Dodaj do ulubionych

FOSPOL-budowa drogi

IP: *.mofnet.gov.pl 14.09.04, 08:27
Chcę poznać opinie innych mieszkańców osiedla nt. porozumienia, które Fospol
zawarł w sprawie finansowania kosztów budowy drogi dojazdowej. Czy nie dziwi
was dlaczego mamy ponieść aż 80% tych kosztów. Dlaczego Fospol wynegocjował
tak niekorzytne dla nas mieszkańców porozumienie?
Obserwuj wątek
    • Gość: bbb Re: FOSPOL-budowa drogi IP: 212.244.180.* 14.09.04, 08:52
      Fospol wynegocjował takie warunki bo negocjował nie swoimi pieniedzmi, a
      najłatwiej wydaje się cudze pieniądze. czy widzieliscie w treści porozumenienia
      żeby fospol dął chociaz złotówkę.
      Mieszkańcy zrzucą sie a fospol bedzie miał elegancki dojazd do budowy, a przy
      okazji potencjalnym nabywcom cudownych segmentów też bedzie mozna pokazać jaki
      to maja wspaniały dojazd, i tak upiecze sie dwie pieczenie przy jednym ogniu.
      • Gość: Marcin Re: FOSPOL-budowa drogi IP: *.innsoft.com.pl 14.09.04, 11:04
        Mam nadzieję, że chociaż zrobią porządne miejsca parkingowe między nową drogą a
        osiedlem.
    • Gość: mim 1 Re: FOSPOL-budowa drogi IP: *.mofnet.gov.pl 15.09.04, 12:32
      Z porozumienia wynika, że ma być tylko droga. Nawet nic nie ma o chodniku.
      • Gość: bbb Re: FOSPOL-budowa drogi IP: 212.244.180.* 16.09.04, 10:46
        Z porozumienia wynika że ma to byc "dojazd techniczny", a nie droga, wiec o
        chodnikach i parkingach moze cie zapomnieć.
        pozdrawiam
        • Gość: aaa Re: FOSPOL-budowa drogi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.04, 16:54
          Szkoda, że mieszkańcy osiedla obok i Fospol (Selbud), który buduje segmenciki,
          nie mają zamiaru dorzucić się na tą betonową wylewkę. Poza tym płacimy podatki,
          więc dlaczego burmistrz nie wybuduje drogi, przecież nie wykłada na to
          pieniędzy ze swojej kieszeni tylko właśnie z naszych podatków. Ząbki to
          niestety strasznie dziadowskie miasto a wydawałoby się, że samorząd powinien
          mieć tu sporo pieniędzy bo Warszawa blisko i gdzie nie spojrzeć tam jakaś firma.
          • Gość: sas Re: FOSPOL-budowa drogi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.04, 10:33
            Co sądzicie o spotkaniu, które ma być dzisiaj z burmistrzem ?
            • Gość: wiki Re: FOSPOL-budowa drogi IP: 213.25.91.* 21.09.04, 10:10
              niestety wczoraj nie mogłam być na zebraniu, czy ktoś napisze co zostało
              ustalone?????????????????????
              • Gość: bbb Re: FOSPOL-budowa drogi IP: 212.244.180.* 22.09.04, 09:09
                Praktycznie to nic nie zostało ustalone. Jak chcemy miec "dojazd
                technologiczny" to mozemy zapłacić i moze bedziemy go mieli w jakiejś
                nieokreslonej "bliższej" przyszłości, wiadomo przetargi i inne sprawy. Jak nie
                zapłacimy to normalną droge będziemy mieli w troche dalszej nieokreslonej
                przyszłości, jak i inne drogi w Ząbkach. Także jak zapłacimy to bedziemy mieć
                namiastke drogi wcześniej, a jak nie to normalną droge później (2,3-5 lat).
                Decyzja należy do mieszkańców, chcemy to płacimy, nie chcemy to nie.
                Poza tym burmistrz poinformował ze typową stawka na budowę drogi jest 900 pln o
                lokalu.
                Na razie nie wiadomo kto by robił ten dojazd, kiedy i za ile, na jakich
                zasadach, bo nikt nie pomyslał żeby najpierw skierowac zapytania ofertowe.

Pozytywna wiadomoscią jest to ze pas ziemi o szerokosci 13 m który sie ciągnie
                wzdłuż naszego płotu od ulicy Różanej należy do miasta, i miasto nie widzi
                żadnych przeszkód żeby zrobić tam plac zabaw, a nawet jest w stanie sfinansowac
                częśc tej inwestycji.
                Dziś tj. w środe o 18.30 w urzędzie miasta jest spotkanie z burmistrzem w tym
                temacie, jak ktos jest chętny to moze sie wybrac.
                pozdrawiam
                • Gość: wiki Re: FOSPOL-budowa drogi IP: 213.25.91.* 22.09.04, 12:28
                  no tak, ale FOS-POL z tego co słyszałam już powyliczał ile kto ma wpłacić (jako
                  uzasadnienie podał zapis w akcie notarialnym) i pewnie czeka już na pieniądze
                  co o tym myślicie?????
                  • 0monika Re: FOSPOL-budowa drogi 22.09.04, 13:15
                    Pieniądze mają wpłynać na konto Urzędu Miasta. W dniu wczorajszym wszyscy
                    mieszkańcy otrzymali wezwania do zapłaty, które zostały przygotowane przez
                    FOSPOL. Termin wpłaty upływa 22 października...
                    • Gość: wiki Re: FOSPOL-budowa drogi IP: 213.25.91.* 22.09.04, 13:26
                      mhm nie wiem kiedy upływa bo ja nie dostałam zadnej oficjalnej informacji od
                      Fospolu, po za tym ja wolę poczekac 5 lat na drogę, którą zrobi Urząd Miasta a
                      nie zapłacić około 2 tys. za drogę która ma być zrobiona w tym roku bo Fospol
                      buduje domki a w przyszłym roku pewnie tak będzie zniszczona ze trzeba ją
                      bedzie naprawiac. Po za tym sam burmistrz mówił, że należy wpłacić 900 zł. a
                      nie 30 zł. za 1 m
                  • Gość: aba Re: FOSPOL-budowa drogi IP: 212.244.180.* 23.09.04, 10:38
                    Po rozmowach z burmistrzem wstępnie ustalono że 900 zł bedziemy wpłacac na
                    konto urzedu miasta, burmistrz poinformował ze można to rozłożyć nawet na 20
                    rat. A swoją droga to jesli septoma jako firma dołożyła sie do drogi to fospol
                    i selbud też powinni to zrobić, w kóncu tu mają swoja siedzibę.
                    pozdro
    • Gość: mim1 Re: FOSPOL-budowa drogi IP: *.mofnet.gov.pl 29.09.04, 08:26
      Czy ktoś może streścić jakie były ustalenia na ostatnim spotkaniu mieszkańców?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka