bebeeeb 24.04.13, 09:26 Witam, niestety konkurs dom Development dobiega końca, jeśli jesteś jeszcze przed podpisaniem umowy, koniecznie daj znać to odbierzesz dodatkową kasę na start zupełnie za darmo, więcej info na pirv: bebeeeb@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tytus Wyjaśniam o co chodzi. IP: *.com 24.04.13, 10:35 W związku z brakiem skuteczności sprzedawców we wciskaniu kitu i ograniczoną populacją jeleni wymyślono co następujące. Każdy jeleń który znajdzie drugiego jelenia i namówi na zakup przewartościowanej klity od DD otrzyma 5.000 zniżki ceny (kupujący jeleń podobnie). Jeżeli namówisz 10 osób na przepłacenie za mieszkanie dostaniesz zniżkę 50.000 kosztem dożywotniego znienawidzenia przez te 10 osób od momentu gdy ceny na rynku wrócą do normalnych poziomów. Odpowiedz Link Zgłoś
bebeeeb Re: Wyjaśniam o co chodzi. 24.04.13, 10:53 Jeleń to był twój stary, że wydał takiego gamonia na świat, udzielasz się a gó... wiesz, dom DD od lat robi bardzo fajne inwystycje, może i jest drogo ale konkurencyjnie i masz pewność, że jak kupisz dziurę w ziemi to dostaniesz to mieszkanie, a nie jak niektórzy spłacają kredyty po kilka ładnych lat a mieszkania nie maja bo developer splajtował, a tu przynajmniej śpisz spokojnie, ale co ja będę więcej gadał jak gamoń jesteś i tyle.. Gość portalu: tytus napisał(a): > W związku z brakiem skuteczności sprzedawców we wciskaniu kitu i ograniczoną po > pulacją jeleni wymyślono co następujące. > Każdy jeleń który znajdzie drugiego jelenia i namówi na zakup przewartościowane > j klity od DD otrzyma 5.000 zniżki ceny (kupujący jeleń podobnie). Jeżeli namów > isz 10 osób na przepłacenie za mieszkanie dostaniesz zniżkę 50.000 kosztem doży > wotniego znienawidzenia przez te 10 osób od momentu gdy ceny na rynku wrócą do > normalnych poziomów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: Wyjaśniam o co chodzi. IP: *.german-proxy.de 24.04.13, 11:04 W Niemczech nie mam problemu o którym piszesz, a ceny sprzedaży i najmu nieruchomości są w normalnej relacji do zarobków. Głównie dlatego, że ludzie nie są tu tak podatni na manipulacje. Niestety ale moim zdaniem 95% osób mieszkających w Polsce to jelenie którzy uwierzyli, że mieszkania w Polsce są warte swojej ceny, a programy typu "Deweloper na Swoim" i "Młodzi niewolnicy Mieszkań" im pomagają. W Niemczech średnio wykształcony młody człowiek wie czym jest popyt i podaż i jak wpływa to na ceny. Dlatego są świadomi, że taki program to pompowanie cen, transfer pieniędzy do kieszeni deweloperów, pośredników i banków. Program sponsorowany przez obywateli bo rząd nie ma daje pieniędzy. Rząd zabiera wszystkim i daje najbogatszym. Taki odwrócony Robin Hood. Odpowiedz Link Zgłoś
bebeeeb Re: Wyjaśniam o co chodzi. 24.04.13, 11:16 Ale co Ty masz za problem, ceny mieszkań są jakie są, oczywiście za wysokie do zarobków, ale w Polsce zawsze tak było i długo się nie zmieni, a ja za żadne skarby nie chciałbym mieszkać za szwabska granicą i patrzeć na te brzydkie mordy, wolę o niebo żyć w Polsce i jest mi tutaj bardzo dobrze, trzeba tylko chcieć i masz co chcesz! a rząd mam w dupie, robi co chce i tak tego nie zmienisz, sam musisz o siebie zadbać, a ja tam się nie mieszam do tego cyrku, lepiej żyje jak tego nie słucham, poczekamy aż Wy padniecie, bo doją z Was na lewo i prawo, hehe ale napisze jeszcze raz, za żadne skarby nie zamieszkałbym w po szwabskiej granicy, no ale każdy lubi co innego.. Gość portalu: tytus napisał(a): > W Niemczech nie mam problemu o którym piszesz, a ceny sprzedaży i najmu nieruch > omości są w normalnej relacji do zarobków. Głównie dlatego, że ludzie nie są tu > tak podatni na manipulacje. Niestety ale moim zdaniem 95% osób mieszkających w > Polsce to jelenie którzy uwierzyli, że mieszkania w Polsce są warte swojej cen > y, a programy typu "Deweloper na Swoim" i "Młodzi niewolnicy Mieszkań" im pomag > ają. W Niemczech średnio wykształcony młody człowiek wie czym jest popyt i poda > ż i jak wpływa to na ceny. Dlatego są świadomi, że taki program to pompowanie c > en, transfer pieniędzy do kieszeni deweloperów, pośredników i banków. Program s > ponsorowany przez obywateli bo rząd nie ma daje pieniędzy. Rząd zabiera wszystk > im i daje najbogatszym. Taki odwrócony Robin Hood. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: Wyjaśniam o co chodzi. IP: *.german-proxy.de 24.04.13, 11:51 Żyje mi się tu dobrze, a gdyby miało się to zmienić to zwyczajnie zmienię miejsce zamieszkania wybierając kolejny cywilizowany kraj gdzie cena normalnego mieszkania nie przekracza 3-4 krotności przeciętnych rocznych zarobków albo miesięczny czynsz najmu nie przekracza 20% przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia. Dla kogoś uwiązanego w kredyt na 30 lat może to być nie do pomyślenia ale świat jest tak ogromny i daje tyle możliwości. Co do dojenia to aktualnie doi się mieszkańców polski. Proste prace których nie opłaca się realizować na terenie kraju outsource'uje się do tańszego kraju czyli np. takiej Polski. Co prawda na niekorzyść w Polsce działa ogrom biurokracji i zawiłość przepisów podatkowych ale za to ma najniższe koszty pracy (najniższe płace) - w tym względzie już nawet Chiny nie są tak atrakcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
bebeeeb Re: Wyjaśniam o co chodzi. 24.04.13, 11:59 Tytus już Ci napisałem, dla mnie to możesz i do Chin się przeprowadzić jak tylko chcesz, oczywiście doją, ale jak ktoś ma łeb na karku to też potrafi doić z drugiej strony, więc zakończmy ten zacny temat poglądów, gdzie lepiej gorzej, ja jestem Polakiem i stać mnie na to, żeby mieszkać w tak drogim kraju i jakoś to mnie nie boli, ale jak będę patrzyła tak jak Ty przez pryzmat większości co robi rząd itd, po co to komu, mam własne problemy i mam resztę świata w dupie, jak zaczną zabierać oszczędności tak jak na Cyprze to wtedy zacznę myśleć, na razie jest tutaj dobrze, Polaczku:-) Gość portalu: tytus napisał(a): > Żyje mi się tu dobrze, a gdyby miało się to zmienić to zwyczajnie zmienię miejs > ce zamieszkania wybierając kolejny cywilizowany kraj gdzie cena normalnego mies > zkania nie przekracza 3-4 krotności przeciętnych rocznych zarobków albo miesięc > zny czynsz najmu nie przekracza 20% przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia. Dl > a kogoś uwiązanego w kredyt na 30 lat może to być nie do pomyślenia ale świat j > est tak ogromny i daje tyle możliwości. Co do dojenia to aktualnie doi się mies > zkańców polski. Proste prace których nie opłaca się realizować na terenie kraju > outsource'uje się do tańszego kraju czyli np. takiej Polski. Co prawda na niek > orzyść w Polsce działa ogrom biurokracji i zawiłość przepisów podatkowych ale z > a to ma najniższe koszty pracy (najniższe płace) - w tym względzie już nawet Ch > iny nie są tak atrakcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: Wyjaśniam o co chodzi. IP: *.german-proxy.de 24.04.13, 12:12 Określenie Polaczek do mnie nie trafia. Mam korzenie zarówno polskie, niemieckie jak i holenderskie. Czuję się raczej jak Europejczyk. Tam dom mój gdzie ja jestem :) Odpowiedz Link Zgłoś
bebeeeb Re: Wyjaśniam o co chodzi. 24.04.13, 12:15 Trzeba było napisać na początku, że wymieszany jesteś, to wszystko zmienia:-) Gość portalu: tytus napisał(a): > Określenie Polaczek do mnie nie trafia. Mam korzenie zarówno polskie, niemiecki > e jak i holenderskie. Czuję się raczej jak Europejczyk. Tam dom mój gdzie ja je > stem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filipc Re: Wyjaśniam o co chodzi. IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.13, 20:11 taką polemiką to Ty raczej nie znajdziesz amatorów, co nie zmienia faktu że czasem potrafisz powiedzieć coś sensownego Odpowiedz Link Zgłoś
mufffa Re: Dom Development - nowe inwestycje - Konkurs 26.04.13, 00:58 A jeszcze lepiej policzcie ile "odbierzecie dodatkowej kasy za darmo" i ile "odebrałby jeleń naganiacz". A potem idźcie do deva i powiedzcie że kupicie kwadracik, jak Wam odpali obie kupki , tę jelenia też. Dev Was oczywiście i tak wydyma , bo cenki ma ciągle dymające, ale przynajmniej i Wy wydymacie innego jelenia, czyli będziecie zacniejszym gatunkiem - dymaczojeleniem. Buziaczki :) Odpowiedz Link Zgłoś
bebeeeb Re: Dom Development - nowe inwestycje - Konkurs 26.04.13, 09:56 Dymał to Cię stary całe dzieciństwo i stąd te problemy masz buraku, a kto kogo dyma to się nie wpierda...maleńska suczk..ooo, buziaczki:-) mufffa napisała: > A jeszcze lepiej policzcie ile "odbierzecie dodatkowej kasy za darmo" i ile "od > ebrałby jeleń naganiacz". A potem idźcie do deva i powiedzcie że kupicie kwadra > cik, jak Wam odpali obie kupki , tę jelenia też. > > Dev Was oczywiście i tak wydyma , bo cenki ma ciągle dymające, ale przynajmniej > i Wy wydymacie innego jelenia, czyli będziecie zacniejszym gatunkiem - dymaczo > jeleniem. > > Buziaczki :) > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Dom Development - nowe inwestycje - Konkurs IP: *.180.197.136.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.04.13, 15:25 Kolega robi się coraz bardziej agresywny, czy to kwestia frustracji z racji wykonywanej pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
mufffa nie, to kwestia kredytowego garba 28.04.13, 10:22 poziom nerwowości w życiu codziennym jest dodatnio skorelowany z wielkością kredytowego garba i niesmacznym oddechem zapoconego bankiera, który musi być uniżenie wchłaniany przez zatankowanego kredycikiem jelonka. sam często obserwuję takie zachowania w życiu codziennym, u zatankowanych sąsiadów, którym brakuje na żyrandol, u franciszkowych kierowców na drodze w swych leasingowych mondeo, u garniturów na ulicy w "city". przy czym współczynnik zatankowania (czyli stosunek wielkości garba do pensyjki) bardzo łatwo czytać po dynamice frustrowania się zdarzeniem jelenia i stopnia frustracji. polecam, sam dokonuję pomiarów kiedy tylko się da jest to materiał na dobrą rozprawę doktorską z socjologii! Odpowiedz Link Zgłoś
bebeeeb Re: nie, to kwestia kredytowego garba 29.04.13, 10:44 Ale wy najebane macie w tych głowach, ciągniecie temat o jeleniach, jakby to kogoś bolało, powiem szczerze paru już upolowałem, psychologiczna gra trochę krętactwa i taka ciota jak Ty nabita czyli jeleń upolowany o którym mowa:-), ja to na takich ludzi jak Wy to szczam codziennie, macie jakieś problemy z życiem osobistym ponieważ udzielacie się w temacie, który Was nie dotyczy tylko po to, żeby wyrazić swoją zjebaną opinię, psując główny wątek, jeszcze rozumiem żeby to kogoś interesowało, no ale zjeby tak mają, muszą wyrazić co ich boli, hehe:-).. Ale jak chcecie to możemy jeszcze sobie tak pogadać, ja to mam wieli fan z Was ciotki jedne, jak chcecie to na prive lepiej to wytłumaczę, a dla wygranej osoby w moim konkursie zaproszę na lizanie jajek, już sam nie wierzę co ja piszę, na ale wątek się rozkręcił.. hehe:-) mufffa napisała: > poziom nerwowości w życiu codziennym jest dodatnio skorelowany z wielkością kre > dytowego garba i niesmacznym oddechem zapoconego bankiera, który musi być uniże > nie wchłaniany przez zatankowanego kredycikiem jelonka. > > sam często obserwuję takie zachowania w życiu codziennym, u zatankowanych sąsia > dów, którym brakuje na żyrandol, u franciszkowych kierowców na drodze w swych l > easingowych mondeo, u garniturów na ulicy w "city". > > przy czym współczynnik zatankowania (czyli stosunek wielkości garba do pensyjki > ) bardzo łatwo czytać po dynamice frustrowania się zdarzeniem jelenia i stopnia > frustracji. > > polecam, sam dokonuję pomiarów kiedy tylko się da > jest to materiał na dobrą rozprawę doktorską z socjologii! > Odpowiedz Link Zgłoś
mufffa co nas boli to nas boli ale 29.04.13, 23:57 widzę, że jednak bardziej boli kolegę jelenia moja prosta recepta jak byle przygłup może go wydymać od zachrystii ale nie ma co panikować, wyszukany styl i maniery jakimi kolega jelonek coraz chętniej nas raczy, przysporzą niechybnie nowych konkursowiczów na pęczki buhahaha!! Odpowiedz Link Zgłoś
bebeeeb Re: co nas boli to nas boli ale 30.04.13, 08:49 mufffa już jest dawno po konkursie, temat założyłem specjalnie dla moich fanów, jak widać mam kilku, kto wie może grono ciot się powiększy, to wtedy uruchomimy nowy konkurs, ale to już będzie niespodzianka, mufffa jak na razie masz spore szanse wygrać główną nagrodę!!! mufffa napisała: > widzę, że jednak bardziej boli kolegę jelenia moja prosta recepta jak byle przy > głup może go wydymać od zachrystii > > ale nie ma co panikować, wyszukany styl i maniery jakimi kolega jelonek coraz c > hętniej nas raczy, przysporzą niechybnie nowych konkursowiczów na pęczki > > buhahaha!! > > Odpowiedz Link Zgłoś
mufffa skoro po konkursie 01.05.13, 01:47 niech szanowny jeleń szybko rozgląda się gdzie i jak zorganizować kolejne może jakiś handlarzyna drzwi lub mebli, też będzie chętny na takie naganianie taki talent nie może się zmarnować! Odpowiedz Link Zgłoś
mufffa mufffa docenia te umizgi 28.04.13, 00:59 ale jak idzie kręcenie lodów z devem? :-) udało się znaleźć głupszego od siebie na "konkurs"? :)) może być trudno - poprzeczkę konkursowy jelonek postawił wysoko buziaczki :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bebeeeb Re: mufffa docenia te umizgi 29.04.13, 10:50 mufffa, a może tak byś zakręciła loda jeleniowi? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mufffa Re: mufffa docenia te umizgi 01.05.13, 02:00 niestety, zgodnie z I Prawem Ewolucji, służysz do "dawania", nie do "brania" wygląda, że będziesz solennie dymany od zachrystii, przez przygodnych "partnerów biznesowych" a lodzikowe fantazje muszą ustąpić miejsca konkursowej prozie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Dom Development - nowe inwestycje - Konkurs IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.13, 10:10 Nie wiem dlaczego ludzie piszą do ciebie o jeleniach, mnie twój nick kojarzy się raczej z baranem. Odpowiedz Link Zgłoś
bebeeeb Re: Dom Development - nowe inwestycje - Konkurs 29.04.13, 10:48 Zenek Ty to chyba jakiś maczo jesteś? Gość portalu: Zenek napisał(a): > Nie wiem dlaczego ludzie piszą do ciebie o jeleniach, mnie twój nick kojarzy si > ę raczej z baranem. Odpowiedz Link Zgłoś
mufffa Re: Dom Development - nowe inwestycje - Konkurs 01.05.13, 02:07 piękna riposta napisać tak niewiele. a przekazać tak wiele jest jakby dopełnieniem około-konkursowej eseistyki autora, a zarazem dowodem kunsztu i wyrafinowania jego warsztatu językowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dedek Re: Dom Development - nowe inwestycje - Konkurs IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.13, 22:20 ten cały "bebek" to studencina jakas wynajeta przez Dom Devel. za parę groszy żeby miał na hot doga...ciotunia jak widac nerwowaz małym wackiem , po co nim się w ogóle zajmować...może sesję ma niedługo, albo pryszcze mu nie znikają przed weekendem. Taki reprezentant jaki developer, co tu się podniecać Panowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Dom Development - nowe inwestycje - Konkurs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.13, 10:56 Z ciebie to niezły głupek, nie wiesz o co w tym chodzi a sie odzywasz. Żeby nie było już głupiej dyskusji wytłumaczę: Chodzi o to, że jeżeli kupiłeś mieszkanie w DD i ktoś od ciebie polecony kupi inne miszkanie u nich dostaniesz kasę! Odpowiedz Link Zgłoś
bebeeeb Re: Dom Development - nowe inwestycje - Konkurs 17.05.13, 10:11 Tom, ja tą wojnę z debilami prowadzę już od miesiąca, tylko co wypuściłem nowy post, zaraz stykałem się z negatywnymi komentarzami (wypowiadali się całkiem niepotrzebnie, tylko po to by zepsuć komuś temat i utrudnić działania), to właśnie jest tak jak gó... wiesz, a gazetą się przykrywasz, nie wiem czy to przez zazdrość czy może przez problemy osobiste, ale to co tu ludzie wypisywali, to rozbawiało mnie do łez, konkurs już dawno się skończył, a temat ciągnie się dalej, jak widać pustych i ograniczonych komentarzy nie brakuje, no nic, osobiście czekam na dalsze promocje, a mieszkanko super, pozdro Tom:-) Gość portalu: tom napisał(a): > Z ciebie to niezły głupek, nie wiesz o co w tym chodzi a sie odzywasz. > Żeby nie było już głupiej dyskusji wytłumaczę: Chodzi o to, że jeżeli kupiłeś m > ieszkanie w DD i ktoś od ciebie polecony kupi inne miszkanie u nich dostaniesz > kasę! Odpowiedz Link Zgłoś
mufffa Konkurs się może i skończył 17.05.13, 14:27 .. ale idea konkursu ciągle trwa!! Po udziale w konkursie mieszka się jeszcze piękniej, szczególnie robiąc jedynie beebeebeb na wysoką cenkę, więc nie ma co narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
bebeeeb Re: Konkurs się może i skończył 17.05.13, 14:54 mufffa wyjdź na miasto może Cię ktoś puknie, i zmieni ci się światopogląd, hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Dom Development - nowe inwestycje - Konkurs IP: *.agora.pl 17.05.13, 09:21 a tu kolejna planowana inwestycja developera: forum.gazeta.pl/forum/w,752,144506868,144506868,Szkolny_teren_zmieni_sie_w_plac_budowy_Winny_B_.html Odpowiedz Link Zgłoś