18.12.12, 12:37
Witam!

Chciałbym poruszyć w tym temacie a zarazem prosić jednego z mieszkańców bloku nr 6 o zachowanie kultury. Dokładnie chodzi mi o głośną muzykę, która leci prawie cały dzień. Wiem, że cisza nocna jest dopiero od godziny 22 ale czasem ktoś sobie chce dłużej pospać albo ma inne obowiązki, które wymagają skupienia a głośna muzyka na to nie pozwala, dodatkowo bass z głośników powoduje że trzęsą się ściany podłogi sufit i aż w człowieku dudni. Przypominam, że nie mieszkacie sami w tym bloku i nauczcie się szanować innych, jeśli chcecie posłuchać głośno muzyki to zapraszam do jakiegoś klubu w Warszawie.
Obserwuj wątek
    • extreme78 Re: Kultura 18.12.12, 18:43
      Obstawiam, że jest to najemca i napewno nie czyta forum więc radzę zapukać do delikwenta osobiście.
      • lokator47 Re: Kultura 18.12.12, 19:05
        Już raz byłem. Pomogło tylko chwilowo.
        • witka-cy-live Re: Kultura 01.01.13, 17:23
          Niestety, wszystko co można zrobić, to albo odpłacić mu tym samym, albo założyć mu sprawę w sądzie, bo jak zauważono - nie ma ciszy nocnej i może sobie robić co chce. Jest jednak ograniczenie o wolności osobistej, jeśli ta narusza naszą wolność osobistą - ale to już sprawa dla sądu.
          • tk-1 Re: Kultura 02.01.13, 13:06
            a co to za wolność osobista, bo ja pomimo 5 lat spędzonych na wydziale prawa nie bardzo kojarzę ?
            • witka-cy-live Re: Kultura 06.01.13, 18:49
              Nie wiem jak to ująć, ale chodzi o to, że gdy ktoś prowadzi tryb życia, przeszkadzający innym nawet za dnia, to sąd ma prawo nakazać mu zmianę. Nie jestem prawnikiem, ale wiem że coś takiego istnieje.
              • tk-1 Re: Kultura 07.01.13, 08:53

Dz.U.2010.46.275

USTAWA
                z dnia 20 maja 1971 r.
                Kodeks wykroczeń

Art. 51. § 1. Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym,
                podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.
                § 2. Jeżeli czyn określony w § 1 ma charakter chuligański lub sprawca dopuszcza się go, będąc pod wpływem alkoholu, środka odurzającego lub innej podobnie działającej substancji lub środka,
                podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.
                § 3. Podżeganie i pomocnictwo są karalne.

Art. 24. § 1. Grzywnę wymierza się w wysokości od 20 do 5.000 złotych, chyba że ustawa stanowi inaczej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka