Gość: piotr IP: *.som.com 26.04.01, 19:49 Czy ktos z Panstwa mial do czynienia z tym deweloperem ? Buduja obecnie duze osiedle na Targowku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotr M Re: turret poland IP: 217.8.160.* 27.04.01, 14:24 Ja mam obecnie do czynienie kupuje od nich mieszkanie na ty właśnie osiedlu „Zielone Zacisze” . Moje do tych czasowe doświadczenia są pozytywne. Wiem że są właścicielami działki kupili ja bezpośrednio od Agencji Własności Rolnej Skarbu Państwa. Są to informacje z Agencji. AWRSP przyglądał im się i podobno mają dobrą opinie na rynku . Do tej poru budowali tylko biurowce to jest ich pierwsza inwestycja mieszkaniowa. Z moich postrzeże wszystko wygląda OK. Budowa postępuje do przodu nawet wyprzedzają harmonogram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: turret poland IP: *.matrix.pl 29.05.01, 17:26 Interesowałem się tą firmą kilka miesięcy temu. Z tego co pamiętam, to jest to ich w ogóle pierwsza inwestycja. Wcześniej właściciel spółki (inna firma) budował biurowce. Po rozmowach do zakupu zniechęciły mnie następujące rzeczy: - cena bardzo mocno zależna od piętra (parter 3050, 1. piętro 3150 ... ostatnie ok. 3500), jak na Bródno dość wygórowana - ok 100 m od tego miejsca można kupić mieszkanie za 2550 - 3190 i to już gotowe (Energomontaż-Północ) - technologia wykonania - beton, beton, beton... - perspektywa mieszkania przez najbliższe lata na placu budowy (obecnie budowany jest pierwszy budynek osiedla) - lokalizacja przy ruchliwej ulicy (chociaż z innych względów bardzo korzystna) Muszę ich jednak tez pochwalić. Obserwuję budowę (jestem w okolicy kilka razy w tygodniu) i widzę jak szybko rośnie budowany przez nich blok. Miałem wrażenie, że bardzo poważnie traktują swoich klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taurus Re: turret poland IP: 195.94.222.* 07.06.01, 17:29 Kupilem u nich mieszkanie i jak na razie nie zaluje. Roboty posuwaja sie szybko. Wady to rzeczywiscie technologia betonowa (cegly tylko wewnatrz) i dosc ruchliwa, choc do wytrzymania, ulica. Zalety: lokalizacja przy lesie Brodnowskim, niezle materialy (okna drewniane, konglomeraty), bliskosc centrow handlowych i przystepna cena. Bowiem Energomontaz co prawda reklamuje sie z cenami od 2550zl/m, ale nie podaje ze nie uwzgledniaja one indekscji GUS. W rezulatacie wychodzi sie rowniez na ok. 3100zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: turret poland IP: *.matrix.pl 08.06.01, 09:30 Zapłaciłem w Energomontażu 2900 zł/m2 bez żadnej indeksacji (stała cena). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: turret poland IP: *.matrix.pl 08.06.01, 09:48 Był jeszcze jeden powód, dla którego nie zdecydowalem się na zakup mieszkania w tym bloku. Interesowały mnie mieszkania małe do 45 m2, a były one wszystkie umiejscowione we wnękach w których dodatkowo znajdują się balkony. W związku z tym stwierdziłem, że mieskania te będą w przyszłości bardzo ciemne. Dodatkowo okna były skierowane na okna sąsiadów (odległość kilka metrów)- może nie wszystkim to przeszkadza. Znacznie lepiej są zlokalizowane większe mieszkania, bo w części zewnętrznej. To co mi się jeszcze spodobało, to że w niskim (5p.) budynku ma być winda. Odpowiedz Link Zgłoś