Gość: K@Be IP: 212.244.77.* 08.09.04, 08:43 Czy są na tym forum osoby, które czekają na mieszkanie w budynku Bluszczańska 2A Jaka jest wasza opinia na temat tej inwestycji ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwiatkosia Re: SAM-81 BLUSZCZAŃSKA 2A 08.09.04, 11:00 ja czekam na mieszkanie w tym bloku.Slyszalam, ze ekipa budowlana juz tam jest i dzialaja. Mysle, ze miejsce jest w porzadku (a szczegolnie 2A), tylko obawiam sie, ze nie skoncza budowy w terminie, Kupujesz tam mieszkanie?, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K@Be Re: SAM-81 BLUSZCZAŃSKA 2A IP: 212.244.77.* 08.09.04, 11:53 tak, właśnie tam w budynku 2A :-), jadąc do pracy przejeżdżam obok i przyglądam się co chłopcy robią. Jak na razie trwa palowanie i jak będą tak dalej robić to powinni zdążyć z terminem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatkosia Re: SAM-81 BLUSZCZAŃSKA 2A 08.09.04, 14:31 Ja niestety nie bywam czesto w tych okolicach, wiec bede wdzieczna jesli na bierzaca bedziesz pisal/a na forum o tym co dzieje sie na budowie. Podpisales/as juz umowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K@Be Re: SAM-81 BLUSZCZAŃSKA 2A IP: 212.244.77.* 08.09.04, 14:59 Ok, jak zauważę jakąś zmianę to dam znać. Jeżeli chodzi o umowę to tak już ją podpisałem, a co z Twoją umową ? Jakie mieszkanie kupujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatkosia Re: SAM-81 BLUSZCZAŃSKA 2A 08.09.04, 18:38 w przyszlym tygodniu bede musiala pojechac i w koncu podpisac umowe. Kupuje mieszkanie na 3 pietrze z lewej strony bloku patrzac na kopiec (narozne), a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K@Be Re: SAM-81 BLUSZCZAŃSKA 2A IP: 212.244.77.* 09.09.04, 08:13 Moje będzie też na 3 piętrze, ale po prawej stronie budynku (od wewnątrz). Wczoraj na placu budowy pokazał się dźwig. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrodoahad Re: SAM-81 BLUSZCZAŃSKA 2A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 16:20 Witam, ja się aktualnie zastanawiam, mam zarezerwowane mieszkanie na parterze, lokalizacja, cena i projekty mi się podobają, mam tylko bliżej nieokreślone wątpliwości co do solidności spółdzielni. Nie podoba mi się, ze nie chcę mi dać umowy na zewnątrz, a tylko do przeczytania u nich na miejscu. Niby czego się boją??? Z innych wątków na tym forum o solidności spółdzielni piszą różnie, choć - szczerze mówiąc - nie tragicznie, jak w wypadku takiego JW Construction. Na miejscu byłem przedwczoraj wieczorem, było już ciemno, ale jakieś dźwigi i inne takie na miejscu budowy majaczyły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K@Be Re: SAM-81 BLUSZCZAŃSKA 2A IP: 212.244.77.* 21.09.04, 10:09 Pokazaly sie juz pierwsze zdjecia z placu budowy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatkosia Re: SAM-81 BLUSZCZAŃSKA 2A 22.09.04, 15:50 Bylam tam wczoraj wieczorem- dzwigi stoja, ale nie widac, zeby cos sie dzialo. Mam wrazenie, ze przejechali sprzetem w kolo i to wszystko. Ja jeszcze nie podpisalam umowy. Jak faktycznie nie beda chcieli mi jej dac na zewnatrz, to chyba ja sfotografuje. Przeciez aparatu mi nie wyrwa:) Poczekam jednak do przyszlego tygodnia, pozdrawiam przyszlych Sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
jaci Re: SAM-81 BLUSZCZAŃSKA 2A 22.09.04, 16:02 Na stronie www.kramar.pl/sam-81/ jst skan umowy ze spółdzielnią. Co prawda dotyczy budynku na osiedlu Moczydło, ale nie wydaje mi się aby zapisy uległy istotnym zmianom. W tej spółdzielni robotnicy na budowie pracują od 7 do 15. Jest to standartem i nie należy sie przejmować, bo spółdzielnia do tej pory dotrzymywała terminy określone w ostatecznej umowie, niestety z ceny już raczej nie. PZDR! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: SAM-81 BLUSZCZAŃSKA 2A IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 04.01.05, 08:55 Jeżeli chodzi o postępy na budowie to nie jest tak źle. Od strony Bartyckiej i częściowo od kopca jest już pierwsze piętro. Niestety nie wiem co dzieje się od strony budynku Bluszczańska 76 bo tam widziałam ostatnio wielką dziurę. Na nieszczęście w tej części ma być moje mieszkanie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: SAM-81 BLUSZCZAŃSKA 2A IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.01.05, 16:12 Mam nadzieję, że pogoda będzie budowlańcom sprzyjać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: SAM-81 BLUSZCZAŃSKA 2A IP: *.mg.gov.pl / 158.66.1.* 18.01.05, 09:21 Jak na razie to stukaja i pukaja na budowie. Mam nadzieję, że zimy juz nie będzie więc jest szansa na terminowe oddanie mieszkania. No ale nie ma co. Trzeba czekać bo i tak nie zależy to on nas tylko tych panów na budowie! Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwin Re: SAM-81 BLUSZCZAŃSKA 2A IP: 195.94.201.* 07.04.05, 10:17 zastanawiamy sie nad kupnem duzego mieszkania na bluszczanskiej. co mozecie powiedziec o spoldzielni? jak ida prace? jaki jest standart? jak wyglada droga dojazdowa do blokow, czy jest w planach jakis plac zabaw? bede bardzo wdzieczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gubi Re: SAM-81 BLUSZCZAŃSKA 2A IP: 217.96.11.* 26.07.05, 11:49 z tego co wiem - rozmawialam z kierownikiem budowy - to sa jakies problemy z dojazdem. SAM nie kupil dzialki przeznaczonej na dojazd. podobno postepowanie w sprawie wydania decyzji o pozwoleniu na budowe zostalo wznowione - chyba przez wojewode. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Re: SAM-81 BLUSZCZAŃSKA 2A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 21:38 Chyba ta informacja dotyczy budynku, którego rozpoczęcie budowy miało się zacząć w sierpniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażak SAM Re: SAM-81 BLUSZCZAŃSKA 2A IP: 217.96.11.* 03.08.05, 14:57 informacja o wznowieniu postepowania w sprawie pozwolenia na budowe dotyczy budynku który właśnie jest na ukończeniu. sprawa wsztrzymania budowy jest obecnie u wojewody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: SAM-81 BLUSZCZAŃSKA 2A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 21:02 O ile się orientuję to obowiązkiem gminy jest wykup działki na dojazd. Odpowiedz Link Zgłoś
martaniec2 Re: SAM-81 BLUSZCZAŃSKA 2A 01.08.05, 13:39 Gość portalu: K@Be napisał(a): > Czy są na tym forum osoby, które czekają na mieszkanie w budynku Bluszczańska 2 > A > Jaka jest wasza opinia na temat tej inwestycji ? bardzo fajnie mieszkam przy bartyckiej w nowym budynku, ale uwaga przy kopcu ma przebiegac dwu pasmówa czerniakowska bis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes Re: SAM-81 BLUSZCZAŃSKA 2A IP: *.kir.pl 02.08.05, 08:26 Czerniakowska BIS ma się łaczyć z Gagarina, a to od kopca conajmniej pół kilometra. Od strony Bartyckiej to Sam-81 jeszcze nie rozpoczął budowy budynku. Odpowiedz Link Zgłoś