Dodaj do ulubionych

Negocjacje cenowe - Mokotów

18.06.12, 14:44
Przymiezam sie do kupna mieszkania..najchetniej Mokotów. Ale ceny ofertowe są z kosmosu - 8900 -10 tys. Czy udaje Wam sie przy kupnie mieszkania zbic cene z metra ? Jaki % upustu jest mozliwy do wynegocjowania ? Czy ma sens chodzenie po developerach i pytanie sie ?

Obserwuj wątek
    • Gość: kkk Re: Negocjacje cenowe - Mokotów IP: *.free.aero2.net.pl 18.06.12, 15:16
      Najpierw sie przymierz do slownika ort.
      • koontza Re: Negocjacje cenowe - Mokotów 18.06.12, 16:04
        Bardzo kompetentna odpowiedź ....i na temat ;(
        Tobie nie dziękuje !

..a tak z ciekawosci sam zawsze piszesz szybko i bezblednie ?
        • Gość: znaffca Re: Negocjacje cenowe - Mokotów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.12, 17:27
          Skoro nie stać Cię na Mokotów to wybierz inna lokalizację. Nie idę do salonu Mercedesa z propozycją ceny za fiata Pandę.
          • Gość: art Re: Negocjacje cenowe - Mokotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.12, 23:12
            Ni9e wiem z jakiej wsi przyjechałeś do Warszawy ale nazywanie ul. Cybernetyki Mokotowem to lekkie nadużycie
            • Gość: Gość Re: Negocjacje cenowe - Mokotów IP: *.nameserverus2.com 11.08.12, 13:08
              > Ni9e wiem z jakiej wsi przyjechałeś do Warszawy ale nazywanie ul. Cybernetyki
              > Mokotowem to lekkie nadużycie

A Ty z jakiej? A może wnuk powstańca i prawnuk kupca co Syrenkę w Wiśle złowił? Cybernetyki to Służewiec czyli jak najbardziej Mokotów. Nie cały Mokotów to Górny/Stary Mokotów. Wprawdzie Cybernetyki to słabe miejsce do mieszkania ale to jest Mokotów czy się to Tobie podoba czy nie. Słabe bo ruch, zanieczyszczenia i hałas ale za to blisko do Galerii, tramwajów i autobusów. No i do biurowców też blisko :) Co kto woli...

P.S. Ja nie wolałem.
    • Gość: doktor pento Kto nie ma miedzi... IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.12, 19:19
      ten w dupie siedzi.
      Gołodupcom polecam Białołenke lub ewentualnie Marki!
      • Gość: znaffca Re: Kto nie ma miedzi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.12, 11:55
        Nad tą Białołeką to jeszcze się powaznie znastanów...bo trzeba patrzeć przyszłościowo. Kiedyś Kabaty tez były koncem Warszawy, a 30 lat temu Mokotów do tej pory tam stoją chaty z kurnikami...Inwestycyjnie spokojnie Białołeka za kilka lat ceny pójda do góry...z resztą to chyba najprężniej rozwijajaca sie aktualnie dzielnica....Co do Marek to podłączę do Twojej wiadomości Ząbki...w 2004 za mieszkanie 76m2 zapłaciłem 176000 pln co było ogromem pieniedzy na chwile obecną za 400000 spokojnie sprzedam, a był moment ,że po 500000 chodziły...Jedyny bląd to ,że wtedy nie miałem tej głowy co mam teraz i nie postawiłem wszystkiego na jedną kartę kupując 3 lub 4 mieszkania...ale kto wiedział...
        Reasumując z tymi ocenami Białołeki byłbym ostrożniejszy...z resztą mam tam upatrzoną kolejną inwestycje ,ale do października musze zaczekać
        • Gość: asdf Re: Kto nie ma miedzi... IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.12, 12:39
          Kolejny, który osłuchał się wieści niesłychanej treści jak zarobić i się nie narobić. Jak sprzedaż za 400 k mieszkanie w Ząbkach to dopiero wtedy możesz napisać jaka to była świetna inwestycja. Wiesz jaki błąd popiełniasz ? Podpowiedź: ludność Warszawy będzie rosła w nieskończoność.
        • Gość: kkk Re: Kto nie ma miedzi... IP: *.free.aero2.net.pl 19.06.12, 13:43
          Jedyny bląd to ,że wtedy nie miałem tej głowy co mam teraz i nie postawiłem wszystkiego na jedną kartę kupując 3 lub 4 mieszkania...ale kto wiedział...

P.erdolisz misiu jak potluczony.kolejny ynwestor ktory nagle doznal olsnienia ekonomicznego.Nie wiedziales wtedy ze taka bedzie banka,tak jak nie wiesz teraz ze beda spadki.Nie masz o tym pojecia wiec daj spokoj z tym farmazonem ze gdybys wiedzial to bys kupil 3 lub 4 mieszkania.A kto wiedzial?Byli ludzie ktorzy wiedzieli i zarobili.Tak samo jak wiedzieli kiedy sprzedac.
          • Gość: znaffca Re: Kto nie ma miedzi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.12, 09:28
            Misiem to do swojej starej możesz rzucać...więc siedź przed kompem i planuj dalej swoje poczynania czekając na zbawienie...
            • Gość: kkk Re: Kto nie ma miedzi... IP: *.free.aero2.net.pl 20.06.12, 13:31
              nie spinaj sie tak misiu ynwestorze,wez gleboki wdech swiezego powietrza z tego zadupia na ktorym mieszkasz i snij dalej co bys mogl zrobic ale nie zrobiles i ze twoje mieszkanie jest warte gruba kase buahahahaha
              • Gość: lol Re: Kto nie ma miedzi... IP: *.centertel.pl 14.08.12, 01:49
                Uprzejmosciom nie ma widac konca...
    • Gość: weer Re: Negocjacje cenowe - Mokotów IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 19.06.12, 10:10
      żałosne to forum
      moim zdaniem powinieneś się przejść do interesujących inwestycji i spytać prosto z mostu na ile rabatu można liczyć. może niektórym dev. zależy na szybszej sprzedaży i opuszczą co nieco?
    • aegis_of_heart Zawsze można. 19.06.12, 12:25
      koontza napisała:

> Przymiezam sie do kupna mieszkania..najchetniej Mokotów. Ale ceny ofertowe są z
      > kosmosu - 8900 -10 tys. Czy udaje Wam sie przy kupnie mieszkania zbic cene z
      > metra ? Jaki % upustu jest mozliwy do wynegocjowania ? Czy ma sens chodzenie p
      > o developerach i pytanie sie ?

Jeśli masz czas i ochotę, pytaj. Czasem wystarczy telefon by się dowiedzieć, że są spore upusty. :D

Pamiętaj: sytuacje negocjacyjne są po to, by negocjować. :) Zwłaszcza teraz, gdy sprzedaż mieszkań leży i człowiek z gotówką to jest pan. :)

Konkretna cena zależy oczywiście od standardu, lokalizacji itp. ale umówmy się - 10 000 PLN (czyli ponad 3 000 USD za metr kwadratowy) to jest bardzo dużo jak na Warszawę, z niezachwycającymi oficjalnymi zarobkami. :)
    • Gość: weer Re: Negocjacje cenowe - Mokotów IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.12, 08:14
      tu jakaś niby promocja 6600-7300/m2 i to bez negocjacji:

www.conceptmokotow.pl/
      • Gość: gosc Re: Negocjacje cenowe - Mokotów IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.12, 11:46
        ja tam byłem .....i te ceny promocyjne to tylko do duzych mieszkań (3-pokoje).
        Wiekszosc developerów przez telefon faktycznie mowi ze negocjacje sa możliwe :)
        .....trzeba pochodzic.....

Osobiscie uzyskałem 500 pln upustu z metra , ale w innej dzielnicy.
      • Gość: ostrożna Re: Negocjacje cenowe - Mokotów IP: *.play-internet.pl 15.08.12, 15:28
        Skoro są widełki to chyba do negocjacji.
    • Gość: zazou Re: Negocjacje cenowe - Mokotów IP: 193.203.192.* 20.06.12, 12:59
      kolega właśnie kupuje i wynegocjował 8k/metr (podobno niżej już nie chcieli zejść - bierze, albo nie) za 2 pokoje w nowej inwestycji, parking dodatkowo 35k, ale nie obowiązkowy.
      początkowo to mieszkanie było wystawione za ~9600k/metr.
    • Gość: Gość Re: Negocjacje cenowe - Mokotów IP: 91.212.223.* 22.06.12, 08:54
      Nam udało się zejść z ceny wyjściowej 12% (Mokotów)
      Ale metraż mieszkania był spory
    • Gość: adam mokotow ... 5-7 tys IP: *.centertel.pl 12.08.12, 00:50
      bez laski mozna kupic od dewelopera w hubertusie, sakurze, galeria point. leytanie za 8 ... nie wiem, kto tu pieprzy bzdury o 9-10 za metr ... chyba idiota, ktory tyle zaplacil bo nie umial poczekac

ale jak te lokalizacje i jakosc to nadal o 2-3 tys za duzo
      - lotnisko
      - speluneria na okolo ... qrwa w krzachach mnostrwo zuli
      - jakosc do dupy - wyglada ladnie, ale jakosc uzytych materialow jest do dupy ... wszystko imitacja czegos tam a nie oryginaly
      - strasznie duzo malych mieszkan ... trudnoi to nazwac apartamentami lub wyzszym standardem ... tam chyba kupuje tylko element naplywowy, ktory biega do fabryk na mokotowie ... mieszkan powyzej 80 m prawie w ogole nie ma

mowa tez byla o jakis bialym kamieniu ... przeciez tam szczury do mieszkan wchodza ... i ja mam placic za szczury kilkansacie kilo za metr ... no chyba musialoby mnie pojebac

ogolnie, jak banki przestana dawac golasom kredyty na gebe to za rpok bedzie mozna tam kupic za 5-7 tys bo niby czym mokotow rozni sie od innych dzielnic ... ten sam syf jak w calej warszawie
    • jula1974 Re: Negocjacje cenowe - Mokotów 14.08.12, 13:30
      :(
      • ewibo Re: Negocjacje cenowe - Mokotów 24.08.12, 10:53
        jeszcze do pakietu może to cie zainteresuje, tylko inwestycja jeszcze nie ruszyla(dzwonilam i pytalam ma ruszyc niebawem podobno): Konstancińska Park, c od 8000zl/m
        • Gość: Alek Re: Negocjacje cenowe - Mokotów IP: *.dynamic.chello.pl 18.10.13, 14:42
          Fajne osiedle na Mokotowie jest koło ul. Kłobuckiej 23.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka