Dodaj do ulubionych

Victoria Dom Ogrody Mehoffera

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.04.12, 15:48
Co sądzicie o tej inwestycji? Czy warto tam kupić? Jak jest z jakością, terminowości i solidnością tego dewelopera?
Obserwuj wątek
    • Gość: mybach Re: Victoria Dom Ogrody Mehoffera IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.04.12, 16:10
      Czy ktoś się zdecydował?
      Co sądzicie o linii wysokiego napięcia? Trochę obawiam się ew. pola elektromagnetycznego?
      Czy zlikwidują ją kiedyś?
    • Gość: Jan Re: Victoria Dom Ogrody Mehoffera IP: *.89.83.131.static.crowley.pl 24.04.12, 15:34
      są koszmarnie zadłużeni...
      • Gość: z mehoffera Re: Victoria Dom Ogrody Mehoffera IP: *.play-internet.pl 24.04.12, 16:38
        A skąd masz kolego takie info? Podrzuć jakies szczegóły. Bo od jakiegoś czasu też mnie dochodzą takie słuchy. Interesuje się tą inwestycją.
        • Gość: olga Re: Victoria Dom Ogrody Mehoffera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.12, 02:42
          vitoria dom ... what the fuck
        • Gość: piotreks Re: Victoria Dom Ogrody Mehoffera IP: *.victoriadom.pl 29.06.12, 15:22
          tez planuje zakup mieszkania u nich, wiec sprawdzilem.
          fakty na dzis są takie, ze mozemy spac spokojnie, firma nie jest zadlużona,
          poza tym przeciwko firmie nigdy nie toczylo się postępowanie egzekucyjne, upadłościowe, spółka nie zalega z płatnościami, a prowadzone inwestycje niemal w całości finansują ze środków własnych. okazuje sie, ze kazda zawierana umowa (deweloperska, ustanowienia odrebnej wlasnosci lokalu i jego sprzedazy, przedwstepna rowniez) zawiera takie oswiadczenie.
          • Gość: zazou Re: Victoria Dom Ogrody Mehoffera IP: 193.203.192.* 29.06.12, 15:45
            widzę, że nawet się u nich zatrudniłeś, tacy są super !!!

żałośni jesteście :/
            • Gość: piotreks Re: Victoria Dom Ogrody Mehoffera IP: *.victoriadom.pl 04.07.12, 11:06
              Od kilku miesiecy współpracuje z nimi jako podwykonawca, nie miałem problemu z rozliczaniem prac, więc zyskałem do nich zaufanie. Dlatego rozważam u nich zakup mieszkania, tak jak każdy klient sprawdziłem wiarygodość i mogę ją potwierdzić.
              • Gość: znaffca Re: Victoria Dom Ogrody Mehoffera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.12, 11:12
                nie widzisz ,że jest Twoje IP. ..prosze nie ośmieszaj się bardziej!!!
                • Gość: weer Re: Victoria Dom Ogrody Mehoffera IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.12, 11:20
                  buahahaha!!! dobre z tym IP! podwykonawcy mają swój gabinet u deva.
          • Gość: mokasyn Re: Victoria Dom Ogrody Mehoffera IP: *.devs.futuro.pl 04.07.12, 11:41
            nieładnie, jak piszesz z Biura Sprzedaży, to napisz, że pracujesz dla dewa, a nie udawaj klienta cwaniaczku
          • Gość: Ja Re: Victoria Dom Ogrody Mehoffera IP: 212.75.109.* 14.11.12, 09:53
            Witam, dość ciekawe informacje z moich wynika coś zupełnie odmiennego, kantują wszystkich na prawo i lewo mam na myśli podwykonawców czyli tych którzy faktycznie wykonują pracę.
          • Gość: cd Re: Victoria Dom Ogrody Mehoffera IP: *.dynamic.mm.pl 18.04.14, 00:15
            gadałem z panią z biura sprzedażny mówiła że w każdym z wybudowanych osiedli mieszka jakiś były lub obecny pracownik, a to dobrze świadczy o deweloperze.
            Mój kumpel z Kaltera który jest ich generalnym wykonawcą (chyba wszystkich ich inwestycji) też kupił tam mieszkanie, jak powiedział chce ze swoim dyrektorem w jednym bloku mieszkać, może szybciej awansuje.
            Ale ja chyba nie kupię mieszkania bo nie maja takich dużych metraży, coś tam próbowali połączyć ale nie było za bardzo z czego.
      • Gość: marta Re: Victoria Dom Ogrody Mehoffera IP: *.centertel.pl 18.06.12, 00:05
        to nie jest prawda, niedawno sprawdzalismy z mezem ich kondycje finansowa, zanim kupilismy u nich mieszkanie. mozesz powiedziec z jakiego zródla czerpiesz takie informacje?
      • Gość: Victoria Dom S.A. Re: Victoria Dom Ogrody Mehoffera IP: *.victoriadom.pl 04.07.12, 11:18
        Szanowni Państwo
        pragnę się włączyć do tej dyskusji jako pracownik firmy Victoria Dom S.A.
        i uprzejmie poinformować, że Spółka jest w dobrej kondycji finansowej a każdy Klient ma prawo zapoznać się ze sprawozdaniem finansowym Spółki za ostatnie dwa lata. W trosce o Państwa poczucie bezpieczeństwa i komfort chętnie przedstawimy dokumentację potwierdzającą naszą wiarygodność.
        Serdecznie zapraszamy do siedziby przy ul. Kąty Grodziskie 105.
        Dyrektor Marketingu Victoria Dom S.A.
        tel. 22 741 62 62
        • Gość: Gość Re: Victoria Dom Ogrody Mehoffera IP: *.nameserverus2.com 05.07.12, 10:13
          > Szanowni Państwo
          > pragnę się włączyć do tej dyskusji jako pracownik firmy Victoria Dom S.A.
          > i uprzejmie poinformować, że Spółka jest w dobrej kondycji finansowej a każdy K
          > lient ma prawo zapoznać się ze sprawozdaniem finansowym Spółki za ostatnie dwa
          > lata. W trosce o Państwa poczucie bezpieczeństwa i komfort chętnie przedstawimy
          > dokumentację potwierdzającą naszą wiarygodność.
          > Serdecznie zapraszamy do siedziby przy ul. Kąty Grodziskie 105.
          > Dyrektor Marketingu Victoria Dom S.A.
          > tel. 22 741 62 62

A nie można było tak od razu? A nie posyłać jakiegoś markedroida (bez pojęcia jak działa forum) i narażać się na śmieszność i zarzuty manipulacji?
        • Gość: znaffca Re: Victoria Dom Ogrody Mehoffera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.12, 11:11
          Dobry marketing Dyrektorze o imieniu nazwisku?
        • Gość: a Re: Victoria Dom Ogrody Mehoffera IP: *.89.83.131.static.cdpnetia.pl 11.07.12, 10:30
          mały kredyt na 6mln to dobra kondycja firmy.
    • Gość: 123 Byle nie wykonawca Marcin Mazurek Lublin Dublin IP: *.home.aster.pl 18.06.12, 12:56
      1qrwa Odradzam wszystkim zatrudnienie do remontu wykonawcy budowlańca Marcina Mazurka z Lublina lat ok.30, który podobno teraz pracuje w Irlandii, bo jest niesolidny, nieterminowy , nie kończy prac, w pracy pije piwo, pracuje na czarno, nie chce wystawiać faktur.
      • Gość: hi hi Re: Byle nie wykonawca IP: *.kwidzyn.mm.pl 06.01.14, 20:39
        a moze chciałes za darmo by ci robił, my juz znamy takich cwaniaków jak ty
    • Gość: forum Re: Victoria Dom Ogrody Mehoffera IP: *.89.83.131.static.cdpnetia.pl 11.07.12, 10:32
      ogrodymehoffera.fora.pl/
    • Gość: danka Re: Victoria Dom Ogrody Mehoffera IP: *.182.141.68.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.03.13, 15:11
      Strasznie oszukują .Trzeba zapłacić za metraż według ich planu a przy odbiorze brakuje 2 % powierzchni użytkowej.W sprawie nikt nie chce rozmawiać robią uniki łącznie z prezesem .Twierdzą ,że to im się należy.Strasznie olewają ludzi którzy już zamieszkali nic nie jest dokończone.My mieszkańcy tego bloku zostaliśmy oszukani.Co miesiąc płacimy za sprzątanie nikt ze strony Victoria Dom nie sprząta zostawili nam totalny bałagan na święta zepsuty domofon wolna amerykanka kto chce może z ulicy wejść do bloku powybierali się do wspólnoty /protegowani/ którzy też się tym nie zainteresowali jak wygląda w bloku.Developer Victoria Dom to krzak nie instytucja .kupując od nich mieszkanie to wyrzucone pieniądze.To oszuści.Działają sposobem okraść sposobem.
      • Gość: mieszkanka ogrodów Re: Victoria Dom Ogrody Mehoffera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.13, 14:54
        danka, mozesz podzielić się swoimi uwagami na forum mieszkańców: www.ogrodymehoffera.fora.pl
    • Gość: zuza Re: Victoria Dom Ogrody Mehoffera IP: *.31.12.89.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.04.13, 18:49
      wyrzucone pieniądze. aby nie victoria dom ,oszukują strasznie
      • Gość: alinka Re: Victoria Dom Ogrody Mehoffera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.13, 14:55
        Zuza, czy możesz wyjaśnić w czym Cię oszukali? Ja mieszkam na tym osiedlu od dwóch miesięcy i uważam, że jest ok. Owszem, część sąsiadów to straszne buraki, ale to akurat nie jest wina dewelopera...
        • Gość: Mieszkaniec Re: Victoria Dom Ogrody Mehoffera IP: 93.154.140.* 20.04.13, 21:31
          Ja też mieszkam w tym bloku od dwóch miesięcy. Lokal oddany przed terminem a wykończenie jak za tą cenę super.
          Nie rozumiem oskarżeń. Jak nie chcesz to nie kupuj.
          • Gość: Marlena Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.13, 08:39
            Witam, jestem zainteresowana mieszkaniem na Tarchominie i znalazłam Ogrody Victorii, wszystko niby pięknie że termin to IV 2014, a jednak to kolejna dziura w ziemi, Pan z biura sprzedaży plącze się w odpowiedzi na pytania, brak pozwolenia na budowę, podobno może nigdy go nie być i oczywiście jeśli mieszkania będą to prawdopodobnie w 2015 roku!!! Masakra
            • Gość: sąsiad Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.jmdi.pl 25.05.13, 08:19
              nooo bardzo żetelny projekt wizualizacji... wykosili wszystkie sąsiednie budynki, żeby go podrasować. przecież tam stoi już osiedle - jeśli dobudują dodatkowe 3 budynki na mikro działeczce - ścisk i zaglądanie w okna murowane... prywatny park? raczej parę drzewek, które zostaną po wykoszeniu obecnego (dzikiego) parku...
              • Gość: mietek Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.13, 18:17
                Witam
                Widziałem projekty i uważam, że nawet przyjemne może być to osiedle. Na stronie mają już rzuty mieszkań i są po 30 parę metrów a mają dwa pokoje. Uważam że są ustawne. Też szukam mieszkania i chyba się skuszę. Cena na 12.06.13 to 5.8tys za metr. Pozwolenie na budowę 25/Bia 2013 już mają i wpisy w księgach wieczystych również. Osiedle ma budować firma KALTER wykonawca osiedla Akropol na Bemowie dla Dom Development i osiedla Twój Parzniew – Miasto Ogród 2 dla Agro-Mana. Tyle wiem na chwilę obecną.
                Minusem może być linia 110kV przebiegająca z 30 metrów od granic osiedla
                • kiddo1980 Re: Victoria Dom Ogrody Victorii 02.03.14, 20:23
                  Linia wn nie ma tutaj znaczenia. Pole ma krótszy zasięg. Sama planuję ew. zadzwonić do właściciwla linii i wypytać o to. Myślę, że nie dostali by pozwolenia, gdyby było inaczej.
                  Poczytaj sobie: www.przeglad-tygodnik.pl/pl/artykul/prad-ktory-nie-szkodzi .

Też chcemy tam kupić mieszkanie. Mamy roczne dziecko i planujemy jeszcze jedno, więc lokalizacja pod kątem bezpieczeństwa i wpływu na zdrowie i organizm jest b. ważne. Oglądaliśmy mieszkania na Lewandowie, niby okazyjne ceny, ale na terenie podmokłym, dziecko znajomych tam mieszkających chorowało non stop. Jeździli po lekarzach, aż wreszcie jeden wpadł na to, że może mieszkają w jakiejś nieszczególnej lokalizacji. I tak postanowili się przenieść. Wyobraźcie sobie, że skończył się problem. Dlatego my też zrezygnowaliśmy z kupna tam mieszkania. Poza tym wykończenia były paskudne i depresyjne a mieszkania do wykończenia zbyt drogie.
                  Jestem fizjoterapeutą, więc wiem jak działa takie pole, ale wiem również, iż ma ono ograniczony zasięg, jak również nie wszystko go przewodzi a niektóre materiały izolują.
                  Nie wiem z czego jest zbudowany blok. Wypytamy.

Przeczytałam wszystkie posty i trochę czuję się zniechęcona :/ Nie chcemy czekać już dłużej na inne inwestycje i nabijać komuś innemu kieszeń.
                  Myślę, że nigdy nigdzie nie będzie idealnie. Chyba zaryzykujemy, ale my chcemy większe mieszkanie, powyżej 50 mkw do 57 mkw max, bo na takie nas tylko stać. Trzeba jeszcze wpakować koszty okołokredytowe + notariusz itp.

W razie czego, trzeba się jednoczyć i egzekwować u developera swoje prawa. Myślę, że zapisy niezgodne z prawem to jego problem, bo każdy jeden sąd będzie po stronie mieszkańca, tylko trzeba do tego sądu iść i się nie bać w razie czego, czego nikomu nie życzę.
            • Gość: Victoria Dom S.A. Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.jmdi.pl 27.06.13, 18:09
              Szanowni Państwo
              Uprzejmie informujemy, że gdyby nie było pozwolenia na budowę, to by się nie mogły rozpocząć prace. Nad nowymi inwestycjami kontrolę ma Powiatowy Inspektorat Nadzoru Budowlanego, który w takiej sytuacji by interweniował. Inwestycja Ogrody Victorii posiada tablicę informacyjną, na której jest umieszczony numer decyzji o pozwoleniu na budowę, adres, kierownik budowy, kontakt.
              Decyzję w oryginale udostępniamy do wglądu w siedzibie Spółki, jak również na życzenie Klientów wysyłamy scan mailem.
              Dziura w ziemi rzeczywiście jest pierwszym etapem realizacji inwestycji, którego ominąć się nie da..
              Wszystkich Państwa zainteresowanych inwestycją zapraszamy serdecznie do kontaktu Biurem Sprzedaży, gdzie odpowiemy na pytania oraz przedstawimy dokumentację, która Państwa interesuje.
              Z wyrazami szacunku
              Dyr. Biura Sprzedaży tel. 022 7416262

• Gość: baranez Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.jmdi.pl 28.08.13, 10:03
              Ogólnie developer nie jest zły. Dotrzymuje terminów i raczej nie ma się co obawiać, że inwestycja nie zostanie ukończona, ale jako mieszkaniec osiedla (ogrody mehoffera) wybudowanego przez w/w developera mam trochę zastrzeżeń. Chodzi mi o brak wentylacji i przeszklonych drzwi i podświetlanych włączników światła na korytarzach, gdzie nie ma okien, awaryjne domofony. Jeżeli odbieracie mieszkanie od Victorii to sprawdźcie sufity, bo ja nie sprawdziłem i przy wykończeniu mieszkania okazały się krzywe. Odchodzą 1 cm na 2 mb. Nie reklamowałem bo chciałem jak najszybciej się wprowadzić. Następna sprawa, to wizualizacje, gdzie jest przekłamane otoczenie i zagospodarowanie działki, na którym stoi budynek. U nas na wizualizacji był piękny park z alejkami. Oczywiście drzewa mamy, ale alejki musimy sobie sami zrobić. Brak komórek lokatorskich. Było ich zaledwie 19 na 127 mieszkań (porażka). Administracja osiedla przez Victorię jest tragiczna. Brak odśnieżania, sprzątania, napraw itp. itd. Ogólnie jest tak, że jak kupujesz mieszkanie to wszyscy są mili, a później... wiadomo. Jedyna kompetentna osoba w tej firmie, to pan Zawalski. Przy zakładaniu wspólnoty nie dajcie sobie wcisnąć na administratora firmy SPECTRA, bo nie jest to firma, która nie administruje należycie. Mylą się w rozliczeniach i w zasadzie nie robią nic. My właśnie zmieniamy administratora. Mimo, że tyle złych rzeczy napisałem, to ogólnie jestem zadowolony, ale brakuje mi komórki lokatorskiej, której niestety nie zdążyłem kupić. :(
              • 1qwerasdf1 Re: Victoria Dom Ogrody Victorii 20.09.13, 15:05
                Witam, nie polceam developera. Podejście do klienta z przed 20 lat. Niechęć w podjęciu naprawy usterek, szczególnie problemy z wentylacją - tu zgodnie z informacją od Victoria Dom na reklamacje - przyjmują średnią temperaturę 12 st. C i możliowść ciągu wstecznego (tzn wiewu z zewnątrz) o czym poinformawali dopiero po pół roku od odbioru mieszkania.
                • Gość: jan Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.dynamic.mm.pl 17.04.14, 23:47
                  trzeba mocium panie wietrzyć mieszkanie a przynajmniej rozszczelnić okna. Penie masz wentylację mechaniczną a nie grawitacyjną. Oj nie chodziło się na lekcje fizyki, nie chodziło. Jak chcesz zrobić próżnię w mieszkaniu to się ci nie uda. Prędzej wessie przez dziurkę od klucza sąsiada który stoi i podsłuchuje pod drzwiami.
            • Gość: baranez Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.jmdi.pl 28.08.13, 10:05
              Ogólnie developer nie jest zły. Dotrzymuje terminów i raczej nie ma się co obawiać, że inwestycja nie zostanie ukończona, ale jako mieszkaniec osiedla (ogrody mehoffera) wybudowanego przez w/w developera mam trochę zastrzeżeń. Chodzi mi o brak wentylacji i przeszklonych drzwi i podświetlanych włączników światła na korytarzach, gdzie nie ma okien, awaryjne domofony. Jeżeli odbieracie mieszkanie od Victorii to sprawdźcie sufity, bo ja nie sprawdziłem i przy wykończeniu mieszkania okazały się krzywe. Odchodzą 1 cm na 2 mb. Nie reklamowałem bo chciałem jak najszybciej się wprowadzić. Następna sprawa, to wizualizacje, gdzie jest przekłamane otoczenie i zagospodarowanie działki, na którym stoi budynek. U nas na wizualizacji był piękny park z alejkami. Oczywiście drzewa mamy, ale alejki musimy sobie sami zrobić. Brak komórek lokatorskich. Było ich zaledwie 19 na 127 mieszkań (porażka). Administracja osiedla przez Victorię jest tragiczna. Brak odśnieżania, sprzątania, napraw itp. itd. Ogólnie jest tak, że jak kupujesz mieszkanie to wszyscy są mili, a później... wiadomo. Jedyna kompetentna osoba w tej firmie, to pan Zawalski. Przy zakładaniu wspólnoty nie dajcie sobie wcisnąć na administratora firmy SPECTRA, bo nie jest to firma, która administruje należycie. Mylą się w rozliczeniach i w zasadzie nie robią nic. My właśnie zmieniamy administratora. Mimo, że tyle złych rzeczy napisałem, to ogólnie jestem zadowolony, ale brakuje mi komórki lokatorskiej, której niestety nie zdążyłem kupić. :(
              • Gość: Anita Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.static.entel.pl 10.09.13, 16:16
                Częściowo prawda, ale ogólnie jestem bardzo zadowolona. Od samego początku tj. od zgłoszenia się do dewelopera w sprawie kupna mieszkania aż do odbioru wszystko przebiegło w miarę sprawnie. Naczytałam się trochę jak potrafi być z warszawskimi deweloperami i cieszę się, że mnie się to nie przytrafiło :)
                • Gość: Roman Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.warszawa.mm.pl 15.10.13, 01:02
                  a miało być tak pięknie, chciałem kupić tam na samym początku jak sprzedawali po 5,6 tys. zł/mkw ale jakaś idi..tka napisała na tym forum że brak pozwolenia i że ogólnie lipa. Trochę się przestraszyłem a i ze zdolnością byłem na styk to się wstrzymałem. Jak ostatnio zobaczyłem że wyszli z ziemi wróciłem do tematu, a tu wszystkie kawalerki z takimi dużymi tarasami się już sprzedały i ceny podnieśli. Wybór jest już mocno ograniczony, pewnie dlatego że podobno mają prawie 40 % mieszkań sprzedanych. Trochę dużo jak na początek budowy, ciekawe czy nie ściemniają. Kumpel mi objechał że sprawdzi ich KW ile już mają umów podpisanych. Codziennie jak przejeżdżam autobusem i widzę jak się buduje to mnie krew zalewa że za niecałe 150 koła mogłem mieć fajne gniazdko. A teraz najtańsze 35 m mieszkania mają za niecałe 200 tys. Trochę dużo, ale lokalizacja mi bardzo pasuje i że są to dwa pokoje. Jak pytałem się na budowie to mi powiedzieli że jest duża szansa, że na przyszły rok na jesień zakończą budowę. Teraz z dziewczyną będę musiał wziąć kredyt bo jak znowu poczekam to kolejne święta u teściowej murowane.
                  • Gość: Marcin Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.static.entel.pl 28.10.13, 17:30
                    Obecnie przyglądam się z żoną ich ofercie i jestem w stałym kontakcie z deweloperem. Rzeczywiście było lepiej cenowo, ale teraz nie jest tak źle, myślę, że dalej się opłaca i raczej zdecydujemy się póki nie podniosą bardziej cen. Lokalizacja jest dobra i wykończenie też całkiem przyzwoite, więc warto.

A krzykaczy nie ma co słuchać, tylko trzeba samemu zrobić rozeznanie, wypytać, sprawdzić itd, równie dobrze konkurencja może robić czarny PR.
                    • Gość: Tomek Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: 5.172.252.* 05.12.13, 00:22
                      @Roman:
                      niecałe 200 tysięcy, to i tak jest dobrze, jak na Warszawę. Jak porównywałem ceny u konkurencji, to Victoria Dom i tak wychodzi bardzo dobrze, biorąc pod uwagę lokalizację i wykończenie.
                      • Gość: Bartek Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.play-internet.pl 05.12.13, 10:57
                        Długo dojeżdżałem z Radzymina do Warszawy ale w końcu powiedziałem dość no i zaczalem czegoś szukać w rozsądnej cenie. Byłem na wielu spotkaniach i oglądałem dużo mieszkań, jednak ostatecznie zdecydowałem się na victorie dom, moge z czystym sumieniem ich polecić.
                  • Gość: Tymek Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.play-internet.pl 14.12.13, 16:51
                    bierz i i nie czekaj. może będziemy sąsiadami :) ja miałem fart i kupiłem za 5600 m2 i 42 m ogródka. polecam miła obsługa, nie ma opóźnień w budowie.
                    • Gość: Never Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.204.19.197.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.12.13, 22:07
                      ja chciałam kupic jedno z ostatnich mieszkań w ogrodach... ale obsługa była fatalna. 2-3 maile z prośba o oferte. tydzień i nic. Dzwonie - nikt nie odbiera. Dzwonie drugi raz - chce się umówić na spotkanie - nie bo mamy wigilie i nikogo nie przyjmujemy. Nosz.... czy to poważne? Dzownie do drugiej osoby i ta mnie spławia - oczywiście maja klientów - yhy- tyle, ze nie wie, ze kolezanka się wygadała. W końcu proszę o oferte. Obietnica - zostanie wysłane w ciągu godziny. Po 3 godzinach dopytuje się , co z ofertą (akurat zalezało mi na czasie). w końcu cos dostałam, ale z informacją, ze właśnie sprzedane.
                      masakra
                      • Gość: wstępnie zainteres Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.01.14, 23:20
                        hej,
                        jak popatrzyłem to mają całkiem fajną ofertę.
                        Pytanie jakie są koszty garaży? Jak są rozliczane balkony (czy są w cenie mieszkań, czy dodatkowo liczą za każdy metr? Czy są komórki lokatorskie?
                        Pytanie do osób które już nabyły mieszkania, jak wygląda współpraca z tą firmą?
                        Z góry dziękuję za pomoc i odpowiedzi :)

• Gość: ik Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.14, 01:11
                          A mnie zaciekawila kwestia wlasnosci a raczej jej brak, jesli chodzi o miejsca postojowe. Pani w biurze poinformowala mnie o zakupie tegoz miejsca, zas umowa deweloperska mowi o prawie do korzystania z niego. Slono sobie za to zycza...25tys.
                          Poza tym zapis o wyborze administratora osiedla przez dewelopera, reklamy dewelopera na budynku...
                          I jeszcze kilka innych kwiatkow.
                          Nie wspominajac juz o terminie rezerwacji. Niepowazne podejscie, by dawac klientowi dwa dni na podjecie decyzji, ktorej czesto konsekwencje bedzie ponosil do konca zycia.

• Gość: afvg Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.01.14, 15:41
                            No, na Boga! Ludzie! Negocjujcie termin! kto załatwi w 2-3 dni kase rezerwacyjna. Mnie w ROBYGu tez kazali zorganizować ileś tam tysi na rezerwację. Nie łykajcie wszystkiego jak leci
                            • Gość: potrzebuje_info Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: 217.153.77.* 21.01.14, 09:08
                              Witam,

Zastanawiam się na zakupem mieszkania na inwestycji "Ogrody Victorii" i chciałbym zapytać na temat jakości mieszkań budowanych przez Victoria Dom.
                              Pytałem w biurze sprzedaży czy jest możliwość obejrzenia poprzednio zrealizowanych inwestycji lub czy mają jakieś mieszkanie pokazowe, żeby można było samemu obejrzeć, to pani z biura sprzedaży powiedziała, że nie praktykują czegoś takiego.
                              W związku z tym mam pytanie do osób, które kupiły mieszkanie na poprzedniej inwestycji "Ogrody Mehoffera" i już tam mieszkają, czy mogłyby się wypowiedzieć na temat jakości wykonania, ewentualnych usterek/niedociągnięć, czy byli zadowoleni ze współpracy z Victorią Dom, czy nie było poślizgu z przeniesieniem własności itp.
                              Dodatkowo mam nietypowe pytanie, czy któraś z osób mogłaby się umówić ze mną na spotkanie (sobota, niedziela) i udostępnić możliwość obejrzenia na inwestycji "Ogrody Mehoffera" klatek schodowych, wind, garaży oraz ogólnie porozmawiać na temat inwestycji.
                              Z góry dziękuję za odpowiedzi.
                            • Gość: kupił Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.dynamic.mm.pl 17.04.14, 23:32
                              co ty wypisujesz, kasę po umowie mogliśmy wpłacić nie wcześniej niż po 7 dniach bo rachunek powierniczy musiał być uruchomiony. Skąd wiołeś te 2-3 dni, albo głuchyś albo się rozmarzyłeś słuchając laski w biurze sprzedaży.
                        • Gość: ollla Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.14, 14:20
                          koszt garaży to 25 tys.
                          z tego co się orientuję to ogródki i balkony nie są dodatkowo płatne. Przynajniej tak jest w przypadku mieszkania, na które srtaram sie w tej chwili o kredyt.
                          Co do komórek lokatorskich, to nie ma już wolnych (a były w cenie 3600 za metr).

Obsługa pozostawia wiele do życzenia. Dodzwonienie się graniczy z cudem a na odpowiedzi na maila czeka sie i czeka, trzeba się czasem pare razy upominać. Wydaje mi się, że developer powinien zatrudnić jeszcze inną osobę do biura sprzedaży, bo pani, która tam pracuje jest ewidentnie obciążona nadmiarem obowiązków, co nie wpływa moim zdaniem zbyt dobrze na wizerunek firmy.
                          • Gość: Mance Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.net-serwis.pl 19.02.14, 19:51
                            Też zastanawiam się nad kupnem mieszkania w Ogrodach Victorii.. Mam na oku mieszkanie z dużym balkonem i myślę, by z czasem go zabudować, tzn. przeszklić. Podobno trzeba mieć na to zgodę wspólnoty - ktoś coś wie, kto będzie zarządzał osiedlem zanim zawiąże się wspólnota?
                            I jeszcze jedno pytanie - udało Wam się coś wynegocjować? Gdy poruszyłam ten temat z Panią z działu sprzedaży, to stwierdziła, że w sprzedaży jest już niewiele mieszkań i raczej nie będą negocjować, czym mnie strasznie zdziwiła, bo jak na razie nie zmienia się stan sprzedanych mieszkań. Chciałabym, żeby zeszli z ceny chociaż 4-5tys (czyli właściwie koncówkę ceny).
                            • Gość: olllla Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.14, 20:10
                              próbowałam negocjować, ale bezskutecznie, niestety... myślę, że i tak w porównaniu z innymi mieszkaniami w okolicy ceny na tym osiedlu są do przyjęcia. (Niestety mało mieszkań w programie mdm) Ja się zdecydowałam na kupno, oglądałam naprawdę wiele osiedli i stwierdziłam, że wolę mieszkanie za trochę wyższą cenę (niż dalej na Białołęce) ale przynajmniej nie bede mieszkac na końcu świata.
                              Gdzieś czytałam, że zanim zawiąże się wspólnota, nieruchomością zarządza developer. Ale jest to do potwierdzenia, pewna nie jestem, nie znam sie. Co do stanu mieszkań dostępnych na stronie ich stan zmienia się. Śledzę na bieżąco (czy mam już sąsiadów) - w tamtym tygodniu było 38 wolnych mieszkań na stronie, dziś jest 31. Ale te informacje nie sa aktualizowane systematycznie. Jadac na spotkanie w biurze sprzedazy miałam na mysli wybrane mieszkanie (ktore bylo dostepne na stronie) a na miejscu okazało się , że jest dawno sprzedane. Musiałam zdecydowac sie na inne.
                              • Gość: Hohoł Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.14, 23:30
                                Wszystko wydaje się ok, cena bardzo atrakcyjna, lokalizacja niezła. Ale z tymi trzema dniami na podjęcie decyzji to jakaś kpina. Z całym szacunkiem, ale zakup mieszkania (i to na kredyt) to nie zakup butów za 200zł, tylko poważna inwestycja. Człowiek musi sobie na spokojnie sprawdzić okolicę, dowiedzieć się wszystkiego. A oni to najlepiej by chcieli sprzedać mieszkanie od ręki niczym koszulkę z wyprzedaży.

Stąd moja uwaga do dewelopera - proponuję zmienić termin rezerwacji na przynajmniej 14 dni, gdyż NIKT w 3 dni nie podejmie takiej decyzji. Mało tego - nikt nie lubi być poganiany, zwłaszcza, gdy w grę wchodzą takie pieniądze. U każdego rodzi to od razu podejrzenia: "Aha, chcą się tego pozbyć jak najszybciej, czyli coś musi być nie tak". Pamiętajcie - "klient nasz pan" nie wzięło się z niczego. Mieszkania i tak Wam zejdą, a przynajmniej oszczędzicie ludziom nerwów ;)
                                • Gość: Mance Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.net-serwis.pl 28.02.14, 09:04
                                  Ja zrezygnowałam z zakupu po przeczytaniu umowy wstępnej...
                                  Po pierwsze sprawa garażu, który kosztuje 25.000zł. Właściwie nie garaż tyle kosztuje, a "prawo do wyłącznego korzystania", trochę drogie to prawo. Poza tym na jaki czas mi ono przysługuje? Za taką cenę można garaż nabyć na własność, a nie jakieś prawo, które za 5lat mi odbiorą, ponieważ pkt 8:
                                  "Deweloperowi przysługuje prawo do zmiany funkcji (przeznaczenia) i powierzchni lokali mieszkalnych oraz części nieruchomości wspólnej. Nabywcy wyrażają zgodę na uzyskanie przez Dewelopera od właściwych organów zamiennego projektu budowlanego w zakresie nie dotyczącym Lokalu". Czyli może się okazać, że za 5 lat deweloper zapragnie w hali garażowej otworzyć pub, klub gogo, sklepy czy cokolwiek innego, albo po prostu zlikwidować miejsca postojowe. Myślę, że nie przesadzam tutaj, ponieważ podobny problem mają w tej chwili mieszkańcy osiedla Pod Dębami - też na Tarchominie. Także mieli ciekawie brzmiące zapisy w umowach, dzięki czemu deweloper owszem wybudował piękny parking wielopoziomowy, a następnie odsprzedał go firmie zewnętrznej, która parking przeznaczył dla klientów Galerii Handlowej "pod Dębami". Mieszkańcy mają jedynie możliwość wynajmu miejsc parkingowych na poziomie "pod chmurką" w nierynkowych cenach.
                                  Zniechęciło mnie to totalnie.
                                  Poza tym poczytałam jeszcze o problemach ludzi w poprzednich inwestycjach, link:
                                  forum.gazeta.pl/forum/w,106,85285409,102579578,Re_Victoria_Dom_pozwana_do_sadu_w_sprawie_aktow_.html
                                  Wyrok już jest, oczywiście dla Victoria nieprzychylny, co mówi samo przez siebie.
                                  Szukam dalej mieszkania w innych inwestycjach...
                                  • Gość: Luthien Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.14, 12:06
                                    Sprawa, którą przytaczasz jest z 2009 r. My zakupiliśmy mieszkanie w inwestycji Ogrody Mehoffera. W umowie nie było już klauzul niedozwolonych. Co do miejsca w garażu na nie też masz akt notarialny, więc nikt nie ma prawa Ci tego miejsca potem zabrać ani tym bardziej zmieniać jego funkcji użytkowej. Mało tego, jak już podpiszesz akt notarialny na garaż możesz to miejsce potem spokojnie sprzedać.
                                    • Gość: blabla Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.31.253.255.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.03.14, 08:03
                                      Tylko garaże na ogrodach victorii nie mają oddzielnej księgi wieczystej, a ponadto cena miejsca postojowego w garażu podziemnym jest wciskana w cenę mieszkanie więc MDM odpada.
                                      • Gość: Luthien Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.14, 08:21
                                        No to widzę, ze się pozmieniało. I to na niekorzyść klienta :/
                                        • Gość: Mance Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.14, 15:14
                                          Właśnie się pozmieniało - na gorsze. Jeśli garaż byłby własnością potwierdzoną aktem notarialnym, to nie ma problemu, pewnie bym się zdecydowała. Ewentualnie gdybym nie musiała kupować tego "prawa do wyłącznego korzystania" to pewnie też bym się zdecydowała na tę inwestycje. Po prostu kupiłabym samo mieszkanie, a garaż wynajmowała na osiedlu obok lub stawiała auto pod chmurką. A tak, oferta robi się nieatrakcyjna, bo trzeba doliczyć do ceny mieszkania 25.000zł i nic się z tego nie ma.
                                          Zapatruję się teraz na Klasyków Dom Development, ale tam z kolei nie mają własności gruntów, tylko wieczyste użytkowanie...
                                          Zdecydowanie odradzam JWC:) Byłam na ichniejszej "Zielonej Dolinie", może tanio, ale zadupie jakich mało, szkoda czasu, chyba, że ktoś lubi mieszkać na odludziu. Czytałam na forum mieszkańców, że mają cienkie ściany, straszliwe niedoróbki i problem z wyegzekwowaniem ich poprawy, teraz spierają się z JW o drogę dojazdową do osiedla. Dojazd do pracy powiedzmy w centrum zarówno autem jak i komunikacją zajmuje im ok.godziny- półtorej.
                                          Zaczynam się rozglądać za mieszkaniami z rynku wtórnego, bo na pierwotnym nie ma NIC ciekawego jeśli człowiek musi się liczyć z ograniczonym budżetem:-)
                                          • Gość: Luthien Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.14, 16:10
                                            JWC też odradzam. Ja mam akt notarialny na garaż, który na dodatek kosztował 24 000. Cena garaży to mocne przegięcie. Coś co powinno być normą jest wciąż "luksusem", za który trzeba bulić mega podatki i żaden program RnS czy MdM do tego luksusu tez nie chce dołożyć. Nie rozumiem czemu, skoro wielu ludzi musiało do swoich mieszkań dokupić miejsca w garażach mimo, że nie mieli samochodu. Polska jest krajem absurdów :/
                                          • Gość: gość Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.dynamic.mm.pl 17.04.14, 23:22
                                            znawcy się odezwali, szukać igły w stogu siana dewelopera który sprzedaje garaż podziemny jako osobną nieruchomość. Musi on mieć wtedy wydzielone ściany, oddzielna bramę. W 99,99% bloków tak się nie da. Wiec albo się kupuje PRAWO DO WYŁĄCZNEGO KORZYSTANIA Z POWIERZCHNI WSPÓLNEJ MIEJSCA POSTOJOWEGO NR ... (zaletą jest niski podatek od nieruchomości 20-30 zł rocznie) albo UDZIAŁ W LOKALU NIEMIESZKALNYM- HALI GARAŻOWEJ z PRAWEM DO WYŁĄCZNEGO KORZYSTANIA Z MIEJSCA POSTOJOWEGO NR ... (wadą jest wysoki podatek od nieruchomości 200 -300 zł rocznie).
                                            Tak czy siak zawsze nabywa się prawo do wyłącznego korzystania z danego miejsca. Rożnica jest tylko taka, że w pierwszym przypadku prawo wpisane jest w KW całej nieruchomości a w drugim przypadku prawo wpisane jest w KW tyko hali garażowej. Żadna różnica w sposobie korzystania, tylko w MDM tego nie chce rozróżniać, bo za szybko kasa by się im skończyła. Ale w perspektywie 10 lat zysk na podatku od nieruchomości sięga nawet 2 700 zł na korzyść nieruchomości wspólnej. A ile za tą kasę można wódki na parapetówkę kupić.
                                            • Gość: :) Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.14, 12:57
                                              podoba mi się puenta :) za tyle kasy to parapetówka pare dni by mogła trwać.
                                  • Gość: pokalek Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.jmdi.pl 12.03.14, 20:21
                                    kurde to jakaś kpina- a jak dostane wieczyste uzytkowanie to moge zmienic jeden z punktow umowy?
                                    • Gość: ja Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.dynamic.mm.pl 17.04.14, 23:38
                                      pisz po ludzku bo nie wiadomo o co chodzi?
                                  • Gość: kk Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.dynamic.mm.pl 18.04.14, 00:00
                                    jak cię deweloper nie oskarży o herezje o tym klubie nocnym to powinnaś iść do Częstochowy na klęczkach. Pewnie nie dali ci rabatu albo czegoś tam innego. Albo jesteś z konkurencji, oj tak tak. Tam niedaleko jakiś deweloper pobudował taki dziwny blok i nie może sprzedać, to pewnie i się rozpisuje, hi hi.
                                    A tak na poważnie jak ja miałem obiekcje to poszedłem do banku bo wiadomo że bank nie da ci kredytu jak będzie coś nie tak z deweloperem i budową. A tu 200 mieszkań ludzie kupili i to nie tylko za gotówkę, w kredycie też bo sam wziąłem. Banki musiały ich sprawdzić , wszystko musi być zgodnie z obowiązującymi przepisami. A najlepiej to iść do dobrego doradcy kredytowego żeby nam wyjaśnił zapisy umowy, bo oni mają duuuuuuuze doświadczenie i wiedzą który deweloper jest dobry a który bardzo dobry.
                                • Gość: Misio Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.dynamic.mm.pl 02.04.14, 18:43
                                  jak cię nie stać na 15000 zaliczki to ...sorry ale na mieszkanie też chyba cię nie stać, a buty to za 80 zł proponuje to może wtedy odłożysz na zaliczkę.
                                  • Gość: mhdka Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.14, 14:18
                                    byłam w ubiegłym tygodniu zobaczyć jakie postępy w budowie. Rozmawiałam z jedną osobą, która tam pracuje. Pan powiedział, że szło by szybciej gdyby budowniczy nie rozkradali materiałów budowlanych. Polska :)
                                    • Gość: Tarchomin Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.dynamic.mm.pl 11.04.14, 19:06
                                      Tarchomin-Warszawa, jedyne co mi przeszkadza to pojawiający się coraz częściej dresiarze i młodociani bandyci, bezczelni i agresywni. Proponuję za każdym razem gdy widzimy taką niepokojąca sytuację zawiadamiać policję albo straż miejską, z doświadczenia powiem, że nie trzeba podawać nazwiska. Za to gó...arstwo i dziadowskie cwaniactwo-dresiarstwo będzie miało nauczkę jak tatuś z posterunku odbierze albo jak mandacik za picie na przystanku dostaną
                                      • Gość: gosc Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.dynamic.mm.pl 17.04.14, 23:35
                                        jeden dresiarz w twojej osobie jeszcze wiosny nie czyni, nie przyjeżdżaj to ich nie będzie, ale cóż najładniejsze dziewczyny własnie z Tarchomina pochodzą.... a żyć się chce.
                                        • Gość: mance Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.180.193.233.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.04.14, 09:31
                                          Niech sie deweloper nie obraza i ma troche dystansu:) Klubu gogo nie otworzy, ale jak ktos dobrze odczytal SENS mojej wypowiedzi to zrozumial ze chodzi mi o to ze prawo korzystania nie gwarantuje wlasnosci miejsca parkingowego. Tym bardziej bez sensu jest obowiazek jego kupowania i podbijanie ceny.
                                          A i nie napisalam tego bo ktos mi nie dal rabatu bo nawet nie doszlo do negocjacji, nie jestem tez z konkurencji i ogolnie nie mam interesu zeby komus cos obrzydzac. Forum jest po to zeby wymieniac swoje opinie i doswiadczenia a takze szukac porad- co tez uczyniłam. Tyle.
                                        • Gość: koleś Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: 88.220.49.* 23.04.14, 10:38
                                          Ty chyba ze zrozumieniem nie potrafisz czytać, facet napisał, że coraz więcej dresiarstwa na Tarchominie, które klimat psuje, a Ty jedziesz go od dresiarzy. Weź się zastanów co piszesz.

A swoją drogą to człowiek ma rację coraz więcej tego..., zwłaszcza pod monopolowym przy Myśliborskiej, ja za każdym razem jak zobaczę pijących na ławeczce to po straż miejską będę dzwonił. Hołotę trzeba uczyć rozumu jak z domu nic nie wyniosła (ta hołota jak ktoś ma problemy z logicznym rozumowaniem).
                                    • Gość: ws42 Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.net.pulawy.pl 21.04.14, 08:56
                                      Czy oglądał ktoś mieszkanie w środku? Jest możliwość wejścia na budowę aby pomierzyć np. kuchnię?
                                      • Gość: olek Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.dynamic.mm.pl 04.05.14, 20:06
                                        Zastanawiał się ktoś co zrobić z tymi zaroślami od ulicy,przecież z okien budynku C kompletnie nic nie będzie widać tylko jakieś drzewa i krzaki
                                        • Gość: DG Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.14, 19:42
                                          Zarośla były widoczne od początku budowy osiedla, więc wiadomo było jak będzie to wyglądać, gdy drzewa zazielenią się. Jako przyszła mieszkanka bloku C uważam to za duży plus lokalizacji bloku.
                                          • Gość: xxxyyyzz Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: 80.50.117.* 13.05.14, 16:22
                                            Zgadzam się w 100% z moją przedmówczynią
                                            • Gość: DG Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.14, 20:12
                                              Świetnie, że miłośnicy przyrody będą moimi sąsiadami:) Na osiedlu każdy mógł wybrać coś dla siebie - widoki do wyboru do koloru, a kto lubi śpiew ptaków za oknem wybrał blok C;)
                                          • Gość: Blok A Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: 88.220.49.* 14.05.14, 15:01
                                            ja tam się cieszę że będę mieszkał w bloku A, mieć z okna widok tylko na jakiś gąszcz i na dodatek ciemno w mieszkaniu, nie zazdroszczę
                                          • Gość: allara Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.ip.netia.com.pl 16.05.14, 10:11
                                            Zgadzam się, wolę mieć widok na zielone drzewa niż na ulicę:)
                                      • Gość: xxxyyzzz Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: 80.50.117.* 13.05.14, 16:27
                                        Podobno nie można i dopiero w dniu odbioru, co nie powiem, napawa mnie obawami, bo podejrzałam wczesniej, że mimo moich zmian w projekcie postawili mi ściankę działową. Wolałabym uniknąć takich niespodzianek w dniu odbioru, chociaż zapewniają, że wszystko będzie zgodnie z planem. Może znajdziemy na to jakis sposób?
                    • Gość: grupa Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.14, 11:46
                      Jeśli jest tutaj ktoś z przyszłych mieszkańców Ogrodów Victorii kto chciałby dołączyć do nieoficjalnej grupy (zamkniętej) osiedla na facebooku to proszę pisać do mnie maile na nielubieranowstawac@o2.pl
                      • Gość: xxyyzzz Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: 80.50.117.* 13.05.14, 16:20
                        Napisałam do Ciebie :)
                        • Gość: DG Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.14, 20:13
                          Jak założycie facebooka naszego osiedla, to wrzućcie link. Myślę, że wtedy więcej osób dołączy:)
                          • Gość: Marcin Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.play-internet.pl 14.05.14, 20:33
                            Mówisz i masz:)
                            www.facebook.com/groups/238456519688326/
                          • Gość: grupa Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.14, 20:58
                            www.facebook.com/groups/238456519688326/?fref=ts
                            • Gość: Aleksandra Re: Victoria Dom Ogrody Victorii IP: 62.233.237.* 23.05.14, 12:42
                              dobry pomysl z tym forum :) dolaczam sie
                              • jsrs Re: Victoria Dom Ogrody Victorii 25.10.14, 14:01
                                witam,
                                czy ktoś odebrał już swoje mieszkanie od Victoria Dom przy Ceramicznej? czy mogę prosić o jakieś cenne uwagi. ja mam odebrać pod koniec listopada. Victoria szybko się ogarnęła z tą inwestycją. Muszę przyznać że są dość zorganizowani i póki współpraca przebiega wzorowo, ciekawe jak będzie dalej....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka