j.r.k Re: Marina Mokotow 14.07.05, 16:53 Zapraszam do dyskusji na Zamkniętym forum "Osiedle MARINA". Możesz je znaleźć tutaj: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30531 Czytać można dopiero po zalogowaniu i autoryzacji, co zapewnia swobodę dyskusji i prywatność. Odpowiedz Link Zgłoś
paco_marina Re: Marina Mokotow 16.07.05, 01:03 Sądzę że podane niżej forum jest ciekawsze bogatsze i częściej odwiedzane a wywodzi się w prostej lini z forum ogólnodostępnego. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29949 Odpowiedz Link Zgłoś
lukaluka17 Apel do mieszkancow Marina Mokotow 17.07.05, 10:59 szanowni mieszkancy MM. Firma ktorej placicie ciezkie pieniadze (jak wnosze z watkow na tym formu) niszczy czesc tego za co placicie. Nie wiem czy wiecie - ten wal od strony raclawickiej to nie jest pozostalosc po budowie, to nie wal ziemny kryjacy rury, to nie jest wreszcie element tzw malej architektury majacy na celu upiekszyc te czesc miasta. To zabytkowy fragment fortu, unikat w naszym miescie. Chce Was uprzejmie poinformowac ze prawdopodobnie jestescie jedynym osiedlem w polsce majacym an swym terenie zabytek. Jesli nie podejmiecie dzialan, bedziecie tez jedynymi mieszkancami w Poslce ktorzy zaplaca za zniszczenie tego zabytku. Wlasnie DD stawia murowany parkan na szczycie tego obwarowania fortu. To wasze pieniadze. Nasze miasto. Zrobcie cos z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
cicero30 Re: Marina Mokotow 21.08.05, 21:25 Widzę, że czegośc nowego o Marinie trzeba teraz szukac w innym miejscu. Czy ktoś moglby mnie uswiadomic gdzie. Nabylem mieszkanie przu ul Rajskiej, jesli jakies dane sa niezbedne aby wejsc do Klubu prosze o info. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_marina Re: Marina Mokotow 22.08.05, 20:11 Tak, na forum prywatnym forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29949 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilz12 trasa NS - Marina Mokotów i Woronicza Park - razem IP: *.piasta.pl 29.08.05, 23:44 Jeszcze bół biedy gdyby trasa NS biegła aż za zakret po zachodniej stronie torów a dopiero na prostej przeładała by się na drugą stronę. A tu przekładka dokładnie w miejscu ul.Woronicza . A może jest miejsce aby NS pobiegła sobie trochę dalej za torami . Chyba mieszkańcy Mariny by nas wsparli - wtedy zostało by miejsce aby zrobić wyjazd z mariny i włączyć łagodnie Woronicza w NS. Tylko czy to technicznie i społecznie jest do zrobienia ? W końcu dwa osiedla miałyby sporo większy komfort tak w mniej uciażliwej trasie jak i dostepności do trasy.A to kilka tysięcy osób. Czy mieszkańcy Mariny Mokotów woleli by mieć przy swoim osiedlu trasę NS przed czy za torami ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kamilz12 Gaz 30.08.05, 21:33 Czy macie gaz w mieszkaniach czy tylko prąd do gotowania ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: trasa NS - Marina Mokotów i Woronicza Park - IP: 212.160.172.* 01.09.05, 15:55 Technicznie z pewnoscia nie jest do zrobienia. Po drugiej stronie torow, sa w tej chwili budynki biurowe - musialby zostac zburzone aby mozna bylo zbudowac trase. A spolecznie... sadze, ze mozna wymoc budowe odpowiednio wysokich ekranow. Tak na min. 10 metrow, wowczas wplyw trasy bylby minimalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Marina Mokotow IP: *.orange.pl 09.10.05, 01:12 w apartamecie puktowym czy tym przy Warownej ? WE ? na którym pietrze ? z widokiem na jezioro ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyględołek Re: Marina Mokotow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 11:38 Czy widzieliście co wypisywane jest na forum prywatnym Mariny Mokotów. Polecam szczegolnie ;list KKNZ pełna paranoja. Zobaczcie jacy ludzie tam zamieszkają i jaki stosunek mają do innych. pełna wieś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Marina Mokotow IP: *.bas.roche.com 29.11.05, 11:59 Co złego widzisz w tym liście KKNZ? Na czym polega ta "pełna wieś"? Odpowiedz Link Zgłoś
orange40 Re: Marina Mokotow 01.12.05, 11:28 Przeczytaj a zrozumierz. Przeczytałes i nie zrozumiałeś toś kiep. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Marina Mokotow IP: *.bas.roche.com 01.12.05, 12:18 No fakt, kiep jestem. Bo przeczytałem i nie zrozumierzyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
orange40 Re: Marina Mokotow 01.12.05, 13:05 Przeczytaj jeszcze kilka razy, a wtedy może zrozumierzysz. Sprobój, odwagi Odpowiedz Link Zgłoś
adrian_marina Mieszkańcy WI 4, 5,5, 6,7, 8 i WE8 27.01.06, 22:42 Poszukuje kontaktu z mieszkancami Mariny którzy kupili mieszkania w cześci WI 4, 5, 6,7, 8 i WE8 w celu omówienia kwestii koszów utrzymania osiedla marina, w tym kosztów jeziorka i terenów zielonych. szczególy mojej propozycja napisałem na forum tematycznym osiedla marina. prosze o kontakt na mój adres mailowy (gazetowy) Odpowiedz Link Zgłoś
breslau99 Re: Mieszkańcy WI 4, 5,5, 6,7, 8 i WE8 27.01.06, 23:46 A jaki jest adres na forum tematyczne Mariny? Odpowiedz Link Zgłoś
adrian_marina Re: Mieszkańcy WI 4, 5,5, 6,7, 8 i WE8 04.02.06, 21:46 Kilka postów wsześniej jest namiar na to forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cewic Re: Mieszkańcy WI 4, 5,5, 6,7, 8 i WE8 IP: 80.50.205.* 09.02.06, 16:59 Ok wyłasłem maila Odpowiedz Link Zgłoś
powsinoga1 kultura niektórych mieszkanców MARINY 21.04.06, 18:52 • cenzura na forum ludwikk1 19.04.06, 19:12 + odpowiedz No nie musialem dlugo czekac - widze ze watek o propozycjach wlascicieli psow zniknal z forum ... • Re: cenzura na forum koala_marina 19.04.06, 22:30 + odpowiedz Zgodnie z zapowiedzią, na początku, że cały wątek zniknie wraz z końcem miesiąca marca ( i tak o kikla dni był za długo ). Pisanie o cenzurze to nadinterpretacja. I jeszcze jedno. Wniosków z wątku w zasadzie nie ma więc nie ma co pisać. koala • cenzura na forum - propozycje wlascicieli psow ludwikk1 20.04.06, 09:53 + odpowiedz Wnioski SA i to OCZYWISTE. Posiadacze psow nie zaproponowali ZADNEGO spojnego rozwiazania - wypowiedzialo sie kilka osob, ktore w jakims stopniu poczuwaja sie do swoich obowiazkow (deklaruja ze sprzataja itp). Pozostalych temat nie interesuje / nie dotyczy. Jedni beda sprzatac ale kilku "wybitnych" bedzie brudzic i psuc opinie pozostalym. Pozostaje bezwzgledny zakaz wyprowadzania psow na tereny wspolne i wysokie kary za jego nieprzestrzeganie. A juz tak przy okazji: usuwajac watek zatarles swoje KLAMLIWE i OBRAZLIWE wpisy (rowniez pod moim adresem). • Re: cenzura na forum - propozycje wlascicieli pso karol134 20.04.06, 10:09 + odpowiedz ludwikk1 napisał: > Pozostaje bezwzgledny zakaz wyprowadzania psow na tereny wspolne i wysokie kary > > za jego nieprzestrzeganie. Karol komentuje Ludwiku - piep...nie bez sensu. Dla uspokojenia nerwów zalecam lekturę Franciszka z Asyzu. • Re: cenzura na forum-propozycje wlascicieli psow ludwikk1 20.04.06, 10:51 + odpowiedz Ja sie nie denerwuje. Poprzednio mial byc psychiatra a teraz lektura? Napisz uczciwie: jakie padly propozycje wlascicieli psow? Ze beda sprzatac, ok super. Ale co w przypadku gdy ktos nie sprzata? Jakis mechanizm kontroli i kar MUSI byc - inaczej system nie dziala. • Re: cenzura na forum-propozycje wlascicieli psow kapsel_marina 20.04.06, 11:19 + odpowiedz Ludwikk1 to przykre, co piszesz. proponuję zastanów się nad sobą albo kup rezydencję z miastem, otocz 2 metrowym murem i siedź tam sobie. Nie będzie żadnego zakazu wyprowadzania psów na tereny wspólne, bo nie bylo o tym mowy od początku, przy zakupie, a teraz to niestety za późno...:-)) Ja mam zamiar wyprowadzać mojego psa tam gdzie mi się podoba, oczywist jest dla mnie sprzatanie po nim i koniec. Daj juz spokój bo cięzko sie czyta te Twoje posty. I pamiętaj że Marina to nie jest jakas Twoja prywatna enklawa, tylko normale osiedle mieszkaniowe z zadbana trawą! • Re: cenzura na forum-propozycje wlascicieli psow ludwikk1 20.04.06, 11:45 + odpowiedz Ok, przyjmijmy ze dla Ciebie jest to oczywiste. A teraz mamy wybitna osobowosc, ktorej to nie dotyczy. Osobe ktorej pies jest rowniez wybitny i z tego powodu nie mozna narazac go na niepotrzebne stresy czyli np zabraniac biegania bez smyczy oraz jego ulubionej zabawy typu bieganie po placu zabaw. Poza tym ow piesek ma wrazliwy zoladek i zdarza mu sie przepraszam za wyrazenie biegunka (w koncu moze tak byc - to ludzkie;)) I co robimy z tym fantem? Zadziwia mnie to rozumowanie tak szczerze mowiac - dlaczego ja mam sie zamykac za plotem? Czy jakos terroryzuje syfem? To przeciez wlasnie psiarze i palacze NARZUCAJA innym SWOJE "hobby". Wlasnie te grupy powinny byc izolowane, a jesli chca miec hobby to niech sie odgrodza tym wysokim plotem od normalnych ludzi. • Re: cenzura na forum-propozycje wlascicieli psow koala_marina 20.04.06, 12:40 + odpowiedz Ludwikk1 - jaki jest Twój cel? Czy szukasz zwady z innymi forumowiczami, czując się zupełnie bezkarny za zasłoną "nicka"? Czy chcesz sprowokować niezgodne z netykietą wypowiedzi innych forumowiczów po to by utwierdzać się w przekonaniu o cenzurze na forum? Wątek usunąłem bo takie było od początku założenie. Brak wniosków wynika z braku odkrywczych propozycji. Zawsze możesz założyć własny oczywiście zgodny z netykietą. Zarzucanie mi " wypowiedzi kłamliwych i oszczerczych jest całkowicie bezpodstawne " ale to Twoje prawo, sądź co chcesz. Poza tym zgodnie z logiką jeżeli zarzucasz mi takie wypowiedzi tym bardziej powinienem usunąć je ( wraz z wątkiem ) z forum czyli "ocenzurować się samemu". koala PS - chyba otworzę wątek o cenzurze na forum, przeciez koala wyciął moje posty. • Re: cenzura na forum-propozycje wlascicieli psow ludwikk1 20.04.06, 13:31 + odpowiedz OK. Zatem od Adama i Ewy. Zalozyles watek ktory mial zachecic/sprowokowac dyskusje wlascicieli psow nt zachowania czystosci na osiedlu oraz szerzej ujmujac zminimalizowania problemow jakie rodzi posiadanie psow w miescie. Wypowiedzi w watku pojawialy sie sporadycznie, glownie jako deklaracje kilku osob sprzatajacych po ulubiencach. Nie padly zadne konstruktywne propozycje co zrobic aby psy nie brudzily, nie byly puszczane samopas, nie zaczepialy innych pieskow, nie straszyly mam z dziecmi itd bo lista jest dluga. ZADNE powtarzam. Fakt ze ktos sprzata jest chwalebny i powinien byc norma, ale jak znam zycie tak nie jest. I chodzi o to by wprowadzic mechanizm/system wymuszenia odpowiednich zachowan. Tyle... W ogniu dyskusji zostaly usuniete moje wpisy, ktore nikogo nie obrazaly, nie zaczepialy - dla mnie jest to oczywista cenzura. A jesli chodzi o prowokacje - coz ... Chcialem rzeczywiscie zachecic wlascicieli do wiekszej aktywnosci. Naturalne jest ze fakt iz ktos sie musi ograniczyc kosztem innych wywoluje u niektorych agresje - i taka byla duza czesc wypowiedzi posiadaczy pieskow. Temat Twojej cenzury przemilcze - sam wiesz jak bylo.# A tak wogole to jestes mariner czy koala bo z kontekstu wynika ze piszesz jako mariner07 z konta koali - co potwierdza teorie powsinogi ;-))) • Re: cenzura na forum-propozycje wlascicieli psow koala_marina 20.04.06, 15:26 + odpowiedz Niestety jestem koala, zatem bliżej mi nie znana teoria powsinogi przepada. Mariner - jest głównym macherem na forum, ja tylko pomagam. Jak zauważyłeś nic specjalnego w tamtym wątku nie uzyskalismy zatem nie miało sensu dalsze go ciągnięcie. Myślę, że wszystko będziemy musieli wypracować dopiero po utworzeniu wspólnoty, wtedy będzie musiał powstać prawdziwy regulamin osiedla ( nie ta ułomna namiastka, którą podpisywaliśmy ), wtedy też wszystko będziemy musieli wspólnie wypracować, myślałem że tym wątkiem coś przyśpieszę. pozdrawiam KOALA KOALA KOALA - tak coby nie było wątpliwości, zresztą jakbyś mnie widział na oczy tych wątpliwości byś nie miał :-))) • Re: cenzura na forum-propozycje wlascicieli psow ludwikk1 20.04.06, 16:14 + odpowiedz Zgodze sie z Toba ze nie da sie nic przyspieszyc - nawet w tak malej spolecznosci. Mam jednak nadzieje ze nie trzeba czekac do nastepnych pokolen by dojrzec do tego ze nie ma zgody na terror brudzacych / smiecacych / palacych / puszczajacych beztrosko psy. Szczegolnie na terenie WSPOLNYM. I ze jedyna skuteczna metoda jest zakaz, a za jego lamanie dotkliwa i egzekwowalna (ort?) kara finansowa. Ewentualnie dobrowolne opodatkowanie sie wlascicieli - niech nikogo pozniej nie dziwia propozycje zroznicowania oplat w utrzymaniu wspolnych terenow zielonych a raczej brazowych/zoltych. Natomiast watek wyciales pozbywajac sie przy okazji swoich klamliwych i obrazliwych wpisow. Rakiem ale wycofales sie, teraz mozesz dorobic kolejna teorie. Rowniez magiczne slowo, trudne do wymowienia jednak w dalszym ciagu nie chce przejsc przez klawiature... • Re: cenzura na forum-propozycje wlascicieli psow mariner007 20.04.06, 16:53 + odpowiedz o, glupek osiedlowy wrocil... ludwikk1'u - nudzisz. irytuje cie brak inicjatywy psiarzy, to sam cos zrob. sam cos wymysl, p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asus Osiedla Marina zabrało powietrze stolicy? IP: 212.244.60.* 19.07.06, 19:43 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34883,3473383.html Odpowiedz Link Zgłoś