Gość: anna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 13:45 Prosze o opinie na temat tego osiedla Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lokator Re: PODUSZKOWIEC - Piaseczno, osiedle Multi hekk IP: *.238.75.210.adsl.inetia.pl 03.11.04, 23:15 anno ,mieszka mi sie w poduszkowcu super,kaloryfery na zero i jest gorąco, mam garaz,jest tutaj bardzo miło i wesoło.sklepy osiedlowe,zresztą co tu opisywac ja jestem bardzo zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_1 Re: PODUSZKOWIEC - Piaseczno, osiedle Multi hekk 04.11.04, 13:32 Ciesze sie ze spotkałam w końcu na tym forum kto tak jak ja jest zadowolony ze mieszka w poduszkowecu. Pozdrawiam serdecznie i usmiecham się gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PODUSZKOWIEC - Piaseczno, osiedle Multi hekk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 10:12 to prawda, ja też nie grzeje bo jes gorąco, ciągle wietrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RENIFER Re: PODUSZKOWIEC - Piaseczno, osiedle Multi hekk IP: *.inetia.pl 02.01.05, 17:57 JAK USŁYSZYCIE MULTI-HEKK WIEJCIE GDZIE PIEPRZ ROSNIE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dana Re: PODUSZKOWIEC - Piaseczno, osiedle Multi hekk IP: *.k.mcnet.pl 04.11.04, 10:40 Zajrzyj na stronę www.pulsnet.pl i wejdz na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: PODUSZKOWIEC - Piaseczno, osiedle Multi hekk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 13:04 Własnie jestem po przejżeniu strony, niezły czad, jakby Bareja żył to by mógł niezłą komedie nakręcić , Alternatywy 4 to przy tym pikus. Fakt faktem obsmiałam się, a nie powinno mi być do smiechu bo jestem mieszkańcem Poduszki i zlekka się załamałam jak przeczytałam, ze NSA kazał rozebrąc droge z płyt prowadzącą do poduszki , a mieszkańcy strusiej zgodnie z prawem mogą postawić brama przed poduszką , że nijak wjade do garażu. A najgorsze jest to, że podpisałam juz akt notarialny w którym nic nie ma o dojeżdzie ( moje nie dopilnowanie ) no to juz wiem dlaczego popędzają aby podpisywać akty, chcą sie pozbyć balastu a potem powiedzą róbta co chceta a droge rozbiorą. W głowie mi się nie miści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M4b Re: PODUSZKOWIEC - Piaseczno, osiedle Multi hekk IP: 213.31.184.* 05.11.04, 08:47 Ha - praktyka MH :) Nic dodać nic ująć :) Ale są i zadowoleni, ni emożesz być takim malkontentem :) Garaż sprzedasz, kupisz rower i będziesz śmigać między bramami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: PODUSZKOWIEC - Piaseczno, osiedle Multi hekk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 09:44 A KTO MI kupi garaż jak do niego nie dojedzie )))))))))))) podobno 1,5 m wjazdu naszego garażu należy do wspólnoty ze strusiej , no to niech oni się jeszcze ogrodzą , ale bedzie zabawa, )))))))))))))))Ja chyba zaczne pisać scenariusz do czarnej komedii , to jeszcze na tym zarobie )))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: PODUSZKOWIEC - Piaseczno, osiedle Multi hekk IP: *.238.65.203.adsl.inetia.pl 07.11.04, 23:13 mam pytanie Aneto,czy notariusza miałaś narzuconego przez agencję Magnes? Czy negocjowałaś cenę?Pytam bo mnie też to czeka,pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: PODUSZKOWIEC - Piaseczno, osiedle Multi hekk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 08:58 Niestety miałam narzuconego przez Magnes, notariusz pobiera maximum taksy, ale teraz żałuje że podpisałam akt notarialny, bo powinnam zażądać wpisu w akt że do mojego budynku będzie droga dojazdowa, nie ma tam żadnej wzmianki na ten temat a z tego co wiem to niedługo rozbiorą droge dojazdową od strony płn , ponieważ nie było jej w planach i wyrokiem NSA ma być rozebrana. Co do notariusza to wydaje mi się, że jest to narzucone już w umowie. Ale zawsze możesz zadzwonić do Magnesu i się zapytac czy możesz mieć swojego notariusza.Pozdrawiam Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: PODUSZKOWIEC - Piaseczno, osiedle Multi hekk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 12:00 A ja nie jestem oczywiście pewna na 100% ale wydaje mi sie że kazdy ma prawo podpisać akt notarialny u tego notariusza, u którego ma ochotę, developer ma oczywiscie prawo wskazać takiego z którym współpracuje ale Ty nie musisz sie zgadzac na takiego. Ja podpisałam u tego który proponował MH, bo nie miałam innego "na oku". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zedd Re: PODUSZKOWIEC - Piaseczno, osiedle Multi hekk IP: *.citystrada.com / 217.153.87.* 23.12.04, 16:23 Można wybrać sobie innego notariusza - ale: 1) trzeba samemu załatwiać wszystkie form,alności związane z umówieniem, przesłaniem papierów itp. 2) WCALE NIE BĘDZIE TANIEJ. Notariusze pobierają ustawowe maksimum taksy i żaden nie weźmie mniej, żeby nie narazićsię na ostracyzm środowiska. Krajowa Rada Notarialna przyjęła statut (co prawda oprotestowany przez UOKIK, ale aktualny i trudno będzie go odwołać), w którym przyjmuje, że zaniżanie taksy jest nieetyczne (niezdrowa konkurencja). Nie wiem skąd mit, że samemu załatwi się tu cokolwiek taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albercik Re: PODUSZKOWIEC - Piaseczno, osiedle Multi hekk IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.05, 23:41 Witam, Może jak się załatwia samemu, to nie jest taniej,ale gdy skrzyknie się kilkanaście/dzisiąt osób, z których jeszcze jedna z nich zna notariusza,to z pewnością można hurtem podpisać umowy o wiele taniej. Mnie to czeka wkrótce, bo kupiłem mieszkanie na osiedlu Arkadia. Jeżeli zebrałaby się odpowiednia grupa chętnych moglibyśmy coś pokombinować. Podaję adres e-mail. Zainteresowanych proszę o kontakt na formum lub e-mail: bartosiab@poczta.onet.pl Pozdrawiam Albercik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: PODUSZKOWIEC - Piaseczno, osiedle Multi hekk IP: 212.69.71.* 15.12.04, 17:42 No to super właśnie dowiedziałem się, że drogi dojazdowej nie będzie moja Lusia w ciąży, będę musiał nosić oboje na plecach. A jak ktoś ma garaż to jest dopiero jazda, zapłacił, parkował nie doczytał w umowie, garaż mu będzie zbędny!!! Hi Hi Ale jaj, tak naprawdę to mnie to nie śmieszy, bo jak dojazdu nie będzie to cena takiego mieszkania też będzie super, a jeszcze fajniej będzie jak wszyscy się ogrodzą, zagrodzą, kołkami, paletami, donicami, bramami, zasiekami .... to kiła zupełna nie będzie komu mieszkania sprzedać!!! Bo po co komu garaż bez dojazdu, a mieszkanie bez możliwości dostania się do niego! Pozdrawiam wszystkich moich sąsiadów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: PODUSZKOWIEC - Piaseczno, osiedle Multi hekk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 09:23 No to numer nieziemski bo ja tez własnie w ciaży i z tym brzuchem wielkim bede przez płoty i zasieki skakać, a dzidziuś jak się urodzi to od razu zainwestuje u niego w zapał sportowy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: PODUSZKOWIEC - Piaseczno, osiedle Multi hekk IP: 212.69.71.* 16.12.04, 18:31 Zosiu GRATULACJE!!! Nic się nie martw zrobimy pełną mobilizację i kupimy nożyce do drutu, piły, szlifierki itp. my im te wszystkie bramy, siatki sprzedamy do skupu złomu. Pamięj MATKA POLKA to ważna sprawa! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: PODUSZKOWIEC - Piaseczno, osiedle Multi hekk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 09:48 A może umówie Cie z moim mężem na spotkanie i zaczniecie się uczyć co robić i jak w czasie akcji porodowej jak przecinać pępowinę itd. w razie czego żebyście byli przygotowani, egzamin w zależności od czasu porodu :-)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: PODUSZKOWIEC - Piaseczno, osiedle Multi hekk IP: 212.69.71.* 17.12.04, 11:48 Do tych przygotowań z mojej wiedzy potrzebny jest środek uspokajający, ja już czasem się znieczulam. Jeszcze trochę będę chyba mantry odprawiał itp. Myślę, że będziemy mogli spacerki sobie uskuteczniać. Nie ma to jak dwaj tatusiwie na spacerze! :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
duda123 Re: PODUSZKOWIEC - Piaseczno, osiedle Multi hekk 22.12.04, 23:48 Uwaga!!!! Ostrzeżenie!!!! Nie kupujcie mieszkan w Piasecznie w firmie MULTI-HEK AGENCJA MAGNEZ!!! To złodzieje i oszuści!!! Nie dajcie sie nabrać na niską cenę! Będziecie zalowali do konca zycia,ze sprzedaniem tez jest problem, coraz wiecej ludzi slyszy na temat tej firmy, wystarczy wejsc na forum Multi-heka.. ani jednej dobrej opinni nie slyszalam na ich temat. To ze tanio ale jaka jakosc..- do dupy!! Stawiane na podmoklych terenach. grzyb na scianie, rury pekaja i ciagle kogos zalewa. Z terminami oddan to mozna sobie czekac po pare miesiecy, brak pozwolen na rozne rzeczy.Zmiany zagospodarowania terenu bez wiedzy kupujacego.. typu.. na miejscu poduszkowca mial byc plac zabaw dla dzieci.. i co jest teraz..? budynek, waskie uliczki, samochody parkuja jeden na drugim i przy schodach. A co bedzie w razie pozaru..? Tam nie ma jak sie ryszyc a co mowic dopiero jak woz strazacki ma tam wjechac.. nie ma takiej mozliwosci!! A ja Mialam tam kupic mieszkanie, Boze jak sie ciesze ze nie wladowalam sie na tak wielka mine!!!!!!!!!! powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sochtel Re: PODUSZKOWIEC - Piaseczno, osiedle Multi hekk IP: 193.111.166.* 22.12.04, 23:59 ..... Odpowiedz Link Zgłoś
sochtel Re: PODUSZKOWIEC - Piaseczno, osiedle Multi hekk 23.12.04, 00:15 UWAGA!FIRMA MULTI-HEKK, AGENCJA MAGNEZ TO OSZUSCI!! NIE KUPUJCIE TAM MIESZKAN!!!!! NIE MAJA POZWOLEN, NIE ODDAJA W TERMINIE. WYCHODZI GRZYB, ZALEWAJA MIESZKANIA! LUDZIE TAM PLACZA, WPIEPRZYLI TAM CALY DOROBEK SWOJEGO ZYCIA, SWOJE CIEZKO ZAROBIONE PIENIADZE, OSTATNIE... POLASZCZYLI SIE NA NISKA CENE... I CO MAJA..? DUZO DODATKOWYCH KOSZTOW PRZEZ SPARTACZONA ROBOTE FACHOWCOW-PIJAKOW!! POTEM KAZDY SPRZEDAJE TE MIESZKANIA(JAK ZNAJDZIE JAKIEGOS GLUPIEGO) I UCIEKA GDIE PIEPRZ ROSNIE!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
almira Re: PODUSZKOWIEC - Piaseczno, osiedle Multi hekk 28.12.04, 08:32 Przesadzacie. Jeszcze do niedawna mieszkałam na tym osiedlu, u mnie nie było żadnego grzyba, nikt ani nic mnie nie zalewało a ze sprzedażą mieszkania nie miałam najmniejszych problemów. Co do parkowania to oczywiście jest problem, ale stoją wolne garaże i miejsca parkingowe i kto nie jest chytrym dusigroszem może sobie zapewnić takie miejsce (tanio w porównaniu do innych osiedli w Warszawie czy nawet pod Warszawą) i po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek10 Re: PODUSZKOWIEC - Piaseczno, osiedle Multi hekk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 12:27 mialem zamiar kupuc cos u multi hekk ale jak czytam to wszsystko szybko sie wycofalem np. oferta kandro2 jest zupelnie inna tam mozna zaplacic za mieszkanie nawet po wybudowaniu a w multi trzeba placic przed nawet jak nie ma fundamentow. bylem tez na slowicza w zyciu niekupilbym tam mieszkania nawet za 2,5 tys. zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: PODUSZKOWIEC - Piaseczno, osiedle Multi hekk IP: 217.153.47.* 07.02.05, 20:38 Rzeczywiście Multi-Hekk to zlodzieje i partacze. Grzyb na ścianach, fatalne wykończenie mieszkań, brak normalnego dojazdu. Poza tym nie można się doczekać na "fachowców" realizujących naprawy gwarancyjne (totalna olewka klientów). Wniosek: Proponuje wystąpić na drogę prawną (z grupą wielu osób powinni się liczyć). Czekam na opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prado Re: PODUSZKOWIEC - Piaseczno, osiedle Multi hekk IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.05, 21:08 Sluchajcie mieszkam obok poduszkowca i fakt mam wrazenie ze jakies SF tu sie dzieje ale nie na osiedlu tylko w tych postach... mam wrazenie ze zamiast miesznanai mam slums sciany dzurawe polatane gazetami...eh... fantazje to wy macie..szkoda ze tak bardzo oszukujecie rzeczywistosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkanka Re: PODUSZKOWIEC - Piaseczno, osiedle Multi hekk IP: *.sggw.waw.pl 29.03.05, 13:01 Jeżeli kogoś nie odstraszy ogrom samochodów i odpadające tynki, to potem już tylko może się miło zdziwić. Mieszkania, klatki schodowe są ok. Przynajmniej w bloku w którym ja mieszkam (5 rok). Jeżeli ma się garaż i nie posiada dzieci można mieszkać. Czynsz jest niski, w mieszkaniu nic mi nie odpada. Sąsiedzi trochę głośni, ale to sie zdarza. Za jakiś czas się wyprowadzę, jak uzbieram pieniądze. Myślę, że jak na pierwsze mieszkanie - za tą cenę, można się zdecydować, ale polecam małe, później łatwiej sprzedać. Odpowiedz Link Zgłoś