Dodaj do ulubionych

Budynek WARS - Soho Factory

28.07.15, 22:45
Dzień dobry,

Czy ktoś zastanawia się nad kupnem mieszkania w nowej inwestycji w Soho Factory - Kamionek, trzeci budynek mieszkalny "Wars"?

Czy macie już jakieś doświadczenia z biurem tego dewelopera lub z umowami? Budynek będzie gotowy dopiero w połowie 2017. Ciekawa jestem, jakim zainteresowaniem się cieszy.
Obserwuj wątek
    • cojarobietu1 Re: Budynek WARS - Soho Factory 20.11.15, 12:25
      ja wziąłem jedno mieszkanie w Warsie, jestem zadowolony z uzyskanej ceny i harmonogramu wpłat. sprzedaż idzie podobno "dobrze" ale to pojęcie wybitnie względne, najlepiej na własne oczy ocenić patrząc na ilość sprzedanych do tej pory lokali.
    • fazoof Re: Budynek WARS - Soho Factory 16.04.16, 15:43
      Pisałem to na innym forum,że trzeba się mocno zastanowić,gdyż(moja znajoma tam kupiła i teraz drży) właśnie kończy się Bazar Rogatka i już nie ma pytania czy ale kiedy pod Waszymi oknami będą mknąć piękne,nowe samochody ul.Tysiąclecia i wcale nie przez Park Skaryszewski tylko od Grochowskiej do węzła Żaba.Hej! www.siskom.waw.pl/trasa-tysiaclecia.htm i dokładna mapka: www.siskom.waw.pl/materialy/1000lecia/tysiaclecia.PNG I pamiętajcie czas nie leci a zapier...., więc nawet 10 lat minie szybko i kto później będzie chciał tam mieszkać?
      • fazoof Re: Budynek WARS - Soho Factory 16.04.16, 15:43
        sorki za niedokładne linki:
        1. www.siskom.waw.pl/trasa-tysiaclecia.htm
        2. www.siskom.waw.pl/materialy/1000lecia/tysiaclecia.PNG
    • fazoof Re: Budynek WARS - Soho Factory 16.04.16, 15:46
      i jeszcze info aktualne z WIKI:"W początku XXI wieku zrezygnowano z budowy obwodnicy śródmiejskiej o tym przebiegu (Trasy Tysiąclecia), choć nadal planowana jest na tym odcinku ulica zbiorcza. Obwodnica środmiejska powstanie między rondem Wiatraczna, wzdłuż ul. Zabranieckiej i linii kolei nadwiślańskiej od strony Targówka. Odcinek ulicy Międzynarodowej obok Parku Paderewskiego pozostanie pieszy. Planowane jest powstanie odcinka alei Tysiąclecia od ul. Grochowskiej do ronda Żaba i będzie on miał status drogi zbiorczej (nie głównej, jak obwodnica śródmieścia), z 2 pasami ruchu w każdą stronę i torowiskiem tramwajowym pośrodku (na odcinku od ul. Kawęczyńskiej do Grochowskiej, a być może dalej na południe)". Oto link: pl.wikipedia.org/wiki/Aleja_Tysi%C4%85clecia_w_Warszawie
      • cezp Re: Budynek WARS - Soho Factory 20.11.16, 12:38
        fazoo trolu ciągle negujesz i kłamiesz, manipulując niewiedzą i straszysz tą trasą. Zwiększ poziom IQ. OTO FAKTY, które już Ci pisałem. Trasa planowana jest od lat 60-tych. Był plan zbudowania jej na Euro 2012. Przygotowano dokumenty, plany, zezwolenia etc za 2mln zł. Wydano decyzję o zgodzie na jej wykonanie ważną do 2015r. pomimo zastrzeżeń ochrony środowiska, konserwatora zabytków i protestów mieszkańców z osiedli od Szwedzkiej do Kamionka, bo trasa za duża i za blisko osiedli, a do zburzenia było 12 do 18 budynków (zażalenie od przebiegu trasy) w tym kilka zabytkowych. Decyzję zaskarżyła Ochrona Środowiska i jak doszło do sądu miasto się poddało nie odwołując się i nie przedstawiając żądanych dokumentów, bo ich nie mogło mieć. Dlatego sąd w 2014r. oddalił decyzję, która już się uprawomocniła i trasy nie będzie, bo trzeba byłoby ponowić całą procedurę, wydać znów 2 mln zł na dokumentację, a tu nie ma zgodnie z prawem i normami nie ma możliwości. Dlatego projekt ulicy Tysiąclecia upadł, a zespół projektowy został rozwiązany, co potwierdza ZDM w www.skyscrapercity.com/showthread.php?s=7d2e96e4816410ca73b25a2899d91af7&t=855658&page=3 Miała być ulica lokalna w ramach budżetu dzielnicy, ale ludzie jej też nie chcą, dzielnica nie ma kasy, a poza tym teraz mówi się o poprowadzeniu trasy od Wiatracznej wzdłuż torów i przebiciu pod wschodnim do Kijowskiej.A bazarek jest w rewitalizacji.
        A teren Soho jest fajny, bo oprócz mieszkań są restauracje, teatr, kino, pracownie artystyczne, muzeum neonów, zieleń, etc. Koniec kropla w tym temacie i nie strasz, nie strasz, bo się ze.rasz.
      • cezp Re: Budynek WARS - Soho Factory 17.01.17, 16:08
        Fazoo typowy manipulator. Najpierw pisze o historii upadłego projektu, że to ma być, a potem pseudo-aktualizuje pisząc kolejną nieprawdę. Otóż pierwotnie planowana była właśnie ulica po 2 pasy w każdą stronę plus tramwaj. A teraz wspomina się (znów plany), że być może, być może kiedyś, kiedyś powstanie lokalna ulica po jednym pasie w każdą stronę bez tramwaju.
    • pkowalski.84 Re: Budynek WARS - Soho Factory 12.01.17, 10:59
      Witam,
      chętnie pomogę podczas odbioru mieszkania od dewelopera. Mam wykształcenie oraz wieloletnie doświadczenie z zakresu budownictwa (Kierownik Budowy, Inspektor nadzoru, posiadam uprawnienia budowlane bez ograniczeń). Przeprowadzę kontrole stanu faktycznego z opisem zawartym w dokumentacji projektowej oraz z Polskimi Normami budowlanymi. Sprawdzę czy wykończenie lokalu oraz całego obiektu zapewnia bezpieczne warunki mieszkaniowe oraz nie będzie generowało kosztów związanych z ewentualną naprawą usterek. Sprawdzam: jakość wykonania tynków, wymiary pomieszczeń, krzywiznę ścian, drzwi, okna, parapety, posadzki, balkony, tarasy, grzejniki, rozmieszczenie instalacji elektrycznej, instalacji wodnej i kanalizacyjnej.
      Zainteresowane osoby zapraszam pod numer telefonu:
      Piotr 889 228 440
      www.odbior-mieszkan.pl
      Warszawa i okolice
    • tanitazaitceva Re: Budynek WARS - Soho Factory 12.12.18, 10:33
      Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka