Dodaj do ulubionych

Robyg, Domino, czy Dom Development

02.09.04, 15:12
Jestem zainteresowana kupnem mieszkania w okolicy Pileckiego na Ursynowie.
Mam zatem pytanie do Państwa, którego z w.w developerów wybrać (wszyscy
budują koło siebie i termin ukończenia budowy jest zbliżony), a którego
Państwo nie polecacie...interesują mnie opinie osób, któe już kupiły
mieszkania, bądź po wnikliwym sprawdzeniu budowniczego zaniechali tego.
Dziękuję i czekam na odp.
Obserwuj wątek
    • Gość: W. Re: Robyg, Domino, czy Dom Development IP: 217.153.131.* 02.09.04, 16:50
      Na pewno nie DOMINO - oni to powoli juz ida na dno i maja wielkie klopoty
      finansowe. Ja kupilem w DD i jestem zadowolony. Pozdrawiam.
      • Gość: irena Re: Robyg, Domino, czy Dom Development IP: *.acn.waw.pl 02.09.04, 18:15
        Robyg kupilam u nich mieszkanie i jestem zadowolona.
        Cene maja dobra, a plus to to, ze blok jest kameralny.
        Nie tak jak u Domino i u DD.
        Nie robia problemow i firma jest sprawdzona.
        Sprawdz na forum jakie opinie ma Domino i DD a takze Robyg.
        Mam kontakt z osobami ktore kupily mieszkanie tam gdzie ja i sa naprawde
        zadowolone. Wybor nalezy do Ciebie.
        Pozdrawiam
      • timex Re: Robyg, Domino, czy Dom Development 03.09.04, 09:19
        faktycznie z tych trzech inwestycji najlepsze wrażenie robi firma Robyg i Dom
        Development, natomiast o Domino niczego dobrego dowiedzieć się nie można,
        przeczytałam wszystkie opinie na temat tych trzech developerów i....forum o
        domino potwierdza jedynie Twoją informację, że nie jest u nich dobrze, no i że
        strasznie kłamią w żywe oczy, nawet tym, którzy kupili u nich mieszkania, a to
        już świadczy o dużym tupecie, a może desperacji w.w firmy (wyjątkową
        bezczelnością powiało od niejakiego Pana Gancarza, który wypowiadał się na
        forum jako reprezentant władz spółdzielni)...dzięki za ostrzeżenie
    • Gość: Wojtek Re: Robyg, Domino, czy Dom Development IP: *.tele2.pl 02.09.04, 21:45
      Robyg buduje też w Wilanowie.Ale ja nie polecam Ci tej lokalizacji.Ulicą
      Płaskowickiej będzie przebiegać lub jak kto woli toczyć się
      autostrada.Prawdopodobnie w okolicy Pileckiego będzie wyjazd z tunelu z
      turbinami wypompowującymi spaliny.Też chciałem kupić mieszkanie w Robygu,bo
      budynek kameralny,ale z tego powodu zrezygnowałem.polecam planowany przebieg
      autostrady:www.gddkia.com.pl.Oczywiście w Robygu nikt mnie o tym nie
      informował.Pozdrawiam
      • Gość: irena Re: Robyg, Domino, czy Dom Development IP: *.acn.waw.pl 03.09.04, 11:42
        Ja widzialam plan zagospodarowania i nic o autostradzie nie bylo. Jedynie
        przedluzenia ulicy Ghandi. A strona ktora podales nie jest aktywna
        Pozdrawiam
        • Gość: Wojtek Re: Robyg, Domino, czy Dom Development IP: *.tele2.pl 03.09.04, 13:58
          Ireno,podaję więc nowy adres pod którym znajdziesz planowany przebieg
          autostrady przez Ursynów:www.warszawa.gddkia.gov.pl Jest tam dokładna
          mapka .Musisz przewinąć na dół strony.Miłego smrodku spalin.Pozdrawiam
        • Gość: Slot Re: Robyg, Domino, czy Dom Development IP: *.lot.pl 04.09.04, 09:36
          przybieg autostrady w tej okolicy jest/byl planowany juz b.dawno temu. bardzo
          dziwne ze nic o tym nie slyszalas :)
    • Gość: eM Re: Robyg, Domino, czy Dom Development IP: *.ichip.pw.edu.pl 03.09.04, 12:00
      W rejonie podanej przez Ciebie lokalizacji miesci sie jeszcze jedna inwestycja -
      Osiedle 'Jarzebiny' realizowane przez Pekao Development. Dziala juz forum
      mieszkancow 'Jarzebin' - www.ursynow-jarzebiny.prv.pl/ - znajdziesz na
      nim wiele interesujacych faktow zwiazanych z budowa i to z pierwszej reki bo od
      osob, ktore juz tam mieszkania kupily.

Pozdrawiam i zycze trafnego wyboru.
      • Gość: irena Re: Robyg, Domino, czy Dom Development IP: *.acn.waw.pl 03.09.04, 15:04
        Czy mozesz jeszcze raz sprawdzic ten adres poniewaz strona nie odpowiada
        pozdrawiam
    • Gość: Wojtek Re: Robyg, Domino, czy Dom Development IP: *.tele2.pl 03.09.04, 14:58
      Ireno,podaję Ci więc nowy adres:www.warszawa.gddkia.gov.pl Jest tam mapka z
      dokładnym przebiegiem autostrady na Ursynowie.Miłego smrodku.Pozdrawiam
      • Gość: Wojtek Re: Robyg, Domino, czy Dom Development IP: *.tele2.pl 03.09.04, 15:00
        Zapomniałem dodać,mapka znajduje się na dole strony,jeszcze raz pozdrawiam
        • Gość: irena Re: Robyg, Domino, czy Dom Development IP: *.acn.waw.pl 03.09.04, 15:18
          Dzieki za mapki. Moje okna nie beda wychodzily w tamta strone.
          I smrodku raczej czuc nie bede. Teraz mieszkam przy zajezdni autobusowej i nic
          nie czuje
          Pozdrawiam
          • Gość: katakoz Re: Robyg, Domino, czy Dom Development IP: 195.94.205.* 11.09.04, 08:25
            Ja dzisiaj jade ogladac budowe, czy rzecziwiscie bedzie tam autostrada i
            generalnie jak to wyglada. Do srody mam przytrzymane mieszkanie na Ursynowie i
            podoba mi sie. jestem tym wszystkim strasznie podekscytowana, mam nadzieje, ze
            kupie to mieszkako, bo juz naprawde dlugo szukam. Pozdrawiam,
            • Gość: maz78 Re: Robyg, Domino, czy Dom Development IP: *.crowley.pl 13.09.04, 08:37
              Ja byłem oglądać wczoraj, też mam zarezerwowane mieszkanko na parterze do środy.
              Ale cały czas mnie martwi ta autostrada i to ze gdześ blisko tej inwestycji ma
              być wlot tunelu do autostrady.
    • wasyll Re: Robyg, Domino, czy Dom Development 06.09.04, 09:52
      W okolicy znajduje się jeszcze okrąglak SM Dziesiątka. Są jeszcze wolne
      mieszkania a pierwsze wykonawca właśnie przekazuje spółdzielni. Inwestycja już
      od jakiegoś czasu bezpieczna i faktycznie na ukończeniu. I na tyle daleko od
      ewentualnego wlotu do tunelu pod Ursynowem, że nie będzie uciążliwie.
      Pozdr
      Wasyl
      • timex Re: Robyg, Domino, czy Dom Development 06.09.04, 10:12
        o dzięsiątce nie wspominałam, bo z tego co mi wiadomo, tam jest trochę za drogo
        (metr kosztuje 4300zł), ale dzięki za info.
      • Gość: Krzys Re: Robyg, Domino, czy Dom Development IP: *.aster.pl 11.09.04, 23:09
        Dziesiatka???

Przy Dziesiatce, Domino to pewniak! Dzisiatka kilka lat lezala i klepala mate,
        teraz cudem leb podnosi. Zawsze jak sie do nich dzwoni, to oddaja za 3 miesiace,
        tylko cena sie zmienia. Jak ktos nie wierzy, niech sprawdzi od kiedy buduja ten
        blok i na kiedy mial byc gotowy (w pierwszym czytaniu). Wiem, bo sam sie
        interesowalem ta inwetsycja i wynajmuje mieszkanie tuz przy.
        • wasyll Re: Robyg, Domino, czy Dom Development 13.09.04, 09:03
          No żebyś się nie zdziwił. W przyszłym tygodniu odbieram klucze. Właśnie w
          Dziesiątce. I Dziesiątka i Domino równo wystartowały z budową. O ile wiem (a
          wiem od ludzi dobrze poinformowanych, Domino ma dwie hipoteki przymusowe w tym
          jedna od właścicieli gruntu i duże problemy z przyłączami (o ile w ogóle w tym
          roku coś się z tymi przyłączami da robić). A Dziesiątka nie podnosi łba cudem,
          tylko dzięki ciężiej pracy zmienionego zarządu, który ta spółdzielnię (nie
          pierwszą już w swojej karierze) wyciągnął z niezłego błota
          Pozdrawiam,
          Wasyll
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka