Dodaj do ulubionych

Saskie Zacisze domy

14.12.12, 11:24
Zastanawiamy się nad kupnem domu i ofertą dewelopera Mak Dom, mają trzy różne osiedla domów. Czy ktoś kupił dom na Saskim Zaciszu? Deweloper wygląda na solidnego, osiedle już jest gotowe no i mają świąteczne obniżki, tylko do końca roku. Podobno od stycznia te ceny już nie będą aktualne.. Jakie są opinie mieszkańców, wiem że kilka rodzin już się wprowadziło..
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Saskie Zacisze domy IP: *.play-internet.pl 14.12.12, 11:41
      oferta "tylko do końca roku" w nieruchomościach oznacza, że po nowym roku może być jeszcze taniej. W przypadku domów podaż jest znacznie mniejsza niż oferta mieszkań, jednak jeśli dom, jakość, lokalizacja ma pewne wady to taniej, jeśli wszystko jest super to niekoniecznie.

W przypadku MAK-DOM proponuję sprawdzić skąd wywodzi się kapitał firmy, bo wydaje mi się, że z Izraela, a z panami w czarnych kapeluszach w interesach trzeba bardzo uważać!
      • Gość: Gosia 58 Re: Saskie Zacisze domy IP: *.subscribers.sferia.net 14.12.12, 19:33
        Byłam na osiedlu z kochankiem i było miło ale brak ogrodu( lubię się opalać toples) spowodował iż mój zazdrosny konkubent powiedział nie.
      • waldemar_baniak Re: Saskie Zacisze domy 17.12.12, 09:24
        Z tego co się orientuje to większość deweloperów to Izraelczycy, co w tym złego? A Mak Dom to sprawdzałem typowo polska firma, z polskim kapitałem. Mniejsza o to. Chodzi mi o tą politykę cenową w Saskim Zaciszu - jeśli teraz do końca roku oferują domy o prawie 200 tys taniej tłumacząc to dość przekonywująco potrzebą zamknięcia roku z lepszym wynikiem sprzedaży dla banku finansującego inwestycje, to czy rzeczywiście będzie im zależeć tak bardzo na obniżkach w przyszłym roku??? Cena jest dużo niższa i jest to kuszące, kwestia czy poczekać do przyszłego roku, czy rzeczywiście decydować się teraz póki deweloper jest bardziej elastyczny???
        • Gość: ... Re: Saskie Zacisze domy IP: *.play-internet.pl 17.12.12, 09:33
          No chyba jesteś jednak od developera, albo nigdy nie miałeś do czynienia z panami w czarnych kapeluszach, bo wtedy rozumiałbyś dlaczego należy bardzie uważać.

Śmiało kupuj i zrób im dobry wynik na koniec roku, goju!!! :-)))))
    • Gość: smoro Re: Saskie Zacisze domy IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.12, 08:46
      osiedle tragedia,klaustrofobiczne, nie ma gdzie wyjść pobiegać. z tyłu naćkają kolejne osiedle i powstanie betonowe osiedle
      • waldemar_baniak Re: Saskie Zacisze domy 17.12.12, 09:32
        Przecież jest ścieżka rowerowa i do joggingu przy Wale Miedzeszyńskim, czyli po drugiej stronie ulicy.. Rzeczywiście domów jest sporo na osiedlu, ale będę bronił tego dewelopera, bo to nie jest beton tylko schuldna nowoczesna architektura. Jest czysto, utrzymana zieleń, ochrona, ogrodzenia itd. Nie wygląda jak "domy z betonu", fakt że mogłoby być nieco "luźniej".
    • Gość: kryptoprostytucja Re: Saskie Zacisze domy IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.12, 22:57
      Waldziu, jak chcesz kupić, to pogadaj z szefem, na pewno ci taniej puści
    • Gość: Kl Re: Saskie Zacisze domy IP: *.6.24.47.static.ttnet.com.tr 26.06.13, 10:26
      Te domy to jakaś masakra. Już rok mieszkam i borykam się z nie kończącymi się usterkami. Developer nie solidny i nie słowny, ignoruje mieszkańców. Żałuję swojej decyzji o zakupie tego domu.
      • Gość: ewelina k. Re: Saskie Zacisze domy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.13, 10:24
        Bez przesady, nie ma budowy na której nie wyłażą po czasie pewne usterki. Owszem na początku szło to trochę niemrawo, ale jak deweloper docisnął generalnego wykonawcę w ramach rękojmi i dodatkowo wymienili majstra na bardziej operatywnego to poprawki usterek od razu ruszyły do przodu. Mnie się tam mieszka bardzo dobrze, wygodnie, spokojnie i bardzo dobry dojazd. Poczytajcie sobie jacy potrafią być deweloperzy, ludzie tracą mieszkania lub oszczędności życia, albo nie mogą się wprowadzić przez 2 lata. Po prostu do sprawy trzeba podchodzić spokojnie i rzeczowo, a nie od razu wpadać w popłoch i bić na alarm!
        • Gość: Wacek Re: Saskie Zacisze domy IP: *.subscribers.sferia.net 13.10.13, 09:04
          a po ile teraz można kupić domek?
          • Gość: olek Re: Saskie Zacisze domy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.13, 14:20
            proszę zwrócić uwagę na taką małą drobnostkę - to nie MakDom, tylko Diamentic Estate, spółka z.ł.o. z wiodącym kapitałem MD oraz (zapewne) wkładem w postaci gruntu prezesa DE. gwarantuje to mniej więcej tyle, że w razie bankructwa można pukać do okazałej siedziby DE w 'biurowcu' gdzieś na peryferiach Wawy..

dwa - domy stoją na terenie potencjalnie zalewowym. co prawda fundamenty i ściany piwnicy są zabezpieczone folią i czymśtam jeszcze, ale nie oszukujmy się - garaż i piwnica są mniej więcej na poziomie Wisły. wykończenie - między futryny drzwi i a ścianę można włożyć palec. okna to jakiś żart, podobnie jak 'ogródki'. osiedle może być fajne dla osób szukających alternatywy dla hotelu, bo jak 'dom' wg mnie sprawdzić się toto nie może - choćby ze względu na brak infrastruktury.

i jeszcze jedno - cena za mk2 podana jest wliczając podpiwniczenie.... wychodzi więc circa 10.ooo / m2. w tej cenie można znaleźć ciekawsze propozycje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka