani wiadomości - 3 pokojowe mieszkanie - 70 metrów To z ciekawości, jakie to saldo? Tak się pytam, skoro zakupiła Pani mieszkanie budżetowe (a przynajmniej w lokalizacji, gdzie powinny być mieszkania budżetowe) w przeciętnym rozmiarze. > Może mnie Pani pozwać. > Ułatwię Pani sytuację: Dz. U. z 1997 r. Nr 78, poz. 483 Konstytucja Rzeczypospo > litej Polskiej. o.O? Pozew osoby fizycznej na podstawie konstytucji? Droga Pani, proszę zapoznać się z systemem prawnym obowiązującym w RP, a potem szermować deklaracjami o pozywaniu itp. Rażącą nieznajomością prawa może Pani sobie poważnie zaszkodzić. Niezmąconym dobrym mniemaniem o sobie również. > Więcej tu artykułów, w imieniu których mogłabym Ja Panią pozwać - gwarantuję to > Pani z racji wykonywanego zawodu. Mam nadzieję, że nie jest Pani prawnikiem, gdyż ewidentnie nie potrafi Pani zadbać ani o podstawę prawną, ani argumentację, ani spójność logiczną wypowiedzi. Jedynie mniemanie o sobie się zgadza. Nie rozumiem też Pani wywodu na temat słownika, być może miała Pani taki w domu ale nie pamięta go Pani zbyt dobrze; słowniki generalnie nie uczą stylu wypowiedzi. Ponadto proszę nie stawiać spacji przed wykrzyknikami, w kontekście poprawnej polszczyzny to jest zabawne. Proszę też nie decydować co też "NIKOMU" nie jest potrzebne, bo takie uogólnienia znów są tyleż histeryczne co zabawne. Tak samo jak pisanie "Nas". Oraz porównania co kiedy było centrum Warszawy - w XVI wieku na terenie ulicy Jana Kazimierza było zapewne jakieś pastwisko, ale nikt tu się nie rozwodzi nad tym faktem, bo i po co. A tutaj się zupełnie zgubiłem: > Gdybyśmy tak mieli wykład na temat "Szacunek słowny w relacjach międzyludzkich" > , czy też "Wredota, złośliwość, brak taktu w zachowaniach i stosunkach międzylu > dzkich", czy też "Buńczuczność, narcyzm, puszka Pandory w wydaniu jędzy" - niec > h mi Pani wierzy byłaby Pani numerem 1, ponieważ "The Queen is Only One" - Król > owa bezczelności i pruderyjności. > > Pozdrawiam serdecznie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia poddaje sie W. Sz. P K. i M. Drodzy Forumowicze IP: *.centertel.pl 17.05.12, 23:24 Droga Pani Katarzyno ... ZACZYNA MNIE PANI PRZERAZAC I ZACZYNAM SIE PANI BAC Na wstepie ... PRAGNE JESZCZE RAZ PRZEPROSIC ZA WSZELKIE SLOWA, KTORYMI KTOKOLWIEK W JAKIKOLWIEK SPOSOB MOGL SIE POCZUC OBRAZONY JEST MI WSTYD !!! NIE POWINNAM BYLA TEGO ROBIC I CALA WINE BIORE NA SIEBIE a teraz tak ... 1/ straszenie mnie tym, ze pociagnie sie mnie do odpowiedzialnosci jest co najmniej dziwne ... nie dlatego, ze ktos moze sie poczuc urazony (gdyz jak napisalam, mial prawo i jest mi wstyd), ale dlatego ze to oznacza BRAK ELEMENTARNEGO DYSTANSU i BRAK SWIADOMOSCI MIEJSCA, W KTÓRYM SIĘ ZNAJDUJE … na forum przeklinanie, ublizanie, obrazanie siebie na wzajem jest na porzadku dziennym, a zatem jezeli ktos korzysta z tego forum to powinien miec tego pelna swiadomosc i nie powinien czuc sie smiertelnie obrazony … proponuje abyscie Panie przeczytaly inne dyskusje na forum i sprawdzily, jakim jezykiem posluguja sie ludzie, co o sobie wzajemnie pisza i co pisza o poszczegolnych inwestycjach .... moze wowczas zobacza Panie, ze to co ja napisalam w zaden sposob nie odbiega od powszechnych norm … to mnie wprawdzie nie tłumaczy, ale stawia w innym swietle ja jezeli ktos wylewa na mnie sterte pomyj to ... przyjmuje to do wiadomosci i czasami jest mi troche przykro, ale na ogol smieje sie i mysle sobie ze albo jest dowcipny (jak mnie przy okazji rozbawi) albo jest zalosny i cham Dlatego jezeli Pani I Pani Marta piszecie, ze myslicie o tym, aby mnie sledzic i oddawac pod sad to (Pani K. do tego jeszcze zaczyna powolywac sie na Konstytucje) ... to przepraszam za szczerosc, ale TO MNIE ZACZYNA PRZERASTAC :) w przypadku firmy to zle swiadczy o firmie, gdyz nie jest najlepszym pomyslem scigac forumowiczow ... silna firma w ogole nie zastanawia nad tym co pisza ludzie na forum gdyz sie takimi bzdurami nie przejmuje ... Gdyby Pani Marta miala wiecej zyciowego doswiadczenia i wiecej dystansu to zamiast probowac mnie zastraszac powinna napisac, ze ... jest jej bardzo przykro, ze mam taka opinie, ze zaprasza mnie na rozmowe, aby przekonac ze jestem w bledzie, ze zle o mnie swiadczy to ze obrazam klientow, etc. Mowiac krotko taki sam efekt uzyskalaby w zupelnie inny sposob, a zarazem wymusila szacunek wobec firmy … uzywanie grozb jest niestosowne i nie sluzy budowie autorytetu firmy Proponuje tez, aby Panie zobaczyly co pisze sie o wielkich firmach tego swiata ... wyrazy ZLODZIEJE, DRANIE, BANDYCI sa norma i to sa jedne z tych lagodniejszych sformulowan, gdyby te firmy przejmowalyby sie tym, co ludzie pisza to zamiast praca musialyby siedziec calymi dniami i nocami w sadach, a i tak nie starczyloby im czasu na to, aby sadzic sie z kazdym kto obrazil ich lub ich klientów Niech Panie tez zobaczą na reakcje innych form na tym forum na słowa dotyczące ich lub ich klientów … nikomu nie wpadnie nawet do glowy scciganie forumowiczow, gdyż sa pewne granice absurdu … Ja nikogo nie nazwalam ani zlodziejem, ani bandyta, a to, ze nazwalam idiota, kretynem, cymbalem, palantem, etc. .i ze uzywalam przeklenstw to doprawdy w zaden sposob nie odbiega od powszechnie stosowanych norm i zwyczajow miejsca w jakim jestesmy ... tacy jestesmy i tyle ... ja natomiast portafie przyznac sie do bledu i powiedziec PRZEPRASZAM ... co jest umiejetnoscia moze 1-2% populacji naszego narodu i ludzkosci ... 99% nie potrafi dostrzec wlasnych bledow ... przepraszam za szczerosc, ale Panie takiej umiejetnosci rowniez nie posiadaja Mowiac krotko, proponuje nabrac wiecej dystansu i wiecej usmiechu 2/ co do reszty to powiem tak ... co do dewelopera ... juz napisalam, ze mam ogolnie bardzo kiepska opinie o deweloperach, co do tego konkretnego to prosze mi wybaczyc, ze ponownie stwierdze, ze - kapital zakladowy moglby byc zacznie wyzszy ... to buduje wiarygodnosc firmy - brak informacji na temat technologii budowy, warunków zagospodarwoania okolicy (powszechne zjawisko), to rowniez jest argument na nie, - forma reklamy ... coz reklama czesto bywa antyreklama ... jezeli ktos pisze mi o niemal idealnej lokalizacji, cudownej okolicy, niemal o sercu kulturalnym wawy to znaczy, ze w ogole nie zna ani Woli, ani innych dzielnic ... baa nawet je deprecjonuje, czym z kolei mogliby sie poczuc urazeni mieszkancy innych dzielnic i pozwac dewelopera do sadu za obraze :))) gdyby dalej isc droga szalenstwa ... ja znam Wole lepiej niz obie Panie razem wziete i na swoj sposob ja lubie, ale doprawdy ... to nie jest serce kulturalne stolicy europejskiego tygrysa (ktory zapewne za jakis czas stanie sie zwyklym glodnym kotem) a lokalizacja na Jana Kazimierza nie jest szczytem marzen - mam tez wrazenie, ze wiele opinii jest tu pisanych przez pracownikow biura sprzedazy co do deweloperow izraelskich - coz przykro mi, ale mam kiepska opinie i nic na to nie poradze kwestia doswiadczen i opinni innych ... byc moze za jakis czas ja zmienie i byc moze stanie sie to dzieki Neocity, ale na pewno nie pod wplywem grozb z deweloperow, w miare niezla opinie, aczkolwiek z zastrzezeniami mam jedynie wobec SKANSKA, Polnordu, ECHO, moze Budimex ... "stare" spoldzielnie (ktore p. Balcerowicz staral sie zniszczyc, ale na cale szczescie to mu sie nie udalo) , buduja taniej i lepiej ... mam prawo do takiej opinii i nie widze w tym nic zlego, obrazliwego, ani tym bardziej antysemickiego - co do lokalizacji jak już napisałam nadal uwazam, ze jest to kiepska lokalizacja i mam prawo tak uwazac, a Pani ma prawo sie ze mna nie zgadzac - co do mojej opinii na temat cen w tej lokalizacji i w tym standardzie, nadal nie zmieniam swojej opinii i uwazam, ze to nie jest warte 6-7 tys, i ponownie nikt nie musi sie z nia zgadzac ... za rok-dwa zobaczymy, kto byl blizszy prawdy ja twierdzac, ze to za drogo, czy Panstwo twierdzac, ze to dobra cena (pamietam dyskusje z deweloperami w killku miejscach na poziomie 10-12 tys i ich oburzenie, jak mowilam, ze tyle nie dam, ze moge dac 8 i ze bedzie taniej - to jednak ja mialam racje ... dzis moge kupic od nich za 7, ale widzac co sie dzieje na rynku czekam i obserwuje, w koncu na duzym mieszkaniu 1 tys na metrze to 100 tys, a ja na te pieniadze musze ciezko pracowac, wiec znam ich wartosc ... dla mnie to nie jest rata kredytu, tylko cos co mam i co mnie kosztowalo duzo pracy) ... przy okazji caly czas nie otrzymalam odpowiedzi od Pani Marty na temat kosztow budowy 1 metra mieszkania przez dewelopera ... wiem, ze jej nie uzyskam, ale ja i tak doskonale wiem, jakie one sa - Pani pojecie centrum Warszawy, Pani opinie na tema rejonu Lazienek i zwiazana z tym opnie na temat mojej wiedzy o wawie pozostawiam bez odpowiedzi, co tez jest forma odpowiedzi - Pani opinie na temat cudownego widoku z Neocity skomentuje w ten sposob, ze widocznie znacznie wiecej w zyciu widzialam w tym w Warszawie, - Pani stwierdzenie na temat 70 m mieszkania i Pani stanu majatkowego i mojej ewentualnej reakcji, coz ... tu rowniez brak komentarza - Pani opnie na temat mojego jadu, braku wychowania, resztek godnosci, znajomosci jezyka polskiego, elaboratu, strachu, etc. rowniez pozostawiam bez odpowiedzi gdyż tu w zasadzie nie ma czego komentować PROSZĘ SPOJRZEC W LUSTRO Konczac powiem tak ... ZYCZE PANI, DOJSCIA DO STANU ROWNOWAGI EMOCJONALNEJ, GDYZ ZACHIOWUJE SIĘ PANI JAK DZIECKO Z PIASKOWNICY, KTÓRE NIE POTRAFI NIC POZA PLUCIEM, SKARZENIEM i STRASZENIEM … MOWIAC KROTKO TOTALNA ZENADA … I NIECH PANI SMIALO WYSYLA PISMO PROCESOWE POWOLUJAC SIĘ NA KONSTYTUCJE :) Deweloperowi zycze tego, aby przekonal mnie nie grozbami, ale efektami pracy do tego, ze nie mam racji poza tym, zycze wszystkim Panstwu ZDROWIA i wiecej dystansu da tego co tu sie pisze, zycia i .... samych siebie Pozdrawiam i znikam, bo chyba ta dyskusja i Panstwa reakcje przerosly mnie ... ja biedna szara myszka wiec wracam do nory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia padla aaa ... i z tym informatykiem IP: *.centertel.pl 17.05.12, 23:38 to juz NIE ROZCHWIANIE EMOCJONALNE, ale wstep do CZYSTEGO SZALENSTWA Proponuje aby dala Pani sobie szanse tel.: 022 739-13-26 Pozdrawiam i powtarzam, ze ZACZYNA MNIE PANI PRZERAZAC I ZACZYNAM SIE PANI BAC dlatego uciekam od Pani jak najdalej i moja noga juz tu wiecej nie postanie a teraz moze Pani sobie pisac co chce, jak chce ZEGNAM i zalaczam wyrazy glebokiego szacunku i BEZGRANICZNEGO ZDUMIENIA nad Pani osoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuchnia Re: W. Sz. P K. i M. Drodzy Forumowicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 00:01 gdyby Pani tak "ludzkim językiem zaczęła udzielać się na forum", zamiast zacząć od przeklinania, ubliżania, obrażania - wtedy nie byłoby żadnego takiego teatrzyku według Pani: "na forum przeklinanie, ublizanie, obrazanie siebie na wzajem jest na porzadku dziennym" - dzięki właśnie takim osobą jak Pani. Co niestety sprawia, że w rankingu europejskim zajmujemy miejsce niemalże na samym końcu odnośnie "dialogu z szacunkiem". Dystans do siebie mam. Sztuką jest jednak - ogromną wyrazić swoje niezadowolenie z różnych dziedzin w sposób kulturalny, zwłaszcza publicznie. Panią to przerosło na początku, albo zauważyła Pani, że ludzie nie odpowiadają Pani miarą i zmieniła Pani taktykę. Pani nie rozumie jednego, ostatni post zawiera wiele cennych uwag, które ja doceniam, a nawet mam w swojej świadomości i popieram, nie podoba mi się jednak to w jaki sposób Pani od początku nas nazywała "cymbałami, kredytowymi golasami, idiotami" itd. co świadczy o braku szacunku w stosunku do osób, których się nie zna. Bo jeśli Pani wyzywa ludzi od idiotów i najgorszych tylko dlatego, że mają odmienne zdanie od Pani, to przykro mi...ale świat się kończy. Poziom dyskusji, który Pani zaprezentowała w ostatnim poście - lepiej mi się podoba i niech mi Pani wierzy bardziej trafia do ludzi. Telefonu do psychiatryka, nie będę Pani podawała - widzę, że nie jest Pani obcy, zna go Pani na pamięć :) ale to też świadczy o dość ciekawym poczuciu humoru, który nad wyraz doceniam ha ha ha adres IP Pani sprawdziłam :-) może Pani również mój sprawdzić, w następnym tygodniu pijemy kawę. Pozdrawiam, K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: W. Sz. P K. i M. Drodzy Forumowicze IP: *.centertel.pl 18.05.12, 00:14 Wiedzialam, ze Pani jeszcze dzis odpisze, dlatego pozwolilam sobie jeszcze moment zaczekac dziekuje za kawe, ale JA SIE PANI BOJE I ZACZYNA MNIE PANI PRZERAZAC a unikam ludzi ktorych sie boje adresu Pani nie sprawdzam, gdyz nie odczuwam takiej potrzeby i nie mam natury sledczego, ja nie zamierzam za Pania biegac, ganiac Pani po sadach, udowadniac Pani, ze to ja mam racje, etc. ... to mnie nie kreci ... a ta dyskusja mnie zmeczyla, przerosla i mowie dosc Zycze Pani - WIECEJ DYSTANSU DO TEGO CO SIE DZIEJE DOOKOLA I SAMEJ SIEBIE - ABY ZA 2-3 LATA NADAL BYLA PANI PRZEKONANA O SLUSZNOSCI DECYZJI JAKA PANI PODJELA I ABY DOBRZE SIE PANI MIESZKALO - WSZELAKIEJ POMYSLNOSCI I ZDROWIA a teraz mowie dobranoc i juz sie tu wiecej nie obudze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawa Re: W. Sz. P K. i M. Drodzy Forumowicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 00:23 "dziekuje za kawe, ale JA SIE PANI BOJE I ZACZYNA MNIE PANI PRZERAZAC a unikam ludzi ktorych sie boje" - proszę bardzo, znaczy odważna jest Pani, ale tylko "wirtualnie" :-) niech tak będzie, również pozdrawiam i również dobrej nocy, życzyć mogłabym Pani równie wiele, ale sobie daruję :-) jedynie mniej strachu przed ludźmi :-) Na koniec zacytuję ludzi mądrzejszych ode mnie, nawiązując do życzenia Pani, aby moja decyzja za 2-3 lata nadal była uważana przeze mnie za słuszną: "[...] człowiek ma silną potrzebę pewności - chce wierzyć, iż metoda, za pomocą której podejmuje decyzje, jest właściwa. W rzeczywistości woli nawet podejmować „złą” decyzję i być jej pewnym, niż „dobrą” i być targanym wątpliwościami co do jej słuszności. Każda decyzja zmniejsza liczbę istniejących możliwości, każda decyzja niesie za sobą ryzyko". Erich Fromm — Rewolucja nadziei (Rozdział III, 3. Współczesne społeczeństwo technologiczne, C. Potrzeba pewności) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: W. Sz. P K. i M. Drodzy Forumowicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 16:03 Asia tu się też udzielała... Który to już twój nick na forum. Tak bez ściemy. forum.gazeta.pl/forum/w,106,134980340,,Robyg_prawdziwa_jakosc_fotorelacja_z_koszmaru.html?v=2 forum.gazeta.pl/forum/w,106,123653567,135976602,Re_gowniana_inwestycja_dla_palantow.htmlforum.gazeta.pl/forum/w,106,123995243,123995243,Intenso_Wola_ul_Ordona.html gwarantuję Wam, jej wybór będzie NAJLEPSZY. :-) tak nota bene ciekawe, który deweloper jej najwięcej płaci za pozytywne komentarze. Bo wolny czas spędza na forach i "wycieczkach objazdowych". Asia - WAM pokaże, jak się kupuje własne M !!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Skup złomu IP: 178.73.48.* 18.05.12, 19:27 Witam Czy orientujecie się może w jakich godzinach pracuje sąsiadujący z naszą inwestycją skup złomu? Czy "produkuję" dużo hałasu i czy może on być uciążliwy dla mieszkańców? Pozdrawiam Łukasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Spotkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.12, 09:02 Przyszli mieszkańcy Intenso,, Proponuję, aby się spotkać na kawę, tudzież na piwo. Kto chętny? Pozdrawiam, K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: Spotkanie IP: *.ip.netia.com.pl 28.05.12, 17:47 Ja jeszcze za oficjalnego mieszkańca uznać się nie mogę, ale potwierdzam słowa jednej z Pań powyżej - widok z wyższych pięter na centrum obłędny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Spotkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.12, 15:25 Szczególnie lśniący w oddali skup złomu zapiera dech w piersiach :) Odpowiedz Link Zgłoś
qrde_balans Re: Skup złomu 21.06.12, 14:13 To chyba Złom-Stal Orzechowski, Ordona 2A, (22) 524-56-44, godziny standardowe. Pamiętaj, że to jest kawałek oddzielony drzewami do nich. Sądzę, że złomowisko jest na pewno mniej uciążliwe niż samochody, którymi często nikt się nie przejmuje. Zresztą, pojedź sam na miejsce ~19:00 i usłyszysz. Odpowiedz Link Zgłoś
bylembordo Re: W. Sz. P K. i M. Drodzy Forumowicze 20.11.14, 12:59 To ja się podepnę i trochę negatywnego komentarza:) Dzielnica jest mocno przemysłowa. Tego nie da się ukryć. Do tego dochodzą poranne, bardzo uciążliwe korki. No i Bliska Wola, która zapewne sparaliżuje ruch w okolicy. Zobacz jak ta inwestycja wygląda "z góry": www.youtube.com/watch?v=jDENl-iciWs&feature=youtu.be Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Intenso - Dzień Otwart: 30/06/2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.12, 10:48 Witam, Chciałam się dowiedzieć, jak było na: Dniu otwartym, który był: 30/06/2012 z Działem Technicznym Intenso? Pozdrawiam, Ola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Youkin Re: Intenso - Dzień Otwart: 30/06/2012 IP: *.dynamic.chello.pl 29.07.12, 21:19 Cześć Ola, było wszystko w porządku. Pojawiło się sporo pracowników od Karmara, którzy cierpliwie odpowiadali na wszystkie pytania. Widzieliśmy mieszkanie pokazowe, jak i nasze własne oraz garaże. Wygląda na to, że budowa idzie zgodnie z planem. Pozdrawiam, Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: li klucze IP: *.centertel.pl 14.09.12, 19:29 no jak tam sąsiedzi, kiedy odbieramy klucze, słyszałem że lada chwila :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: klucze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.12, 15:23 Witam, Ale Wam dobrze :) Ja dopiero w przyszłym roku. Teraz to Wy musicie szukać ekip remontowo-wykończeniowych i szukać materiałów do wykończenia mieszkań itp. Jest tego dużo, że nie wiadomo co wybierać. Wzór, kolor itp. Dużo jest ekip, którzy biorą od Ciebie kasę i nie wiesz czy dobrze Ci wykończą i czy Ci się spodoba. Są różne sklepy w których jest pełno asortymentu. Macie Państwo pomysły, jak się za to zabrać? Najpierw podłogi, tylko zależy kto co będzie chciał położyć. Potem ściany, łazienka/kuchnia, a na samym końcu pokoje. Przepraszam, że wam zaśmieciłam wątek. Pozdrawiam i życzę szybkiego odebrania upragnionych kluczy :-) Do miłego, Ola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar Re: klucze IP: *.ip.netia.com.pl 17.09.12, 15:37 do mnie też takie wiadomości doszły... ale bez podania dokładnego terminu... usłyszałam tylko że wkrótce będą odbiory... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TK Odbiór techniczny + grupa mieszkańców Intenso IP: *.um.dk 21.09.12, 13:57 1) W moim lokalu w części A inwestycji można dokonywać już odbioru technicznego, a według słów Pani z NeoCity realny termin odbioru kluczy i remontu/wprowadzki to przełom października i listopada, zatem zgodnie z wszelkimi pierwotnymi planami :) NeoCity czeka jeszcze na trzy odbiory ze strony różnych służb. 2) Zapraszam wszystkich właścicieli i przyszłych mieszkańców do grupy osiedla Intenso na portalu Facebook. Z tego co wiem taka praktyka na innych deweloperskich osiedlach na Woli istnieje i faktycznie jest dobrą platformą dyskusji, sąsiedzkiej pomocy czy wymiany doświadczeń w sprawach remontowych i wykończeniowych, które wkrótce nas wszystkich całkowicie pochłoną. Dlatego też wszystkie osoby posiadające konto na Facebooku i lokal na osiedlu Intenso zapraszam do dołączania tutaj: www.facebook.com/#!/groups/osiedleintenso/ Owszem, to właśnie forum gazety jest jedyną platformą póki co, ale jest ono nieczytelne, kompletnie anonimowe i otwarte dla wszystkich. Planowana grupa będzie zamknięta i uporządkowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Odbiór techniczny + grupa mieszkańców Intenso IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.12, 11:02 Witam, To już niedługo macie odbiory :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Odbiór techniczny + grupa mieszkańców Intenso IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.12, 15:16 Jak Wam idą odbiory techniczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kala Re: Odbiór techniczny + grupa mieszkańców Intenso IP: *.devs.futuro.pl 11.10.12, 08:22 ja w zasadzie jeszcze przed odbiorem, jakie macie doświadczenia, wszystko raczej ok, czy są problemy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Odbiór techniczny + grupa mieszkańców Intenso IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.12, 13:17 Dnia: 20-21/10/2012, jest dzień otwarty, zakończenie budowy. Czy odbieracie klucze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Odbiór techniczny + grupa mieszkańców Intenso IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.12, 10:43 I jak tam, już się wprowadziliście do swoich długo oczekiwanych mieszkań? Napiszcie coś, bo jestem ciekawa jak to wygląda z Waszej perspektywy. Ja muszę czekać do marca 2013 :( Ja się tym pocieszam, że do marca i wiosny pozostało już 4 m-ce!!! Potem będzie szukanie i kupowanie materiałów do mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: li Re: Odbiór techniczny + grupa mieszkańców Intenso IP: *.centertel.pl 07.11.12, 17:07 czemu do marca czekasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Odbiór techniczny + grupa mieszkańców Intenso IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.12, 15:21 Neocity oddaje Neovillage w I kwartale 2013 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: li Re: Odbiór techniczny + grupa mieszkańców Intenso IP: *.centertel.pl 09.11.12, 17:14 a jasne, myślałem że jesteś z intenso Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Odbiór techniczny + grupa mieszkańców Intenso IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.12, 18:20 Odebraliśmy z mężem mieszkanie na początku listopada- wszystko szło pięknie, ekipa remontowa w trakcie wykańczania łazienki a dziś przykre zaskoczenie- odcięty prąd. Podobno RWE podłączyło liczniki i z tego powodu prąd budowlany będzie już niedostępny dla przeciętnego mieszkańca. Dodam, że zapłaciliśmy za ten prąd zaliczkowo- 1 miesiąc wyniósł nas ponad 300zl, więc to żadna łaska ze strony dewelopera. Teraz podobno trzeba załatwić umowę na liczniki z RWE, a to wg. pani z infolinii może potrwać do 14 dni. Chyba nie muszę zaznaczać, że stawia nas to w niezwykle trudnej sytuacji. Zależy nam na czasie, no i co mamy zrobić z ekipą remontową, która jest w trakcie wykańczania. Czy macie podobne doświadczenia/ czy może już udało się komuś rozwiązać tą sytuację? Może coś poradzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
kafk_a_k Re: Odbiór techniczny + grupa mieszkańców Intenso 19.11.12, 14:31 Ja niedawno odbierałem mieszkanie i wszystko było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neovillage Re: Odbiór techniczny + grupa mieszkańców Intenso IP: 195.85.249.* 20.11.12, 14:41 Hej Mam pytanko odnosnie inwestycji Neovillage. Chce podpisac umowe z developerem. Rozumiem, że zakupiłas tam mieszkanko? Czy sprawdzałaś czy wszystko jest ok z developerem i umowami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola NeoVillage IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.12, 15:50 Ja kupiłam, sprawdziłam i jest OK. Proszę wejdź na nasze forum i spytaj się osób, które już kupiły mieszkania i były w nich. Popytaj co i jak, bo ja jeszcze kupowałam w tamtym roku na innych zasadach. Tu w gazeta.pl forum, też jest o NeoVillage. Podam Tobie namiary na nasze oficjalne forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiljański Re: NeoVillage IP: *.centertel.pl 16.12.12, 23:55 A co myślicie o programie dopłat do czynszu przez dewelopera? Niedawno jak buszowałam w Internecie, znalazłam taki artykuł: www.ekonomia24.pl/artykul/956645.html Jak to działa w praktyce? Ktoś z Was otrzymał taką propozycję nie płacenia czynszu przez 2 lata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: NeoVillage IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.13, 22:01 Czy ktoś widział ceny Dostawcy INTERNETU, TV i TELEFONU? Są zdecydowanie za wysokie. Co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: NeoVillage IP: *.play-internet.pl 23.05.13, 15:40 Czy mogę prosić o podanie rónież mi namiarów na oficjalne forum nt. inwestycji NeoVillage w Gołąbkach? Ja już kupiłam tam mieszkanie (wraz z miejscem garażowym). Widziałam w windzie ogłoszenie o możliwości dokupienia drugiego pilota do drzwi garażowych, natomias nie zanotowałam dokładnie namiarów na forum i teraz nie mogę go znaleźć, niestety. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DoubleChoca Re: Odbiór techniczny + grupa mieszkańców Intenso IP: *.home.aster.pl 30.12.12, 23:35 Kochani, mam nadzieje, ze jestescie juz szczesliwymi posiadaczami kluczy. Czytam watek o Intenso od jakiegos czasu z mysla o zakupie mieszkania w tej inwestycji. Czy z Waszego doswiadczenia wynika, iz deweloper jest sklonny do jakichkloweik negocjacji ceny mieszkania? Bede wdzieczna za informacje, jak przebiegaja negocjacje z nimi (w sensie, czy mozna sie z nimi jakos dogadac)? :/ Dziekuje serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabarbar Re: Odbiór techniczny + grupa mieszkańców Intenso IP: *.centertel.pl 14.01.13, 09:41 Dołączam się do pytania. Gdzieś czytałem, że na Osiedlu Neovillage deweloper zaoferował się dopłacać do czynszu do trzypokojowych mieszkań, jestem ciekawy jak sytuacja przedstawia się w przypadku Osiedla Intenso. Czy też są jakieś promocje, rabaty? Jeśli wiecie o takowych, to proszę, piszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
bylembordo Re: Odbiór techniczny + grupa mieszkańców Intenso 20.11.14, 12:59 Dzielnica jest mocno przemysłowa. Tego nie da się ukryć. Do tego dochodzą poranne, bardzo uciążliwe korki. No i Bliska Wola, która zapewne sparaliżuje ruch w okolicy. Zobacz jak ta inwestycja wygląda "z góry": www.youtube.com/watch?v=jDENl-iciWs&feature=youtu.be Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas i jak w tym szajsie sie mieszka ? IP: *.centertel.pl 19.11.12, 21:43 pojechalem w likend i lekko mnie to przerazilo starsznie zasyfiala okolica, tak sie zastanawiam kto to kupuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiljański Re: IP: *.centertel.pl 27.12.12, 13:19 Nie, to niemożliwe, żeby było aż tak źle. W sumie Wola nie jest brzydką dzielnicą, jest dobry dojazd do Śródmieścia, więc pewnie mieszkanie w tym miejscu ma wbrew pozorom sporo mocnych stron... Odpowiedz Link Zgłoś
paulandpaula Re: 27.12.12, 13:55 Wola jest bardzo dobrą dzielnicą, jeśli chodzi o zakup mieszkania. Tam przecież powstanie druga linia metra, więc od razu ceny mieszkań automatycznie pójdą w górę. I na pewno rozwinie się infrastruktura. Tak naprawdę Wola jest moim zdaniem dzielnicą, która ma olbrzymi potencjał. Nawet, jak pewne jej rejony są nieco zaniedbane, to myślę, że w najbliższych latach mocno się rozwiną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Problem z rurami IP: *.devs.futuro.pl 01.02.13, 15:41 Witajcie, w celu przestrogi dla przyszłych klientów, chciałbym się podzielić moim aktualnym problemem z deweloperem (czekam na odpowiedź dewelopera na moje pismo). Problem dotyczy komórki lokatorskiej. Podczas zakupu komórki lokatorskiej (jako pierwszy), miałem dużą możliwość wyboru komórek. Niestety po wybudowaniu bloku okazało się, że przez moją komórke poprowadzono rury grzewcze (od podłogi do sufitu przy ścianie), których nie było na planie i nikt mnie o tym przy zakupie nie informował(zał do umowy). Po rozmowie z osobą z biura sprzedaży dowiedziałem się, że nic z tym nie zrobią (nawet nie zwróca 400 zł za zmniejszoną powierzchnię!). Czekam na oficjalną odpowiedź od dewelopera. W poniedziałek mam dostać odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
nfservices Re: Intenso - Wola ul Ordona 22.12.12, 17:24 Brakuje Ci miejsca na rowery, kartony, opony, narzędzia do majsterkowania , rzeczy dziecięce...Jeżeli więc szukasz sposobu na znalezienie dodatkowej przestrzeni na rzeczy Twojej rodziny możemy Ci pomóc. Pomożemy Ci sprawić ,że Twoje miejsce parkingowe lub garaż były optymalnie funkcjonalne. Oferujemy Ci koncepcję systemu mebli, którą zaadaptujemy do Twoich potrzeb. Garaż może być niezwykle funkcjonalnym miejscem. Pomożemy Ci go zorganizować, poukładać, łatwo się w nim odnaleźć i mieć z tego przyjemność, ponieważ nasze meble są praktyczne i piękne. Ośmielamy się nawet powiedzieć, że będziesz mógł stworzyć swój unikalny i niepowtarzalny projekt. Dzięki szerokiej gamie naszych produktów możliwa jest nieograniczona liczba kombinacji i aranżacji. Możesz więc dostosować meble do swoich potrzeb i swojego gustu, tak aby sprawiały Ci radość. Proponujemy Ci eleganckie i praktyczne zagospodarowanie Twojej przestrzeni. Nasza oferta jest dobrze przemyślana i najbardziej wyjątkowa na całym rynku. Zapraszamy nfservices.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beka Re: Intenso - Wola ul Ordona IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.12, 09:47 Wyp.erdalaj spamerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Intenso - Wola ul Ordona IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.12.12, 18:13 Nie ma takiej strony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Re: Intenso - Wola ul Ordona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.12, 15:09 Debile nie potrafią nawet linka poprawnie wkleić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Intenso - Wola ul Ordona IP: *.devs.futuro.pl 01.02.13, 15:42 Witajcie, w celu przestrogi dla przyszłych klientów, chciałbym się podzielić moim aktualnym problemem z deweloperem (czekam na odpowiedź dewelopera na moje pismo). Problem dotyczy komórki lokatorskiej. Podczas zakupu komórki lokatorskiej (jako pierwszy), miałem dużą możliwość wyboru komórek. Niestety po wybudowaniu bloku okazało się, że przez moją komórke poprowadzono rury grzewcze (od podłogi do sufitu przy ścianie), których nie było na planie i nikt mnie o tym przy zakupie nie informował(zał do umowy). Po rozmowie z osobą z biura sprzedaży dowiedziałem się, że nic z tym nie zrobią (nawet nie zwróca 400 zł za zmniejszoną powierzchnię!). Czekam na oficjalną odpowiedź od dewelopera. W poniedziałek mam dostać odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Problem z odbiorem IP: *.devs.futuro.pl 01.02.13, 15:59 Witajcie, w celu przestrogi dla przyszłych klientów, chciałbym się podzielić moim aktualnym problemem z deweloperem (czekam na odpowiedź dewelopera na moje pismo). Problem dotyczy komórki lokatorskiej. Podczas zakupu komórki lokatorskiej (jako pierwszy), miałem dużą możliwość wyboru komórek. Niestety po wybudowaniu bloku okazało się, że przez moją komórke poprowadzono rury grzewcze (od podłogi do sufitu przy ścianie), których nie było na planie i nikt mnie o tym przy zakupie nie informował(zał do umowy). Po rozmowie z osobą z biura sprzedaży dowiedziałem się, że nic z tym nie zrobią (nawet nie zwróca 400 zł za zmniejszoną powierzchnię!). Czekam na oficjalną odpowiedź od dewelopera. W poniedziałek mam dostać odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapytanie czynsz IP: *.90.102.18-citimedia.pl 29.07.13, 11:01 pytanie do mieszkańców zastanawiam się nad kupnem mieszkania na Ordona: 1. czy ruch na ulicy Ordona jest uciążliwy? 2. dochodzą mnie słuchy, że czynsz jest bardzo wysoki, ile płacicie w tej chwili za metr? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp Re: czynsz IP: *.146.203.153.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.07.13, 21:48 1. jest głosno od stukających aut na bruku - wystarczy w ciagu dnia przyjechac i posłuchac. Jak się zamknie okno jest cicho. 2. stawka z zaliczkami 10 zł./ m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: czynsz IP: 212.180.227.* 06.08.13, 19:23 10 zł za metr - to chyba jakas pomylka !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa neovillage- pytanie do właścicieli mieszkań IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.13, 23:16 witam, mam prośbę do osób które już kupiły mieszkanie Neovillage, pytania mnożą się w mojej głowie :) więc proszę Was, napiszcie czy mieliście jakieś problemy z developerem, czy czynsz faktycznie wynosi 10zł za m2, czy sąsiedztwo słupów wysokiego napięcia miało wpływ na ceny mieszkań? Generalnie będę wdzięczna za wszelakie przydatne informacje;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lord neovillage Re: neovillage- pytanie do właścicieli mieszkań IP: 91.187.253.* 24.08.13, 08:31 Nie wiem jak w Intenso na Woli ale u nas czynsz to na pewno nie 10zl za metr my przy mieszkaniu 72 m ze wszystkimi zaliczkami placimy 405 pln Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odp Re: neovillage- pytanie do właścicieli mieszkań IP: *.centertel.pl 24.08.13, 13:41 Ten kto pytał o czynsz to wyraźnie napisał, ze zastanawia sie nad kupnem na ordona więc odpowiedz dot. 10 zł z zaliczkami dotyczyła Ordona. Prosze czytać wszystko a nie wybiórczo i sie potem nieporozumienia biorą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: neovillage- pytanie do właścicieli mieszkań IP: *.centertel.pl 24.08.13, 13:44 Czy w neovillage zawiązala sie juz wspólnota ? Jest plan finansowy przygotowany przez Dexterusa ? Ktos podesle żeby moc porównać z tym z Ordona ? piotr@interia.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: neovillage- pytanie do właścicieli mieszkań IP: *.146.4.100.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.08.13, 21:30 hallo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: neovillage- pytanie do właścicieli mieszkań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.13, 13:04 Piotrze, nie mamy jeszcze aktów notarialnych i nie możemy tym sposobem zawiązać wspólnoty. Akty prawdopodobnie będziemy mieli pod koniec września. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: neovillage- pytanie do właścicieli mieszkań IP: *.180.117.88.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.08.13, 21:35 Dziekuję za info. Na Ordona tez czynsz był tańszy.... teraz niestety jest droższy... Tez dlatego, że na naszą połowę roku przypadają liczne przeglądy roczne itd., z aktore będzie musiała zaplacić wspólnota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brenda Re: neovillage- pytanie do właścicieli mieszkań IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.11.13, 23:29 Wspólnota działa od 11 października i nie ma jeszcze zatwierdzonego planu gospodarczego. Ten, który przygotowała firma Dexterus, nie został przegłosowany na zebraniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dias Re: neovillage- pytanie do właścicieli mieszkań IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.09.13, 18:00 Witam! Czy ktoś z Panstwa podpisywal już akt notarialny? Czy jest możliwość zmiany kaneclarii?? I jaka jest oplata +/- za sporządzenie akty? Dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: czynsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.13, 12:59 W Centrum czynsz jest drogi. W NeoVillage jest 6,00 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
veroni-43 Re: czynsz 21.09.13, 20:42 Witam, Czy to prawda, że czynsz jest aż tak wysoki gdyż w aktach notarialnych i w dokumentacji jest "niedopatrzenie" ze strony developera i każdemu z klientów wpisał działki obejmujące wszystkie etapy planowanej inwestycji na które ma pozwolenie na budowę zamiast konkretnie tej działki na której jest usytuowane sprzedawane mieszkanie? W rezultacie nie on płaciłby dość pokaźny podatek od wszystkich działek tylko wspólnota rozkładałaby to na lokatorów powiększając odpowiednio czynsz? Jeśli to prawda to nie chcę myśleć co będzie jeśli III i IV etap nie powstanie. Lokatorzy musieliby płacić podatek od działki developera zawsze? Do tej chwili lokatorzy nie korzystają z innych dzialek gdyż sa one odzielone obskurnym płotem budowlanym i stoją tam jakieś blaszaki i kupy błota i śmieci. Powyższe informacje dostałam od koleżanki która ma zamiar skontaktowac się z radcą prawnym w tej sprawie? Nikt chyba nie chce płacić podatku za "niedopatrzenia" developera. Boli fakt że czynsze na sąsiedniej ul. Jana Kazimierza są niższe. Jeśli powyższe informacje okażą sie prawdą to developer chyba będzie zmuszony zrekompenować straty jakie ponoszą właściciele mieszkań. Zobaczymy jak wyjasni sie sprawa, bo nie jestem ekspertką w tej dzidzinie. Pozdrwaiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jamnik Ratujcie Jamika IP: *.147.61.52.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.11.13, 09:12 Ratujcie Jaminka - pierwsza klatka, 7 pietro. Jamik wychodzi raz dziennie na 60 sekund, pod pierwszym drzewem robi siku a pod drugim kupe. Wszytsko trwa 60 sekund, jak sika to go ciagna. No i cały dzien szczeka szczeka i szczeka, dzieci spac nie moga, bo ten pies caly czas szczeka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Usterki w mieszkaniach IP: 194.145.205.* 26.01.14, 13:26 Witam, mam pytanie do mieszkańców inwestycji przy Ordona: 1. Czy ktoś z Państwa ma problem z wilgocią w łazience? U nas pojawił się grzyb na suficie i farba zaczęła się łuszczyć. Dodatkowo wyskoczył grzyb na suficie w salonie. 2. Ostatnio odkryłam pęknięcie (całkiem spore- kilkanaście cm) na szybie balkonowej, którego nie było jeszcze 2 miesiące temu. Nie ma możliwości, by ktoś z domowników uderzył z taką siłą i byśmy tego nie odnotowali (jestem tylko ja z mężem). Może ktoś z Mieszkańców ma podobne problemy w mieszkaniu i zgłaszał je na rękojmi? lain9@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
oburzony5 Re: Intenso - Wola ul Ordona 01.04.16, 10:45 witam, nie polecam inwestycji, nie da sie dojechac do garażu (który trzeba obligatoryjnie wykupić) - stoi straszne błoto przy wjezdzie które sie przenosi do hali garazowej, deweloper nie zamierza wybudowac kawaleczka drogi betonowej do wjazdu mimo ze w akcie notarialnym stoi ze wjazdy będą z kostki. Co z tego skoro kolo budynku stoi bagno. Ogolnie wszystko jest robione po kosztach, biała elewacja wygląda okropnie po paru latach, wystarczy zobaczyć pierwszy etap wybudowany ledwie 4 lata temu, "fragmenty piaskowca" tylko z jednej strony budynku, poza tym w 100% tandetny biały tynk, zero kamienia na parterze, okolica syfiasta a śpiewają sobie 8k za metr. Harmonogram spłaty jest tak ustawiony że pół roku przed odbiorem trzeba wpłacić całość ceny, oczywiście bez możliwości negocjacji bo "harmonogram spłaty niby wynika z harmonogramu budowy", tymczasem od początku było wiadomo, że budowa potrwa co najmniej miesiąc, dwa dłużej, a pozniej decyzje urzednicze etc i robi sie pol roku do odbioru! dla mnie to dodatkowe 6000 zl na odsetkach od kredytu.. kapitał zakładowy 5000 zł oznacza że spółka celowa zawiązana tylko dla tej inwestycji zniknie i ciekawe jak później wyegzekwowac rękojmię, ja osobiscie żałuje zakupu, usprawiedliwiam sie że 90% warszawskich deweloperów kombinuje żeby wyjśc na średnią marże w branży (obecnie 20-30% wedle oficjalnych raportów wiekszych spółek notowanych na giełdzie). Odpowiedz Link Zgłoś