Dodaj do ulubionych

Mostostal Export SA

IP: *.lot.pl 18.05.04, 11:25
Mostostal Export SA ma ponad roczne opoznienie przy kolejnej inwestycji na
osiedlu Wilga VII. Budynki -3a i 3b, ktore mialy byc byc oddane w maju
ubieglego roku w dalszym ciagu nie maja okien, instalacji itd
Czy ktos odpowiedzialny za te budynki np. dyrektor ds inwestycji pan Wojciech
Nowicki mogly napisac kiedy wreszcie ta inwestycja bedzie ukonczona?
Czy ktos jeszcze w tej firmie panuje nad sytuacja?
Obserwuj wątek
    • Gość: zbyszek Re: Mostostal Export SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 02:08
      Myślę, że pytanie derektora Nowickiego o cokolwiek nie ma najmniejszego sensu.
      Jedyne rozsądne rozwiązanie to zrobienie porządku z derektorem, prezesem i całą
      resztą bandy mostostal export w sądzie. Równorzędnie odpowiedzialna za to co
      dzieje się na osiedlu jest oczywiście także spółdzielnia (nie według mojego
      widzimisie tylko na podstawie umów, które posiadam).
      • Gość: kuba Re: Mostostal Export SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.04, 11:25
        Witam, mieszkam w bloku obok i codziennie mogę obserwować co się dzieje na
        placu budowy, niestety nie napawa to optymizmem.
        Widząc tempo w jakim prowadzone są prace i mając już swoje doświadczenia z
        Mostostalem wydaje mi się, że na zakończenie tej inwestycji trzeba będzie
        poczekać jeszcze jakieś 2 lata. Obym się mylił.
        Tak z ciekawości zapytam, może wiecie czy mieszkania w tych budynkach są
        sprzedane, czy też nikt już się tą "osławioną" inwestycją nie interesuje?
        • Gość: zbyszek Re: Mostostal Export SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 12:02
          Kiedy kupowalem mieszkanie w tym bloku, a było to półtora roku temu większość
          mieszkań była już sprzedana. Reszta, która została poszła zapewne na
          rozliczenie transakcji barterowych (M1 w zamian za otynkowanie budynku, M3 za
          wykonanie dachu, itd...). W tej chwili spółdzielnia wraz mostostalem po
          wyprowadzeniu kasy wpłaconej przez nabywców nie mają już za bardzo możliwości
          wykorzystania kasy kolejnych potencjalnych nabywców do sfinansowania tej
          inwestycji, ponieważ to ostatnie mieszkania na tym osiedlu.
          • Gość: kuba Re: Mostostal Export SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 12:36
            Tak się zastanawiam czy są jakieś prawne podstawy aby np. obciążyć nas,
            mieszkańców wcześniej oddanych bloków, dodatkowymi kosztami, (tzw. końcowe
            rozliczenie inwestycji)?
            Do swojego lokalu mam spółdzielcze własnościowe prawo i jakoś cały czas nie
            mogę spać spokojnie (czekam jakie świństwo mogą jeszcze nam zrobić w takiej
            sytuacji).
            • Gość: xl Re: Mostostal Export SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 12:27
              Co tam nowego na Wildze VII ?
              Czy warto myśleć o zakupie mieszkania od Mostostostalu Export.
              • Gość: Aga Re: Mostostal Export SA IP: *.litewska.edu.pl 15.06.04, 13:24
                Niemieszkańcy Vilgi VII zad. 3b, może się spotkamy?
                razem będzie nam łatwiej egzekwować szybszy odbiór naszych mieszkań.
                • Gość: xl Re: Mostostal Export SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 13:59
                  Niemieszkańcy ?!?
                  Co to znaczy ?
                  Bardzo proszę o wyjaśnienie.
                  • Gość: Aga Re: Mostostal Export SA IP: *.litewska.edu.pl 15.06.04, 14:26
                    Niemieszkańiec wg.mnie to osoba,która kupiła mieszkanie (zapłaciła za cztery
                    ściany, a mimo to nie wie kiedy będzie w nich mieszkać). Ja już od ub. roku
                    powinnam mieszkać w swoim mieszkaniu,a nadal nie mieszkam i dlatego proponuję
                    spotkanie takich ludzi jak ja aby wspólnie coś ustalić i przyśpieszyć nasze ,,M"
                    • Gość: xl Re: Mostostal Export SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 14:54
                      Dziękuję za wyjaśnienie, ale co to ma wspólnego z Wilgą VII.
                      Byłem na osiedlu, widziałem że ludzie już mieszkają i wykańczają mieszkania.
                      W dziale sprzedaży powiedzieli, że wystarczy zapłacić i mieszkanie można od
                      razu odebrać, a umowa notarialna maksymalnie w ciągu 2 miesięcy.

O co więc chodzi ???
                      Czyli to co mi mówili to nie prawda ???

Bardzo proszę o dalsze informacje, bo jestem zainteresowany tą lokalizacją.

• Gość: xl Re: Mostostal Export SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 09:49
                        Bardzo proszę o informacje od osób, które kupiły mieszkania na Wildze VII w
                        ciągu ostatnich 2-3 miesięcy.
                        Czy wszystko później wygląda tak jak informują w dziale sprzedaży.

Wiem, że poprzednio były różne kłopoty i niedociągnięcia, ale co dzieje się
                        teraz.
                        Czy warto w to wchodzić ???
                        • Gość: Kuba Re: Mostostal Export SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.04, 11:48
                          Witam. Jeżeli Ci proponują mieszkanie w bloku już zasiedlonym to wydaje mi się
                          to bezpieczne, dowiedz się jeszcze w spółdzielni jak wyglądają sprawy.
                          A jeżeli są to te dwa bloki, które są jeszcze budowane to nie zawracaj sobie
                          głowy.
                        • andrz.k Mostostal Export SA - ZABAWA Z GRZECHOTNIKIEM 16.06.04, 12:11
                          Dzień dobry,

Bardzo chętnie podzielę się moimi doświadczeniami z Mostostalem-Export.
                          Najlepiej abyś poczytał sobie wątek: VVilga VII - czy Mostostal Export
                          zbankrutuje?
                          Wszelkie kontakty z tą firmą, a szczególnie kupowanie u nich mieszkań są tak
                          bezpieczne, jak zabawa z grzechotnikiem.

Jeżeli chcesz kupić kłopoty, to nic lepszego nie znajdziesz.
                          Powyższe zdanie powinno być ich sloganem reklamowym.

Pozdrawiam
                          Andrzej K.
                          • Gość: tomek Re: Mostostal Export SA - ZABAWA Z GRZECHOTNIKIEM IP: *.elektrim.pl 16.06.04, 13:48
                            rzeczywiście uważaj - na bloki budowane, nie wiadomo kiedy je oddadzą. reszta
                            jest oddana i przejęta przez spółdzielnię, więc tam spokojnie można kupować.
                            a teraz do pana andrzeja k. - przepraszam, ale pan ma naprawdę obsesję - w
                            dodatku śmieszną:) no nic, skoro resztę życia zamierza pan spędzić na śledzeniu
                            poczynań msx to współczuję. ja już odebrałem mieszkanie, spółdzielnia przejęła,
                            msx zwrócił mi pieniądze z tytułu rozliczenia i anulowanej indeksacji i już. a
                            pan pewnie dzieci zamiast straszyć babą jagą straszy je mostostalem-export.
                            pozdrwawiam
                            • andrz.k Re: Mostostal Export SA - ZABAWA Z GRZECHOTNIKIEM 16.06.04, 14:10
                              Naprawdę się cieszę, że odebrał Pan mieszkanie i Mostostal-Export rozliczył się
                              z Panem.

A co do mojej śmiesznej obsesji, to będę ostrzegał tak długo przed tą
                              niesolidną firmą (delikatnie mówiąc) jak uznam to za stosowne. Taki jest cel
                              tego forum.
                              Ja z moimi dziećmi wciąż czekam na zwrot zasądzonych odsetek (właśnie sprawa
                              jest u komornika).
                              A Baba Jaga jawi się nam wręcz sielankowo w porównaniu z Mostostalem-Export.

Myślę, że niepotrzebnie Pan drwi ze "śmiesznej obsesji", bo Mostostal-Eksport
                              napsuł wiele krwi ludziom, którzy kupili mieszkania na Wildze VII (abstrahując
                              od tego czy tam obecnie mieszkają, czy też nie).

Serdecznie Pozdrawiam
                              • Gość: tomek Re: Mostostal Export SA - ZABAWA Z GRZECHOTNIKIEM IP: *.elektrim.pl 16.06.04, 15:08
                                hm, nie wiedziałem, że pan jeszcze z nimi ma do czynienia, ja już nie, więc
                                życzę im obecnie wszystkiego najgorszego. czekalismy 1,5 roku na mieszkanie i
                                nazwa msx wywołuje u mnie jedynie skojarzenia negatywne, ale teraz mam ich już
                                gdzieś i nie mam ochoty na dalsze nerwy z nimi związane. czego i panu życzę
                                pozdrawiam
                          • Gość: xl Re: Mostostal Export SA - ZABAWA Z GRZECHOTNIKIEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 10:22
                            Dziękuję za informacje.
                            Jednak chyba znajdę jakąś pewniejszą lokalizację na Pradze Płd.
                • Gość: emo Re: Mostostal Export SA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.04, 11:48
                  To co z tym spotkaniem ?
                  Może jakaś propozycja ? Termin ?
                  • Gość: Aga Re: Mostostal Export SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 12:55
                    Co z zadaniem 3b?,czy Ktoś otrzymał aneks do umowy?
    • Gość: daniels Re: Mostostal Export SA IP: 194.246.124.* 10.11.04, 16:42
      szukam osób, które albo już mieszkają albo czekają na mieszkania ( bud. III A i
      B).
      Ci, którzy mieszkają czy moga pomóc i napisac, jak aktualnie wygląda sprawa po
      oddaniu? JAk duże są czynsze, czy są jakies dodatkowe opłaty? Jakies problemy?
      Co z mediami?
      Ci, którzy czekają na bud. III A i B - czy nadal sa problemy z ME? Widziałe
      ostatni, że powstwiali okna, coś tam robią? Czy to, że wpłaca się obecnie kasę
      nie do ME ale do Spółdzielni coś zmienia (jeżeli umowa pewno została taka sama).

Dziękuję z góry za pomoc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka