Dodaj do ulubionych

apis invest developer Piastów

24.04.12, 16:19
Planuje zakup mieszkania w tej inwestycji. Czy ktos slyszał o tym developerze? w internecie nic nie moge znalezc na ich temat. Pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • Gość: kupująca Re: apis invest developer Piastów IP: 195.245.213.* 30.04.12, 14:12
      witam,
      ja podpisałam umowę przedwstępną z tym developerem. Niestety jest to ich pierwsza inwestycja dlatego nie ma informacji. Jedyne co możemy zrobć to obserwować postępy prac na budowie.
      • Gość: Monia Re: apis invest developer Piastów IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.04.12, 23:12
        warto, świetna inwestycja, świetne ceny, bardzo dobre wykonawstwo, lokalizacja super. wprawdzie nie Warszawa ale Piastów to niemalże stolica, można się czuć wyjątkowym, śpiew ptaków za oknem i widok szpicy PKiN, wiem brzmi jak żart, ale to szcza prawda !
        • Gość: ania Re: apis invest developer Piastów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.12, 15:39
          do Moni,
          skąd wiesz, ze "bardzo dobre wykonawstwo"?, przecież to ich pierwsza inwestycja, nie mają się czym jeszcze pochwalić. Jedyne co na razie można oglądać to przysłowiowa "dziura w ziemi".
        • Gość: boru Re: apis invest developer Piastów IP: 194.145.115.* 10.05.12, 10:28
          @ MONIA
          fajna reklama, ile ci za nią płacą?
        • wandotroll1 [...] 10.05.12, 10:51
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: kasiora Re: apis invest developer Piastów IP: 95.154.230.* 10.05.12, 16:37
            frustracja gołoduców czekających latka na wyśnione mieszkanko sięga niebios :-)
            • flockenzidupen Re: apis invest developer Piastów 10.03.13, 17:09
              Gość portalu: kasiora napisał(a):

> frustracja gołoduców czekających latka na wyśnione mieszkanko sięga niebios :-)

jaasne...uwazaj bo znowu z roboty wylecisz......
    • Gość: Tomek Re: apis invest developer Piastów IP: *.181.180.87.static.cdpnetia.pl 13.06.12, 14:52
      Tez jestem zainteresowany mieszkaniem w tej inwestycji. Znalazlem w internecie tylko ze to ojciec z synem i robia domy drewnianie, z bali i szkieletowe. www.apispw.pl Wygladaja calkiem porzadnie wiec jest nadzieja ze to osiedle tez bedzie w porzadku. Ogolnie mi sie podoba, ale mam mieszane uczucia troche, bo ceny sa dosc niskie, nie wiem czy nie za niskie. Do tego nie wiem czy zauwazyliscie, ale na dzialce obok jest rozdzielnia elektryczna, zastanawiam sie czy sie nie naelektryzujemy i czy caly dzien nie bedzie bzyczec. Czy ktos juz tam byl ogladac? Orientujecie sie cos w tym temacie?
      • Gość: kupująca Re: apis invest developer Piastów IP: 195.245.213.* 18.06.12, 08:08
        ja byłam tam, jeśli chodzi o "bzyczenie" to nie słychać jakoś bardzo. Mnie natomiast martwią postępy prac na budowie. Jakoś mało się tam dzieje, budynek ma byc oddany do użytku w styczniu, a tu nawet piętra nie ma, hmm.
      • Gość: olo Re: apis invest developer Piastów IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.07.12, 23:18
        po długich przemyśleniach zdecydowałem się na mieszkanie w tej inwestycji cena atrakcyjna projekt fajny lokalizacja ok teraz pozostaje mieć nadzieję że wszystko bedzie oki
        • Gość: gość11 Re: apis invest developer Piastów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.12, 15:08
          witam,

czy ktoś widział nowe wizualizacje budynku w apis inveest,że podostawiano balkony do mieszkan gdzie ich nie było i teraz może byc tak że obok naszego bedzie balkon sąsiada przegrodzony tylko mleczną szyba??czy nikogo kto kupiła tam mieszkanie nie martwi,że budowa idzie tak wolno?
          • Gość: gość Re: apis invest developer Piastów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.12, 10:48
            wydaje mi się że przynajmniej na parterze odgradzają murkiem- ale rzeczywiście, na wyższych poziomach z wizualizacji wynika że to szklane przegrody. Co do tempa to martwi odrobinę, sporo pracy przed wykonawcą jeżeli chce dotrzymać styczniowego terminu...
            • Gość: gość11 Re: apis invest developer Piastów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.12, 12:23
              mnie zaniepokoiło to że zmieniają architekturę budynku bez poinformowania ludzi,kótrzy juz kupili mieszkania,trochę to chyba nie na miejscu,kupiłam dany projekt a po wykonaniu bedzie co innego, a miała byc taka rzetelna firma..
              • Gość: gość Re: apis invest developer Piastów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.12, 22:36
                no tak, jest zauważalna niewielka korekta projektu- ale jak sądzę na korzyść kupującego- chyba że balkon uznajemy za mankament. Zresztą to żadna tajemnica, łatwiej sprzedać mieszkania z balkonem niż bez, a taka jest rola developera. Nie widzę powodów doszukiwania się spiskowych teorii. Istotniejszy jak sądzę jest postęp prac i dotrzymanie terminów
    • Gość: gosc Re: apis invest developer Piastów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.12, 18:54
      Z codziennych obserwacji placu budowy widze, ze budowa "rozkreca" sie bardzo powoli! Prace rozpoczeli z koncem pazdziernika zeszłego roku, a w lipcu br.miało byc zakonczone 1-sze pietro, a developer dopiero co skonczył parter. Co do zmiany architektury w postaci dodatkowych balkonow, to owszem sa zaleta, ale dla klientów którzy mieszkanie dopiero nabywaja, a z pewnoscia nie dla tych którzy mieszkanie nabyli w pierwotnej wersji, bez dzielenia swojego balkonu z sasiadem i jakze cudownej izolacji w postaci badziewnej przegrody szklanej,pcv czy murowanej.
    • Gość: KAZIK Re: apis invest developer Piastów IP: *.play-internet.pl 19.08.12, 16:29
      same mózgi kupują w tej inwestycji mieszkania... i się dziwią, że jest tanio i czy nie przeszkadza to BZYYYCZENIE od transformatorów :-))))

Ludzie, zobaczcie jaka rozdzielnia transformatorowa będzie obok was i ciekawe czy po 20 latach mieszkania w tej lokalizacji developer zapłaci wam za leczenie RAKA!!!!

Nie krytykuję tutaj developera!!! Nie ma nic za darmo!!! Developer kupił tanio działkę to i sprzedaje mieszkania tanio, tylko pytanie czy warto dla takiej lokalizacji nadstawiać SWOJE ZDROWIE?

Niech każdy odpowie na to pytanie SAM, szczególnie młodzi rodzice swoich dzieci!!!
      • Gość: gość Re: apis invest developer Piastów IP: *.dynamic.lte.plus.pl 20.08.12, 09:38
        Panie "Kaziku", sam kupiłem mieszkanie w tej lokalizacji,ale wcześniej rozmawiałem z sąsiadami z okolicznych domów, bo to najlepszy research także w sprawie transformatorów. Jeśli nie interesuje Cię to osiedle to daj sobie spokój z tym forum.
        Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów.
        W.
        • Gość: Moniczka Re: apis invest developer Piastów IP: 129.178.88.* 20.08.12, 13:00
          Do "W"
          Hejka przyszły sąsiad :)))

ja także kupiłam mieszkanko i także pytałam o tą "prądową sprawę"..
          zero problemu... nikt nie budowałby jakiejkolwiek inwestycji czy to deweloper czy prywatny właściciel, gdyby było to szkoldliwe dla zdrowia. bo tak w ogóle czy wszyscy, którzy mieszkają wokół, w domkach jednorodzinnych, których jest naprawdę dużo, nie interesowaliby się swoim zdrowiem...???
          dokładnie, tak jak W. piszę, jeśli ktoś się obawia, po co zainteresowanie a tymbardziej komentarze!!!
          wszystkich przyszłych sąsiadów zapraszam na priv moniczka118@op.pl :)))
          Pzdr
          Monika
          • Gość: gosc21 Re: apis invest developer Piastów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.12, 12:59
            Hej,

tak patrze na postep prac na budowie i załamywać się zaczynam zbliza się jesień i zima a oni wybudowali 2 piętra,w terminie to raczej ta budowa nie bedzie oddana..
            • Gość: ona Re: apis invest developer Piastów IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.10.12, 19:23
              witam
              czy ktoś zakupił mieszkanko na 3 pietrze?
    • bolo623 tak do poczytania dla tych co juz kase wplacili 14.10.12, 13:12
      wyborcza.biz/biznes/1,101562,9290148,Afera_100_sekund__Dwa_zlecenia__ktore_wstrzasnely.html?as=2

spijcie spokojnie. hahahahahah
      • Gość: pb&eb Re: tak do poczytania dla tych co juz kase wplaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.12, 17:40
        bolo daj sobie spokój...tu nie ma żadnego przymusu, nikt cię nie zmusza do zakupu, więc skąd ta złośliwość i to "hahahaha" to wrodzone czy nabyłeś w nieudanym życiu? na pewno nie było w tym zwykłej ludzkiej życzliwości i ewentualnej rady dla wahających się. Kupiłem mieszkanie w tej inwestycji na etapie dziury w ziemi i jak na razie wszystko ok- sądzę, że nie mam powodów do większych zmartwień, pozdrawiam
        • Gość: przyszły właścicie Re: tak do poczytania dla tych co juz kase wplaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.13, 16:19
          Co tak ucichło to forum? przestraszyliście się artykułu, co nas obchodzi historia właściciela? wiadomo żę pierwszy milion trzeba ukraść żeby dalej w coś inwestować, jak tutaj. Mam nadzieję że wszystko będzie ok.
          • Gość: gość re: IP: 129.178.88.* 04.01.13, 12:25
            także jestem przyszłym, a raczej już obecnym właścicielem i jak można było obserwować dyskusje na tym forum, to nie ma najmniejszego sensu przekonywać NIEzaintereowanych i tylko krytykujących, bo nikt nikogo do niczego nie zmusza, a mędrców co pozjadali rozumy i "doradzają" innym jest wielu, nie ma co się sugerować.
            Mam nadzieję, że założymy superwspólnotę z osobami, które zakupiły mieszkania! i będzie nam bardzo miło tam mieszkać. pozdrawiam
          • Gość: jacek lokator IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.01.13, 12:59
            Witam,

Czy ktoś ma już wyznaczony termin odbioru mieszkania??
            • Gość: lokatorka Re: lokator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.13, 15:30
              Mi wyznaczyli koniec lutego. Jak wy to widzicie? Jeszcze wiele jest do zrobienia na budowie.
              • Gość: znowu ja Re: lokator IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.02.13, 14:54
                spokojnie jak nie zrobią to nie będziemy odbierać zresztą wykańczanie i tak będziemy robić na wiosnę.
              • Gość: lokator Re: lokator IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.02.13, 15:00
                nie wiem jak będzie ale zastanawiam czy można przekazywać mieszkania podczas gdy jeszcze trwają prace na budowie wolał bym wchodzić do mieszkania bez kasku hehe
                ale ogólnie opóźnienie 1mc czy dwa nie ma dla mnie znaczenia.
          • flockenzidupen Re: tak do poczytania dla tych co juz kase wplaci 10.03.13, 17:10
            taki z ciebie przyszły własciciel jak ze mnie mongolska baletnica buhahaha
    • Gość: filipc Re: apis invest developer Piastów IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.13, 22:10
      czy nie przeszkadza Wam bliskość tego ustroństwa obok osiedla? Coś podobnego widziałem jeszcze w Józefosławiu (bliskość linie wysokiego napięcia). Słyszałem że to bardzo niezdrowe
      • Gość: lokatorka Re: apis invest developer Piastów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.13, 13:03
        Sąsiedztwo stacji trafo nie jest za ciekawe ale z tą szkodliwością to tak nie do końca. Szkodliwe jest mieszkanie, przebywanie pod liniami WN- nie ma potwierdzonych badań na ten temat. Poza tym jeśli byłoby tak szkodliwe to w pobliskim terenie nie mogłoby sie nic budować a tam na około są domki i ludzie w nich mieszkają. Groźniejsze jest pole magnetyczne tel.kom. lub mikrofalówki blisko człowieka a nie to, więc masz odpowiedź.
        • Gość: nf Re: apis invest developer Piastów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.13, 19:10
          Mieszkańcy.
          Nowoczesne Systemy Mebli Parkingowych i Garażowych to ciekawe rozwiązanie dla osiedli gdzie brakuje dodatkowej przestrzeni. Oferowane meble do zabudowy zastępują zwykle komórki lokatorskie, boksy, piwnice. Zaprojektowane są w taki sposób, aby nie ograniczać przestrzeni do parkowania. Zapraszamy na naszą stronę www.nfservices.com.pl

• Gość: filipc Re: apis invest developer Piastów IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.13, 21:31
          Odległość budynków 14m (ktoś tak napisał) od skrajni lini przy jej niemałej wysokości powoduje że tak naprawde mieszkacie w bezpośrednim sąsiedztwie oddziaływania linii. Co do badań - poświęć chwile czasu i poszukaj a napewno dowiesz sie że najbardziej niekorzystnie wpływa to na dzieci. Deweloper ani żaden urzędas Ci tego nie powie bo żaden z nich nie ma w tym interesu. Deweloper zarabia na budowie a gmina na podatkach. A to że się buduje blisko? no buduje sie. Między Wałem Miedzyszyńskim a Wisłą też sie buduje, nie tylko pojedyncze domy ale całe osiedla domów jednorodzinnych, czy ktoś się tym przejmuje?
          • Gość: lokatorka Re: apis invest developer Piastów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.13, 12:16
            A w jakim celu "filipc" o tym piszesz? Martwisz się o nasze zdrowie, czy co?
            • Gość: sąsiad Re: apis invest developer Piastów IP: *.dynamic.lte.plus.pl 05.02.13, 12:18
              pewnie chce zaproponować mieszkania u swojego dewelopera:)
              • Gość: przyszła lokatorka sprawa prądowa IP: 129.178.88.* 05.02.13, 15:35
                ile razy będzie wałkowany ten temat na tym forum?!
                osobom krytykującym zapewne nie zależy na zakupie tu mieszkania, więc z grzeczności proszę dajcie sobie wreszcie spokój z tym narzekaniem.
                interesowałam się tematem przed zakupem mieszkania w tej inwestycji, i otrzymałam oficjalną odpowiedź od instytutu związanego z zagadnieniem transformatorów. nie ma żadnego zagrożenia dla zdrowia. i nie jest to opinia od dewelopera czy gminy - jak któryś z przedmówców sugeruje.
                a opóźnienie w odbiorze mieszkania ok 2 miesięcy wydaje się żadne, popytajcie znajomych w innych inwestycjach, gdzie bywa pół roczne przekładanie odbioru.
                pozdrawiam przyszłych sąsiadów! może założymy gdzieś forum bezpośrednio juz związane z osobami które kupiły mieszkania, żeby korespondować o konkretach, a nie ciągle o tych słupach...

Pzdr
                M.
                • Gość: sąsiedzi forum IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.02.13, 22:24
                  Pomysł z forum wydaje mi się bardzo trafiony można by porozmawiać o istotnych sprawach.
                  Może znajdzie się ktoś zaradny ale póki nie ma forum to mam pytanie do sąsiadów czy będziecie brali na odbiór jakiegoś fachowca?
                  Pozdrawiam
                  AM
                  • Gość: yaor Fachowiec IP: *.fe.bosch.de 11.02.13, 14:34
                    Oczywiście tylko z fachowcem.
                    Jak ktoś również ma odbiór pod koniec lutego dajcie znać to podeślę telefon do fachowca (podobno jest jest wart polecenia). ale to się okaże przy odbiorach. Przy odbiorach grupowych jest chyba nawet jakaś zniżka.
                    yaor@wp.pl
                    • Gość: gość Re: Fachowiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.13, 12:00
                      Do tych co mają odbiór w lutym; zwróćcie uwagę na części wspólne poza swoim mieszkaniem. Powinno wszystko inne być zrobione czyli;windy, garaż, klatki , chodniki itd.
            • Gość: filipc Re: apis invest developer Piastów IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.13, 20:47
              Bez urazy, pisze o tym ponieważ uważam że jest to bardzo istotna informacja i tylko w tym aspekcie napisałem co napisałem.
              Cóż, żyjemy w czasach w których masz prawo podejrzewać mnie o jakiś spiskowy cel moich wypowiedzi, ja to rozumiem.
              • Gość: sąsiadka Re: apis invest developer Piastów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.13, 11:08
                Co sądzicie o pracach prowadzonych na elewacji w taką pogodę? Obawiam się że odpadnie nam tynk na którąś wiosnę? Czy ktoś ma odbiór na koniec lutego? jak to widzicie?
                • Gość: gość. Re: apis invest developer Piastów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.13, 09:20
                  witam,

widze,że forum się nieco ozywiło :) Odnośnie pogody jaka jest teraz i prac to rzeczywiście pozostawia to wiele niepewności co do jakości wykoanaych robót,ale zobaczymy,czy ktos ma odbior na początku marca? a może już ktos odebrał mieszkanie??Fchowca na pewno trzeba zabrać ze soba bo wiele rzeczy można niezauwazyc złwaszcza jak ktos się na tym niezna.A czy widaomo kiedy będzie odbiór budynku przez inspektora nadzoru budowlanego?
                  • Gość: OiM Re: apis invest developer Piastów IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.13, 19:37
                    My odbieramy na w połowie marca, mam nadzieję, że jak ktoś odbierze wcześniej to podzieli się ważnymi informacjami związanymi z odbiorem.pozdrawiamy przyszłych sąsiadów:)
                    • Gość: fachowiec Re: apis invest developer Piastów IP: *.play-internet.pl 03.03.13, 17:58
                      Jestem fachowcem od docieplenia i na worku z tynkiem wyraźnie pisze (nakladac przy min. +5C) Wszystkim ktorzy kupili mieszkania życze powodzenia
                      • Gość: Gość Re: apis invest developer Piastów IP: *.play-internet.pl 04.03.13, 19:52
                        gdybyś był fachowcem to dawno temu wyjechałbyś z tego kraju na Wyspy więc po tym co piszesz wnioskuję że jesteś po prostu złośliwy lub z konkurencji...
                        • Gość: goscc Re: apis invest developer Piastów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.13, 08:39
                          Witam,

czy ktoś odebrał już może swoje mieszkanie?
                        • Gość: gość Re: apis invest developer Piastów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.13, 12:28
                          Jeżeli to jest ten sam wykonawca co na Marii Skłodowskiej ulicę dalej to współczuję problemów z wykonawcą
                      • Gość: marcin Re: apis invest developer Piastów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.13, 09:03
                        Nie trzeba być fachowcem żeby wiedzieć, że można tynkować w temp. poniżej 5 stopni przy założeniu dodania specjalnego dodatku....Zapytaj dewelopera czy został dodany, bo z tego co wiem to tak.
    • Gość: gość Re: IP: 129.178.88.* 04.03.13, 13:53
      po czym stwierdzasz że tynk zaraz odpadnie..???
    • Gość: x Re: apis invest developer Piastów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.13, 20:13
      Powiem tak,wszytko co oni robia zwłaszcza w taką pogodę jak jest teraz pozostawia wielką dozę niepewność jakie to skutki będzie miało w przyszłościi,wszystko mnie martwi tynki,posadzki nie wierzę w dobrą jakośc wykonanych robót,mysle że generalnego i dewelopera przerasta ta budowa,odbiór jest przede mną ale czy odbiore mieszkanie srednio watpię,
    • flockenzidupen [...] 10.03.13, 17:15
      • Gość: xxx Re: apis invest developer Piastów IP: *.warszawa.vectranet.pl 10.03.13, 22:08
        Przydało by się forum dla mieszkańców za dużo tu wujków dobra rada z innych inwestycji.
        • Gość: ... [...] IP: *.play-internet.pl 10.03.13, 22:40
          • Gość: ja Re: klapa IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.03.13, 08:31
            widzę że sami fachowcy na tym forum ... przez duże F...
    • flockenzidupen Re: apis invest developer Piastów 10.03.13, 17:18
      bez znaczenia dla dewelopera...on juz ma GTRa...haha....kuzwa poetom chyba bede
    • Gość: do jola Re: apis invest developer Piastów IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.03.13, 09:10
      Ja też miałam przyjemność zwiedzić budowę i nie zauważyłam ani jednej z tych rzeczy które opisujesz jak ktoś jest zainteresowany to najlepiej niech sam obejrzy bo na forum to widzę sami frustraci z konkurecji.
    • Gość: ramon Re: apis invest developer Piastów IP: *.play-internet.pl 11.03.13, 17:08
      Jola widze ze zwiedzalas budowe ale jakis czas temu. W piatek bylem obejzec z zona nasze mieszkanie i zaczelo to wygladac. Najwiekszy problem to tynk ktory mial byc zatarty pod malowanie a sciany i sufity sa caloscia do gipsowania. Myslelismy ze tak jak wszyscy deweloperzy sprzedaja mieszkania pomalowane na bialo ale bylismy w bledzie. To nasze niedopatrzenie bedzie nas troche kosztowac poniewaz glowny wykonawca nie chce tego poprawic. Czy wie ktos co bedzie jesli nie odbierzemy mieszkania?
      • Gość: xxx Re: apis invest developer Piastów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.13, 11:37
        Ramon,też myslelismy że sciany będą na biało pomalowane i też pomylilismy się,to co wydaje się normnalne u innych dewleoperów u nas tak nie jest.jezeli masz jakies zastrzezenia to masz prawo nie odebrac lokalu,i rozmawiac z deweloperem o zastrzezeniach,nie wiem tez jak to wyglada jeżeli chodzi o Twój bank,i wypłacone transze,ale najlepiej zadzwon do banku i porozmawiaj.
        • Gość: sąsiad Re: apis invest developer Piastów IP: *.dynamic.lte.plus.pl 12.03.13, 15:01
          przecież w umowie nie ma nic o malowaniu ścian, tylko o tynkach, zawsze można kupić mieszkanie za 7000/m i wtedy pewnie nawet można wybrać kolor ścian.
        • Gość: Bee Re: apis invest developer Piastów IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.13, 16:16
          Bardzo was ludzie prosze zanim już coś tutaj umieścicie to przeczytajcie dobrze prspekt itp.

Jeśli chodzi o malowanie to nikt nic nie pisał/ mówił że bedzie pomalowane.
          Jeśli ciężko zajrzeć do prospektu to proszę:

PLAN LOKALU I STANDARD WYKOŃCZENIA GWARANTOWANE PRZEZ DEWELOPERA
          Wykończenie wewnętrzne:
           Podłoga – wylewka cementowa - posadzka cementowa zatarta na gładko
           Ścianki działowe zgodnie z powyższym planem
           Tynki gipsowe
           Okna i drzwi balkonowe PCV bez parapetów wewnętrznych
           Okna połaciowe drewniane
           Drzwi wejściowe do lokalu metalowe antywłamaniowe
           Stolarka drzwiowa wraz z ościeżnicami w zakresie Nabywcy
           Instalacja wodna – rozprowadzenie w rurach z PCV
           Instalacja elektryczna:
           instalacja pod kuchnię elektryczną
           brak odbiorników, przewody zakończone kostką elektryczną
           gniazda i wyłączniki zamontowane
           liczba gniazd: jedno w każdym pomieszczeniu
           liczba włączników pojedynczych: jeden w każdym pomieszczeniu
           liczba włączników podwójnych: jeden w dużym pokoju
           liczba punktów oświetlenia górnego: jeden w każdym pomieszczeniu
          • Gość: sąsiad Re: apis invest developer Piastów IP: *.dynamic.lte.plus.pl 12.03.13, 16:20
            Bee, jesteś moją idolką!
            nie dla wszystkich czytanie ze zrozumieniem jest osiągalne:)
            • Gość: x [...] IP: *.play-internet.pl 12.03.13, 19:50
              • Gość: krkrk Re: apis invest developer Piastów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.03.13, 20:27
                W życiu nie słyszałem większej bzdury, a także mieszkam w okolicy i często odwiedzam Barcewicza.
                Za chwile generalny będzie odpowiadać za niski PKB i głód w krajach trzeciego swiata.
              • Gość: Sylwek [...] IP: *.play-internet.pl 12.03.13, 20:32
    • Gość: Robert Sakwa Re: apis invest developer Piastów IP: *.play-internet.pl 12.03.13, 21:44
      Witam.Odebrał już ktoś miszkanie?Prosił bym sie podzielić wrażeniami.
      • Gość: :) Re: apis invest developer Piastów IP: *.warszawa.vectranet.pl 13.03.13, 11:05
        My odbieramy w kwietniu wiec jeszcze miesiąc.
    • Gość: pracowałem tam [...] IP: *.play-internet.pl 21.03.13, 17:49
      • Gość: do bezrobotnego Re: apis invest developer Piastów IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.03.13, 22:48
        Pracowałeś przykro mi że straciłeś pracę ale widzę że znalazłeś nowe zajęcie mam nadzieję że równie dobrze płatne:)
      • Gość: er do bezrobotnego IP: 31.11.131.* 22.03.13, 07:36
        Widocznie ty też byłeś mega fachowcem od swojej roboty skoro już tam nie pracujesz.
        Praca dla konkurencji jest widać bardziej opłacalna i nie wymaga myślenia....
    • Gość: xxxxxxxxxxxxx do er IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.13, 21:32
      Nie przyszlo ci do glowy ze gosc poszedl z tej budowy bo mu nie zaplacili?
      • Gość: qwerty Re: do er IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.13, 09:11
        Ale to nie jest forum dla pracowników rozczarowanych swoimi pracodawcami. Może więcej wartościowych postów?
        martwi mnie ta pogoda, ewidentnie nie sprzyja wykonawcy. Ktoś widział jak w środku trwają prace wykończeniowe?
        • Gość: olo Re: do er IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.03.13, 09:49
          Prace wykończeniowe zwykle są wykonywane zimą wiec ten fakt nie jest dla mnie niczym niepokojącym.
      • Gość: re Re: do xxxxxxxxxxxx IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.03.13, 07:21
        Widać, że konkurencja nie śpi, ale jak zwykle jest krok dalej, dalej,...
        Widzę, że mamy do czynienia z wielkim myślicielem, który wie że nie zapłacili, że budowa to klapa. Od wielkich fachowców (przez duże f) aż to forum się roi. Zajmij się jeden z drugim własnymi budowami (może też klapy hehe) i jeżeli nie macie nic ciekawego do powiedzenia to opuście to forum bo to nie dla was Wielkich Myślicieli i Znawców.
        • Gość: qwert Re: do xxxxxxxxxxxx IP: *.ip.netia.com.pl 24.03.13, 19:52
          zgadzam się całkowicie...rozgoryczeni budowlańcy, konkurencja z zerową sprzedażą, to ie jest forum dla WAS!
          fajnie czytać merytoryczne wpisy osób zainteresowanych, nie gnioty frustratów.
          Pytanie do sąsiadów, jak sadzicie kiedy można wyznaczyć realny termin odbioru?
          • Gość: klientka na pocieszenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.13, 10:12
            Drodzy sąsiedzi;
            Też jestem przerażona tym co widać na zewnątrz ale niestety duży wpływ na to ma pogoda i nic z tym nie zrobimy, musimy poczekać aż GW to naprawi i tyle. Odnośnie wnętrza budynku z ostatniej wizyty powiem wam nie jest tak źle; mieszkania prawie wszystkie podejrzewam że są gotowe, brakuje tylko wylewek na balkonach i montażu domofonu. Kaloryfery grzeją więc to duży +, klatki mają w większości barierki,tynki i instalacje, brakuje gresów i ostatnich poprawek. Winda i garaż jeszcze nie gotowe do użytku po pozwoleniu na użytkowanie( standard u developerów) Szczerze widzę że Inwestor się stara ale na efekty trzeba będzie jeszcze poczekać.
    • Gość: agusia Sprzedam 4 pokojowe na osiedlu Wieniawskiego IP: *.108.152.160.wlantech.pl 02.04.13, 16:52
      Sprzedam segment na osiedlu Wieniawskiego w Piastowie 120 m2 : 4 pokoje,2 łazienki, balkon, taras, garaż, ( strych do adaptacji) mini ogródek ok.40 m2
      kontakt : agusia_36@tlen.pl
      • mieszkaniec220 nowe forum 02.06.13, 17:49
        zapraszam wszystkich na nowe forum na adresie www.mywpr.pl

pozdrawiam

zbieramy się na spotkanie z deweloperem
    • Gość: asx Re: apis invest developer Piastów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 20:56
      co z odbiorami?czy uważacie że obecne zaawansowanie prac na to pozwala?
      • Gość: lokatorka Re: apis invest developer Piastów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.13, 10:15
        Podobno jakieś odbiory już były, ale obecna pogoda na to nie pozwala, prace budowlane nie zostały zakończone i nikt nie wie do końca kiedy się zakończą. Sąsiedzi dielcie się informacjami.
    • Gość: asx Re: apis invest developer Piastów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.13, 21:19
      A jakie były jego "niekonkretne" odpowiedzi? również zauważył problem wylewki?
      • Gość: Lokator Re: apis invest developer Piastów IP: *.play-internet.pl 07.04.13, 13:25
        Gdy dopytywałem w jaki sposób bedzie to poprawione, tłumaczył sie że trzeba by zapytać głównego kierownika,ze on odpowiada za inne prace.Ewidętnie wykręcał sie od tego tematu gdyż problem widział bo mówił że będzie poprawione.Nie zastałem wtedy głównego kierownika i ten temat (mi spać nie daje).Czy ktoś wie czy takie wylewki sie też poziomicą sprawdza jak np.tynki?
        • Gość: asx Re: apis invest developer Piastów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.13, 15:57
          nie mam pojęcia czy podłogi należy sprawdzać poziomicą... ale ja będę starała się korzystać z pomocy fachowca. A co jeszcze nie tak z tymi podłogami? odniosłeś wrażenie ze są krzywe? mnie przerażają tynki zewnętrzne są całe pozaciekane, marnie to wygląda..jest ktoś kto zdecydował się odebrać mieszkanie? jeżeli tak proszę o spostrzeżenia
          • Gość: nowysasiad Re: apis invest developer Piastów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.13, 13:16
            Drodzy Sasiedzi!
            Odnosnie posadzek, to spekania sa wynikem wykonywania tych prac w temperaturach nieodpowiednich do tego typu zadan. Mróz "zwiazał" wode znajdujaca sie w betonie (wraz elementami materiału) w sytuacji gdy powinna ona stopniowo odparowywac. W tej sytuacji rozwiazaniem jest ewentualne frezowanie powierzchni posadzki oraz nastepnie dolewka nowej warstwy ( w co watpie aby GW sie na to zdecydował ze wzgl. na koszta) lub łatanie dorazne miejsc spekanych, czas pokaze jakie rozwiazanie zechca zastosowac. Oczywiscie ze do sprawdzenia płaszczyzny posadzki uzywamy długiej łaty (2m) a takze w uzasadnionych przypadkach innych przyrzadów. Pamietajcie, ze ani dorazne łatanie ani tym bardziej próba oddania posadzki w aktualnym stanie wg. obowiazujacych norm, kategorycznie daje mozliwosc odmowy odbioru mieszkania (oczywiscie dla chcacych odebrac mimo wszystko nie bedzie problemu, z przyklasnieciem ze strony GW) Odnosnie elewacji zewnetrznej, to zacieki głównie sa wynikiem prac przy nieodpowiednich warunkach pogodowych, oraz dodatkowo tanich materiałów wykorzystanych przy realizacji (tynk zewnt.), pocieszeniem moze byc fakt, iz jest to jeden z etapów wykonania elewacji zewnetrznej ( na szczescie nie finalny) i bedzie ona jeszcze ostatecznie malowana farba elewacyjna. Pogoda zaczyna sprzyjac, wiec mysle ze wkrótce zobaczymy efekt koncowy.

PS: proponuje, aby kazdy odbierajacy mieszkanie wykonywał czynnosci w obecnosci fachowca posiadajacego przyrządy, kwalifikacje i wiedze, pozwalajaca na przytomne i rzetelne okreslenie stanu lokalu oraz najlepiej znajacego podstawowe normy budowlane okreslajace sposób oraz jakosc wykonywania robót w w/w zakresie. W kontekscie rzetelnosci/jakosci wykonywania robót budowlanych na inwestycji jestem przekonany o daleko idacej zasadnosci powyzszego wsparcia technicznego.

Pozdrawiam przyszłych sasiadów,
            • Gość: odbiór Re: apis invest developer Piastów IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.04.13, 13:49
              Czy ktoś może polecić kogoś co zna się na odbiorach mieszkań.?
              • Gość: Monia Re: apis invest developer Piastów IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.13, 10:53
                ja zamówiłam fachowca z firmy z W-awy koszt 280zł jak ktoś chce moge podać na maila adres strony, nie bedę pisać bo nie chcę robic reklamy, odbioru jeszcze nie miałam ale babka z firmy powiedziała ze zna tą inwestycję bo już podobno pare odbiorów było.
                • Gość: m. Re: apis invest developer Piastów IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.04.13, 07:36
                  Jeśli można to poprosił bym kontakt do tego fachowca emailowo@gmail.com
                  dziękuję
                  m.
                  • Gość: .. Re: apis invest developer Piastów IP: *.play-internet.pl 12.04.13, 11:32
                    ..
                  • Gość: Wiesław Re: apis invest developer Piastów IP: *.play-internet.pl 12.04.13, 11:33
                    514175733 Odbiór mieszkań cena 250zl
                    • Gość: gosc Odbiór IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.13, 09:58
                      Czy ktoś już odebrał, opisujcie jak jest u was?
                      • Gość: gosc Re: Odbiór IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.13, 09:49
                        witam,

własnie czy już ktoś odebrał mieszkanie? zaczął remontować,a czy ktoś wie kiedy ma to odebrać inspektor?
                        • Gość: Fik Re: Odbiór IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.13, 09:58
                          Ja dzis odbieram :)
                          • Gość: lokatorka Re: do Fik IP: 31.11.131.* 18.04.13, 14:05
                            Witam

proszę się podzielić z obserwacjami przy odbiorze.
                            Na którym pietrze Pan odbiera?
                            • Gość: Michał odbiór IP: *.play-internet.pl 19.04.13, 22:01
                              Jak tam z odbiorami? Prosił bym sie podzielić spostrzeżeiami.a co zwracać uwage co zauważyliście do porwawki? Z Góry dzięki pozdrawiam)
                            • Gość: gość Re: do Fik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.13, 14:33
                              Podzielcie się informacjami, co się dzieje na budowie?
                          • Gość: gość do FIK- odbiór IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.13, 11:39
                            Czy możesz napisać jak twój odbiór? Czy wiesz kiedy i co będzie skończone, kiedy pozwolenie na użytkowanie- ktoś wie? Jak dostajecie sie do osiedla- brak drogi!!!
                            • Gość: sąsiad Re: do FIK- odbiór IP: *.dynamic.lte.plus.pl 22.04.13, 11:44
                              przecież jest droga, tylko budowlana, dojechać można bez problemu
                              ja odbieram w przyszłym tygodniu, ale miałem okazję widzieć moje mieszkanie, miałem uwagi tylko do regulacji okien, z tego co mi wiadomo, do dnia odbioru mają poprawić, wtedy się podzielę uwagami, wszystkim maruderom radze opuścić to forum
                              • Gość: Fik Re: do FIK- odbiór IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.13, 10:30
                                Witam, mialem pracowity tydz dlatego nic nie odp. Odbior poszedl bardzo sprawnie, nie dalo spr sie pradu ani wody. Mialem bdb fachowca, okna dachowe do regulacji, posadzki ok, sciany generalnie tez(male poprawki). Wszystko ok, jeszcze trwa wykanczanie, prace postepuja. Pozdrawiam i do zo na naszym nowym osiedlu ;)
                                • Gość: Mariusz Re: do FIK- odbiór IP: *.play-internet.pl 25.04.13, 23:43
                                  Tynki w 3 miejscach nie maja pionu ok 1cm I do poprawy kilka kątow szczegolnie w kuchni. Tam gdzie idzie blat kuchenny odchył od normy 2,5cm reszta troche mniej. Wylewki sa poprawione ale musze to przedyskutowac z fachowcem poniewaz martwi mnie ta dolewana 2ga warstwa. Porysowane 2 okna, 1 do regulacji na drzwiach wejsciowych wgniecenie wielkosci 5zlotowki oraz kilka rys. Gniazdka i właczniki kazdy w na innej wysokosci(rożnice do 5 cm. Jak narazie troche mnie ten odbior zmartwil ale zobaczymy 2gim razem.
                                  • Gość: klientka Budowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.13, 11:10
                                    Widzieliście zdjęcia z kwietnia, nawet dobrze to wygląda, robią klatki. Czy wiecie coś o terminie zakończenia?
                                    • Gość: gość Re: Budowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.13, 08:25
                                      Terminu odbioru jeszcze pewnie nie ma bo co zgłaszac do odbioru jak to jeszcze nie gotowe i w stanie opłakanym jezeli uda się zgłosic budynek do czerwca to bedzie to sukces. Niestety jak dla mnie to cała ta budowa nie wygląda dobrze,ale nie marudze jaka cena taka jakośc.
                                      • Gość: rere Re: Budowa IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.04.13, 17:21
                                        Myślę że do końca czerwca całość będzie skończona co do jakości innych mieszkań nic nie wiem natomiast moje mieszkanko jest oki.
                                        • Gość: Bee Odbiór IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.13, 18:48
                                          Jestem już po odbiorze i po małych poprawkach wszystko jest oki :-)
                                          • Gość: gość Re: Odbiór IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.13, 12:07
                                            Czy wiecie co z wjazdem do garażu i z garażem , jest skończony? Macie jakieś fotki?
                                            • Gość: bla Re: Odbiór IP: 217.153.205.* 07.05.13, 14:38
                                              na razie nie ma wjazdu do garażu a z tego co wiem, to i sam garaż jeszcze nie jest gotowy do urzytowkania
                                              • Gość: klientka Postępy w budowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.13, 11:13
                                                Czy ktoś z was (kto odebrał już lokal) wie kiedy będzie zakończone osiedle? Ja miałam informacje że do maja a tu jeszcze sporo zostało ;-(
                                                • Gość: Wiola Re: Postępy w budowie IP: *.nordeabank.pl 13.05.13, 12:13
                                                  Witam goraco wszystkich sąsiadów :)

Wstępny termin odbioru mieszkania miałam na 15 kwietnia- nie odebrałam go. Głównym powodem jest brak pozwolenia na użytkowanie. Dla mnie jest to bardzo ważny dokument. Dopiero po jego uzyskaniu, będę wszystko sprawdzać. Drodzy sąsiedzi, zwracajcie uwagę też na części wspólne. Ja, niestety, w kwietniu nie miała co weryfikować, bo wszystko było jeszcze dużym placem budowy :)
                                                  Jestem zachwycona swoim mieszkaniem, choć nie ukrywam jest kilka uchybień, które były widoczne gołym okiem :) - wszytko dokładnie sprawdzajcie.

Z tego co rozmawiałam z przedstawicielami Dev. to pozwolenie mają uzyskać tak pod koniec maja - wątpię. Jest to długi proces i każdy insektor weryfikuje swoje w innym terminie.

Osobiście nie przeszkadza mi to. Wolę, aby coś było wykonane wolniej, ale solidnie. Boję się tak jak większość- dużo robót (tak jak widać z dziennika budowy) było realizowane w zimie. Mam nadzieję, że Dev. przestrzegał wszystkich instrukcji i norm. Na tą chwilę nie pozostaje mi nic innego niż wiara, że tak było, a czas pokaże :)

Pozdrawiam i do zobaczenia :)

Wiola
                                                  • Gość: sąsiadka Re: Postępy w budowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.13, 13:21
                                                    Drodzy sąsiedzi; Czy Ci co odebrali lokale i je wykańczają mają prąd w lokalu? czy są założone liczniki prądu, jak prowadzicie swoje prace? Opiszcie co się dzieje na budowie bo z zewnątrz nic nie widać
                                                  • Gość: abc Re: Postępy w budowie IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.05.13, 08:41
                                                    Prądu nie ma i nie będzie póki każdy właściciel nie podpisze umowy z elektrownią co do prac to dużo jeszcze do zrobienia co najmniej do lipca gdyż mało pracowników na budowie jest.
                                    • hankad444 Re: Budowa 21.08.14, 14:00
                                      A to musi być w tej inwestycji akurat? Gotowe mieszkania po 3500 za metr sprzedaje Barc w Rezydencji Kościuszki. Przy samej kolejce i na odbiór nie potrzeba czekać. Do wyboru są też mieszkania z antresolą. Po co czekać?
    • Gość: sąsiad Re: Postępy w budowie IP: *.dynamic.lte.plus.pl 23.05.13, 15:26
      ludzie, co wy bredzicie, byłem na początku tygodnia na odbiorze i sam widziałem grupę pracowników ponad 40 osób, bo schodzili na jakąś przerwe
      trudno żeby było widać ludzi przed budynkiem, jak wykańczają klatki
      • Gość: sąsiadka Re: Postępy w budowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.13, 11:17
        Obyś miał rację sąsiad, na zewnątrz nic sie nie dzieje , ani żywego ducha. Wygląda tak jakby czas tam sie zatrzymał. Jeśli już odebrałeś lokal to może wiesz kiedy koniec budowy?
    • Gość: lokator Re: Postępy w budowie IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.13, 09:57
      do wszystkich lokatorów może trzeba zrobić jakieś spotkanie na budowie z przedstawicielami firmy
      • Gość: llll Re: Postępy w budowie IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.13, 10:17
        mywpr.pl/index.php?ff
        może kogoś zainteresuje i lokatorzy się zarejestrują
      • Gość: kropka Re: Postępy w budowie IP: *.146.38.77.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.05.13, 10:18
        dobry pomysl, moze uda sie w koncu usalic jakis realny emin zakonczenia tej "budowy"
        przy takim opozneniu powinni tam robic dzien i noc, tymczasem ich ulubiona odpowiedzia stalo sie nie wiem...
        • Gość: Biedronka Re: Postępy w budowie IP: *.play-internet.pl 28.05.13, 21:01
          Byłem tam w zeszłym tygodniu, mieszkania nie odebrałem. Niby wszystko w porządku, ale rozmawiając o szczegółach brak z ich strony konkretów. Nie wiadomo kiedy skończą parking podziemny, nie wiadomo kiedy będzie droga dojazdowa, nie wiadomo kiedy podłączą wodę do mieszkań itd... Podobno jest już prąd w kontaktach, ale budowlany. Twierdzą, że lokatorzy odbierają mieszkania (z ich relacji 18 lokatorów), Ci co odbiorą, niby mają nie płacić czynszu za czerwiec :). Uważam, że dopóki nie ma drogi dojazdowej, wody w mieszkaniach, czynsz powinien wynosić 0 zł. Ktoś pisał, że droga dojazdowa jest "budowlana" to niech sobie po niej przejdzie kiedy przez kilka dni pada deszcz.
          Coś optymistycznego otynkowali i położyli gres na klatkach, nie zbyt piękny ale jest. W czerwcu mają ponownie malować budynek z zewnątrz, podobno układają chodnik od strony wjazdu do garażu. W moim przypadku opóźnienie ponad 2 miesiące.
          Pozdrawiam sąsiadów.
          • Gość: gość Re: Postępy w budowie IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.13, 22:36
            jak dla mnie w tych ich gadkach nie ma nic optymistycznego;/ by się wstydzili mieć takie opóznienie i wciskać ludziom głodne kawałki;/ jak dobrze pójdzie to się wprowadzimy na boże narodzenie...
            Dobrze,że jeszcze nie odebrałem mieszkania,bo nie mam zamiaru płacić za czynsz nie mieszkając tam.
            ta cała budowa na maxa mnie wkurza!!!
      • Gość: nowysąsiad [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.13, 14:19
        Treść postu jest niedostępna.
    • Gość: Florek Re: apis invest developer Piastów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.13, 22:31
      Chciałem, ale w końcu sie rozmyslilem, ludzie narzekają na parter
    • Gość: gosc.. [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.13, 19:42
      Treść postu jest niedostępna.
      • Gość: gość Re: Postępy w budowie IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.13, 21:36
        Jestem jak najbardziej za spotkaniem z mieszkańcami.
        Jak nie pokażemy swojego niezadowolenia to bedą nas zwodzić o następne pół roku i może i odbierzemy mieszkania i w nich zamieszkamy 30 stycznia 2014 heh;/

• Gość: llll Re: Postępy w budowie IP: *.dynamic.chello.pl 30.05.13, 12:08
          ponawiam link dla lokatorów:

mywpr.pl/index.php?ff

• Gość: Biedronka Re: Postępy w budowie IP: *.play-internet.pl 31.05.13, 00:01
            Skoro kilka osób jest za spotkaniem, a nikt nie wyszedł z konkretną propozycją więc proponuję.
            Na początek spotkanie samych lokatorów, na którym ustalimy o czym chcemy z nimi rozmawiać i dopiero po tych ustaleniach, spotkanie na terenie budowy z developerem itp.
            Już samo spotkanie: podzielenie się, komu jakie wstawiają kity; kto jakie ma obawy i przede wszystkim, poznanie się oraz ustalenie dalszych propozycji działania, będzie dla nas dużym plusem. Nikt z nas już nie będzie sam, a większej grupie przyznacie trudniej się wstawia kolejne kity.
            Może udało by się na takim spotkaniu wymusić na GW pokazanie nam postępu z prac na terenie np. garażu. To pokazało by realnie jak wygląda ten "pie...ik" wewnątrz bo na zewnątrz pokazuje to kamerka.
            Kończąc proponuję SPOTKANIE np. 05.06 (środa), godz np. 18.00, Centrum Handlowe ARKADIA przed wejściem głównym na przeciwko wejścia do sklepu "EMPIK". Łatwy dojazd, darmowy parking, łatwo się odnaleźć. Można usiąść przy stolikach na pasażu z gastronomią lub na zewnątrz przy stolikach browaru (przy herbacie, soczku, piwie) można się spotkać, poznać i coś ustalić.
            Jak przyjdzie 7 lokatorów to już będzie jakiś krok do przodu.
            Co wy na to ?
            Jeśli ktoś ma inną propozycję, czekam na wasze pomysły.
            Pozdrawiam
            • Gość: gość Re: Postępy w budowie IP: 195.245.213.* 31.05.13, 09:15
              godz. 9:15 na budowie znowu pusto, nikt nie pracuje!!!
              • Gość: ja Re: Postępy w budowie IP: *.warszawa.vectranet.pl 31.05.13, 15:33
                Jak spotkanie to na budowie kiedy ja sie dostosuję
                • Gość: kropka Re: Postępy w budowie IP: *.181.140.187.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.06.13, 15:47
                  Drodzy Sąsiedzi,
                  Myślę, ze spotkanie ma sens na budowie, wypowiemy swoje racje, może uzyskamy jakieś informacje a przy okazji będziemy mogli wspolnie obejrzec stan całej budowy a nie tylko swojego mieszkania.
                  • mieszkaniec220 nowe forum www.mywpr.pl ! ! ! ! 02.06.13, 17:52
                    dajcie na nowe forum na stronie www.mywpr.pl

zbieramy sie na spotkanie z deweloperem. ważne ! ! !
            • Gość: sąsiadka do sąsiada Biedronka IP: *.play-internet.pl 01.06.13, 15:42
              Drogi sąsiedzie, jestem bardzo ZA Twoją propozycją spotkania!
              biorąc pod uwagę stosunkowo małą społeczność jaką będzie stanowić nasz blok, i to że występują pewne komplikacje w budowie, jest to uzasadnione, żeby wspólnie o tym pogadać.
              • Gość: My Re: IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.13, 22:38
                Witam wszystkich sąsiadów
                Dzis dopiero znalazlam to forum i bardzo mnie to cieszy. Otuż nasza sytuacja wygląda tak. Kupiliśmy mieszkanie na 3 piętrze. odbiór był jeden w kwietniu, powoli zaczynały się zakupy i prace wykończeniowe. W związku z tym, że było chłodno na dworze, myśleliśmy, że to jest głowny powód , dla którego nam nie schnie świeżo otynkowane mieszkanie. Miesiąc temu okazało się, że jest żle zrobiona obróbka dachu i zalało nam mieszkanie , ściany w salonie-skos, łazienka woda wychodziła ze ścian , nad naszym mieszkaniem bylo 30 cm wody. Kierownik budowy zapewnil nas, że to naprawi. Ściany zaczely powoli wysychac i skos zostal rozebrany,wata wyjeta. Przyszlismy na mieszkanie tydzien temu, okazalo sie ze znowu zalalo, w innym miejscu z innych powodow. Kierownik tlumaczyl, ze zostala zrobiona izolacja na dachu i ze fachowqcy byli wszystko zrobili, tylko nie spodziewali sie takich duzych deszczow , bo ta izolacja miala byc chwilowa. Wiec bardzo sie zdenerwowalismy i zaczelismy myslec o rozwiazaniu umowy. Postanowilismy ze jednak nie zrezygnujemy i przedwczoraj poszlismy, aby pracownicy zalozyli nam dzrzwi do sypialni gdzie byl nasz caly towar. Okazalo sie ze w rogach scian w sypialni i lazience jest duzy pomaranczowy grzyb. wilgoc w mieszkaniu jest utrzymywana od miesiaca. Odwolalismy ludzi , i raczej bedziemy szukac innego mieszkania. My rozmaiwalismy duzo z kierownikami i moje spostrzezenia sa takie, ze kazdy z nich kieruje na kogos innego, bo sam nie wie co powiedziec i trzy czwarte osob tam pracujacych nie ma pojecia o tym co robi a jak rozebrali nam skos, to z dachu wyjelismy pusta butelke po wodce i browarach. Tez nam zalezalo na tym, by sie wprowadzic w styczniu. Ale konca nie widac, to fakt. Co przyjezdzamy to 5 osob na budowie, cisza jak nie wiem co. Raz bylo duzo ludzi i praca sie krecila chyba przez tydzien. W domu duzo niedociagniec. Tez nas zmartwily tynki, ale pracownik powiedzial ze oddawane mieszkania sa w 3 stopniu i tak jest w umowie. Trzeba wszystko od nowa zaciagac i bialkowac, bo fachowcy tak to zrboili ze masakra. To chyba tyle od nas, o szczegolach duzo by pisac.
                Pozdrawiam
                • Gość: gość Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.13, 09:17
                  Kurcze, u nas nie jest tak strasznie, mieszkanie odebraliśmy. Powiedział bym że nawet całkiem nieźle. Mamy uwagi do tynków, ale cóż, wiedzieliśmy w jakim standardzie będą wykonane, nie jest to jakiś straszny problem. Niebawem planujemy zacząć prace wykończeniowe.
                  Współczuję tym co ich zalewa, usterki maja prawo się zdarzyć jednak martwi mnie opisana wcześniej reakcja dewelopera i wykonawcy, cieknący dach to problem nas wszystkich.
                  Rzeczą bezsporną jest marazm i dziwna ospałość na placu budowy, mając na uwadze opóźnienie oczekiwał bym więcej zaangażowania ze strony wykonawcy. Teren wokół budynku to katastrofa...co z tym spotkaniem lokatorów? jestem za tym by się odbyło na terenie budowy z udziałem wykonawcy i dewelopera, jednak dostosujemy się do każdej innej propozycji.
                • Gość: My Re: IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.13, 10:15
                  No my dalismy warunek developerowi , jesli nam zamieni mieszkanie na inne, pietro nizej takie jak nasze to wezmiemy a jak nie , to zrezygnujemy. Wiadomo ze wszedzie sie zdarzaja usterki i jak nas zalalo pierwszy raz, to powiedzielismy ok , zdarza sie , ale kierownik nas zapewnil ze juz wszystko bedzie ok, wiec to drugie zalanie nie przeszlo nam obok nosa, tymbardziej ze teraz jest na scianach grzyb. Nie wiem jak to jest mozliwe ze budynek stawiaja dwa lata i dach jest nie zrobiony. Może po prostu maja pecha, a moze naprawde nie znaja sie na rzeczy. To sie okaze.
                  • Gość: Biedronka Re: IP: *.play-internet.pl 02.06.13, 11:36
                    Drodzy Sąsiedzi
                    Moja sytuacja nie jest zła i na swój lokal nie powinienem narzekać. Nie odebrałem go ponieważ martwi mnie to o czym piszecie i co wszyscy widzą gołymi oczami. Kiedy rozmawiam z developerem, wmawia mi, że wszystko jest w porządku, a ja chce wiedzieć np. kiedy doprowadzą teren do porządku, podłączą wodę do lokali, itp.
                    Pisaliście o swoich problemach i o potrzebie spotkania, ale nikt nic nie zaproponował.
                    Pada propozycja spotkania z developerem na budowie, oczywiście, że spotkamy się na budowie. Tylko proszę zorganizować takie spotkanie, w sytuacji kiedy nie wiemy jakie mamy problemy, nie znamy się i nie wiemy ile osób przyjedzie.
                    Ustalając spotkanie, developer na pewno zapyta się ilu przyjdzie lokatorów, a odpowiedź nie wiem, uważam, że będzie ośmieszeniem się na starcie.
                    Ja proponuję i tu odpisuję do sąsiadki, iż będę w środę (05.06), o 18.00, przed głównym wejściem w Arkadii na wprost wejścia do sklepu Empik. Zapraszam wszystkich. Na spotkanie prosiłbym również o przybycie, jeśli chcą i mogą, lokatorów których zalewa. Na tym spotkaniu wymienimy się informacjami i ustalimy wspólnie termin spotkania z developerem. Dach to nasza wspólna sprawa, jakie jeszcze są problemy o których nie wiemy ? Otóż takie spotkanie da nam wiedzę do tego o co pytać ?
                    Czy Developer ma prawo na tym spotkaniu być ? W końcu Pani "Dyrektor od spraw sprzedaży", nota bene siostra developera, "kupiła" lokal 62 i 63 (za każdym razem na rozmowach ze mną opowiada co tam będzie robić) więc jako lokator ma takie prawo.
                    • Gość: sąsiadka Re: IP: *.play-internet.pl 02.06.13, 12:55
                      Sąsiedzie "Biedronka" wszyscy naciskają na spotkanie na budowie wraz z deweloperem, jest to zasadne, bo to w końcu oni mają nam dać odpowiedzi na nurtujące nas pytania. Jest jeszcze jedno forum, do którego link był tu podawany już kilka razy, i tam także jest omawiany pomysł spotkania na budowie. skoro nie za wiele osób jest chętnych tylko w gronie lokatorów, to lepiej będzie jak połączymy "siły" i spotkamy się od razu na budowie.
                      • Gość: sąsiadka Re: IP: *.play-internet.pl 02.06.13, 13:01
                        mam jeszcze pytanie do lokatorów, których mieszkanie zalało. wiem, że na forum nie ujawnia się za dużo konkretnych danych, ale będę chociaż wdzięczna za info, po której stronie jest Wasze mieszkanie.. nie ukrywam, po prostu się martwię o moje, na drugim piętrze.., bo skutki tego zalania mogą szybciutko dotknąć mnie...
                        Pzdr
                        • Gość: My Re: IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.13, 13:32
                          pod nami nikt nie mieszka , mieszkanie jest niewykupione , wiec nie trzeba sie martwic. My jestesmy za tym, aby spotkac sie bezposrednio na budowie, tymbardziej ze mieszkamy w Piastowie, i do arkadii mamy kawalek a czasu wolnego jest malo.Proponujemy wtorek miedzy godzina 16-18. W srode nie mozemy. Prosze napisac kto z Państwa moze i jaka godzina najbardizej odpowiada, razem mozna wiecej, wiec dowiemy sie odpowiedzi na nurtujace nas pytania a przede wszystkim terminy.
                          Pozdrawiamy
                          • Gość: sąsiadka Re: IP: *.play-internet.pl 02.06.13, 13:46
                            ok, dziękuję za info! jestem spokojniejsza o swoje mieszkanie, ale nie ogólnie, bo jeśli na takim etapie dach przecieka to jest to spore zaniedbanie..
                            osobiście jeśli tylko będę mogła czasowo, jak najbardziej zjawię się na spotkaniu! mi osobiście pasuje i arkadia i budowa, ale godz 18 najwcześniej, najwyżej dotrę w trakcie. dzień obojętnie.
                            oby tylko jak najwięcej sąsiadów się pojawiło!
                            • Gość: gość Re: IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.13, 15:05
                              Mnie też pasuje bardziej Piastów,bo tutaj mieszkam.Do dnia i godz na pewno bym się dostosowała :)
                              • Gość: gość Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.13, 15:17
                                ja również wolę Piastów- na terenie budowy-może być wtorek godz. 18.00?
                                • Gość: My Re: IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.13, 15:57

Ok, fajnie, ale o 18 kończą prace wiec ani P. Uli ani nikogo nie bedzie pewie, natomiast jesli chodzi o to bysmy sie spotkali jako lokatorzy i pogadali o tym wszystkim, to moze byc 18.
                                  • Gość: kropka Re: IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.13, 16:05
                                    to trzeba się z nimi umówić, to, ze kończą pracę o 18 w obecnej sytuacji nas nie musi interesować. Mają się do nas dostosować.
                                    jestem za wtorkiem g. 18
                                    • Gość: wtorek g. 18.00 Re: wtorek g.18.00 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.13, 16:24
                                      zapraszamy wszystkich zainteresowanych / zaniepokojonych tym, co się dzieje na terenie inwestycji
                                      • Gość: My Re: wtorek g.18.00 IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.13, 16:41
                                        Ok to wtorek o 18 na budowie.
                                        • mieszkaniec220 Re: wtorek g.18.00 02.06.13, 17:50

zbieramy sie na spotkanie z deweloperem
                                      • mieszkaniec220 Re: wtorek g.18.00 02.06.13, 17:51

zbieramy sie na spotkanie z deweloperem..
                                    • mieszkaniec220 Re: 02.06.13, 17:54
                                      dajcie na nowe forum bo to doprowadza mnie do szału :P:p adres www.mywpr.pl
                                  • mieszkaniec220 nowe forum www.mywpr.pl 02.06.13, 17:51

zbieramy sie na spotkanie z deweloperem
                                    • Gość: sąsiadka Uwaga Spotkanie!!! IP: *.play-internet.pl 02.06.13, 18:27
                                      UWAGA UWAGA!!!!!!

Moi Drodzy Sąsiedzi,
                                      na obu forach (tutaj i na tym, o którym sąsiad Wam cały czas przypomina, czyli www.mywpr.pl)
                                      jest konkret: wtorek, godzina 18, teren budowy - SPOTKANIE LOKATORÓW!

Do zobaczenia Wszystkim!!!
                                      • Gość: Biedronka Re: Uwaga Spotkanie!!! IP: *.play-internet.pl 02.06.13, 21:24
                                        Okej
                                        wtorek godz 18.00 na budowie
                                        Do zobaczenia
                                        • Gość: nowysasiad Re: Uwaga Spotkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.13, 21:34
                                          Witajcie,

W nawiazaniu do spotkania to jak najbardziej jest ono niezbedne. Widze konkret wt. godz 18, ale jaki charakter ma to spotkanie? we własnym gronie czy wspólnie z dev?? W mojej ocenie pierwsze spotkanie powinno sie odbyc jedynie w gronie lokatorów. Uwazam ze na pierwszy raz takie "pójscie na żywioł" i spotkanie z developerem nie jest wskazane i dlatego popieram sasiada "Biedronke" i popieram spotkanie "kameralne". Jesli natomiast uznacie mimo wszystko ze spotkanie od razu z develop. bedzie bardziej owocne, to czy ktos podjał jakies kroki aby go poinformowac o tym fakcie??

Pozdrawiam
                                          • Gość: My Re: Uwaga Spotkanie!!! IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.13, 21:50
                                            My jestesmy za tym, zeby na poczatek spotkac sie tylko w gronie lokatorow i obgadac wszystko. Jednak z racji tego, ze wiele osob jest z Piastowa i okolic, mozna to zrobic na budowie o 18 we wtorek.
                                            • Gość: nowysasiad Re: Uwaga Spotkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.13, 21:57
                                              Wszystko jasne, w takim razie wtorek godz 18 jest powierdzona na spotkanie lokatorskie. Sasiedzi zalogowani na alternatywnym forum "mywpr" takze sa poinformowani i akceptuja date i miejsce.

Do zobaczenia i pozdrawiam.
                                            • Gość: kropka Re: Uwaga Spotkanie!!! IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.13, 21:58
                                              Na drugim forum zostało ustalone, że jak zbierze się grupa, to zawiadomimy developera. Mysle, że wymiana opinii między lokatorami nie potrwa długo, więc potem od razu można je skonfrontować z informacjami od dev. Natomiast trudno będzie ustalić nam kolejny dogodny termin. Jestem za spotkaniem we wtorek o 18 na budowie.
    • Gość: Wiola Re: Uwaga Spotkanie!!! IP: *.nordeabank.pl 03.06.13, 14:42
      Witam Wszystkich Serdecznie!
      Potwierdzam swoją obecność we wtorek (jutro:) spóźnię się trochę. Caly czas Dyrektor ds. sprzedaży i marketingu, utwierdzał mnie, że na tym forum jest wiele dokonanych wpisów przez konkuręcję- widzę co innego. Jestem bardzo zaniepokojona tym co piszecie. Ja rownież nie odebrałam mieszkania (niezależało mi w kwietniu),ale przyznam, że gdybym podeszła do tego poważnie, to bym bardzo się zdenerwowała. Moje miszkanie jeszcze nie było skończone! Poza tym są części wspólne, które też powinniśmy zweryfikować przy odbiorze mieszkań, a ja nie miałam czego sprawdzać.
      Do zobaczenia.
      • Gość: Aga Re: Uwaga Spotkanie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.13, 15:32
        Do Wioli -jeśli chodzi o części wspólne to niestety my jako klienci nie możemy ich prawnie odebrać ale uwagę oczywiście Developerowi należy na nie zwrócić i domagać sie aby były skończone. Ps. czy dostaliście oficjalne pismo od GW o zakończeniu budowy z dnia 3.06.13r? Zakończenie planują na 31.07.2013. Do zobaczenia jutro na budowie, jest co omawiać.
        • Gość: My Re: Uwaga Spotkanie!!! IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.13, 17:13
          My ogolnie co do naszego mieszkania przeciekajacego sie dogadalismy juz z deweloperem i jestesmy zadowoleniu z efektu koncowego, wiec czekamy do konca czerwca, az mieszkanie bedzie calkowicie naprawione.Mam nadzieje , ze to zakonczenie budowy co ma byc 31.07 to chodzi o robienie trawnikow itd, a wprowadzac sie bedzie mozna wczesniej , bo gwarantowali ze koniec czerwca bedzie pozwolenie.
          • Gość: PK Re: Uwaga Spotkanie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 19:30
            Moi drodzy,

z przyczyn osobistych nie możemy dotrzeć jutro na spotkanie,z wielkim żalem.bardzo jednak by nam zależało,żeby uzyskać informacje co zostało ustalone na spotkaniu,jeżeli wyznaczona zostanie osoba do kontaktu to proszę o namiar do takiej osoby lub o streszczenie na forum przebiegu ze spotkania.

pozdrawiamy serdecznie
          • Gość: my1 Re: Uwaga Spotkanie!!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.06.13, 21:09
            A na czym polegało dogadanie jeśli można spytać?
          • Gość: kropka Re: Uwaga Spotkanie!!! IP: 217.153.205.* 04.06.13, 07:34
            nie będzie pozwolenia na koniec czerwca, bo jeszcze nie złożyli wniosku o decyzję. Mają składać w 2 połowie czerwca + 30 dni na rozpatrzenie wniosku, czyli koniec lipca najwcześniej
            • Gość: Bee Re: Uwaga Spotkanie!!! IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.13, 10:50
              Każdy kto jest rozczarowany tą inwestycją może odstąpić od umowy, zapisy w umowie przedwstępnej są jasne.
              Ja również chciałbym się wprowadzić do mieszkania biorąc pod uwagę to że moje mieszkanie już jest prawie skończone. Jednka cóż ... jednak jestem dobrej myśli że wszystko bedzie ok.
              Ps. Napiszcze jakie konkuzje po spotkaniu, bo osobiście nie mogę być :-(
              • Gość: Wiola spotkanie, budowa, ocena pisma. IP: *.nordeabank.pl 04.06.13, 12:42
                Witam wszystkich ponownie :)

Potwierdzam swój udział w dzsiejszym spotkaniu na placu budowy o godzinie 18.00 - może trochę się spóźnię:)

Zgadzam się, części wspólnych nie mamy jak odebrać. Apelowałam tylko o zwrócenie na nie również uwagi:)

Opóźnienia przy budowie są normalne. Dla mnie ważne, aby wszystko zostało wykonane porządnie. Mam nadzieje, że inwestycja będzie służyć wiele lat:)

Jeśli chodzi o pismo, dla mnie jest tam jasno napisane, że budowa zostanie zakończona do końca lipca, ale nie ma nic o wystąpieniu o użytkowanie, czyli siepień. Myślę, że realny termin wprowadzenia się do lokali to może końcówka sierpnia początek września. U nas w karu baaardzo długo czeka się na wszystkie pozwolenia. Bardzo realny termin wg. mnie to wrzesień/październik. Developer miał naprawdę trudności pogodowe i ja to rozumiem. Fakt, że pismo powinno wyjść do Nas dużo wcześniej.

PS. Zapraszam serdecznie na forum sąsiadów www.mywpr.pl
                Pozdrawiam ciepło,
                Wiola
                • Gość: Aga Re: spotkanie, budowa, ocena pisma. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.13, 13:02
                  Ja też potwierdzam spotkanie. Wiola jak zapisać sie na to forum WPR? wpisuję do logowania login i hasło i nigdzie nie mogę wejść , co jest nie tak?
                  • Gość: Wiola instrukcjadostępu do forum Naszego Osiedla IP: *.nordeabank.pl 04.06.13, 13:35
                    wczytujemy stronę:
                    1) www.mywpr.pl
                    2) na głównym pasu zaraz pod logo "moje osiedle", wybieramy zakładkę FORUM i WIENIAWSKIEGO (nie jest to alfabetycznie więc trzeba się natrudzić, aby dostrzec)
                    3) na niebieskim polu pojawi się komunikat:" Aby przeglądać treść musisz być zarejestrowanym użytkownikiem.
                    Bezpłatnej rejestracji możesz dokonać tutaj." -> wybieramy opcję tutaj
                    4) wypełniamy pola potrzebne do uzyskania loginu i hasła
                    5)na adres mailowy, przysyłają hasło
                    6) czekasz na akceptację zgłoszenia do przyjęcia do forum konkretnego osiedla- może trochę to potrwać.
                    7)na nowo wczytujesz stronę, a w samym gornym prawym rogu wpisujesz mail i hasło, które przyszło na poczte.
                    8)ponownie wybierasz zakładkę FORUM i WIENIAWSKIEGO, tylko tym razem widzisz tematy rozmów :)

:):):)

• Gość: Biedronka Po spotkaniu IP: *.play-internet.pl 05.06.13, 15:19
                      Patrząc na przerażającą ilość wpisów, [ że, aż się serwer zawiesza (: ] wysunąć można dwa wnioski.
                      1) Chyba większość inaczej sobie wyobrażała to spotkanie.
                      2) Wszyscy lub większość łyknęła pismo Pani Uli i gadki szmatki Pana Henryk.
                      Obojętne, na który z tych punktów, spojrzymy szerzej wszyscy ocenią to jednoznacznie obydwa Fora ZAMARŁY. Cisza i spokój, ale od początku.
                      Spotkanie było źle zorganizowane, każdy zadawał za dużo pytań na raz. Henryk praktycznie w żadnej sprawie nie został jak to mówią „przyciśnięty do ściany”. Kiedy już było blisko, ktoś przeskakiwał na inny temat. Pani Ula niech żałuje, że jej nie było, miała by świetny ubaw, a przy okazji zakończyłaby tę cała maskaradę w godzinkę i było by po sprawie.
                      Frost, Mmka, Wiola i wszystkie osoby, które były za wcześniejszym spotkaniem w gronie tylko lokatorów w dowolnym „lokalu” na terenie Piastowa, w celu omówienia wszystkich kwestii miały rację. Należało ustalić kilka spraw i dopiero po nim uderzyć do P. Uli, Henryka i nie kompromitować się.
                      Jedyna sensowna puenta tego spotkania jest Mmki, „poznała kilku fajnych sąsiadów i tyle”. Czyżby rozczarowanie, droga sąsiadko ? Odniosę się również do GrzegorzaBrz… , który pisze: „…brak wspólnego stanowiska wprowadziły mały bałagan. Ale ogólnie uważam iż nie był to czas stracony gdyż następnym razem będzie już łatwiej”. No tak dla kolegi to nie był czas stracony, ponieważ do domu rzut beretem. Powiem więcej, a czego się sąsiad spodziewał, że każdy przyjdzie na spotkanie z takim samym zdaniem.
                      Nawet słuchając P. Henryka można było się ubawić, choćby kiedy z sąsiadem Mariuszem rozmawiał o jego przeciekającym dachu. Przy, którymś kolejnym terminie poprawienia usterki, dowiedzieliśmy się, że P. Henryk nawet poklepał, naszego sąsiada „organizatora” tak „po przyjacielsku” po ramieniu, mówiąc: „Gotowe”. Poczym nasz sąsiad Mariusz zadowolony i szczęśliwy, wchodzi do swojego mieszkania i widzi, że nadal cieknie woda. Jaki z tej historii morał ? Ano taki, że te ich terminy to możecie sobie wsadzić… Jak pisał wcześniej Frost, ludzie po Henryku to spływa. No ale teraz to już wszyscy mamy terminy, może będzie nowy harmonogram prac i w ogóle wszystko dobrze jest z tą budową. Pisze tak bo zapadła, że tak powiem decyzja, żeby już tylko dobrze pisać o budowie, znaczy się poprawnie. Wiecie, żeby ludziska kupowały te mieszkania, to podobno będzie lepiej dla nas. (Ja chyba nawet stanę przy Metrze Centrum i ulotki porozdaje, takie tam domowej roboty, jednym słowem, zachęcające ). To akurat zaproponował „nowy niepisany rzecznik do spraw kontaktu dewelopera z ludziskami”, szczerze mu się dziwię bo jak mnie by tak zalewało, to wkurzony bym był na maksa. Jednak już od 14 czerwca nie ma prawa nigdzie nic cieknąć , bo P. Henryk przecież obiecał. Pan Henryk jest nie tylko osobą przemiłą i przesympatyczna ale przede wszystkim człowiekiem honoru, a człowiek honoru dotrzymuje obietnic i terminów. Prawda Panie Henryku. Pan Henryk to nie Pani Ula, to porządny facet, odważny i wie co i kiedy komu obiecał . Zapomniał tylko, że podwykonawców trzeba sprawdzać i pilnować. Każdemu się zdarza coś zapomnieć, więc darujemy Panu Henrykowi, zwłaszcza, że samokrytykę złożył.
                      Jedno zdanie do Pani Uli, naprawdę ma Pani czego, żałować, ale nie o tym chciałem. Zgłaszam do Pani publiczny wniosek, o przyznanie Panu Henrykowi dodatkowej premii, ponieważ ów mężny, odważny i dzielny człowiek, dodam honoru, sprawdził się na polu wciskania nam kitów, ja wiem przy Pani każdy, bystry uczeń raz dwa opanuje sztukę manipulacji. Można by nawet na czas budowy założyć na terenie budowy szkołę jak umiejętnie sprzedać kit. Zawsze to jakiś dodatkowy dochód. Jeszcze jedna prośba. Naprawcie Panu Mariuszowi dach niech ma, on tak się stara, poprosił nas wszystkich, żebyśmy pisali o budowie i całej firmie, już tylko pozytywnie i jak Pani zauważy nic już nikt nie pisze.
                      Tylko ja, ale obiecuję, że to ostatni raz, ponieważ ja się wypisuję. W końcu mam termin, który na pewno będzie dotrzymany 31 lipca. Do tego dnia coś chyba będzie zrobione ? I nie zamierzam spotykać się w żadną sobotę, do czasu, aż się mieszkańcy nie zorganizują, bo szkoda tracić wolny dzień od pracy. Pisać na forum też nie zamierzam, bo najzwyczajniej nie chce mi się, chyba, że coś mnie poruszy.
                      I ostatnie słowo do lokatorów, którzy mają grzyba, super, że się dogadaliście, ale większość osób na forum wie, że bez naszego szumu, nadal byście się dogadywali tak jak sąsiad Mariusz i wielu innych, ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca. Wypadało by napisać. Dziękujemy za pomoc i wsparcie.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: Mmka Re: Po spotkaniu IP: *.play-internet.pl 05.06.13, 16:34
                        Ponawiam forum na www.mywpr.pl

Witam Sąsiadów,

------------------
                        Roman: "Jedyna sensowna puenta tego spotkania jest Mmki, „poznała kilku fajnych sąsiadów i tyle”. Czyżby rozczarowanie, droga sąsiadko?"
                        ------------------

Rozczarowanie nie, ale owszem upierałam się na spotkanie tylko w gronie lokatorów, żeby ustalić o co konkretnie pytamy, w jakiej kolejności i z jakim naciskiem, żeby wszystko wyszło z jak największym pozytywnym skutkiem dla nas – lokatorów, a jak wyszło….. hmm każdy sam niech oceni wg własnego odczucia.

Spotkanie wczoraj dobrze skomentował Mariusz, że "..emocje z tym związane oraz brak wspólnego stanowiska wprowadziły mały bałagan."
                        Dla mnie osobiście może nie była to aż kompromitacja, ale brak z naszej strony przygotowania, a przede wszystkim chociaż zapoznania się przed konfrontacją z deweloperem, był powodem „bałaganu” jaki powstał. Każdy jest zdenerwowany tym co się dzieje,
                        ale z całym szacunkiem.. atakowanie generalnego, dewelopera oraz całą ekipę odpowiedzialną za budowę NIC CI SĄSIEDZIE NIE DA!!!
                        Atak wzbudza jedynie złość i nerwy, a przez to nie dowiesz się niczego! Nie chcę nikogo pouczać, powtarzam, z całym szacunkiem dla każdego, ale jeśli zależy komuś, żeby coś osiągnąć to na pewno nie poprzez atakowanie i walkę na słowa. Jeśli chcesz Romanie kogoś oskarżać o coś, nie rób tego na forum tylko skieruj pismo oficjalne do p. Uli do p. Henryka czy z kimkolwiek chcesz coś załatwić.
                        Jest w Twojej wypowiedzi pełno jadu i żalu, masz do tego prawo i podstawy, ale decyzja jest Twoja co dalej z tym zrobisz.

Ja nie będę bronić dewelopera ani generalnego bo także miałam plany na czerwiec co do lokalu i martwię się i jestem zła czemu to wszystko tak się dzieje, że budowa po prostu stoi, dach przecieka!!!! itd… każdy jest tym zmartwiony.
                        Ale jak obserwowałam reakcje p. Henryka, który mówił na około tematów, i nazwijmy to że bronił się jak tylko mógł, i tak brawa mu za odwagę, że „wystawiony” na wkurzonych lokatorów w ogóle spotkał się z nami, a nie olał nas totalnie..
                        a na pytania które były mu zadawane z jadem, tonem prokuratorskim przez jednego z lokatorów wczraj odpowiadał w takim samym tonie...

-----------------
                        Roman: "I nie zamierzam spotykać się w żadną sobotę, do czasu, aż się mieszkańcy nie zorganizują, bo szkoda tracić wolny dzień od pracy. Pisać na forum też nie zamierzam, bo najzwyczajniej nie chce mi się, chyba, że coś mnie poruszy.
                        I ostatnie słowo do lokatorów, którzy mają grzyba, super, że się dogadaliście, ale większość osób na forum wie, że bez naszego szumu, nadal byście się dogadywali tak jak sąsiad Mariusz i wielu innych, ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca. Wypadało by napisać. Dziękujemy za pomoc i wsparcie."
                        ------------------

Co do tej wypowiedzi, to drogi sąsiedzie, mam nadzieję, że moim bliskim sąsiadem nie będziesz! Jest to karygodne co napisałeś! i właśnie o tym pisałam wyżej, nie dość że atakujesz jadem, chcąc coś się dowiedzieć od też wkurzonego Henryka, to teraz jeszcze nas lokatorów atakujesz??????
                        Nie wiem jak inni sąsiedzi, ale ja uważam, że współpracą można coś osiągnąć a nie takim Twoim pisaniem, że wszyscy wokół feee bleee i w ogóle każdego słowa „można sobie wsadzić..”

• Gość: Aga Re: Po spotkaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.13, 16:59
                          Popieram Cię Mmka, nie ma co drzeć kotów ze wszystkimi na około, to nic nie da trzeba rozmawiać z drugą stroną a nie atakować. Sąsiadowi Romanowi mogę polecić jedno na jego sfrustrowanie- jesli tak mu sie nie podoba może odstąpić od Umowy!
                          Widzę że forum przeniosło się na mywpr? a ja nadal czekam na jego akceptację- nie mogę dołączyć :-(
    • Gość: gość1 Re: Po spotkaniu IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.06.13, 18:17
      trochę kultury...
      • Gość: gość Re: Po spotkaniu IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.13, 19:49
        kultura zostala w domu...
        • Gość: Biedronka Re: Po spotkaniu IP: *.play-internet.pl 05.06.13, 20:36
          Na zakończenie.
          Pisałem już, że nie mam problemu z mieszkaniem, jest elegancko zrobione. Co mnie wkurza, to że do swojego mieszkania chodzę po paletach, jak po polu minowym, a kiedy miały być chodniki, nie chce mi się o tym pisać.... Nie znoszę ludzi którzy kłamią jak z nut.
          Proponuję, czytajcie to co napisałem po dwóch piwach, na wesoło, bo to czarny humor. Pan Henryk przez całą rozmowę był spokojny, ludzie też.
          Jeśli nadal ktoś będzie urażony to przepraszam.
          Pozdrawiam
          • Gość: Lancer Re: Po spotkaniu IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.13, 21:11
            Niestety,ale każdemu powoli puszczają nerwy co do tej budowy.
            U mnie też ostatnio frustracja bierze górę.
            • Gość: my do Biedronka IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.13, 13:48
              Chcialam tylko powiedziec , ze dogadalismy sie juz wczesniej z deweloperem i nie musimy sie z niczego tlumaczyc, bo to my negocjujemy za szkody w naszym mieszkaniu , ktore sa ogromne. Slowo "dogadalismy sie " nie znaczy ,ze potajemnie wyludizlismy pieniadze, czy cos w tym stylu, tylko to co napisalam wczesniej, maja to ogarnac i dogadalismy sie poprzez oddanie mieskzania w ich rece, bo juz tylko my mielismy klucz, co do szczegolow nie mam zamiaru sie rozpisaywac, bo to raczej wazne tylko dla nas. I tez nas denerwuje to, ze tak dlugo to wszystko trwa, tez mamy swoje plany i terminy, ale nic nie mozemy zrobic, pozostaje nam tylko czekac. A tak w ogóle to P. Henryk juz kilka razy mowil ze dach jest zrobiony i nie byl i wsyscy tylko kit wciskaja i nie ma sensu sie w to wciagac i tracic nerwow. Przynajmniej dla mnie. Pojdziemy tam, poprosimy o konkretny termin, jak nie bedzie dotrzymany po raz 10 to dowidzenia. i tyle.
              Pozdrawiam wszystkich
              • Gość: lokator zach. Re: do Biedronka IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.13, 23:28
                Witam wszystkich,
                Jestem już po drugiej pròbie odbioru lokalu.Niestety nie udanej.
                Niestety dotychczasowe wpisy forumowiczów potwierdzają sie i w moim przypadku.
                Żałuje, że od dłuższego czasu zaniedbałem forum, ponieważ nie wiedziałem nic o umówionym spotkaniu.
                Na drugim forum czekam na rejestrację.
                Przy pierwszym spotkaniu zauważyłem, że ściany i sufity są we względnie dobrym stanie, jednak wiele do życzenia pozostawia nieumiejętne wykonanie elewacji budynku, która nie tylko wygląda źle, ale jej wykonanie spowodowało zniszczenie okien-zostały one porysowane.
                Jest to główny problem, który dzieli mnie od podjęcia pozytywnej decyzji dotyczącej odbioru lokalu.
                Przy ustaleniu drugiego terminu oddania mieszkania nie zostałem poinformowany o tym, że okna nie zostały wymienione, a Pan Henryk (kierownik) chciał zaproponować mi rekompensatę pieniężną w zamian za rysy na szybach-oczywiście odmòwiłem, po czym stwierdził że są one brudne,i dlatego widać jakieś rysy, ale jak się je umyje to będzie ok, tyle ,ze nie wziął pod uwagę faktu, że jego pracownicy myli okna w moim lokalu na chwilę przed umòwioną godziną odbioru, a ja ,że byłem na miejscu wcześniej wszystko widziałem.
                Najprawdopodobniej w sobotę 8.06 o godzinie 13 będe na budowie (jeszcze to potwierdzę) w celu ustalenia, które z szyb są do wymiany (mają one być lepiej umyte).
                Jeżeli mieszkają Państwo niedaleko i będą Państwo mieli czas proszę o wybranie się na spacer na teren budowy celem krótkiej rozmowy na temat spotkania, które miało miejsce na terenie budowy.
                Pozdrawiam i mam nadzieje do zobaczenia,
                • Gość: Aga Re: do Biedronka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.13, 09:55
                  Witam ;
                  Odnośnie szyb, nie jest to prosta sprawa- niektóre rysy mieszczą się w normach i nie kwalifikuja do wymiany-niestety. Poniżej wklejam normę ( na podstawie norm PN-EN 1279 część 1 do 6 , PN-EN 12543 , PN-EN 12150 , PN-EN 572 –2) jaką mam od firmy STARGLASS- może to coś wyjasni jeśli zrozumiesz;

Strefa Dopuszczalne wady Przyrząd

C Zewnętrzne płaskie uszkodzenia krawędzi lub odpryski nie naruszające wytrzymałości szkła i nie przekraczające pasa zespolenia krawędzi / wizualnie ,przymiar

Wewnętrzne odpryski bez luźnych odłamków wypełnione masą uszczelniającą
                  Punktowe lub powierzchniowe resztki oraz zadrapania – bez ograniczenia

B Wady w szkle ( wtrącenia , pęcherze , punkty , plamy itd. )
                  Pow. szyby  1m² ,4 szt. o śre4dnicy  3mm
                  Pow. szyby > 1 m² , 1szt. o średnicy  3mm na każdy mb krawędzi
                  Resztki ( punktowe ) w przestrzeni międzyszybowej
                  Pow. szyby  1m² ,4 szt. o śre4dnicy  3mm
                  Pow. szyby > 1 m² , 1szt. o średnicy  3mm na każdy mb krawędzi
                  Resztki ( powierzchniowe ) w przestrzeni międzyszybowej : mleczne , szare lub przeźroczyste – max 1szt.  3 cm² .
                  Zadrapania : suma długości max 90mm , pojedyncza długość max 30 mm
                  Mikrozadrapania : dopuszczalna niewielka ilość

A Wady w szkle ( wtrącenia , pęcherze , punkty , plamy itd. )
                  Pow. szyby  1 m² , 2 szt. o średnicy  2mm
                  Pow. szyby > 1 m² 2 m² , max 3 szt. o średnicy  2 mm
                  Pow. szyby > 2 m² , max 5 szt. o średnicy  2 mm
                  Zadrapania : suma długości max 45 mm , pojedyncza długość max 15 mm
                  Mikrozadrapania : dopuszczalna niewielka ilość
                  B+A Max dopuszczalna ilość wad jak w strefie B
                  Wtrącenia , pęcherze , punkty , plamy itd. < 1,0 mm są dopuszczalne bez ograniczenia powierzchni oprócz skupisk . Skupiskiem jest istnienie min. 4 wtrąceń , pęcherzy , punktów , plam itp. w okręgu o średnicy  20 cm

Wskazówki :
                  Wątpliwości dotyczące wielkości  0,5 mm nie uwzględnia się Wady występujące w strefie A nie mogą być większe niż 3 mm .Skupiskiem nazywa się występowanie co najmniej 4 sztuk wad na powierzchni o średnicy  20 cm . W szybach żywicowanych może wystąpić zjawisko pofalowania powierzchni powstające w toku procesu produkcyjnego . Dla szyb klejonych folia PVB możliwość wystąpienia wad w strefie B+A zwiększa się o 50% pod względem częstości występowania .Dla szkła hartowanego o grubości do 6 mm lokalne zafalowania na powierzchni szyby nie mogą przekraczać 0,3 mm na długości 300 mm a przy grubości od 6mm do 15 mm zafalowanie nie może być większe niż 3 mm na 1000 mm długości brzegu szkła .

C - strefa brzegowa obejmująca szerokość uszczelnienia , która wynosi 18 mm ( za wyjątkiem mechanicznych uszkodzeń krawędzi szyby nie ma żadnych ograniczeń )
                  B- strefa brzegowa , powierzchnia obejmująca 10% szerokości i wysokości szyby w świetle profilu ( mniej rygorystyczna ocena )
                  A – strefa główna ( ocena najbardziej rygorystyczna )
                  • Gość: sąsiadka Harmonogram IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.06.13, 12:08
                    Czy ktoś dostał harmonogram prac, o którym była mowa na spotkaniu?
                    • Gość: ico Re: Harmonogram IP: 217.153.205.* 21.06.13, 12:12
                      tak, na początku tego miesiąca. proszę się zwrócić do dev
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka