Gość: AGAKAL IP: 195.136.252.* 06.03.02, 13:58 MAM PYTANIE CZY MOŻE KTOŚ COŚ WIE O "OSIEDLU ALEJA AKACJOWA" W STAREJ MIŁOSNEJ MOŻE KTOŚ Z WAS MIESZKA NA NIM ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Fox Re: OSIEDLE ALEJA AKACJOWA IP: *.softsystem.com.pl / 10.0.0.* 08.03.02, 14:13 plusy: ladna architektura i plan osiedla, blisko do lasu, dobre ceny minusy: sporo usterek (ale bez generalnych wpadek, jak zdarzalo mi sie czytac na forum). Zdarzaja sie mieszkania bez usterek (jak ktos ma szczescie).Opoznienia - w sredniej krajowej. Reasumujac: jesli nie jestes drobiazgowy(a) i pedantyczny(a) to za przyzwoita cene masz piekne mieszkanie. W przeciwnym razie daj sobie spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGAKAL Re: OSIEDLE ALEJA AKACJOWA IP: 195.136.252.* 11.03.02, 11:54 A, MAM JESZCZE JEDNO PYTANIE: CZY FIRMA "WENA" KTÓRA BUDUJE TE BUDYNKI - JEST SPRAWDZONA I TAK NAPRAWDE JAK SIĘ MIESZKA - CZY DOJAZD DO WARSZAWY NIE JEST ZBYT MĘCZĄCY ???? BO MOŻE BĘDZIEMY SĄSIADAMI POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fox Re: OSIEDLE ALEJA AKACJOWA IP: *.softsystem.com.pl / 10.0.0.* 11.03.02, 13:31 Zalezy co rozumiec pod "sprawdzona". To to nam mieli wybudowac-wybudowali (o jakosci-zob. poprzedni post). Widze, ze buduja dalej kolejne domy na osiedlu- jest postep budowy. Z tego co wiem, maja tez gotowe mieszkania - wtedy juz zupelnie bez ryzyka, jezeli od razu akt notarialny. Dojazd chyba nie jest gorszy, niz z innych kierunkow, choc korki w szczycie oczywiscie sa (najgorzej bylo w okresie okolo 1 XI). Niezle kursuja tez prywatne linie PKS (BAGS). Poprawi sie, jak oddadza Siekierkowski. Ja nie zaluje przeprowadzki z centrum W-wy, choc spedzam w dojazdach 2 godz. dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGAKAL Re: OSIEDLE ALEJA AKACJOWA IP: 195.136.252.* 11.03.02, 15:22 JESTEŚMY PRAWIE ZDECYDOWANI cZY TY JUŻ PODPISAŁEŚ AKT NOTARIALNY ??? A CO Z GARAŻEM - BO CHCĄ NAM NA SIŁE WEPCHNĄĆ !!! POZDRAWIAM AGNIESZKA PS. DŁUGO JUŻ TAM MIESZKASZ ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FOX Re: OSIEDLE ALEJA AKACJOWA IP: *.softsystem.com.pl / 10.0.0.* 11.03.02, 16:14 Mamy niedlugo podpisac. W budynkach po prawej stronie alei ( nr 8, 9)-dzialka nalezy do Weny i akty notarialne sa od reki. Po lewej stronie - dzialka MPZBDJiW- sa opoznienia, ale podobno juz sie z tym uporali. Mysmy tez mieli obowiazkowy garaz i nie bardzo nam sie to podobalo. Ale jesli nawet nie macie samochodu, to na pewno mieszkajac tutaj szybko zdecydujecie sie go kupic, a nawet dwa... W zimie wyruszacie rano cieplym samochodem, ktorego nie trzeba odsniezac. Poza tym samochody stalych mieszkancow nie powinny zawalac osiedla, to przyzwyczajenie z PRLowskich blokowisk. Mieszkamy tam od okolo roku. Zycze wam trafnej decyzji Pozdr FOX Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGAKAL Re: OSIEDLE ALEJA AKACJOWA IP: 195.136.252.* 12.03.02, 07:50 Bardzo Ci dziękuje za wszystkie informacje ale mam jeszcze jedno pytanko - jak przedstawia sie sprwa opłat miesięcznych czynsz opł. za media - duży jest to koszt ??? pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fox Re: OSIEDLE ALEJA AKACJOWA IP: *.softsystem.com.pl / 10.0.0.* 12.03.02, 12:38 Czynszu jako takiego nie ma. Za wode, prad, gaz (czyli ogrzewanie) placisz wedlug licznikow. Jest oplata za administracje wspolnym terenem - wywoz smieci, wspolny prad do oswielenia osiedla, koszenie trawnikow, odsniezanie itp, nie obejmuje sprzatania klatek. W naszym budynku wynosi 110zl miesiecznie, podobno zalezy od budynku. Ma ona obowiazywac do czasu zakonczenia budowy osiedla i zawiazania wspolnot. Te oplaty sa troche dyskusyjne - developer nie rozlicza sie z tego, choc zdaniem wielu powinien to byc ryczalt do rozliczenia. Moze tak bedzie, mam nadzieje. Pozdr Fox Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agakal Re: OSIEDLE ALEJA AKACJOWA IP: 195.136.252.* 13.03.02, 10:45 Bardzo Ci dziękuje za informacje bardzo cenne Jak wszystko dobrze pójdzie to prawdopodobnie będziemy sąsiadami!! pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś