Dodaj do ulubionych

JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił?

30.07.11, 16:12
Witam.
Czy ktoś z szanownych forumowiczów kupił mieszkanie lub ma jakieś informacje na temat osiedla Słoneczny Park budowanego przez JW Construction w Kręczkach koło Ożarowa Maz.? Prawdopodobnie się zdecyduję na mieszkanie w tej inwestycji i szukam informacji od ludzi którzy tam kupili a nie od przedstawicieli handlowych dewelopera.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: eduardo Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.centertel.pl 30.07.11, 16:34
      Temat swego czasu był popularny, ale jakoś nie odzywał się nikt kto kupił tam mieszanie... Tak z ciekawości to ile teraz sobie zycza za em kwa?
      • wisniewskaj Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 12.08.11, 13:42
        Z tego co wiem to ceny kształtują się koło 5 tys. za mkw. Sama z mężem rozważam zakup. Nawet kiedyś specjalnie pojechaliśmy zobaczyć. Niska zabudowa. Dużo przestrzeni, czyli coś innego niż zatłoczone blokowiska. Dojazd - spoko dla zmotoryzowanych to do ogarnięcia. W 40 min. można być w centrum Warszawy.
        • katecheta Widzę, że Rzecznik Prasowy JWC działa prężnie 05.09.11, 15:18
          na tym wątku. On ma taki sam Prestysz jak ten PGR Kręczki Kaputy. Amen.
      • Gość: Egon Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.147.7.9.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.11.13, 21:04
        Sie rozumie
      • 0luna22 Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 15.09.14, 14:04
        mieszkam na Kręczkach już 2 lata, mieszkanie wykonane bez usterek, mieszka się spokojnie, zimą dojazd bardzo dobry, gmina działa bdb. Jest przedszkole i szkoła jedyne co, to wymieniłabym ochroniarzy. ps. nie wiem dlaczego tak opluwacie to osiedle, myślę, że nie są to mieszkańcy.
        • mufffa oczywiście że to nie mieszkańcy!!! 21.09.14, 20:50
          ale kupiarze z racławickiej i okolic!!!

nie mogą patrzeć na naszą Oazę i uśmiechniętych malusińskich!!!!
          głowa do góry!!
        • amas86 Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 20.06.15, 21:14
          ta bez usterek tu sa same usteeki zaczynajac od wentylacji konczac na bagnie
    • Gość: Autor Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.183.242.120.dsl.dynamic.t-mobile.pl 30.07.11, 16:59
      ile to przystanków od rotundy?
    • stoje_i_patrze Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 30.07.11, 17:14
      marcind888 napisał:

> Witam.
      > Czy ktoś z szanownych forumowiczów kupił mieszkanie lub ma jakieś informacje na
      > temat osiedla Słoneczny Park budowanego przez JW Construction w Kręczkach koło
      > Ożarowa Maz.? Prawdopodobnie się zdecyduję na mieszkanie w tej inwestycji i sz
      > ukam informacji od ludzi którzy tam kupili a nie od przedstawicieli handlowych
      > dewelopera.
      > Pozdrawiam

to dawny "Lazurowa park", w tle afera i CBA. Zmieniono planowaną zabudowę (max 11 bloków reszta prefabrykowane domy). Poza tym w kapuscie a pola dookola bywaja zalewane. Jakosc jak to JWC.
      • zukielba Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 10.08.11, 12:26
        z tego co wiem, to nie jest to najbliższa lokalizacja od centrum warszawy, ale sama okolica bardzo fajna. te osiedle domów jednorodzinne ma byc prestizowe. Juz stoja pierwsze domy i wyglada to calkiem niezle. dzwonilam do urzedu gminy i tez uslyszalam wiele dobrego na temat gminy, no ale nie wiem czy to była obiektywna opinia ;). Z prefabrykatow powstaje nie tylko osiedle domow ale i tez Sloneczny Park. Z reszta pisała o tym gazeta gazetadom.pl/nieruchomosci/1,114113,9939448,Domy_z_klockow.html
        • treadstone73 Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 10.08.11, 12:37
          zukielba napisała:

> z tego co wiem, to nie jest to najbliższa lokalizacja od centrum warszawy, ale sama okolica bardzo fajna. te osiedle domów jednorodzinne ma byc prestizowe.

Weź napisz co jest PRESTIŻOWEGO w domkach w Pierdziszewie Dolnym. Pliz :)
        • Gość: kleczko Szanowni pracownicy JW Construction IP: *.rev.snt.net.pl 18.08.11, 09:38
          a właściwie WC Destruction... przestańcie robić ruch w internecie na to zadupiowe osiedle, które budujecie na wsi niezgodnie z jakimkolwiek ładem urbanistycznym...

Myślicie, że jak zakładacie pojedyńcze nicki to nikt się nie zorientuje skąd piszecie? A więc wiśniewskaj zukielba czy jak tam jeszcze wymyślisz nicka szpecu z jw spadaj bo CBA was szuka...
    • mufffa Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 31.07.11, 10:53
      a my nie patrząc na zawistne głosy, wzięliśmy już kredycik i czekamy aż nasi malusińscy będą hasać w ciepłe dni po placu zabaw i skwerach, które deweloper zaplanował między budynkami

a czy drogo? przecież to prawie Bemowo! Więc nie będzie kosztować tyle co wielka płyta w Krasnymstawie.
      • Gość: justysia Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.play-internet.pl 31.07.11, 11:33
        My z mężem też zdecydowaliśmy się na tą inwestycję, głównie z uwagi na prestirz.
        Od dewelopera mamy informacje że do centrum miasta jest około 20-25 minut. Więc sami sobie państwo policzcie co się bardziej kalkuluje. pozdrawiam
        • Gość: gimli Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.play-internet.pl 31.07.11, 13:57
          gorąco polecam, super inwestycja dojazd do centrum tak jak mówi developer max 20 minut. hahaha metrem stacja Kręczki -Kaputy
        • Gość: JanKo Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.11, 19:57
          Justysia, jesteś boska :) Kręczki Kaputy, to brzmi naprawdę prestirzowo!
        • Gość: Autor Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.152.135.77.dsl.dynamic.t-mobile.pl 31.07.11, 21:07

> Od dewelopera mamy informacje że do centrum miasta jest około 20-25 minut.

a po co komu centrum Ożarowa?
    • Gość: znającyokolicę Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.07.11, 22:06
      Spróbuj wyjechać z tamtąd zimą.....
      Po pół godziny bedziesz w Kaputach albo "kaput"
      Do warszawy po śniegu z 2 godz trzeba rano liczyć.
      Osiedle w polu, ani szkoły ani przedszokla, ani sklepu ani kościoła, nic.
      Wszędzie trzeba jechać autem.
      Za tą lokalizację po 3 tys można się zastanawiać i kupować wóz bojowy na dojazdy.
      A chyba cana to ok. 5400zł/m2 ale do negocjacji,
      Ja wybrałbym Ożarów. Tam za rok będzie połowę mniejszy korek dzieki autostradzie, która do grodziska napewno powstanie.
      • mufffa Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 01.08.11, 01:09
        ale po co wyjeżdżać, skoro nasi malusińscy będą wtedy lepić bałwany na osiedlowych skwerach??

poza tym jechaliśmy kiedyś z żoną od królewskiej do armii ludowej ponad półtorej godziny (!!!) więc to żaden argument!

najłatwiej narzekać, że daleko, że deleper zły, a widzę, że niektórym nie dogodziłby nawet apartament w pałacu kultury
        • Gość: MarcinD888 Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.147.163.137.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.08.11, 21:15
          A wynegocjonowaliście coś z deweloperem? I jeśli można to jaki metraż wzięliście? Może będziemy sąsiadami.
          • akenus Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 20.09.11, 13:41
            witam,
            ja z mężem również kupiliśmy mieszkanie w tej inwestycji.. już nie możemy się doczekać przeprowadzki i nowych sąsiadów. Ktoś może wie ile mieszkań się już sprzedało?
            pozdrawiam
            • Gość: magda Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.12, 10:43
              My też kupiliśmy mieszkanie i obecnie czekamy na klucze aby wykańczać:) Nam okolica się podoba, wolimy taką wiochę niż Warszawskie blokowiska. Co kto lubi. Nie wiem ile się sprzedało, ale ruch tam spory.:)
      • maniaczytania Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 30.08.11, 19:19
        Gość portalu: znającyokolicę napisał(a):

> Spróbuj wyjechać z tamtąd zimą.....
        > Po pół godziny bedziesz w Kaputach albo "kaput"
        > Do warszawy po śniegu z 2 godz trzeba rano liczyć.

Zgadzam sie, na druga strone Wisly moze tyle zajac.

> Ja wybrałbym Ożarów. Tam za rok będzie połowę mniejszy korek dzieki autostradzie, która do grodziska napewno powstanie.

Jak w Ozarowie bedzie dzieki autostradzie mniejszy korek, to chyba rowniez w okolicznych miejscowosciach, czy moze nie?
      • Gość: Guś Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 14:07
        nie wiem czy wiesz ale ok 1km dalej jest szokoła w Ołtarzewie jedna z lepszych w powiecie. a ok 5km w Babiach jest wielka podstawówka i z 4 przedszkola i żłobki,masz też tam kościół jak tak potrzebujesz, mijając fakt iż to wszystko jest też w Ożarowie. ok 2km dalej jest gimnazjum w koczargach starych, które bije na głowe poziomem wiele Warszawskich szkół. I jeśli próbujesz dojechać do Warszawy ul. Poznańską to gratuluje inteligencji poniewaz Warszawską zajmie Ci to góra 20 minut.
        ja wraz z narzeczonym za kilka miesięcy także będziemy tam mieszkali.
        • amas86 Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 20.06.15, 21:09
          aha a dojedz autobusem bo w strone babic czy koczarg bez kol mozesz zapomniec chyba ze dziecko na piechote !
    • Gość: Damian Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.poczta-polska.pl 08.08.11, 10:36
      Przyłączam się do pytania. Może ktoś oglądał "na żywo" i może powiedzieć jak to wygląda. i Jak poprzednik pytam czy można coś utargować z deweloperem.
      • Gość: michal Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.play-internet.pl 08.08.11, 23:22
        jestem też już blisko zakupu w tej inwestycji. możecie powiedzieć na jakim poziomie oferuje Wam developer ceny za metr2?
        • Gość: efff Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.183.234.17.dsl.dynamic.t-mobile.pl 09.08.11, 01:22
          7 tys. metr plus karnet do pizzerii w Sochaczewie gratis
          • Gość: michal Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.11, 12:14
            a to łajza deweloper - ja nie dostałem karnetu:/
            • Gość: tolman975 Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.11, 13:35
              mnei proponowali 40 m2 po 8 tys teraz po 7400
              • kocica_ewela Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 13.08.11, 15:51
                Gość portalu: tolman975 napisał(a):

> mnei proponowali 40 m2 po 8 tys teraz po 7400

W zyciu nie chcialabym mieszkac w ozarowie a zakup tam powyzej 3k/m2 to PORAZKA ZYCIOWA. A ze tam moga kupic biedacy to bedzie najgorsza decyzja finansowa w ich zyciu :D

Ogolnie sprzedaz po takiej cenie w jakims pizd-szewie to taki rak ktory trapi woj. mazowieckie i nie tylko. Trzeba gonic deweloperskie mendy niech ich kredyty zjedza :D

tak jak tutaj mozemy poczytac o 1 z deweloperow ktory jest licytowany za frankowe kredyty :D
                • Gość: wers Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.opera-mini.net 04.09.11, 19:08
                  Poniżej link pokazujący przykładowe mieszkanie bo na stronie deva nic nie ma:
                  www.opodal.pl/warszawa/sprzedaz-mieszkania-bemowo-zyzna-40m2-480.html
                  Za ten rozkład i lokalizację to cena z 2x za wysoka....jak dla mnie
                  • Gość: ixi Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 20:01
                    rozkład dość normalny, pokoje trochę kicha, a że Cię nie stać to nie musisz dorabiać ideologii, że dwa razy za dużo. Może za dużo, ale chyba nie wierzysz, że stanieje do 2700 z m2... idź bajki Andersena poczytaj z kocicą_gołodupicą ;P
                    • Gość: arystokrata prestiż przez duże P IP: *.dynamic.mm.pl 04.09.11, 23:42
                      Kręczki Kaputy w dowodzie brzmi ... dumnie i prestiżowo
                    • Gość: Damian Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.poczta-polska.pl 05.09.11, 09:01
                      Byłem poważnie zainteresowany kupnem mieszkania na tym osiedlu, do momentu aż zobaczyłem plan zagospodarowania. Przez kilka następnych lat osiedle będzie placem budowy, a tereny zielone będą tylko na działkach z domkami jednorodzinnymi, które będą stały dosłownie w każdym miejscu. Pod blokami, obok, za itd :))
                      • Gość: as Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.10.11, 12:46
                        A lądowisko dla helikopterów przewidzieli? Jeśli tak, to biorę
                    • Gość: mangosz Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.ip.netia.com.pl 26.01.12, 18:55
                      Lepiej wynajmować. O połowę taniej niż kredycik i czynsz
    • kredycik-i-wio Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 05.09.11, 16:32
      Widzę tę budowę z okna, jak jestem w Ożarowie. To ma tyle wspólnego z Ożarowem co nic. To jest kilka bloków po środku niczego. Sołtys w Ożarowie twierdzi, że tam nie ma możliwości doprowadzić wody i kanalizacji, w samym Ożarowie jest z tym duży problem, a co dopiero pośrodku niczego.

Te mieszkania są na pustyni, tam nic nie ma i długo nie będzie. Ponieważ osiedle będzie wykonane tylko w części, bo resztę uwaliły sprawy Sądowe na dziesięciolecia, więc deweloper nie zrobi nic z tego co miało tam być dla wszystkich, początkowo miało być przedszkole, baseny i inne cuda, nie będzie nic. Syf pełny, bo ziemia z okolicznych pól będzie latać, do sklepu będziecie jeździć do Warszawy (zatkaną całkowicie drogą na Leszno lub stojąc 2 godziny w korku na Poznańskiej).

Myślę, że mieszkanie tam to jest opcja tylko dla desperatów. W Ożarowie psy tyłkami szczekają i nie ma nic do roboty, trzy sklepy na krzyż i zero rozrywek, a co dopiero mieszkanie w polu dookoła niczego...

Kupującym, zwłaszcza po 5-7 tysięcy życzę powodzenia, może za 2 tysiące bym się zastanowił nad kupnem, ale tylko pod wynajem dla desperatów, mieszkać bym tam nie chciał za darmo.
      • Gość: kasia Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.11, 14:14
        to nie jest centrum ani ożarów!!!! Ludzie to Kaputy.Prawie Bemowo-
    • Gość: Piotrek Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.11, 14:39
      Witam, również interesowałem się zakupem mieszkania na tym nowym osiedlu ale...
      - brak komunikacji
      - kiepski dojazd - okoliczne drogi dość dziurawe
      - no i opinia o deweloperze - to chyba przesądziło (poczytajcie opinie jakie ludzie z osiedla Lewandów zamieścili, to osiedle też należy do JW - mają wielki problem z wilgocią, zalanymi garażami i zero pomocy ze str. dewelopera, do tego podwyżki czynszu itd.)
      Słoneczny Park to osiedle usytuowane wśród pól które wiosną i przy deszczowym lecie pływają pod wodą - istnieje obawa iż wody gruntowe będą zalewały garaż i powodowały wdzieranie się wilgoci na niższe kondygnacje... do tego cena 344000 za mieszkanie 55,5m2 z garażem na takim zadupiu to przynajmniej o 1000zł za drogo na metrze.
      Pozdrawiam wszystkich szczęśliwców którzy wzięli kredycik na 30 lat na mieszkanko na takim wypizdówku... dojazd do centrum Warszawy to w szczycie lekko 1.5h a pomyślcie co będzie zimą jak drogę dojazdową zasypie... bajka. Ktoś tu napisał że to prestiż mieszkać w Kręczkach... hmmm może i tak zależy skąd się przyjechało. Pozdrawiam.
      • Gość: Gośka Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.iwacom.net.pl 28.09.11, 07:58
        Wiecie co? Zawsze jak czytam fora, to się potem zastanawiam czy Ci co odpisują na zadane pytanie mają świadomość na kogo wychodzą? Sory, ale Wasze posty są .... marne. Przecież można napisać w normalny sposób coś nie miłego... A nie ubliżacie osobom, którzy kupili czy chcą tam kupić mieszkanie... Ludzie ile macie w sobie jadu??? Co Was to obchodzi kto i dlaczego kupuje gdzieś tam mieszkanie? Czy to centrum Warszawy, Gdańska czy zadupie? I dla wyjaśnienia nie jestem pracownikiem Dewelopera... Gościo pyta się normalnie czy ktoś kupił czy chce kupić - bo chce się dowiedzieć czegoś więcej, a nie poczytać takie teksty... I to na każdym forum tak jest... Napisałam w końcu co myślę, bo nie da się normalnie tego czytać co niektórzy z Was piszą...
        • Gość: jolka Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.11, 08:29
          Hmmmm wydaje mi się że własnie tam kupiłaś mieszkanie i jesteś w czarnej dupie.teraz kredycik pożre pół wypłaty a drugie pół na dojazdy.Ludzie za takie pieniadze macie dom fakt może dalej za Warszawą bo np.Kampinos albo Sochaczew ale dom to dopiero prestiż.masz 5 pokoi zamiast 2 klitek i nikogo za ścianą!!!!powodzenia
        • Gość: Piotrek Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.11, 10:06
          Gdzie masz jad w mojej wypowiedzi? Ja tylko staram się zasygnalizować potencjalnym nabywcom jakie później mogą mieć problemy. Jestem w o tyle komfortowej sytuacji że kupuję mieszkanie za gotówkę, ale jeśli mam wydać z górką 400tys. na mieszkanie w tak niepewnej lokalizacji to zaczynam rozważać postawienie domu bo w tej chwili w okolicach Warszawy nie ma żadnej rozsądnej inwestycji do zamieszkania. Pozdrawiam.
          • Gość: Kobra Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.centertel.pl 01.10.11, 22:28
            > Gdzie masz jad w mojej wypowiedzi?

Jadowite jest jakiekolwiek podważanie atrakcyjności inwestycji na Kręczkach. W dobrym tonie byłoby podkreślać jej hehehe zalety.
        • Gość: Małgosia Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.stansat.pl 03.01.14, 18:45
          tak Gosiu jesteś wspaniała, tak właśnie Ja weszłam i czytam -włosy się jeżą od głupoty,,,,żeby głupota umiała fruwać ,,,,itd.,,, piszą to osoby zawistne ,mają dostęp do komputera i nic poza tym o bardzo miernej kulturze.
          Ja kupiłam,jestem zadowolona.,
      • Gość: den Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.11, 11:54
        Witam,i co teraz cisza na forum bo w Kręczkach wody po kolana na osiedlu.błoto że się chodzić nie da!!!! Znam jednego robotnika i on jest załamany tą inwestycją!
        • mufffa Bezpostawne kalumnie 10.10.11, 20:32
          Te bezpodstawne stwierdzenia to oczywiste dzieło zawistników z racławickiej i innych "dobrych", tylko niestety obsikanych przez psy i żulernię dzielnic.

Na naszym osiedlu nie ma żadnych kałuż, a te co są służą do zabaw naszym malusińskim więc nie narzekamy. Poznaliśmy w ubiegłym tygodniu kolejnych super sąsiadów, tylko czekać wiosny kiedy wszystko stanie w kwiatach i zieleni! U was za to, na racławickiej, zielone będą najwyżej kupy, które bezlitośnie odkryje wiosenna odwilż!
          • Gość: Piotrek Re: Bezpostawne kalumnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.11, 19:53
            Ale Ty muffa ograniczona jesteś... Twoi milusińscy to może i będą tam ganiać ale z wiaderkami żeby wodę z garażu wylać - żeby tatuś mógł swoim samochodzikiem do pracy pojechać, odwal się od tej Racławickiej bo tu metr jest po 10 tys. i okolica jakaś konkretna, a tam jest wielkie gó... i jeszcze długo tak będzie.
            • kamixx27 Re: Bezpostawne kalumnie 13.07.15, 12:27
              to raczej Ty jesteś ograniczony i bez kultury skoro takie brednie wypisujesz w niekulturalny sposób i obrażasz innych ludzi ! Ogarnij się człowieku zawistny zazdrośniku nieokrzesany ! Trochę ogłady i kultury a nie tylko jadem sączysz...
    • Gość: eryk Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.11, 08:31
      lewandow2.prv.pl/
      • Gość: Gośka Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.iwacom.net.pl 29.09.11, 16:30
        Nie, nie kupiłam tam mieszkania. Mam własny duży dom i w WIELKIM POWAŻANIU takie teksty. Być może Wy macie kredyciki i w związku z tym problemy. A pisałam o tekstach do Wszystkich Tych Państwa, którzy lubią być nie koniecznie kulturalni na forach, a nie koniecznie do konkretnej osoby. A opinie o tym Deweloperze znam i wyraziłam TYLKO swoje zdanie na temat formy w jakiej wyrażacie swoje opinie.
    • Gość: sylwia Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 16:27
      Witam ;-)
      my z mężem kupilismy na kredyt tam mieszkanko 54,5 m2.jestesmy zadowoleni z postepu prac.jest fajnie kupili jeszcze nasi znajomi w bloku obok(również w kredycie).zobaczymy jak zamieszkamy damy znac abyscie załowali dotyczy PANA PIOTRKA.
      • Gość: akenus Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.play-internet.pl 29.09.11, 16:41
        Witam,
        ja również mam tam zakupione mieszkanie , czekam na odbiór i tak piszę bo fajnie by było poznac nowych sąsiadów . Pani Sylwio w którym bloku macie mieszkanie? może bedzie to ten sam blok co nasz?
        pozdrawiam
        • Gość: sylwia Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.11, 21:05
          blok 50 parter! pozdrawiam
        • Gość: rafał Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.aster.pl 29.09.11, 21:08
          witam wszystkich i tych z jasnej i ciemnej strony mocy my z zonka rowniez kupilismy tam mieszkanie i czekamy na odbior . czytajac wiekszosc postow mozna odniesc wrazenie ze ludzie szukaja h do d za 2 zlote za m2 . szukasz prestizu??? wywal 2mln i wyprowadz sie na wilanow lub konstancin. osiedle twoza ludzie a nie lokalizacja ktora wcale nie jest taka zla. niedaleko kampinos na bemowo rowniez blisko. podoba nam sie ta inwestycja ze wzgledu na drobna zabudowe . takze drodzy sasiedzi w jednosci sila i do zobaczenia na placu boju. AHA JAKO PIERWSI ZAPRASZAMY NA KAWE do bloku nr 48
          szczesliwi posiadacze
          • Gość: jolka Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.centertel.pl 30.09.11, 00:04
            hej wszyscy moi wspolni sasiedzi! ja tez kupilam tam mieszkanie, i kilka osob z mojej firmy tez namowilam na kupno, jestesmy wszyscy super zadowoleni. mamy juz kredyty, juz jestesmy umowienia na grilla wspolnego na wiosne, na wieczor integracyjny, na ktorym ma sie duzo dziac- ognisko, zabawa w podchody i w chowanego
            beda tam fajni sasiedzi i goraco was tez zachecam. To jest naprawde prestiz mieszkac na przedmiesciu, w ameryce tez tak jest, moja ciocia mowila ze w ameryce w centrum mieszka biedota a bogaci ludzie mieszkaja na przedmiesciach, dlatego tez sie wyprowadzam na przedmiescia
            • Gość: wz Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.free.aero2.net.pl 30.09.11, 16:04
              Marna prowokacja z tym prestiżem.
            • Gość: zz Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.89.67.170.static.crowley.pl 27.10.11, 15:58
              To jest naprawde prestiz mie
              > szkac na przedmiesciu,
              Kobieto.... daj ty spokoj, to nie jest prestiz. To nie sa przedmiescia. To jest mieszkanie w srodku niczego.

Nie ma sie co podniecac polami kapusty. Niektorzy lubia tak mieszkac, ich sprawa.
              Ale... zanim kupicie mieszkania sprawdzcie jak sa wykonane. To osiedle to nie tyle srodek niczego, co srodek jeziora. Nawet na morzu sie buduje, ale trzeba do tego stosowac odpowiednie technologie. Sprawdzcie jak zbudowano te bloki. Czy izolacja ma wytrzymac do konca gwarancji, czy tez jest porzadnie wykonana.
              Czy wystarczy wam wody w kranach? Ostatnie lata byly mokre wiec nie odczuwalo sie tego, ale latami upalnymi, gdy ludzie zaczynali podlewac swoje ogrodki, cisnienie spadalo tak bardzo, ze na pietrach powyzej parteru mozecie miec problem by cokolwiek kapalo z kranow.
              Niszczejace obok bloki i cala afera z tym zwiazana nie najlepiej swiadcza o deweloperze zastanowcie sie zatem czy faktycznie chcecie w tej firmie kupowac.
              Na swojej stronie deweloper wspomina o komunikacji miejskiej. Sprawdzcie ile czasu zajmie wam dotarcie do niej. Autobus nie jest pod blokiem tylko "kawalek" dalej.
              Mowa jest o jakims osrodku zdrowia w Kaputach. Jedyny o jakim slyszalam zajmuje sie odwykiem. Chodzi o ten wlasnie?
              Kolejna sprawa - bedziecie skazani tylko na siebie i swoje towarzystwo. Wizja "milusinskich" przyjemnie bawiacych sie na placu zabaw, tak ochoczo roztaczana, oznacza, ze "milusinscy" nigdzie indziej nie pojda. Nie beda miec kolegow za plotem (wy tez nie), beda skazani tylko na to towarzystwo, ktore zdecyduje sie zamieszkac na osiedlu (wy tez). A jak "milusinski" nie bedzie mial nikogo w swoim wieku? Zabawa w piaskownicy nadal bedzie przyjemna?
          • Gość: Dan Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.11, 11:37
            Witam.

Chętnie skorzystamy za zaproszenie z małżonką :). Jestem w trakcie tworzenia strony internetowej o "naszym" osiedlu osiedleslonecznypark.pl Proszę o kontakt mailowy na osiedleslonecznypark@onet.pl osoby które by chciały współtworzyć stronę.

Pozdrawiam

Daniel.
            • kredycik-i-wio Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 30.09.11, 13:25
              Czy JW Construction uważa swoich klientów za DEBILI jakimi sami jesteście, wypisując pod różnymi ksywkami takie głupoty?????????????
              • akenus Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 30.09.11, 15:37
                Nie wiem dlaczego Pan pod nazwą kredycik-i-wio w ogóle wypowiada się na temat który go nie dotyczy i w dodatku obraża innych forumowiczów. Oznaczeniem cytuję "DEBILI" MOŻE Pan obrażać w swoim środowisku w którym się znajduje a nie "Nas" . Każdy kupuje mieszkania tam gdzie się komu podoba i nikt nie ma prawa obrażać "przyszłych mieszkańców" w taki sposób. Nawet jeśli jest to szczere pole i brak w nim jakiejkolwiek infrastruktury to opinia Pana mnie nie zrazi- bo dla chcącego nic trudnego.
                Pozdrawiam Justyna
                • kredycik-i-wio Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 30.09.11, 16:49
                  Justynko, mogę z Tobą zacząć rozmawiać, jak nauczysz się języka polskiego. Na wszelki wypadek Ci wytłumaczę. 80% wpisów zachwyconych kupujących to wpisy przerażonych sprzedawców JWC, którzy muszą to opchnąć, bo zapewne premii albo roboty nie będzie, zresztą nie wiem czym ich tam tak straszą, że uciekają się do takich gów.nianych metod, jak wpisy na forum, gdzie każdy może się z nich ponabijać. I to te wpisy uważam za robione przez DEBILI i DEBILAMI określam tak działających sprzedawców JWC, zresztą ta cała się pożal się boże firma napawa mnie obrzydzeniem, a zwłaszcza jej szef, który w każdej chwili może zwinąć swój stateczek i odpłynąć z kasą...

Widzę tę Twoją lokalizację na horyzoncie, jak zamieszkasz pożałujesz, na razie się ciesz, póki możesz. Nie martwi Cię, że 3/4 inwestycji była nielegalna i część ludzi zamknęła CBŚ, a byłego burmistrza wielokrotnie przesłuchiwało w tej sprawie CBA? Nie martwi Cię, że z wielu pięknych obietnic powstanie tylko kilka bloków pośrodku niczego z gów.nem wypływającym z kibla przez brak kanalizacji i odbiorcy ścieków? Nie martwi Cię, że ciśnienie wody będzie tam takie jak w filmie Alternatywy 4 i będziesz biegała do sąsiadki na dole, żeby przestała się kąpać, bo chcesz nabrać wody na herbatę? Okej, to TWÓJ PROBLEM, ale nie przekonuj mnie, że to była dobra inwestycja ciężko zarobionych pieniędzy. No i powodzenia.
                  • Gość: raper123 Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.12, 19:20
                    Właśnie tacy ludzie jak Ty sami nie wiedzą co mówią osiedle ma własną oczyszczalnie ścieków nie to co Ożarów, przyłącze wody tez jest całkowicie niezależne od Ożarowa. Były burmistrz wcale nie był ciągany za to osiedle, jak lubisz plotki to wierz w to dalej. Na J.W. bywam regularnie pare razy w tygodniu. I nie zależy mi na promowaniu tego osiedla na Kaputach bo zakładałem tam tylko kablówke. Jak ktoś szuka prestiżu to 1km w strone warszawy jest osiedle"Srebrzysta Aleja" gdzie sądze nikt z tego forum sie nie wprowadzi i to nie ze wzgledu na zarobki. Pozdrawiam tych co sie naśmiewają z Ożarowa a sami mieszkają w jakimś bloku w Wawie i mówią że to bardziej prestiżowe. Żyjcie dalej w takim przekonaniu :)
                • Gość: Kręczkowski Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.centertel.pl 01.10.11, 22:38
                  > . Każdy kupuje mieszkania tam gdzie się komu podoba i nikt nie ma prawa obrażać
                  > "przyszłych mieszkańców" w taki sposób

Musielibyście chyba przepchnąć przez sejm i senat ustawę zakazującą komentowania waszego wyboru. Wtedy nikt wam nie przeszkodzi nim się kontentować.
              • Gość: LuxHunter Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.dynamic.chello.pl 30.09.11, 15:56
                Akcja marketingowa jest kierowana do określonej grupy ludzi, która jest gotowa kupić mieszkanie w bardzo złej lokalizacji od jednego z najbardziej nierzetelnych deweloperów za cenę z kosmosu. Myślę że do takiego typu klienta akcja wpisów przyszłych pseudomieszkańców, a w rzeczwywistości na 99,9% pracowników super biura marketingowego JWC może podziałać (swoją drogą widać że chłopaki ruchu w biznesie nie mają że takie metody muszą stosować hehe). Za podobne pieniądze (+10-20%) znajomy kupił mieszkanie do remontu 5 minut od metra Racławicka ale nie ma super piaskowca na elewacji no i używane a nie nófka funkiel :) No i na pieczenie kartoszków na polu obok bloku z przyszłymi sąsiadami-kolegami z pracy też się nie umówi.
                • kredycik-i-wio Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 30.09.11, 16:51
                  Musi być nowe i na kredycik na 30 lat. Zaraz, zaraz, ile to będzie wynosił limit RNS na tym terenie w przyszłym miesiącu? 3600? A po ile kupiły jelonki? 6500? No to gratulacje :) Interes życia!
                • Gość: zen Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.11, 17:07
                  Witam, to fakt lokalizacja jest dość kiepska biorąc pod uwagę nadchodzącą zimę a może przede wszystkim to jak było w latach minionych, kiedy ulice w okolicy były kilka dni zasypane i był duży problem z wydostaniem się do głównej trasy. Opinia o JW swoją drogą nie dodaje temu nowemu osiedlu plusów... każdy robi co uważa ja osobiście na mieszkanie tam się nie zdecydowałem z uwagi na te niedogodności. Pozdrawiam
                  • mufffa Dlaczego??? 30.09.11, 17:48
                    DLACZEGO niektórzy na tym forum tak nas nienawidzą i naszych malusińskich???

Nie chcemy mieszkać na racławickiej wśród po-radzieckiej hołoty i dresiarzy, ani wychodzić codziennie z zasikanej klatki schodowej, ani wdepytwać w psie kupy na środku chodnika. Chcemy mieszkać wśród ludzi kulturalnych i na poziomie, dlatego wolimy troszkę dalej ale w nowym, solidnym i estetycznym budownictwie i mieć plac zabaw pod oknem, żeby nasze pociechy były bezpieczne.

Kupujcie sobie gdzie chcecie, a od nas się wrzeszcie odczepcie!
                    • kredycik-i-wio Re: Dlaczego??? 30.09.11, 18:25
                      Wolisz wchodzić w prestiżowy krowi placek? :) To znacząco zmienia ogólną ocenę inwestycji. O placu zabaw zapomnij, miał być łącznie z przedszkolem, jak dogadaliby się pod stołem z gminą, a tak niestety, będziesz się bawił jedynie krowimi plackami.
                      • Gość: wojtek Re: Dlaczego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.11, 19:23
                        Plac zabaw już jest!!!! masz stare informacje!!!!
                      • Gość: raper123 Re: Dlaczego??? IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.12, 19:27
                        Człowieku pieprzysz takie głupoty że sie w głowie nie mieści, co mają sie dogadywać z gmina. Tam już dawno place zabaw stoją gotowe i czekają na dzieci. Tak samo jak odbiory mieszkań mają zaraz ruszyć. Dowiedz sie konkretów a potem sie wypowiadaj.
                    • Gość: LuxHunter Re: Dlaczego??? IP: *.dynamic.chello.pl 30.09.11, 18:34
                      Takie osiedle będzie dopiero zbiorowiskiem "elity" - kto ma mózg i przyzwoite dochody na poziomie wawy kupi fajne mieszkanie drożej w dobrym miejscu. Ludzie, których nie stać na ładne nowe m3 i mający pracę w normalnej części miasta wybiorą ciekawsze rejony i będą musieli wąchać ten mocz (kosztem 2 godzin zaoszczędzonych na dojeździe, dostępie do przedszkola szkoły, przychodni urzędu it). Totalnym tumanom zostanie niestety Kręczkosiedlisko, chyba że ktoś planuje się tam w okolicy zatrudnić przy pasaniu baranów :)
                      • Gość: rafał Re: Dlaczego??? IP: *.aster.pl 30.09.11, 22:18

jest tam cala infrastruktura . mieszkalisy w okolicy z zona na kontrakcie 2 lata i jest tam super szkola z suuuper basenem osrodek zdrowia z fajnymi dwoma pediatrami aha plac zabaw juz jest a ja sie ciesze ze kupilem tam mieszkanie bo znam tamtejsza okolice i wiem co i jak i gdzie i chetnie pomoge sasiadom a wypasac moge takie barany ktore tu wypisuja rozne zlote mysli ale nie dajmy sie sprowokowac . nie nie jestem pracownikie jw ponawiam zaproszenie na kawe blok 48
                        • Gość: LuxHunter Re: Dlaczego??? IP: *.dynamic.chello.pl 30.09.11, 23:25
                          Potwierdzam, też robiliśmy na kontrakcie ze śwagrami w Kręczkach super infrastruktura jakeśmy orali pole to traktorem po utwardzonej sie dojechało. Kto uwierzy w takie bzdury Panie handlowiec :) Jakie zainteresowanie tą inwestycją jest widać jak trzeba reklamować ją po godzinach pracy na forach. Każdy zainteresowany widzi plusy i minusy i sam podejmie decyzję - proszę tylko wziąć pod uwagę że klientów chętnych na mieszkanie w takich warunkach za te pieniądze wielu się nie znajdzie - zachwyty i wysyp sąsiadów z grupowymi zakupami to tylko i wyłącznie dzieło "pomysłowego" biura marketingu. Na przyszłość radzę budować lepiej i w lepszym miejscu - wtedy krytyka nie będzie taka złośliwa a i o kupca łatwiej :)
                    • Gość: zen Re: Dlaczego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.11, 22:08
                      Ty muffa jesteś chyba spućizną po tym "komunistycznym menelstwie" albo masz coś z głową. Mokotów, Żoliborz, Wilanów i Saska Kępa to najbardziej prestiżowe i najdroższe dzielnice Warszawy... a Kręczki to pole kapusty i kukurydzy a tacy ludzie jak Ty z całą pewnością nie dodadzą temu miejscu prestiżu i ekskluzywności. Jak Cię nie stać na mieszkanie w Warszawie to napisz to nie ma w tym nic złego a nie obrażasz ludzi którzy mieszkają w danej dzielnicy. Ja osobiście od zawsze mieszkam na Mokotowie i to miejsce ma swój klimat i jakąś historię, wszędzie jest blisko jest infrastruktura, sklepy, szkoły itp. a tam nie ma i nie będzie jeszcze długo niczego. Śmieszne jest pisanie o jakimkolwiek prestiżu w blokowisku które stoi w środku pól... a jeśli chodzi o plac zabaw to i owszem jest - jedna zjeżdzalnia, karuzela i piaskownica, a wszystko na 100m kw. Na tyle mieszkań to trochę ubogo... w Warszawie mamy lepsze. Pozdro.
                      • Gość: wz Re: Dlaczego??? IP: *.146.201.184.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.09.11, 22:29
                        Przecież on kpi z tego durnego spamu.
                        • Gość: vero Re: Dlaczego??? IP: *.home.aster.pl 30.09.11, 23:51
                          Widzę że rozmowa jest na bardzo wysokim poziomie... a w szczególności poziom forum podnosi ziombel kredycik hehe ura bura szef podwóra się znalazł aaaaa i jeszcze jego kolega krowi placek. Ludzie przestańcie wypisywać takie pierdoły !! Jeżeli ktoś chce kupić tam mieszkanie to jego sprawa a wy ciągle się wtrącacie i ta cała rozmowa nie ma sensu. Także Panie kredycik przestań Pan już się udzielać bo nikt nie chce Ciebie słuchać.

Pozdrawiam
                          • Gość: zen Re: Dlaczego??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.11, 09:11
                            Niestety w wypowiedziach kolegi kredycika...jest dużo prawdy.
                          • Gość: Kręczkowski Re: Dlaczego??? IP: *.centertel.pl 01.10.11, 22:54
                            >Także Panie kredycik przestań Pan już się udzielać bo nikt nie chce Ciebie słuchać.

Retoryka na poziomie przedszkola. Nb. naprawdę tam w biurze uważacie, że pan kredycik zahamuje wam sprzedaż?

> hehe ura bura szef podwóra się znalazł aaaaa

tu jak mniemam zwracają się państwo do swojego targetu w jego języku
          • Gość: Kręczkowski Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.centertel.pl 01.10.11, 22:34
            >lokalizacja ktora wcale nie jest taka zla

Możesz podać jakikolwiek przykład złej lokalizacji?

>na bemowo rowniez blisko

a co jest na bemowie?
    • maniaczytania Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 01.10.11, 11:17
      to moze ja jeszcze cos dopisze, moze sie komus przyda :)

Mieszkam w bliskiej okolicy, wiec moge podpowiedziec, co nieco.

Wiele osob tu pisze o braku dostepu do szkoly, osrodka zdrowia itp. Faktem niezaprzeczalnym jest, ze bez samochodu na pewno bedzie ciezko, samochod to podstawa.

Szkoly podstawowe w poblizu sa dwie - jedna (do 3 kl., ale ma byc rozbudowana) w Umiastowie w odl. ok. 1km, druga gminna w Ozarowie - jakies 2,5 km. Piekne gimnazjum w jednym kompleksie z biblioteka, basenem, kortami tenisowymi, boiskami w Ozarowie - tez ok. 3-3,5 km.
      Osrodek zdrowia - jeden w Ozarowie ok. 3 - 3,5km; drugi w Borzecinie -odleglosc podobna. Lekarze bardzo dobrzy, zwlaszcza super byla pediatra w Borzecinie.
      Przedszkoli jest kilka w okolicy - 2 panstwowe w Ozarowie (ale ciezko sie dostac), troche jest prywatnych w okolicznych miejscowosciach (Borzecin obok kosciola, chyba ze dwa w Ozarowie).

Jesli chodzi o dojazd do Warszawy - ja pracuje na Mokotowie, do pracy mam ok. 25km - zajmuje mi to rano ok. 50-60 minut; z powrotem ok. 40, czasem wiecej. Jak nie ma za duzych korkow w Warszawie to nieraz jest przelot na 30 min. W zimie czas sie zwieksza do ok. 1,5 godziny. Najgorzej bylo ostatniej zimy, w ten "czarny" poniedzialek, gdy byla sniezyca - wracalam wtedy ok. 5 godzin, z czego 4,5 to bylo po samej Warszawie (mniej niz polowa drogi!). Ale to jednorazowo.

Plusy mieszkania w takiej okolicy dla mnie sa niezaprzeczalne - spokoj, cisza, blisko do Puszczy Kampinoskiej. Ale ja nie wyobrazam sobie mieszkania w centrum miasta, w tloku, scisku, spalinach, halasie, itp. Kazdy ma inne wyobrazenie o wymarzonym miejscu do mieszkania i bardzo dobrze!

A tak w ogole, to lokalizacja z tej strony Warszawy jest bardzo dobra - bo przez Puszcze Kampinoska jest takie jakby wciecie i odleglosc do centrum (PKiN) jest taka sama jak z niektorych dzielnic Warszawy - zajmuje ok. 25 min. Aha, jest tez mozliwosc dojazdu pociagiem (przy dworcu w Ozarowie jest parking "Parkuj i jedz").

Inna sprawa to czy rzeczywiscie deweloper jest ok, ale w tej kwestii to ja nic nie wiem, bo nigdy nie mialam do czynienia z zadnymi.

Pozdrawiam,
      a gdyby ktos chcial sie jeszcze o cos dopytac, to w miare mozliwosci odpowiem.
      • kredycik-i-wio Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 01.10.11, 18:44
        maniaczytania - sporo wiesz o Ożarowie i jego cudnym "Prakuj i jedź". Korzystałaś z niego kiedyś? Mogłabyś się zdziwić, bo nie ma on nic wspólnego z ZTMowskich "Parkuj i jedź".

No i nie wiem czy ta rzekoma cisza (samoloty i pociągi będzie słychać w Kręczkach) okupiona godzinami w spalinowozach jest aż taka wspaniała. Dodaj do tego darmowy kurz, nigdzie się tak nie kurzyło z miejsc w których miałem okazje mieszkać, jak przy tych polach kapuchy za Ożarowem, to na pewno jest na maksa zdrowe...
        • maniaczytania Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 01.10.11, 22:14
          kredycik-i-wio napisała:

> maniaczytania - sporo wiesz o Ożarowie i jego cudnym "Prakuj i jedź". Korzystałaś z niego kiedyś? Mogłabyś się zdziwić, bo nie ma on nic wspólnego z ZTMowskich "Parkuj i jedź".

Owszem, korzystalam i nie bardzo rozumiem, o co Tobie chodzi.

> No i nie wiem czy ta rzekoma cisza (samoloty i pociągi będzie słychać w Kręczkach) okupiona godzinami w spalinowozach jest aż taka wspaniała. Dodaj do tego darmowy kurz, nigdzie się tak nie kurzyło z miejsc w których miałem okazje mieszkać, jak przy tych polach kapuchy za Ożarowem, to na pewno jest na maksa zdrowe.

Rzekoma? Dziwne, ja pociagow nigdy nie slyszalam, zreszta po tej stronie, co to osiedle to jest dosc daleko do torow jednak. Co do samolotow, to jest to na tyle rzadko, ze idzie sie przyzwyczaic, a pewnie w blokach, to i mniej je slychac. Co do kurzu, to tez nie bardzo rozumiem - co sie Tobie kurzylo?
          • Gość: xxx JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.home.aster.pl 01.10.11, 23:59
            Witam szanownych forumowiczów. Proszę trzymać się tematu a nie walczyć na słowa. Temat jest "JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił?"
            • Gość: Dan Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.home.aster.pl 03.10.11, 00:01
              Witam.

Zapraszam na moją stronę osiedleslonecznypark.pl/ do działu galeria. Najnowsze zdjęcia z OSP.

Pozdrawiam

Dan
              • Gość: den Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 14:34
                lewandow2.prv.pl/
                Polecam lekturę
        • Gość: olka Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 11:07
          Witam ;-)
          w 100% popieram wypowiedzi kredycika.... Ludzie opamiętajcie się!!!! ta inwestycja to tragedia! wilgoć,smród,podwyżki to nie wszystko! zobaczycie że wilgoć wejdzie na 1 piętro! oczyszczalnia ścieków nieda rady pompować szamba! a dodatkowo sprzeciwy starostwa!wszystko to wskazuje na niekorzyść JW,.jest jeden plac zabaw na 367 lokali i domki jednorodzinne!TRAGEDIA!!!!
          • kredycik-i-wio Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 03.10.11, 11:23
            Miejscowa oczyszczalnia odmówiła odbioru ścieków z tego ścieku, bo nie będzie w stanie go przetworzyć, były plany dociągnięcia ścieków do Pruszkowa, ale Pruszków zażądał takich cen, że nawet JW osłabło, bo okazałoby się, że w mieszkaniu na zadupiu za wodę i ścieki należałoby płacić 3 razy tyle co w mieście :) Same budynki z zewnątrz wyglądają ok, są całkiem estetyczne, ale cała reszta to dramat, ciekawe czy w środku już jest grzyb, zajrzałbym też do garaży, w Ożarowie na osiedlu Strażacka przez pół roku nie da się parkować samochodów, bo garaż się do połowy zalany wodą, w Kręczkach może być tylko gorzej.
            • Gość: kaja Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 11:26
              heja jesli chodzi o garaż to nie mogliśmy tam wejść i obejrzeć!
            • Gość: ewa Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 09:46
              Witajcie,poświęciłam swój poranek i podzwoniłam po kilku instytucjach! TRAGEDIA>oczyszczalnia jest owszem budowana przez JW lecz jest bardzo mała jak na tyle domów i bloków.nie pomieści tylu ścieków-informacja z gminy Ożarów!!! dowiedziałm się też iż ma być w Umiastowie wysypisko śmieci a to bardzo blisko Kręczek! ale będzie głośno i śmród!!!!KREDYCIK- I -WIO ma racje pisząc te rzeczy! miałam tam zarezerwowane mieszkanie ale niestety nie kupię go nie po tym co usłyszałam.może kupię dalej od Warszawy ale nie tam.a swoją drogą ścieki nie będą po 8 zł tylko po 11 informacja pewna!!!
              • mufffa Kolejny manipulator od kup z racławickiej! 18.10.11, 12:57
                Oczyszczalnia jest w sam raz, bo nie wzięto pod uwagę, że to nie są same osoby dorosłe, ale również malusińscy.
                • kredycik-i-wio Re: Kolejny manipulator od kup z racławickiej! 18.10.11, 13:03
                  No tak, bo małe dzieci wielokrotnie mniej oddają moczu i kału... Aleś ty zabawny naganiacz jwc...
                • Gość: ewa Re: Kolejny manipulator od kup z racławickiej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 13:14
                  ale Ci Wasi malusińscy 4 razy więcej razy brudzą i jest 4 razy więcej prania!!! oj prostaczku jaka Ty jesteś ograniczona.rozmawiałam w JW i zapewnali mnie ze juz jest skończona oczyszczalnia a ona dopiero jest zaczęta.napewno nie kłamią oni poprostu niezauważyli róznicy w wykopanej dziurze a oczyszczalni!!!!
                • Gość: Strzyżenie Baranów Re: Kolejny manipulator od kup z racławickiej! IP: *.free.aero2.net.pl 18.10.11, 16:52
                  Just keep on trollin:)
              • maniaczytania Ewo - 18.10.11, 18:52
                skad informacja o wysypisku smieci?
                • Gość: ożarowski Re: Ewo - IP: 188.116.35.* 19.10.11, 10:03
                  O wysypisku mówili w TVN24 jakieś 2-3 tygodnie temu w magazynie Prosto z Polski.
                  • Gość: EWA Re: Ewo - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.11, 10:08
                    tak własnie to oglądałam a do tego dokopałam się do planu zagospodarowanaia okolic Ożarowa.dodatkowo jakieś zmainki w internecię są tylko trzeba dobrze i skutecznie szukać! pozdrawiam
                    • maniaczytania Re: Ewo - 19.10.11, 19:34
                      Gość portalu: EWA napisał(a):

> tak własnie to oglądałam a do tego dokopałam się do planu zagospodarowanaia okolic Ożarowa.dodatkowo jakieś zmainki w internecię są tylko trzeba dobrze i skutecznie szukać! pozdrawiam

A gdzie w planie zagospodarowania jest o tym wysypisku? Bo akurat plan dobrze znam i nie trzeba sie do niego nie wiadomo jak dokopywac i nie kojarze miejsca na wysypisko.
                      • Gość: wio Re: Ewo - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.11, 20:22
                        idioci------kręczkowicze!!!!
                  • maniaczytania Re: Ewo - 19.10.11, 19:31
                    Gość portalu: ożarowski napisał(a):

> O wysypisku mówili w TVN24 jakieś 2-3 tygodnie temu w magazynie Prosto z Polski.

A mozna jakiegos linka? Bo przeszukalam strone tego magazynu i jedyne, co (od sierpnia) znalazlam na temat wysypiska smieci dotyczylo miejscowosci Reguly-Michalowice, jakby jednak troche inna lokalizacja...
                • Gość: ewa Re: Ewo - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.11, 12:40
                  www.ozarow.maz.pl/forum/viewtopic.php?t=480&postorder=desc
                  PROSZE oto artykuł na temat wysypiska!!!!
                  • maniaczytania Re: Ewo - 19.10.11, 19:35
                    Gość portalu: ewa napisał(a):

> www.ozarow.maz.pl/forum/viewtopic.php?t=480&postorder=desc
                    > PROSZE oto artykuł na temat wysypiska!!!!

Jest jednak pewna roznica miedzy planowanym profesjonalnym wysypiskiem smieci (cos jak "gora smieciowa" na Arkuszowej) a jednorazowym przywiezieniem (dwa lub trzy lata temu) haldy, ktora juz sie przerobila (i nie smierdzi).
                    • maniaczytania Re: Ewo - 19.10.11, 19:37
                      A, i ja nie chce nikomu nic udowadniac, tylko szukam rzetelnej informacji o planowanym wysypisku smieci, bo jak pisalam - mieszkam w okolicy, a gdyby rzeczywiscie mialo tam byc wysypisko, to trzeba by bylo zaczac dzialac.
                      • Gość: ożarowski Re: Ewo - IP: 188.116.35.* 21.10.11, 13:10
                        Szukajcie a znajdziecie...
                      • Gość: cladzia śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 20:43
                        Owszem potwierdzam to wysypisko ma gdzies w okolicy być.ale pozytyw jest bliskjo bedziecie mieć śmieci wyrzucać!!! poza tym widze to codziennie tą inwestycje przejeżdzając do pracy i stwierdzam że to bedzie zagłębie buraczane! tacy wieśniacy który tam oglądają mieszkania to ja nawet w Lublinie nie widziałam.jacy Ci ludzie mają słownictwo '' zwiełem,stojałem,poszłem,wyszłem" kurde ludzie co się z POLSKIM społeczeństwem dzieje!!! trzeba nowe slowniki pisać dla takiego społeczeństwa!!!!!pozdrawiam i życze powodzenia
                        • Gość: WOLA Re: śmieci IP: *.play-internet.pl 24.10.11, 14:20
                          Kurcze obserwuję to forum już jakiś czas bo nawet jestem zainteresowany tym osiedlem, ale widzę, że nic mądrego się od was nie dowiem bo potraficie skakać sobie do gardeł pouczając poprawnej polszczyzny "cladzia" nie wytrzymałem i musiałem w końcu napisać zastanów się nad słowami bo ranisz innych forumowiczów. Obrażasz i pouczasz, a sama robisz błędy, może Tobie przydadzą się dodatkowe zajęcia.
                          Nikt nie jest ideałem , społeczeństwo jak każde inne
                          • Gość: grzesiek Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.11, 14:25
                            Jeśli nie zakupiliście tam mieszkań to tego nie róbcie! to dno jeśli chodzi o JW.oni sa oszustami ja mieszkam n aich osiedlu Lewandów II.to jest złodziejstwo w biały dzień.podwyżki czynszu,wilgoć,zero odpowiedzialości i jeśli to mało to niski poziom stanu mieszkań jest gwożdziem do trumny JW.zapraszam na kawe na osiedle jest kilka mieszkań wolnych wiec mozecie być tylko kientami!!!
                            • mufffa demaskuję grzesia 24.10.11, 22:46
                              ten grzesio wygląda na mąciwodę albo nawet konkurencję! przecież każdy może sprawdzić że JW budowało tam w technologii "szczelnej wanny".
                        • Gość: edek Re: śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.11, 22:18
                          cladzia jeśli o Lublin chodzi to tam chyba jest wymarłe miasto bo cała swołocz z lubelszczyzny siedzi w Warszawie... i lansuje się na takich nowych pseudo ekskluzywnych osiedlach z wywalającym szambem i wilgocią w domu. Ciekawe czy na Kręczkach najpopularniejszą rejestracją będzie LLU?
                          • mufffa znowu atak racławickiej? 24.10.11, 22:50
                            Czy NAPRAWDĘ potrzebne są te CIĄGŁE przytyki?? Zamiast tak podżegać wpadnijcie z Waszymi malusińskimi na kawę i zwiedzić osiedle. Poodychają świeżym powietrzem, przyjmiemy Was po chrześcijańsku.
                          • Gość: ixxik Re: śmieci IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.11, 01:53
                            A ostatnio na osiedlu troche pozmieniailmy porządki - auta stawiamy na pobliskim polu a pod blokiem mamy super basen (chcielimy kartochy czymić ale gniły :( ).
                            • Gość: grześ Re: śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 09:28
                              nie jestem konkurencją ani mąciwoda,akurat w tej sprawie jestem pokrzywdzony.kupilismy z żonąmieszkanie za oszczedności całego życia i nigdy ich nie cofniemy.kto kupi teraz od nas mieszkanie z grzybem!!!! zastanów się co mówisz bo podejrzewam na nie jestes w stanie racjonalnie myśleć bo jestes spod Radomia i klapki na oczach masz bo teraz to wielka Warszawianka-a słoma z butów wystaje.Jeśli o mnie chodzi to jestem z kilku pokoleń Warszawiakiem zawsze mieszakałem na Woli a teraz ten przeklęty LewandówII.
                            • Gość: edek Ignor dla mufffa!!! IP: 188.116.35.* 25.10.11, 17:33
                              na pohybel trollom z JW
                              • pies_fafik Re: Ignor dla mufffa!!! 26.10.11, 14:27
                                Ta "muffaa" to jakas bezczelna naganiaczka z JWC - pewnie sprzedaż jej słabo idzie i dlatego "nagania" na inwestycje. Z nią nie ma sensu rozmawiać, nie docierają do niej żadne rozsądne argumenty (zwłaszcza te od uznanych specjalistów RE z Otwocka)...
                                • kredycik-i-wio Re: Ignor dla mufffa!!! 28.10.11, 19:28
                                  Był ktoś w garażach? Bo jak zobaczę jeszcze jakiś wpis, że tam jest tak pięknie to osobiście tam podjadę i zrobię zdjęcia zalanych garaży. Tynk na zewnątrz nie zapewni Wam mieszkania, odwodnienia, odprowadzenia ścieków, świeżej i czystej wody, niskiego czynszu, przedszkola, sklepu, drogi, świeżego zapachu zamiast krowich odchodów i tysiąca innych rzeczy!
                                  • mufffa Re: Ignor dla mufffa!!! 28.10.11, 22:48
                                    Przecież od razu widać, że autor ten opinii nawet nie próbuje udawać obiektywizmu. Dla niego każdy kto nie mieszka na racławickiej pośród psich kup i kocich mieszka między krowimi plackami. Widocznie za dużo się nawdeptywał na chodnikach w te kupy, ze mu się wszystko z odchodami kojarzy!

JAK MOŻNA napisać tyle złych rzeczy i nastawiać ludzi przeciw ludziom???
                                    • Gość: Dancer Re: Ignor dla mufffa!!! IP: *.centertel.pl 29.10.11, 05:54
                                      Mufffa!
                                      Co Ty, ku..., wypisujesz??!! Albo Ci ktoś pod...ł nicka, albo... ????
                                      Nie do poznania. Wracaj szybko!
                                      Podwójna grucha dla Ciebie!
                                      Poz.
                                    • kredycik-i-wio Re: Ignor dla mufffa!!! 29.10.11, 07:04
                                      Chętnie się dowiem co nieobiektywnego znalazłeś w mojej wypowiedzi? Twój za to obiektywizm i pisanie o jakiejś psiej kupie na Racławickiej to jest za to szczyt obiektywizmu. To kurza kupa lepsza od psiej? Bo dla mnie obie są mało estetyczne i śmierdzą. Tyle, że od psiej ciężko się czymś zarazić. Innych argumentów po Twojej stronie brak. Czekam!
                                      • mufffa Re: Ignor dla mufffa!!! 29.10.11, 08:42
                                        > zne i śmierdzą. Tyle, że od psiej ciężko się czymś zarazić.

www.psse.waw.pl/UserFiles/minsk/File/Informacja/Choroby%20odzwierzece.pdf
                                        warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,6401336,Sanepid_ostrzega__psie_kupy_grozne_dla_ludzi.html
                                        www.fakt.pl/Psie-odchody-grozne-dla-zycia,artykuly,99546,1.html
                                        Jak widać, kredycik to pierwszy mąciwoda na forum! Niech Twoi malusińscy lepią babki z psich kup zamiast piasku w takim razie!
                        • Gość: zator Re: śmieci IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.11, 11:00
                          stojałem - to łomżyniak jakiś chyba
    • mufffa Re: znowu atak racławickiej? 25.10.11, 22:50
      Wygląda na to, że dla kolegi edka zabrakło mieszkanka w tej inwestycji. Bo robi wszystko, żeby ludzie zrezygnowali z rezerwacji i zakupu!! Broń Boże przed takim sąsiadem! Oby nie udało mu się tu kupić!
      • Gość: do muffy Re: znowu atak racławickiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.11, 11:28
        poczytaj sobie OŚLE co piszą ludzie mądrzejsi od Ciebie!!!!!!to są te same osiedla to samo budownictwo!!!!
        Lewandów II - osiedle na Warszawskiej Białołęce budowane w latach 2006 - 2010 przez J.W. Construction Holding S.A. Nad inwestycją od początku wisi fatum ponieważ po licznych problemach z pozwoleniem na budowę uzyskano je dopiero w 04.2008 r po zmianie pierwotnych projektów bloków ze względu na bagienny, podmokły teren pod zabudowę. Budowa rozpoczęła się w kwietniu 2008 a główne prace związane z fundamentami i budową samych bloków przypadło na zime 2008. Bloki były wykańczane i ocieplane zimą 2009/2010 podczas mrozów dochodzących do -30 st. C. co skutkuje licznymi niedoróbkami i wilgocią we wszystkich blokach zarówno na bliźniaczej inwestycji Lewandów I jak i na opisywanym osiedlu Lewandów 2 w Warszawie. Otynkowane i ocieplone bloki stały całą zimę 2010 bez ogrzewania w temperaturze dochodzącej do -35st.C przez co ściany, i tynki przemarzły na wylot obecnie są tak słabe, że można palcem tynk zdrapywać.

Inwestor dopuścił się również praktyk naruszających zbiorowe interesy konsumentów głownie z powodu:
        1. Opóźnienie w oddaniu inwestycji do użytkowania o kilkanaście miesięcy,
        2. Zamiany bloków z wysokimi parterami na niskie partery na poziomie ziemi bez pisemnej zgody osób z którymi zostały podpisane umowy sprzedaży przez co są niezgodne z umową,
        3. Naliczanie prawem zakazanej dopłaty waloryzacyjnej do ceny mieszkania sięgającej kilkadziesiąt tysięcy zł
        4. Podczas sprzedaży zapewniano o bezpośrednim połączeniu z Trasą Toruńską tymczasem osiedle zostało ogrodzone w całości siatką a jedyny wyjazd odbywa się od ul. Lewandów (mieszkańcy bloków które stoją ok. 300m od Trasy toruńskiej muszą jeździć ok. 4 km przez ul. Lewandów i Głebocką)
        5. Mieszkania są zawilgocone i zagrzybione, przez źle wykonaną izolację fundamentów, do odbiorów wszystko jest maskowane ale w 2 miesiące po odbiorach wilgoć na ścianach sięga do 50 cm od posadzki.
        6. Korytarze są zawilgocone, odpadają płytki, łuszczy się farba pomimo bardzo gorącego lata 2010 bloki nie są w stanie doschnąć po nawet lekkich opadach pojawiają się nowe ogniska wilgoci w mieszkaniach i na klatkach schodowych, kolejny raz firma J.W, Construction dopuściła się fuszerki budowlanej i wykiwała kolejnych klientów którzy jej zaufali.
        7. Po opadach deszczu na osiedlu woda stoi przez źle wykonane spadki, na jedynej drodze wyjazdowej osiedlowej woda po opadach miała 30-40cm głębokości więc wyjazd był niemożliwy (innego nie ma)
        8. Niedrożna kanalizacja podczas prac budowlanych rury kanalizacyjne zostały zapchane gruzem i zaklejone materiałami budowlanymi, przez co kanalizacja wybija na klatkach schodowych
        9. Po deszczu na ścianach klatek schodowych pojawiają się "świeże" ogniska wilgoci (na parterze)
        10. Wilgoć jest wszędzie najgorzej jest na niskich parterach które ludzie dostali niezgodnie z podpisanymi wcześniej umowami, J.W. nie poczuwa się do odpowiedzialności twierdząc że oni wszystko zrobili zgodnie z prawem i ze sztuką budowlaną co nie jest prawdą.

• Gość: tyran Re: Ignor dla mufffa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.11, 10:15
      Witam wszystkich!!!! przechodze odrazu do problemu.czuje się oszukany przez JWC kupiłem mieszkanie na parterze bloku w Kręczkach.po czym w sobote tam pojedchaliśmy z narzeczoną i zobaczyliśmy coś obrzydliwego!!!!!!!! w naszym mieszkaniu i w całym bloku jest wilgoć i smród taki zapach zaduszony i do tego nie miał Pan kluczy do garażu znowu!!!!!
      • kredycik-i-wio Re: Ignor dla mufffa!!! 02.11.11, 14:06
        Bo żeby poruszać się po garażu potrzebny jest kajak i maska przeciwgazowa...

Generalnie to Ci współczuję, ale w jaki sposób w ogóle doszedłeś do decyzji zakupu w tym miejscu mieszkania? Nie widziałeś okolicy? Nie wiesz, że to teren zalewowy? Nie było widać, że nie ma żadnej infrastruktury? Nie byłeś w urzędzie gminy by się dowiedzieć co na temat budowy mówią i piszą radni?

Czy naprawdę w Polsce można opchnąć wszystko, byle ładnie opakować i stworzyć atmosferę, że albo podpisujesz dziś wyrok na 30 lat, bo jak nie to bank kredyciku więcej nie da i ludzie podpisują bez myślenia?!?!
        • Gość: renia Re: Ignor dla mufffa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.11, 14:13
          Oj kolego współczuje zakupu! też z mężem byliśmy w tych blokach nawet mieliśmy rezerwację ale dzięki Bogu ktoś je kupił!mieszkania co prawda super ale okolica i budownictwo kuleje! czytam ten wątek od jego powstania i naprawde ludzie nie mają oczu ani rozumu.bo modnie na nowym osiedlu mieszkać co tam że w szczerym polu.!!!!!! pozdrawiam i ostrzegam przed JWC
        • Gość: fan Re: Ignor dla mufffa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.11, 08:45
          ja kurczaczek do garażu się wpływa kajakiem??? przecież nie pada???co wy ludzie wypisujecie????????
          • kredycik-i-wio Re: Ignor dla mufffa!!! 08.11.11, 10:42
            Wie co to są wody gruntowe? Jak nie to doczyta, zrozumie i wróci i zabierze głos jeszcze raz. Albo niech podjedzie w gumiakach na plac budowy i wkradnie się do garażu, bo nikt go tam nie wpuści i zażyje kąpieli w błocku i wtedy wróci i zabierze głos jeszcze raz.
    • Gość: rumcajs Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: 212.160.172.* 08.11.11, 12:02
      Czytam te teksty tutaj na tym forum i polewam - to dokładnie takie samo udowadnianie sobie że sie nie "wtopiło" jak w przypadku tych frajerów z "Miasteczka Regaty" - oni tez kupili na zadupiu, ale jak sie pluli że to "okazja życia" i że 10 min do centrum itd... Niezapomniane wrazenie poczytac ich forum...

A propos - deweloper tam sie reklamowł, ze wodolot do centrum bedzie stamtąd smigał. Nie jestem na beiżaco wiec nie wiem czy mozna sobie tam "smignac" już?

• Gość: yeti Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.11, 15:16
        Witam,chyba forum opustoszało od oszołomów.i moze wpisze się teraz ktoś konkretny.szukam informacji na temat JWC i tej inwestycji.interesują mnie tylko fakty nie przypuszczenia.co z odbiorami i kiedy nastąpi przekaznanie kluczy mieszkancom? co z ta woda? i oczyszczalnią ścieków? i ogólnie wszystko co wiecie! PROSZE O POMOC W UZYSKANIU TYCH INF.pozdrawiam Mariola
        • mufffa Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 03.12.11, 06:49
          Najlepszym źródłem tych informacji będzie adwizor klienta z ramienia JWC. Nie ma co pytać na forum, bo tu każdy ma swoją wersję zdarzeń i każdy wie najlepiej. Są różni mąciciele i na dodatek, jeszcze tak garść frustratów z racławickiej i okolic, którzy co rano muszą wdeptywać w psie kupy.
        • Gość: Cash Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.play-internet.pl 03.12.11, 15:26
          >Szulam informacji o JWC i tej inwestycji...

Człowieku, a czego tu szukać? Wbij w Google JWC i zobatrz jaką mają opinię. Już 10 lat temu w HiFi i Muzyka M. Stryjecki we wstępniaku magazynu pisał jaką mu fuszerkę strzelili w mieszkaniu, które kupował. Od tamtej pory JWC zasłużyło sobie na opinie najgorszego developera jakiego ten kraj nosi, istniejącego głownie dlatego, że to mafia. Tak się chyba mówi na styk nie do końca porządnego biznesu i polityki prawda? Sprawdź nazwiska jakie tam zasiadają w radach nadzorczych to zrozumiesz, czemu goście wygrywają wszystkie procesy i są nie do ruszenia mimo g.... które wybudowali. Robiąc z nimi interesy musisz wiedzieć, że okantują cię a i tak z nimi nigdy nie wygrasz. Są, jak to się mówi "umocowani" :)

Teraz dwa - nie rozumiem czemu pytasz o to nieszczęsne osiedle w dziale warszawa? Kręczki to jest wioska dobre kilkadziesiąt kilometrów poza warszawą, co ma wspólnego to osiedle z tematem mieszkań w warszawie? równie dobrze jak kręczki możesz rozważać zamieszkanie w pilawie, garwolinie czy sochaczewie.

log off.
    • maniek_z_impib.pl Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 09.12.11, 21:38
      A co taka cisza nastała w temacie mieszkań "na Bemowie" :D

Czy JWC udostępniło darmowe kajaki?

Czy JWC zapewniło dostęp do tanich gumiaków?

Są już pierwsze ogłoszenia o wynajmie pięknych apartamentów "na Bemowie", więc i życie powinno już tam się odbywać pełną parą:

warszawa.gumtree.pl/c-Nieruchomosci-dom-mieszkanie-wynajme-prywatne-wlasciciele-mieszkan-Tanio-wynajme-mieszkanie-W0QQAdIdZ333307503
      Ile trwa dojazd do Bemowa z tego "Bemowa"?
      • mufffa Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 10.12.11, 08:52
        mieszkanie urządzone z kunsztem i klasą, co właściwe dla ludzi wykształconych, obytych światowo i wrażliwych estetycznie!

ciężko znaleźć podobne standardy w proletariackiej części Mokotowa czy Ochoty, np. w zatęchłych i zasikanych blokowiskach Racławickiej.
        • Gość: ignor dla muffy Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.11, 09:25
          Muffa ale TY jesteś prosta.Stwierdzam że pochodzisz z pod Lublina i lansujesz się na Warszawiankę hahaha.
        • Gość: wz Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.free.aero2.net.pl 10.12.11, 10:30
          A widok z salonu tego mieszkania prosto na piękny las! Jak szybko rośnie las, bo jeszcze dwa lata temu rosła tam kapusta?
        • Gość: wz Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.free.aero2.net.pl 10.12.11, 10:59
          o kurcze! Jest i kominek! Salon z takimi meblami to z 60m2 minimum. I te zdjęcia takie piękne! Tak ślicznie stylizowane, w łazience świece, w kuchni dwa kieliszki+ butelka wina oraz świeże kolorowe owoce w rogu kadru, w sypialni świeże kwiatki plus świece no a w salonie kominek!
          Zdjęcia normalnie jak w gazetach dla pań o urządzaniu wnętrz.
          • maniek_z_impib.pl Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 10.12.11, 15:10
            Spokojnie, to mieszkanie pokazowe JWC do wkręcania jelonków.
            • Gość: Paweł Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.11, 20:23
              Widzę że osoba o nicku mufffa jest bardzo aktywna na forum i nie tylko tym ale i osiedla Lewandów i Regaty - niestety nie grzeszysz inteligencją a Twoje wypowiedzi i argumenty jakich używasz są śmieszne i bardzo płytkie. Przestań lobbować debilizm bo ciężko się to czyta a forum to powstało dla ludzi którzy chcą kupić mieszkanie na konkretnym osiedlu, szukają tu opinii i wypowiedzi ludzi zainteresowanych a nie jakichś głupawych docinek o psich kupach na jakiejś tam Racławickiej. Ogólnie widzę że masz z tym dość spory problem, może pora zacząć się leczyć? Pozdrawiam zainteresowanych i jak w temacie czekam na Wasze opinie.
              • wandotroll Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 10.12.11, 20:34
                No właśnie, czy ktoś odważy się wgrać aktualne zdjęcie garażu podziemnego? Tak, wiem, że nie wpuszczają tam, bo można się utopić, ale może komuś uda się wkraść?
      • Gość: Wanda Re: do maniek-imbec IP: *.152.144.241.dsl.dynamic.t-mobile.pl 10.12.11, 10:24
        Wital TROLLU. I co ja widze ? Czyżby na innych forach dyskutantów zabrakło? Zarzuciłeś wędka na warszawiaków?
        No to jak tam ?syrenka stoi? Wisła płynie? Odpowiedz TROLLU przeca ty taki WSZYSTKOWIEDZACY JESTEŚ.
    • Gość: Paweł Wracając do tematu, ktoś kupił??? Jakieś konkrety? IP: 188.116.35.* 15.12.11, 17:35
      Tylko niech mi nie odpowiada mufffa specjalista od psich kup na Racławickiej. Jakie są Wasze opinie o tym osiedlu, może jakieś spostrzeżenia i coś co pomoże podjąć właściwą decyzję dotyczącą zakupu mieszkania. Pozdrawiam
      • Gość: Rotdl Re: Wracając do tematu, ktoś kupił??? Jakieś konk IP: *.play-internet.pl 15.12.11, 17:52
        Kolego, a cos się zmieniło od miesiąca czy dwóch? Osiedle przesuneło się z kompletnego zadupia choć w pobliże warszawy? Dziwie się ze jest ono omawiane w dziale warszawa, stamtąd to chyba do Ożarowa jest bliżej, prawda?

Podsumowując: kompletne zadupie, gó...ana budowa, jakość JWC to chyba każdy już wie o co chodzi, ceny jak z kosmosu. Trzeba było być kompletnym idiota by coś tam kupić a teraz błagać po gumtree (zalew ogłoszeń z Kręciek) by to teraz ktoś odnajął za psie grosze. Imho,ludzie kupujący mieszkania w bliższych zadupiach typu Tarchomin czy Ursus to do mieszkańców Kręciek prawdziwa elita intelektualna. Oni choć kupili w granicach administracyjnych miasta a nie na polu kapusty 40 km dalej ;)
        • maniaczytania Re: Wracając do tematu, ktoś kupił??? Jakieś konk 07.01.12, 09:33
          Gość portalu: Rotdl napisał(a):
          > Imho,ludzie kupujący mieszkania w bliższych zadupiach typu Tarchomin czy Ursus to do mieszkańców Kręciek prawdziwa elita intelektualna. Oni choć kupili w granicach administracyjnych miasta a nie na polu kapusty 40 km dalej ;)

LOL, dawno mnie nic tak nie rozbawilo, jeszcze tylko to o Garwolinie. Te 40 km dalej, to od czego? Bo przeciez nie od Warszawy ;)
      • Gość: yeto Re: Wracając do tematu, ktoś kupił??? Jakieś konk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.11, 17:54

ja osobiście odradzam zakup.to jest zadupie z kapustą za oknem.jesli moge cos Ci poradzić to jedz tam osobiście na cały dzień obejrzyj podpytaj pracowników i pzredewszystkim idz do starpostwa ozarowa.my z męzem byliśmy i jesteśmy w ciężkim szoku co się tam wyprawia.owszembloki są nowoczesne zewnątrz ale wewnątrz tragedia.to jest fuszerka wykonanie.obawiam się ze jak rano puscisz bąka u siebie toi będą słyszeć i obok i na górze takie są ściany.a jak zbijesz obraz to sąsiad może też sobie odrazu u siebie coś zawiescić! to dno!!! a cena też ie jest jakieś ola boga!popatrz na piastów podobne ceny,Lofty na Mokotowie stoją po 7 tysi ale to jest warszawa .my z mężem odradzamy.ale poczekajmy na wypowiedz szanownej psychicznej idiotki muffy ona poleci pole i namiot u ojców pod Lublinem pewnie! powodzenia kolego.bajo
        • Gość: Paweł Re: Wracając do tematu, ktoś kupił??? Jakieś konk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.11, 20:09
          Dziękuję za podpowiedzi i rady... z ciekawości i tak tam pojadę w sobotę przekonać się na własne oczy. Z tym dojazdem to nie ma tragedii, jest kilka alternatywnych dróg do Warszawy a jeśli chodzi dlaczego tu pytam skoro to nie Warszawa... odpowiem brzydko a to ja zakładałem to forum? Pozdrawiam.
          • Gość: Ożarów Re: Wracając do tematu, ktoś kupił??? Jakieś konk IP: *.play-internet.pl 15.12.11, 21:06
            Jasne, tylko żeby była to dobra symulacja mieszkania tam, pojedź o takiej porze jak się zwykle jeździ ;) Czyli po południu od ok 16 do Kręciek albo rano z Ożarowa do Wawy via Kręcki. Nie rozumiem czemu admin tego forum nie przeniósł tego nieszczęsnego wątku z Kręćkami i Kapucianami do działu Developerzy POLSKA, z Warszawa ta budowa nie ma nic wspólnego, a dawanie ogłoszeń przez oszustów z JWC na sieci podpisując tą wiochę jako Bemowo to dowcip stulecia.
          • wandotroll1 Re: Wracając do tematu, ktoś kupił??? Jakieś konk 15.12.11, 21:17
            Paweł, koniecznie poproś, że chcesz obejrzeć garaż podziemny i choćby Ci to odradzali i twierdzili, że się nie da to spróbuj się tam dostać. Jeśli możesz to zrób zdjęcia. To rozwieje wątpliwości co do terenu na którym jest ta budowa. Bo szkoda po raz setny się powtarzać.
          • Gość: Paweł Re: Wracając do tematu, ktoś kupił??? Jakieś konk IP: 188.116.35.* 19.12.11, 13:38
            Byłem, widziałem, osiedle ładne, w koło plac budowy, ściany bardzo cienkie no i brak kanalizacji z prawdziwego zdarzenia. Garaż jak ktoś tu napisał to wierdza nie do zdobycia - zamknięty i nie można wejść bo podobno jakieś sprzęty tam robotnicy trzymają. Okolica ładna - domki jednorodzinne w planach a poza tym wieś jak wieś. Dojazd jest i to na trzy sposoby więc zawsze korki można jakoś objechać. Rozmawiałem z ludźmi z okolicy - te domy będą już drugą zimę stały nieogrzewane więc nie wiem jak na takie coś reagują tynki i ocieplenie. Kurde ale żeby takie osiedle budować i żeby nie było kanalizacji? Średniowiecze.
        • mufffa Re: Wracając do tematu, ktoś kupił??? Jakieś konk 16.12.11, 08:46
          Kwintesencja wiochy! (nie mylić z wsią) - arogancja i brak manier, okraszone pretensjonalnym tonem - typowe dla proletariuszy z prowincji, zakwaterowanych po wojnie w części Mokotowa i Ochoty, którzy myślą dziś o sobie jak o klasie mieszczan z tradycjami, podczas gdy przez kilka dekad nie zdołali wyplenić swych rodzimych nawyków - np. sranie żywym inwentarzem gdzie popadnie (vide: psy i koty na Racławickiej), jak to jest w zwyczaju u mamy czy babci "na działce".

"Ona osobiście" odradza! Buhahaha - typowa impertyncka formuła! Strach pomyśleć, co może odradzać nieosobiście głupia krowa! Chwała Bogu, że tacy ludzie, nie chcą zasiedlać tego gustownego, podbemowskiego osiedla, a ich dziatwa nie będzie obcować z naszymi dobrze wychowanymi i wyedukowanymi malusińskimi.

,
          • Gość: Paweł Re: Wracając do tematu, ktoś kupił??? Jakieś konk IP: 188.116.35.* 16.12.11, 17:09
            To co wypisujesz napawa przerażeniem.
      • Gość: pawel.c Re: Wracając do tematu, ktoś kupił??? Jakieś konk IP: *.stansat.pl 20.12.11, 08:31
        Osoby, które zastanawiają się nad wyborem mieszkania w Kręczkach, powinny porozmawiać z mieszkańcami Ożarowa. Pracuję w Ożarowie i moje wieloletnie obserwacje są takie:
        - brak dobrej komunikacji publicznej do Warszawy (pociąg owszem jedzie 20 minut, ale jest co godzinę!)
        -brak przestrzeni publicznej typu skwer, rynek, czy plac, na których toczy się życie miejskie
        -brak gastronomi (poza kebabem, chińczykiem i jedną restauracją). Musisz jechać do Warszawy żeby pójść z rodziną na obiad.
        - totalny brak rozrywek, zarówno dla dzieci, młodzieży, nie wspominając o dorosłych
        - brak specjalistycznych sklepów (butów tu nie kupisz, ubrania również, po przedłużacz pojedziesz do Warszawy, kartę pamięci do aparatu? Zapomnij.
        Efekt jest taki, że większość osób, którym pozwala sytuacja ekonomiczna, ucieka z tego miasteczka. Mało kto mieszka tu dla tego, że chce.

To tyle o Ożarowie, który jest "bazą" dla osiedla Kręczki.
        • Gość: Lalamido Re: Wracając do tematu, ktoś kupił??? Jakieś konk IP: 69.195.136.* 20.12.11, 12:22
          > -brak gastronomi (poza kebabem, chińczykiem i jedną restauracją). Musisz jechać
          > do Warszawy żeby pójść z rodziną na obiad.

Na jedną restaurację składają się:
          - Zajazd Pomian,
          - Restauracja Zapiecek,
          - Restauracja w MCC,
          - Restauracja w Fusie
          Jest też pewnie jeszcze kilka innych.

> - brak specjalistycznych sklepów (butów tu nie kupisz, ubrania również, po prze
          > dłużacz pojedziesz do Warszawy, kartę pamięci do aparatu? Zapomnij.

Sklep z butami masz od ulicy Floriana, ubrania to rzeczywiście chyba tylko lumpeksowe, przedłużacze i karty oczywiście są, co prawda nie są to supermarkety, ale masz elektryczny Bargo i na bazarze po drugiej strony Poznańskiej, karty pamięci wszelakie masz w serwisie telefonów.

Grunt to tak sobie popie...ć na forum?
          • Gość: Paweł Re: Wracając do tematu, ktoś kupił??? Jakieś konk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.11, 21:37
            Faktycznie tamta wypowiedź jest zbyt przesadzona i czyni z Ożarowa czarną dziurę jednak faktem jest to iż to miasto jest zupełnie nieatrakcyjne dla potencjalnych nabywców mieszkań i domów - głośne, zakorkowane i bez jakiejkolwiek infrastruktury rozrywkowej. Wracając do osiedla Słoneczny Park - dla osoby zmotoryzowanej nie jest przeszkodą brak komunikacji, bo dojazd do Warszawy wcale nie jest taki zły, a korek na Poznańskiej można łatwo i szybko ominąć bocznymi drogami, problemem raczej jest to iż na "nowoczesnym" osiedlu nie ma kanalizacji z prawdziwego zdarzenia, oraz to iż od początku jakoś ta inwestycja ma pod górę. Cofnięto pozwolenie na budowę domów wielorodzinnych, cofnięto pozwolenie na użytkowanie co za tym idzie sprzedane już mieszkania wróciły do ponownej sprzedaży, a do tego fakt iż bloki te będą zimowały drugi sezon bez ogrzewania - ciekawe jak to wpłynie na ich konstrukcję - tynki, ocieplenie i izolację. Do tego podmokły teren na jakim to całe przetsięwzięcie stoi - nie dziwi więc woda w garażu podziemnym. Ale za 5 tys z jakimś tam groszem nie można przecież oczekiwać luksusu, należy tylko zastanowić się czy nie lepiej dołożyć tysiąc złotych i kupić mieszkanie o lepszym standardzie np. w Piastowie czy Pruszkowie, przynajmniej normalne media tam są i cywilizacja bliżej (szkoły, przedszkola i sklepy).
            • wandotroll1 Re: Wracając do tematu, ktoś kupił??? Jakieś konk 20.12.11, 22:02
              Chyba nie jesteś na bieżąco, za 6000 to masz do wyboru do koloru mieszkań w Warszawie, w najróżniejszych dzielnicach i standardzie:

dom.gratka.pl/mieszkania-sprzedam/lista/mazowieckie,warszawa,6000,cmd.html
            • Gość: PPP Re: Wracając do tematu, ktoś kupił??? Jakieś konk IP: 80.50.231.* 21.12.11, 08:27
              nie no nie wierzę...

znaczy ze jak 5.000 za metr to się mam cieszyć że garaż zalany i brak kanalizacji???

to jak by było za 4.000 to mialbym się cieszyć że są okna???
              • Gość: Paweł Re: Wracając do tematu, ktoś kupił??? Jakieś konk IP: 188.116.35.* 21.12.11, 12:55
                W przypadku JWC właśnie tak jest.
              • Gość: Izaczcz Re: Wracając do tematu, ktoś kupił??? Jakieś konk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.12, 22:01
                Witam wszystkich:-)
                Widzę, że ciekawa konwersacja tu się rozgrywa, szkoda, że nie trafiłam wcześniej. Mieszkanie też zakupiłam w Kręczkach i zobaczymy co z tego wyniknie- przy okazji pozdrawiam wszystkich sąsiadów.Najbardziej obawiam się o dojazd- samochodem nie ma sprawy, gorzej z autobusami ale podobno od kwietnia spod bloku ma jeździć 700 a teraz są tam jakieś busy, które jadą przez Babice a drugi to nie wiem więc może nie będzie aż tak strasznie:-)
            • Gość: pawel.c Re: Wracając do tematu, ktoś kupił??? Jakieś konk IP: *.stansat.pl 21.12.11, 19:40
              moja opinia kilka postów wyżej o Ożarowie powstała na podstawie własnych obserwacji i kontaktów z mieszkańcami. Zarzucacie, że opisuję go jako czarną dziurę?
              Czyli restauracje hotelowe, 2 bary i jeden sklep z tanimi butami czyni z tego miejsca miłym i przyjaznym miasteczkiem????
              To co oferuje Ożarów nijak wpisuje się w standard życia przeciętnego człowieka, nie wspominając o osobach bardziej aktywnych.
              Mieszkasz tu - tylko samochód cię ratuje i w efekcie pół życia spędzasz poza Ożarowem, czy to na rozrywkach, czy to na zakupach, czy na rekreacji, bo nawet park jest zaniedbany.
              Oczywiście są gusta i guściki, więc licytowanie się jaki to Ożarów sympatyczny a jaki nie, to chyba strata czasu.
              Chciałem jedynie uczulić potencjalnych kupujących w tym rejonie mieszkania na kilka faktów.
              pozdrawiam
              • mufffa Re: Wracając do tematu, ktoś kupił??? Jakieś konk 27.12.11, 21:58
                Domniemam, że nie miałeś szczęścia mieszkać nigdy w "osadzie" jak to osiedle w Kręczkach, którego zwarty i nowoczesny ekosystem idzie na przeciw potrzebom cielesnym i duchowym ludzi wyedukowanych i wraźliwych estetycznie. Ludzie obyci preferują własną konsumpcję wraz nobliwą dyskusją, wzorem Obiadów Czwartkowych, zamiast rozrzedzonej brei, w "prestiżowej restauracji", gdzie zapocony kucharz topi baby z nosa.
    • Gość: Grzegorz Ktos slyszal o promocji? 1440 PLN +VAT? IP: *.aster.pl 20.12.11, 10:21
      wzialem gazete z 2002 roku, i wyszlo mi, ze sprzedawali w Ozarowie mieszkania po 1440 PLN. Czy ta promocja jest nadal aktualna? Biorac pod uwage wzrost sredniej pensji w przemysle, to na obecna chwile wydaje sie byc atrakcyjna oferta.
      • mufffa Re: Ktos slyszal o promocji? 1440 PLN +VAT? 21.12.11, 07:28
        zawieszona do momentu aż wibor znowu osiągnie poziom 10-11%, +/- inflacja :)
    • Gość: Pan Pikuś Jest połowa marca, czy ktoś odebrał już klucze??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 12:10
      Witam "szczęśliwych" nabywców mieszkań na osiedlu Słoneczny Park, czy ktoś już odebrał klucze do mieszkań? Zdaje się że w marcu miały być wydawane właścicielom. A i jeszcze pytanie - czy już wypompowali wodę z garaży?
    • Gość: elje Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: 212.69.71.* 10.11.13, 14:08
      cześć. Jest to wyjątkowe miejsce. pod warunkiem , że jesteś młodą osobą, gdyż jest tu duuużo młodych ludzi. ja sobie kupiłam 3 pokoje i zakochałam się w tym miejscu. ekipę remontową już mam. podobno budynki te od Zyznej zaczeły się osówać, ja natomiast mam te na koniczyny od strony tej ozdobnej bramy i osiedle tam jest na górce. w planach maja posadzenie 200 drzew aby odsączyć teren. podobno mieszkańcy też mogą posadzić swoje drzewka.

p.s. jeśli jesteś marudą która nie lubi dzieci i psów to weż pod uwagę to , że mieszka tam multum młodych ludzi.

ja kocham to miejsce.
      • agent.ds.nieruchomosci Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 10.11.13, 17:02
        Warto wspomnieć, że inwestycja ta znajduje się jakieś 7-10 minut od Bemowa, a w ofercie sa nie tylko mieszkania, ale też domy wolnostojące.
        • Gość: sloik Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.13, 15:34
          A obiecywany juz przez WC wesoly autobusik dla mieszkancow juz kursuje co pol godzinki coby te 7 minut do Bemowa przebyc w wesolym towarzystwie?:D
          • Gość: buahaha Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.11.13, 21:31
            Gość portalu: sloik napisał(a):

> A obiecywany juz przez WC wesoly autobusik dla mieszkancow juz kursuje co pol g
            > odzinki coby te 7 minut do Bemowa przebyc w wesolym towarzystwie?:D

Jeździ sponsorowana przez gminę Ożarów Mazowiecki lukstorpeda "813". Częstotliwość kursowania co 2 godziny i tylko w dni powszednie. Jedzie pół godziny do pętli Cmentarz Wolski (skąd już tylko niecała godzinka do centrum :D)
      • Gość: bielan Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.dynamic.chello.pl 11.11.13, 15:55
        po tych peanach pojechałem tam na zwiad. Jestem zwolennikiem zobaczyć i dopiero się wypowiadać. Takie mam przemyślenia
        a) zadupie totalne z dala od bliższej jak i dalszej cywilizacji
        b) po 16 ciemno
        c) wokół same pola
        d) architektura w miarę
        e) daleko, naprawdę bardzo daleko od Bemowa, to nie jest tuż obok czy tylko kilka minut a naprawdę daleko

Ja byłem tam rekreacyjnie i cieszę się, że nie muszę tam mieszkać. inni niech zdecydują sami.
        • agent.ds.nieruchomosci Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 11.11.13, 21:49
          Ciszę i spokój cenią też sobie klienci , a tam to bez wątpienia znajdą. Z dojazdem jest jakiś problem, ale z drugiej strony, czy ktoś teraz nie ma samochodu? Większość ma. Więc te kilka minut do Bemowa i komunikacji już takie straszne chyba nie jest?
          • Gość: qwerty Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.11.13, 00:18
            Czasem się zastanawiam jak to jest:
            1) Nie dawno czytałem artykuł, że na sowińskiego nie będzie parku. Będzie kościół i coś tam... a ludzie protestują, że nie będzie "obiecanej" zieleni...
            2) Ożarów, Białołęka - duża przestrzeni, ale ludzie narzekają na komunikację...
            Idealnie nigdy nie będzie, czyli dużo zieleni i dobra komunikacja bo połączenie tych dwóch elementów kosztuje.
            Jeśli ktoś nie ma samochodu to niedługo kupi jeszcze taniej auto z UK :)

Problemem jest odpowiednia infrastruktura drogowa... a to tylko Państwo Polskie planuje, a z wykonaniem dużo gorzej bo firmy bankrutują bo jedyne kryterium wyboru to cena...
          • eustachy.s Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 13.11.13, 13:59
            Ciszę i spokój mam też ja mieszkając 200 metrów od Jerozolimskich (budynek osłonięty przez inne budynki), na dodatek niedaleko mam piękny park oraz sklepy i restauracje.
            W Kręczkach nie zamieszkałbym nawet za darmo.
            • agent.ds.nieruchomosci Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 13.11.13, 23:35
              Ok fantastycznie. Opisz jak tam jest z parkowaniem samochodu i ile kosztuje m2 mieszkania.
              • eustachy.s Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 20.11.13, 15:02
                Z parkowaniem jest ciężko, czasem muszę zaparkować 30 metrów od domu. Zapłaciłem sporo poniżej 6k za m2.
          • Gość: montezuma Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.free.aero2.net.pl 15.11.13, 00:33
            > Ciszę i spokój cenią też sobie klienci , a tam to bez wątpienia znajdą.

cisza i spokój w segmencie taniej współczesnej architektury? już to widzę. Mieszkańcy raczej będą na bieżąco z życiem prywatnym sąsiadów, czyli pod względem akustyki raczej koszmar niż cisza i spokój. I to na wygwizdowie :)))) Powodzenia w sprzedaży panie sprzedawco. Intensywna selekcja negatywna, a po kilku latach noclegownia dla robotników niewykwalifikowanych i slums. Może jeszcze zainwestujcie 1 mln zł w reklamę tego produktu i wrzućcie w koszty biedakom, którzy to kupią?
            • agent.ds.nieruchomosci Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 20.11.13, 19:55
              Ciszę i spokój w odniesieniu do okolicy miałem na myśli, Twoją drogą dedukcji ciszy i spokoju nie zaznamy w żadnym bloku.
      • Gość: fill Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.dynamic.chello.pl 11.11.13, 19:34
        Twoja opinia nie wnosi NIC do tematu.
        Masz dopiero ekipę remontową a wypowiadasz sie że kochasz to miejsce, super
        • Gość: Ponury Grzybiarz Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: 212.160.172.* 12.11.13, 09:51
          Takie "laurki" to głownie "marketing szeptany" JWC. Sprzedaż leży, więc wypisują jakieś farmazony na forach. Nie wiem czy to akcja zorganizowana (czyli wykupione w zajmującej się tym firmie ilestam wpisów na forach), czy "spontan", czyli taka "inicjatywa oddolna" ;) . Wiem, że np. Getin i inne spółki z tej samej grupy kapitałowej zainwestowały w te formę marketingu, ale w przypadku JWC to raczej chyba "partyzantka".
          • agent.ds.nieruchomosci Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 13.11.13, 23:38
            Nie wiem o jakich wpisach mówisz. Moje wpisy jak zauważyłeś są jawne i nieszeptane, w imieniu JW Construction, pisane informacyjnie , a nie reklamowo. Pozdrawiam
          • shibdo Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? 15.11.13, 22:57
            ciekawe wnioski, tylko że z tego co się orientowałem sprzedaż u deweloperów skoczyła mocno w tym roku (jednak ostatni rok vatu robi swoje). Na forach każdy głos pozytywny jest podejrzany więc najlepiej ponarzekać, cóż polska mentalność...
            • Gość: marta Re: JWC Kręczki gmina Ożarów - ktoś kupił? IP: *.ip.netia.com.pl 18.11.13, 15:38
              Kupiłam z mężem, mieszkamy od pół roku. Bez samochodu się nie obejdzie. Zadupie jest, ale nam się podoba. Każdy znajdzie coś dla siebie. Nas urzekła cisza. Sami młodzi i przyjaźnie nastawieni ludzie na osiedlu. Sprzedaż idzie całkiem dobrze, od początku roku prawie 90 mieszkań wg tego, co JWC ogłosiło na swojej stronie.
              • Gość: wincenty gdzie się podziały te PGR-y ? IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.11.13, 22:22
                dla mnie to jest reaktywacja bloków peegierowskich

• wandotroll2 Re: gdzie się podziały te PGR-y ? 20.11.13, 16:08
                  To jest inwestycja dla O.J.E.B.A.N.Y.C.H Z MÓZGU :) Udanych zakupów.
                  • agent.ds.nieruchomosci Re: gdzie się podziały te PGR-y ? 20.11.13, 19:57
                    Twój komentarz nic nie wnosi do dyskusji. Nie lubisz bloków i mieszkań w blokach, komentuj forum o samochodach, albo polityce.
                    • Gość: wincenty Re: gdzie się podziały te PGR-y ? IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.11.13, 20:07
                      Człowieku, nie kompromituj się. Bloki w szczerym polu na zadupiu da się porównać tylko do mieszkaniówki typowego PGR-u.

BTW warto przypomnieć, jak takie bloki po latach wyglądają i kto w nich mieszka
                      • Gość: stefan Re: gdzie się podziały te PGR-y ? IP: *.ip.netia.com.pl 21.11.13, 08:35
                        30 lat temu Chomiczówkę budowali też w szczerym polu, pod blokami pasły się krowy, a jeszcze w latach '90 niektórzy wozami konnymi jeździli po Warszawie.
                        W rejonie Ożarowa i wspomnianych Kręczek (Kręczków?) buduje się obecnie sporo domów jednorodzinnych, są plany miejscowego zagospodarowania dostępne na stronie Starostwa Powiatu Zachodniego przewidujące niską zabudowę i rozbudowę infrastruktury, więc wystarczy poczekać parę lat, a będzie tam na prawdę ciekawie.
                        Sam buduję dom w okolicy, więc wiem o czym mówię. Dojazd do Warszawy bez sygnalizacji w 10 minut. Jest ciszej, więcej zieleni i ludzie nie są tak zgorzkniali jak hejterzy z Warszawy.
                        Pozdrawiam tych, którzy z garnuszka mamusi nigdy nie wyjdą, a jedynie psioczyć potrafią.
                        • Gość: wincenty Re: gdzie się podziały te PGR-y ? IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.11.13, 17:51
                          Domu w tej okolicy też bym nie postawił, bo nie lubię mieszkać na gołym polu. Lepsze już Stare Babice, gdzie jest trochę drzewek, nie mówiąc już o dalszych rejonach bliżej otuliny Puszczy Kampinoskiej. Ale ok, dom jestem w stanie zrozumieć (z wyłączeniem straszydeł pokazowych JW Destruction). Nie da się jednak porównać bloku na zadupiu z domem na zadupiu. To inne systemy walutowe :D Dom z działką daje jakąś tam wartość dodaną, blok w tej lokalizacji zaś ma wyłącznie wady, a w dodatku leży gdzieś pośrodku niczego. Argumentacja wskazuje, że też jesteś opłacony przez tę q...ę Wojciechowskiego. Parę bloków wrzuconych na teren po byłym pegieerze nigdy nawet nie zbliży się do statusu Chomiczówki. Spójrz na mapę i sobie wzajemnie zestaw te dwa adresy. Gdzie Rzym, a gdzie Krym - tego miejsca nigdy nie wchłonie żadna tkanka miejska.
                          • agent.ds.nieruchomosci Re: gdzie się podziały te PGR-y ? 21.11.13, 20:30
                            Ale tak jak napisał kolega wcześniej każdy teren był kiedyś jak to nazywasz no powiedzmy pustkowiem, od Ursynowa, po Białołękę.
    • Gość: JWC Kręczki sa TRENDY !!! do Kreczek jedzie metro !!! IP: *.play-internet.pl 04.01.14, 05:52
      i to prosto z NYC i Moskwy ...
      podobno rosyjscy miliarderzy porzucaja Rublowke i Manhatan i masowo osiedlaja sie w Kreczkach !
      • Gość: Wow Doda i Gorniak kupily domy w Kreczkach !!! IP: 46.77.124.* 04.01.14, 06:16
        Paris Hilton i Angelina Jolie tez kupily !!!
        • mufffa Re: Doda i Gorniak kupily domy w Kreczkach !!! 22.01.14, 01:03
          podobno jest prawdziwy wysyp psich kup na racławickiej i w okolicach
          w całej gamie barw i rozmaitej konsystencji
          chodzi o post pzpr-owskie blockhausy zasiedlone robotniczą klasą z miast i wsi

ktoś słyszał coś więcej?
          • pytanie_2211 Re: Doda i Gorniak kupily domy w Kreczkach !!! 27.01.15, 11:35
            Witam, interesuje mnie kupno domku szeregowego w Kaputach (JWC ma promocje - dom w MDM). Mógłby ktoś się wypowiedzieć, z tych co tam mieszkają w blokach i w domach - zalewają was te wody gruntowe czy nie?
            Bo po przeczytaniu tego forum i innych o JWC mam wrażenie, że po 2012 roku wszyscy się albo utopili, albo grzyb ich zjadł, albo ... JWC się poprawiło i jest ok (wszystkie negatywne wpisy kończą się 2012 rokiem, a JWC nadal buduje). Jakie są opłaty za korzystanie z dróg?Podobno na osiedlu jest przedszkole i budują jakieś lokale usługowe? Interesuje mnie tylko to, proszę odpowiedzieć bez wyzywania mnie od debilek i nienormalnych, darujcie sobie, mam od tego szefa:(
            Dziękuję
            • annarodowicz82 Re: Doda i Gorniak kupily domy w Kreczkach !!! 27.01.15, 16:22
              My się własnie wyprowadzamy. Jest fatalnie, ciągle jakieś faktury przychodzą... Dodatkowo okna nieszczelne, strasznie szybko wychładza się mieszkanie bo zbudowali bloki z pustaków i nie ma nigdzie żelbetu oprócz sufitu i podłogi. Wystarczy zrobić otwór w ścianie i leci zimne powietrze. Na osiedlu jest mała buda zwana sklepem, nie ma osiedla ani innych lokali ani tym bardziej przedszkola. Ludzie zrobili się opryskliwi, każdy wilkiem na siebie patrzy i dupę obrabia. Nie polecam. Lepiej w tej cenie kupić coś w Warszawie, mniejszego i pewniejszego. To był największy błąd w naszym życiu! Zakup mieszkania/domu na wsi na której nie ma żadnych perspektyw rozwoju obiecywanych przez dewelopera to strata pieniędzy. Wszystko to gruszki na wierzbie, radzę uważać!
              • mufffa Re: Doda i Gorniak kupily domy w Kreczkach !!! 09.02.15, 22:33
                Nikt nie będzie tęsknić za osiedlowymi zakałami!
                Człowiek się nawet nie spodziewał trafić na taki element, jak brał w mieszkanko w enklawie.

Przecież z dala od post PZPR-owskich blokhauzów rodem z racławickiej!
            • pomatol Re: Doda i Gorniak kupily domy w Kreczkach !!! 27.01.15, 20:13
              JEsli rozwazasz zakup od jwc to bym radzil wyszukac opinie na necie:)
              I pameitac ze klient ma zawsze racje :)
              a w razie gdy nadal chcesz tam kupic to pogadaj z mieszkancami ich osiedli ;)
              • pytanie_2211 Re: Doda i Gorniak kupily domy w Kreczkach !!! 09.02.15, 13:32
                wiem, już przestudiowałam chyba wszystkie możliwe negatywy o jwc...ale one są stare. ..I nigdzie nie ma żadnej opinii o domkach jednorodzinnych, a kilkanaście juz zostalo sprzedanych. Mieszkania w bloku bym nie kupiła w takim miejscu, ale domek jak najbardziej:)oczywiście, wolałabym kupić mieszkanie w Warszawie, ale się okazuję, że dom jest tańszy, niż mieszkania na za*ranej Białołecę. pomatol, klient nie zawsze ma racje, są tacy, co chcą za darmo i jeszcze żeby w złocie było. Byłam zszokowana opiniami o jwc, ale jak zaczęłam czytać opinie o Murapolu....Mam wrażenie, że teraz nikt nie buduje porządnie. I chyba mam racje:((((
                • annarodowicz82 Re: Doda i Gorniak kupily domy w Kreczkach !!! 09.02.15, 15:09
                  Jako, że mieszkałam ponad rok na tym osiedlu proponuję pojechać tam (ochrona bez problemu wpuści na teren) i porozmawiać z mieszkańcami. Jest też forum osiedla, ale tam wypowiadają się wyłącznie mieszkańcy bloków, 95% to osoby niezadowolene. Na osiedlu mieszka już kilka rodzin w domkach. Pojechać, zasięgnąć u nich opinii - tak będzie najlepiej. Niech się wypowiedzą o materiałach, standardzie, obsłudze posprzedażowej czy ew. usterkach.
                  • pytanie_2211 Re: Doda i Gorniak kupily domy w Kreczkach !!! 22.04.15, 11:27
                    przestudiowałam całe forum mieszkańców Villa Campina, wrażenie mam trochę inne, niż Pani opisuje. Oczywiście, są przypadki jakichś niedociągnięć ze strony JW (zle zrobiona wentylacja w niektórych blokach, wilgoć na parkingach itd.), ale ludzi bardziej są niezadowoloni z sąsiadów mieszkających obok, niż z mieszkań. Najbardziej to mnie zdziwiły te psi kupy pod blokami, biorąc pod uwagę, że są tam pola dookoła! Albo, że jakiemuś sąsiadowi przeszkadzał wózek dziecięcy na korytarzu, więc go podpalił...No i oczywiście problem parkowania na miejscach dla gości. Na takie zachowanie JW chyba nie ma żadnego wpływu. Jednak, mieszkanie w blokach mnie nie interesuje (szczególnie z takimi sąsiadami!!!), pojechałam więc porozmawiać z właścicielami domów jednorodzinnych. I tu niespodzianka - wszyscy, z kim rozmawiałam są zadowoleni. Oczywiście, były usterki, ale zostały szybko naprawione. Prawda jest taka, póki tam nie zamieszkam, to się nie dowiem, jak jest naprawdę:) Każdy ma swoją prawdę. W każdym razie, dziękuję za każdą napisaną opinię. Pozdrawiam:)
                • pomatol Re: Doda i Gorniak kupily domy w Kreczkach !!! 09.02.15, 18:35
                  Opinie nie sa przypadkowe, klient ma zawsze racje :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka