Gość: mkolod IP: *.pzuzycie.com.pl 21.05.04, 15:48 Czy ktoś ma jakieś informacje na temat opóźnien II etapu tej inestycji??? Czy ktoś kupił tam mieszkanie??? Ja tak, jakby co, chętnie udzielę informacji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zelazna59 Re: JM PROPERTY _ CENTRUM ŻELAZNA IP: 128.222.32.* 10.06.04, 12:12 Ja zaluje, ze mam tam mieszkanie. Nie dosc, ze czekalismy bardzo dlugo na zwolnienie hipoteki przez J.M Property to potem pojawily sie problemy z odbiorem mieszkania. Samowolnie zmienili projekty instalacji - na gorze (15p) mieszka prezes tego biznesiku i podobno nie zyczyl sobie zadnych szachtow wiec przerobiono instalacje wszystkim ponizej. Z tego powodu nie mozna miec np. kominka, ktory byl wczesniej w planie. Nie maja zwyczaju naprawiac usterek - dzialania, ktore wykonuja sa pozorowane. Po trzech miesiacach wymienili mi pekniete szyby na nieszczelne - po umyciu woda dostaje sie do srodka tych szyb i osiada wewnatrz i "rzna ...". U mnie trawa to juz rok. Podobnie jest u innych mieszkancow. Lista najczestszych usterek to: -pekniete i/lub zarysowane szyby, szyby innego koloru, -zacieki przez elewacje i parapety, -nieotwierajace sie lufciki (zwroc uwage na to, ze budynek ma jedna sciane zaokraglona). Wyglada na to, ze robotnicy pracuja bez nadzoru i robia tak jak imsie wydaje wiec czesc okien moze Ci sie po prostu nie otwierac. Mieszkania sa bardzo akustyczne - slysze rozmowy sasiadow. J.M Property uznalo, ze ma ponad 60% glosow w zgromadzeniu wspolnoty mieszkancow wiec nie musi sie z nimi liczyc .... Podejrzewam, ze oszukuja na metrazu mieszkan - to, ze wliczaja scianki dzialowe to pewnie juz wiesz i nawet mimo tego moj metraz sie nie zgadza z tym wpisanym do aktu notarialnego. Oszukali mnie tez na miejscu parkingowym - wstwiono mi brame przeciwpozarowa na moje miejsce zabierajac tym samy kilkanascie centymetrow. Wjechac wjade ale z otwarciem drzwi samochodu jest klopot. Zwodza mnie juz rok - nie odpowadaja na zadne pisma, lacznie z tym wyslanym do prezesa tej firmy. Co do drugiego etapu to moje obserwacje z okna nie pokazuja jakiego specjalnego ruchu tam - nikt na pewno nie dostaje zapalenia pluc z pospiechu. Jesli moge Ci co poradzic to ABSOLUTNIE nie spiesz sie z odbiorem mieszkania (i wplata wszystkich pieniedzy) AZ USUNA CI WSZYSTKIE USTERKI. Odbior mieszkania z protokolem usterek (gwarantuja, ze usuna w ciagu dwoch tygodni) spowoduje, ze bedziesz sie "bujal" z nimi przez nastepny rok. Do kontroli stanu mieszkania wez ekipe, ktora bedzie ci wykanczac mieszkanie. Wskaza Ci wtedy znacznie lepiej wszystkie usterki, ktore beda poprawiac a Ty za to zaplacisz. Wez parkieciarza, ktory Ci powie, ze podjescia do grzejnikow z podlogi to idiotyczny pomysl - kaz im zmienic na podejscia ze sciany albo za to zaplacisz. Jesli bedziesz mieszkac na 14p sprawdz kazde okno, kazdy lufcik. Przyjdz kilka razy po deszczach - sprawdz dokladnie zacieki, przez elewacje i przy laczeniu parapetow ze sciana. Kaloryfery ktore daja nie ogrzeja Ci takiej powierzchni okien - sa za krotkie. Ja je musialam zmieniac na dluzsze panelowe, zeby nie gromadzila sie rosa na oknach. Powodzenia ! ... Bo ja ich musze niestety pozwac do sadu. Byc moze namowie pozstalych lokatorow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: letpit Re: JM PROPERTY _ CENTRUM ŻELAZNA IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 06.07.04, 10:50 Kupilem i nie wiem, czy zaraz nie zaczne zalowac. Od 2 miesiecy dokladnie nic nie zrobili. Zwodza mnie od konca 2003 roku. Wczesnie prosili o przeslanie projektu instalacji elektrycznej przed Nowym Rokiem, a tu do tej pory nie ma kabli w mieszkaniu. Zero robotnikow na pietrach. Podobno robili biura. Widzialem, ze jedno mieszkanie (13p.) ma wstawione drzwi wejsciowe a w srodku jest juz wszystko zrobione, nawet ladny zielony kolor scian. Pozostale - nie wiem na jakich warunkach sa wykonywane prace wykonczeniowe. O co tu chodzi... Kierownik budowy w niczym sie nie orientuje i zwala wine na dyrektora. Do tego piszecie, ze oddaja w zlym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: letpit Re: JM PROPERTY _ CENTRUM ŻELAZNA IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 06.07.04, 11:13 Mkolod - jaki masz wpisany w umowie termin oddania mieszkania i co z tym fantem robisz? Na ktorym pietrze bedziesz? Moze polaczymy sily (wspolne pomysly itd.)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podwykonawca Re: JM PROPERTY _ CENTRUM ŻELAZNA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.04, 21:55 witam jeśli chodzi o tempo prac na drugim etapie to chętnie udzielę informacji dlaczego są tak poważne opóźnienia, jestem jednym z podwykonawców chętnych na rozmowę zapraszam na prv krdabrowski@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
felek000 Re: JM PROPERTY _ CENTRUM ŻELAZNA 19.08.04, 08:04 szukaam podwykonawców którym firmy JM PROPERTY lub PROMEN sa winne pieniądze !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orlen2@o2.pl Re: JM PROPERTY _ CENTRUM ŻELAZNA IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 29.08.04, 11:29 wszystich, którym te firmy są winne pieniądze proszę o kontakt na tel. 0508/500203 Odpowiedz Link Zgłoś