Dodaj do ulubionych

fenomen Pragi Południe

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.06.11, 22:06
Właśnie szukam mieszkania na pradze południe - myślałem, że będzie taniej bo to jest ta mniej atrakcyjna część Warszawy (jestem napływowy ) - a okazuje się że nie ma mieszkań poniżej 8 tys. zł za metr -nie wiem czy to przez odległość do centrum (ok. 5 km) ??? - przecież taka atrakcyjna dzilenica jak Ursynów jest raptem 15 km od Centrum, a jest tylko 2 tys. za metr droższa:) Myślę jednak, że dzielnice bezpośrednio przylegające do Centrum zawsze będą drogie - reszta obrzeży typu ursynów, kabaty, białołęka, tarchomin, targówek i inne wygwizdowy to jednak peryferie i ich cena będzie zawsze o wiele niższa - a zapomniałem o pruszkowie - tam to będą ceny jak w środmieściu:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Grzesiek Re: fenomen Pragi Południe IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.11, 23:06
      My z mężem już kupiliśmy mieszkanie na Pradzę Południe bo ze względu na bliską odległość do centrum mieszkania będą tam drożeć, zwłaszcza w kątekście nadchodzącego Euro 2012
      • Gość: Jola Re: fenomen Pragi Południe IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.11, 23:06
        Doskonała decyzja, pozdrawiam sąsiadów:) Pochwalisz się może co kupiliście ?
        • Gość: Urszula Re: fenomen Pragi Południe IP: *.centertel.pl 12.06.11, 23:17
          Ja z żoną nabyłam ostatnio gniazdko w okolicach Rondo Wiatraczna. Na szczęście załapałyśmy się jeszcze przed zmianami w RNS. Kredycik oczywiście w Getinie( pomógł wybrać super doradca z Open Finance). Pozdrawiam przyszłych sąsiadów! Buziaczki.
          • Gość: . Re: fenomen Pragi Południe IP: 217.153.40.* 12.06.11, 23:59
            fajna prowokacja :-)
        • Gość: xxx Re: fenomen Pragi Południe IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.11, 23:18
          Mysle, ze cos w prestizowej lokalizacji z klimatem, moze na Brechta, moze na Brzeskiej? Bwahahaha mwahahahaha:)
          • Gość: ewolucja Re: fenomen Pragi Południe IP: 94.75.112.* 13.06.11, 00:21
            nie kupuj broń boże w Pruszkowie! tam jest tanio!
            Kupuj tu gdzie drogo!
          • Gość: pikor Re: fenomen Pragi Południe IP: 195.117.37.* 19.08.11, 15:09
            stary zapomniałeś o klimatycznej niewielkiej kamienicy na szmulkach (Tremon Polska to budował), ulica wypadła mi z głowy. Ostatnio gdzieś ich relame widziałem i przypomniało mi się bo dobre dwa lata temu mieli wybudowane i do tej pory jeszcze 28 mieszkań do sprzedania mają ....także zapraszamy zapraszamy (w promocji ubezpieczenie szyb samochodowych gratis na rok)
    • Gość: sarmata Re: fenomen Pragi Południe IP: *.aster.pl 13.06.11, 12:09
      > nie ma mieszkań poniżej 8 tys. zł za metr -nie wiem czy to przez odległość do
      przez głupotę Polaków, zastaw się a postaw się wiecznie żywe
      • Gość: stig Re: fenomen Pragi Południe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 13:42
        ?
        • Gość: xxx Re: fenomen Pragi Południe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.11, 15:31
          Nie ma mieszkań poniżej 8000zł

Większej bzdury dawno nie słyszałem. Oto pierwszy przykład z brzegu www.noblindevelopment.pl/ a jest tego więcej, trzeba tylko poszukać.

Nie wiem czemu zachwycacie się Ursynowem, który poza metrem nie ma kompletnie nic do zaoferowania. Ot typowe blokowisko.
          • Gość: okok Re: fenomen Pragi Południe IP: 195.136.20.* 13.06.11, 16:10
            Ale oferta??? - bezpośrednio przy torach za 7700 zł - sprawdź na mapie i dopiero głosuj. Troszkę bliżej masz ofertę:www.ktsa.pl/
            • Gość: kupiec Re: fenomen Pragi Południe IP: *.aster.pl 13.06.11, 16:13
              Bez problemu można znaleźć poniżej 7k/m2, tylko trzeba kupować a nie naganiać na zakup szanowni pracownicy biur deweloperów.
              • Gość: xxx Re: fenomen Pragi Południe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.11, 16:32
                po 1. ktsa.pl, które to mieszkania poniżej 8000zł, bo o takich była mowa.
                po 2. noblindevelopment.pl ze strony wynika, że ceny od 6500, więc nie wiem skąd te 7700?
                po 3. Z tymi torami to przesadziłeś trochę, bo jeździ tam tylko SKM co dla wielu jest plusem( 10 min do centrum na karcie miejskiej). Sam mieszkam na Korkowej to wiem
                po 4. podałem tą inwestycje jako przykład, zaznaczając, że jak się poszuka to się znajdzie.
                po 5. Po Twoim wpisie widać, że jesteś pracownikiem tego KTSA
            • Gość: zzz Re: fenomen Pragi Południe IP: *.skynet.net.pl 14.06.11, 14:55
              Trochę dalej i z widokiem na park lub na Grochowską, jak kto woli :) www.strop.com.pl
              Od 7200zł za metr, więc jednak można jak widzisz.
              • Gość: zzz Re: fenomen Pragi Południe IP: *.skynet.net.pl 14.06.11, 14:58
                Swoją drogą ktsa chociaż moim zdaniem cena zbyt wysoka jak na Grochów to rozkład mieszkań na tle konkurencji rewelacyjny.
                • Gość: koko Re: fenomen Pragi Południe IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.06.11, 21:52
                  Ale jak spojrzysz na inwestycję RE ul. Międzyborska 11 to poniżej 8 tys. nie znajdziesz mieszkania - ale to właściwie Gocław, czyli taniej niż Grochów.
                  • Gość: taniocha Re: fenomen Pragi Południe IP: *.tpnet.pl 15.06.11, 08:04
                    Mam kawalerkę przy Waszyngtona za 11tys/m2 mogę ci sprzedać, przecież nie ważne, że obok można kupić po 8tys
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka