apartamentywislane.pl 09.04.13, 16:42 Witam, Jeśli kupiłaś/eś już mieszkanie na tej inwestycji (Apartamenty Wiślane - Green House Development), zapraszam na forum mieszkańców: www.apartamentywislane.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guzjonna Re: Apartamenty Wiślane GHD Białołęka 18.09.13, 15:51 Forum niestety jest tylko dla mieszkańców, a pewne informacje powinny być dostępne dla osób zamierzających kupić mieszkanie od tego dewelopera. Dlatego też chciałam podzielić się z Wami własnymi doświadczeniami z mieszkania w Apartamentach Wiślanych. Pomijam milczeniem brak miejsc postojowych dla gości, utrudniony dostęp do klatek dla dostawców i ekip remontowych, brak prądu w mieszkaniach oddanych do użytku, brak jakiejkolwiek wentylacji w komórkach lokatorskich, ciągłe odkładanie terminów oddania kluczy i zamontowania liczników energetycznych (będzie w tym miesiącu, tygodniu i tak przez długi czas), krzywe ściany i sufity... ale słowa kierownika budowy "spróbuję dziś przyprowadzić hydraulików", podczas gdy od dwóch dni wiedział o zalanych mieszkaniach i korytarzach, doprowadziły mnie na skraj przepaści. Bardzo nie lubię, gdy ktoś wyładowuje swe frustracje w internecie, jednak uważam, że przyszłym klientom Green House Development należy się wiedza o tym, jak będą traktowani po zakupie mieszkania i uiszczeniu opłaty. Wydaje się, że w tym momencie kończy się jakakolwiek odpowiedzialność ze strony dewelopera. Trudno uzyskać wiarygodne informacje, kierownik budowy kiwa głową i przytakuje, ale nic z tego nie wynika. Jak 14 sierpnia po godzinie 17-tej zabrakło prądu, sąsiad usłyszał przez telefon, że kierownika to nie interesuje, bo on właśnie zaczął długi weekend (a weekend trwał do 18-tego). Sposobem na likwidację wycieku wody jest jej zakręcenie w lokalach mieszkalnych. I tak czekaj człowieku dwa dni na hydraulika, bo przecież z toalety nie musisz korzystać, wytrzymasz! Otrzymanie konkretnej informacji lub wyegzekwowanie jakiejkolwiek należności wiąże się z wykonaniem przynajmniej kilku telefonów, ponieważ jest się notorycznie zbywanym i odsyłanym z kwitkiem. Pracownicy firmy nie mają odrobiny szacunku dla klientów i traktują nas, jakbyśmy mieszkania otrzymali w prezencie. Chyba już zapomnieli, że dostali od nas ogromne pieniądze za wykonanie usługi, która okazuje się być niezbyt dobrą. Tak to jest, jak się płaci z góry… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Apartamenty Wiślane GHD Białołęka IP: *.r-link.pl 18.09.13, 16:20 Właściwie przy co drugim żalu na tematy techniczne na tym forum odpowiedź powinna brzmieć tak, jak odpowiadam swoim znajomym przychodzącym z prośbą o pomoc, czyli "Ale po co właściwie kupowaliście dziurę w ziemi". Odpowiedz Link Zgłoś
guzjonna Re: Apartamenty Wiślane GHD Białołęka 18.09.13, 16:52 To nie jest żal na tematy techniczne. To jest żal z powodu traktowania klientów jak natrętów. Buble są wszędzie i pewnie u większości deweloperów, ale istotne jest, jak się rozwiązuje problemy. Z moich doświadczeń dla GHD nie ma znaczenia, że mieszkasz bez prądu i wody. Radź sobie sam. Ich to nie obchodzi, bo już więcej nie zapłacisz. I nie ma znaczenia, czy kupujesz dziurę w ziemi, czy mieszkanie 20-sto letnie w spółdzielni. Zawsze masz nadzieję, że będziesz traktowany poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alka Re: Apartamenty Wiślane GHD Białołęka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.13, 10:12 Panowie, nie ma co sie stresować na zapas. Już jest ok, trzeba było poczekać jak mówili:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Apartamenty Wiślane GHD Białołęka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.13, 15:10 "guzjonna", Ta też jestem właścicielem mieszkania w AW. Nie twierdzę, że to co napisałaś to nie prawda, ale jak czytam Twoje "przygody z GHD" to jakbym kupił mieszkanie u innego dewelopera. U mnie (oprócz etapu rozmów ze specyficznym Opiekunem Inwestycji) wszystko przebiegło bezproblemowo. Każdy przypadek jest inny. Ile osób tyle sytuacji i opinii. Ja jestem zadowolonym klientem GHD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Apartamenty Wiślane GHD Białołęka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.13, 16:04 Jak wszędzie, ceny zależą od samego mieszkania. Ja dostałem bardzo korzystną cenę za metr, która zmieściłaby się w limicie mdm-u. Z tego co słyszałem to w AW nie ma już wolnych mieszkań; wszystkie już zostały sprzedane. Odpowiedz Link Zgłoś