Dodaj do ulubionych

Salwator Osiedle Mehoffera

IP: *.zapora / 212.160.172.* 25.05.04, 18:33
Chcę kupić mieszkanie w Warszawie, które buduje krakowski developer Salwator
przy ul. Mehoffera 103. Szukam ludzi, którzy mieli z nimi doświadczenia. Mam
jeszcze chwilkę na decyzję więc proszę pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • mturkowski Re: Salwator Osiedle Mehoffera 26.05.04, 08:11
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=11291648
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=11664781
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=7856479
    • Gość: kasia Re: Salwator Osiedle Mehoffera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 12:23
      Najlepiej jak sam się przekonasz, to co tu piszą o tej firmie może nieco
      przerażać. Ja też byłam przerażona. Podobnie jak pełna obaw jechałam do Egiptu
      z biurem podróży, o którym czytałam na forum "najgorsze" recenzje. Na miejscu
      wszystko było jednak w jak najlepszym porządku. Gdyby przejmować się
      tutejszymi, wszystkimi wypowiedziami to najlepiej byłoby prawdopodobnie nic nie
      robić, w nic nie inwestować, pewnie nawet nie wychodzić na ulicę...
      Moje kontakty z Salwatorem były i są w porządku. Z mojego punktu widzenia
      wypowiedzi dotyczące złej obsługi są krzywdzące dla pracowników Salwatora.
      No ale przecież gdzieś trzeba sobie ponarzekać....
      Dodam uprzedzając innych ... nie jestem pracownikiem tej firmy ...
      • Gość: wojtek Re: Salwator Osiedle Mehoffera IP: *.zapora / 212.160.172.* 26.05.04, 13:00
        Też nie mogę (na razie) narzekać na obsługę. Ale to co przeczytałem na forum
        rzeczywiście nie napawa mnie optymizmem. Kasiu czy Ty podpisałaś już umowę?
        Znasz innych ludzi co to zrobili? Wprowadzałaś jakieś poprawki?

PS. Mariusz wielkie dzięki za linki i mnóstwo pracy jaką zrobiłeś.
        • Gość: filip Re: Salwator Osiedle Mehoffera IP: *.pbuk.pl 27.05.04, 07:58
          witam, jakis czas temu pisalem o swoich bojach z salwatorem,
          Lecz dzieki forum i piszacym na nich ludziam ( uklon w strone m.turowskiego)
          udalo mi sie wynegocjowac akceptowalna umowe ktora juz podpisalem - i jestem
          zadowolony
          Od poczatku zakladalem dobre checi Salwatora, a niedorobki w umowie skladalem
          na karb pospiechu itp. Lecz trzeba dmuchac na zimne ( co by mylo gdyby Salwator
          upadl a budowe kupila "mniej przychylna" ludziom firma ?)
          Ludzie maja rece , nogi oczy a niektorzy to nawet mozgi wiec zrobcie z nich
          uzytek i sami zlozcie sobie obraz firmy - Zakladajac , ze wszystko co bylo
          napisane na tym formu jest prawda
          Pozdrawiam - Przyszly mieszkaniec Mehoffera 103
          Filip
          • Gość: Kasia Re: Salwator Osiedle Mehoffera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 09:07
            Tak, podpisałam umowę i znam dwie osoby, które też to zrobiły.
            Jedna z nich była w Krakowie, oglądała budynki jakie wybudowała ta firma,
            rozmawiała z mieszkańcami. Jak to w życiu na 4 osoby trzy były zadowolone jedna
            nie. W każdym razie wygladają nieźle, tereny wokół są wykonczone porządnie,
            myslę o chodnikach, trawnikach, smietnikach itd...czyli mówię o tym wszystkim
            co najszybciej bywa zaniedbane gdy developerowi się spieszy albo już nie dba o
            poprzednią inwestycję. Umowę oczywiscie negocjowałam ale było to jakiś czas
            temu, gdy było znacznie mniej sprzedanych mieszkań, więc teraz może być z tym
            trudniej. Życzę powodzenia w negocjacjach i pozdrawiam Filipa, mojego
            przyszłego sąsiada...
            Myślisz Filip,że uda się szybko tak podłaczyć internet ? Z telefonami tam jest
            już problem ...
            • Gość: filip Re: Salwator Osiedle Mehoffera IP: *.pbuk.pl 27.05.04, 09:30
              tez pozdrawiam przyszla sasiadkie
              Co do netu to nie wiem, moze byc problem
              najlepiej by byla, gdyby okablawoca cale osiedle i wykupic na wspolnate stale
              lacze HDSL 2 lub 4 Mb - najtaniej wychodzi ale to daleka przyszlasc
              narazie moze pozostaje sferia z jej hm.. laczem do internetu
              napewno sie zorientuje w tym temacie ale pod koniec roku bo to sie zmienia
              Pozdrawiam
              filip
              • Gość: wojtek Re: Salwator Osiedle Mehoffera IP: *.zapora / 212.160.172.* 27.05.04, 11:45
                Pracuję w TP, więc postaram się sprawdzić jak to wygląda. Czy możecie mi podać
                do siebie namiary, najlepiej e-maile to pogadamy nie tylko o telefonach.
    • Gość: filip Re: Salwator Osiedle Mehoffera IP: *.pbuk.pl 27.05.04, 11:54
      to moje darmowe konto filip_asia@poczta.onet.pl
      mam i normalne, ale niechetnie je za pierwszym razem podaje
      Filip
      • Gość: Wojtek Re: Salwator Osiedle Mehoffera IP: *.zapora / 212.160.172.* 27.05.04, 11:56
        OK. Wyślę Ci zaraz e-maila z moimi namiarami to pogadamy.
        • Gość: kasia Re: Salwator Osiedle Mehoffera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.04, 16:42
          Hej Filip i Wojtek... mój mail: mikiwizja@gazeta.pl
          Dawno nie zaglądałam na forum dlatego dopiero teraz podaję adres,napiszcie do
          sąsiadki z X1...miłej niedzieli
          • fragile_a Re: Salwator Osiedle Mehoffera 05.06.04, 17:30
            Hej Filip, Wojtek i Kasia :),
            Ja też miałem ochotę na osiedle przy Mehoffera 103/Salwator. Jednak, gdy tam
            podjechałem to zobaczyłem jeden rozpoczęty budynek i mnóstwo lasu :). To było w
            marcu chyba. Teraz pewnie już jest wszystko posunięte do przodu, no ale i ja
            już wykupiłem mieszkanie gdzie indziej.
            Piszę zaś dlatego, że ja również będę Waszym sąsiadem :), bo będę mieszkał już
            za chwil kilka przy Mehoffera 66/BMI - po drugiej stronie Modlińskiej.
            Może za jakiś czas wymienimy się doświadczeniami? :)
            Pozdrawiam.
    • Gość: coral Re: Salwator Osiedle Mehoffera IP: *.excellent.com.pl / *.excellent.com.pl 07.06.04, 10:59
      Jeśli chcecie zobaczyć jak buduje Salwator, to proszę przejedźcie się do
      Krakowa na Kuźnicy Kołłątajowskiej 16D. Teren nie wykończony, brak dokumentacji
      to tylko nasze nieliczne problemy.
    • Gość: coral Re: Salwator Osiedle Mehoffera IP: *.excellent.com.pl / *.excellent.com.pl 07.06.04, 11:00
      Jeśli chcecie zobaczyć jak buduje Salwator, to proszę przejedźcie się do
      Krakowa na Kuźnicy Kołłątajowskiej 16D. Teren wokół bloku to jedno wielkie
      pobojowisko, brak dokumentacji technicznej budynku to tylko nasze nieliczne
      problemy.
      • Gość: moze_klient Re: Salwator Osiedle Mehoffera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.04, 20:55
        Witam,
        chcialbym sie rzeczywiscie dowiedziec co jest z tym salwatorem. Prosze tylko o
        odpowiedz aktualnych mieszkancow badz klientow w Krakowie - z checiqa
        obejrzalbym sobie jakies juz gotowe, a tu pisza takie teksty, ze ech...Ze
        skrajnosci w skrajnosc... Kontakt- najlepiej gadugadu lub email. A z opisywana
        Pania mialem okazje rozmawiac - mi sie podobalo - konkrety itd. itp. /PS.
        Pani "opalona" jedzie w srode do Warszawy ;) Jutro uderzam na banki z nimi
        wspolpracujace - u nich chyba sie dowiem najlepiej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka