pawelgladecki 14.06.04, 12:51 czy jest ktoś na tym forum zadowolony z współpracy ze SM DOMINO?, co o niej sądzicie, no i czy ktoś zna realny termin ukończenia inwestycji przy Pileckiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aaa Re: a może coś o SM Domino? IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 14.06.04, 14:19 Buduja ten budynek i buduja. Zawsze maja skonczyc "za 2 kwartaly". Odpowiedz Link Zgłoś
pawelgladecki Re: a może coś o SM Domino? 14.06.04, 14:47 najnowsza wiadomość, to zakończenie budowy w terminie do końca sierpnia 2004, ciekawe co powiedzą w lipcu, pewnie, że na 100% skończą w grudniu 2004....mam jeszcze jedno pytanie, czy na forum znajduje się osoba, która próbowała odstąpić, tudzież odstąpiła już od umowy z w/w spółdzielnią i czy wpłacając wkład budowlany udało jej się odzyskać pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel5 Re: a może coś o SM Domino? 14.06.04, 15:47 jest to trudne i czasochłonne, ale nie jest niemożliwe...SM Domino boryka się ciągle z kłopotami natury finansowej i - niestety - ma również obciążoną hipotekę, co uniemożliwia zainteresowanym kupnem mieszkania wzięcie kredytu w banku (błędne koło)...jak pech to pech...jednakże prezes nie traci dobregu humoru, pobierając wysoką pensję (nie wiem za co!), śmiejąc się pełną buzią z naiwniaków (do których się również zaliczam) wierzących, że kiedyś uda im się zamieszkać w ich wymarzonym mieszkaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
ewulka_m Re: a może coś o SM Domino? 16.06.04, 16:07 Mnie się udało po chyba roku czekania odzyskać kaskę. Pewnie kiedyś to skończą, ale jeśli komus zależy na czasie to nie polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: a może coś o SM Domino? IP: *.inetia.pl 16.06.04, 13:32 Niedawno sporo szukałem na temat inwestycji w tamtej okolicy i moim zdaniem SM Domino nie jest zbyt wiarygodna. W chwili obecnej rozważam zakup mieszkania obok - SM Dziesiątka lub PKO Development. Wygląda na to że mieszkania w SM Dziesiątka będą skkończone wcześniej ale jescze się zastanawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur3 Re: a może coś o SM Domino? IP: *.cplus.com.pl 16.06.04, 13:41 "dziesiąki" nie polecam, są drodzy i podobnie jak "domino" maja problemy z hipoteką, chociaż podobno ta druga w dniu wczorajszym ją "wyczyściła", tzn. spłaciła wierzycieli, ostatnia informacja na temat oddania inwestycji to: wrzesień/październik 2004 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: a może coś o SM Domino? IP: *.inetia.pl 16.06.04, 14:04 "chociaż podobno ta druga w dniu wczorajszym ją "wyczyściła", tzn. spłaciła wierzycieli" Ta druga tzn która ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: a może coś o SM Domino? IP: *.cplus.com.pl 16.06.04, 14:27 miałem na myśli "domino" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: a może coś o SM Domino? IP: *.inetia.pl 16.06.04, 14:39 Wg moich informacji SM Domino jest porządnie zadłużona w bankach, więc podaną przez Ciebie informację traktowałbym bardzo ostrożnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur3 Re: a może coś o SM Domino? IP: *.cplus.com.pl 16.06.04, 14:58 z tego co mi wiadomo, to nie tyle w bankach, co u osób fizycznych,które obciążały hipotekę "domino" przez długi czas (ponoć do wczoraj) co uniemożliwiało im zaciągnięcie kredytu na ukończenie inwestycji...teraz twierdzą, że im się to uda....zobaczymy, osobiście patrzę na to sceptycznie...ale każda budowa przecież musi się kiedyś skończyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: a może coś o SM Domino? IP: *.poczta / *.poczta-polska.pl 13.07.04, 14:31 czy nadal chcesz kupić mieszkanie w SM Dziesiątka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: a może coś o SM Domino? IP: *.MAN.atcom.net.pl 01.07.04, 11:46 realny termin - za 3 m-ce Spoldzielnia ma problemy z działęm sprzedazy - nie radza sobie NIESTETY Zostały im mieszkania 2 i 3 pokojowe Podaje namiary na siebie - mam tam mieszkanie i tez mnei juz to denerwuje : a.sztandur@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
alicja1962 Re: a może coś o SM Domino? 02.07.04, 10:32 Gość portalu: Aga napisał(a): > realny termin - za 3 m-ce Od dawna czekasz na oddanie? Pytam, bo z naszego doswiadczenia i doswiaczenia innych - niedoszlych lokatorow - od kilkudziesieciu miesiecy "realny" podawany przez SM termin to 3 miesiace. Zapraszam do dyskusji kilka watkow wyzej. Ala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.sztandur@interia Re: a może coś o SM Domino? IP: *.MAN.atcom.net.pl 08.07.04, 11:00 No nie tak długo ... mozna powiedziec ze w poronaniu z kilkudziesiecioma miesiacami to tylko kilka , bo od grudnia Czy ktos ma jakis pomysł aby rozwiazac ten problem??? Budowy dookola tej inwestycji ida pelna para i jakos mieszkania sie sprzedaja a tutaj... na budowie pusto i cisza. Moze my jako potencjalni mieszkancy mamy jakies pomysły, moze kazdy mogłby cos podpowiedziec -nie wiem juz sama , chcielibysmy z mezem jak najszybciej tam zamieszkac , tak jak wszyscy. Czy ktos ma jakis pomysł na lepsza reklame tej inwestycji ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
alicja1962 Re: a może coś o SM Domino? 09.07.04, 11:39 Gość portalu: a.sztandur@interia napisał(a): > Czy ktos ma jakis pomysł na lepsza reklame tej inwestycji ?????????? Reklama = pieniadze, ktorych podobno jak na lekarstwo. A marketing to podstawa!!! Jaka szkoda, ze nie rozumie tego Zarzad. Poczawszy od szyldow, info w prasie, kontakt z ag. nieruchomosci. Teraz to wyglada tak - jade pileckiego widze wielki szyld "pekao development" a nieszczesna SM Domino wyglada jak przedluzenie inwestycji Pekao. Moze chociaz zamowic szyld "glowne wejscie" :) Na swoja reke nie zamierzam agitowac nikogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Gancarz Re: a może coś o SM Domino? IP: *.chello.pl 09.07.04, 21:16 Droga Pani Alicjo jak sama Pani napisała reklama=pieniądze a tych jak na lekarstwo. Zarząd wraz z pozostałymi pracownikami robi wszystko co możliwe by jak najwięcej osób dowiedziało się o inwestycji bez dużych nakładów finansowych. Reklama w Gazecie Wyborczej,internet - trader.pl, onet.pl, tabelaofert.pl, radio kolor, kalendarze itd.(miesięcznie to około 7000 zł) to chyba dużo? Na szczęście są jeszcze członkowie którzy czynnie w tym pomagają- dzięki Panu Darkowi za ulotki rozdawane w Praktikerze w Jankach (juz kilka osób do nas trafiło dzięki temu),dzięki wszystkim, którzy informują o inwestycji wszystkich swoich znajomych zainteresowanych zakupem mieszkania. Dzięki pomysłowi na oryginalną nazwę ulicy dla naszego budynku inwestycja miała darmową reklamę w Rzeczpospolitej i Życiu Warszawy. Była również na pierwszej stronie portalu onet.pl a w przyszłym tygodniu zostanie również pokazana w telewizji Polsat w programie Dyżur. Mam również nadzieję że uda się wykonać duży baner reklamowy 10*10, który zawiśnie na budynku (też dzięki Panu Darkowi). Planujemy po raz kolejny wystawić się na targach mieszkaniowych (na jesieni 2004) ale to również jest koszt około 8000 zł (stoisko i materiały reklamowe) i mam nadzieję, że się to uda. To wszystko robione jest niedużym kosztem a jednak przynosi efekt (160 mieszkań sprzedanych) mam nadzieję, że już niebawem sam budynek będzie się reklamował jak zostanie skończona elewacja i prace na budynku powrócą do normalnego tempa. Pozdrawiam Paweł Gancarz poczta@smdomino.pl 648-54-66 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: a może coś o SM Domino? IP: *.MAN.atcom.net.pl 12.08.04, 14:17 Z tego co wiem i widziałam , prezes spoldzielni sprzedal mieszkania i uzyskał z tego pieniadze na wykonczenie budynku. Budowa ma ruszyc we wtorek, badzmy dobrej mysli nie zniechecajmy potencjalnych klientów Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyczka Re: a może coś o SM Domino? 12.08.04, 14:31 mi powiedzieli (roz. telef.), że udało im się zaciągnąć kredyt w banku...nie mówiąc nic o sprzedaży wszystkich mieszkań...dziwne jest, że każdemu udzielają innych informacji...czy wiesz coś o terminie oddania? czy powiedziano Ci, że będzie to październik 2004? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tkl Re: a może coś o SM Domino? IP: *.novartis.com 13.08.04, 13:05 No więc tak - dziś podziekowałem za chęć wciśnięcia mi kitu. Oto, co wiem: 1. mają jeszcze w pytę mieszkań do sprzedania (sam obejrzałem kilka jednopokojowych + jedno- przerobionych na dwupokojowe + cały budynek do wybudowania); 2. termin deklarowany przez dział sprzedaży na budowie - grudzień; 3. teraz uwaga: przeniesienie własności (akt notarialny) w trzy miesiące po przekazaniu mieszkania, czyli marzec 2005; ALE!!! 4. rozliczenie umowy w czerwcu 2005 (co oni chcą rozliczać w sytuacji, gdy mam akt własności???) - jakis bałach - najpewniej pociskają kit z tymi aktami notarialnymi, których wcale nie zamierzają podpisywać; 5. w hipotekach nadal wpisy, pani iksińska + pan igrekowski (nie chciało mi sie zapisywać, bo już i tak miałem dośc argumentów by wiać gdzie pieprz rośnie) ok. 15 tys. PLN (niby nic, ale życie komplikuje - wydzielenie własności itp.) oraz "chyba już spłaceni" wykonawcy; 6. owych wykonawców ani śladu - na budowie tylko pani z działu sprzedaży, skądinąd sympatyczna, co ona ma począć, że ma taka robotę... + jakiś technik czy ktoś w tym rodzaju (i tak jest jakoś od kwietnia czy maja, jak twierdzą mieszkańcy budynku stojącego nieopodal), poza tym żywego ducha (na budowach obok aż się dymi) - a tu terminy gonią, moim zdaniem o grudniu można zapomnieć; 7. Jeszce o wydzielaniu własności - do tego czasu trzeba zamknąć CAŁÓŚĆ inwestycji - a ten najwyższy, okrągły budynek zaistniał dopiero jako płytka dziura w ziemi!!! - na pytanie, jak to jest usłszałem odpowiedź, że to "CHYBA będzie osobna inwestycja, bo przecież jeszcze z ziemi nie wyszła, więc niemożliwe, żeby to była jedna i ta sama" - na co ja mówię, że CHYBA to raczej ja nie chcę wtopić dwustu tysięcy; 8. standard wykończenia vs. cena m kw i to, że nie trzeba wykupować garażu ptrzy mniejsych mieszkaniach - niby cool, ale w zestawieniu z resztą to jakies czary z mleka - dam sobie łape uciąć, że te "5 do maksymalnie 7% wzrostu ceny przy rozliczeniu" to też totalny kit... no chyba, że ktoś faktycznie dostałby akt notarialny przed takowym ;))) - tak, robię soie jaja; 9. Jeszcze jakieś detale typu zero elastyczności dotyczących np. harmonogramu spłat itp. Konkluzja - W NOGI!!! A szkoda. Mieszkanie, które tam znalazłem jest absolutnie najładniejsze i najbardziej odpowiadające moim potrzebom ze wszystkich oglądanych przez dobry miesiąc. Niestety, ja w to nie wchodzę. Za dużo tych ciekawostek, "chyba", sprzecznosci itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tkl Re: a może coś o SM Domino? IP: *.novartis.com 13.08.04, 16:23 PS. Przeczytałem OBA wątki o SM. Przykra sprawa. Nie mogę tego nie skomentować (wiem, nic mi do tego bo nie jestem członkiem, ale mało brakowało) - BARDZO nie lubię, jak ktoś robi ze mnie idiotę. BARDZO. Dlatego też nie będę silił się na wyszukany styl itp. Kampania reklamowa mająca na celu sprzedaż NIE WYJDZIE jeśli potencjalni nabywcy będą traktowani jak niedorozwinięte dzieci. A "bissnes", cytując Pana z władz spółki - oj... też nie wiem... Ja mam z tą spółdzielnią do czynienia od WTORKU (3 dni - i na tym koniec, seksu nie będzie) i już zdążyli mnie wnerwić traktowaniem mnie jak półgłówka lecącego na oczka wodne do tego stopnia, że marnuję swój cenny czas na te epistoły. Mimo to trzymam kciuki - ja mam szczęście i nie będę bohaterem progtramu p. Jaworowicz, ini go (tfu tfu tfu) nie mają. No i rzecz mała acz ważna - tak czy inaczej będziemy sąsiadami a rozgrzebana budowa nie jest sąsiedztwem marzeń. Z tego oraz bardziej "ludzkich" powodów - powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: a może coś o SM Domino? IP: *.chello.pl 20.08.04, 17:05 Chyba kudzielił ci sie piatek 13. Robotnicy weszli na budowe w poniedziałek- nie dziwie sie ze w piatek nikogo nie było. jesli chodzi o akt własnosci , notariusza to maja racje. W pazdzierniku 2002roku kupiłam mieszkanie w spoldzielni WYZYNY , klucze dostałam w lutym 2003r a akty notarialne były podpisywane dopiero od wrzesnia 2003r - nie widze wiec tutaj zadnego przekretu, nie dostaje sie aktu notarialnego przy odbiorze kluczy.Prosze sie dowiedziec w innnych społdzielniach. Tak samo jest w dom development - inwestycja obok. Rozliczenie inwestycji nastepuje rwoniez po jakims okresie - w spoldzielni WYZYNY inwestycja przy metrze natolin dostałam rozliczenie dopiero latem 2003r czyli pol roku po odddaniu mieszkania. Prosze najpierw zaznajomic sie z procedurami dopiero straszyc innych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tkl Re: a może coś o SM Domino? IP: *.novartis.com 28.09.04, 16:12 To najwyraźniej zeszli równie szybko jak weszli (lub złośliwie ukrywali się przede mną w podziemnych parkingach, lub było ich trzech i akurat sikali na stronie), bo byłem tam jeszcze parę razy na przestrzeni kilku tygodni (inwestycje PEKAO i Robyg) - zwłaszcza z tej drugiej jest blisko :) - i nie widziałem nawet pół robotnika. Poruszało się tylko jedno - te smętne strzepy folii na pożółkłej izolacji termicznej. Co do terminów rozliczeń - przeczytaj uważnie, potem coś łyknij (bilobil?), a za pióro łap na końcu. Rozliczenie PO sporządzeniu aktu notarialnego jest według ciebie normalne? Bo moim zdaniem czerwiec 2005 jest PO marcu 2005. To jaka wartość nieruchomości ma się w tym akcie znaleźć? "Do rozliczenia"? A może trafi tam zapis "przysięgamy, że wartość nieruchomości nie przekroczy kwoty ...... o więcej, niż 7%"? A może "cena umowna, opakowanie zastępcze"? Procedury znam dość dobrze, natomiast dostaję wysypki, jak ktoś usiłuje zrobić ze mnie balona, na dodatek dość nieudolnie, licząc na to, że mam IQ poniżej 40. To mnie właśnie rozsierdziło - bo tak poza tym - niech się wiedzie wszystkim zainteresowanym z władzami na czele, zdrowia i szczęścia! Cały mój koszt to dwie wizyty + kilka telefonów + kilka minut poświęconych na obserwowanie martwej ciszy przy okazji odwiedzin na sąsiedzkich budowach. PS. Co do wirtualnych robotników - ostatni raz byłem w tamtej okolicy na początku września. Nie wiem, co teraz tam się dzieje, może robotnicy w końcu przyszli i ruszyło. Mimo wszystko wszystkim "trafionym" życzę powodzenia i kluczy. Ale i tak coś czuję że to ja będę miał je wcześniej, przyznaję - do z całą pewnością brzydszego mieszkania. Za to stojącego. Nie powiem gdzie, za to powiem, że za rok. PS. Pytam tylko dla porządku - dlaczego wciąż odnoszę wrażenie, że mijasz sie z prawdą (z tym "robotniczym" poniedziałkiem), a przede wszystkim - że chyba nie jest to dzieło przypadku?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tkl Byłem dziś, robota wre. IP: *.acn.waw.pl 29.09.04, 01:12 Tak jest, gnany uczciwością po napisaniu dziś poprzedniego posta przejechałem sie tam, faktycznie ruszyło z kopyta. Może nie w ten "poniedziałek", o którym mowa wyżej, tylko później (tam na 100% przez jakiś czas nie było żywego ducha), ale w międzyczasie ruszyło i zmiany są duże. Nic już też nie powiewa :) Tyle na ten temat - moje pozostałe uwagi b/z. Jeszcze raz - powodzenia przyszłym lokatorom, niestety - nie sąsiadom - może tam jeszcze kiedyś z ciekawości zajrzę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena1 Re: Byłem dziś, robota wre. IP: 62.229.112.* 29.09.04, 08:23 Tki, dzieki za potwierdzenie dobrych informacji :) Życzę miłego dnia wszystkim Dominowcom. Irena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: a może coś o SM Domino? IP: *.chello.pl 20.08.04, 16:57 Nie ze w tym roku. Sprzedali mieszkania za 4,5mln zł -mwidziałąm faktury, podobno wykonawca wział wspolnika i ten wyłozył pieniadze Jak pojdziesz pokaza Ci f-ry i umowy na te mieszkania. Jest to wiarygodne. Mowili ze w tym roku oddadza, robotnicy sa juz na budowie i działaja Badzmy dobrej mysli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: a może coś o SM Domino? IP: *.eurx.dupont.com 07.09.04, 08:32 Czy ktos wie jak wyglada sytuacja obecnie? Nam rowniez mieszkanie w Domino podobalo sie najbardziej, ale wobec powyzszych informacji, jestesmy juz mniej zdecydowani na zakup... Odpowiedz Link Zgłoś
timex Re: a może coś o SM Domino? 07.09.04, 11:56 w ostatnim czasie interesowłam się m.in. tą inwestycją i będąc na budowie obiektywnie można stwierdzić, że jakieś prace tam są prowadzone...nie wiem, jak to będzie z terminem oddania, ale ostatnie prognozy to 12/2004. Musiałbyś bezpośrednio sprawdzić w biurze na budowie, czy domino dostała jakiś kredyt na ukończenie całej inwestycji, czy też jest to tzw. zryw przed zimą, a środki uzyskali od inwestora pod zastaw mieszkań i wystarczy ich np. na trzy tygodnie..a potem znowu kilkumiesięczny zastój...nie wygląda to najgorzej, ale mimo wszystko proponuję udać się tam bezpośrednio i popatrzeć w dokumenty...nie radzę dzwonić, Pani odbierająca telefony trochę ściemnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexxia Re: a może coś o SM Domino? IP: 212.69.68.* 09.09.04, 11:11 mam pytanko - czy ktoś jak kupował mieszkanie w SM Domino negocjował może warunki umowy! Szczególnie chodzi mi o punkt o wzroście cen! Bardzo prosze o komentarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: a może coś o SM Domino? IP: 217.97.238.* 13.09.04, 10:23 ja próbowałam negocjować i to nawet ostro niestety nić z tego. Prezes spółdzielni twierdzi że w spółdzielniach mieszkaniowych wszystkie umowy muszą być identyczne dlatego też posiadam wzmiankę na temat garażu mimo iż go nie zakupiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
pritt2 Re: a może coś o SM Domino? 13.09.04, 11:46 zgadzam się, ten zapis w umowie spółdzielczej jest niewynegocjowywalny (skąd inąd bardzo wygodny dla spółdzielni, a szczególnie takiej jak domino). Czy może wiadomo kiedy ukończą budowę, czy będzie to w tym roku, czy później?...na budowie trwają wprawdzie prace, ale czy wystarczy im czasu na ukończenie inwestycji jeszcze w tym roku?...z informacji którymi dysponuję wynika, że domino nie rozliczyła się jeszcze ze wszystkimi byłymi członkami spółdzielni (a być może również obecnymi), którzy wystąpili przeciwko niej na drogę sądową i którym, na mocy wyroku sądowego powinna zwrócić pieniądze...wiadomo czym to grozi, znowu komornik wejdzie na hipotekę domino i po raz enty zostanie wstrzymana budowa...a tego byśmy nie chcieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzzi Re: a może coś o SM Domino? IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 24.09.04, 11:36 Dobiega koniec września,myślicie, ze teraz uda im się wybudować do końca ?? Jest to dla mnie bardzo wazne,poniewaz zamierzam zakupic ta mmieszkanko i zastanawiam sie,czy ryzyko jest jeszcze duze... Odpowiedz Link Zgłoś
conraddd Re: a może coś o SM Domino? 24.09.04, 11:56 ja też mam taki zamiar, wiele złego napisano na formu o domino, na pewno zasługiwali na to, jednakże dla nas najważniejsze jest by oddali mieszkania w grudniu 2004 a nie np. w grudniu 2005...zobaczymy, prace trwają budowa jest zaawansowana, szkoda tylko, że marnują czas i pieniądze na budowę tzw. okrąglaka zamiast poświęcić sie wyłącznie ukończeniu stojących już budynków....mam nadzieję, że ne każą nam za niego zapłacić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzzi Re: a może coś o SM Domino? IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 24.09.04, 12:10 dokladnie, to ze niektorzy czekaja od 2 lat dla mnie jest nieistotne,wazne zebysmy teraz nie czekali za dlugo,trzeba sprawdzic,czy nie maja obciazonej hipoteki,cena 3500 po wyrownaniu ma byc 3850,a 3800 po wyrownaniu 4050,oby nie trzeba bylo doplacac 20%... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: a może coś o SM Domino? IP: 62.229.112.* 24.09.04, 12:12 wszyscy którzy kupiliśmy mieszkania jestesmy dobrej myśli i zmierzamy obchodzic sylwestra w swiezo odebranych mieszkaniach :) Odpowiedz Link Zgłoś
conraddd Re: a może coś o SM Domino? 24.09.04, 12:26 zapomniałaś dodać, że sylwestra 2004....mam tylko nadzieję, że prezes czytając nasze wypowiedzi formum nie śmieje się z nas "naiwnych", bo np. wie lepiej kiedy i za ile wybudują nasze mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzzi Re: a może coś o SM Domino? IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 24.09.04, 12:30 grudzien 2004 są to plany oddania pierwszych mieszkań, więc patrząc realnie sylwester we wlasnym m odpada, ale moze kolo marca bedziemy sobie pomagac wnosic meble ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: a może coś o SM Domino? IP: 62.229.112.* 24.09.04, 12:31 Badzmy optymistami: juz blizej niz dalej :) zostaly roboty wykonczeniowe, tynki, malowanie, klatki schowdowe. Te roboty nie beda sie ciagnely w nieskonczonosc :) do konca roku jest jeszcze troche czasu - 3 miesiace powinny wystarczyc na zakonczenie inwestycji. no i wtedy Sylwester 2004 rzecz jasna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: a może coś o SM Domino? IP: *.emmerson.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 12:33 Myślę, że każą i to sporo. Tak jest zresztą w umowie, na którą się nie zgodziłem. Mają dobre rozkłady, nie trzeba inwestować w garaż, ale koszty ich budowy ktoś i tak musi pokryć. Jak myślicie kto? Wydaje mi się, że cena samego mieszkania może przekroczyć cenę u konkurencji mieszkania z garażem. Będzie wybór, albo dopłacamy, albo zakończą budowę w grudniu roku nieznanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzzi Re: a może coś o SM Domino? IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 24.09.04, 12:38 Jak zdecydujesz się na zakup,to nie bedziesz mial wyboru.Bedzie trzeba doplacic tyle, ile sobie zycza w przeciagu 30dni. Mam nadzieje,ze nie przekroczy to 10% wartosci mieszkania... Niektore spoldzielnie gwarantuja w umowie,ze doplata nie przekroczy np. 5%, ale tutaj watpie zeby cos takiego bylo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: a może coś o SM Domino? IP: 62.229.112.* 24.09.04, 12:43 Podpisujac umowe, decydujac sie na Spoldzielnie Mieszkaniowa, a nie na developera każdy z nas liczyl sie z możliwoscia doplaty. Tak czy inaczej mysle ze lepiej jest troche doplacic, przeprowadzic sie do wlasnego m, niz czekac i placic slono za wynajmowane mieszkanie. mysle ze doplaty nie beda wysokie, bo czesciow budzet ustalany byl w dolarach, po kursie ponad 4 zlote, a jak wiemy kurs juz spadl :) wiecej optymizmu!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luzzi Re: a może coś o SM Domino? IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 24.09.04, 13:04 no to brzmi optymistycznie,moze nie bedzie duzej doplaty, a orientujesz sie jaki bedzie czynsz za m2 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: a może coś o SM Domino? IP: 62.229.112.* 24.09.04, 13:13 o czynszu nie mam zadnych konkretnych i aktualnych informacji ale nie sadze zeby sie roznil od tych na rynku, czyli w granicach 6-7 zlotych za metr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawelgladecki Re: a może coś o SM Domino? IP: *.cplus.com.pl 24.09.04, 14:05 Nie chciałbym Państwu psuć chumoru, ale obawiam się, że w niedługim czasie, tzn. w okresie 2-3 tygodni, może dojść do obciążenia hipoteki sm domino, ponieważ skierowaliśmy przeciwko niej pozew do sądu. Sprawa dotyczy nadpłconego wkładu budowlanego (w sumie niewielka kwota, mniej więcej 10% wartości mieszkania w tej spółdzielni o metrażu 57m2), którego władze sm domino - pomimo kilku pisemnych zapewnień nie chcą nam zwrócić od miesiąca maja 2004. Sprawa jest bardzo prosta i orzeczenie sądu będzie jedynie formalnością. Przepraszam wszystkich mieszkańców domino, ale nie mieliśmy innego wyjścia, a próby polubownego zakończenia sprawy z władzami domino nie przyniosły skutku. Jedno jest pewne, mając pieniądze, władze domino świadomie dopuszczają do powstania takich sytuacji jak ta, o której piszę, mając gdzieś Państwa dobro i to, że wszyscy chcą odebrać jak najszybciej mieszkania. Paweł Gładecki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawelgladecki Re: a może coś o SM Domino? IP: *.cplus.com.pl 24.09.04, 14:07 przepraszam za błąd ortograficzny, powinno być "humoru", a nie jak napisałem "chumoru" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: a może coś o SM Domino? IP: 62.229.112.* 24.09.04, 14:37 Panie Pawle, trzeba bylo nie nadplacac ;) Nie byloby problemu, Pan mialby kase na niezle wakacje i nie musialby Pan wlóczyć sie po sądach :) Albo może spoldzielnia zatrzymala te pieniadze na poczet wzrostu cen mieszkania :) Jeszcze Pan na tym niezle wyjdzie, już zadna niespodzianka ( dodatkowa kasa ) Pana nie czeka!!! Troche sobie żartuje, mam nadzieje że nie ma Pan mi tego za złe. Bo jest piatek i NIC nie jest w stanie zepsuć mojego świetnego humoru :) Pozdrawiam wszystkich DOMINOWCOW :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawelgladecki Re: a może coś o SM Domino? IP: *.cplus.com.pl 24.09.04, 14:51 nie będę się rozwodził nad tym w jaki sposób powstała nadpłata i z jakiego tytułu były to pieniądze (pisałem o tym kiedyś na tym forum) ważne jest to, że obowiązkiem domino było je zwrócić właścicielowi,...nie mniej, życzę Pani wszystkiego dobrego i zazdroszczę dobrego nastroju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr Re: a może coś o SM Domino? IP: *.chello.pl 24.09.04, 16:38 A wiecie moze,jakie sa kruczki w ich umowie i na co trzeba zwracac uwage przy podpisywaniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: a może coś o SM Domino? IP: 195.116.118.* 29.09.04, 09:58 Z tego co wiem od moich znajomych to oni tez zalozyli sprawe w sadzie przeciwko domino,adwokat mowi ze maja wygrana bo domino stosuje zakazane chwyty - brak rownouprawnienia w umowie itp.pozdrawiam i odradzam wam tego developera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: a może coś o SM Domino? IP: 62.229.112.* 29.09.04, 10:28 a moj znajomy ma znajomego, ktorego znajomy tez kupil w mieszkanie w Domino i jest bardzo bardzo zadowolony :) Poczytajcie forum, nie tylko o DOMINO. Czy jest jakis Developer/Spoldzielnia, ktore nie sa nazwane oszustami? w każdej umowie są jakies kruczki :( Niestety często jest tak, że kupuje się dziure w ziemi. i myślę, że wszyscy którzy kupują mieszkania na rynku pierwotnym liczą się z przejściowymi kłopotami, lekkim obsuwem i innymi niespodziankami, które mogą wyniknąć w trakcie budowy z różnych przyczyn. Przyznaję, że termin odbioru mieszkań przesunął się już prawie rok :( Spółdzielnia miała kłopoty, ale wygada na to, że zmobilizowała siły i ukończy inwestycję jeszcze w tym roku. Irena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hela Re: a może coś o SM Domino? IP: *.acn.waw.pl 29.09.04, 21:06 Jest ROBYG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: a może coś o SM Domino? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 12:50 i na zdrowie ROBYGOWIE !! Odpowiedz Link Zgłoś
randalll Re: a może coś o SM Domino? 01.10.04, 09:38 Niestety, przykra wiadomość dla członków spółdzielni domino, szczególnie dla tych, którzy naiwnie myśleli, że zamieszkają tam jeszcze w tym roku. Przytaczam fragment pisma od panów prezesów: "...przewidujemy, że zakończenie budynku nastąpi w I połowie 2005r a podpisanie aktu notarialnego dotyczącego ustanowienia aktu własności lokalu 3 miesiące po oddaniu inwestycji do użytkowania, które nastąpi w II półroczu 2005". Tak więc, nawet świąt wielkanocnych nie dane nam będzie spędzić w swoich nowych mieszkaniach. Oznacza to, iż spółdzielnia znowu kłamie udzielając informacji, że ukończą budowę jeszcze w tym roku. Współczuję nam wszyskim, że wdepnęliśmy w takie g- wno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena Re: a może coś o SM Domino? IP: 62.229.112.* 01.10.04, 09:52 ja mam pismo od prezesow, sprzed dwoch tygodni w ktorym pisza, ze oddanie budynku nastapi w drugiej polowie 2004 roku, a podpisanie aktow 3 miesiace po przekazaniu kluczy. no zmyslaja prezesi, bo nie wierze zeby w ciagu dwoch tygodni sytuacja sie tak zmienila ze nastapilo przesuniecie terminu o pol roku. Szkoda slow :(((((( i cierpliowosci nam wszystkim zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SM DOMINO Re: a może coś o SM Domino? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 13:00 Witam wszystkich. Nie wiem dlaczego i komu zależy na zepsuciu rzeczywistego obrazu inwestycji SM DOMINO u zbiegu ulic Pileckiego/Gandhi. Zarząd SM DOMINO nie pisał przytaczanego pisma więc posługiwanie się nieprawdą jest uprawiane na tym forum notorycznie i przez osoby które z sobie tylko znanych powodów nie pomagają w szybkim zakończeniu budowy. Pismo ,które mówiło o terminie zakończenia "I połowa 2005" wystawione zostało trzem osobom w konkretnym celu i na ich prośbę (żeby nie musieli opłacać zmian w umowie kredytowej). Nie zamierzamy komentować nieprawdy !!! Jeśli tyczy się samej sytuacji w SM DOMINO – nadal wielu członków zalega z płatnościami na kwotę około 2.500.000 zł i mimo ponagleń , rozmów i pism Zarządu członkowie nadal zwlekają z płatnościami. O prowadzonych pracach niech świadczą zdjęcia ,które pojawiają się regularnie na stronie ( www.smdomino.pl ) a jeśli ktoś jest niedowiarkiem to zapraszamy na budowę ( w każdą sobotę od 10.00 - 14.00) Nie ma co drążyć tematu bo nie warto. Członkowie zainteresowani odwiedzają budowę regularnie i widzą postępy prac na budowie a pierwsze klucze do mieszkań chcemy przekazywać lokatorom na koniec tego roku. Chcemy tego terminu dotrzymać i prosimy nam w tym nie przeszkadzać. Zainteresowanym odpowiemy na pytania 648-54-66 lub poczta@smdomino.pl ale obawiam się że niewiele osób zadzwoni lub napisze bo zawsze łatwiej „obsmarować” SM na forum. Pozdrawiam wszystkich Paweł Gancarz Odpowiedz Link Zgłoś
arturtch Re: a może coś o SM Domino? 01.10.04, 15:39 Jestem członkiem spółdzielni SM DOMINO. Mam prośbę o pisanie na naszej liście e- mail członków SM DOMINO (rejestracja u mnie – arturtch@gazeta.pl) tak by nie wprowadzać dodatkowego zamieszania. Proszę nie piszcie niekonkretnych informacji bez uprzedniego sprawdzenia na forum, bo wprowadzacie ludzi w błąd. Zanim to zrobicie może wszyscy razem skonsultujmy się i spróbujmy wyjaśnić problem. Inwestycja postępuje, przyznaję może nie tak szybko jak każdy by tego sobie życzył, ale przyczyny są oczywiste – spółdzielnia buduje mieszkania za pieniądze członków i musi zachować płynność finansową. Wiem jak ciężko jest osobom, które od tak dawna czekają na odbiór mieszkań zachować jeszcze odrobinę cierpliwości, ale proszę jeździcie i patrzcie na postępy. Ja jeżdżę przynajmniej raz na tydzień i widzę jak kolejne etapy prac są wykonywane. Proszę jeszcze raz o to byśmy trzymali się razem i nie działali wbrew sobie. Pozdrawiam Artur Odpowiedz Link Zgłoś
isza Re: a może coś o SM Domino? 11.10.04, 15:35 Byłam zainteresowana zakupem mieszkania w tej spółdzielni. Niestety mimo trzyktotnie ponawianej prośby nie przesłano mi na adres mailowy wzoru umowy przedwstępnej. Poza tym czytając to forum mocno się zniechęciłam...Sama nie wiem co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
conraddd Re: a może coś o SM Domino? 11.10.04, 15:56 umowa przedwstępna spółdzielni domino zapewne niewiele różni się od wzorów umów jakimi dysponują inne spółdzielnie. Chodzi zapewne o sam fakt, że nikt Ci go nie przesłał pomimo kilkukrotnych próśb o to. Wydawało mi się, że domino zależy na pozyskaniu mowych członków, dlatego nie rozumiem braku odzewu z ich strony. Zmieniając temat, odbyłem wczoraj mały rekonesans w okolice budowy sp. domino, jak również robyg i dom dev. Moje spostrzeżenia są bardzo pozytywne. Domino i Dom Dev. idą łeb w łeb i kończą malować elewację budynków, wygląda to całkiem nieźle i pozwala przychylnie patrzeć w przyszłość, a grudniowy, bądź styczniowy termin oddania inwestycji wydaje się bardzo realny. Co do robyg, oni mają tylko 46 mieszkań do wybudowania, jednakże budynek ledwo stoi w stanie surowym, tak więc chyba nie zdążą oddać go jeszcze w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: a może coś o SM Domino? IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 11.10.04, 18:44 robyg ma tylko 2 tyg opoznienia wiec bez przesady - zdazyc moga ale co z tego - nie ma kanalizacji jeszcze i gmina sie opoznia, dla zainteresowanych moge przeslac wzor umowy - korzystny dla nas - kupujacych - a nie tylko dla developera, jest to wzor umowy wlasnie z firma robyg - maja jeszcze do sprzedania 7 mieszkan, wiec ich polecam - bo sama tam kupilam:-)pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byk Re: a może coś o SM Domino? IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 12.10.04, 08:44 Witam, czy ktos z Was mial problemy z udzieleniem kredytu na mieszkanie w sm domino ? Ja chcialem tam kupic wlasne m,ale ich kilku milionowe obciazenie hipoteki uniemozliwilo zrealizowanie tej decyzji. Moze i dobrze,bo jesli oglosza upadlosc to dluugo bedzie trzeba jeszcze poczekac na te mieszkania - syndyk itd... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadio Re: a może coś o SM Domino? IP: *.parp.gov.pl / *.crowley.pl 12.10.04, 10:36 Witam, Ja tez mialem z tym problem. Napisz jaki bank odmowil udzielenia kredytu wlasnie z tego powodu. Slyszalem,ze nie wszystkie banki robia z tego problem, ale MBank i Multibamk oraz PKO BP na pewno tak. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: a może coś o SM Domino? IP: *.eurx.dupont.com 05.10.04, 10:17 a moze moglbys przeslac faksem to pismo?? albo mailem? manfred79@tlen.pl dzieki, pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byk Re: a może coś o SM Domino? IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 12.10.04, 09:18 Witam, czy ktos z Was mial problemy z udzieleniem kredytu na mieszkanie w sm domino ? Ja chcialem tam kupic wlasne m,ale ich kilku milionowe obciazenie hipoteki uniemozliwilo zrealizowanie tej decyzji. Moze i dobrze,bo jesli oglosza upadlosc to dluugo bedzie trzeba jeszcze poczekac na te mieszkania - syndyk itd... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liliii Re: a może coś o SM Domino? IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 12.10.04, 11:58 nie staszcie mnie-az tak zle z ta firma? jak bedzie upadlosc to w pierwszej kolejnosci zaspokoi sie urzad skarbowy, syndyk a na koncu my ktorzy wplacilismy pieniadze -jesli cos zostanie jeszcze :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byk Re: a może coś o SM Domino? IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 12.10.04, 12:53 odpis z księgi wieczystej możesz sobie wziac z sądu,i sprawdzic dokladnie,jesli kupujesz tam mieszkanie to nawet wypadaloby to zrobic, chyba ze jest to jedna z wielu Twoich inwestycji... a co do odmowy,to slyszalem,ze w BPH rowniez nie kredytuja tak niepewnej inwestycji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAROL G. Re: a może coś o SM Domino? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.10.04, 20:44 Witam, dziś byłem na budowie i w biurze. Elewacje wyglądają na skończone... w środku jakoś jeszcz tynku nie widać... może nie byłem w tej części gdzie praca wre.... oczka wodnego tez jakoś nie widać.... ale właśnie mam ból głowy, bo te wszystkie informacje zbiły mnie z tropu. Nie wiem czy mam inwestować w to mieszkanie na ursynowie czy dać sobie raczej spokój. Dziś dowiedziałem się że pierwsza część mieszkań ma zostać oddana do końca tego roku a reszta zaraz po nowym roku - styczeń, luty - jak powiedzieli terminy zależą od tego kiedy zima nastanie. Co do czynszu to ma kosztować około 3zł/m2 + liczniki. Trochę mnie zmartwiło to, że mają spóźnienie prawie rok i jeszcze na dodatek długi i procesy w sądzie. Chyba trzeba wziąć sprawy we własne ręce i wybudować sobie mały biały domek..... co radzicie... a może macie jakieś info o fajnych i nie drogich inwestycjach na ursynowie, gdzie można w ciągu 3 do 5 miesięcy zamieszkać w dwóch pokojach??? z dominowym pozdrowieniem KAROL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyszly lokator Re: a może coś o SM Domino? IP: *.aster.pl 12.10.04, 21:05 Oczko wodne teraz (zima? ten etap prac?:) Litosci :))) Nie powodow do wybuchow entuzjazmu, ale prace ida w dobrym kierunku a na tym forum czesc osob ma tendencje do opierania sie na niesprawdzonych informacjach oraz do dramatyzowania. Przejedz sie na budowe za np. tydzien i sprawdz postepy. Lokator PS. Multibank w ostatnim czasie uruchomil kredyt na zakup mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bababach Re: a może coś o SM Domino? IP: *.ichip.pw.edu.pl 13.10.04, 08:28 Przyjzyj sie osiedlu 'Jarzebiny' budowanym niedaleko Robygu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: a może coś o SM Domino? IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 13.10.04, 08:58 a co ma do tego osiedle jarzebiny ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do KAROLA G Re: a może coś o SM Domino? IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 13.10.04, 09:12 W ciagu max 5 miesiecy (maja byc w grudniu ale chyba nie da rady) mozesz jeszcze dostac mieszkanie 2 pok. w ROBYG-u, kolo Domina. Cena jest w dolarach a dolar teraz nisko stoi. Wejdz na strone: www.robyg.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
arturtch Re: a może coś o SM Domino? 13.10.04, 11:31 Witam, Zastanawiam się, jaki macie Państwo cel by takie niesprawdzone informacje pisać na tym forum? Ile razy i jak często jesteście na budowie SM DOMIONO, że Waszym zdaniem dysponujecie pełnymi, sprawdzonymi i wiarygodnymi informacjami? OBAWIAM się, że opieracie się na bardzo przypadkowo zasłyszanych informacjach, których nie skonfrontowaliście z aktualna sytuacją w SM DOMINO! PODEJRZEWAM, że starając się oczernić SM DOMIONO próbujecie zwrócić uwagę potencjalnych klientów w kierunku dopiero rozpoczętej budowy ROBYG (koszt metra 4250 PLN przeliczane po kursie USD 3,55). Wasze intencje są oczywiste, ale po co robić festyn skoro i tak potencjalny klient stojąc przed koniecznością dokonania wyboru która inwestycja? ROBYG (10% zaawansowania inwestycji, wyższa cena 4250 PLN i duża niepewność, co do czasu zakończenia inwestycji o ile w ogóle się zakończy pomyślnie), a SM DOMIONO (cena 3800 PLN, 85% ukończenie inwestycji, coraz mniej mieszkań wolnych do zakupu oraz realne terminy oddania mieszkań) wybierze prawdopodobnie tą drugą. NIKOMU nie zamierzam narzucać, jaki wybór jest dla Niego najlepszy, ale proszę samemu przekonać się, kto pisze prawdę i jakie ryzyko wiąże się z zakupem mieszkania. Natomiast nie mogę pozostać obojętny jak czytam stek kłamstw i bezpodstawnych oszczerstw! Na tym kończę i życzę wszystkich udanych decyzji. Pozdrawiam Artur PS. Panowie adwersarze, nie zamierzam z Panami dalej polemizować, dla mnie temat jest zakończony! PROSZĘ ZASTANOWIĆ SIĘ NA DRUGI RAZ NAD TYM, CO PISZECIE PAŃSTWO!!! (Mimo że na forum można pisać wszystko wypada jednak zachować minimum wiarygodności i pisać prawdę) - [Karola: „. Cena jest w dolarach a dolar teraz nisko stoi.”] - CAŁE SZCZEŚCIE że dolar jest tanie bo aktualnie koszt j1 m kw. To 4250 PLN – faktycznie tanio w porównaniu do SM DOMINO 3800 PLN (nawet jeśli wyrównanie będzie do 3900 PLN) nie wspomnę już co będzie jak dolar podrożeje np. do 3,9 PLN to wyjdzie 4669 PLN super ;) - GRATULUJĘ Pani że jest Pani tak bogatym człowiekiem że stać Panią na tak drogie mieszkanie! - Chyba troszkę zazdroszczę ;) Przy okazji niech Pani uwzględni poziom zaawansowanie prac: ROBYG – dopiero powstał szkielet (10% kosztów) a SM DOMINO – gotowy budynek, w którym kończy się szlichty i trwają prace dotyczące tynków wewnętrznych (85% kosztów już pokryte). Zastanawiam się czy jest sens dalej porównywać te dwie inwestycje, bo chyba nie trzeba dodawać nic więcej! Na koniec tak jak Pani napisała ROBYG: „mają być w grudniu, ale chyba nie da rady” – jasne, że nie a co Pani powiedzieli, że będą? To skłamali, bo nie znam budowy, która bez zadaszenia i ścian w zimie kończyłaby budowę(chyba, że na wygrzanie budynku poniesie wysokie koszty!!!). Budynek trzeba by było w zimie wygrzać, aby nie było wilgoci ect. lub poczekać do wiosny by były optymalne warunki tzn. dużo powyżej 0 stopnie na termometrze. Życzę powodzenia. - [Karol: „pierwsza część mieszkań ma zostać oddana do końca tego roku „] - PANIE Karolu, tak szanse na oddanie klatek A, B, C do końca roku są realne, ale nikt nie jest w stanie zagwarantować tego w 100% Jak się Pan doskonale domyśla inwestycje kredytują członkowie. Przy okazji A, B, C to główna część inwestycji dla zainteresowanych polecam poznać szczegóły w SM DOMIONO. - [Karol:” długi i procesy w sądzie”] - Procesy w sądzie są zakończone i tu należy uściślić dotyczyły one wystąpienia 2 byłych członków. Zwrócę także uwagę na to, że ich roszczenia zostały w pełni zaspokojone. Co do długów to proszę minie uświadomić, o jakie chodzi, bo rozumiem, że zapoznał się Pan z planem płatności za poszczególne prace oraz z planem spłacania gruntów – jest to jawne i uzgodnione z właścicielami gruntów? - [Karol: „fajnych i nie drogich inwestycjach „] - Aha niech Pan nie łudzi się „fajnymi i nie drogimi inwestycjami” – teraz średnia cena w Warszawie to 4 tys. a przewidywania są, że w niedługim okresie wzrośnie do 5 tys. i więcej… Przy okazji, jeśli Pan jeszcze myśli o zakupie mieszkania w SM DOMINO (nie wiem jak dużego) to radzę się pośpieszyć. Po dokonaniu tak dużych postępów w budowie: 85% elewacji zewnętrznych, 60% szlich (wylewki pod podłogi), 100% instalacji elektrycznych i kanalizacyjnych oraz wewnętrzne tyki aktualnie w klatce A, w najbliższej przyszłości kotłownie i biały montaż by móc prowadzić prace w zimie (a więc zachowana ciągłość prac) – to wszystko powoduje, że tempo sprzedaży mieszkań wzrasta i z każdym tygodniem jest mniej ofert. Ludzie oglądają budowy obok i wybierają SM DOMINO, nawet reklama na szeroką skalę nie jest potrzebna, aha dodatkowym czynnikiem jest znacznie niższa cena niż w PKO DEVEOPMENT. Decyzje pozostawiam Panu oraz innym. - [Byk: „slyszalem,ze w BPH rowniez nie kredytuja „] - SŁYSZALEM hahaha dużo Pan jakoś słyszał przydałyby się jakieś aktualne i potwierdzone informacje… Na forum można pisać, co się tylko podoba - szkoda tego dalej komentować! – [lilii: ” nie staszcie mnie-az tak zle z ta firma? ] - ZAMIAST słuchać anonimowych wypowiedzi może mających na celu wywołanie paniki (a może Panu :Bykowi” zależy na oczernieniu SM DOMIONO, może ma w tym ukryty interes?), radzę Pani po prostu pojechać na budowę, ocenić stopień zakończenia inwestycji, oszacować możliwość zmiany ceny mieszkania – porównać ją z ceną PKO DEVELOPMENT i samemu podjąć decyzję. Niech nie marnuje Pani czasu i oszczędzi sobie nerwów związanych z czytaniem wyssanych z paca oszczerstw. Przy okazji na gazecie znajdzie Pani w większości same negatywne wypowiedzi o większości budów: PKO DEVELOPMENT, JW. CONSTRUCTION, ERA DEVELPMNENT ect. (Cytować można bez końca…). – [Byk: „chcialem tam kupic wlasne m” i „Moze i dobrze,bo jesli oglosza upadłość”] – NIECH SIĘ PAN ZASTANOWI, CO PISZE! Nie znam, drugiej takiej osoby, co chciałaby kupić mieszkanie w firmie, którą z góry podejrzewa o upadłość (litości, bo ręce opadają od pisania komentarza do takiej wypowiedzi) - [Byk: „problemy z udzieleniem kredytu na mieszkanie w sm domino”] - PKO S.A., bank który podchodzi restyrkcyjnie do udzielania kredytów bez poblemu udziela je pod inwestycję SM DOMINO. Przy okazji BPH od dawna udziela kredyty związanie z budową SM DOMINO. Jeszcze jedno, każda inteligentna osoba jeśli ma problemy z kredytem zwraca się z prośbą do pracowników SM DOMIONO w sprawie pomocy. Gdybyś to Pan zrobił to dowiedziałby się w jakich bankach dostaje się szybko i bezproblemowo kredyt lub skorzystałby Pan z doradcy kredytowego i załatwił kredt bez problemu. Szkoda, że tego typu problem przerósł Pana, ale może na drugi raz moja podpowiedź przyda się Panu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszla klientka Re: a może coś o SM Domino? IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 13.10.04, 11:56 Ciekawa wypowiedz Pania Arturze, ale nie zauwazylam wyjasnien ani sposobu rozwiazania problemu obciazenia Panstwa hipoteki. Wydaje mi sie,ze to jest najwazniejsze dla wszystkich przyszlych i obecnych klientow oraz wlascicieli mieszkan.... Pozdrawiam i z niecierpliwoscia czekam na odpowiedz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol G. Re: a może coś o SM Domino? IP: *.pkobp.pl 13.10.04, 12:28 Witam.... chciałem dodać do poprzedniej wypowiedzi, która już została skomentowana.... i jeszcze dodać coś od siebie. W dniu 12.10.2004 roku byłem na budowie. Chcę/chciałem w SM DOMINO kupić mieszkanie i to nawet bardzo..... super miejsce, super cena, super budynek. Wszystko jest ok! - ale jedno mnie martwi... to, że już prawie rok spóźnia się spółdzielnia z oddaniem inwestycji. Poza tym - w części budowy, w której byłem zobaczyłem całkowicie surowy stan obiektu. Ścianki działowe były,okna były, ale kable wisiały, brak drzwi wejściowych, brak tynków, brak wind, brak jakiegokolwiek wykończenia. Od paru dni interesuję się spółdzielnią i nie jestem w stanie w tak krótkim czasie sprawdzić hipoteki, procesów, długów - co jest prawdą, a co nie! Wielu spraw i tak się nie dowiem, bo nie dostanę wglądu we wszystkie faktury, umowy itd. Ale jeżeli słuchy chodzą, że spółdzielnia nie jest w 100% sprawna... to zaczynam się zastanawiać. Obecnie wynajmuję mieszkanie w Warszawie - z opłatami wychodzi mnie jakieś 1400zł/m. Nie jestem w stanie wziąć kredytu, spłacać go po 1500zł/m. i czekać np. jescze rok na oddanie inwestycji i możliwość zamieszkania... wszytskie oszczędnosci i bierzące pieniądze będę musiał wydawać na opłaty - a na to mnie nie stać. Poprostu nie stać mnie na tak duże ryzyko! Może spółdzielnia jest wiarygodna i skończy inwestycję do końca roku jak obiecuje... tego życzę. Ale boję się, że popłynę finansowo.... z dominowym pozdrowieniem KAROL G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: a może coś o SM Domino? IP: 217.153.113.* 13.10.04, 12:36 Witam, a ja mam pytanie, czy Państwo macie informacje na temat wpływu autostrady na komfort mieszkania w tych nowo tworzonych inwestycjach przy Pileckiego (zastanawiam się nad Robygiem i SM Domino), chociaż powyższa korespondencja wprowadziła trochę zamieszania w proces decyzyjny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do artura ch Re: a może coś o SM Domino? IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 13.10.04, 12:58 Niewiem kim Pam jest ale po przeczytaniu pana wypowiedzi pomyslalam odrazu ze reprezentuje Pan Domino - wytpowiedz byla nieprawdziwa,napisal Pan wiele klamstw. Jesli Pan jest ze spoldzielni Domino i w tej spoldzielni rowniez opiera sie na klamstwie to wspolczuje. A teraz aby niebyc goloslowna. Otoz interesowalam sie ta spoldzielnia, nie chca mi dac kredytu nawt na ta inwestycje, po 2) nie jakis znajomy znajomego ale moj przyjaciel procesuje sie z Dominem bo go oszukali, w sadzie jest kilka pozwow przeciwko tej spoldzielni 3) nie reprezentuje firmy Robyg ale wiem hjakie maja ceny i KLAMIE PAN PANIE ARTURZE piszac o cenie m2 mieszkania,klamie Pan piszac ze budowa jest rozpoczeta dopiero, kla mkie Pan piszac ze niewiele osob kupilo tam mieszkania. Otoz - na 46 mieszkan sprzedano 40 czyli prawie 90 %, cena dolara dzisiejsza jest 3,49 a nie 3,55 (cena liczona jest w dolarach wg ceny dolara w NBP w dniu porzedzajacym platnosc) cena za m2 mieszkania z garazem wychodzi srednio okolo 4 tys zl. z garazu mozna zrezygnowac (nie ma przymusu) wowczas oddaja 4500 dolarow. Bez garazu wiec cena spada i to znacznie.Dosc juz klamstw Panie Arturze Ch !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: a może coś o SM Domino? IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 14.10.04, 09:25 xx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdezorientowany Re: a może coś o SM Domino? IP: *.crowley.pl 14.10.04, 10:16 Witam, Czytam te Wasze wypowiedzi i im wiecej czytam tym bardziej zaczynam watpic czy sa to wypowiedzi normalnych klientow czy przedstawicieli developerow tudziez spoldzielni... Chyba lepiej samemu sprawdzic wszystko krok po kroku. Pozdrawiam zdezorientowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vosh Re: a może coś o SM Domino? IP: *.acn.waw.pl 16.10.04, 20:07 witam wszystkich. no i ja mam poważny dylemat. kupić tu mieszkanie czy nie? po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi boję się dwóch rzeczy: 1. że termin oddania mieszkań będzie coraz bardziej się oddalał i tak naprawdę to nikt nie wie, kiedy będzie można tam zamieszkać; 2. że "coś pójdzie nie tak" i zostanę oszukany i będę musiał się "bujać" ze spółdzielnią, lub że współpraca nie będzie się dobrze układała. proszę osoby, które już kupiły i wiedzą więcej od środka, o 'dodanie otuchy' i zachętę lub wręcz przeciwnie - zimny kubeł wody na głowę ;) wiem, że budenek będzie stał, ludzie będą mieszkali itp itd, ale kiedy i w jakiej atmosferze? na tych dwóch rzeczach mi zależy i proszę forumowiczów o pomoc i krótką wypowiedź. wielkie dzięki z góry!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: a może coś o SM Domino? IP: 194.213.48.* 17.10.04, 16:22 Witaj, Odpowiedz na Twoje pytanie na lamach forum nie ma sensu. Jakakolwiek w miare pozytywna opinia zostanie momentalnie skrytykowana na zasadzie, ze szwagra brata kumpla siosty ciotecznej chlop sie procesowal z jakas spoldzielnia i to na pewno byla ta. Argumenty wysuwane tutaj sa czasami tak niedorzeczne jak to ze Pan Artur jest pracownikiem SM. Na tej zasadzie to i stokilkadziesiat osob, ktore kupily mieszkania sa pracownikami tej spoldzielni. Prawda jest taka, ze czesc oczekujacych po prostu brzydzi sie tu wypowiadac, by nie zostac zaszufladkowanym do pracownikow SM lub/i tlumaczyc ze nie jest wielbladem. Moje zdanie na ten temat jest takie (a czekam na mieszkanie juz sporo): lokalizacja dobra, ladne rozklady, widac wyrazne postepy prac i koniec budowy za pasem. IMHO prawdopodobienstwo bankructwa SM jest niewielkie, wrecz pomijalne. Natomiast prawdopodobienstwo przesuniecia terminu oddania - jak to pozal sie Boze w polskiej budowlance. Nie umiem Ci odpowiedziec jedynie w jakiej atmosferze bedziesz mieszkac. Bo to juz nie sprawa SM tylko innych - za przeproszeniem - czlonkow. Oczekujacy na mieszkanie, bynajmniej nie pracownik SM, Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexxia Re: a może coś o SM Domino? IP: 212.69.68.* 02.11.04, 11:55 Tyle niejasności... Prawda jest taka, że nie możemy dostac nigdzie kredytu. Ciągle czepiają się tych niespłaconych hipotek. Moze wiecie który bank teraz daje kredyt na inwestycję Domino? Prosze o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: a może coś o SM Domino? IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 03.11.04, 09:01 Obecnie to chyba nigdzie nie mozna dostac,ale podobno w tym tygodniu najwieksze obciazenia maja zostac wykreslone z hipoteki i wtedy nie powinno byc problemu,ale jak bedzie na prawde to sie okaze... Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyczka Re: a może coś o SM Domino? 03.11.04, 11:58 mamy już listopad, zostały niespełna dwa miesiące do rzekomego oddania budynku mieszkalnego przez domino...ciekawe czy, a jeżeli tak to na kiedy wyznaczą następny termin odbioru mieszkań i ciekawi mnie również czy zgodnie z obietnicą pana Gancarza, pierwsze osoby odbiorą klucze już w grudniu 2004?...byłam niedawno w okolicach budowy i porównywałam postępy pracy domino i dom. dev....można powiedzieć, że zaawansowanie budowy jest na podobnym etapie, jednakże diabeł tkwi w szczegółach i tu może być pies pogrzebany, bowiem elewacja elewacją, natomiast wątpliwości może budzić wykończenie mieszkań w środku...tu dom. dev. bez wątpienia przewodzi.. (potwierdzają to zdjęcia na ich stronie). reasumując obstawiam, że jak dobrze pójdzie domino odda tę częśc inwestycji w pierwszej połowie 2005. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojciu Re: a może coś o SM Domino? IP: *.chello.pl 05.11.04, 23:42 Witam Nie wiem czy wiecie? ale główny wykonawca sprzedaje mieszkania po 3400 za m. na terenie budowy,SM,Domino rozlicza się z nimi w ten sposób,za wykonane prace,(nie zapłacone)uzyskałem informacji własnie od głównego wykonawcy,że mieszkania realnie będą oddane w połowie 2005... z podrowieniami Gość budowy Wojciu Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyczka Re: a może coś o SM Domino? 08.11.04, 09:23 aż strach pomyśleć jakie dopłaty czekają spółdzielców domino w przyszłości, myślę, że mogą być to kwoty dochodzące nawet do 40-50 tys. zł dodatkowo za każde mieszkanie..władze domino to kłamliwe kreatury, które wszystko zrobią by wcisnąć ciemnotę potencjalnym klientom, bazując na ich zaufaniu i entuzjazmie wynikającym z zakupu nowego mieszkania...chyba czas zwołać nadzwyczajne zebranie spółdzielców i odwołać tych opryszków prezesów (wraz z towarzyszącą im świtą)...poza tym, czas chyba uaktualnić stronę www wyznaczając nowy termin oddania inwestycji, na połowę 2005 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanda Re: a może coś o SM Domino? IP: *.crowley.pl 09.11.04, 10:53 A na jakiej podstawie pisze Pani takie opinie? kwoty 40-50 tys. ciekawe jak to pani wyliczyła? Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyczka Re: a może coś o SM Domino? 09.11.04, 11:05 przede wszystkim, koszta ciągnącej się kilka lat budowy pokrywamy my, czyli spółdzielcy. Domino ma olbrzymie zadłużenie (co najmniej kilkanaście milonów zł), które ktoś kiedyś będzie musiał uregulować (i nie będą to bynajmniej prezesi spółdzielni). Budowa trwa już ponad trzy lata, a każdy dodatkowy miesiąc to większy dług do spłacenia. Spółdzielnia już kilka miesięcy temu zapowiadała, że dopłata będzie wynosiła ok. 5-7% do każdego mieszkania. Poza tym ciągnące się sprawy sądowe, (w 100% niekorzystne wyroki dla domino) i orzeczenia, w których sąd nakazuje domino zwrot pieniędzy plus koszta procesowe, odsetki za zwłokę itp., które obciążają niestety nas spółdzielców, a nie szanownych prezesów. Łatwo się chyba domyśleć korzystając z tabliczki mnożenia, że kwota jaką nas obciążą będzie wyższa niż 5-7%. Kiedyś przekonamy się wszyscy jak to będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanda Re: a może coś o SM Domino? IP: *.crowley.pl 09.11.04, 11:19 bardzo ciekawe rzeczy Pani pisze a skąd ma Pani informacje o 100% przegranych sprawach w sądzie? Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyczka Re: a może coś o SM Domino? 09.11.04, 11:38 interesuje mnie wszystko, co tyczy się tej spółdzielni, można uzyskać takie informacje w sądzie lub wystarczy zadzwonić do któregoś z prezesów, ale w takim przypadku istnieje obawa, że powiedzą nieprawdę...można również sprawdzić "piętę achillesową" spółdzielni domino, czyli księgę wieczystą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdecydowany Re: a może coś o SM Domino? IP: *.chello.pl 09.11.04, 11:42 Droga „agnostyczko” !!! Jestem jak i Ty zainteresowany mieszkaniem w S.M. DOMINO. Czytając Twoje wypowiedzi na forum stwierdzam , że takiej kretynki jak Ty dawno nie czytałem (oglądać mam nadzieje na osiedlu Cię nie będę). Piszesz o podwyżce - skąd masz takie wieści! 40-50 tys. to bardzo dużo przy 50m2 to około 1 tys. zł do metra! Kupiłem mieszkanie w 2001 roku. Jestem obciążony kredytem też mi bardzo zależy na szybkim ukończeniu. Pisząc takie brednie jak Ty i co po niektórzy doprowadzacie do sytuacji, że ostatnie mieszkania się nie sprzedadzą. Chyba wiesz kretynko dlaczego? Odwołaj prezesa i tą całą świtę Masz pojęcie jak to się robi ??? Bo ja wiem, czym takie odwołania Zarządu się kończą gdy budowa jest do zakończenia w ciągu 2-3 miesięcy . Wiesz jak rozliczyć inwestycję , masz lepszy pomysł na reklamę jak nie ma pieniędzy? Patrz kretynko §1 umowy którą podpisałaś „Spółdzielnia” oświadcza iż realizuje inwestycje mieszkaniowe, których źródłem finansowania są własne środki finansowe członków Spółdzielni. Byłem ostatnio w Spółdzielni rozmawiałem z Członkami Rady Nadzorczej i Zarządu. Pokazali mi na wydruku z księgowości zaległości naszych członków na około 3 mln zł. Niesprzedanych mieszkań wtedy było ok. 35 szt. W wolnych mieszkaniach jest zamrożone około 8 mln zł + 3 mln zł zaległości i masz budowę skończoną i spłacony grunt. Jedyne czego nie chcieli pokazać to nazwiska członków którzy zalegają bo to chroni ustawa. Nie kadzę Zarządowi ale jestem człowiekiem wykształconym i mam pewna wiedzę w zakresie inwestycji więc nie pisz głupot tylko pomóż. Pytałem również o kredyt o który stara się Spółdzielnia. Jest wniosek już w centrali, oglądałem również pismo z banku kierowane do Spółdzielni. To nie wina Zarządu , że tak długo się starają tylko procedury bankowe. Reasumując „ do dupy to ptak który własne gniazdo kala” zaznaczam nie jestem pracownikiem Spółdzielni, ani rodziną kogokolwiek z Zarządu czy Rady Nadzorczej. Po prostu mam większy horyzont myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanda Re: a może coś o SM Domino? IP: *.crowley.pl 09.11.04, 11:56 Dobrze piszesz zgadzam się w pełni z Tobą, więc Wy wszyscy którzy tu piszecie o tym jaka to nie jest Spółdzielnia Domino zastanówcie się dobrze nad tym co piszecie!!! dzieki Wam zakończenie budowy się oddala.... a nie o to Nam wszyskim chodzi podobno. Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyczka Re: a może coś o SM Domino? 09.11.04, 12:11 szanowny "Zdecydowany"... wiem, że mając tak "szerokie horyzonty" jak ty, trudno pogodzić się z faktem, że ktoś zrobił z ciebie kompletnego bałwana lub po prostu głupka. Mam tu oczywiście na myśli spółdzielnię domino. Ja, pisząc moje uwagi opieram się na sprawdzonych informacjach i wiedz, że gdyby potrzeba było napisać dobrze o domino pierwsza bym to uczyniła(nie będę używała "giertychowskiego" populizmu tylko dlatego, żeby przez chwilę poczuć się lepiej). Liczą się fakty, nawet jeśli są dla nas przykre. Wspomnisz moje słowa, za kilka lub kilkanaście miesięcy i będziesz wtedy musiał zgodzić się z nimi...a teraz żyj sobie w tym wyimaginowanym świecie i nie pozwól by po raz kolejny ktoś zawężył skutecznie twoje "szerokie horyzonty" Odpowiedz Link Zgłoś
alicja1962 Re: a może coś o SM Domino? 09.11.04, 14:13 > Po prostu mam większy horyzont myślenia. Ladnie Pan piszesz panie Pawle... A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdezorientowana Re: a może coś o SM Domino? IP: 212.69.68.* 10.11.04, 14:01 Drogi zdecydowany, wszystko ok. Ale w takim razie jak chce Pan pozyskac pieniążki dla spółdzieli od nowych członków jeżeli żaden bank nie chce dać kredytu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdecydowany Re: a może coś o SM Domino? IP: *.chello.pl 10.11.04, 16:34 Z tego co wiem, PKO SA daje kredyty bez problemów i przy odrobinie dobrej woli tych, którzy chcą wziąć kredyt, też w innych bankach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PKO SA XVIII Re: a może coś o SM Domino? IP: 217.153.29.* 14.11.04, 23:56 PKO SA XVIII oddzial w Warszawie udziela bez problemow kredytow - INFORMACJA POTWIERDZONA. Jedynymi powodami odrzucenia wniosku o kredyt moze byc brak zdolnosc kredytowej osoby biorace, krotki okres pracy, brak uregulowanego stosunku do sluzby wojskowej ect. Wszytkie wyzej wymienione i nie wymienione problemy dotycza kazdego banku i kredytobiorcy... Odpowiedz Link Zgłoś
conraddd Re: a może coś o SM Domino? 15.11.04, 09:13 czy wiecie coś bliżej o firmie "complex development", która sprzedaje na terenie spółdzielni domino mieszkania w cenie 3.400zł za m2? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barteez Re: a może coś o SM Domino? IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 15.11.04, 10:02 a czy wy wiecie ze tamnawet nie ma kanalizacji - dowiedzialem sie ze domino nie ma kanalizacji i jej na razie nie robi bo brak kasy mowia, wiec jak mieszkac??? jak mozna budowac 2 lata mieszkania i ciagle oszukiwac ze bedzie oddane w grudniu, bylem w piatek i realny termin oddania to jest polowa 2005 r. o ile do tego czasu nie zbankrutuja co jest bardzo prawdopodobne, czy jest sens szukac ze swieczka banku ktory da na ta inwestycje kredyt? rozmawialem w firmie doradczej EXPANDER i powiedzieli ze wziecie kredytu w spoldzielini domino samobojstwo, wiec jesli macie glowe na karku tyo ruszcie nia troche, coz ze cena jest atrakcyjna, jest ogromne ryzyko, ja po glebokim namysle a raczej rozmowie ze znajomymi zrezygnowalem Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyczka Re: a może coś o SM Domino? 15.11.04, 10:21 przecież Pan Paweł Gancarz ze spół. domino piszący również pod pseudonimem "Zdecydowany" wie lepiej...zaczyna również używać inwektyw pod adresem członków domino (tak jest bezpieczniej). Ne dziwi mnie to, że nie ma tam kanalizacji. Ciekawe jak ustosunkują się Państwo z domino w kwestii terminu oddania inwestycji, który przypada na koniec roku 2004. Pewnie obwinią piszących na niniejszym forum, że to nasza wina,iż nastąpiła kolejna "obsuwa". Niedługo, domino będzie obchodziła 5-lecie budowy tego pięknego osiedla, ciekawe jak jeszcze długo potrwa ten koszmar i ile nas zdrowia i pieniędzy będą kosztowały kolejne kłamstwa Panów prezesów i oczywiście nadwornego "obrońcy" morale spółdzielni Pana Gancarza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Gancarz Re: a może coś o SM Domino? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 14:22 Witam wszystkich. Tak mi przykro że to nie moje posty tak Pania Agnostyczkę zdenerwowały. Miło mi poinformowac że dzisiaj wrociłem z urlopu i niestety nie ja byłem autorem tych trafnych odpowiedzi. Jak tylko dokonam obchodu budowy i zorientuję się w dokumentach nie odmówię sobie przyjemności odpowiedzieć na Pani posty. Jak już się Państwo zorientowali ja w przeciwieństwie do innych podpisuję się pod swoimi. Pozdrawiam A tak na marginesie to Zdecydowany to niezły pisarz - popieram, popieram. SM DOMINO Paweł Gancarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kt Re: a może coś o SM Domino? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 10:53 Która to inwestycja SM Domino-przy jakiej ulicy ? Odpowiedz Link Zgłoś
michaues Z dala od SM Domino! 24.10.04, 14:13 Mam to wielkie szczęście, że nasz dom (Stryjeńskich 17) odłączył się od SM Domino. Machloje i przewały prezesa do spółki z zatrudnioną w spółdzielni ekipą (widzę z postów, że sie nie zmieniła) wk...ły ludzi, którzy stwierdzili, że dość mają finansowania kolejnych samochodów prezesa. Nota bene, popytajcie mieszkańców z Mielczarsiego, czemy rozstali się z prezesem i co też było przedmiotem sprawy w sądzie. Niezdecydowanym odradzam. Zaangażowanym współczuję. pzdr MS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezdecydowany Re: Z dala od SM Domino! IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 25.10.04, 11:08 A moze cos wiecej na temat tych przekrętow ktos wie ? Chyba kazdy prezes spoldzielni to zlodziej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa do zarzadu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 08:43 Moze byscie sie wzieli za robote bo az za czytac te wypowiedzi ludzi. Jak ludzie maja kupic tam mieszkanie jak na tym forum sa takie informacje. sama jestem nabywca mieszkania i Zastanawiam sie co robic? Moze prezesi zajeliby sie wreszcie ukonczeniem budowy NAJWYZSZA PORA a potem moga sie dorabiac - ne bedzie mi to przeszkadzalo!!!! Szkoda ze w takim miejscu sa problemy ze sprzedaza mieszkan i ukon czeniem inwestycji Odpowiedz Link Zgłoś
niki129 Re: Z dala od SM Domino! 28.11.04, 18:32 Czy ktos z Panstwa wycofal sie z inwestycji w SM Domino. Jestem ciekawa czy udalo sie Panstwu odzyskac pieniadze. Bardzo prosze o informacje na ten temat. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Z dala od SM Domino! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 18:47 Widze ze istną mekką jest budynek przy Stryjeńskich. Obecne "władze" i ciało niby kontrolujące poczynania Zarządu czyli Rada Nadzorcza tez pozmieniała samochody. Biedni ci członkowie ( sponsorzy ) samochodów zarządców. Z tego co wiem to ten "złodziej" ze Stryjeńskich i Mielczarskiego nawet samochodu nie ma!!! Ja mieszkam przy Stryjeńskich i bardzo załuje ze nie ma tu poprzedniego Zarządu bo obecne "władze" pojecia nie mają o co chodzi w zarządzaniu budynkiem - bramy se robią na pilota zamiast za cos konkretnego się zabrać. Szkoda gadać, niech kończą ten budynek przy Pileckiego i nich się tam wszystkim wiedzie. Pozdrawiam wszystkich z Domino. Były Dominowiec Odpowiedz Link Zgłoś
michaues Re: Z dala od SM Domino! 28.10.04, 12:14 A co, samochód na żonę przepisał? Bez jaj. Jakieś piloty? Do których bram? Nie twierdzę, że obecne władze są najlepsze. Też podejmują kiepskie decyzje (chociażby pompowanie kasy w to idiotyczne oczko wodne; wieśniacki wymysł). Ale bezczelność poprzedniej ekipy jest jak na razie nie do pobicia. A jeśli mieszkasz na Stryjeńskich, to zapraszam: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=21187 pzdr MS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Z dala od SM Domino! IP: *.chello.pl 15.11.04, 22:20 Na tym forum nic się nie dzieje. Nie odzwierciedla to tego co dzieje się na Stryjeńskich. Plotka niesie o jakiś przekrętach Rady i Zarządu. No tak jak pech to pech z deszczu pod rynnę. Ale mam to w du..... sprzedaje mieszakanie w tym budynku. A tak było fajnie. Było to jedne z ładniejszych osiedli na Ursynowie. Pozdrawiam. Hahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Z dala od SM Domino! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.11.04, 20:57 LUDZIE! ZOBACZCIE CO TE MIESZKANIA Z WAMI ROBIĄ. BĘDZIECIE TERAZ MIESZKALI OBOK SIEBIE ZACIETRZEWIENI JAK WŚCIEKŁE PSY PRZEZ NASTĘPNE 10-20 LAT. NOO... SCENARIUSZ NA DOBRY FILM TU SIĘ PISZĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdecydowany Re: Z dala od SM Domino! IP: *.chello.pl 18.11.04, 00:29 do kretynki agnostyczki ponieważ brałem kredyt to sięgnąłem po dokumenty które dałem do banku i nie kosztowało mnie to więcej niż 5 min. żeby sprawdzić jak wielką jesteś idiotką pisząc nieprawdę na tym forum .Zezwolenie na budowę Domino otrzymało w pażdzierniku 2000r. zakładając że od tego samego dnia ruszyli z budową to nie minęło 4 lata ,co jest oczywiście i tak długo ale to kolejna bzdura jaką piszesz na forum . mam proste pytanie dlaczego nie zrezygnujesz tylko dalej kalasz własne gniazdo ? Dziwię się trochę zarządowi domino jeśli czyta forum że nie zajmie stanowiska .Pan P. Ganczarz ma odwagę podpisać się z imienia i nazwiska a ty nie dość że kłamiesz na forum to siejesz ferment .Byłem na budowie kanalizacja jest robiona ,droga od budynkuod pekao jest robiona jedyne czego nigdy nie zrobią w domino to porządku ż tobą , bo jeśli miałabyś odwagę podpisać się z imienia i nazwiska ,to za działanie na szkodę sp-ni powinni cię wyrzucić,ale na to cię nie stać bo dzisiaj są takie czasy że można każdemu napluć w twarz i czuć sie bezkarnie .Z pewnoscia jestem starszym człowiekiem od ciebie {na zebraniu patrz na człowieka60-letniego i doświadczonego}ale ferment i niepokój przeżyłem już wiele razy .Więc tak naprawdę powiedz czego chcesz? Nie podejrzewaj mnie więcej o to ze ja to pan Paweł . APEL!~!!!!!!!! To forum przeznaczone dla ludzi którzy chcą skończyć budowę . Piszmy o wszystkim ale PRAWDĘ . Wku....ny ale dalej ZDECYDOWANY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Pawlewski Re: Z dala od SM Domino! IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 18.11.04, 10:26 Do zdecydowanego! Panie zdecydowany - nie obrazaj innych osob, nie wyzywaj ich, ok? Sam nie podpisujesz sie imieniem i nazwiskiem tylko ukrywasz sie pod idiotycznym pseudonimem "zdecydowany" wiec nie wymagaj tego od innych. Ja podpisalem sie dzis nazwiskiem, jestem pewny tego co pisze. Agnostyczka ma racje, Domino to bankrut (byc moze nawet w grudniu tego roku), wiec jak jestes zdecydowany to na co, czy az taki ciemny jestes? Sa 2 wyjscia: 1) albo jestes z Domina 2) albo jestes taki glupi. Jesli przez 4 lata firma nie zbudowala mieszkania to juz nie zbuduje (jaka roznica 4 czy 5? wyklucasz sie o takie marginalne sprawy. domino nie ma kasy, pieniadze zebrane od klijentow zostaly 1-2 lata temu zmarnotrawione, nie placi robotnikom, robotnicy odchodza, firma wynajmuje nastepna ekipe i tak to trwa, ciagle, co tydzien - dwa zmienia sie ekipa bo domino nie placi. Totalna bzdura jest to co piszesz zdecydowany, ze agnostyczka swoje gniazdo kale. To forum jest po to aby przestrzegac innych, przed oszustami i ona to robi. Jak ty wdepnoles w to g.... to nie znaczy, iz ktos kto sie moze zastanawia nad ta inwestycja ma tez w to g.... wdepnac. Ja dzieki Bogu nie zdecydowalem sie na ta inwestycje, wiem co sie dzieje w tej spoldzielni dlatego pisze i ostrzegam innych. Wspolczuje Panu, Panie zdecydowany... Mariusz Pawlewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Gancarz Re: Z dala od SM Domino! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 10:48 Panie Mariuszu - co ma piernik do wiatraka. Po pierwsze SM DOMINO nie płaci robotnikom bo ich nie ma. Tzn SM nie zatrudnia robotników. To Generalny Wykonawca im płaci a SM rozlicza się z GW ( to tak zeby wyjaśnić ale można o tym nie wiedzieć )i nie interesuje się tym jak i czy się zmieniają robotnicy jest przecież wolny rynek i każdy może pracować gdzie chce. Zadziwia mnie Pan swoim zdecydowaniem dotyczącym bankructwa nie mam pojęcia skąd i na jakiej podstawie Pan tak sądzi. Chciałem teraz powiedzieć że SM ma się dobrze i nawet coraz lepiej ( na ukończeniu spłaty zadłużeń, wyczyszczenie KW, prace na budynku, infrastruktura, drogi, kanalizacja, tynki, kotłownie itd. ) ale zapewne Pana to i tak nie zainteresuje bo członkiem SM Pan nie jest wiec..... Jeśli nie jest Pan członkiem DOMINO wiec może powinien się Pan czymś innym ( może rolnictwem bo bida ) a SM proszę zostawić w spokoju. Jak juz kiedyś pisałem - budynek przy Pileckiego skończymy i oddamy mieszkańcom ( na czym osobiscie mi zależy bo już nie chcę wynajmować mieszkania i chcę zamieszkać w tym domu )bez względu na Pana i Panu podobnym opiniom. Pozdrawiam Paweł Gancarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: illona Re: Z dala od SM Domino! IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 18.11.04, 11:23 Panie Pawle - jest Pan zalosny, niechce sie pana czytac nawet. Jak generalny wykonawca ma placic robotnikom skoro Domino nie placi GW??? Troche logiki. Kanalizacji nie ma - dzwonilam do spoldzielni i pytalam.Prosze nie oklamywac klijentow, chyba prokuratura powinna sie tym zajac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Gancarz Re: Z dala od SM Domino! IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 18.11.04, 11:26 Ok.Pisalenm glupoty - przepraszam. Nie wypada mi piosac zle na Domino bo jestem zwiazany z ta spoldzielnia, chyba mnie rozumiecie, przepraszam wszystkich za moje klamstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Gancarz Re: Z dala od SM Domino! IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 18.11.04, 11:29 Jesli ktos chce kupic tam mieszkanie to na wlasna odpowiedzialnosc, niejest wesolo, sumienie mnie gryzloo i musialem w koncu napisac prawde, zreszta sami wiecie jak jest i nie bede protestowal przeciwko wiekszosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdziwy Re: Z dala od SM Domino! IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 18.11.04, 11:32 Paweł Gancarz to oszust, ja jestem prawdziwy Paweł Gancarz, ktos sie podszywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: Z dala od SM Domino! IP: 217.153.47.* 18.11.04, 11:54 Obserwuję to forum od dłuższego czasu (gdy zacząłem szukać mieszkania) i zastanawiam się ile postów jest od osób, które zainwestowały tu pieniądze. Bo chyba członkiem spółdzielni zostawało się nie wcześniej, niż po odebraniu kluczy do własnego M i wniesieniu opłaty członkowskiej. No chyba, że spółdzielnia ma braki w kasie i w ten sposób chce ją trochę podreperować (ciekawy jestem ile wynosi opłata?), albo w obawie przed zmianą przepisów (żeby stać się właścicielem spółdzielczego własnościowego prawa do lokalu nie trzeba być już członkiem spółdzielni) chciała zgarnąć jak najwięcej opłat wpisowych, które po przekształceniu nieruchomości we własność (co pewnie nastąpi, bo nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej) nie podlega zwrotowi. Ale to wszystko na marginesie, bo chyba większość wiedziała, wybierając formę wł.spół. że kupują coś za cenę, którą poznają po odebraniu kluczy i rozliczeniu całej inwestycji. A później ich czynsze będą wspierały remonty innych budynków, Wasz będzie miał gwarancję wykonawcy. W tej chwili dochodzę do wniosku, że nawet najgłupsze posty osób nie związanych z daną inwestycją mają trochę sensu. Potencjalni kupcy zaczynają się zastanawiać, zadawać dużo pytań i jeśli okaże się, że wszystkie wątpliwości zostają rozwiane to i tak kupią tu mieszkanie. Ale jeśli te wypowiedzi okazują się nawet po części słuszne, to są warte, choćby miały ustrzec tylko jedna osobę. Ja jestem jedną z nich, za co dziękuję wszystkim tu obecnym. Przyjechałem na budowy nie znając ich wcześniej (Pekao, Domino, Robyg) i wydało mi się, że oferta Domino jest najlepsza (największe i najlepiej zaprojektowane mieszkanie), a w dodatku nie trzeba kupować garażu. Dzięki forum dowiedziałem się sporo i nie zamierzałem niczego sprawdzać. Wystarczyło mi, że Domino nie daje gwarancji ceny (zależna od rozliczenia inwestycji) i słodkie uśmiechy Pana na budowie, że z jego doświadczenia jest to ok.5% nie przekonały mnie, oraz że inwestycja trwa już tak długo. Rachunek jest prosty, im dłuższy czas budowy, tym wyższa cena końcowa. Garaż nieobowiązkowy ok., ale kto zapłaci za garaże nie sprzedane (chyba prezes nie wyłoży z własnej kieszeni). Jest oczywiste, że wszyscy mieszkańcy się na nie złożą w tzw. rozliczeniu końcowym. Wybrałem Pekao i teraz nie żałuję. W tej chwili gorąco dopinguję wszystkie budowy (łącznie z okrąglakiem Dziesiątka), bo nie chciałbym, żeby wokoło mojego ładnego osiedla budowało się coś w nieskończoność. Pozdrawiam zarząd Domino i kibicuję Wam, żeby Wasze działania uspokoiły trochę nastroje członków i przyszłych nabywców (bo bez nich koniec jest bardzo daleko). Odpowiedz Link Zgłoś
conraddd niedługo grudzień 23.11.04, 11:39 ilekroć spaceruję w okolicach swojego przyszłego mieszkania obserwuję postępy w w pracach budowlanych na trzech sąsiadującyh ze sobą budowach (domino, robyg i jarzębiny dd). Wnioski z tych spacerów są następujące: robyg: opóźnienie myślę, że co najmniej trzy, cztery miesiące, domino: (najbardziej mnie interesującej) chyba nie uda im się oddać w tym roku ani jednego mieszkania, a szkoda, bo jak patrzę na jarzębiny to, aż zazdrość bierze, bo tam prace idą pełną parą i bez wątpienia grudzień 2004 (może nie dla wszystkich) jest realnym miesiącem na zamieszkanie...szkoda, że nie w domino...cholera mnie bierze, jak kolejne miesiące upływają, a tam ciągle te same problemy. Myślałem, że chociaż elewację uda im się skończyć przez zimą, a tu niestety nie ma takiej możliwości...malują zresztą jakoś tak nieskładnie, bez koncepcji (trochę tu, trochę tam). Po co teraz rozpoczęli budowę okrągłego budynku. Nie lepiej byłoby za te pieniądze dokończyć mieszkania, chociażby te, które są od dawna kupione przez członków spółdzielni..nic z tego nie rozumiem. Niestety, kolejne święta spędzimy w starych, często wynajmowanych domach, marząc, że kiedyś uda nam się zamieszkać w tej wiecznie budowanej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyczka Re: niedługo grudzień 01.12.04, 09:04 no i mamy grudzeń. Na stronie internetowej domino na razie bez zmian, tzn. termin oddania inwestycji to koniec 2004. Ciekawe czy komukolwiek w grudniu 2004 zostaną przekazane klucze do nowego mieszkania (pewnie nie, bo tam nawet drzwi nie ma). Jakieś dwa miesiące temu wielki poplecznik i pracownik domino, niejaki Pan Paweł G. twierdził, że na pewno pierwsze mieszkania zostaną oddane w grudniu b.r. Oczywiście były to kolejne słowa puszczone na wiatr. Dzisiaj wiem, że tak się nie stanie, mało tego oni sami nie wiedzą czy kiedykolwiek będą w stanie przewidzieć realny termin zakończenia tej budowy. Chyba czas na zmiany, obecne władze zaabsorbowane są robieniem pieniędzy wyłącznie dla siebie, niech robią to więc na własną odpowiedzialność. Naszych ukradli zbyt wiele. Proponuję odwołać tę bandę kolesiów i zastanowić się nad wyborem nowego zarządu. Oni nam mieszkań nigdy nie wybudują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł G. Re: niedługo grudzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 09:16 Odpowiedz Link Zgłoś
paulina76 Re: niedługo grudzień 01.12.04, 09:54 Ja mam inną propozycję. Może wszyscy członkowie, pseudoczłonkowie i przyszli członkowie SM DOMINO zamiast czerpać wiadomości z ANONIMOWEGO forum na gazecie pofatygują się na budowę i sami sprawdzą, czy ta inwestycja warta jest ich uwagi i pieniędzy. Muszę przyznać, że sama miałam wątpliwości czy warto zainwestować w mieszkanie własnie tutaj, w dużym stopniu dzieki temu forum i wypowiedziom Pani Agnostyczki. Ale cóż począć, żadne inne mieszkanie nie spodobało mi sie tak jak to. PS. Zakładam, że jeśli nawet jakimś cudem, Pani Agnostyczka, jest członkiem SM DOMINO, to należy do grupy, która dużo gada ale nie płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czlonek Re: niedługo grudzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 11:25 Od duższego czasu czytuję to forum.Pozwolę sobie przedstawić swoją opinię.Kupilem mieszkanie w styczniu tego roku z terminem oddania drugie pólrocze.Wplacilem wszstko.Wiedzialem że jest jeszcze sporo wolnych mieszkań , ale sprzedaż im szla dobrze.Srarali się też o kredyt.Spóldzielnia na razie z tego co wiem kredytu na razie nie ma więc placi wykonawcy tylko z pieniędzy uzyskanych ze sprzedaży.Podejżewam więc że nie mają wystarczająco dużo środków aby tempo na budowie zadawalalo nas wszystkich .Tak naprawdę to bardzo mi zależy na szybkim otrzymaniu mieszkania,ale to co niektórzy wypisują na forum to jest dla mnie niezrozumiale.Budowa ciągle ale idzie .Nie wiem co agnostyczka ma na myśli ale nie powinna pani w ten sposób pisać jeśli nie ma pani dowodów .Proszę też wziąć pod uwagę że to forum czytają i przyszli nabywcy idąc dalej moim tokiem rozumowania nie sprawia pani sytuacji w której ta sprzedaż mogla by iść tak by spóldzelnia pozyskiwala nowych klijentów a co za tym idzie środki na ukończenie budowy.Proponuję o bardziej wyważone opinie o przyszlym naszym wspólnym domu.A tak na marginesie nie tlumacząc pracy zarządu to zmiany na tym etapie są moim zdaniem bardzo niebezpieczne. Czy mamy takigo kogoś kto podejmie się zakończenia budowy i czy ma on jakiś konkretny progam chętnie takiego kogoś poslucham. Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyczka Re: niedługo grudzień 01.12.04, 11:32 szanowna paulino76 celem stworzenia forum o nieuczciwych developerach i spółdzielniach jest to, by każdy z nas moógł wyrazić swoją opinię na tematy związane z oszustami "budującymi" dla nas mieszkania. Pisząc w negatywnym tonie o domino, mam wręcz moralny obowiązek przedstawiania rzeczy takimi jakie są, a nie okłamywania innych w imię chorych zasad, tylko dlatego, że jestem członkiem domino. Zapewniam, że nie ubarwiam niczego, każdy może to zweryfikować idąc na budowę, gdzie jedynymi "budowniczymi" są prezes i spółka, którzy każdego miesiąca zarabiają niemałe pieniądze, które my wyłożyliśmy na wybudowanie dla nas mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina76 Re: niedługo grudzień 01.12.04, 12:31 Szanowna Agnostyczko jak rozumie na skutek swojego moralnego obowiązeku przedstawiania rzeczy takimi jakie są, a nie okłamywania innych w imię chorych zasad, nie byłaś łaskawa udzielić mi swych niewątpliwie bezinteresownych rad poza forum. Zastanawiające z jakiego powodu. Może wiadomość wysłana do jednej osoby nie jest w stanie nastawić negatywnie do inwestycji całej rzeszy ludzi. Chcesz sie wykrzyczeć idź do biura spółdzielni i wrzeszcz do woli. Ale do tego trzeba cywilnej odwagi, trzebaby stanąć oko w oko z tym opluwanym prezesem i spólką. Co nie zmienia faktu, że gratuluje "moralnego kręgosłupa". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyczka Re: niedługo grudzień 01.12.04, 12:51 chyba się porządnie wkurzyłaś, no cóż masz do tego prawo. O ile dobrze przeczytałam twojego posta, to nigdy nie prosiłaś mnie o wyrażenie opinii poza forum i wyłącznie twojej osobie. Ale cóż, być może pewien rodzaj kłamstwa lub przeinaczeń nie jest obcy również pewnym członkom domino. Zapewniam cię, że nie opluwam prezesa domino, choć bez wątpienia jemu się to należy i kiedyś sama zapewne to uczynisz. Wyrażam jedynie opinię na temat tego co się tam dzieje. Słów można by użyć bez wątpienia mocniejszych. Nie chcę również, by to forum miało charakter indywidualnych potyczek między nami, dlatego też poprzestańmy na tym i skupmy się na istocie sprawy, czyli samej spółdzielni. Może masz coś pozytywnego do powiedzenia w tej kwestii? Jeżeli tak ich bronisz to pewnie masz jakieś argumenty. Wyraź je zatem. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina76 Re: niedługo grudzień 01.12.04, 13:23 Z tym wkurzaniem to nie ma co przesadzać. W sumie ja kupiłam tam mieszkanie stosunkowo niedawno, więc jeszcze mnie krew nie zalewa. Odnosnie prywatnych wiadomosci to proponuje sprawdzić skrzynkę. Wiadomość z 16-go listopada. Jak mniemam niezauważyłaś. Zdarza się. Jesli natomiast tak łatwo rzucasz pod moim adresem "kłamca" to zdaje się zwróciłam sie do niewłaściwej osoby. Gorzej, że teraz zaczynam się zastanawiać, czy te zarzuty pod adresem prezesa i reszty nie mają takich samych podstaw jak moje "kłamstwa". Teraz to mam twardy orzech do zgryzienia, muszę przyznać. Odnosnie argumentów to jest jeden, jak dla mnie podstawowy. SPÓŁDZIELNIA MIESZKANIOWA TO JEJ CZŁONKOWIE. Na tym forum ten fakt pomija się. I tu przyłączam się do apelu AAA. NIE BĘDZIE PIENIEDZY OD CZŁONKÓW, NIE BEDZIE MIESZKAŃ. PROSZĘ PŁAĆCIE, ja ze swojej strony zobowiązuję się do tego samego. Pozdrawiam WSZYSTKICH DOMINOWCÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyczka Re: niedługo grudzień 01.12.04, 13:42 Paulino76, 16 listopada 2004 nie było żadnych wypowiedzi na forum o domino, adresu mojej skrzynki nie znasz,tym samym do mnie wysłać niczego nie mogłaś, może wypowiadałaś się wówczas gdzie indziej. Jednakże jest to błahy problem w porównianiu z tym jaki mam(y)ze spółdzielnią domino, który nie jest wart osobnego wątku na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina76 Re: niedługo grudzień 01.12.04, 14:12 Droga Agnostyczko :))) Jestem zmuszona Panią rozczarować. Otóż wszyscy czytelnicy tego forum znają twój adres: "agnostyczka@gazeta.pl". Cieszę się, że to niedomówienie mamy "z głowy". Mam nadzieję, że nasz apel spotka się z Waszym odzewem i już w pierwszych miesiącach przyszłego roku będziemy ze sobą "sąsiadować". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyczka Re: niedługo grudzień 01.12.04, 14:47 mnie nie rozczarowałaś, obnażyłaś tylko swoją niewiedzę w tym zakresie,zapewniam, że nie jest to mój adres i tyle... ale to już nie jest istotne, zajmijmy się lepiej tymi co nas okradają, czyli prezesami z domino. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Członek Re: niedługo grudzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 15:12 A jak się chcesz sie zabrać za tych "złodzieji"?Pytałem cię czy masz jakieś dowody ? Jeśli nie to nie p......ol. Ale jeśli masz i nie ujawniasz tego prokuraturze to pamiętaj że podlegaż karze .........Więc jak już pisał pan "zdecydowany "opamiętaj się kretynko i pisz ale prawdę Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyczka Re: niedługo grudzień 01.12.04, 15:26 Szanowny "zdecydowany" vel jakiś tam...na początek polecam lekturę słownika języka polskiego, bądź ortograficznego - jak wolisz i sprawdzenie w nim jak poprawnie powinno być napisane słowo "podlegaż", dopiero wówczas podejmę z tobą konstruktywną dyskusję. Muszę mieć pewność, że jesteś osobą myślącą, wyciągającą wnioski z popełnianych błędów. Z analfabetami nie będę polemizowała. Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyczka Re: niedługo grudzień 01.12.04, 15:28 przepraszam, ten post był nie do "zdecydowanego", lecz tzw. "Członka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiony Re: niedługo grudzień IP: *.jakon.com.pl / 213.25.26.* 01.12.04, 15:35 hihihi ale się wam sąsiadka trafiła nie dość że zakonnica to jeszcze z magisterką z polonistyki i informatyki dzieki ja juz tą budową nie jestem zainteresowany sąsiedzi wydają się spokojniejsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAAA Re: niedługo grudzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 12:51 Drodzy Panstwo, wydaje mi sie ze nie ma sie tutaj o co spierac, kazdy z nas po czesci ma racje. Ja mam tylko wielka prosbe do tych czlonkow spoldzielni ktorzy zalegaja z wplatami za mieszkanie. Wymagamy od spoldzielni oddania mieszkan ale oni musza miec pieniadze a jak wiadomo bardzo duzo ludzi nie wplacilo pelnej kwoty za mieszkanie. Takze nie tylko winna jest spoldzielnia - chociaz wcale jej nie bronie i w niektore bajeczki prezesa tez nei wierze. Mam tylko nadzieje ze pan prezes nie zamieszka szybciej w swoim mieszkaniu niz my bo jak widac okraglak pnie sie w gore i cos sie tam dzieje. Takze moze lepiepiej bedzie jesli prezes zwola jakies spotkanie ktorego dawno nei bylo i powie na czy stoimy wtedy odpowiedz bedzie jedna dla nas wszsytkich. APEL DO ZADLUZONYCH - WPACCIE PIENIAZKI DRODZY PANSTWO A MOZE WIELKANOC SPEDZIMY W NASZYM NOWYM MIESZKANIU POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
paulina76 Re: niedługo grudzień 01.12.04, 13:26 Najmocniej przepraszam zapomniałam o jednym A. Mam nadzieję, że mi AAAA wybaczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niki129 Re: niedługo grudzień 01.12.04, 13:47 Nic sie nie stalo:)(AAAA). Mam nadzieje ze wszyscy wezma sobie do serca moj i Pani apel no i wplaca pieniadze. Marza mi sie swieta (szkoda ze juz nei te najblizsze) w wiekszym mieszkaniu gdzie moje dziecko bedzie moglo spokojnie zasnac w swoim pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Domagalski Re: niedługo grudzień IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 01.12.04, 16:41 Beda to swieta ale Roku Panskiego 2006 !!!! Do Swiat Wielkanocnych tego nie zrobia na 100%. Z drugiej strony zastanawiam sie czy mam wplacic 100% wartosci mieszkania skoro ono jest nie wykonczone, apel o wplacanie pieniedzy jest chybiony, nie wplace jesli nie bedzie postepow w robotach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny czlonek Re: niedługo grudzień IP: 62.229.112.* 01.12.04, 16:47 no i stad bierze sie poczatek i konie problemow spoldzielni: czlonkowie nie chca placic, bo nie widza satysfakcjonujacych ich postepow prac, a postepow nie ma bo nie ma kasy. Panie Tomku niech Pan sie zastanowi! czy nie wszyscy tracimy na zwolnieniu prac na budowie? A prace nie rusza bez wplat czlonkow!!!wiec albo czekamy........albo wplacmy i widzimy postep prac, a wtedy Wielkanoc wydaje sie calkiem realna!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niki129 Re: niedługo grudzień 01.12.04, 18:13 Popieram. Panie Tomku dzieki takim jak Pan osobom nigdy tam nie zamieszkamy I to dzieki takim jak Pan beda to swieta 2006r Nie rozumiem Panstwa niestety. No ale coz bledne kolo i jak tak dalej ej samejbedzie to bedziemy sei znac tylko z forum a z np. tej samej klatki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niki129 Re: niedługo grudzień 01.12.04, 18:42 a nie z tej samej np. klatki - przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Członek Re: niedługo grudzień IP: *.chello.pl 01.12.04, 22:58 Słusznie zauważyliście Państwo, że jesteśmy w błędnym kole. Nie wpłacanie pieniędzy powoduje, że spółdzielnia nie ma za co budować. Wpłacanie - ryzyko. No to co robimy? Odpowiedz Link Zgłoś
paulina76 Re: niedługo grudzień 02.12.04, 08:42 Moi drodzy to czy wpłacicie pieniążki czy też nie zależy jedynie od od Was. Doskonale wiecie na jaką kwotę są to zaległości. Zastanówcie się co możnaby było za to zrobić. Może właśnie dzięki Waszym wpłatom w przyszłym roku bedziemy się cieszyć z urządzania własnego kąta. Natomiast co do Pana Tomka, Mariusza, w swoim czasie nawet Pawła Gancarza i wielu innych,to faktycznie od Pana raczej wpłaty w SM DOMINO się nie doczekamy. Jakimś dziwnym trafem Pana opinie na forum Robyg-a są w zupełnie innym tonie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny czlonek Re: niedługo grudzień IP: 62.229.112.* 02.12.04, 09:02 wplacanie pieniedzy nie wiaze sie z ryzykie, chyba ze z ryzykiem wczesnijeszego oddania budynku :) Odpowiedz Link Zgłoś
niki129 Re: niedługo grudzień 02.12.04, 10:03 Zgadzam sie z INNYM CZLONKIEM Z jakim ryzykiem wiaze sie wplacenie pieniedzy na budowe wlasnego kata Spoldzielnia nei buduje bo nie ma pieniedzy nei ma pieniedzy bo Panstwo nie wplacacie - czy lepiej zeby wziela kredyt i potem bedziemy sie martwic o nasze lokale? Chyba lepiej wplacic za mieszkanie nalezna kwote i cieszyc sie z postyepujacych za te pieniadze prac. Troche niezrozumiale jest dla mnie myslenie niektorych z Panstwa. Inne spoldzielnie -developerzy buduja bo maja wlsne pieniadz(wielkie spoldzieolnie mieszkaniowe, inwestycja obok - przeciez oni maja wlasne pieniadze a potem zwroca im sie za sprzedane loakle) Pomyslcie Panstwo rozsadnie. Ale jak tak dalej pojdzie to mozewmy zapomniec o jakichkolwiek swietach przy ul. Alternatywy. APELUJE DO WSZYSTKICH KTORZY NIE WPLACILI ABY UREGULOWALI NALEZNOSCI A WTEDY SZYBCIEJ TAM ZAMIESZKAMY DRODZY PANSTWO I BEDZIEMY CIESZYC SIE Z URZADZANIA WLASNEGO KATA ` Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew. Re: niedługo grudzień IP: 194.181.197.* 02.12.04, 11:18 Ja już wszystko wpłaciłem. Jak wszyscy dłużnicy tak zrobią jak ja, w jak najkrótszym czasie, to myślę, że "jajeczko" zrobimy wspólnie w NASZYM WSPOLNYM DOMU w SM DOMINO przy ul. Alternatywy :) Odpowiedz Link Zgłoś
conraddd Re: niedługo grudzień 03.12.04, 09:05 Och, aż się nie chce pisać...być może ktoś się łudził, źe będzie to grudzień 2004. Nic takiego, na stronie www domino już zmieniła datę oddnia inwestycji na I połowę 2005. Oznacza to, iż święta wielkanocne spędzimy w starych mieszkaniach. Mało tego, jeżeli nie sprzedadzą wszytkich mieszkań, to nie będą mieli pieniędzy na dokończenie budowy (kredytu z banku pewnie nie otrzymają)co oznacza, że stagnacja może trwać wieki, aż do dnia ich bankructwa. Ostatnio w "tabeli ofert" ujrzałem zaktualizowaną oferę domino (02/12/04), w której termin oddania jest grudniowy, jednakże zmieniła się ilość oferowanych mieszkań z 44 dawniej na 82 lub 84 obecnie. Nie brzmi to zachęcająco. Pomimo, iż w 100% wywiązałem się ze swoich zobowiązań płatniczych względem spółdzielni, nie widzę światła w tym długim niekończącym się tunelu. Coraz bardziej zdaję sobie sprawę, że jestem bankrutem. Oczywiście dzięki domino no i swojej głupocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kredka Re: niedługo grudzień IP: *.emea.strykercorp.com / 194.145.115.* 03.12.04, 09:15 szanowny conradzie, uwazam, ze zmiana ilości oferowanych mieszkan jest pozorna i wiaze sie z uwzglednieniem mieszkan w tzw "okraglaku". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Gancarz Re: Z dala od SM Domino! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 12:04 Do wszystkich !!! Widzę że ktoś ma niezłą zabawę i podpisuje się moim nazwiskiem. Wystrczy spojrzeć na adres z jakiego ktoś sobie robi te wygłupy ja zawsze piszę z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl a ten "ktoś" z IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl więc sami Państwo widzicie. Widać że słoma z butów wystaje mimo że się pracuje w ministerstwie ale czemu się dziwić skoro to min. rolnictwa. Od dnia dzisiejszego kończę z pisaniem na forum a jeśli ktoś życzy sobie informacji zapraszam do biura SM DOMINO bądź proszę o telefon 0-604-204-121 P.S. Weź się za robotę bo w rolnictwie nie za dobrze się dzieje ale czemu się dziwić skoro gro czasu spędzasz na serfowowaniu po necie ciekawe czy spodobało by sie to twoim zwierzchnikom. Pozdrawiam Paweł Gancarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfd Re: Z dala od SM Domino! IP: *.acn.waw.pl 24.01.05, 04:08 Szczęścia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWAGA!!! Re: a może coś o SM Domino? IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 09.11.04, 11:37 Ludzie - zwiewajcie z Domina czym predzej. Za zalozymem sprawe w sadzie i wygralem tak wiec spieszcie sie poki jeszcze nie ta spoldzielnia nie upadla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DUZA UWAGA !!! Re: a może coś o SM Domino? IP: 217.153.29.* 09.11.04, 19:33 UWAGA - bardzo ci gratuluje ze wygrales proces i bedziesz teraz ubiegal sie o zwrot wkladu, kosztow adwokata, sadowych i odsetek! Gratuluje ci rowniez ze tak glosno o tym mowisz! Szkoda ze dzialasz sobie na szkode :) Szkoda tez ze prawnik ci nie powiedzial ze jesli pojda dalsze procesy, ktore postawia SM DOMINO w stan upadlosci a ty nie zdarzysz otrzymac zwrotu calej kwoty (nie mowiac o kosztach) to bedziesz w ostatniej grupie wierzycieli - 3 grupa lub nawet 4. DAAAAAALEKO dalej niz czlonkowie bo ty juz nie bedziesz czlonkiem a to oznacza ze najpier otrzymaja pieniadze komornicy, banki, podwykonawcy, pracownicy, potem czlonkowie i jesli cos zostanie to ty :)))))))) Wiec UWAZAJ - BARDZO UWAZAJ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
bambolin1 Re: a może coś o SM Domino? 15.11.04, 10:49 Alez Jego pieniądze to tez komornik ściągnie;). No a czlonkowie są na szarym końcu jednak a jakby dla niego zabrakło to z wlasnych pieniążków dołożą. > DAAAAAALEKO dalej niz czlonkowie bo ty juz nie bedziesz czlonkiem a to oznacza > ze najpier otrzymaja pieniadze komornicy, banki, podwykonawcy, pracownicy, potem > czlonkowie i jesli cos zostanie to ty :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Info Re: a może coś o SM Domino? IP: *.met.pl 03.12.04, 09:29 ZE STRONY DOMINO: Termin zakończenia inwestycji I połowa 2005r. !! A jeszcze wczoraj byl koniec 2004 !!!! :( Odpowiedz Link Zgłoś
conraddd Re: a może coś o SM Domino? 03.12.04, 10:28 i tak w koło macieju, podają kolejny termin (już chyba z dziesiąty) i nie widać końca..a my płacimy, płacimy, płacimy i nie mieszkamy. Zwykle pisząc o domino na forum, starałem się zachować pewien obiektywizm i powściągliwość w wyrażaniu opinii. Chyba jednak powoli tracę ciepliwość. Spłacam kredyt zaciągnięty na zakum tego feralnego mieszkania (jest to mniej więcej 1000zł miesięcznie)plus koszty wynajmu mieszkania (1100zł miesięcznie + opłaty)i zdaję sobie sprawę ze swojej krytycznej sytuacji. Osiedle Jarzębiny już prawie gotowe, a my z domino ciągle czekamy. Panowie prezesi, Tomaszewski i Kozłowski, piszę do was tutaj, ponieważ rozmowy bezpośrednie z Panami niczego nie wnoszą. Ciągle ta sama retoryka, zapewnienia, że nie jest tak źle i że na pewno niedługo odbierzemy mieszkania, a czas biegnie i nic się nie zmienia. Jak długo pytam jeszcze przyjdzie nam wszystkim wyrzucać swoje ciężko zarobione pieniądze! Panowie jesteście w komfortowej sytuacji, zapewne nie kupiliście w tej spółdzielni mieszkania (za duże ryzyko)dlatego nie możecie czuć obaw takich jak np. moje, ponadto pobieracie pieniądze, choć nie wiem naprwdę za co. Może zrzekniecie się swoich gaż choćby w połowie do czasu otrzymania kredytu z banku lub wpłaty wszystkich pieniędzy przez członków spóldzielni? Czy stać was na taki gest? Może wtedy członkowie spółdzielni przychylniej spojrzeliby na was? że nie chodzi wam wyłącznie o nabijanie pieniędzy dla siebie, lecz myślicie o tych nierzadko niezamożnych ludziach których swoimi kłamstwami omamiliście i przekonaliście do zakupu mieszakań w domino. Panowie, trochę pokory i refleksji oraz zaangażowania w to co robicie, a nie odbębniania roboty od 10 do 16 i do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
agnostyczka Re: a może coś o SM Domino? 03.12.04, 12:24 szanowni Państwo, niestety, potwierdzają się moje czarne wizje wspólnego budowania z domino. Coraz większa determinacja ludzi piszących na forum o domino, którym przyświeca widmo zamieszkania prędzej pod mostem niż w mieszkaniach budowanych przez tę spółdzielnię, sprawia że każdy z nas (spółdzielców) chyba zadaje sobie pytanie: jak można było dać im się wrobić w ten przekręt? Boję się, że kiedyś może dojść do samosądu na prezesach i towarzyszącej im świcie. Oby tak nigdy się nie stało. Dla kogoś, kto traci kilkaset tysięcy zł nie są ważne dylematy moralne. Sama wiem, bo mi domino zabrała wszytko, nie potrafię cieszyć się mieszkaniem, w którym pewnie nigdy nie zamieszkam, nie będę również mogła kupić innego - bo mnie już nie stać. Winszuję Panom z władz domino dobrego humoru i życzę kolejnych udanych i beztroskich świąt Bożego Narodzenia. Ja nie mam już siły by cieszyć się nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: a może coś o SM Domino? IP: *.eranet.pl 04.12.04, 15:25 Witam czytam wasze posty i juz coraz mniej wiem czy ta spoldzielnia jest wiarygodna czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kredytobiorca Re: a może coś o SM Domino? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 23:16 Urwałeś się z choinki, czy co ? Odpowiedz Link Zgłoś
jaheska Re: a może coś o SM Domino? 07.01.05, 19:03 Gość portalu: UWAGA!!! napisał(a): > Ludzie - zwiewajcie z Domina czym predzej. Za zalozymem sprawe w sadzie i > wygralem tak wiec spieszcie sie poki jeszcze nie ta spoldzielnia nie upadla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tkl Re: a może coś o SM Domino? IP: *.acn.waw.pl 19.12.04, 22:34 Jakoś nikt nie zamieszkał. "Ja wiedzialem, że tak będzie, aha, aha" droga pani Agnieszko... (Pani Agnieszka: Agnieszka IP: *.chello.pl Data: 20.08.2004 17:05). Odpowiedz Link Zgłoś
conraddd życzenia..... 22.12.04, 14:50 Życzę biednym członkom spółdz. domino wszystkiego najlepszego z okazji świąt B.Ż. i Nowego Roku. Szkoda, że nie jest nam dane wprowadzić się w najbliższym czasie do wymarzonych mieszkań, oby nastąpiło to kiedykolwiek...Życzę również rychłej zmiany władz spółdzielni, w szczególności panów prezesów, których miejscem jest Z.K. za oszustwa i kłamstwa jakich się dopuścili. Jestem przekonany, że takie zmiany pozwolą nam szybciej cieszyć się własnym mieszkaniem niż ich brak. Oby następny rok okazał się lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlonek A moze zmiana zarzadu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 13:33 Czy ktos nad tym powaznie myslal?Zaczyna mnei to wszystko wkurzac prezesi dosatnio zyja a my musimy splacac kredyty i placic za wynajem mieszkan kiedy moglibysmy mieszkac juz w swoich. Zrobmy cos z tym wreszcie bo panowie prezesi chyba za dobrze sie czuja na swoich cieplych posadkach!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
conraddd Re: A moze zmiana zarzadu 12.01.05, 09:40 Szanowni Państwo, Kilka dni temu kontaktowałem się telefonicznie z panią reprezentującą firmę Complex Development mającą swoje biuro na budowie sm domino. Zaintrygowała mnie cena mieszkań, które wspomniana firma sprzedaje w cenie 3400zł za m2 oraz stwierdzenie pani, że inwestycja zostanie oddana 30 czerwca 2005. Oznacza to, że ktoś może znacznie taniej nabyć mieszkanie w tej samej inwestycji niż pozostali spółdzielcy, czyli np. ja oraz, że święta Wielkanocne znowu spędzimy w wynajmowanych mieszkaniach. Panadto, nie zauważyłem progresji w budowie tej pechowej inwestycji oprócz wybudowania kilku pięter na tzw. okrąglaku. Proponuję zwołać spotkanie i wyjaśnić wszelkie wątpliwości, których z każdym miesiącem - niestety - przybywa. Należałoby również odwołać cały zarząd i powołać nowy. A może firma Comlex Development powinna zastąpić sm domino? - inaczej nigdy nie otrzymamy swoich mieszakań. Panowie prezesi: Kozłowski i Tomaszewski są już tak skompromitowani, że niczego dobrego po nich spodziewać się nie możemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isza Re: A moze zmiana zarzadu IP: *.man.polbox.pl 12.01.05, 13:30 Ja podpisałam umowę przedwstępną właśnie z Complex Development, która rozliczyła się z Domino częścią mieszkań. Faktycznie sprzedaje je taniej. To już drugi wykonawca (poprzedni zszedł z budowy), mam nadzieję, że ci dokończą w obecnie wyznaczonym terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
conraddd Re: A moze zmiana zarzadu 12.01.05, 14:39 czy znasz może adres www tego developera - o ile oczywiście takowym dysponują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mauro Re: A moze zmiana zarzadu IP: *.chello.pl 12.01.05, 20:08 A może tak poszedł by Pan po rozum do głowy i zastanowił się czy przy obecnych kłopotach i przeciągających się walkach z instytucjami, które pomogły by w finalizacji tej inwestycji jest możliwa cena 3200 zł/m2.Osobiście uważam, iż bez osobistego zaangażowania w ten projekt Pana Tomaszewskiego i całego zarządu dokończenie tej inwestycji potrwało by ok 2 lat i nie widzielibyśmy końca naszych kłopotów.Zdaje sobie sprawe z frustracji niektórych członków bo i ja nie jestem najszczęśliwszy z takiego obrotu sytuacji (również wynajmuje i czekam na swoje własne M-2)ale staram się opanować emocje i zawierzyć temu zarządowi do końca, a mam nadzieje, że nastąpi to w tym roku. Pozdrawiam wszystkich przyszłych współlokatorów i trzymajmy się razem, a nie z jakimś nowym, bóg wie z kąd "developerem". Odpowiedz Link Zgłoś
conraddd Re: A moze zmiana zarzadu 13.01.05, 10:01 szanowny panie mauro, wydaje mi się, że nie do końca zrozumiał pan treść mojego wczorajszego postu. Nigdy nie twierdziłem, że cena za m2 w domino powinna wynosić 3200zł. Kontekst sprawy był zupełnie inny. Proponuję Panu to jeszcze raz sprawdzić. Istotą problemu nie było to, iż nie zgadzam się z ceną metra kwadratowego za jaką nabyłem mieszkanie w tej spółdzielni, lecz fakt, iż ludzie kupujący obecnie mieszkania w tej samej inwestycji ale innym budynku (w 12 piętrowej rotundzie) płacą za nie o 400zł mniej za m2 niż to uczyniłem ja czy pan. Proszę mi również wyjaśnić czym zasłużył się pan Tomaszewski w tej spółdzielni? Moim zdaniem, poprzez swoje niudolne działania doprowadza ją, a tym samym nas do ruiny. Śmiem twierdzić, że jest oszustem i kłamcą, mam na to dowody. Wiem również, że spółdzielnia domino, za prezesury Tomaszewskiego i spółki przegrała kolejną sprawę w sądzie i obecnie toczy się postępowanie komornicze. Prezes Tomaszewski nigdy nie próbował w sposób polubowny doprowadzić do zakończenia sporów. Zawsze idąc w zaparte doprowadzał do sprawy sądowej, którą każdorazowo spółdzielnia przegrywała i musiała z tego tytułu wypłacać większe pieniądze niż była wcześniej winna. Takiemu człowiekowi mamy ufać? (ponoć zarabia miesięcznie ok. 20 tys zł.)To należy zmienić, bowiem za rządów tej bandy oszołomów nigdy nie odbierzemy mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: A moze zmiana zarzadu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 14:11 szanowny panie conrad.Niech sie pan podzieli z nami tymi przegranymi spawami przez tomaszewskiego. jesli nie ma pan dowodow to nie pluj pan .co do zarobkow to tez chetnie poznam prawde bo jesli tak to troche duzo .interesuje mnie tylko prawda a giertychowskie pieprzenie NIE .czytalem kilka postow panskich i jak nie agnostyczka to pan . czy aby jestescie czlonkami tej inwestycji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T. Re: A moze zmiana zarzadu IP: *.chello.pl 13.01.05, 14:53 Szanowny Panie Conradd Z tego co pamiętam, to członkowie SM dawno zdecydowali, że wszelkie wpływające pieniądze będą przeznaczane na postępy w budowie, a nie na zwroty dla rezygnujących osób. Dlatego kończy się to zwykle w sądach i nie ma w tym nic dziwnego, że takie sprawy rozstrzygane są na dobro byłych członków. Również jestem ciekawa Pańskich dowodów, a może nawet zaszczyci Pan to forum konstruktywnymi pomysłami na poprawę sytuacji, a nie samym pieprzeniem o odwołaniu zarządu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gacu Re: A moze zmiana zarzadu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.05, 17:20 kupilem mieszkanie obok i chcialbym sie dowiedziec jak stoi u was sytuacja z podlaczeniem mediow kanalizacja itd. Bo u nas sa jakies problemy, ze btakuje 40m gruntu ktorych gmina wczesniej nie wykupila. Czy wy macie podlaczenia juz zrobione .Prosze o odpowiedzi!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qqryq77 POLAK MADRY PO SZKODZIE 13.01.05, 21:45 nie jestem ani przyszlym lokatorem sbm domino ani dziesiatki. mieszkam blisko na ursynowie i codziennie prawie ogladam te budowle. w poblizu wybudowaly juz swoje bloki dwie firmy a te dwie inwestycje stoja tak jakby w miejscu. osobiscie zapisalem sie na nowe mieszkanie na kabatach tutaj nie pasowala mi za bardzo lokalizacja. ale do rzeczy. wybierajac swoja spoldzielnie patrzylem sie przedewszystkim na to co juz udalo im sie wybudowac a wybudowali juz sporo blokow na samym ursynowie i w innych dzielnicach warszawy. potem pozwiedzalem juz wybudowane bloki ,zobaczylem ogolnie stan elewacji i klatek schodowych. bylem tez zainteresowany opiniami mieszkancow o spoldzielni. wiadomo ze zawsze sie moze noga podwinac ale przy takim sprawdzeniu spoldzielni jestem spokojny o swoje pieniadze. budowa zaczeta w 2 kwartale tamtego roku jest juz w stanie surowym do ostatniego pietra a cztery klatki maja juz okna i sa ocieplane. przewidywane oddanie budynku jest przed koncem tego roku. nie napisalem tego tekstu powyzej zeby kogos zdenerwowac specjalnie ale mysle ze ludzie powinni wiecej czasu przeznaczyc na sprawdzenie kogos komu oddaja oszczednosci calego swojego zycia. ps cena metra mojej inwestycji to 3800 a slyszalem ze w dziesiatce koszt byl okolo 4300 zl za m2. Odpowiedz Link Zgłoś
qqryq77 ps. do wyzej napisanego postu 13.01.05, 21:49 mam nadzieje ze sprawy w tych dwoch spoldzielniach waszej i dziesiatce potocza sie po waszej mysli i swieta w tym roku spedzicie juz w nowych mieszkankach czego zycze wam z calego serca i nie zapominajcie ze lokatorzy w takiej sytuacji powinni trzymac sie razem (najlepiej jest sie spotykac na jakis wspolnych zebraniach ) i wspolnie podejmowac decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinesska Re: ps. do wyzej napisanego postu IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 17.01.05, 14:46 Mam pytanie - czy macie podlaczone media: kanalizacje, wode itp? Odpowiedz Link Zgłoś
irenan2000 Re: ps. do wyzej napisanego postu 17.01.05, 18:38 czt Wy nic nie wiecie na temat waszej kanalizacji. dziwi mnie to!!!!!!!!!!ze takimi rzeczami sie nie interesujecie Odpowiedz Link Zgłoś
wilczek1976 Re: ps. do wyzej napisanego postu 18.01.05, 08:26 :) Ależ wiecie i interesujecie się. I nie ma się czemu dziwić. To proste - członkowie mają swoje własne forum i tam wymieniają się informacjami oraz opiniami. Ps. Pozdrawiam Wszystkich "członków" z forum na gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: ps. do wyzej napisanego postu IP: *.chello.pl 18.01.05, 23:07 Mamy kanalizacje i wodę problem polega na wykupie przez gminę terenu przez który miało to przebiegac, nasz prezes nie dogadał się podobno z Waszym prezesem w sprawie wykupu i sieci SM Domino poprowadziła jakimś skrótem. no i teraz jesteście w d..., bo gmina nie ma pieniędzy, właściciele gruntu zarządali ceny z kosmosu i musicie się bujać sami. Tyle wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gacu Re: ps. do wyzej napisanego postu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.01.05, 14:11 A z jakim deweloperem sie niedogadal bo nie wiem o ktorym mowisz. Tam buduja sie obok Domino dwa bloki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki129 Re: a może coś o SM Domino? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 14:52 Bardzo prosze pania Irene o kontakt lub kogos kto ma dostep do forum spoldzielcow Domino - pani Irena obiecala ze ktos w tej sprawoie sie odezwie , czyzby zapomnialy tak jak wszystko w tej spoldzielni ...tylko obiecuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)niedoszly klient Re: a może coś o SM Domino? IP: *.chello.pl 21.01.05, 16:24 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2505128.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Optymista Ważne IP: *.acn.waw.pl 24.01.05, 03:28 Szanowni Państwo. Wszyscy mamy powody do niezadowolenia, bo ileż to mozna czekac na oddanie inwestycji. Weźcie jednak pod uwagę to, że przez ponad 2 lata członkowie zalegali ze wpłatami na ponad 3,5 mln zł. To z czego się to miało budować??? Ok - kredyt - tu błąd był popełniony na starcie, ale późniejsze próby jego zdobycia kończyły się niczym - bo żaden bank nie chciał udzielić kredytu Spółdzielni (mieć na głowie 250 osób) - po co.. Teraz jest duża szansa - i miejmy nadzieję, że się uda. Jednak mimo braku kredytu, budowa toczyła się dalej - dzieki Industrialowi i teraz firmie Complex. A że sprzedają mieszkania taniej - P. Jezierski włożył w tę inwestycję naprawdę dużo kasy, więc chciałby chcoiaż w części zrefundować sobie swój wkład - na moje oko widząc praktycznie skończony budynek i podniesienie wartości inwestycji poprzez budowę budynku D - Complex ze swoich musiał włożyć dobre 5 baniek. To, że sprzedaje mieszkania taniej - oznacza tyle, że robi prezent przyszłym Spółdzielcom - oddaje mieszkania z barteru - mieszkania, króte formalnie kupił - wykładając sobie pieniądze na budowe. Tak psioczycie na Tomaszewskiego - a pokażcie mi kogoś - kto przekona wykonawcę, aby budował ze swoich przez ponad rok, aby wkładał okna, robił poszycie dachowe, etc... Prezes prosił, Rada Nadzorcza namawiała - ludzie wpłacajcie zaległości - a tu nic. Sami przegłosowaliśmy, aby pieniądze szły na budowę - to po te komentarze o przegranych sprawach w sądzie - oczywiście, bo w wietle prawa nalezało te wkłady oddać - dużą jednak sztuką jest oddawać te zaległoci po wielu miesiącach - dzięki czemu to, że Pan X-iński czekał z wpłatą - opóźnianie wypłat dla byłych członków pozwalało na bieżące regulowanie nalezności. Co do mediów - uważacie, że jest źle - wcale nie - dzieki przeprojektowaniu - Ci którzy zaspiewali te ogromne pieniądze - zostaną z kawałkiem gruntu na bardzo długo - no bo po co komu ten pas trawki, kiedy my w Domino wszystkie media mieć będziemy. I to też zasługa Prezesów. W sumie jestem zły, że trwa to task długo, ale cieszmy się ludzie, że w ogóle trwa. A postępy są widoczne - A, B i C - są w zasadzie skończone - czego Państwo nie zauważacie. Być może dla niektórych jedyną metodą jest odwoływanie Zarządu, kolejna zmiana Rady Radzorczej - tylko po co... Ja, przynajmniej od roku widzę wyraźny postęp - ktoś więc patrzy Prezesom na ręce. Szkoda tylko, że Polacy maja w zwyczaju tylko krytykanctwo i niestety nie potrafią trzeźwo opatrzeć na rzeczywistość. Sami wybraliśmy tę inwestycję, sami dalismy skwitowanie Zarządowi, zmieniliśmy Radę Nadzorczą na naszych, uchwalilismy statut - i budynek jest prawie skończony, a na dodatek prawie zamknięty jest stan surowy D - zatem czy aby na pewno nic się nie dzieje na budowie - czy aby na pewno w rodku nie ma niczego, czy może koloru na elewacji nie widać, a może powypadały okna lub też zwiało dach. Ludzie - to się samo z nieba wzięło... W tych ciężkich czasach doceńcie, że mimo tylu ataków, takiej agresji ze strony członków - komuś się jeszcze chce - bo najłatwiej byłoby machnąć ręką i pozwolić, aby Spółdzielnia przeszła w stan upadłości - wtedy nasze mieszkania warte byłyby tyle - co gruz wywożony przez ciężarówki - i co wtedy.... Teraz zostało już naprawdę niewiele!!!! Naprawdę tak mało.... Krytycy i Ludzie dobrej woli - zróbmy wszystko, aby udało nam się zamieszkać przy Alternatywy 4 - w wymarzonych WŁASNYCH mieszkaniach, pomóżmy temu Zarządowi i tej Radzie dotrwać w trudzie zmagań z inwestycją - bo nie robią tego przeciwko nam, ale dla nas. Wszyscy włożylismy w DOmino wiele, wiele pieniędzy i wiele, wiele nerwów. Jeszcze trochę wysiłku, ciepła i trzymania kciuków za kredyt - oby wreszcie był, bo nowi Członkowie cały czas przybywają. Optymista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Ważne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 19:01 > by udało nam się zamieszkać przy Alternatywy 4 Czy z tą nazwą ulicy jest przesądzone, jakoś mi wątek umnkął. Odpowiedz Link Zgłoś
macyk Re: Ważne 05.02.05, 03:10 W czwartek Rada Warszawy nazwała jedną z ursynowskich ulic od tytułu znanego serialu Stanisława Barei "Alternatywy 4" Bez głosu sprzeciwu radni nadali wczoraj nazwę Alternatywy ursynowskiej uliczce, przecznicy ul. rtm. Witolda Pileckiego. Taki wniosek złożyła spółdzielnia mieszkaniowa Domino, która buduje tu blok. Na skojarzeniach z serialem Stanisława Barei postanowiła oprzeć kampanię reklamową. - W poniedziałek złożymy wniosek o nadanie naszej inwestycji adresu Alternatywy 4 - zapowiedział wczoraj uradowany Paweł Gancarz z Domina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Ważne IP: *.acn.waw.pl 30.01.05, 22:44 Żałosne. Jeszcze gorsze, niż w wydaniu tej pani, która używając różnych nicków nawiedza to forum dzięki chello - nieodmiennie wysławiając pod niebiosa czcigodny zarząd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena Re: a może coś o SM Domino? IP: 62.229.112.* 24.01.05, 10:07 Pani Agnieszko, ma Pani moj email, wiec nie widze powodu dla ktorego na forum wylewa Pani na mnie swoj zal. Poza tym jest Pani dolaczona do listy mailowej DOMINOWCOW i wszystkie informacje dostaje Pani na biezaco! Naprawde mam wrazenie ze na tym forum jest wiele zlości, wiele niezasłużonej i nieuzasadnionej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ncrm Re: a może coś o SM Domino? IP: *.allianz.pl 24.01.05, 15:15 Czy istnieje jakies inne forum dotyczace inwestycji Domino? Jestem czlonkiem spoldzielni i chetnie wzbogacilbym swoja wiedze na jej temat. Czy ktos moglby mnie wtajemniczyc? Pozdrawiam, ncrm Odpowiedz Link Zgłoś
timex Re: a może coś o SM Domino? 24.01.05, 15:48 pssss... nikomu ani słowa. top secret Odpowiedz Link Zgłoś
qqryq77 do OPTYMISTY 24.01.05, 18:20 rozumiem pana ze chcialby pan w koncu wprowadzic sie do mieszkania . zgadzam sie tez z tym ze nie wolno pozucac budowy ani dzialac przeciw spoldzielni bo dziala sie przeciwko sobie. musi pan jednak zrozumiec frustracje ludzi . sam osobiscie buduje w innej spoldzielni na kabatach. budowa posuwa sie zgodnie z harmonogramem a przyszli mieszkancy nie martwia sie o jakies przylacza czy wlasnosc gruntow bo zalatwia to za nich spoldzielnia i wykonawca. zeby miec takie przezycia jak wy nie trzeba wydawac oszczednosci calego zycia wystarczy isc do kina na dobry film trzymajacy w napieciu. to by bylo na tyle mojego komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ncrm Re: a może coś o SM Domino? IP: *.allianz.pl 25.01.05, 09:39 Nie rozumiem. Czy to jakies tajne stowarzyszenie? Trzeba spelnic jakies specjalne warunki, zeby zostac wtajemniczonym?:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gacu Re: a może coś o SM Domino? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.01.05, 17:12 Jak Wasz prezes rozwiazal problem z podlaczeniem kanalizacji , pradu i gazu. Jak bedzie biegla kanalizacja i skad beda podlaczenia gazu i pradu. Bardzo prosze o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojciec forum - juz niedlugo 25.01.05, 22:38 Gość portalu: ncrm napisał(a): > Nie rozumiem. Czy to jakies tajne stowarzyszenie? Trzeba spelnic jakies > specjalne warunki, zeby zostac wtajemniczonym?:) Tak. Czerpiemy z tradycji wolnomularskiej a spotkania nasze odbywaja sie w kryptach. A tak powaznie - przygotowujemy (grupa kilkunastu osob, z Pania Irena na czele) forum i niedlugo zostanie oddane do uzytku wszystkim zainteresowanych. Prosze czlonkow SM Domino czytajacych ten watek o przeslanie maila na moj adres widoczny w naglowku. Pozdrawiam, Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ncrm Re: forum - juz niedlugo IP: .1.* / *.allianz.pl 28.01.05, 16:00 > Prosze > czlonkow SM Domino czytajacych ten watek o przeslanie maila na moj adres > widoczny w naglowku. Niestety dla mnie "adres nie jest widoczny w naglowku":) Bede wdzieczny za doprecyzowanie. Pozdrawiam, ncrm Odpowiedz Link Zgłoś
jwojciec Re: forum - juz niedlugo 29.01.05, 22:22 > Niestety dla mnie "adres nie jest widoczny w naglowku":) Bede wdzieczny za > doprecyzowanie. bardzo prosze: jwojciec@skasujto.gazeta.pl Oczywiscie bez frazy "skasujto." Pozdrawiam, Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
qqryq77 Re: forum - juz niedlugo 30.01.05, 11:23 ja tam widze adres jwojciec@neospam.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: forum - juz niedlugo IP: *.eranet.pl 04.02.05, 16:22 Mają już w końcu ten kredyt czy nadal lipa ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co z Gancarzem ??? Czy ktoś może podać informację o forum IP: *.eranet.pl 04.02.05, 16:27 Czy forum mailow już działa ew. kiedy będzie działało Jakie są najnowsze informacje o SM Domino ? Jak z kredytem - to się już ciągnie chyba kilka miesięcy ? Jak postępy na budowie ? Czemu Pan Gancarz tak ucichł ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akacja Re: a może coś o SM Domino? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.05, 22:27 Podciągam wątek. Co tam słychać na budowie? Może ktoś był? Aha, czy dostali państwo pismo ze spółdzielni, z którego właściwie nic nie wynika. Może ktoś ma jakąś informacje o planowanym spotkaniu spółdzielców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły mieszkani Re: a może coś o SM Domino? IP: *.3.pl 10.02.05, 13:18 budowa idzie,ale powoli. Z pisma jasno wynika ile zaległości mają członkowie spółdzielni. Krytyka SM nic konstruktywnego nie wnosi. Koniec budowy związany jest z pozyskaniem nowych członków,wtedy nie potrzeba nawet kredytu bankowego. Ludzie! Tylko pieniądze i w czerwcu 2005r już mieszkamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akacja Re: a może coś o SM Domino? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 12:03 A może budowa idzie tak powoli, bo panom prezesom się nie spieszy z jej ukończeniem, gdyż wtedy stracą pracę... MAM NADZIJĘ, ŻE JAK ODBIERZEMY NASZE MIESZKANIA TO PRZEKSZTAŁCIMY SIĘ WE WSPÓLNOTĘ I WYLEJEMY TYCH FACHOWCÓW NA ZBITĄ M... TWARZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: a może coś o SM Domino? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 14:12 Nie trzeba czekać do końca budowy, żeby wywalić Zarząd. Proponuję przedstawić plan dokończenia inwestycji i niech 'Akacja' przedstawi się imieniem i nazwiskiem i zgłosi się na nowego prezesa, a niech nie pisze pierdoł bez pokrycia. A wspólnota to najgorsze rozwiązanie. Do zarządzania może być powołany zwykły zarządca nieruchomości, a spółdzielnia może istnieć dalej. PS. Ciekawe czy 'Akacja' wpłaciła na swoje mieszkanie całą kwotę... Odpowiedz Link Zgłoś
a_jolie Re:Księga Wieczysta 11.02.05, 16:29 Zamierzam zakupić mieszkanie przy Alternatywy 4. Mam zapytanie o wyjaśnienie wpisów w dziale III i IV księgi wieczystej nr WA2M/00353453/0. Ciekawe kiedy spółdzielnia spłaci hipotekę?. Mając taką kasę powinni już ją spłacić... ale czemu tego nie zrobili? a Może my bedziemy spłacać grunt, kredyt na którym stoi blok Alternatywy 4? czytam i sama nie wiem... Niezdecydowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ex Re:Księga Wieczysta IP: *.acn.waw.pl 13.02.05, 20:40 Jeżeli masz niepotrzebne pieniądze, to lepiej daj na sierotki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re:Księga Wieczysta IP: *.chello.pl 13.02.05, 22:55 idż do sp-ni a nie czytaj bzdur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też sąsiad Re: a może coś o SM Domino? IP: *.3.pl 17.02.05, 11:51 "Sąsiad" ma rację! Akacja,jak zwykle zimą, nie myśli bo śpi. Uchowaj nas Boże przed takimi kołkami, nawet z akacji. Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight Re: a może coś o SM Domino? 18.02.05, 13:27 a ja mam nadzieje, ze nie przeksztalcimy sie we wspolnote. to byloby najgorsze wyjscie. pozdrawiam przy okazji swoich przyszlych sasiadow, co prawda nerwy mi puszczaja, ale zyje w przekonaniu jednak, ze niedlugo sie nimi faktycznie staniemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad2 Re: a może coś o SM Domino? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 21:49 Ztego co mi wiadomo prezes ma mieszkanie w tym nowym okraglym budynku Ciekawe kiedy w nim zamieszakn bo prace ida nadzwyczaj szybko ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad z Robygu Re: a może coś o SM Domino? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 22:41 Bardzo prosze o informacje ,czy wasz budynek ma podlaczenie do mediow,z tego co wiadomo to tak jak my macie problemy. Nasz budynej jest juz gotowy ale miasto nie wywiazalo sie z zobowiazan,ale wszystko jest na dobrej drodze i moze do 30 marca beda podlaczenia a jak u was.dzieki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: a może coś o SM Domino? IP: *.chello.pl 13.02.05, 22:50 z tego co wiem nasz budynek jest podłaczony do kanalizacji.Robyk musi się dogadać z domino Odpowiedz Link Zgłoś
jwojciec FORUM DLA CZLONKOW SM DOMINO 14.02.05, 14:23 Z przyjemnoscia informuje osoby zainteresowane, ze zostalo otwarte oddzielne forum dla inwestycji przy Pileckiego. Forum sluzyc ma wymianie informacji i wewnetrznym dyskusjom dot. w/w inwestycji. Dostep do forum ograniczony zostal dla Czlonkow i Pracownikow SM Domino. Czlonkow i pozostala czesc pracownikow niniejszego watka serdecznie zapraszam. Chec uczestnictwa prosze zglaszac na adres e-mail: jwojciec@pominto.gazeta.pl oczywiscie bez frazy "pominto.". Pozdrawiam serdecznie, Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
wilczek1976 Re: FORUM DLA CZLONKOW SM DOMINO 25.02.05, 09:21 CZEŚĆ DOMINOWCY!!! Serdecznie zapraszamy na nasze forum. "Z przyjemnoscia informuje osoby zainteresowane, ze zostalo otwarte oddzielne forum dla inwestycji przy Pileckiego. Forum sluzyc ma wymianie informacji i wewnetrznym dyskusjom dot. w/w inwestycji. Chec uczestnictwa prosze zglaszac na adres e-mail: jwojciec@pominto.gazeta.pl oczywiscie bez frazy "pominto."." Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akacja Re: a może coś o SM Domino? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.05, 12:01 Dlaczego krytyka zarządu spotyka się ze strony "sasiadów" z taką reakcją? Akacja to kołek, albo jeszcze lepiej... pewnie nie zapłaciła spółdzielni pełnego wkładu. Akacja zapłaciła, kołkiem nie jest... figura kobieca ;-) Akacja jednak nie rozumie, dlaczego ma współfinansować wynagrodzenie pana mniej lub bardzej szanowanego Tomaszewskiego Prezesa Nieudolnego (kredyt). No tak, ale Akacja jest pewnie tylko głupią babą... Nie to co szanowni sąsiedzi. Pozdrawiam wszystkich optymistów, bo w sumie też jeszcze wierzę, że zamieszkamy przy Alternatywy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy Re: a może coś o SM Domino? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 15:12 oj jacy wy nieswiadomi.Nie macie mediow a tak ostro dyskutujecie .Wasz odbior moze sie bbbbbbbbbbbardzo opoznic.Proponuje sie tym zainteresowac bo bedzie zle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magggie Re: a może coś o SM Domino? IP: *.energis.pl 21.02.05, 12:53 Jestem zainteresowana kupnem mieszkania od SM Domino. Ale czytając to forum mam mieszane uczucia. Czy mogę prosić o wyjaśnienie, jak na prawdę wygląda sytuacja w spółdzielni?... Czy nie popełnię błędu angażując się w tę inwestycję?... Skąd tak niska cena za mieszkanie wyposażone w biały montaż? W spółdzielni powiedziano mi dziś, że mieszkania będą oddawane już w czerwcu - czy to aby realny termin? Zaważywszy, że budowa miała zakończyć się już w lipcu ubiegłego roku?... Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje dotyczące inwestycji przy Pileckiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Re: a może coś o SM Domino? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.05, 19:11 Kupiłam mieszkanie w SM Domino równo rok temu. Cierpliwie czekam. Powodem opóżnienia budowy są nie sprzedane jeszcze wszystkie mieszkania, nie terminowe wpłaty członków spóldzielni itp. Obecnie jest nadzieja,że spółdzielnia dostanie kredyt na ukończenie budynku i liczę, że w czerwcu się wprowadzmy. A, kupiłam mieszkanie w SM Domino dlatego,że podoba mi się rozkładowo, jest w dobrym miejscu i standarcie, oraz jest na moją kieszeń. Na tym forum na temat SM Domino wielu rozgoryczonych i rozczarowanych ludzi napisało wiele złego, rozumiem Ich, ale trzeba być realistą. Natomiast nie rozumiem tych, którzy tu napisali wiele nieprawdy, obłudy, kłamliwych nie sprawdzonych informacji, a przede wszystkim po chamsku obrażali Innych. Idz do spółdzielni i na budowę, wyrób sobie pogląd sama. Pozdrawiam i myślę,że będziemy sąsiadkami:) Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight Re: a może coś o SM Domino? 22.02.05, 19:20 pozdrawiam sasiadke, tez kupilam rok [niecaly] temu :) Odpowiedz Link Zgłoś
niki129 Re: a może coś o SM Domino? 23.02.05, 08:54 Mieszkania maja bardzo ciekawy rozklad okolica jest ladna , miejsce spokojne Jedynym problemem jest to ze czlonkowie nei wplacaja pieniedzy - czesc zalega z wplatami i dlatego spoldzielnia nie moze oddac bloku w terminie, chcieli to zrobic ze srodkow wlasnych Teraz czekaja na kredyt. Wydaje mi sie ze to wlasnie ci co zalegaja "krzycza" tu najglosniej a moze najzwyczajniej w swiecie zapalciliby zalegle pieniadze i wtedy nei byloby problemu!!! Latwo jest oskarzac innych ale czy samemu jest sie uczciwym? Odpowiedz Link Zgłoś
fiolka11 Re: a może coś o SM Domino? 23.02.05, 11:20 moi Drodzy, zobaczcie co jest na hipotece tej nieruchomości i przeliczcie to na każdego członka spółdzielni żeby być świadomym co Was czeka pozdrawiam f11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek T. Re: a może coś o SM Domino? IP: *.eranet.pl 23.02.05, 12:38 A co jest wpisane w ostatnim wpisie ? Obecnie banki dają kredyty pod tą inwestycję ostatni wpis komorniczy był wyczyszczony na początku stycznia 2005 Prosimy o więcej informacji Pani fiolko11 Odpowiedz Link Zgłoś
fiolka11 Re: a może coś o SM Domino? 23.02.05, 13:50 nie chcę być posądzana o sprzedawanie nieprawdziwych informacji, jest to moja propozycja abyście sprawdzili co jest obecnie tam wpisane oraz jakie dopłaty rozliczeniowe sa już skalkulowane tak aby wiedzieć ile trzeba będzie dopłacic za metr mieszkania pozdr. f11 Gość portalu: Marek T. napisał(a): > A co jest wpisane w ostatnim wpisie ? > Obecnie banki dają kredyty pod tą inwestycję > ostatni wpis komorniczy był wyczyszczony na początku stycznia 2005 > Prosimy o więcej informacji Pani fiolko11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: a może coś o SM Domino? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 14:20 to nieprawda znowu jakaś bzdura . nawet jeśli jest jakiś zapis w hipotece to nie oznacza on splaty przez członków.Owszem gdyby nie mieli już wolnych mieszkań to byłby problem ale jak mają jeszcze 30 mieszkań średnio licząc po 50 m razy 3800 to wychodzi 5.700 000 zł a w hipotece jest zapis na jakieś 200 tys. Uważam że jak członkowie zalegający wpłacą to i nie będzie wpisu . Trochę więcej wiary .Już niedługo zamieszkamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: a może coś o SM Domino? IP: *.chello.pl 23.02.05, 14:49 Z paru ostatnich wypowiedzi powiało wiarą i optymizmem. Super, że są jeszcze ludzie zainteresowani prawdą i faktami, a nie tylko narzekające, bezpodstawnie oskarżające i wymyślające co lepsze bzdury zrzędy. Takich sąsiadów (tych pierwszych oczywiście) sobie i wszystkim życzę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zrzęda ;-) Re: a może coś o SM Domino? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.05, 20:30 Niestety chyba z oceną ostatniego forumowicza chyba jestem zrzędą ponieważ tą budowe widze czarno. Schociaż nie jestem członkiem tej spółdzielni zadziwia mnie fakt że mimo takich kłopotów są ludzie którzy ryzykują ciężko zarobione przez siebie pieniądze wpisując sie na poczet członków Domina. Pamiętam jak pare lat temu szukałem mieszkania na ursynowie i odwiedzałem różne spółdzielnie w tym też Domino.Była tam roztaczana wspaniała wizja ale jak wiadomo od tamtego czasu wszystkie firmy po sąsiedzku które duzo póżniej zaczynały budowy dawno je już skończyły a budowy Domina nie widać końca. Jako stary mieszkaniec Ursynowa często przechodze koło tych budów i na budowie Domina nic sie praktycznie nie dzieje. Moim zdaniem to będzie taka wieczna budowa która nawet po wprowadzeniu mieszkańców będzie jeszcze długo trwała. Uważam że za podobną cene za metr można było lepiej wybrać lokalizacje schociażby na Kabatach gdzie obecnie powstaje moje mieszkanko (wszystko zgodnie z planem). Nie widze nic interesującego w lokalizacji blisko stacji benzynowej, hospicjum i szpitala. Na koniec jednak życze powodzenia ale uważam że termin oddania tu podawany jest nierealny z tym co obecnie dzieje się na budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: a może coś o SM Domino? IP: *.chello.pl 23.02.05, 21:44 Jeśli pare lat temu pan szukał, a dziś dopiero się buduje, to chyba nie za dobry wybór... Ja właśnie pisałam o takich ludziach, którzy piszą, ale tak naprawdę do końca nie znają sytuacji. Na budowie Domina dzieje się i to sporo. I nie potrzeba dodatkowo psuć nerwów przyszłych mieszkańców takimi opiniami. Zwłaszcza, jeśli ta inwestycja nie zyskała czyjegoś zainteresowania. Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight nie bardzo rozumiem... 24.02.05, 10:18 ...po kiego grzyba osoby, ktore nie zdecydowaly sie na kupno mieszkania w domino i los inwestycji jest im obojetny, mimo to wypowiadaja sie w tym watku w tonie 'oj, wy biedni, ktorzy kupiliscie, JA taki glupi nie bylem...' etc. proponuje zajac sie wlasnym mieszkaniem i sprawami i nie psuc krwi innym czesto wyssanymi z palca domyslami albo wiadomosciami uslyszanymi gdzies tam i rzadko do konca zgodnymi z prawda [albo nawet rzadko zgodnymi w 50%]. jeszcze raz goraco POZDRAWIAM przyszlych sasiadow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zrzęda ;-o Re: nie bardzo rozumiem... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.02.05, 18:43 Chciałem moją wypowiedż uściślić w kilku kwestiach. Po pierwsze to kilka lat temu już rozglądałem się za wyborem przyszłej spółdzielni lub dewelopera któremu mógłbym powieżyć swoje pieniążki na budowe mieszkanka. Wybór musiała popszedzić tak dokładnym rozpoznaniem rynku ponieważ w żaden sposób nie chciałem umoczyć tych pieniędzy i póżniej jeszcze tracić swój prywatny czas na kłótnie z wykonawcą. Tak więc na swoją obecną budowe zapisałem się niecały rok temu a budynek już stoi w stanie surowym zamkniętym. Po drugie to nie wiem dlaczego nie którzy zarzucają mi pisanie nieprawdy na temat waszej inwestycji. Dobrym porównaniem jest budynek PKO którego budowa zaczeła się dużo później od Domina a przed tamtym budynkiem już jest droga z kostki parkingi lada chwila będzie posadzona trawka a ludzie już się w środku urządzają. Nie mam zamiaru tutaj nikogo dołować ale przyznacie sami że można było zrobić lepsze rozeznanie rynku zwłaszcza że na zakup poszły niemałe pieniądze. Pozdrawiam i rzycze jeszcze raz powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Re: nie bardzo rozumiem... IP: *.acn.waw.pl 24.02.05, 19:50 "A u Was murzynów biją...." Nie rozróżniasz Facet budowy za własne pieniądze - spółdzielnia, od kupna mieszkania u dewelopera np. PKO Deweloper. Dlatego zrobiłeś takie dobre rozeznanie i kupiłeś "mieszkanko" w najdroższej lokalizacji w W-wie - na Kabatach, a może jeszcze przy metrze? Jak bym miała Twoje pieniądze to bym sobie wybudowała wille za Piasecznem i też-by było fajnie. Nie musiałabym z nudów obrzydzać innym spokojnego oczekiwania na swoje M, przy Alternatywy 4. Pazdrawiam wszystkich Dominowców:))) Odpowiedz Link Zgłoś
lunalovelight Re: nie bardzo rozumiem... 24.02.05, 20:03 a propos alternatywy 4 - czyli w koncu stanelo na tym, ze taka faktycznie bedzie nazwa ulicy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka Re: nie bardzo rozumiem... IP: *.chello.pl 26.02.05, 11:42 faktycznie będzie ul. Arlernatywy, a nasz budynek: nr 4. Odpowiedz Link Zgłoś
macyk Re: nie bardzo rozumiem... 26.02.05, 12:57 To zbrodnia nadawać numery blokom przy Takiej ulicy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasz sąsiad Robyg Re: nie bardzo rozumiem... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.05, 21:11 Ja tu też przelotem, ale "Zrzęda"rozbawił mnie do łez.Zapisał się,chudzinka,na mieszkanko dopiero co rok temu a tu już stan surowy (pewnie otwarty)!No, to jest dopiero tempo!Zrzęda,widziałeś Domino?Czy to Ci wygląda na stan surowy?A jednak stoi w miejscu.Możesz zostać z tym stanem surowym na następne dziesięć lat, nie ma co się wymądrzać,że sprawdziłeś wiarygodność itd, bo to bzdury.NIC nie sprawdzisz.Nasz blok buduje stosunkowo znany developer, nagradzany za wiarygodność i co?Potknął się o głupi kawałek rury od kanalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zrzęda ;-O do Ew IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.02.05, 09:49 Nie masz racji pisząc że kupiłem mieszkanie u developera. Dla wyjaśnienia kupiłem mieszkanie w spółdzielni. Blok będzie rzeczywiście przy samej stacji metra na Kabatach. Cena metra wynosiła 3800 zł/m2 i z tego co tutaj przeczytałem wy za wasze miaszkania płaciliście podobnie. Mało tego z rozeznania mojego wynikało że była schociaż jeszcze jedna firma na Kabatach która też proponowała mieszkania w podobnej cenie. Moja spółdzielnia jak i tamta wybudowały już sporo bloków na Ursynowie przeważnie na Kabatach wiec nie martwie się o dokończenie mojej budowy bo spółdzielnia zbiera zapisy już na nową inwestycje. A tak przy okazji to już wolałbym jakoś wykombinować te 400 zł na m2 wiecej i kupić w PKO niż czekać w nieskończoność. I jeszcze jedno wasza inwestycja pomyliła mi się z SBM DZIESIĄTKA która buduje blok niedaleko waszego. Oni jeszcze pół roku temu też mieli takie optymistyczne wizje jak wy i też myśleli że wprowadzą się na początku tego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: a może coś o SM Domino? IP: 194.242.62.* 22.03.05, 11:10 Zgadzam się z tobą - Ja kupiłem mieszkanie w spółdzielni Domino w 2000r - kiedy to budowa według umowy miała zakończyć się do 30.09.2002 - Na szczęście udało mi się po długiej batali wycofać udział w 2001r, kiedy to wszystko staneło. Ale widzę obecnie duże przyspiezenie na tej budowie, więc trzeba być dobrej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
atti Re: a może coś o SM Domino? 01.03.05, 13:10 jakie sa najnowsze info o Dominie i inwestycji przy Pileckiego, czy wierzycie w ten termin 30 czerwca? dzieki za wszelkie info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: a może coś o SM Domino? IP: 217.97.238.* 01.03.05, 14:03 Jeżeli jesteś członkiem spółdzielni, serdecznie zapraszam na forum dla członków tam otrzymasz wszelkie interesujące Cię informacje. Chec uczestnictwa prosze zglaszac na adres e-mail: jwojciec@pominto.gazeta.pl oczywiscie bez frazy "pominto."." pozdrawiam, Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad? Forum zeszło do podziemia. IP: *.acn.waw.pl 01.03.05, 22:43 To taka zachęta, by zostać członkiem elitarnego klubu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Forum zeszło do podziemia. IP: 217.97.238.* 02.03.05, 11:46 To zachęta, żeby dowiedzieć się konkretnych informacji od osób zainteresowanych a nie plotek od przypadkowych osób wpadających na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: członek spółdzieln Re: Forum zeszło do podziemia. IP: 213.25.153.* 09.03.05, 18:45 Zinformacji uzyskanej w poniedziałek od prezesa spółdzielni cała sprawa ma sie wyjaśnić 16,03,05 wtedy bedzie wiadomo co z naszym blokiem.Mówia że do 30,06,05 blok zostanie dokończony.Podobno są montowane kotły gazowe w piwnicy.Czy ktoś z Was kupił już piwnicę w bloku.W sobotę było wielkie zainteresowanie naszym blokiem było wielu zainteresowanych kupnem mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
ania257 Re: Forum zeszło do podziemia. 10.03.05, 14:33 niedawno chcialam kupic mieszkanie od inwestora. po zapoznaniu sie z dokumentami zarowno ze sm domino jak i od inwestora od razu zrezygnowalam!!! termin oddania "rotundy" wyznaczony na czerwiec jest nierealny! potwierdzil to pracownik firmy. w zwiazku z tym ze znam sie na budownictwie zaczelam sie dopytywac o stan robot, powiedziano mi ze na Swieta powinnam sie wprowadzic!! a kilka minut wczesniej zapewniano mnie ze oddanie jest w czerwcu, poza tym ta dokumentacja mnie przerazila, zmiana inwestora, dlugi spoldzielni ktora oddala inwestorowi czesc mieszkan w ramach rozliczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: Forum zeszło do podziemia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 08:44 znowu jakaś głupota , jakie długi? Pytaj się robotników a będziesz zimą w japonkach chodziła, Dobrze że nie kupiłaś DZIĘKUJEMY Odpowiedz Link Zgłoś
arturtch Re: Forum zeszło do podziemia. 11.03.05, 09:44 Witam, obawy Pani Ani sa naturlane. Z jednej storony widac jak blisko jest zakonczenia budowy (czynnik zachecajacy tym bardzie ze brak planow zagospodarowania przestrzennego w Warszawie, a wiec koncza sie oferty nowych mieszkan u developerow), z drugiej strony niejasna sytuacja finansowa SM Domino nie zacheca do zakupu. Pani Ania podjela decyzje, ze nie zaryzykuje zakup mieszkania - ja podjalem odwrotna decyzje i teraz czekam na odbior (nie wiem kiedy ale jestem przekonany ze mieszkanie otrzymam). Chcialbym jednak podkreslic, ze nalezy uszanowac wybor kazdej osoby i nie ma znaczenia czy jest on pozytywny, negatywny czy tez ktos bedzie czekal z podjeciem decyzji. Ja zachecam Wszystkich aby dokladnie przestudiowali ksiegi wieczyste, porozmawiali zarowno z przedstawicielami SM Domino, czlonkami ktorzy faktycznie zaplacili za mieszkania i stale interesuja sie budowa oraz z innymi osobami ktore moga udzielic pomocnych porad. Pozdrawiam Wszystkich i mam nadzieje, ze z niektorymi bede mial okazje wspolnie mieszkac, Artur Odpowiedz Link Zgłoś
ania257 Re: Forum zeszło do podziemia. 11.03.05, 10:29 dobrze ze nie kupilam, masz racje!!!!! sluchajcie ja napisalam to co widzialam. przeciez moja wypowiedz nie byla napisana po to zeby kogos wkurzyc! bylam juz zdecydowana na mieszkanie 60-metrowe, ale przed podpisaniem umowy poprosilam o wypis z ksiegi wieczystej i inne dokumenty... nie rozmawialam z robolami tylko z przedstawicielem firmy... babka sie zorientowala ze znam sie na budownictwie i dlatego zaczela sie wycofywac z wczesniejszych zapewnien o czerwcowy termin oddania! mimo wszystko zycze przyszlym mieszkancom domino szybkiego odebrania kluczy ;) pozdrawiam Artur: popieram twoja wypowiedz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad 2 Re: Forum zeszło do podziemia. IP: 213.25.153.* 11.03.05, 17:19 a ja jestem zadowolony ze kupilem tam mieszkanie i wiem ze kiedys ta budowa sie zakonczy a mieszkania maja bardzo fajne.trzeba ryzykowac a mysle ze tyle juz spoldzielnia przeszla to pewnie ten budynek i tak dokonczy.z tego co slyszalem to w rotundzie bedzie mieszkal pan prezes wiec bedzie chcial za wszelka cene jak najszybciej dokonczyc ten budynek.poza tym bedzie tam mieszkalo wielu fajnych ludzi z ktorymi sie juz zrzylismy na zebraniach, dlatego zacheczm do kupienia tam mieszkania.to bedzie fajne osiedle!!! pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.rzewska Re: a może coś o SM Domino? 14.03.05, 16:39 Jestem w trakcie załatwiania formalności związanych z zakupem mieszkania w sm domino. Napotkałam trudności z wypłatą kredytu prze bank, gdyż są zapisy na księgach działek pod rotundą. Chciałabym poznać jakieś konkrety z tym związane. A o co chodzi z tymi piecami gazowymi w piwnicach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: a może coś o SM Domino? IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 14.03.05, 20:36 ja równiez czekam na kredyt (niestety wpisy w hipotece blokuja), natomiast co do budowy mam nadzieje że skończą do końca wakacji. jakie miałas informacje ze społdzielni na temat terminu?? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.rzewska Re: a może coś o SM Domino? 15.03.05, 11:56 Jeszcze nie wiem nic konkretnego. Dziś mam zamiar wybrać się tam wieczorem i pogadać. Bo ja kupuję od Complex Development, a nie bezpośrednio od spółdzielni. Jak będę mieć jakiekolwiek informacje to napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: a może coś o SM Domino? IP: *.eranet.pl 16.03.05, 11:07 Mam pytanie: czy caly watek o SM Domino dotyczy inwestycji u zbiegu Pileckiego/Gandhi - tego wysokiego, 12 pietrowego, okraglego bloku? Z tego co wiem, w nim sa identyczne problemy - brak windy, brak plynnosci finansowej spoldzielni, brak kotla gazowego, bliskosc stacji benzynowej Shell, decyzja o kredycie na ukonczenie budowy... Nie zgadza mi sie tylko jedno - buduje go spoldzielnia "Dziesiatka", a nie "Domino". Bardzo prosze kogos o oswiecenie mojej niezorientowanej osoby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia228 Re: a może coś o SM Domino? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 12:24 Jeśli chodzi o "rotundę" to przy stacji Shell jest inny okrąglak (wytynkowany) i to chyba jest PKO Development lub sm dziesiątka, a nieotynkowany z dźwigiem w tle i oddzielonego od stacji innymi blokami to inwestycja sm domino realizowana przez Complex Dvelopment. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: a może coś o SM Domino? IP: *.eranet.pl 16.03.05, 13:20 Rozumiem. Ja wole zamieszkac w tym blizej Pileckiego. Jeszcze zorientuje sie w jakiej sytuacji jest Dziesiatka. Pozdrawiam wszystkich Dominowcow, na pewno wszystko sie pomyslnie (i szybko) zakonczy! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad 2 Re: a może coś o SM Domino? IP: 213.25.153.* 15.03.05, 17:31 te piece tzn.ze cieplo bedzie z wlasnego zrodla a nie z siekierek.jutro ma podobno cos byc wiadomo na temat kredytu.ciekawe czy tym razem sie uda.a co to za wpisy na ksiedze? Odpowiedz Link Zgłoś
niki129 Re: a może coś o SM Domino? 15.03.05, 08:55 Jestem czlonkiem spoldzielni-jak spoldzielnia dostanei kredyt lub spora czesc czlonkow wplaci pieniadze to budowa ruszy z kopyta. Duzo jest juz zrobione. Termin wakacje jest wowczas realny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czlonek Re: a może coś o SM Domino? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 17:33 Ten okraglak przy stavcji aSchell to nie PKO Development tylko wlasnie Dziesiatka Z tego co wiem i co widac - nic si etam nie dzieje i chyba sa jakies problemy, no i widok z okna na stacje. My kupilismy w Domino i jeak wszsycy czlonkowie wplaca pieniadze za swoje mieszakania (nei wszsycy uiscili pelna kwote) to nie bedzie problemu. A w tej royundzie ktora sie buduje bedzie mieszkal prezes Domino wiec na pewno zrobi wszystko zeby jak najszybciej zamieszkac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirel Re: a może coś o SM Domino? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.03.05, 18:00 Czy Wasza spoldzielnia wykupila dzialki od osob prywatnych prez ktore ma isc kanalizacja. Z gory dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czlonek Re: a może coś o SM Domino? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 21:25 Kanalizacja jest juz podpieta, sm domino doszla do porozumienia z pko development. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: a może coś o SM Domino? IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 19.03.05, 13:30 Bardzo dobra wiadomość, czy wiesz może cos na temat osławionego kredytu dla spółdzielni. Czy może juz spółdzielnia go otrzymała? Na forum przewijał się termin 16,03. Odpowiedz Link Zgłoś
niki129 Re: a może coś o SM Domino? 19.03.05, 22:24 Decyzja miala zapasc w ta srode ale komisja nei zdqazyla go rozpatrzec, za tydzien dokoncza ale jak do tej pory jest ok i najprawdopodobniej dostana go Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: a może coś o SM Domino? IP: *.chello.pl 26.03.05, 02:21 Ciekawy jestem, co ma być zabezpieczeniem kredytu (bo bez tego nie ma nawet rozmowy w jakimkolwiek banku)?? Logika podpowiada, że zapewne wasza przyszła "nieruchomość", bo innej opcji nie widzę. Coś mi się widzi, że jeszcze niezłe akcje będziecie mieli, zanim podpiszecie akty notarialne (chociaż życzę Wam jak najlepiej). Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro Re: a może coś o SM Domino? IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 28.03.05, 15:57 odpowiedź jest bardzo prosta - zabezpieczeniem kredytu sa nie sprzedane lokale, nie można zabezpieczac się własnością innych osób?!, żaden bank na to nie pójdzie mimo braku aktu własności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan bankowy Re: a może coś o SM Domino? IP: *.acn.waw.pl 28.03.05, 20:08 O świętej naiwności! Zabezpieczeniem kredytu jest HIPOTEKA, złotko. CAŁA hipoteka, bo "lokale" nie mają jeszcze prowadzonych indywidualnych ksiąg. Bank zrobi wpis na pierwszym miejscu i poza należnościami wymagalnymi (zadłużenie wobec Skarbu Państwa) to roszczenia banku będą zaspokajane w pierwszej kolejności. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
arturtch Re: a może coś o SM Domino? 29.03.05, 22:58 To prawda, w przypadku ogloszenia upadlosci spoldzielni w pierwszej kolejnosci zaspokajane sa jednoski panstwowe, banki, podwykonawcy, pracownicy i dopiero czlonkowie - ci co placa na prawie na koncu, bo po nich jesli cos zostania (a nigdy nic nie zostaje) to dopiero byli czlonkowie ktorzy rozwiazali umowe i nie sa juz prawomocnymi czlonkami spoldzielni niezaleznie od werdyktu sadu etc. Tak to wyglada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan bankowy Re: a może coś o SM Domino? IP: *.acn.waw.pl 29.03.05, 23:47 Precyzyjnie - wpis wprowadzi sąd na wniosek banku w czwartym dziale księgi. Żaden bank nie pójdzie na wpis na dalszym niż pierwsze miejscu (jeśli wogóle zechce z kimś czwarty dział dzielić). PS. Co nie znaczy, że nie kibicuję spółdzielni, bo podoba mi się ta inwestycja. Ale wejdę w to z oszczędnościami, jak się parę spraw wyjaśni. Chciałbym, by to było niebawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia228 Re: a może coś o SM Domino? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 12:22 Tak się zastanawiam nad waszym czarnowidztwem. Co ono ma na celu? Przecież nikomu to nie służy, takie gdybanie i niekiedy tworzenie dziwnych wizji. Uprzejmie informuję, że sprawy powoli się klarują. Ja mam już podpisaną umowę na kredyt i w tym tygodniu podpisuję już akt ostateczny. Więc może trochę więcej optymizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
ckl3 Re: a może coś o SM Domino? 05.04.05, 22:53 Bardzo serio interesuje sie zakupem mieszkania w SM Domino. Mam rezerwacje na mieszkanie, ale... dzis byłam w Expanderze w sprawie kredytu i powiedziano mi, że chętnie mi znajdą kredyt, ale nie na mieszkanie w tej spółdzielni. Pani oświeciła mnie, że kilkoro pracowników usiłowało załatwić kredyty dla klientów na tę inwestycję i wszędzie klapa. Podkreślam, że nie chodziło o zdolność kredytową tylko o problemy finansowe spółdzielni. Obecnie jest tak, że mnóstwo potencjalnych lokatorów utknęło na etapie wpłaty 25% wartości mieszkania i teraz latają od banku do banku w nadziei, że zdobędą kredyt - więc włosy mi stają dęba co będzie jeśli to dotyczy WIĘKSZOŚCI nabywców. Bardzo proszę, aby Ci z Państaw, którzy uzyskali kredyty podzielili się ze mną informacją, który bank ich udzielił. Naprawdę mi zleży na tej lokalizacji i mieszkanie, które zarezerwowałam jest ekstra, ale jak wybrnąć z tego dalej?????? Odpowiedz Link Zgłoś
maciejosek Re: a może coś o SM Domino? 06.04.05, 07:33 Prosze spróbować w BPH. Ten bank z tego co wiem udziela kredytow pod te inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
arturtch Re: a może coś o SM Domino? 07.04.05, 11:19 Witam, Na 100% ponizszy bank podpisal umowe z SM Domino i bez problemow udziela kredytow (moze nie jest to najtanszy kredyt na rynku ale stanowczo latwy do zalatwienia). XVIII Oddział w Warszawie Al. Jana Pawła II 61b, 1031 Warszawa tel.: (0-22)5306158, fax: (0-22)6366128 nr rozliczeniowy: 12402063 Zycze powodzenia i pozdrawiam Artur Odpowiedz Link Zgłoś
niki129 Re: a może coś o SM Domino? 06.04.05, 18:06 Nam kredytu uzielil MULTIBANK nie robil najmniejszego problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Re: a może coś o SM Domino? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.04.05, 20:39 Ja mam kredyt z PKO SA, czekamy na klucze. Odpowiedz Link Zgłoś
ckl3 Re: a może coś o SM Domino? 07.04.05, 10:51 Bardzo dziękuję za Wasze informacje, ruszam załatwiać kredyt. mam nadzieję, że będziemy sąsiadami. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: a może coś o SM Domino? IP: *.chello.pl 10.04.05, 12:13 Minęło już trochę czasu od ostatnich wypowiedzi na temat kredytu dla SM Domino i jakoś ostatnio cisza. Czy sprawa jest już załatwiona? Pytam z ciekawości, bo sam pracuję w banku zajmującym się kredytowaniem deweloperów i ciekawy jestem, który bank poszedłby na kredytowanie tak niepewnej inwestycji (osobną sprawą jest fakt, że bank to nie instytucja charytatywna i na potencjalnym kredycie MUSI zarobić - pytanie tylko na czym w obecnej sytuacji spółdzielni). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arturtch Re: a może coś o SM Domino? 21.04.05, 11:21 Witam, Z informacji przekazanych 21/04/2005 od Pana Prezesa SM DOMINO Bank wyrazil akceptacje udzielenia kredu SM DOMINO i teraz trwaja rozmowy ustalajace wszelkie szczegoly. Po ich zakonczeniu powinno nastapic podpisanie umowy. Pozdrawiam Artur Odpowiedz Link Zgłoś
ckl3 Re: a może coś o SM Domino? 13.04.05, 12:15 ew - proszę, skontaktuj się ze mną na skrzynkę donow@coi.waw.pl. Mam kilka pytań, których nie chciałabym publicznie zadawać, aby nie rozbudzać emocji "turystów" w tym wątku (mam na myśli osoby, które "gościnnie" wylewają swoje złośliwości). Tę samą prośbę kieruję do niki129 i innych dominowców. P.s. - kredytu udzieli PKO BP - chyba najtańsza oferta. Dzięki za wcześniejsze rady. Odpowiedz Link Zgłoś