Dodaj do ulubionych

Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking

IP: *.polityka.com.pl 31.08.04, 12:45
Gdzie waszym zdaniem warto teraz kupować mieszkanie/dom w Wawie i okolicach,
zarówno u dewelopera, jak i na wtórnym rynku? Gdzie są najbardziej aktualne
topowe, modne, trendy - miejsca? Jeszcze 10 lat temu takie były chyba Kabaty,
ale teraz zmieniają się w zwykłe blokowisko, a może nie? Stary Mokotów robi
się naprawde stary i pobazgrany, bez garaży. Może Żoliborz? Ale tam czuć
rujnujący wpływ blokowisk Chomiczówki i Wawrzyszewa. Marina Mokotów? Ale to
też szykuje się potworne blokowisko i to jeszcze stłoczone na małej
przestrzeni. Czyli gdzie jest super?
Obserwuj wątek
    • empire_invasion Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking 31.08.04, 13:24
      Józefosław - tak sądzę :)
      • Gość: mm Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.polityka.com.pl 31.08.04, 13:28
        Zastanawiam się, skąd wiedziałeś, że i ja tak sądzę. A może mnie podpuszczasz?
        • mamuut Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking 02.09.04, 15:56
          albo wielbiciele Józefosławia często odwiedzają te strony - albo...
          rzeczywiście to jest to. Podpisuję się jak najbardziej
          Pozdrawiam
      • karen10 Re: Drugi raz będzie Józefosław 02.02.05, 10:03
        Mieszkam w Józefosławiu i aktualnie szukam domu. Wszystko wskazuje na to, że po
        raz drugi wybiorę Józefosław. Magdalenka jest ładna ale daleko. Sękocin dobry
        dla ludzi bez dzieci, najlepiej artystów. Ursynów? Blisko, ale to jednak
        blokowisko. Żoliborz klimatyczny ale drogi. Mokotów - zatłoczony. Komorów OK -
        ale fatalny dojazd samochodem, a za jazdę kolejką dziękuję. Pyry, Dawidy,
        Jeziorki - samoloty można łapać za kółko. Po drugiej stronie Wisły jeszcze nie
        wiem, bo boję się korków na mostach. Ale może ktoś mi Coś fajnego poleci?
    • lewe_oko Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking 31.08.04, 13:33
      Topowa w pewnych kręgach jest Praga Północ, ale a nie chciałabym tam mieszkać.
      Modny jest Żoliborz i Mokotów, Stara Ochota. Dla mnie idealny byłby Mokotów,
      gdyby był bardziej zadbany i bezpieczniejszy. Kabaty na pewno wciąż zapewniają
      wysoki komfort życia. Moim zdaniem wyższy niż wymienione modne dzielnice. Tyle,
      że nie podoba mi sie tamtejsza architektura i pstrokacizna fasad. Ale jest
      czysto, bezpiecznie, duzo sklepów. Tylko Tesco ochydne. Tak naprawdę nie ma
      złotego środka, bo stare ładne dzielnice są zaniedbane i w pobliżu
      odstraszających blokowisk, a nowe są średnio piękne. Podoba mi sie lokalizacja
      i wygląd Mondrian House, Morskiego Oka, Przy Oranżerii. Tyle, że to bardzo
      drogie mieszkania. Marina mnie nie przekonuje. Nie podoba mi sie to, że całe
      osiedle ma być zamknięte. Wolałabym, żeby wrosło w tkankę miasta.
      • lewe_oko Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking 31.08.04, 15:00
        Zastanowiłam się głęboko i myślę, że jeśli komuś nie zależy bardzo na
        kawiarniach, teatrach, kinach tuż koło swojego domu to dobrym wyborem jest
        Wilanów. Czysty, zadbany, chyba bezpieczny.
        • Gość: mm Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.polityka.com.pl 31.08.04, 15:10
          Fakt, zapomniałem o Wilanowie. Wstępny więc ranking warszawskich topowych
          miejsc zaproponowałbym następujący"
          1. Wilanów
          2. część starego Mokotowa (zwłaszcza luksusowe plomby)
          3. Kabaty i Natolin (mimo wszystko, zwłaszcza okolice ul. Villardczyków, a na
          Natolinie os. Octavia i wogóle przyległości do Parku Natolińskiego)
          4. Żoliborz (okolice pl. Wilsona)
          A poza Warszawą:
          1. Józefosław (zwłaszcza osiedle Słoneczny Sad)
          2. okolice Konstancina/Powsina czyli osiedle Patio
          Ranking jest jednak otwarty, zgłaszajcie propozycje, może się z tego urodzi
          jakiś artykuł prasowy...
          • lewe_oko Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking 31.08.04, 15:23
            Hmm... Myslę, że zapomnieliśmy o podstawowej rzeczy - mianowicie o tym DLA KOGO
            to miałoby być idealne. Myslę, że zupełnie inne potrzeby mają bardzo młodzi
            ludzie, ludzie z dziecmi, starsi. Ja np. nie wyobrażam sobie ciągłego
            dojeżdzania spod Warszawy do kina, na spotkania ze znajomymi, na wystawę. Poza
            tym nie chciałabym mieszkać na takim osiedlu jak Słoneczny Sad na przykład...
            To po prostu nie mój świat, ani nie moja estetyka. Dlatego moim zdaniem
            obiektywnego rankingu stworzyć się nie da.
      • Gość: jasiek11 Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.stoen.pl 02.09.04, 10:23
        Czesc.
        Mieszkałem na dolnym mokotowie... nie powiem , nie było źle , ale po prostu się
        przyzwyczaiłem... teraz mieszkam na żoliborzu, w okolicy wrzeciona... tragedia
        na maxa... ale cóż, nie miałem wyjścia w pewnym sensie. Około 1,5 roku temu
        stwierdziłem , że chciałbym mieszkać na Pradze północ (na nowej pradze),
        kupiliśmy tam z małżonką mieszkanie i wprowadzamy się za ok 3 tygodnie.
        Jestemśmy tam codziennie o rożnych porach dnia (praca i znajomi). Jest w
        porządku. A o gustach się nie dyskutuje. Mimo samochodu chcieliśmy mieszkać
        blisko centrum. Także każdy wybierze coś innego-ile osób tyle opinii. Dużo
        zależy też przecież od ceny mieszkania, nie?

pozdrawiam - jasiek
        • Gość: Asia Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: 212.160.172.* 28.12.04, 12:57
          Ja mieszkam na Wrzecionie w nowym bloku koło Lasku Lindego i wcale nie uważam,
          żeby to była tragedia. Buduje się tu teraz dużo nowych, ładnych domów. Ja za to
          nie chciałabym mieszkać na Pradze Płn, choćby ze względu na dojazd - z
          Wrzeciona tramwajem jest dużoooo szybciej niż z Twojej Pragi. Dlatego masz
          rację, że każdy wybierze coś innego.
          A co do rankingu super miejsc, to zdecydowanie Stary Żoliborz - okolice pl.
          Wilsona - jest moim marzeniem, żeby kiedyś kupić tam dom, ale jeśli nie wygram
          w Lotto, to na marzeniach się skończy, bo średnia cena domu z działką to co
          najmniej 2 mln zł :(( No ale pomarzyć można :))
    • dc22 mm i empire:) 31.08.04, 15:07
      coz - pod jozefoslawiem podpisuje sie zamaszystym podpisem:) ciekawe dlaczgo:))
    • Gość: mm Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.polityka.com.pl 31.08.04, 16:39
      Myślę, że jednak są wspólne kryteria. Wydaje się że odchodza w przeszłość
      blokowiska, czy to nowe czy stare. Weźmy dajmy na to, osiedle SBM Kabaty, takie
      cztero-pięciopiętrowce przy Wańkowicza i Bronikowskiego. Niby nowe, ale jednak
      blokiszcza, stłoczone na małej przestrzeni, balkon w balkon, tyle że nie płyta
      tylko cegła, ale trudno na tym budowac tezę o jakościowej różnicy
      cywilizacyjnej. Nie ma tam jeszcze za dużo blokersów, bo mieszkaja tam młode
      małżeństwa z małymi dziećmi. W końcu blokersi pojawią się, juz niektóre bloki
      są pobazgrane. Blokowiska niekoniecznie musza być budowane z wielkiej płyty, tu
      nie o materiał chodzi, ale o sytuację urbanistyczno- społeczną. Wydaje się że
      przyszłośc należy jednak do ładnie położonych kolonii domów i segmentów jak w
      Konstancja, Patio, Słoneczny Sad itd.
      • lewe_oko Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking 31.08.04, 18:09
        Masz dużo racji, ale jest też coś takiego jak klasa metropolitalna. Ludzie,
        którzy chcą mieszkać w mieście i korzystać z jego uroków. Dlatego sądzę, że
        Mokotów, Ochota, Powiśle, Żoliborz będą jeszcze długo popularne, a niektóre
        kamienice przeżyją swoją drugą młodość. Natomiast ludzie bogaci i troche starsi
        będą mieszkali w segmentach o których piszesz.
        • Gość: walsiawiak Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 11:45
          a czy Walsiawka jest miastem? bo mi się raczej łona kojarzy z
          pstrokatym,pogrodzonym tu i uwdzie obozem dla uchodzców
          • zzrobert jak to nie wiesz? 03.09.04, 12:12
            Przecież to duża wiocha ups związek gmin a od niedawna załóżmy gmina stołeczna.
            Dlatego każda robi co uważa i całość wygląda jak wygląda.

ps. Uprzedając ew. ataki: tak tu mieszkam i tu chcę mieszkać. Po prostu taka
            jest prawda że brak planów i pomysłów łatany jest doraźnymi występami w stylu
            tunelu "Przekręt".
      • Gość: xas Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.chello.pl 31.08.04, 19:09
        Taaak tylko żeby mieszkać w takich segnentach to trzeba niezle zarabiać a z tym
        to w Warszawie nie jest dobrze (dobrze zarabiac powyżej 3000 na rączkę).
        • Gość: Asia Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: 212.160.172.* 28.12.04, 13:09
          Popieram! Ja też chętnie zamieszkałabym w domu, najchętniej na Starym
          Żoliborzu, jak już wcześniej pisałam, a jeśli pod Warszawą, to np w Izabelinie,
          ale problem polega na tym, że po prostu mnie nie stać i większości ludzi na to
          nie stać. Bo żeby wygodnie żyć poza miastem, trzeba mieć nie tylko dom i
          działkę, ale jeszcze samochód i to najlepiej każdy dorosły swój! Co do Kabat,
          to może to i blokowisko, ale niestety przeważająca część społeczeństwa jest
          skazana na bloki, a dla wielu takie Kabaty, to szczyt marzeń.
          No i zgadzam się z kimś, kto wcześniej pisał, że jednak wiele zależy od
          upodobań - jak ktoś uwielbia życie towarzyskie, to raczej za miasto się nie
          wyprowadzi. Mieszkanie na wsi ma swoje niewątpliwe uroki, ale trzeba przyznać,
          że do rangi wyprawy urasta wyjście do kina czy teatru.
    • Gość: mk Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: 5.2.* / *.chello.pl 01.09.04, 09:45
      to i ja dołożę - JÓZEFOSŁAW...
      • dc22 Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking 01.09.04, 10:31
        coz za zgodnosc:) nie powiem ze jako swiezo upieczonej wlasicicielce mieszkania
        w jozefoslawiu calkiem mi sie taki stronniczy ranking podoba:)

Ja jeszcze chcialabym mieszkac gdzie w bliziutkiej okolicy Pol Mokotowskich
        ktore bardzo lubie..

I mysle ze atrakcyjny jest tez Zoliborz choc ja osobiscie nie chcialabym tu
        mieszkac.
    • Gość: Maciek Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 19:19
      Piszesz artykul i idziesz na latwizne czy co ?
    • empire_invasion Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking 02.09.04, 11:14
      Każda sroczka swój ogonek chwali :), ilu ludzi tyle opinii. Ja zachwalam
      Józefosław mimo tego że jeszcze tam nie mieszkam, wprowadzę się za jakiś
      miesiąc góra dwa. Dotychczas mieszkałem na Mokotowie (dolnym)i nie sądziłem że
      kiedykolwiek przyjdzie moment w którym zdecyduje się zmienić miejsce
      zamieszkania :) Padło na Józefosław i mam nadzieję że tak zostanie :)
      Pozdr
      • Gość: MICHAL Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 02.09.04, 12:06
        jestem ZA Józefosławiem, ja już mieszkam od miesiąca - co tu dużo mówić -
        SSSUUPPEEERRRR,zyczę Ci tu zamieszkać ,a nie bedziesz żałować
        • an26d Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking 02.09.04, 13:55
          Pytanie zadane w temacie brzmi: "Gdzie warto zamieszkać w Warszawie". Może
          przestaniecie więc zachwalać jakieś wiochy w stylu Józefosław. Przecież to pod
          Warszawą.

To dla tych, którzy nie rozumieją tekstu czytanego
          • Gość: R2d# Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.gpw.com.pl 02.09.04, 15:50
            hmmmmmmmm ależ TY jesteś elokwentny i widać że z miasta (od niedawna).
            • an26d Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking 02.09.04, 16:24
              Hi, Hi,

Jest takie przysłowie: Uderz w dzwon, a nożyce się odezwą. No i proszę - to
              działa. Odezwały się
              • Gość: interkacpi Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.aster.pl 06.02.05, 17:56
                witam
                zachecil mnie tytul tego forum : gdzie warto zamieszkac W WARSZAWIE (!!!)
                wszedlem ... i co: JOZEFOSLAW (?)
                ludzie, zalozcie sobie inne forum - pod nazwa:
                gdzie warto zamieszkac POD Warszawa(!!!)
                pozdrawiam
                ps. a tak na marginesie, jesli juz: Pruszkow i Kobylka tez sa fajne, hehe :)
          • Gość: warszawianka Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 27.02.05, 01:49
            A Ty rozumiesz??? (tekst czytany, pisany..)
            Pytanie zawarte w temacie rzeczywiście dotyczy Warszawy, ale juz nieco poniżej
            jest zapytanie także o okolice!
            Jestem Warszawianką z "dziada-pradziada", a kilka lat temu przeprowadziłam się
            wlaśnie do - jak to napisałeś(aś) - wiochy w stylu Józefosław i wcale nie
            żałuję. Józefosław jest O.K. :)
            Pozdrawiam.
    • Gość: mm Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.polityka.com.pl 02.09.04, 14:04
      Po przemyśleniu wydaje mi się, że dylemat jest jeden: po której stronie lasu
      Kabackiego, czy zatem ładne mieszkanie na kabatach lub Natolinie czy segment w
      Józefosławiu.
      • Gość: Tomel Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: 212.160.235.* 02.09.04, 15:15
        Na Tarchominie jest super. Cisza. Rowery. Dużo Autobusów. Za 4 lata będzie most
        Północny.
        • Gość: Robert Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 16:10
          Ja duzo myslałem nad zaukpem, segmentu w łomiankach na "osiedlu tęczowym", ale
          niestety nie wyszło. Brak porozumienia z developerem w pewnych sprawach. teraz
          okolicznosci zuszają mnie do poszukiwan w okolicach mokotowa, wyścgów. Wybór
          nie zbyt duży niestety. Wszedzie gdzies jakies mankamenty.
          W Catalinie w mieszkaniach brak jest kątów prostych, no i cena w $, budynki sa
          bardzo blisko siebie, ale standard jast całkiem dobry.
          Obok budowa Ronsona Pegaz, mieszkania całkiem fajne, cena w zł co ma dla mnie
          znaczenie, ale słyszałem że garaż ma kosmiczną cenę. Dzis się tam wybieram wiec
          zdam wam relację z okolicy no i rozmów z developerem.
          Budowa przy Modrejpodobno stanęła, i klienci inved-budu prubóją odzyskać
          pieniądze.
          Na Bukowińskiej troche obawiam się zakupu bo to jwc a nie mają najlepszej opini
          na rynku, no i obowiązkowo trzeba wykupic garaż ;(
          Dom Morski - znów Bukowińska ale jakoś mi nie podpasowało nie wiem nawet czemu
          plastykowe okna i standard chyba nie w moim guście.
          Bede was informowac co i jak!
          • Gość: kama Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: 195.136.49.* 02.09.04, 21:08
            wszyscy chwalicie Józefosław,a co zrobic jak sie pracuję na północy warszawy?
            • dc22 Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking 03.09.04, 08:33
              zmienic prace:)
              juz dawno stwierdzilam ze nie ma co kupowac mieszkania obok miejsca pracy bo w
              czasach obecnych nic nigdy nie wiadomo:) Kiedys mieszkalam pod piasecznem,
              dostalam propozycje pracy w piasecznie i prawie ja z radoscia przyjelam "bo tak
              blisko do pracy", po czym przeprowadzilam sie do centrum. I ladnie bym
              wygladala z takim podejsciem:)

Rowniez rozwazalam osiedle teczowe w lomiankach - calkiem fajnie tyle ze mialam
              wrazenie ze totalnie nic sie nie ukryje przed okiem sasiadow. Jakies takie
              maksymalne zagladanie sobie w okna (nie zebym miala cos do ukrycia:)). Poza tym
              mieszkania z racji segmentow sa dlugie i waskie - stad mialam wrazenie ze w 70m
              mieszkaniu panuje straszna ciasnota.

Ale generalnie to przemyslalam i jesli Warszawa to chyba bym wybrala
              tarchomin... A jesli nie "Miasto" jak zauwazyl an26 (swoja droga uderz w STOL
              a nie w dzwon:)) to sie nozyce odezwa) = to jak pisalamJOZEFOSLAW.:)

Pozdrowionka i owocnych poszukiwan
    • Gość: Marta Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: 217.11.151.* 03.09.04, 12:25
      A ja sobie chwalę Białołękę nowe osiedla, ładne miejsca spacerowe, ścieszki
      rowerowe, dobre połączenie i most Północny będzie (oby się szybciej zbudował
      niż "przekręt"):))
    • Gość: marysia Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 15:18
      a co mysliecie o BEMOWIE?
    • Gość: mm Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.polityka.com.pl 07.09.04, 15:23
      Mówmy proszę o naprawdę modnych miejscach, gdzie mieszkac jest trendy. Bemowo,
      z całym szacunkiem, chyba jednak do takich miejsc nie należy. Chodzi o
      wytropienie miejsc, gdzie zamieszkanie daje prestiz i skłania do wtracania
      mimochodem w rozmowie, że tam własnie się mieszka. Kiedyś na pewno wypadało
      powiedzieć mimochodem, od niechcenia, "mieszkam na Kępie", "mieszkam na starym
      Mokotowie", na starym Żoliborzu, w początkach III RP rzucenie: "mieszkam na
      Kabatach" też robiło wrażenie. Pytanie brzmi, co robi wrażenie dzisiaj?
      • Gość: Mat Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: 5.6R* / *.nokia.com 07.09.04, 15:45
        Na tak zadane pytanie: Wilanów, Izabelin, Nowe Falenty. Wszędzie tam jest kupa
        takich co to chcą być trendy za wszelką cenę.
        • lewe_oko Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking 07.09.04, 16:19
          Nie znajdziej jednej odpowiedzi na tak postawione pytanie. Nie jest tak, że coś
          jest trendy dla wszystkich. Dla Ciebie trendy jest mieszkać w Józefosławiu w
          zamknietym osiedlu segmentów, a dla mnie to jest obciach. Są oczywiście
          miejsca, które są niemodne wg. wszystkich - np.Wawrzyszew, Chomiczówka... Ale
          może się mylę. Jesli prowadzisz jakieś badania, to w ten sposób niczego nie
          udowodnisz. Musisz jakoś okreslić grupę, która Cię intersuje.
          • Gość: Mat Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: 5.6R* / *.nokia.com 07.09.04, 17:20
            Żeby nie bylo: dla mnie mieszkać w Józefosławiu czy wspomnianych Falentach,
            Izabelinie itp to też jest ekstremalny obciach. Miejscowości te zaludniają
            nowobogaccy świezi przybysze przeważnie z głębokiej prowincji. Ale na pytanie
            co jest "trendy" trudno odpowiedzieć inaczej. Ja osobiście w życiu bym sie tam
            nie przeprowadził.
      • Gość: marysia Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 16:18
        jeśli stary Żoliborz jest trendy to sorry ale Bemowa chyba nie należy się
        powstydzić. Jest to dzielnica gdzie powstają całkiem ładne, ciekawe osiedla. To
        miejsce wybiera sporo młodych ludzi a to oni przecież tworzą pojęcie "trendy" -
        tak myślę. pozdrawiam
      • Gość: xyz2 Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.chello.pl 07.09.04, 21:06
        Z całym szacunkiem ale w obecnych czasach ważna jest lokalizacja i to daje
        prestiż "mieszkania". Myśle że taki prestiż nie dadzą już peryferie, obrzeża,
        dalekie dzielnice - wilanów, ursynów. Taki prestiż dadzą apartamentowce w
        CENTRUM MIASTA. Najlepiej jakby to były odbudowane kamienice z apartamentami w
        środku. Przykład - rezydencja przy operze - dla mnie totalny odlot. Piekna
        secesyjna kamienica - z apartamentami wewnątrz - cena kosmiczna. I co? Został
        tylko JEDEN apartament. Józefosław i tego typu podobne sa atrakcyjne ale to
        mieszkania dla "europejskiej" klasy średniej (pisze w cudzysłowiu bo nasza
        klasa średnia jest biedna i mieszka niestety w blokowiskach tych nowych także).
    • Gość: mm Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.polityka.com.pl 07.09.04, 17:21
      Lewe oko wciąć udaje, że nie rozumie pytania. Ale dobrze sprecyzuję je: gdzie,
      jeśli ktos wie, najchętniej kupuja mieszkania lub domy/segmenty ludzie w
      przedziale wieku 30-45 lat, z zarobkami powiedzmy 15 tys. miesięcznie, chcący
      być trendy i na topie we wszelkich dziedzinach. także ubrania, samochodów,
      knajp i gadżetów. Chodzi mi o osiedla, dzielnice, okolice. Czy bardziej ich
      kręci mieszkanie w Warszawie(gdzie?), czy segment pod Warszawą (gdzie?). Parę
      odpowiedzi juz padło: Wilanów, Izabelin, Falenty, Stary Mokotów, Józefosław.
      Czekamy na inne.
      • Gość: Pysia Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 17:30
        Moim zdniem mieszkanie kupuje się poto by dobrze w nim sie mieszkało, aby
        lokalizacja była odpowiednia dla kupującego, no i by było bezpiecznie. Ja
        mieszkam juz prawie rok na osiedlu Słoneczny Skwer na Ochocie, i musze
        powiedzieć że jest tu naprawde rewelacyjnie. Nie zamienie mojego mieszkanka na
        nic innego. Cena rzeczywiscie z wyższej półki (ok 6.000 tys/m2) ale warto bylo.
        Z tego co wiem w ostatnim budynku zostało jeszze kilka mieszkanek, ale są juz
        chyba przebrane. Pozdrawiam sąsiadów.
        Krysia
        • Gość: jacek Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.skwer / 217.153.142.* 08.09.04, 10:33
          to się pewnie widzimy ;) często ,

lokalizacja jest b. udana - blisko i do Pól Mok., i do Parku Szczęśl. , poza
          tym dwa "skwerki" bardzo blisko, w miarę dobre miejsce dla dzieci (w tym
          moich :) )

i jest miło jeśli lubi sie obserwować się samoloty :))
      • lewe_oko Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking 07.09.04, 18:46
        Ja nie udaję. Naprawdę go nie rozumiałam. Teraz postawiłaś je nareszcie jasno.
        Brawo. Odpowiedzi na to pytanie nie znam. Mogę wypowiedzieć sie jedynie na
        temat ludzi młodszych - tj. do 30tki. Zarabiających mniej niż 10 tys
        miesięcznie. Mam na myśli ludzi z wyższym wykształceniem, ale raczej po
        studiach typu socjologia, psychologia, asp, historia sztuki, ew. prawo. Wśród
        takich osób najmodniejsze miejsca do zamieszkania to stary Mokotów, Żoliborz,
        stara Praga, stara Ochota (okolice Filtrowej), Saska Kępa. Takich ludzi jak Ty
        opisujesz po prostu nie znam. Powiedz mi tylko jedno - piszesz artykuł dla
        redakcji Polityki?
    • Gość: mm Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.polityka.com.pl 07.09.04, 17:25
      Może przesadziłem, powiedzmy z zarobkami 10-15 tys.
      • dc22 TRENDY ranking 08.09.04, 10:22
        a tak w ogole to nie chcialabym mieszkac w TRENDY miejscu. albo jesli tam
        zamieszkalabym to nie dlatego ze jest TRENDY )brrr) . Ani chodzic do TRENDY
        knajp. bo ja w ogole nie znosze slowa TRENDY. a ostatnio TRENDY musi byc nawet
        papier toaletowy. troche mnie to smieszy...

miejsce na ziemi znajduje sie intuicyjnie... taki dreszcz mialam gdy pierwszy
        raz stanelam na plazy w Piaskach kolo Krynicy... no ale tam trudno byloby mi
        zamieszkac:) taki spokoj w sercu poczulam tez w Jozefoslawiu. Glupie gadanie
        sentymentalnej dziewczyny? Moze. Ale mnie z tym dobrze. Tak jak z wyborem
        miejsca do mieszkania. Wiadomo (i juz ktos to napisal) - nie to ladne co ladne
        ale co sie komu podoba. ...

A jak tez juz ktos napisal - wszytskoz alezy od tego jakie kto ma priorytety,
        wrazliwosc na otoczenie, poczucie bezpieczenstwa, sposob spedzania wolnego
        czasu...

Pozdrawiam zyczac znalezienia wlasnie SWOICH MIEJSC.
        • lewe_oko Re: TRENDY ranking 08.09.04, 10:24
          Myslę, że takim miejscem może stac się Marina Mokotów a jeszcze bardziej
          Miasteczko Wilanów.
          • dc22 Re: TRENDY ranking 08.09.04, 10:42
            takim w sensie TRENDY wlasnie? tia... powiedzienie "mieszkam w wilanowie" musi
            miec nizly oddzwiek:)
            to prawie tak gdy powiedzialam ze w paryzu bede mieszkac w wersalu - wszyscy
            robili duze oczy a mnie, biednej studentce, chodzilo o hotel formula 1 -
            ekonomie totalna :)
          • Gość: Daniel Re: TRENDY ranking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 11:44
            lewe_oko napisała:

> Myslę, że takim miejscem może stac się Marina Mokotów a jeszcze bardziej
            > Miasteczko Wilanów.

Marina??? puknij sie w głowe!!! terz to moze i fajne, ale trzeba sie liczyc ze
            przez kolejnych conajmniej 5 lat mieszkach na placu budowy, i o 6 rano zamiast
            spiewu paków bedzie cie budził młot pneumatyczny. poza tym zero kameralnosci
            kolosalne skupisko ludzi które za 15 lat bedzie jak kolejna chomiczówka tyle że
            z niską zabudową. No i płacenie co miesiąc do czynszu 250 zł za tereny zielone
            (których nawiasem mówiąc jakoś nie wyobrażam sobie) i za jeziorko którre z
            czasem zmieni się w siedlisko komarów i robali musi byc napewno TRENDY. Ja bym
            tam w życiu nie zamieszkał. Poza tym po ostatnich aferach, typu za rzadki beton
            i urywające się stropy.... (jak w jwc) To nie wiem kto jest gotów płacić taką
            kasę za taki chłam. jesli oni są Trendy zostaje mi tylko współczucie.
    • Gość: ppppp1 Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.chello.pl 08.09.04, 12:06
      Trendy było by zamieszkać w Pałacu Kultury.Co wy na to.
      • Gość: Daniel Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 13:31
        Gość portalu: ppppp1 napisał(a):

> Trendy było by zamieszkać w Pałacu Kultury.Co wy na to.

Pałac kultury to jest to!!! Najbardziej trendy to może mieszkać w Mariocie, jak
        juz sie tyle zarabia 15 tys miesiecznie. Ja tam obstawiam i tak własny dom!!!
        Łomianki, Kiełpin. te rejony. nie ma to jak własny ogród i brak sąsiadów za
        ścianą którzy łócą sie o byle co i mają nieznośnego psa. A tam cisza i spokój
    • Gość: mm Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.polityka.com.pl 08.09.04, 12:08
      Gdyby podsumować ranking na tym etapie to w kwestii mieszkań wygląda to chyba
      następująco:
      1. Stary Mokotów, ale chodzi raczej o stylowe plomby z podziemnym garażem, bo
      przecież nie o pobazrgrane, sypiące się kamienice ze śmierdzącymi stęchlizną
      klatkami, choć może to taki "oaryski" styl ma na myśli lewe oko.
      2. Niektóre rejony Żoliborza, na zapleczu pl. Wilsona
      3. najlepsze okolice Wilanowa, czyli na północ od Wilanowskiej
      z Pragą jednak nie żartujmy, to że jest trendy wymyślili glównie developrzey i
      nawet piszą tak w reklamach prasowych
      jeśli chodzi o segmenty i domy:
      1. okolice Wilanowa i Konstancina (np. Konstancja, Patio)
      2. Izabelin i okolice (choc ja mam tu wątpliwości)
      3. Józefosław
      4. Nowe Falenty (przyznam że o takim modnym miesjcu nie słyszałem, ale nie
      można wykluczyć
      Czekam na dalsze propozycje, kto się zgadza, nie zgadza itd.
      • rysek Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking 08.09.04, 15:54
        Ja osobiscie tez skłanim się do wersji własnego domku, gdzie ikt mi nie bedzie
        przeszkadzał. A interesują mnie okolice Łomianek. Niestety nie łapię się i to
        bardzo w przedział osób które zarabiają 10-15 tys na miesiąc. Zarabiam około 2
        tysięcy ale i tak z wielką determinacją zbieram razem z moją połówką na
        działeczkę. i jestem pewna że dopniemy swego.
        • Gość: ngh Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.man.polbox.pl 08.09.04, 16:58
          Ważne jest, aby mieszkanie/dom było położone w punkcie, gdzie będzie doskonała
          komunikacja, sąsiedztwo obiektów rekreacyjnych, szkoły i przedszola,
          sąsiedztwo parków i terenów zieleni, blisko knajpki i lodziarnie. Takim
          miejscem zdecydowanie jest Stary Mokotów a konkretnie mówię o okolicy
          Królikarni.
          Moj kolega ze studiów, zarabiający zdecydowanie pow. 10 tys., kierował się tymi
          kryteriami i znalazł mieszkanie w Rezydencji Merliniego. Wcześniej mieszkał w
          Markach. Teraz nie traci czasu na dojazdy, czas wolny spędza m.in. na kortach
          tenisowych Warszawianki, kąpie się w Parku Wodnym i chodzi do Fanaberii (tj.
          kawiarnia). Wszystko to ma pod nosem. Nie znam lepszego miejsca. A jak będzie
          miał pociechy, to też się nie będzie martwił dowożeniem ich do przedszkola, bo
          przy Królikarni jest przedszkole. Zresztą w okolicy jest ich moc, do wyboru.
          Inni moi znajomi kierując się TRENDY zamieszkali w Podkowie Leśnej i Wesołej.
          Dziś już tam nie mieszkają, pomimo pięknych ogródków jakie mieli. Urok prysł
          jak zaczęło się prawdziwe życie dojazdy do pracy, dowożenie dzieci do szkół
          itp. Ponadto to odludzie bez jakiejkowiek rozrywki (nawet kina).
          Pzdr.
          • Gość: klara Re: A Ursus i osiedle Skorosze? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.09.04, 22:32
            Co sądzicie?
      • Gość: MK Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 14:12
        Przy wyborze mieszkania wydaje mi się ,że naprawdę nie jest istotne czy jest
        ono w dzielnicy ,która jak się teraz mówi jest trendy.Pod uwagę przy tak ważnej
        decyzji trzeba wziąć wiele czynników ale napewno nie ten.Ja uważam ,że
        najlepszy jest Mokotów.Ta dzielnica niezależnie od krótkotrwałej mody ma swoją
        klasę i to mimo tego ,że Stary Mokotów wymaga większych środkow na odnowę.
      • Gość: R1 Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 15:08
        Ranking dzielnic-gdzie warto zamieszkać:/1-najlepsze,5-najgo rsze/
        A.Bliskość centrum:1.Centrum czyli Śródmieście ,Stary Mokotów do Racławickiej,
        część Starej Ochoty/przy pl.Narutowicza/i tzw.Śródmieście Zach. czyli Wola przy
        al.Jana Pawła,2.reszta Mokotowa po Wyścigi ,reszta Ochoty i Woli,Żoliborz,Saska
        Kępa i Praga Północ, 3.reszta Pragi Południe ,Wilanów, Ursynów, Bielany,Bemowo,
        Włochy, Targówek, Białołeka/Tarchomin/,północny Wawer, 4.reszta Białołeki,
        południowy Wawer,Ursus, 5.Piaseczno , Konstancin, Rembertów, Wesoła.

B.Komunikacja:nokautem wygrywają dzielnice z metrem:1.Śródmieście/metro od
        Ratusza do Politechniki, tramwaje i autobusy/, 2.Mokotów/metro od Pól do
        Służewa,tramwaje i autobusy/,3.Żoliborz/będzie już nie długo metro , tramwaje i
        autobusy/,4.Ursynów/metro ale brak tramwajów i dalej autobusem niż u
        poprzedników/, 5.Ochota i Wola/tramwaje i autobusy/.

• Gość: mm Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.polityka.com.pl 09.09.04, 12:15
      Sorry, ale nie sądzę, aby Ursus był trendy, choć sporo osób wybiera te opcję ze
      względu na ceny.
      • Gość: Kasia Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 13:01
        Dlaczego by nie??? mam tam są tam w niekurych miejscach osiedla na których
        płaciło sie nie małą kase za metr. A po za tymudzi którzy zarabiaja 10-15 tys
        jest niewiele, napewno wiecej jest zwykłych którzy zarabiają maks 3-5 tys. Więc
        twoim zdaniem oni juz nie mogą być trendy??? Bo co są za biedni??? jak tak
        podchodzisz do sprawy to na pewno niczego się nie dowiesz bo Ci twoji "TRENDY"
        ludzie nie bawią się w chodzenie po takich forach.
        • Gość: mm Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.polityka.com.pl 09.09.04, 13:06
          Nie chciałem nikogo urazić. Rzeczywiście może przesadziłem z przedziałem 10-15
          tys. miesięcznie, choć jeśli ktos ma do spłaty powiedzmy 300 tys. kredytu, to
          nie wiem jak to mozna spłacać przy 3-5 tys. zarobkach. Chodziło mi to, gdzie
          sie kupuje mieszkania, jeśli sytuacja finansowa pozwala na w miarę swobodny
          wybór. To wszystko. I nadal jestem tego ciekawy.
          • lara_croft Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking 09.09.04, 13:15
            Myśle, że gdyby było mnie stać(tzn zarabiajac min 10 tys i majac pewnosc ze splace te 300 tys kredytu) to kupiłabym własnie w centrum, zeby korzystac z uroków cywilizacji. I byłby to jakis fajny apartament np. w okolicy placu trzech Krzyzy - bodajrze Ksiązeca, lub gdzies indziej na Powislu.
            Ale szczerze mowiac nie rozgladalam sie po takim rynku bo mnie jednak nie stac;)
            przyznaje sie ze jestem snobka i chcialabym byc pod wzgledem lokalizacji mieszkania "trendy" ( tzn. wysoki standard i blisko do knajp, kin, teatrow...) .
            • Gość: biedronka Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: 57.66.193.* 09.09.04, 13:22
              Ja mysle ze takim miejscem jest Ochota a w szczegolnosci okolice Parku
              Szczesliwickiego np. ulica Włodarzewska, Drawska, Opaczewska.
              Mnie niestety nie bylo stac na kupno mieszkania na Szczesliwicach.
            • Gość: kabaciak Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.cst.tpsa.pl 09.09.04, 14:04
              Bardzo ciekawa dyskusja!!!
              Ja tam od kilku miesięcy mieszkam na Kabatach (SMB Kabaty) i naprawdę jest
              bardzo fajnie. W okolicy jest kilka basenów, korty tenisowe, supermarkety,
              kino, trasy rowerowe no i oczywiście Las Kabacki - super sprawa. O dojazdach
              metrem do centrum już nie wspominam. Natolin też jest ok dla mnie. Z
              mankamentów to rzeczywiście muszę wymienić bliskość okien sąsiada, ale już się
              przyzwyczaiłem.
              Tak się jeszcze zastanawiam dlaczego Józefosław jest taki super??
              Może ktoś by wkońcu z zachwalających to miejsce napisał coś więcej niż tylko że
              jest super.
              Pozdrawiam
              K.
              • Gość: gość Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.man.polbox.pl 09.09.04, 17:00
                Józefosław jest fajny, bo nikt nikomu nie zagląda do okien. Jest niska
                zabudowa. Również blisko Las Kabacki, ogród botaniczny, trasy rowerowe,
                stadnina konii, centrum handlowe. Ciągle się rozbudowuje. Niebawem będziemy
                mieli szkołę z basenem, przdszkola już są. Jeszcze trochę a będzie też większy
                wybór knajpek. W przyszłości może i metro podciągną a na pewno już będzie
                szybka kolejka Konstancin - Okęcie. Za kilka lat będzie tu się żyło o wiele
                wygodniej niż na przeludnionych Kabatch.
                • Gość: peter Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.chello.pl 09.09.04, 17:32
                  Tylko że Kabaty nie są z gumy, więc więcej ludzi już tutaj mieszkać nie będzie.
                  A tłoczno w końcu i zrobi się w waszym Józefosławiu.
                  • Gość: Maria Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.konstancin.net 19.12.04, 18:27
                    Najpierw wyrzuc to okropne slowo trendy , ktore jest ani po polsku ani po
                    polskiemu.Badz oryginalna i wymysl cos innego.
                    W Warszawie sie nie mieszka , zeby bylo ekskluzywnie ( super czysto),
                    bezpiecznie i zielono bo nigdzie takiego miejsca nie ma, podobnie jak w calej
                    Polsce.Mieszka sie bo sie musi.
                    Wszedzie jest syf, wymieszanie z poplataniem.Ladny domek a obok
                    blokowisko.Ladny krzew , tuz zanim wysypisko.
                    Przedwojenna inteligencja w mocno podeszlym wieku mieszka w kamienicach, na
                    Starym Miescie, razem z menelami, ktorzy sikaja na te budynki.
                    Mlodzi leca na Ursynow bo "budujemy dom, nowy, nowy dom" czyli betoniarskie
                    blokowiska z betoniarskimi tatuazami i mocno lysymi glowami bez wzgledu na wiek.
                    Kolejna pseudo taniocha na raty przez 35 lat.Inne nowe osiedla w tym samym
                    guscie.
                    W wiezowcach dobrze spia gangsterzy , Azjaci i przybysze z wiosek , kiedy maja
                    poselska balange.
                    Ludzie sztuki, ale ci , ktorzy dobrze zarabiaja ,pedza do Konstancina nie dla
                    tego zeby byc na fali , ale po to , ze wiedza iz tam wsrod drzew jest zdrowo,
                    ladnie.Musza jednak w Gminie mijac chaszcze, smierdzace budy oraz brnac w
                    gliniastych ciemnosciach.
                    Warto zamieszkac w Palacu Prezydenckim, ale az wytepia zaraze czernobylsko
                    alganowska.
                    Zwykli ludzie mowia, ze warto mieszkac tam , gdzie w domu jest milosc i
                    mieszkac tam gdzie musza.Warto gwizdac na knajpki bo wszedzie sa podobne, a do
                    ekskluzywnych restauracji sie nie chodzi , tylo jezdzi.Koniecznie po prysznicu!
                    A jak sie tak juz uprzesz na swoje trendy, to zapytaj Kulczyka: pewnie
                    mieszkanie na Manhatanie, dom w Austrii i Hiszpani.A hotelik we Francji.
                    Zwyklym ludziom zas powiem, warto mieszkac tam gdzie czuja , ze to jest ich
                    wymarzone ciepelko.Uwazac zas trzeba na to by twoje "trendy" nie stalo sie
                    trendowate.Czyli najlepiej miec olej w glowie i nie mieszkac dla innych lecz
                    dla siebie.Gangsterom finansowym nie trzeba sie podobac.
                    Pozdrawiam Maria
                    • Gość: e_a Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.12.04, 19:52
                      no coz, trendy sa trendami , a slowo nie musi sie nikomu podobac, to nie oto tu
                      chodzi... mieszkanie przy polach jest z pewnoscia prestizowe, ogrody schiraz
                      itp pewnie tez,a co do apartamentow na ksiazecej , przy Placy Trzech Krzyzy,
                      ktos tu napisal,ze jakby zarabial 10 tys to wlasnie tam by zechcial
                      zamieszkac... -zapomnij! nie majac oszczednosci, zaplecza rodzicow lub 50
                      tys. pensji kupienie apartamentu z prawdziwegio zdarzenia jest niemozliwe, bo
                      kosztuje on nie 300.000 ale milion i to bez wykonczenia... moja i meza pensja
                      przekracza 20tys ,a o mieszkaniu 100 m w Oranzerii czy w apartamencie z
                      prawdziwego zdarzenia moglismy tylko pomarzyc...dlatego skonczylismy w
                      Jozefoslawiu:),a co do ferujacych Kabaty - no coZ ja niepotzrebuje solarium pod
                      blokiem, wole wlasny ogrod, przedszkole czy szkola pod nosem tez mnie nie
                      kreci,bo chce zeby moje dziecko poszlo do dobrej szkoly chocby na przeciwleglym
                      koncu miasta,a nie do tej , ktora jest w poblizu, metro mnie nie interesuje ,
                      bo na linii metra nie mam zadnych ineteresow do zlatwienia i nie stosuje
                      komunikacji miejskiej - to tyle! pozdrawiam,
                    • Gość: interkacpi Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.aster.pl 06.02.05, 18:12
                      I tu jest sedno sprawy!
                      pozdrawiam!
                  • wawa_mieszkanie Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking 11.04.05, 10:38
                    > Tylko że Kabaty nie są z gumy, więc więcej ludzi już tutaj mieszkać nie
                    > będzie.

Hahahaha... dobre! Widzisz ile bloków wyrosło od czasu jak to napisałeś? A
                    będzie jeszcze więcej :)
                • Gość: zxc Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 04:27
                  jeszcze trochę i będą szkoły, jeszcze trochę i będą knajpki, jeszcze trochę i
                  będzie naprawdę fajnie, uff super. JESZCZE TROCHĘ I WYCISZĄ LOTNISKO??? BUM TA
                  LALA BUM.
                  pozdrawiam "warszawiaków" spod wawy
                • Gość: xpert Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.ifxnetworks.net.ve 15.02.05, 01:40
                  jozefoslaw odpada ze wzgledu na samoloty..
            • Gość: tja... Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.12.04, 10:49
              droga Laro-Croft, za 300 000 na Powislu czyw apartamentowcu w centrum to mozesz
              sobie kupic kawalerke i na meble Ci juz nie starczy...
              • jan-w Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking 20.12.04, 21:28
                Podstawową i decydującą wadą józefosławia, jest tragiczna komunikacja. Czasem
                gdy przejeżdżam Puławską, ze współczuciem obserwuję długą kolejkę chętnych do
                skręcenia w lewo. Ci którzy łudzą się że metro zostanie przedłużone, mylą się.
                Ostatnia stacja metra jest stacją końcową. Dalej jest rezerwat. Aby dzieci
                szybko dotarły do dobrych szkół niezbędne jest metro. Dlatego wybrałem Natolin
                zachodni. 8-9 letnie dzieci lubią być dowożone do szkoły samochodami rodziców.
                Starsze wolą dojeżdżać do szkoły i na zajęcia dodatkowe ( a także wracać )
                samodzielnie. To nie jest możliwe z sypialni typu józefosław/piaseczno.
                • Gość: e_a Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.12.04, 15:40
                  z tym skretem w lewo w Jozefoslawiu to absolutna prawda, ja mam to
                  szczescie ,ze nie musze skrecac w Geodetow,bo skrecam w banzancia czy
                  jagielska - 3 km wczesniej... pozdr,
                  e_a
                  • Gość: karamia Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.01.05, 18:10
                    Niespełna rok temu stałam przed dylematem gdzie kupic mieszkanie. Po
                    przemysleniu ofert wybrałam Józefosław i Bemowo. Komunikacja do Józefosławia
                    jest tragiczna - mozna się tam dostac jedynie samochodem, niestety nie da sie
                    długo zyc jedynie swiezym powietrzem! tak więc zdecydowałam sie na Bemowo
                    i...absolutnie nie żałuje. Cicho, do centrum niedaleko, do lasu pare krokow, a
                    w bezposrednim sąsiedztwie mam supermarket, kino, basen, bazarek itd. Ale
                    błagam nie przeprowadzajcie sie tutaj, bo zycie zamieni sie w koszmar!!
                • Gość: Józek Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 27.02.05, 02:16
                  Można skręcić w Energetyczną :)
    • Gość: adanko Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.mofnet.gov.pl 02.02.05, 12:03
      Witam,
      Nad tym pytaniem gdzie zamieszkać głowilismy się z mężem ponad 2 lata. Mamy
      wprawdzie mieszkanie 3 letnie 3 pokojowe ale powiększyła nam się rodzina i
      postanowiliśmy tez zmienić lokum. Wymagania mielismy duże, nie ukrywam,tzn.
      nowy segment lub duże mieszkanie ok. 120 m w niskiej zabudowie, dobra
      komunikacja (najlepiej metro), sklepy, basen, szkoła, przedszkole blisko,
      ochrona osiedla, nowa zabudowa wokół, tereny zielone, dobry standard i
      najlepiej cena "adekwatna" (co nie znaczy niska). Od razu wiedziałam, że
      wymagania te biorąc pod uwagę Warszawę będą bardzo trudne do spełnięnia.
      Poszukiwania trwały około dwóch lat i naprawdę w tym czasie oglądaliśmy bardzo
      dużo obiektów , zarówno gotowych jak i planów. Moje spostrzeżenia :
      1. Mokotów: poza okolicami P. Mokotowskich jest zaniedbany (wiele starych
      obdrapanych domów i kamienic co od razu nam się nie podobało). Osiedla przy P.
      Mokotowskich, które takze braliśmy pod uwagę - po namyśle odrzuciliśmy z uwagi
      np. Oranżeria na fatalny rozkład dużych mieszkań przy wysokich cenach, to samo
      mogę powiedzieć o Eko Parku (oglądalismy mieszkania w niskich i wysokich
      budynkach, poza tym jakosć wykonania przy proponowanej cenie słaba, a poza tym
      ciągły plac budowy przez następne wiele lat). Ponadto tak naprawdę w okolicach
      P. Mok. nie ma sklepów, poczty itd. Znajdują się w pennym oddaleniu i trzeba do
      nicho dojechać. Początkowo zainteresowaliśmy sie równiez Mariną, ale
      odstraszyła nas perspektywa mieszkania przez kilka lat na placu budowy, ponadto
      korki przy Żwirki, samoloty, brak blisko sklepów i duze koszty utrzymania (za
      samą zieleń ok. 250 zł na miesiąc).
      2. Żoliborz też odrzuciliśmy z uwagi na zaniedbane otoczenie.
      3. Bemowo - zbyt wiele blokowisk.
      4. Interesowały nas bardzo okolice P. Szczęśliwickiego, ale tylko od strony B.
      City tzn Opaczewska, Drawska. Jednakże tam stoją już budynki starsze a w tych
      nowo budowanych nie zdążyliśmy się na ciekawe mieszkanie "załapać". A jeżeli
      chodzi o okolice Włodarzewskiej - nie byliśmy zainteresowani z uwagi na brak
      komunikacji (najbliżej w Al.Jerozolimskich i ok. Grójeckiej). Ponadto taki niby
      renomowany adres jak O. Shiraz po obejrzeniu odrzuciliśmy - ceny wysokie,
      jakosć niska, mieszkania średni rozkładowo, co potwierdzają równiez osoby tam
      mieszkające.
      5. Braliśmy na poczatku pod uwagę równiez jak najbardziej okolice Warszawy typu
      Konstancin, Powsin, Podkowa itp. Ale jak trochę pojeździliśmy, postaliśmy w
      korkach, porozmawialismy ze znajomymi, którzy tam mieszkają to stwierdziliśmy,
      ze sobie odpuścimy. Miedzy innymi tez z uwagi na bezpieczeństwo i zeby nie być
      zakładnikiem własnego domu. Lubimy czasem wyjechać i nie chcemy sie martwić
      ciagle o to czy nikt się nie włamał.
      6. Po wielu "rekonesansach" i przemyśleniach zdecydowaliśmy sie na Kabaty.
      Wiemy, ze nie jest to wybór idealny, ale zapewniam, iż taki w Warszawie nie
      jest możliwy. Plusy Kabat:metro, Las,sklepy, szkoły, przedszkola, nowa
      zabudowa,w 2007 duzy otwarty park między Rosoła i KEN,w miarę bezpiecznie, ceny
      w stosunku np. do Mokotowa, Żoliborza niższe. Minusy;bardzo gęsta zabudowa,
      mało terenów wspólnych,średnia arcitektura. Jednak coś trzeba wybrać. Jeszcze
      tam nie mieszkamy, oddanie naszego budynku planowane jest na wrzesień, ale mam
      nadzieje, że mimo wszystko będziemy zadowoleni. Pocieszam sie, że brak
      przestrzeni będą rekompensowały mi duze tarasy i widok nieba (mam ostatnie
      piętro),las blisko, ponadto bardzo ładny rozkład mieszkania (jakiego nie
      spotkałam w żadnym oglądanym wczesniej apartamentowcu.
      Pozdrawiam i życzę wszystkim poszukujacym dachu nad głową znalezienie "oferty
      najlepszej z możliwych" i zapewniam, ze nigdy nie będzie ona idealna.
      • Gość: Zofia Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.aster.pl 02.02.05, 16:00
        Rzeczywiście Kabaty i sąsiedni Natolin prezentują się moim zdaniem
        najkorzystniej po uwzględnieniu kilku kluczowych wskaźników składających sie na
        ocenę inwestycji. Brałam równiez pod uwagę nowe miasteczko Wilanów w okolicach
        przyszłej świątyni opatrzności ale przeraziła mnie wizja podtopień tego terenu w
        mokrych miesiącach .
      • monhen Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking 03.02.05, 13:34
        adanko - jestem w podobnej sytuacji i mam podobne wymagania. Twoj post jest
        swietny - wiele dobrych informacji. czy mozesz sie ze mna skontaktowac na
        monhen@gazeta.pl
      • Gość: Serek1024 Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 14.02.05, 12:35
        Witam,

Bardzo zainteresowałaś mnie informacją o parku pomiędzy Rosoła i KEN. Gdzie
        znalazłaś takową informację. Pytam, bo będę mieszkał niebawem w tej okolicy.

Serek1024
        • adanko Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking 14.02.05, 12:49
          Witam,
          Projekt parku miedzy Rosoła a KEN -em powstałe wiele lat temu. Przed zmianą
          ustroju Warszawy, wtedy jeszcze była gmina Ursynów, postawiono szyld
          informujący o budowie i prawie ją rozpoczęto. Jednak gdy gmina stała się
          dzielnicą - Ratusz zablokował budowę. Kilka dni temu dzwoniłam go urzędu
          dzielnicy Ursynów i dowiedziałam się, ze ostatecznie budowa parku jest
          wyznaczona w planie inwestycyjnym Ursynowa na 2007r. Szkoda, ze nie
          wczesniej... Miejmy nadzieję, ze park ostatecznie powstanie. Urzednik pocieszył
          mnie, ze do tej pory wszystkie projekty ujęte w tym planie są realizowane
          terminowo. Pozdrawiam.
      • jolal4 Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking 09.04.05, 18:18
        Musze powiedziec, ze jak przeczytalam Twoj post, to tak jakbym to ja byla
        autorka. Bralismy pod uwage podobne miejsca, o ktorych piszesz i ostatecznie
        zostaly nam Kabaty i Ochota (tez ta strona, o ktorej piszesz). I prawde mowiac
        nie wiem, co wybrac. Czy rozwazaliscie wybor mieszkania rowniez pod katem
        uczeszczania dzieci do szkoly? Bo dla nas to podstawowe kryterium.
        Chcielibysmy, zeby dzieci mialy szanse chodzic do dobrej podstawowki, bo
        uwazamy, ze to bedzie decydowalo o tym, jakie beda mialy perspektywy w
        przyszlosci. Ursynow pod tym wsgledem wypada bardzo dobrze na tle innych
        dzielnic (kieruje sie tu rankingiem podstawowek, wg wynikow egzaminu przed
        gimnazjum). Ale nie wiem, jak jest z dostatniem sie do podstawowek na Kabatach.
        Czy to nie bedzie przypadkiem tak, ze dobre szkoly to tam i owszem sa, ale
        dzieci sie do nich nie dostana. Czy robiliscie "rozpoznanie rynku" rowniez w
        tej kwestii?
        Pozdrawiam
    • herbatnik2000 Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking 03.02.05, 14:44
      A może pytanie postawić nastepująco: Gdzie kupić, że najbardziej zwiększyć
      wartość mieszkania/domu w czasie?
      • Gość: diesel Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.bphpbk.pl 11.02.05, 11:22
        Tylko POOOOWISSSSLEEEEEE !!!
        Byliscie kiedys na ul. Sniegockiej, Gornoslaskiej, Rozbrat ???
        Cenicie sobie zielen, parki i spokoj within the very City Center ???
        Jezeli tak, to nie ma innej mozliwosci jak tylko i wylacznie POWISLE. Sam
        pochodze z Poznania i nigdy nie myslalem, ze tak bardzo zakocham sie w tej
        dzielnicy...Rozumiem, ze jest drogo, ale wlasnie dlatego mieszka tak
        pewien "sort" ludzi. Inwestycja w mieszkanie w tym rejonie jest pewna jak w
        banku.

Pozdrawiam
        bart
        • krzyk007 Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking 11.02.05, 12:39
          > pewien "sort" ludzi. Inwestycja w mieszkanie w tym rejonie jest pewna jak w
          > banku.
          >
          > Pozdrawiam
          > bart

Sort powiadasz?
          Ja tam widuję niezłe menelstwo - ale jak lubisz ...

Pzdr
          Krzych
          • Gość: diesel Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.bphpbk.pl 11.02.05, 14:31
            ..jezeli sp. Jan Nowak-Jezioranski, Wojewodzki, Szczygiel czy Piskorski to dla
            ciebie menele to ciesze sie ze sam mieszkasz gdzie indziej...
            • Gość: xxx Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.waw.cdp.pl 11.02.05, 14:58
              > ..jezeli sp. Jan Nowak-Jezioranski, Wojewodzki, Szczygiel czy Piskorski to
              dla
              > ciebie menele to ciesze sie ze sam mieszkasz gdzie indziej

ROTFL !!!

Jak spotkasz Nowaka-Jeziorańskiego to go pozdrów ode mnie.

A Wojewódzki to faktycznie "pierwszy sort".

Gratuluję gustu i dobrego smaku (o przekręciarzu Piskorskim nie będę nawet
              wspominał).

Swoją drogą jesteś żałosny, skoro kierujesz się kryteriami: ale zajebiste VIPy
              tu mieszkają, ja też będę. (Pewnie wszystkim kolegom z Pyrlandii się chwalisz
              jak na weekend wracasz do domu).

• Gość: mike Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.cbr.tp.pl 11.02.05, 15:42
                xxx - masz calkowita racje... tez leze na podlodze ze smiechu... widac w
                Pyrladnii - Krainie Podziemnej Pomaranczy takowych panow uwaza sie za najwyzszy
                wzor do nasladownictwa.
                • organza18 Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking 11.02.05, 16:51
                  A okolice Starówki...? Nowego Światu, Chmielnej??? Te rejony nie są na topie???
                  Może się mylę, ale według mn ie posiadanie pięknego apartamentu w starej
                  kamienicy na Nowym/Starym Mieście jest najbardziej TRENDY na Swiecie :)
                  pozdrawiam, :)
        • Gość: Lukas Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: 217.153.150.* 11.02.05, 17:20
          Też jestem zdania, że Powiśle jest bardzo ładne. Apartamenty zbudowane na
          tyłach Placu III Krzyży są jednymi z najdroższych w Warszawie, właśnie ze
          względu na dalej położone tereny zielone. Nie słyszałem, żeby był kłopot z ich
          wynajmem.

PS.Wpisami prostaków sie nie przejmuj, taka ich natura!
          • niki27 Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking 11.02.05, 17:36
            Apartamentowce na tyłach ING (zbudowane zresztą chyba przez ING Real Estate)
            faktycznie robią wrażenie, ale... zaproś znajomych do siebie kiedyś w ciągu
            dnia. Jak przyjdą, to zapytaj, jak długo szukali miejsca do parkowania (jeśli
            przyjechali samochodem).
            • Gość: Aleksandra Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 18:11
              Tak rozumując dojdziemy do przekonania, że najpiękniejszy jest Tarchomin, bo
              bloki stoją w szczerym polu i miejsca do parkowania w brud!
          • Gość: Powiślak Powiśle IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.02.05, 03:44
            Sporo ludzi z Agory za akcje, które dostali kupiło sobie fajne mieszkania
            właśnie na Powislu. W tej części, która jest od Mostu Poniawtowskiego do
            Rozbrat. Mieszkają tam nie tylko Wojewódzki, szczygieł czy s.p. Jan Nowak,
            także prof. prof. Religa, Stanisław Tym, Jacek Fedorowicz, pisarz Józef
            Hen.Mieszkał tu Bogumił Kobiela, jego żona do dziś mieszka. Wiadomo, że bogaci
            bardzo nie mieszkają na Powiślu, tylko za Warszawą, ale inteligencja bogatsza
            tak. Tak samo jak na Starówce, tylko mniej snobistycznie. Ważne jest to, że np.
            między Ludną a Wialnowską nie ma w ogóle mieszkan czynszowych, tylko
            własnościowe i spóldzielcze-włąsnościowe, dlatego tam nie ma parwie w ogóle
            menelstwa, bo nie mieli forsy na mieszkania. Ci, którzy są, są bardzo grzeczni.

A apartamentowce na Książęcej to nie jedne z najdroszych w warszawie, ale
            najdroższe w Polsce. Ma tam mieszkanie m.in, Jose Carreras.
    • edit1233 Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking 11.02.05, 23:12
      polecam apartamenty przy K. Potockiej- osiedle Gwiaździsta, ale teraz to juz
      tylko rynek wtorny - budynki maja ok 4-5 lat , ale okolica jest bomba, duzo
      zieleni, 100 m dalej basen i troche dalej metro przy Wilsona niebawem . ja
      mieszkam w tej okolicy od 6 lat i jest ok
      pozdr
      • Gość: Czesiu Wilanów IP: 80.55.171.* 12.02.05, 10:30
        Spokojnie,bezpiecznie,sporo miejsc gdzie mozna wyjść w niedzielę z
        rodziną.Ponadto sporo się tutaj teraz buduje więc mozna sobie coś
        upatrzeć :Prokom,PeKaO,Robyg ...
    • Gość: Alis Re: Najpierw się musisz leczyć IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.02.05, 21:08
      Jeżeli ty na Żoliborzu czujesz "rujnujący wpływ blokowisk Chomiczówki i
      Wawrzyszewa" to już tylko lekarz może wskazać tobie lokalizacje. Dla ciebie te
      osiedla maja "rujnujacy wpływ" to popatrz w W-wie na dziesiątki innych znacznie
      gorzej usytuowanych i zaprojektowanych osiedli. Osiedla Wawrzyszew i
      Chomiczówka mają przynajmniej przestrzeń między budynkami, która jest
      wypełniona zielenią, terenami zabaw dla dzieci a teraz również (niestety) i
      parkingami

A może podobają sie tobie te "nowoczesne osiedla" zaprojektowane często tak
      oszczędnie, że jak wyciągasz dłoń z jednego balkonu to możesz ją podać
      sąsiadowi z budynku naprzeciwko. A przestrzeń między tymi budynkami - ciemna
      studnia ( piszę o budynku zbudowanym 2 lata temu).
      • Gość: Andrzej74 Re: Najpierw się musisz leczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 22:44
        Wszystkie dzielnice Warszawy są najpiękniejsze!!!
        Nie można nic napisać krytycznego o żadnej dzielnicy, bo zaraz odezwie się
        jakiś zaślepiony lokalny "patriota", który będzie wychwalał ją pod niebiosa.
        Przećwiczono to dokładnie w wątku o Białołęce, teraz znowu piękna Chomiczówka
        :-)))))))
      • crusader73 Re: Najpierw się musisz leczyć 13.02.05, 12:15
        o cholera... a ja głupi kupiłem mieszkanie w nowym bloku zamiast znaleźć coś na
        PEŁNEJ PRZESTRZENI, PIĘKNEJ i ZIELONEJ CHOMICZÓWCE... ;-)))))))
        • krzyk007 Re: Najpierw się musisz leczyć 14.02.05, 11:49
          crusader73 napisał:

> o cholera... a ja głupi kupiłem mieszkanie w nowym bloku zamiast znaleźć coś
          na
          >
          > PEŁNEJ PRZESTRZENI, PIĘKNEJ i ZIELONEJ CHOMICZÓWCE... ;-)))))))

No widzisz - teraz juz wiesz co straciłeś.

A tak swoją drogą, to skąd pochodzi nazwa Chomiczówka ? Od chomików ? ;-)

Pzdr
          Krzych
          • Gość: roberto Re: Najpierw się musisz leczyć IP: *.bphpbk.pl 15.02.05, 15:14
            ręce precz od Chomiczówki!!!! by the way zwanej tak od wcześniejszych włości
            niejakiego Józka Chomicza...
            całe życie, dzieciństwo, wzloty i upadki, dom rodzinny i znajomy każdy kamyk..
            żeby mi tu teraz jakieś przyjezdne from the middle of nowhere na chomiczówkę
            bluzgali!!!! niedoczekanie! a jakie wybredne, tam tfu a tam ble, wilanowa i
            konstancina się zachciewa a gumofilce jeszcze w z rodzinnej wsi błotem
            oblepione! i tak w końcu zamieszkają na malowniczych i zabytkowych, tonących w
            zieleni tarchominie lub ursynowie, gdzie w weekend-y pustki wraz z odjazdem
            pks'u do rodzinnej wsi czy miasteczka !!! ha ha :))
            • Gość: Ewa76 Re: Najpierw się musisz leczyć IP: 217.153.150.* 15.02.05, 16:44
              Ostry jesteś Warszawiak! Tylko chamowaty jakoś...
              Ja też z Warszawy od dziada pradziada, ale chyba nie z tej co Ty, mam nadzieję,
              bo aż takich kompleksów nie mam.

PS A dresik wyprany...?
              • Gość: bywalec Re: Najpierw się musisz leczyć IP: 217.8.163.* 15.02.05, 17:00
                Generalnie Warszawa to dziura, czasem coś się dzieje jak ktoś z Europy
                przyjedzie i da koncert albo teatr jakiś z Tel Avivu na dwa dni, albo balet
                męski z Petersburga. Jak już ktoś ma pecha i musi mieszkać w Wawie, to chociaż
                niech sobie kupi jakieś mieszkanko w Londynie, albo New Yorku, niekoniecznie na
                5th Avenue. Za granicą jak się mówi, że ktoś mieszka w Warsaw, Poland, to
                trzeba z mapą pokazywać. Dlatego dobrze jest w towarzystwie, jak już się powie,
                że się mieszka w Wawie, wtrącić - ale mam też domek na Lazurowym Wybrzeżu, albo
                chociaż apartamencik jakiś w East Side.
                A jak ktoś się w takim towarzystwie nie porusza, to naprawdę wszystko jedno, w
                jakim miejscu w Warszawie mieszka.
                • Gość: res Re: Najpierw się musisz leczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 00:47
                  z pozycji bywalca światowca tak o właśnie jest, a ja gdybym był bogatszy to
                  kupiłbym sobie mieszkanko w Alei Róż i byłoby super. Teraz mieszkam na Gocławiu
                  i też jestem szczęśliwy że na własnym i jest mi tu dobrze. Ludzie są pełni
                  dziwnych przesądów np że Praga jest be, Bemowo niemodne, Tarchomin zły i takie
                  tam nieważne duperele.
                  pozdrawiam
                  chłopak z Pragi
                  • rysek gdzie warto zamieszkać 16.02.05, 13:05
                    Jakiś czas temu pisłam że dążymy do własnego domku w Łomiankach niestety ceny
                    ziemi są zawrotne i raczej prędko działki nie kupimy. Więc na razie stanęło na
                    mieszkaniu :) Mam nieco ułatwioną sytuację bo pracuję w jednej z firm
                    deweloperskich. (Będę mogła doglądać budowy swojego gniazdka) Nie napszę jakiej
                    bo będziecie myśleć że to reklama:) Upatrzyłam sobie już coś w budynku który
                    będzie dopiero powstawał jest to Mokotów bliższej lokalizacji też nie podam
                    (powód - patrz wyżej,) ale widziałam na tym forum swoich przyszłych sąsiadów
                    których serdecznie pozdrawiam.
                    Kasia
                    • krzyk007 Re: gdzie warto zamieszkać 16.02.05, 14:10
                      rysek napisała:

> Jakiś czas temu pisłam że dążymy do własnego domku w Łomiankach niestety ceny
                      > ziemi są zawrotne i raczej prędko działki nie kupimy. Więc na razie stanęło
                      na
                      > mieszkaniu :) Mam nieco ułatwioną sytuację bo pracuję w jednej z firm
                      > deweloperskich. (Będę mogła doglądać budowy swojego gniazdka) Nie napszę
                      jakiej
                      >
                      > bo będziecie myśleć że to reklama:) Upatrzyłam sobie już coś w budynku który
                      > będzie dopiero powstawał jest to Mokotów bliższej lokalizacji też nie podam
                      > (powód - patrz wyżej,) ale widziałam na tym forum swoich przyszłych sąsiadów
                      > których serdecznie pozdrawiam.
                      > Kasia

Czyżby Srodziemnomorska?
                      • rysek Re: gdzie warto zamieszkać 16.02.05, 14:23
                        Ni to nie tam :) jak chcesz wiedzieć to moge napisać na e-mail. Pozdrawiam
                        • krzyk007 Re: gdzie warto zamieszkać 16.02.05, 15:33
                          rysek napisała:

> Ni to nie tam :) jak chcesz wiedzieć to moge napisać na e-mail. Pozdrawiam

To daj znać na maila gazety.
                        • Gość: Niunia Re: gdzie warto zamieszkać IP: *.idea.pl 16.02.05, 18:38
                          prowokacja i tyle. "Cicha" reklama firmy, że niby pracownik kupuje to najlepsz
                          reklama. Kicha i tyle!!! Jestem ciekawa która firma tak nisko upadła.
                          Przyznajcie sie? Moze Jwc hahaha
                          • Gość: efka Re: gdzie warto zamieszkać IP: 212.160.172.* 16.02.05, 18:52
                            Marina, Marina, Marina......
                            pozdro
                            • Gość: psych Re: gdzie warto zamieszkać IP: *.aster.pl 18.02.05, 09:59
                              Gość portalu: efka napisał(a):

> Marina, Marina, Marina......
                              > pozdro
                              zdaje się ,że są dostępne tańsze lekarstwa na kompleks niższości
                          • rysek Re: gdzie warto zamieszkać 16.02.05, 22:01
                            prowokacja i tyle. "Cicha" reklama firmy, że niby pracownik kupuje to najlepsz
                            reklama. Kicha i tyle!!! Jestem ciekawa która firma tak nisko upadła.
                            Przyznajcie sie? Moze Jwc hahaha

To przykre że tak uważasz. Myślisz że pracownicy firm deweloperskich nie mogą
                            kupować mieszkań i wypowiadać się na forum??? My też jesteśmy ludźmi i chcemy
                            mieć własne cztery kąty!!! Długo się zastanawiałam czy napisać en post i
                            właśnie dla tego nie podałam nazwy firmy by nie posądzono mnie o autoreklamę.
                            Ale widać niektórzy są ciągle podejżliwi i nie tolerancyjni. Ja przynajmniej
                            miałam odwagę przyznać się w jakiej branży pracuje.
                            Przykro mi że tak to oceniasz no ale w końcu forum jest po to by każdy mógł
                            wygłosić swoją opinię :)
                            • Gość: c Re: gdzie warto zamieszkać IP: 217.153.131.* 17.02.05, 12:13
                              Wiem jaką firme rezprezentuje rysek.I moge zaręczyc , że nie jest to
                              prowakacja , ani reklama , ani nic podobnego. Naprawde kupuje tam mieszkanie i
                              tylko pozazdrościć wyboru .Sama kupiłam od tej firmy jedno mieszkanie i
                              zastanawiam sie nad drugim właśnie w inwestycji która dopiero powstanie .
                              Owszem mnie tez posądzicie o to że jestem z firmy developerskiej i próbuje coś
                              zareklamować . Nic podobnego . Nie mam nic wspólnego z branża developerską ,
                              ale chętnie poprę developera który jest solidny i uczciwy . Pozdrawiam
                        • helbur Re: gdzie warto zamieszkać 18.02.05, 02:10
                          na Mokotowie ceny mieszkań są wg mnie bardziej zakręcone niż cena ziemi w
                          Łomiankach. Jesli znasz coś normalnego w tej okolicy, to bardzo proszę o namiary.
    • sc77 Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking 18.02.05, 10:04
      Ci co nigdy nie mieszkali (a często nawet nie byli) po praskiej stronie
      Warszawy bardzo na nią psioczą, ale Ci którzy tu mieszkają bardzo rzadko
      wyprowadzają się na żoliborz, ochotę, mokotów czy tymbardziej ursynów.

Ktoś wspominał o korkach na mostach. Jedyne korki, których ja czasem
      doświadczam to most grota, ale tamtędy jeździ cały tarchomin, więc no comments.

Mieszkałem w różnych dzielnicach Warszawy (na Starej Pradze, Żoliborzu
      oficerskim, starej Ochocie, Bemowie, Sadybie, Ursynowie, Ursusie i w
      Międzylesiu).

3 lata temu osiadłem na Zaciszu i tu zostałem ponownie na kilka lat. Nie
      myślałem, że wszystko jest blisko, taxi z centrum w nocy to tylko 25zł, las,
      ścieżki rowerowe, kino. Pracuję w ścisłym centrum i jadę nie dłużej niż 20
      minut. Jest cisza i spokój a tego mi potrzeba po pracy...

Pozdrawiam zatwardziałych lewicowców (mieszkańców lewej strony Wawy) :)
      • Gość: gosc z gdyni NIGDY JWC IP: *.gdynia.mm.pl 26.02.05, 13:04
        Bylem w tej firmie w dziel sprzedazy w Gdyni - boze co za laska beznadziejna -
        i nie chodzi bynajmniej o wyglad - ona po prostu sie zachowywala tak jakbym jej
        kur...wa przeszkadzal - jeszcze nigdy mnie nikt tak nie potraktowal...cena
        wcale nie taka dobra i ta cizia nic nie wiedziala...jesssu omijam wielkim
        lukiem to scierwo!

NIGDY W JW!
    • jolal4 Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking 09.04.05, 18:10
      W dotychczasowych wypowiedziach zabraklo mi opinii na temat lokalizacji
      uzwledniajacych szkoly, przedszkola. Jak myslicie, gdzie warto zamieszkac, zeby
      dziecko moglo chodzic do dobrej szkoly, nie spedzalo pol dnia na dojazdach.
      Jaka dzielnia godna jest polecenia pod wzgledem szkol?Gdzie nie ma problemow z
      zapisaniem dzieci do dobrej podstawowki? i gdzie takowe sa? Dla mnie to
      podstawowe kryteria decydujace o wyborze lokalizacji mieszkania.
      • Gość: DOROTA Re: Gdzie warto zamieszkać w Warszawie - ranking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 15:09
        Ja kierowałam sie tymi samymi względami i wybrałam stary Ursynów. Dobra szkoła,
        przedszkole, boiska, place zabaw. Dzieci maja gdzie spędzac czas, w
        przeciwienstwie do zatłoczonych Kabat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka