Gość: Pawcio IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.04.02, 15:05 Chce kupic tam mieszkanie , czy ktoś tez ma takie plany wie cos na ten temat niech sie wypowie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jarek Re: Dom Development - Bielany IP: *.itwl.pl / 192.168.0.* 30.05.02, 16:34 Witam ! Mam podobny zamiar, narazie analizuje różne warianty. Ale proponuję poczytanie o DD na tym forum i stronach związanych z DD. www.akacje.prv.pl www.bartycka.prv.pl Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Dom Development - Bielany IP: 194.196.228.* 04.06.02, 10:50 Cześć, ja już kupiłam na Bielanach, jestem zadowolona, a co będzie dalej to zobaczymy. Miejsce uważam za jedno z lepszych, a developer też raczej wiarygodny. pzdr, - Anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karla Re: Dom Development - Bielany IP: *.waw.cdp.pl 05.06.02, 13:04 Czy ktoś wie dlaczego "zniknęły" ogródki działakowe na Bogusławskiego? Co powstanie w ich miejscu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Dom Development - Bielany IP: 194.196.228.* 06.06.02, 10:58 Prawdopodobnie niska zabudowa - sieć sklepików. pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karla Re: Dom Development - Bielany IP: *.waw.cdp.pl 06.06.02, 16:05 To chyba nie brzmi zachęcająco. Będzie głośno, brudo, pełno samochodów dookoła. Zaczynam wątpić czy wybór tej lokalizacji to dobra decyzja. Przed kupnem mieszkania nie przyszło mi do głowy, że ogródki nie bądą tam wiecznie i zamiast zieleni wyrosną sklepy ... Może "sklepy" to nie jest ostateczny plan zagospodarowania terenu po działkch? Pozdrawiam wszystkich sąsiadów. Karla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sir_maur Re: Dom Development - Bielany IP: *.mofnet.gov.pl 06.06.02, 16:38 Witam, NO nie wiem, czy ogrdki dzialkowe sa takim super dobrym pomyslem...Owszem, wiasna gdy wszystko kwitnie jest ok, ale caly urok pryska, kiedy to dzialkowicze pala wszystko co smieciem jest i nie tylko....POza tym, nalezy wziac pod uwage, ze dzialkowicze tam bywaja przewaznie weekendami i to w dzien...kto wie kto sie tam zbiera i przebywa wieczorami i noca..... Poza tym, sklep pod nosem to nie taka zla rzecz;-))) Pozdrawiam i zapraszam do udzialu w dyskusji na yahoo: groups.yahoo.com/group/boguslawskiego Sir_maur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Dom Development - Bielany IP: 194.196.228.* 11.06.02, 08:53 W niedzielne popołudnie planujemy spotkanie na budowie, Kr;la co Ty na to ? pzdr, Anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karla Re: Dom Development - Bielany IP: 62.89.106.* 11.06.02, 11:03 Przykro mi, ale obowiązki rodzinne nie pozwolą mi przyjechać na budowę w najbliższą niedzielę. Liczę, że wypowiecie się na forum co ciekawego się wydarzyło. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów Karla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sir_maur Re: Dom Development - Bielany IP: *.mofnet.gov.pl 11.06.02, 16:37 Nie martw sie;-) Napewno bedzie jeszcze kilka okazji...Pare zdjec na yahoo grupie sie pojawi.... Pozdrawiam, sir_maur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Dom Development - Bielany IP: *.mz.gov.pl / 172.16.0.* 11.06.02, 12:00 wlasnie wymyslilam, ze chyba chce tam zamieszkac! myslicie, ze to dobry pomysl? potrzebuje wsparcia! dzieki! pozdrawiam tsf@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgosia Re: Dom Development - Bielany IP: 62.89.106.* 11.06.02, 14:00 O której godzinie planujecie niedzielne spotkanie? Jestem zainteresowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sir_maur Re: Dom Development - Bielany IP: *.mofnet.gov.pl 11.06.02, 16:32 Witam, Termin nie jest jeszcze ustalony, ale raczej gdzies tak popoludniu...Ta kwestie trzeba jeszcze dograc...Jezeli masz jakas propozycje, to zarzuc ja na grupie...;-))Aby to zrobic, niestety trzeba sie na yahoo zarejestrowac...;-/ Pozdrawiam, sir_maur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Dom Development - Bielany IP: *.acn.pl / 10.131.128.* 11.06.02, 18:57 Spotkanie to miła rzecz, ale wybacz - używanie Yahoo, to jak rzeźbienie w ..... niekoniecznie glinie. Ale ja oczymś innym: czy ktoś z Was podpisywał może już umowę przedwstępną z niejaką notariusz (nomen omen) Bogusławską? Ciekawa jestem jaką taksę Wam zasunęła - ode mnie chce teraz całą opłatę (normalnie stosowaną przy umowie końcowej), ale podobno ma być wielce łaskawa i przy umowie właściwej weźmie tylko 50%. Ciekawe jaką mam na to gwarancję i kiedy szanowna pani wpadła na ten genialny pomysł. A DD powinno się zastanowić jak dobiera sobie kontrahentów, bo to też nie najlepiej o nich świadczy...... So, chyba poszukam innego notariusza - chętnych na takie seryjne transakcje jest mnóstwo. Co Wy na to? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karla Re: Dom Development - Bielany IP: 62.89.106.* 12.06.02, 08:34 Beata, a czy można sobie dowolnie wybierać notariusza? Czy to nie musi być koniecznie osoba wskazana przez DD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Dom Development - Bielany IP: *.acn.pl / 10.131.128.* 13.06.02, 00:26 Można. Pod tym względem DD nie mam nic do zarzucenia, zresztą z notariusz można się całkiem gładko dogadać. Ale i tak zastanawiam się nad notariuszem, który być może jeszcze mi opuści taksę... A w ogóle to już wiadomo o której może być spotkanie na budowie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś