Dodaj do ulubionych

marina mokotów

IP: *.subscribers.sferia.net 02.05.11, 11:06
Witam, chcę kupić docelowe mieszkanie na Mokotowie, oglądałem osiedle Marina i mam mieszane uczucia. Pijany cieć wpuszcza lub nie samochody,wjazd na osiedle jak do więzienia ale mieszkanie które oglądałem jest bardzo ciekawe. Czy ktoś z Państwa ma doświadczenie z tym osiedlem? Proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • planespotter Re: marina mokotów 02.05.11, 11:18
      Ostatnio miałem nieszczęście jechac tamtędy i mam pewną obserwację: jeśli pracujesz regularnie pon-pią i potrzebujesz samochodem jechać Racławicką w stronę Odyńca, Wołoskiej i nie daj Boże w tą Wołoską skręcić to masz przewalone. Nie wiem jak tam jest ze sklepami na samym osiedlu, ale najbliższy market to dopiero w Galerii Mokotów jest, dojazd do niego patrz zdanie wyżej.
      • treadstone73 Re: marina mokotów 02.05.11, 14:11
        planespotter napisał:

> Ostatnio miałem nieszczęście jechac tamtędy i mam pewną obserwację: jeśli pracu
        > jesz regularnie pon-pią i potrzebujesz samochodem jechać Racławicką w stronę Od
        > yńca, Wołoskiej i nie daj Boże w tą Wołoską skręcić to masz przewalone. Nie wie
        > m jak tam jest ze sklepami na samym osiedlu, ale najbliższy market to dopiero w
        > Galerii Mokotów jest, dojazd do niego patrz zdanie wyżej.

Marina to dla mnie makabryczna porażka. Rozumiem ogrodzenie zewnętrzne - ale po jakiego grzyba grodzić wewnątrz każdy blok z osobna? Tak makabrycznie tam kradną czy co? Byłem tam kilka razy pooglądać mieszkania ale nie zdecydowałbym się na kupno właśnie ze względu na grodzenie wszystkich i wszystkiego. Poza tym to co pisze wyżej przedpiszca - korki Racławicka, Żwirki, Etiudy Rewolucyjnej w okolicach 8-18. Sama Marina się rano blokuje :) Na Mokotowie teraz się sporo buduje, możesz znaleźć pewnie taniej i z lepszą komunikacją.
        • Gość: xxxx Re: marina mokotów IP: *.przeworsk.mm.pl 02.05.11, 21:24
          Znajomek ma tam kwadrat, w srodku niezle ale bez szalu, a na zewnatrz tragedia. Mimo garazy podziemnych zastawione jest wszystko, gdziekolwiek da sie postawic auto, ogolnie poogradzane getto z makabrycznie przewartosciowanymi mieszkaniami. Za darmo bym wzial, ale kupowac tam, zwlaszcza za pieniadze ktore sobie sprzedajacy krzycza - nigdy!
          • Gość: Jan Re: marina mokotów IP: *.aster.pl 02.05.11, 23:46
            Skrajny pesymizm bije od kolegi. Polak potrafi.
            • Gość: mm Nie dokarmiac troli-psycholi! IP: *.acn.waw.pl 03.05.11, 20:03
              Nie, kolega jest jednym z psycholi na tym forum. Pisza zawsze to samo: jelenie, przeplacanie, ze swojej wsi, ojcowe morgi, itp. Pomijasz psycholi czytasz/piszesz dalej i jest git.
              • Gość: gosc Re: Nie dokarmiac troli-psycholi! IP: *.warszawa.mm.pl 04.05.11, 12:50
                No wła?nie stary! Pomijasz psycholo i jest git. Tylko pamietaj koniec miesišca blisko! RaTA czeka.
                • Gość: żylet Re: Nie dokarmiac troli-psycholi! IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.12, 23:55
                  Co za bzdury!
                  • Gość: trąba Re: Nie dokarmiac troli-psycholi! IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.12, 00:44
                    Właśnie!!!
            • Gość: lopez Re: marina mokotów IP: *.centertel.pl 13.08.12, 20:17
              Taa...
        • Gość: Sylwii Re: marina mokotów IP: *.unknown.vectranet.pl 17.11.12, 12:05
          Nie zgodze sie z kolega. Codziennie dojerzdzam do pracy na ochote i co prawda mieszkam przy etiudy a nie na marino, to dojazd zajmuje mi 10 min ? Jak wszyscy jada w strone mokotowa, to ja w druga strone. Z powrotem jest podobnie. Prawda jedynie, ze w okolicach godziny 18 ciezko z mokotowa wyjechac. Ale mieszkania mokotow to fajne rozwiazanie dla osob, ktore tu nie pracuja bo wszedzie jest blisko i spokojnie.
      • Gość: Marion Marini Re: marina mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 13:13
        Wywód planespottera, warszawiaka rodem z dolnego śląska, jak zwykle będzie zmierzał w kierunku: ni ma jak na Kabatach, raju dla przyjezdnych
        • planespotter Re: marina mokotów 03.05.11, 13:20
          > Wywód planespottera, warszawiaka rodem z dolnego śląska, jak zwykle będzie zmie
          > rzał w kierunku: ni ma jak na Kabatach, raju dla przyjezdnych

nie jestem warszawiakiem:) i nie jestem z dolnego śląska - pomieszkiwałem we Wro jedynie:)
          nie namawiam nikogo na nic, jedynie opisuję fakty; im mniej chętnych na mieszkania na Kabatach i całym ursynowie, tym będą one tańsze i może w końcu będzie mnie na nie stać (mieszkam w nie swoim). a dlaczego mi tam pasuje mieszkać to już inna bajka:)
          • Gość: red-net Re: marina mokotów IP: *.subscribers.sferia.net 03.05.11, 20:16
            Wychowałem się na Pradze Północ,i tam kupiułem docelowe mieszkanie. Jeśli ktoś wybiera Ursynów to dla mnie , choć nie jestem "przyjezdny" to bardzo dobry wybór. Na Mokotowie jest może parę ulic na których mógłbym mieszkać. Marina to jakiś koszmar!
            • takisobienik Re: marina mokotów 08.05.11, 11:47
              Gość portalu: red-net napisał(a):

> Na Mokotowie jest może parę ulic na których mógłbym mieszkać.

Naprawdę mógłbyś mieszkać na ulicy?
              • Gość: red-net Re: marina mokotów IP: *.subscribers.sferia.net 08.05.11, 16:32
                Mieszkać na danej ulicy - ten zwrot nie jest błędem stylistycznym PRZYGŁUPIE!
    • jszafranski nie zapomnij tez o kocie 04.05.11, 15:30
      chyba ze wolisz kontakty z innymi "ogoniastymi"
    • swiete.jeze Re: marina mokotów 15.03.12, 10:55
      Wczoraj był wykład o Marinie Mokotów w Muzeum Powstania Warszawskiego. Cholernie smutne to osiedle i to co się w tym mieście dzieje.
    • Gość: zxcv Re: marina mokotów IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.12, 22:45
      Obóz Koncentracyjny Marina Mokotów. Ludzie sami dali się wsadzić za druty i zasieki, płacą za to kupę kasy i się jeszcze cieszą. Nawet Hitler by tego nie wymyślił.
      • Gość: marek Re: marina mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.12, 22:56
        Marina jest dobra, o ile nie przeszkadza Ci, że przystanek autobudowy będziesz mieć kilkanaście minut piechotą od mieszkania. Samo osiedle - standard itp. jak najbardziej w porządku, więc pytanie, czy poruszasz się tylko samochodem. Jeśli tak, to kupuj.
    • jula1974 Re: marina mokotów 14.08.12, 13:43
      polecam
      • Gość: kola Re: marina mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.12, 10:26
        też polecam, osiedle ok, ładne, zadbane, dobrze zarządzane. ale fakt, najlepiej jak się ma samochód, zwłaszcza zimą:)
        • Gość: Agnieszka_l Re: marina mokotów IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.12, 16:12
          zgadzam się, naprawdę fajne osiedle:) mam tylko nadzieję, że w tym roku zarządca bardziej postara się, żeby stawik na zime jakoś wyglądał:)
          • Gość: olga Re: marina mokotów IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.12, 09:59
            ale przecież stawik wyglądał ok! ja tam nie mam zastrzeżeń do pracy zarządcy w tym temacie.
            • Gość: katarzyna Re: marina mokotów IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.12, 09:55
              no ja w sumie też nie mam.
              • Gość: marinagirl Re: marina mokotów - święta IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.12, 19:05
                A jak zrobić, aby na święta przyozdobiono też moją ulicę. DEkoracje wieszali zazwyczaj od głównych ulic. A ja w głębi mieszkam. Jak masz chody w administracji, to może im zgłosisz zapotrzebowanie od mieszkańców, ok?
                • Gość: gafededir Re: marina mokotów - święta IP: *.warszawa.dialog.net.pl 22.11.12, 08:06
                  ~marinagirl, na jakiej ulicy mieszkasz? Ja też w głębi, a dekoracje świąteczne widzę, jak codziennie jeżdze ul. Przejazd. I je widzę :)
                • Gość: nie_lubie_sloikow Re: marina mokotów - święta IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.12, 00:15
                  Wez wracaj na wies, dekoruj i zglaszaj zapotrzebowanie w GS
            • Gość: Julita Re: marina mokotów IP: 195.205.152.* 18.12.12, 10:24
              stawik jak najbardziej spoko, naprawdę ktoś chyba szuka powodu czepiania się administracji skoro mu stawik przeszkadza
        • Gość: krzysiek Re: marina mokotów IP: *.unknown.vectranet.pl 26.11.12, 23:25
          co za deweloper to buduje ?
    • rydzyk_fizyk Re: marina mokotów 16.11.12, 19:10
      Jaki Mokotów!?

Przecież to Marina Wyględów.
    • Gość: ignasiak tomasz ignasiak tomasz IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.12, 13:56
      -Zatrudniłam do budowy i remontu Tomasza Ignasiaka kom.501543519 z Warszawy lat ok. 40-45, a ten przesłał współpracownika nieudacznika Marcina Mazurka z Lublina, obecnie Dublin, lat ok. 34. Odradzam ich usługi, gdyż uciekli z budowy, pobrali zaliczki i pracują na czarno bez faktur. Prac nie skończyli a to co po sobie zostawili to same niedoróbki i usterki. Urząd Skarbowy powinien im dobrać się do skóry za prace bez faktur.
      • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx A nie było przypadkiem tak, że sama chciałaś IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.13, 14:15
        bez faktury, bo taniej? To tobie się powinien US dobrać do dupy za zatrudnianie na czarno! Takie "oszczędności" najczęściej się źle kończą. Chytry dwa razy traci!
    • Gość: NFservices Re: marina mokotów IP: *.centertel.pl 18.12.12, 14:12
      Brakuje Ci miejsca na rowery, kartony, opony, narzędzia do majsterkowania , rzeczy dziecięce...Jeżeli więc szukasz sposobu na znalezienie dodatkowej przestrzeni na rzeczy Twojej rodziny możemy Ci pomóc.
      Pomożemy Ci sprawić ,że Twoje miejsce parkingowe lub garaż były optymalnie funkcjonalne. Oferujemy Ci koncepcję systemu mebli, którą zaadaptujemy do Twoich potrzeb. Garaż może być niezwykle funkcjonalnym miejscem.
      Pomożemy Ci go zorganizować, poukładać, łatwo się w nim odnaleźć i mieć z tego przyjemność, ponieważ nasze meble są praktyczne i piękne.
      Ośmielamy się nawet powiedzieć, że będziesz mógł stworzyć swój unikalny i niepowtarzalny projekt.
      Dzięki szerokiej gamie naszych produktów możliwa jest nieograniczona liczba kombinacji i aranżacji. Możesz więc dostosować meble do swoich potrzeb i swojego gustu, tak aby sprawiały Ci radość. Proponujemy Ci eleganckie i praktyczne zagospodarowanie Twojej przestrzeni.
      Nasza oferta jest dobrze przemyślana i najbardziej wyjątkowa na całym rynku.
      Zapraszamy nfservices.com.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka