Dodaj do ulubionych

Uwaga na EBEJOT

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.12, 10:28
Witam,
Już nie jest tak słodko ja kiedyś. Po 5 latach użytkowania mieszkania jako zadowolony klient kupiłem kolejne, większe, ładniejsze, lepsze. Taka była teoria. Prawda okazała się jednak inna. Jakość padła na pysk zupełnie. W mieszkaniu - fatalnie wykonane tynki, najtańsze jakie się tylko dało zamontować parapety, straszliwej jakości okna - wypaczają się, klamki od okien wystarczy dotknąć by odleciały, drzwi wejściowe niby antywłamaniowe a jak z papieru - pewnie też najtańsze, wentylacja - niby maiła być nowoczesna, hybrydowa tylko hałasuje, zerowa izolacja akustyczna mieszkania. Na klatkach i korytarzach - niefunkcjonalne, przeszkadzające grodzie przeciwpożarowe (zamiast zamontować do każdego mieszkania drzwi przeciwpożarowe pomontowali na klatkach grodzie przeciwpożarowe - prosta kalkulacja zamiast 5, 6 solidnych drzwi do mieszkań, najwyżej para dodatkowych grodzi na każdym piętrze - super oszczędność), gorąco jak w piekle - wentylacja oczywiście nie działa ale niby jest, w windach parzący panel sterujący - z czymś takim pierwszy raz się spotkałem - przyciski tak gorące, że można się poparzyć.
I na dodatek balkony, z których woda opadowa kapie Ci na głowę mimo, a może właśnie dla tego, że nad sobą masz balkon sąsiada.
Zupełna tragedia jakościowa mimo dość wysokich cen. Aż nie chce się o tym pisać. Jako stały klient EBEJOT z całego serca odradzam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maniek Re: Uwaga na EBEJOT IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.13, 18:05
      Ściany cienkie wszystko słychać co sąsiad robi on też mnie słyszy, wiem co sąsiad gotuje wszystkie zapachy mam w domy, zimą wije z nieszczelnych okien, tynk na ścianach jakiś miękki. Ogólnie masakra, Ebejot zaczął robić tandetę.
      • Gość: kkp Re: Uwaga na EBEJOT IP: *.play-internet.pl 31.03.13, 12:36
        Czyli zepsuł sie deweloper. A kiedyś na niego nie narzekano. Miał raczej dobre opinie.
      • Gość: Taz Re: Uwaga na EBEJOT IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.13, 15:48
        Mam mieszkanie w Ebejocie X
        Niestety przychylę się do opini wcześniejszych o tym developerze . Może kiedyś był dobry solidny . .... Tym się kierowałem kupując to mieszkanie . Sporo więcej dopłaciłem by mieć lepsze wykończenie materiały i inne propagandowe i marketingowe slogany

Rzeczywistość jest taka że budują tak samo jak inni , najtańszym kosztem . Do chwili podpisania aktu developer na wszystkie moje prośby , pytania błyskawicznie reagował . Po podpisaniu aktu podejście Ebejotu zmienia się 360 stopni .

Mineło 2 lata i developer nie usuwa zgłoszonych usterek
        Do dzisiaj nie poprawili wentylacji w budynku która jest ich Bublem - wentylacja działa na 30 % w klatkach i w mieszkaniu jest duszno i gorąco . Chodzą komisje mierzą stwierdzają że źle działa wentylacja i od 2 lat nic się z tym nie dzieje .

O gorącej wodzie to też potwierdzę że po wylaniu 2-4 L mam gorącą ( a płacę stawkę za gorącą a rano myję się w zimnej wodzie - cudowne) Developer twierdzi że dlatego że mam długą rurę od przyłącza ciepłej i musi zlecieć zimna żeby była gorąca :)- dlaczego mnie to dziwi bo w poprzednim mieszkaniu miałem od razu zawsze gorącą wodę - widocznie Ebejot nie potrafi tego zrobić jak należy

Balkony - balkony też ciekawe zrobili - w XBIS widzę że już wyciągneli wnioski i nie powielili bubli w X , u nas jak wcześniej pisali przedmówcy woda leje się z balkonu na balkon do samego dołu a konkretnie na poręcz Balkonu rozbryzgując się po całym balkonie . Ebejot fakt zamontował parapety aby woda dalej spadała i w zasadzie to się sprawdza - tylko w deszcz teraz mamy super kojące dźwięki "Blaszanego Bębenka"

co do wytłumienia jeżeli chodzi o ściany drzwi na korytarz to mogę powiedzieć że w zasadzie nie słyszy się sąsiada , windy odgłosów z korytarza - słyszalny jest dopiero wrzask i to mocno stłumiony - więc pod tym względem jest oki ale .... sufit nie ma wytłumień i słyszę każdy krok sąsiada , przesuwania krzeseł itp - duży minus , zaoszczędzili na wytłumieniu między piętrami

garaż nam cieknie pęką ... - Ebejot do tej pory naprawia ale kończy nam się niedługo 2 letnia rękojmia ...... co będzie po rękojmi - mam spore obawy ....

Okna mogły być dużo lepsze pod względem szczelności jak i tłumieniu dźwięków - samoloty przekraczją wszelkie dopuszczalne normy . Więc liczcie się z tym że jak macie otwarte okno to was na pewno obudzą samoloty rano , wieczorem musisz zamknąć okno bo nie da się zasnąć

do 23 bardzo często startują a czasem nawet dłużej , o 6 rano też potrafią dać znać nie zawsze ale od czasu od czasu , Może jak otworzą Modlin , i zdaje się że skończył się remont na okęciu długiego pasa startowego - więc niedługo powinno się to rozłożyć - będzie mniej dokuczliwe .

Połączenie osiedli zrobili też w dziwny sposób ,wielu się na to nie zgodziło i pomimo ich sprzeciwu to zrobili - moim zdaniem nie zgodnie z prawem , są sprawy w sądach

Mi osobiście to nie przeszkadza choć nie powinni w taki sposób Ebejot to robić, a przynajmniej nam mieszkańcą X powinni to zrekompensować (np zlikwidować jak najszybciej usterki) lub dać coś ekstra . Nic nie dali zrobili ankietę większa część klepneła i tyle

teraz Ebejot będzie się chwalił w folderach reklamowych np . naszą fontanną , przestrzenią itp - napewno szybciej i drożej im się sprzedadzą mieszkania w X-BIS .

I co mi jeszcze przeszkadza - tandetna reklama na budynku Ebejotu - super szpeci . :) funduszy zabrakło na coś ładnego . i żeby nie było wpisali w akt notarialny że im się to należy .
        Mogłem nie podpisywać ale ... cóż znam dużo historii innych Developerów jakie buble robią . Ebejot jest średniakiem - potwierdzę to jeszcze raz że robi podobnie jak inni . Jak najtańszym kosztem i jak największy zysk .

Plusem jest przestrzeń miedzy blokami i zieleń .
        • Gość: Maaciek Re: Uwaga na EBEJOT IP: *.182.135.197.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.08.13, 21:58
          Ach te żale...
          Też mieszkam w mieszkaniu wybudowanym przez Ebejot i mogę stwierdzić że u mnie nic takiego nie występuje... Samoloty latają to musi być głośno (trzeba było sprawdzić okolicę przed zakupem), lotnisko funkcjonuje przecież tyle lat, jak deszcz pada to wiadomo balkon jest mokry, usterki nawet po upływie gwarancji usuwają (ostatnio malowali barierki balkonowe-pojawił się na nich nalot). W nowych mieszkaniach słychać sąsiadów z góry, ale jak ktoś ma panele (brak dywanów) i nie zainwestował w wygłuszenie, dobry podkład ...cóż można mieś pretensje tylko do tych co zaoszczędzili. O połączeniu osiedla się nie wypowiadam, nie znam sprawy. O reklamie...nie razi w oczy, jest też takowa na SIX. Nie patrze w niebo, wole pod nogi.jestem realistą. Co do wykończenia mieszkań, wszystko jasno podają w umowie i na swojej stronie, "widziały gały co brały", na pocieszenie napisze że inni budują jeszcze gorzej.
          • Gość: kimos Re: Uwaga na EBEJOT IP: *.205.109.216.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.02.14, 09:56
            Witam, prośba o informacje jak wam się mieszka na osiedlu Skorsze X i X BIS, jak wygląd standard wykończenia mieszkania, jak wygląda odbiór mieszkania, jak wygląda użytkowanie mieszkania od odbioru do teraz, czy macie jakieś problemy i itp, pytam, ponieważ chce kupić mieszkanie w nowej inwestycji Skorsz XI, więc prośba o info czy warto.
            • Gość: Ice Re: Uwaga na EBEJOT IP: *.play-internet.pl 10.02.14, 06:30
              Mieszkam na XBis i jestem zadowolona :-) Standard wykonczenia przyzwoity - wymienialam 2 szyby w oknach bo byly porysowane na odbiorze ale poszlo gladko. Wszystkie formalnosci z Ebejot byly zalatwiane bez utrudnien. Mnie osobiscie mieszka sie super - sasiadow nie slysze specjalnie choc wiem ze po bokach juz tez mieszkaja. Jakies uwagi zawsze sie ma ale nie mam tych samych problemow co wczesniej opisywane w watku.
              • brylu1 Re: Uwaga na EBEJOT 22.09.14, 00:15
                Moim zdaniem pochlebna opinia pani Ice na temat osiedla Skorosze Xbis
                nie jest zasłużona. Również mieszkam w Xbis i drugi raz bym mieszkania
                od EBEJOT nie kupił.

Co dla mnie najgorsze to to, że deweloper w ogóle nie przykłada wagi
                do wyciszenia mieszkań.

Drzwi wejściowe są takiej grubości, że z klatki słychać co ludzie
                robią w mieszkaniach. Przez ściany słychać rozmowy jak i włączony
                telewizor. To jak sąsiedzi chodzą również się niesie.

Od zewnątrz izolacja akustyczna jest tak kiepska, że przy zamkniętych
                oknach słyszę rozmowy sąsiadów na balkonie tak jakby stali u mnie w
                pokoju. A mając otwarte okno, sąsiada rozmawiającego na balkonie przez
                telefon słyszę praktycznie w całym mieszkaniu.

Zakończenia wentylacji są otwarte (zwykła dziura) toteż wszelki hałas
                niesie się doskonale bo nie ma nic na przeszkodzie. Słychać
                głośniejsze rozmowy, odgłos włączonego odkurzacza, kaszlnięcia czy
                płacz małego dziecka.

Różne usterki można usunąć, ale hałas jest czymś co będzie nam
                uprzykrzać mieszkanie codziennie. Dlatego zachęcam zastanowić się czy
                na pewno zakup od EBEJOT jest najlepszym rozwiązaniem.

Należałoby jeszcze wspomnieć o takich rozwiązaniach jak klatka bez
                własnego wejścia. Życzę powodzenia w przechodzeniu przez cztery pary
                drzwi z wózkiem lub zakupami.

Jeżeli jednak ktoś już kupił u EBEJOT to proponuję sprawdzić przed
                położeniem podłogi czy nie zaoszczędzili na wylewce. U mnie do sufitu
                jest 163 cm i framuga drzwi wewnętrznych po prostu nie sięga tak
                wysoko. Moja wina, że nie sprawdziłem przy odbiorze.

Zachęcam innych niezadowolonych klientów do wypowiedzenia się, nawet
                jeśli opinie mają się powtarzać. Niedawno rozpoczęła się sprzedaż
                mieszkań w Skorosze XI. Może warto uświadomić potencjalnych klientów w
                co się pakują. Nie widzę innego sposobu jak dać nauczkę deweloperowi,
                który odwala fuszerkę i bierze za to niemałe pieniądze.
            • izabeta19 Re: Uwaga na EBEJOT 13.08.14, 22:25
              Witam, My rowniez chcemy kupic w nowej inwestycji Skorosze XI. Czy moglabym sie dowiedziec jak wygladaja negocjacje cenowe jesli udalo Ci sie kupic mieszkanie w tej inwestycji? z gory dziekuje za info!
    • Gość: Mieszkanka X Re: Uwaga na EBEJOT IP: 195.191.162.* 24.05.14, 13:48
      Ech ta nasza polskość... jak chcesz psa uderzyć to kij zawsze znajdziesz!

Za cenę jaką zapłaciliśmy za nasze mieszkania dostaliśmy bardzo ładne i na dobrym poziomie wykonane mieszkania i osiedle! Wentylacja chodzi bezgłośnie, zapachów sąsiedzkich obiadów u mnie brak (choć czułam je rzeczywiście na samym początku póki instalacja kuchenna była otwarta), klamki siedzą na miejscu w oknach bez wypaczeń. Ściany stoją prosto i się trzymają też bez widocznych jak na tą chwilę wad. Samoloty latają ale to podobnie jak chociażby plany drogowe sprawdziłam przed zakupem więc mam je świadomie.
      Faktem jest natomiast bubel wentylacyjny na korytarzach - potwierdzam że duszno jak w piekle.

Z połączenia osiedli jestem bardzo zadowolona. Dzięki temu mamy jeden duży i bardzo ładny dziedziniec zamiast dwóch wąskich "lizaków". My mamy większą od nich fontannę ale oni mają dwukrotnie większy teren zielony, znacznie ciekawszy plac zabaw dla dzieci, siłownię na trawie i ogólnie bardziej urozmaicone zagospodarowanie zieleni (ścieżki z kamieni, tunele). W mojej ocenie to nasza przestrzeń zyskała na połączeniu osiedli.

Problemem jak dla mnie są ludzie i ich brak dbałości o to co nasze wspólne. Mamy dzięki połączeniu naprawdę dużo zadbanej czystej i zielonej trawy po której można hasać do woli ale ciekawej jest zniszczyć kilka krzewów drogą na skróty...
      - dorośli grający z dzieciakami w piłkę przy rabacie róż w których ta piłka co i rusz ląduje łamiąc ich delikatne gałązki,
      - brak reakcji na buszujące w krzewach dzieciaki, które biegnąc do rodzica albo gdziekolwiek taranują po drodze krzewy lawendy, rododendronów i wiele innych delikatnych roślin,
      - brak reakcji na wrzucanie do fontanny przez maluchy kilogramów piachu z pobliskiej piaskownicy,
      - brak reakcji dorosłych na niszczenie przez dzieciaki sprzętu osiedlowego jak niszczenie latarenek trawnikowych poprzez ich kopanie i siłowanie się z nimi, łażenie w butach po ławkach, porzucanie rowerów w rabatach kwiatowych.... mogłabym tak długo!

Ale jak tu wytłumaczyć dziecku skoro dorosły sam nie rozumie!? Skoro to dorosły wyrąbał dziurę w ogrodzeniu dzielącym osiedla nim jeszcze Xbis zostało wykończone a osiedla połączone tylko dlatego że stał tam już duży plac zabaw!!!

Jeśli za pięć lat to osiedle i mieszkania zamienią się w slumsy to będzie nasza wina, tylko i wyłącznie bo kto ma zadbać o nasze skoro nam samym z tym pod górę?

• forum_skoroszexi Re: Uwaga na EBEJOT 09.01.15, 15:02
        Zapraszam www.skoroszeXI.fora.pl
    • pkowalski.84 Re: Uwaga na EBEJOT 10.04.17, 13:05
      Oferuje pomoc podczas odbioru mieszkania od dewelopera. Mam wykształcenie oraz wieloletnie doświadczenie z zakresu budownictwa (Kierownik Budowy, Inspektor nadzoru, posiadam uprawnienia budowlane bez ograniczeń). Przeprowadzę kontrole stanu faktycznego z opisem zawartym w dokumentacji projektowej oraz z Polskimi Normami budowlanymi. Sprawdzę czy wykończenie lokalu oraz całego obiektu zapewnia bezpieczne warunki mieszkaniowe oraz nie będzie generowało kosztów związanych z ewentualną naprawą usterek. Sprawdzam: jakość wykonania tynków, wymiary pomieszczeń, krzywiznę ścian, drzwi, okna, parapety, posadzki, balkony, tarasy, grzejniki, rozmieszczenie instalacji elektrycznej, instalacji wodnej i kanalizacyjnej.

Zainteresowane osoby zapraszam pod numer telefonu:
      Piotr 889 228 440
      www.facebook.com/Odbiory-mieszkań-Warszawa-254067855006519/?ref=bookmarks
      www.odbior-mieszkan.pl
      Warszawa i okolice
    • ardantes Re: Uwaga na EBEJOT 10.04.17, 21:38
      Ebejot 2017: www.facebook.com/odbiorywarszawa/posts/1873904229547586

• ardantes Re: Uwaga na EBEJOT 11.04.17, 07:43
        Oferuję pomoc w profesjonalnym odbieraniu mieszkań w stanie deweloperskim oraz mieszkań wykończonych pod klucz.
        W ramach odbioru sprawdzam (w odniesieniu do norm) tynki, posadzki, nadproża, stolarkę okienną, szyby, drzwi wejściowe, wod-kan, blacharkę okienną, barierki balkonowe, płytki ceramiczne, wentylację, elektrykę itp. itd.
        Dysponuję profesjonalnym certyfikowanym sprzętem takim jak kamera termowizyjna, precyzyjny anemometr termiczny (bezwiatraczkowy), dalmierz laserowy, wilgotnościomierz budowlany, elektroniczna kątownica (do sprawdzania pomieszczeń o nierównoległych ścianach), wzorcowany zestaw pomiarowy do pomiarów bezpieczeństwa elektrycznego, nadajnik i odbiornik do wyszukiwania kabli elektrycznych i rur pcv w ścianach, ... Oczywiście podstawowymi narzędziami są poziomnica, kątownica, szczelinomierz oraz nieduża drabina.

Wszystkie znalezione usterki zaznaczam miękkim ołówkiem (B6) na posadzce lub na ścianach. Tam, gdzie nie ma takiej możliwości (np. na szybach) przyklejam karteczki z opisem usterki. Ponadto spisuję protokół z odbioru.

W czasie kładę nacisk na jakość i dokładność sprawdzania. Pracuję tak długo, jak tego wymaga sytuacja. Niektóre z moich odbiorów trwają nawet do 4-5 godzin. Wynika to z ilości znalezionych usterek. Odbiory mieszkań z moim udziałem nie są szybkie, ale za to moi klienci są zadowoleni. Natomiast deweloperzy już niekoniecznie.
        Działam na terenie Warszawy i okolicznych miast.

mgr inż Marek Żabicki

Zapraszam do kontaktu: 603 769 359
        email: kontakt@odbiory-warszawa.pl

www.facebook.com/odbiorywarszawa/
        www.odbiory-warszawa.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka