Dodaj do ulubionych

Milowicz development-Gród Piastowski

IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.12, 19:59
Witam,
Zastanawiam się nad zakupem mieszkania w Grodzie Piastowskim. Współpracował już ktoś z tym deweloperem? Dotychczas wybudował tylko Willę pod Klonami niedaleko Placu Szembeka. Ktoś wie jaka jest jakość, jak się tam mieszka?
Obserwuj wątek
    • Gość: Dont_worry Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.12, 22:03
      Zupełnie nikt nic nie słyszał czy też nie zastanawia się nad zakupem tam mieszkania?
    • Gość: ktos Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.samar.pl 17.01.13, 16:01
      Sama współpraca jest w zasadzie bezproblemowa. Prezes (nie Milowicz tylko Pęcherczyk) jest bardzo rozsądnym człowiekiem i raczej profesjonalistą. Póki co żadnych problemów z nimi nie miałem. Tak naprawdę to pierwszej budowy nie ma co porównywać do obecnej - inny rodzaj zabudowy. Wydaje mi się, że najważniejsze jest, że pomimo wciąż stosunkowo słabej sprzedaży budowa idzie pełną parą i terminarza się trzymają.
      • Gość: u Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.158.217.229.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.10.13, 14:56
        Raczej terminarza się nie trzymają bo termin oddani uplyną kilka miesięcy temu, mimo to na budowie dzieje się niewiele
    • Gość: Dzisek Zadajowski Re: Milowicz development IP: *.opera-mini.net 23.01.13, 02:22
      Podbijam ten arcyaktualny wątek !!!
    • Gość: ciekawy Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.samar.pl 28.01.13, 13:40
      Sprawdzałem sobie to co piszesz i w zarządzie Multi-Hekka nie ma Arkadiusza Pęcherczyka. Nie wiem na jakiej podstawie łączysz te dwie osoby i firmy. Co nie zmienia faktu, że inwestycja (jak każda) ma swoje plusy i minusy i to kupujący muszą sobie odpowiedzieć czego jest więcej.
      Póki co brak możliwości skorzystania z programu "Rodzina na Swoim" skutecznie zmniejszyła liczbę osób, które zakupiły mieszkania.
      Moim skromnym zdaniem inwestycja godna zainteresowania głównie przez cenę, położenie (kolej, obwodnica) i etap prac - minusami jest... położenie (odgłosy linii kolejowej, strefa podejścia samolotów do krótszego pasa na okęciu przez Ursus [zależna od pogody itp]). No ale coś za coś - mieszkanie przy metrze to już dużo wyższa półka cenowa.
      • Gość: klient Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.31-186-85-108.net.eco.atman.pl 31.01.13, 07:38
        Pęcherczyka JUŻ nie ma - był (do niedawna, może z 6 miesięcy temu). Dokumenty na to są, ale na papierze, w internecie już wszystko zaktualizowane.
    • Gość: rechts Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.mbp.kielce.pl 08.05.13, 13:59
      a prawników nie macie żeby wyciągnął odszkodowanie albo zmusił do naprawy?

jeśli była wentylacja w planie a nie ma w realu totez niezgodność z zakupem i z planem więc także robota dla prawnika
      wrzućcie jako mieszkańcy jakieś zdjęcia tych usterek żeby forumowicze mogli widzieć co i jak z budynkiem :)
    • Gość: Cheryl Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.13, 17:54
      Codziennie tamtędy przechodzę. Co do jakości to typowy żelbet, bloczki silikatowe i styropian, czyli tanie budownictwo. Mieszkania raczej kiepsko się sprzedają, ale patrząc na ceny nie ma co się dziwić. Mieli oddać do użytku w lipcu tego roku, a póki co to jeszcze plac budowy.
      • mw.sz [...] 09.11.13, 21:48
        Treść postu jest niedostępna.
        • Gość: over Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.11.13, 11:10
          Również jestem nabywcą jednego z mieszkań. Z moich informacji wynika, że roboty powinny zakończyc się z końcem roku 2013. Problem jest z doprowadzeniem przyłączy. Wójt gminy Michałowice nie zgadza się na ich wkonanie. Sprawa jest w toku wyjasnień.
          • Gość: gość Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.random.waw.pl 19.11.13, 13:14
            a z tego co słyszałem to oddanie do użytkowania ma być w pierwszym kwartale 2014 r też słyszałem że po końca roku ma być skończona budowa
          • marta_ll Re: Milowicz development-Gród Piastowski 27.03.17, 08:23
            Jest 2017 rok i nadal jest kilka wolnych mieszkań. Jestem ciekawa, dlaczego przez tyle lat nie udało ich się sprzedać. Z jednej strony jestem zainteresowana zakupem, z drugiej strony mam obawy, a fakt, że przez tyle czasu nie sprzedały się te mieszkania budzi moje obawy. Jeśli czyta to ktoś z mieszkańców, to chętnie się dowiem - jak się tam mieszka i czy wszystko jest w porządku.
    • Gość: gość Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.random.waw.pl 18.11.13, 14:45
      nie byłem tam już z 2 tygodnie ale z tego co słyszałem to już podrównali teren będę tam w tym tygodniu ale myślę że już w lutym będziemy mieszkać słyszałem że mają problem ale chyba już miał on się rozwiązać to był problem z gminą
    • Gość: gość Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.random.waw.pl 18.11.13, 15:02
      A Pan co uważa kiedy oddadzą do użytku
    • Gość: gość Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.11.13, 22:05
      To nieźle a czy już dokonałeś odbioru? ja tez już słyszałem różne terminy ale z tego co wiem w grudniu maja robić odbiory. A oddać do użytku niewiadomo kiedy. Według aktu notarialnego maja czas do 31 marca na przeniesienie aktu własności, wiec chyba bedz musieli oddac do uzytkowania do tego czasu. Czy zdecydowałeś sie już wykańczać czy czekasz na rozwój wydarzeń?
    • Gość: kasiawaska@o2.pl Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.146.233.204.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.11.13, 09:40
      o rany , aż się boję dziś jedziemy podpisać z mężem umowę developerską z milowicz development na zakup mieszkania w Grodzie Piastowskim. Z moich informacji wynika,że odbiór ma być 30.stycznia 2014. Normalnie nie wiem co robić
      • Gość: K2 Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.lekkerland.pl 27.11.13, 13:00
        Nie podpisuj. Mieszkania się kiepsko sprzedają, Niech to skończą za swoją kasą, a nie twoją to wtedy ocenisz czy w ogóle warto...
        • Gość: gość Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.random.waw.pl 20.01.14, 17:01
          nie tylko sprzedaż idzie kiepsko ...
          • Gość: Paweł Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.01.14, 20:28
            Witam, jakie informacje dostaliście odnośnie odbioru mieszkań? Podobno dopiero pod koniec marca...?!
            • Gość: gość Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.warszawa.vectranet.pl 24.01.14, 21:07
              też tak słyszałem tylko że do 31 marca powinni przenieść własność a jak nie przeniosą to ludzie mogą wypowiedzieć umowy a nie mają podłączenia mediów i nie zrobią tego wcześniej niż na wiosnę wiec nie oddadzą w marcu
              • Gość: gość1 Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.play-internet.pl 25.01.14, 15:12
                a dlaczego tylko mogą podłączyć media dopiero wiosną? jeśli mówiono, że prawnie idzie wszystko w dobrym kierunku, to jaki jeszcze może być problem? czy tylko sprawa w pogodzie? (prognozy mówią, że za tydzień już będzie temp. powyżej 0)
                • Gość: gość Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.random.waw.pl 25.01.14, 15:47
                  zgadza się ale od momentu złożenia kompletu dokumentów pozwolenie jest wydawane minimum po 30 dniach a jeszcze nie mają wszystkich z tego co gdzieś tam słyszę a trzeba wsiąść pod uwagę że jak ziemia zamarznie to w tydzień jak będzie 2 czy 3 stopnie to nie rozmarznie a od połowy lutego znowu mrozy powyżej -20 a gazu nikt nie podłączy jak jest poniżej zera wiec zrobią media po zimie ja na miejscu ludzi którzy kupili tam mieszkanie bym trochę po dymił że cały czas mówią to co chcecie słyszeć a nie tak jak jest na szczęście nie mam nic wspólnego z tą inwestycją. Moi znajomi mają i wiem że nie jest tak kolorowa jak mówi developer.
                  • Gość: gość1 Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.play-internet.pl 25.01.14, 16:05
                    a o jakim pozwoleniu jest mowa? o pozwoleniu na podłączenie gazu? wody i kanalizacji? czy o jeszcze jakimś innym dokumencie? oczywiście chcielibyśmy wiedzieć o tej całej sytuacji jak najwięcej, tylko nie wiemy gdzie jeszcze pytać-w Urzędzie w Pruszkowie czy gdzieś indziej?
                    • Gość: gość Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.random.waw.pl 25.01.14, 16:26
                      wiesz myślę że chodzi o każde z tych pozwoleń ale nie wiem dokładnie bo to mój kolega kupił tam mieszkanie a nie ja wiem tyle co mi czasem coś powie
                      • Gość: Paweł Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.01.14, 17:21
                        a czy ktoś w ogóle miał jakiś odbiór mieszkania??bo ja byłem w piątek i pan Filip powiedział że już było kilka odbiorów a napisałem maila do pani Marzeny i ona odpisała tak:
                        "Szanowni Państwo,
                        Uprzejmie informuję, że czekamy na pozwolenie na budowę sieci
                        wodnokanalizacyjnej i gazowej. Jak tylko ją uzyskamy a pogoda pozwoli na
                        wykonanie tych prac przystępujemy do robót. Zakładamy, że nastąpi to za ok.
                        30-45 dni. Po tym terminie odbędą się odbiory techniczne lokali tj. drugi,
                        trzeci tydzień marca.
                        Procedura przeciągnęła się ze względu na brak porozumienia pomiędzy MPWiK a
                        Gminą Michałowice. Jednak po prawie 10 miesiącach udało nam się pokonać
                        trudności i uzyskać zgodę Michałowic".

A więc przeczą sami sobie...
                        • Gość: gość1 Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.play-internet.pl 25.01.14, 18:13
                          Sęk w tym, że techniczny odbiór nic nie daje, tzn. nie jest on połączony z podpisaniem umowy przenoszącej. dlatego możliwe, że kilka osób już miało odbiory techniczne. Ale z naszego punktu widzenia nie ma w nich najmniejszego sensu, ponieważ nie można bez podłączenia wody i ogrzewania robić jakikolwiek remont. Natomiast właściwe odbiory lokali (przed umową przenoszącą) mogą się odbywać dopiero po zamknięciu budowy i oddaniu budynku do użytkowania.

• Gość: Paweł Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.01.14, 20:21
                            W takim razie nie ma szans według mnie do zakończenia budowy do 31 marca 2014 - w akcie notarialnym ma do tego czasu być przeniesienie własności... I w akcie jest zapis, że za to będzie kara umowna - trzeba to wykorzystać! Ale, żeby odstąpić od umowy musi minąć 120 dni od terminu...
      • e-lokator Re: Milowicz development-Gród Piastowski 26.01.14, 22:09
        I jak zakupiła Pani mieszkanie ? Na kiedy deweloper finalnie wyznaczył termin odbioru mieszkań ?
        Jestem ciekaw czy była mowa o końcu marca ?
        • Gość: gość Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.play-internet.pl 01.02.14, 20:11
          czy ma ktoś aktualne informacje o terminach podłączenia mediów i odbiorach?
          • Gość: RWS Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.205.104.20.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.02.14, 17:28

A NA CZYM POLEGAJĄ KARY UMOWNE???
            • Gość: gość Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: 93.154.161.* 02.02.14, 19:57
              Odsetki ustawowe za każdy dzień opóżnienia jeżeli chodzi o moją umowę.
              • Gość: gość Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.play-internet.pl 04.02.14, 11:02
                Właśnie przeczytaliśmy emaila z pismem od Prezesa. Naszym zdaniem za mało jest tam konkretów co do aktualnej sytuacji na budowie i lepiej będzie spotkać się z Prezesem i usłyszeć odpowiedzi na konkretne pytania. Jesteśmy ciekawi co Wy o tym piśmie sądzicie?
                • Gość: gosc Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.centertel.pl 04.02.14, 11:40
                  zgadzam się w 100% zero konkretów trzeba się spotkać
                  • Gość: ciastek Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.02.14, 14:24
                    13 lutego o godz 17 w biurze sprzedaży spotkanie z Panem Prezesem. Zapraszam
                    • Gość: kasiawaska Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.108.152.169.wlantech.pl 14.02.14, 10:07
                      Witam i jak wrażenia po zebraniu? Kto odbiera mieszkanie?
                      • Gość: Paweł Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.02.14, 23:35
                        Cześć,
                        przenieśliśmy się na inne forum grod-piastowski.warszawam.pl/Dzial-FORUM-Milowicz-Development-ul-Dworcowa-81-83
                        • Gość: youdontfoolme Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.14, 19:47
                          Kto się przeniósł? Nie ma to jak forum sponsorowane. Większość postów w samych superlatywach. Dziękuję, ja zostanę tutaj.
                          • Gość: Prawnik Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.04.14, 14:56
                            Jako Kancelaria przygotowani jesteśmy merytorycznie do
                            poprowadzenia sprawy przeciwko deweloperowi.Prowadziliśmy ich juz wiele na terenie kraju. W tej chwili chodziłoby tylko o ustalenie pewnych "procedur" tak, byśmy mogli działać sprawnie i
                            bezbłędnie. Spór który zamierzamy toczyć wymaga od nas niestety każdorazowo analiz dokumentów prawnych poszczególnych osób, które zakupiły meszkanie. W zasadzie umowy zapewne były podobne, lecz nie identyczne (mogą być różnice nie tylko w treści samych umów, ale w ilości
                            aneksów, protokołów, itp. osoby zainteresowane pomoca proszone sa o kontakt 600 100 662
                            • Gość: autor Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.ip.netia.com.pl 05.05.14, 11:40
                              a do czego ta wypowiedź
    • Gość: Paweł Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.01.14, 21:24
      no i co będziemy coś z tym robić??
      • Gość: gość Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.01.14, 21:52
        Jest pytanie czy coś możemy zrobić chyba dopiero po 31 marca możemy coś działać
        • Gość: Paweł Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.01.14, 22:07
          Tak, trzeba czekać do 31 marca i potem działać, bo tak nie może być...!
          • Gość: gość Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.01.14, 07:37
            dokładnie
            • Gość: gość1 Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.play-internet.pl 26.01.14, 09:02
              Zapraszamy na forum, gdzie można porozmawiać o konkretach. grod-piastowski.warszawam.pl/
              • Gość: gość Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.01.14, 09:52
                coś tam cicho
                • Gość: Paweł S Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.centertel.pl 26.01.14, 19:24
                  Witam nie ma co panikować trzeba dać developerowi robić swoje przecież napewno zrobi wszystko żeby oddać jak najwcześniej mieszkania to jest w jego interesie myślę że każdy developer na opóźnienia nie jest jedyny ważne że cały czas coś tam się dzieje i tak do 31 marca nic nie możemy zrobić jedyne co to o możemy czekać i pomagać mu żeby zrobił to wszystko jak najszybciej
                  • Gość: Paweł Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.warszawa.vectranet.pl 26.01.14, 21:17
                    Po pierwsze jak mam mu pomagać? I dlaczego ciągle przekłada terminy? Nikt nic nie mówił mi że są jakieś problemy jak kupowałem mieszkanie, a nawet jak już kupiłem. No i jak mam nie panikować, kiedy zapewniano o odbiorze pod koniec stycznia, a kredyt już płacę od września i wynajmuję mieszkanie?!

• Gość: Paweł S Re: Milowicz development-Gród Piastowski IP: *.centertel.pl 26.01.14, 22:31
                      mam taką samą sytuację ja już bym chciał wykończyć 8 czekać do marca bo jak w marcu da się dopiero wykańczać to będzie dramat dla mnie
          • e-lokator Re: Milowicz development-Gród Piastowski 26.01.14, 22:27
            Ciężko działać przeciwko deweloperowi.
            Poza karami umownymi, liczonymi po 31 marca, oraz możliwością odstąpienia umowy - po 120 dniach - wydaje się że nic nie można zrobić.
            Oczywiście możemy wyrażać nasze niezadowolenie ale chyba nic pozatym :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka