Dodaj do ulubionych

Ronson Development - Miasto Moje, Marywilska 58

10.11.16, 10:03
Witam,
wątek dla osób zainteresowanych kupnem bądź te, które już podpisały umowy deweloperskie.
Porozmawiajmy /o naszym?/ nowym osiedlu.

Wszelkie wskazówki, opinie, uwagi, wątpliwości...
Obserwuj wątek
    • evelink3 Re: Ronson Development - Miasto Moje, Marywilska 10.11.16, 10:24
      Ja mogę napisać, że inwestycja zapowiada się ciekawie, po wybudowaniu wszystkich etapów, będzie to małe miasteczko i na pewno poprawi się komunikacja w tym miejscu, choć uważam, że bliskość PKP Żerań i tak jest dużym plusem.
      Czytałam trochę negatywnych opinii na temat lokalizacji (tereny przemysłowe, Monar, cementowania...), sama popytałam ludzi, którzy mieszkają w tej okolicy (starsze osoby jak i młode małżeństwa z małymi dziećmi) jak tam jest. Opnie były normalne, że jest tam jak wszędzie, bez jakichś rażących, negatywnych kwestii.

• kubiaku Re: Ronson Development - Miasto Moje, Marywilska 02.12.16, 08:49
      hej,
      ktoś tam patrzył jak wygląda sytuacja z poszerzaniem marywilskiej? expresowka pod oknem troszkę słabo chyba.. cementownia nie daje tam zapaszków?
    • iruniam Re: Ronson Development - Miasto Moje, Marywilska 06.08.17, 14:09
      Witam,
      właśnie podpisaliśmy umowę.
      Zanim zdecydowaliśmy się na zakup, kilkakrotnie odwiedzaliśmy tę okolicę o różnych porach i nawet udało nam się porozmawiać z mieszkańcem osiedla obok. Żadnych nieprzyjemnych zapachów nie było nawet w największy upał. Mieliśmy wrażenie, że powietrze jest nawet dużo czystsze, niż na Bemowie, gdzie obecnie mieszkamy od kilku lat. Pan z sąsiedniego osiedla powiedział, że Monarem nie ma się co przejmować, bo tamtejsi nigdy nie przychodzą pod bloki, aczkolwiek jak podeszliśmy bliżej terenu ośrodka po zmroku, zobaczyliśmy siedzącego i pijącego przy płocie pana, którego przyzwoitość wyglądu można poddać by dyskusji. Nasze przyszłe osiedle nie będzie niestety zamknięte, ale jest przewidziany monitoring i ochrona. Ogólne wieczorem jest spokojnie, panie same wyprowadzają małe pieski, żadnych dresiarzy zbierających się pod blokami, okolica wydaje się być całkiem bezpieczna. Z negatywnych rzeczy dowiedzieliśmy się, że nocą są jakieś drgania, spowodowane przez Polfę, znajdującą się tuż za torami. Komunikacja miejska w tej chwili pozostawia wiele do życzenia, chociaż powinno to się z czasem poprawić skoro na naszym osiedlu ma powstać 1,5 tys mieszkań, a na Marvipolowskim Riviera park jeszcze z tysiąc. Marywilską w ciągu 5 lat powinni poszerzyć do 3x3, a zaraz za osiedlem od strony północnej ma przebiegać trasa mostu północnego. Do Galerii Północnej będzie kilka minut samochodem. Główną zaletą jest oczywiście bliskość stacji Żerań. Czytałam opinię, że w godziny szczytu nie da się wsiąść do pociągu, bo przyjeżdża zapchany z Legionowa, ale miejscowy pan to sprostował. Jeżeli dla kogoś to ma istotne znaczenie, to do tej pory żadna wietnamska rodzina nie wykupiła jeszcze żadnego mieszkania :) kupują same młode pary jak my. Uważam, że mieszkania są warte swojej ceny, szczególnie gdy ktoś chce się jeszcze załapać na ostatni MDM. Naszym zdaniem to jest lepsza opcja, niż gdzieś daleko na Nowodworach. Dzielnica ma przyszłość, zapowiada się pięknie. Na terenie osiedla ma powstać żłobek i przedszkole (w tej chwili są dwa przedszkola w najbliższej okolicy). Duży plus dla Ronsona za to, że jak Unidevelopment ogłosili budowę nowych bloków tuż przy naszych, oni od razu dodali to do planów osiedla wyliczając nawet odległość między budynkami swoimi a konkurencji.

Trochę jest dla mnie dziwne, że już jest połowa mieszkań sprzedana, a nigdzie w internecie nie ma żadnych grup ani forów oprócz tego. Dlatego postanowiliśmy założyć grupę na facebooku Miasto Moje Ronson Marywilska 58 www.facebook.com/groups/1739468409685074/
      Zapraszamy wszystkich zainteresowanych! :)
      • kinetete Re: Ronson Development - Miasto Moje, Marywilska 06.10.17, 11:19
        Witam, próbowałam wejść pod podany link i wyskakuje mi, że nie istnieje...:( Jestem na etapie kupowania mieszkania na osiedlu ronsona. Pozdrawiam
    • trissia01 Re: Ronson Development - Miasto Moje, Marywilska 19.08.17, 19:14
      Istnieje już od kilku miesięcy grupa mieszkańców osiedla Miasto Moje: www.facebook.com/groups/444717875875305/ - zapraszamy. Chyba nie ma sensu dublować grup :)

Osiedle (jeśli Ronson spełni to co obiecuje) zapowiada się ciekawie - dużo przestrzeni do zabawy dla dzieci, przedszkola, żłobek, lokale usługowe, miejsca do rekreacji. Z tego co słyszeliśmy od p. Wioletty do tej pory umowę podpisał jeden sklep, dwie restauracje i kosmetyczka. My odwiedziliśmy również kilku deweloperów, ale Ronson miał najbardziej profesjonalne podejście, korzystną ofertę i najciekawszy plan osiedla. Duże znaczenie miało też dla Nas, że nie ma konieczności wykupienia od razu miejsca parkingowego.
      Fajnie, że tuż przed blokiem jest przystanek autobusowy - co prawda na razie są 2 autobusy co pół godziny, ale mam nadzieję, że wkrótce to się poprawi. Blisko jest też do PKP Żerań skąd odjeżdża SKM i kilka autobusów do Metra Marymont. Jeszcze w tym roku ma stanąć druga hala handlowo-usługowa koło Marywilskiej gdzie będą m.in. sklepy z wyposażeniem wnętrz co może być dla nas przydatne :) W bliskiej odległości stawiają się też inni deweloperzy więc myślę, że okolica w niedługim czasie się rozwinie.
    • inspex2 Re: Ronson Development - Miasto Moje, Marywilska 22.08.17, 12:49
      Planujesz zakup nieruchomości? Sprawdź jak możemy pomóc:

✓ Analiza prawna umów
      ✓ Techniczne odbiory mieszkań i domów
      ✓ Ocena sytuacji prawnej nieruchomości
      ✓ Negocjacje cenowe ze sprzedającym

☎ Skontaktuj się z nami: +48 792 611 577

www.inspex.pl
    • tanitazaitceva Re: Ronson Development - Miasto Moje, Marywilska 17.12.18, 17:15
      Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka