Dodaj do ulubionych

gdzie na wilanowie

IP: *.subscribers.sferia.net 11.11.11, 12:34
Witam,
szukam mieszkania 4 pokojowego. Z pewnych względów odpowiada mi Wilanów. Jest wiele inwestycji i dużo złych opinii na temat całego osiedla, jednak gdybym miał tam kupić to pytanie gdzie, od jakiego developera?

Obserwuj wątek
    • Gość: wawiak Re: gdzie na wilanowie IP: 31.61.30.* 11.11.11, 14:44
      Perspektywiczna lokalizacja w Warszawie. Na razie bardzo niskie ceny w porównaniu z innymi lokalizacjami. Bardzo dobre położenie Wilanowa jeśli chodzi o dojazd na biurowy Mokotów jest sporą zaletą lokalizacji. Po co płacić na Moktowie, Żoliborzu czy robotniczych Bielanach sporo więcej? Na Wilanowie powstaje zupełnie nowe, nowoczesne miasteczko z super architekturą, zasiedlają ją ludzie dobrze zarabiający, wykształceni, na wysokim poziomie. Jednym słowem na naszych oczach powstaje powoli warszawskie Beverly Hills
      • Gość: Rzepy Re: gdzie na wilanowie IP: *.subscribers.sferia.net 11.11.11, 16:53
        to jest mała prowokacja ale ja zgadzam się że ceny są ok. Tylko to teren podmokły , czy devy sobie z tym poradzili....?
        • Gość: wawiak Re: gdzie na wilanowie IP: *.centertel.pl 11.11.11, 20:27
          Nie od wczoraj buduje się na podmokłych terenach, więc bez przesady. Najważniejsze, że powstaje nowoczesna dzielnica zamieszkała przez w większości porządnych, wykształconych, pracowitych ludzi. To się liczy.
          • Gość: mml Re: gdzie na wilanowie IP: 31.61.84.* 12.11.11, 20:01
            Ale komedia. Wkrecanie naiwnych!
      • scenial Re: gdzie na wilanowie 11.11.11, 20:42
        @Wawiak

Idz ty trollu pierd... do psychiatry, co ?
        • Gość: wawiak Re: gdzie na wilanowie IP: *.centertel.pl 11.11.11, 22:26
          uspokój się, żyłka w dup.. ci pęknie, kwadraty w Stolicy nie dla Ciebie, taki lajf.
    • Gość: as w wilanowie IP: 94.75.122.* 11.11.11, 20:37
      kuzwa juz nie moge
      • Gość: rzepy Re: w wilanowie IP: *.subscribers.sferia.net 11.11.11, 22:35
        ja jestem leniwy, więc nie wiem czy to towarzystwo dla mnie:-), jednak ceny ze względu na ogromną podaż są napewno do dużych negocjacji. Pytanie jaką inwestycją warto się zainteresować. Wiem że Aura Park i ten pomarańczowy budynek Robyga ma problem z zagrzybionymi mieszkaniami na parterze, Ostoja Wilanów jakieś garbate metraże. gdzie waszym zdaniem warto kupić mieszkanie na Wilanowie.

Generalnie to dla mnie ważne są kryteria : cena do 6,5 /m , 4 pokoje, dwustronne, do 100 m, może znacie w tych cenach jakieś mieszkania w gotowych budynkach? Nie upieram się przy Wilanowie...
        • wykonczeniapodklucz.pl [...] 11.11.11, 23:56
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Miasteczko Wilanów Re: w wilanowie IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.11, 23:54
            Ja również mieszkam na Miasteczku Wilanów.

Moje doświadczenia również są bardzo pozytywne, fajna okolica, fajna architektura, spokój i cisza.

Okolica idealna dla rodzin z dziećmi, ogólne place zabaw no i wakacyjna atrakcja Plaża Wilanów.

Minusy:
            1. Brak sklepów
            2. Brak dobrych produktów jak chleb
            3. Jak jest sklep to ceny powalają np. 1 minutka Cola Zero - ponad 7 zł.
            4. Lanserka w zółtym lambo, porsche i czarnym S500
            5. Mam wrażenie, że sąsiedzi nie wiedzą jak się odpowiada na słowo dzień dobry - chyba że mam sąsiadów obcokrajowców:)

Ja polecam za tą cenę super. RObyg obecnie sprzedaje po 5700 zł./m2 a mieli po 5500:)

• Gość: wawiak Re: w wilanowie IP: *.centertel.pl 13.11.11, 10:04
              Infrastruktura sie poprawi, powstaną prywatne żlobki, przedszkola i szkoły - kiedy jest popyt pojawi sie i podaż. Już teraz koszt prywatnego żlobka nie jest aż tak przerażająco większy od państwowego a jakość przemawia za prywatnymi.
              Natomiast architektura jest fajna, aż miło popatrzeć, nie to co obskurne klocki z wielkiej płyty, obszczane i śmierdzące aż odrzuca przy wejściu. Kto mieszkał w nowym wie o czym mowa.
              • Gość: romcio Re: w wilanowie IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.11, 12:37
                Gość portalu: wawiak napisał(a):

> Infrastruktura sie poprawi, powstaną prywatne żlobki, przedszkola i szkoły - ki
                > edy jest popyt pojawi sie i podaż.

hmm nagle to zaczeliśmy wierzyć w "profesorskie" gadania o popycie i podaży ??

> Już teraz koszt prywatnego żlobka nie jest a
                > ż tak przerażająco większy od państwowego a jakość przemawia za prywatnymi.

jedno z najtańczych prywantych żłobków bez wyżywienia to ~ 1100 PLN/mc
                państowe bez wyżywienia 27% płacy minimalnej = ~ 380 PLN/mc

prywatny droższy prawie o 300% to jest dla wawiaka vel meksykanin koszt nie przerażająco większy :)
                • wykonczeniapodklucz.pl Re: w wilanowie 13.11.11, 13:05
                  Ale nic na to nie poradzisz, że żyjesz w Polsce i akurat w Warszawie.

Zresztą chyba większość mieszkańców Miasteczka Wilanów stać na żłobek za 1300 zł.

BO niby gdzie jest taniej n Ursynowie?
                  • Gość: romcio Re: w wilanowie IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.11, 13:30
                    wykonczeniapodklucz.pl napisał:
                    [...]

nie widzisz, że się przekomarzam z miejscowym trolem.

Zresztą gdybyś był taki dobry w tym czym chwalisz się w nicku - to byś nie musiał żebrać o zlecenia na forum :P (od tego masz ogłoszenia)
                    • wykonczeniapodklucz.pl Re: w wilanowie 13.11.11, 13:51
                      widzę widzę:)

Tylko szczerze mówiąc kiedyś byłem sceptycznie nastawiony do tej lokalizacji, ale zmieniam zdanie. Robiliśmy kilkanaście projektów na Miasteczku i mi się ogólnie podobało.

Układy powtarzalne, standard podobny i co najważniejsze niska zabudowa, oprócz Świątyni Opaczności Bożej.

Romcio:

"Zresztą gdybyś był taki dobry w tym czym chwalisz się w nicku - to byś nie musiał żebrać o zlecenia na forum :P (od tego masz ogłoszenia)"

Czy ktoś kto reklamuje swój produkt jest żebrakiem? Nie wszytko co reklamowane musi być złe, do bani czy potocznym bublem.

Mamy sporo zleceń, ale też sporo utrzymujemy ludzi, mamy stale pracujące ekipy, które jednocześnie potrafią wykończyć 20 lokali na terenie Warszawy i okolic. Do tego musisz doliczyć koszty związane z architektami wnętrz oraz pozostałą logistyką obsługi. Chcesz się zmienić?

Polityka jest taka, aby utrzymywać wysoki standard wykończeń, utrzymujemy też wysoki poziom jeżeli chodzi o politykę personalną. Nie ma znaczenia czy mamy zlecenia czy też nie wynagrodzenie płacimy stale.

Poszukując zleceń, daję pracę innym.

A po za tym gdybym był partaczem to nie używał bym takiego nicku i wystawiał się na anonimowych forumowiczów z czego 70% to konkurencja wypisująca bzdury.

Jestem pewny swojej marki i się jej nie wstydzę. A znam takich co powinni:)

Ale to nie jest tematem tej rozmowy, wracając do Wilanowa....c.d.n

• Gość: Bartek Re: w wilanowie IP: *.centertel.pl 13.11.11, 14:16
                        Głupoty opowiadasz pisząc o tej konkurencji. Gdyby pozostałe kilkaset/ kilka tysięcy firm z Twojej branży wpadło na tak genialny i błyskotliwy sposób reklamowania swoich usług na tym forum to forum zmieniłoby się w reklamowy śmietnik. Spam jest spamem a Ty wykorzystujesz brak moderacji. Jak chcecie się reklamować, pozycjonować za free to spadaj na strony do tego przeznaczone. A jak Wam tak dobrze idzie to wykup reklamy choćby na tej stronie.
                        " Czy ktoś kto reklamuje swój produkt jest żebrakiem? Nie wszytko co reklamowane
                        > musi być złe, do bani czy potocznym bublem." A kim jest ktoś nachalnie reklamujący swoje usługi w miejscu kompletnie do tego nie przeznaczonym?
                      • Gość: romcio Re: w wilanowie IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.11, 14:24
                        Reklama firmy w sposób jaki to robisz kojarzy mi się z akwizytorami. Niektórzy akwizytorzy również sprzedają markowe produkty, ale naprawdę chcesz być kojarzony z tym kanałem sprzedaży ?

Na tym forum sporo osób pisze w firmowych sprawach :). ale wyobraź sobie, gdyby każdy z nich w tak bezczelny sposób zaczął się reklamować to kto by tutaj zaglądał. Forum mogłoby się nazywać Warszawa ogłoszenia mieszkaniowe: sprzedaje, buduje, wynajmuje, wykańczam, daje kredyt itd. a użytkownicy: ronson.pl, budimex.pl, marvipol.pl, wykonczeniapodklucz.pl, open.pl, noblebank.pl itp itd.
                        • Gość: głos rosądku Re: w wilanowie IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.11, 15:51
                          A czy Panowie nie zauważyli tematu wątku?

Bo mi się wydawało, że celem miała być dyskusja o tym gdzie można zamieszkać na Wilanowie. A Panowie atakujący jak zwykle olali temat i jadą ze swoją prawością.

Czy jesteście z komitetu cenzury? Kto wam dał prawo mówienia komuś co ma pisać, gdzie ma pisać i jakiego nicka używać?

Nie do końca rozumiem takiego postępowania, ponieważ uczęszczam na różne fora internetowe i zawsze się znajdzie ktoś, komu zawsze coś się nie podoba i chciałby wprowadzać własną wizję forum.

A nikt z was jakoś nie bronił, że na forum jakiś uczestnik nie korzystając z usług firmy pisze że to partacze? to jest w porządku?

A też nie widzę dużej aktywności firm reklamujących się na forum skoro jest taka możliwość bo nikt tym nie moderuje. Macie problem załóżcie własne forum i wprowadźcie system dyktatury i będzie OK:)

Pozdrawiam i proponuję wrócić do tematu wątku.
                          • Gość: romcio Re: w wilanowie IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.11, 16:09
                            Gość portalu: głos rosądku napisał(a):

> Czy jesteście z komitetu cenzury? Kto wam dał prawo mówienia komuś co ma pisać,
                            > gdzie ma pisać i jakiego nicka używać?

punkt 5 oraz 11
                            forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617538.html
                            poza tym
                            forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617503.html
                            a niewątpliwie owa nazwa nicka jest przekazem o charakterze reklamowym, czego właściciel nawet nie ukrywa.
                            • Gość: głos rosądku Re: w wilanowie IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.11, 16:57
                              To co nam przesłałeś jest jasne, że nie wolno pod komentarzem zamieszczać przekazów reklamowych, za co użytkownik o nicku wykonczeniapodklucz.pl oficjalnie przeprosił. Z tego zapisu nie wynika natomiast, że są ograniczania co do tworzenia nicka na tym forum.

Po drugie:
                              To zgodnie z Net etykietą :

- Nie przeklinaj.
                              - Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców.
                              - Nie podszywaj się pod innych.

Czy wszyscy do tego się stosują? Jakoś nie widzę, żeby ktoś takie zachowanie potępił?

Również jak przejrzysz forum to zauważysz że osoba o której tu mowa zamieściła też wpisy merytoryczne, nie odnoszące się do tematu jego branży.

Z resztą uważam, że wykończenie mieszkania to chyba pasuje do tematu rynku pierwotnego bo jest następstwem po zakupie i odbiorze lokalu.

Więc może warto stworzyć oddzielny temat typu. firmy wykończeniowe. Będzie można tam zamieszczać ogłoszenia, porady, wpisywać partaczy itp? Co o tym myślisz?

Tylko nie odbieraj tego osobiście bo jak widzę jesteś osobą z którą można rzeczowo porozmawiać bez argumentów siły czy obrażania jednostki.

• Gość: rzepy Re: w wilanowie IP: *.subscribers.sferia.net 13.11.11, 18:42
                                Wracając do meritum sprawy;
                                chodzi mi tylko o podpowiedz, gdzie jakie zagrożenia, np grzyb etc. Zalety i wady Miasteczka Wilanów znam, pytanie u jakiego developera, jaki blok etc.
                                I jeszcze jedno jaki poziom oklicznych szkół, moje dzieci chodzą to pańswtwowej szkoły w Konstancinie, może nie warto zmieniać szkołe po przeprowadzce.
                                • Gość: inv Re: w wilanowie IP: *.centertel.pl 15.11.11, 22:54
                                  Szkoły nie musisz zmieniać, szkoła w Konstancinie to okoliczna w Wilanowie
                                  Gdzie kupujesz ? ja też zainteresowany, perspektywiczna lokalizacja, nie za rok, dwa ale za 10 będzie bomba
                                  • Gość: romcio Re: w wilanowie IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.11, 23:30
                                    Gość portalu: inv napisał(a):

wawiak, jak bedziesz tak czesto nicki zmienial to pomieszania rozumu dostaniesz :)
                                    • Gość: UjawniamyWawiaka Re: w wilanowie IP: *.play-internet.pl 17.11.11, 18:54
                                      Oto namiary na naszego forumowego trolla:

Dane do kontaktu:

Instytut Inżynierii Materiałów Polimerowych i Barwników
                                      Oddział Zamiejscowy Elastomerów i Technologii Gumy w Piastowie
                                      ul. Harcerska 30, 05-820 Piastów
                                      tel.: +48 (22) 723-60-25 do 29, +48 (22) 723-60-20
                                      fax: +48 (22) 723-71-96
                                      e-mail: piastow@impib.pl

Budżetowa jednostka, za nasze podatników pieniądze tak pierd.... całymi godzinami bez sensu. Ja maila do kierownika jednostki już posłałem, z obszernymi cytatami twórczości tego Pana.
                                      • ooromciooo Re: w wilanowie 17.11.11, 19:05
                                        Gość portalu: UjawniamyWawiaka napisał(a):

> Oto namiary na naszego forumowego trolla:
                                        to na Mańka, ale to nie jest wawiak. Maniek to zapewne inżynier którego analityczny umysł został ostro zmanipulowany przez jakiegoś psychologicznego doradce bankowego. Tak się podjarał tym co zostawi wnukom oraz tym jak sobie super zabezpieczy przyszłość, że szuka na forum popleczników swoich wizji ubranych w przecedzone fakty.
                                      • Gość: fan Re: w wilanowie IP: *.centertel.pl 17.11.11, 20:29
                                        buhahahahaha Maniek wam gołodupce dopieka do żywego, ale to nic trudnego wystarczy prawdę pisać
                                        • ooromciooo Re: w wilanowie 17.11.11, 20:40
                                          Gość portalu: fan napisał(a):
                                          [...]

eee kosiarz umysłów, oczopląsu można już dostać od tych twoich ciągłych zmian osobowości
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka