Gość: Gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 13:24 Proszę o opinie osoby,które kupiły mieszkanie na Łamanej. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Vera Re: Bud-prof IP: *.devs.futuro.pl 25.11.04, 15:35 Dlaczego pytasz o opinie?.....poczytaj wcześniejsze wątki Moja opinia: kiepski developer i taki sam zarządca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ACE Re: Bud-prof IP: *.eranet.pl 25.11.04, 16:37 A wiesz co to wyszukiwarka? Watkow o tej firmie bylo juz mnostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Bud-prof IP: 217.153.179.* 11.12.04, 18:41 Ja kupilem mieszkanie na Bemowie i jestem zadowolony, czekam do czerwca i rozstaje sie z rodzicami :-) Kilka miesiecy temu oferta cenowa byla lepsza niz teraz, ale jesli lokalizacja Ci odpowiada to mozesz kupowac. Mozesz tez odwiedzic ludzi na Łamanej i ich zapytać jak im się mieszka. Mnie ich wypowiedzi przekonały ostatecznie do podjęcia decyzji o kupnie mieszkania w Bud-Profie. Konkretna firma, jak narazie budowa idzie chyba szybciej niż założenia, więc - moim zdaniem - jest na plus. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Bud-prof IP: *.devs.futuro.pl 12.12.04, 12:13 Marketing????? Nie obrażaj pana Kotlera. Po przeczytaniu komentarzy o Budprofie nigdy bym się nie zdecydował na inwestycję budowaną przez nich. A xyz to osoba oszukująca i naprawdę nie ma to nic wspólnego z marketingiem. Po prostu naganiacz i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeta Re: Bud-prof IP: 217.153.179.* 12.12.04, 12:23 Znalazł się przedstawiciel jWC... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Bud-prof IP: *.devs.futuro.pl 12.12.04, 12:37 xyz = IP 217.153.179.* zeta = IP 217.153.179.* I znowu rozdwojenie jaźni? Robisz Bud-Profowi znowu złą robotę, przypominasz ciągle wątki o ich nierzetelności i odstraszasz ich pokazując iż tylko "naganiasz" używając tego samego IP, a zmieniając tylko nicki. Odpowiedz Link Zgłoś
szymondrejewicz Re: Bud-prof 12.12.04, 13:01 Kretynie samo to że zmieniam nicki ma takie samo znaczenie jak to, że Ewa (Tomm, Tot, Aga, ąga) robi to samo. Sherlocku do naganiania jeszcze daleko. Kiepski detektyw z Ciebie. Dla ułatwienia podpowiem Ci że wystepuję też na tym forum jako SzymonDrejewicz, ale żadko, bo nie widzę potrzeby logowania się tak samo jak inni. A teraz wyjaśnij mi czemu tak bardzo walczysz o szarganie mojego developera? Może to Ty masz jakiś zysk z tego zajęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Bud-prof IP: *.devs.futuro.pl 12.12.04, 13:31 „Kretynie, idioto, buraku” - to twoje najczęstsze słowa i nie tylko jak widać IP cię zdradza pomimo iż ciągle zmieniasz nicki. Ponieważ mnie obraziłeś na każdy twój post będę odpowiadał słowami „Marcina” którego też obraziłeś: „ Bud-prof to krętacze i oszuści mniejszego kalibru. Z tego co pamiętam różnice były: 1.Karne odsetki za opóźnienia w budowie (były w umowie) – prezes wyśmiał i zaproponował by go oskarżyć w sądzie. 2.Wykończenie mieszkania – brak chęci poprawek a także brak elementów wykończenia mieszkania zawartych w umowie (np. drzwi wewnętrzne) jednak brak możliwości ich wyegzekwowania ani obniżenia wartości wpłat o ich wartość. 3.Sławetny taras ogólnodostępny – plany mówiły co innego ale „Bud-prof” zbudował coś innego (wystarczy spojrzeć na schody które były w planach). 4.Garaż - i tu jest duży problem dla osób które go kupiły. Umowa mówiła o zakupie miejsca postojowego w garażu a akt notarialny tylko o przydzieleniu miejsca. Różnica jest ogromna bo swoją własność można sprzedać a przydzielonego miejsca nie. Wszystkie miejsca garażowe są wspólnoty a „Bud- prof” ma tylko pozwolenie na wskazywanie kto może tam parkować. 5.Ogólnodostępne miejsca postojowe – ponieważ miejsc takich prawie nie ma (a miały być). 6.Różnica w zachowaniu OGROMNA. Najpierw byli mili a później tj. już po wpłatach olewająca wszystko i wszystkich. Brak chęci nawet porozmawiania o możliwościach rozwiązania jakiegokolwiek problemu. Tych punktów jest więcej ale to tak na szybko. „Bud-prof” nie jest oszukańczą w pełni tego słowa znaczeniu. Ale współpraca z nimi przypomina wolną amerykankę w latach 80/90 kiedy można było wszystko, a umowy miały taką wartość jak papier na których były napisane. Faktycznie domy stoją, faktycznie już wyglądają całkiem nieźle i nie ulotnili się z wpłaconymi pieniędzmi (a przecież i tak bywa). Ale pozostaje wrażenie iż człowiek miał mieć coś innego a dostał to co mu dali. Trochę jak „miało być tak pięknie a wyszło jak zwykle”. Myślę iż „Bud-prof” wiele stracił właśnie przez swoją arogancję, brak przestrzegania umów ... Wiele osób, potencjalnych klientów zrezygnowało, nawet ja byłem dwukrotnie zapytany na osiedlu co myślę o tym developerze. Podobno o klienta trzeba dbać zwłaszcza po sprzedaży, bo zadowolony przyprowadzi dwóch następnych a niezadowolony zniechęci dwudziestu.” forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=12919371&a=14147110 Odpowiedz Link Zgłoś
szymondrejewicz Re: Bud-prof 12.12.04, 13:56 1) To ty pieprzysz coś o marketingu, gościach z marketingu, kretynach itd. 2) IP może mnie zdradzać, nie przeszkadza mi to, bo nie staram się ukrywać swojej tożsamości (jak widzisz występuję teraz z imienia i nazwiska - w przeciwieństwie do Ciebie) 3) Bud-Prof to konkretna firma, która wywiązuje się z umowy, którą ze mną podpisali, a ludzie, którzy mieszkają na Łamanej są zadowoleni. 4) W mojej umowie są karne odsetki za opóźnienia - czyli - KŁAMIESZ. 5) Ogólnodostępne miejsca postojowej na Łamanej są, bo sam rozmawiałem właśnie z jednym z gości, którzy wsiadali do samochodu stojącego na takim parkingu.... - czyli - KŁAMIESZ. 6) Współpraca z Bud-Profem układa mi się dobrze, często chodzę na budowę i patrzę jak budują mój dom. Rozmawiam, z kierownikiem/dozorcą budowy np. o zmianach w ustawieniu ścianek, ogrzewaniu itd. zawsze wyjaśnia mi wszystko bardzo dokładnie, mówi co jest możliwe, a co nie i dlaczego. 7) Cytat z Twojego cytatu: "Faktycznie domy stoją, faktycznie już wyglądają całkiem nieźle i nie ulotnili się z wpłaconymi pieniędzmi (a przecież i tak bywa).". 8) Myślę że Bud-Prof zyskuje na swojej inwestycji i może pozwolić sobie na podnoszenie cen, ponieważ wie, że w porównaniu z innymi jest w czołówce. [Nota bene "cena stała" nie oznacza, że jak przyjdziesz za pięć miesięcy to będziesz mógł kupić po tej samej cenie, tylko to, że jeśli dziś podpisujesz umowę to na konkretną cenę, a wierz mi są developerzy którz podają umowy ze zmienną stawką za metr... - ale to w kontekście narzekań z innych negatywnych wypowiedzi.] 9) Wiele rozsądnych osób weryfikuje Twoje negatywne wypowiedzi.... - więc staraj się nie kłamać. 10) Rozgoryczenie że Bud-Prof nie chce teraz pod koniec budowania dawać tak korzystnych warunków jak na początku, jest TYLKO i WYŁĄCZNIE winą tych, którzy nie ufali. Developer chce zarobić i jeśli Twoje negocjacje mają polegać na tym, że życzysz sobie niższej ceny za metr (takiej jak kiedyś) to nie masz szans. 11) Ceny za metr mimo wszystko nadal nie są absolutnie astronomiczne, proponuję porównać je z sąsiadującymi Bemowo-INVEST, Prestige i PRK7 :-] 12) Nie cytuj, nie kłam, nie gdybaj - bo nikt nie opiera swoich życiowych inwestycji na wypowiedziach nie popartych konkretami. Poza tym tak obszerne cytowanie ewidentnie wskazuje na to, że baaaaardzo zależy Ci na szarganiu tej firmy. 13) Niestety nadal uważam że jesteś burakiem. Umówmy się że dopóki ja jestem z marketingu, to Ty jesteś burakiem, debilem i kretynem. Nie lubię po prostu jak ktoś kłamie na mój temat. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Bud-prof 12.12.04, 14:13 szymondrejewicz napisał: > 3) Bud-Prof to konkretna firma, która wywiązuje się z umowy, którą ze mną > podpisali, a ludzie, którzy mieszkają na Łamanej są zadowoleni. No coz - na pewno nie wszyscy sa zadowoleni. Zaryzykuje nawet stwierdzenie, ze stanowia oni mniejszosc. Z umowy zawartej ze mna Bud-Prof sie nie wywiazal. Zostalam oszukana na ponad 20 000 osob. mam na to dowody. Niestety, zostalam postawiona pod sciana - albo rezygnuje z roszczen albo nici z aktu. Nikomu nie zycze takiej alternatywy. > 4) W mojej umowie są karne odsetki za opóźnienia - czyli - KŁAMIESZ. W mojej na przyklad tez BYLY. i co z tego? grosza na oczy nie zobaczylam. Wiem, ze nie jestem jedyna. > 5) Ogólnodostępne miejsca postojowej na Łamanej są, bo sam rozmawiałem właśnie > z > jednym z gości, którzy wsiadali do samochodu stojącego na takim parkingu.... - > czyli - KŁAMIESZ. Tak, sa - o 60 % mniej niz mialo byc. Niestety, duza czesc mieszkancow musi parkowac poza osiedlem. Kto pierwszy, ten lepszy. Jest ciasno, powoduje to liczne konflikty.. > 6) Współpraca z Bud-Profem układa mi się dobrze, często chodzę na budowę i > patrzę jak budują mój dom. Rozmawiam, z kierownikiem/dozorcą budowy np. o > zmianach w ustawieniu ścianek, ogrzewaniu itd. zawsze wyjaśnia mi wszystko > bardzo dokładnie, mówi co jest możliwe, a co nie i dlaczego. Ja tez chodzilam czesto. Bilans: scianki dodatkowe i aranzacj zrobili jak chcialam, ale oprocz tego mam dodatkowe szpecace nadproze w koeytarzu, ktory mi go zweza o 1/3, nie ma kablainternetowego choc mial byc, kabel telefonczny jest wielokrotnie sztukowany, nie nadaje sie do niczego.... > 7) Cytat z Twojego cytatu: "Faktycznie domy stoją, faktycznie już wyglądają > całkiem nieźle i nie ulotnili się z wpłaconymi pieniędzmi (a przecież i tak > bywa).". TO WIELKI PLUS !!!! CHYba jedyny... > 8) Myślę że Bud-Prof zyskuje na swojej inwestycji i może pozwolić sobie na > podnoszenie cen, ponieważ wie, że w porównaniu z innymi jest w czołówce. [Nota > bene "cena stała" nie oznacza, że jak przyjdziesz za pięć miesięcy to będziesz > mógł kupić po tej samej cenie, tylko to, że jeśli dziś podpisujesz umowę to na > konkretną cenę, a wierz mi są developerzy którz podają umowy ze zmienną stawką > za metr... - ale to w kontekście narzekań z innych negatywnych wypowiedzi.] No comments > 9) Wiele rozsądnych osób weryfikuje Twoje negatywne wypowiedzi.... - więc stara > j > się nie kłamać. Na jakiej podstawie oceniasz, czy ktos jest rozsadny? Tylko na bazie tego, co sadzi o Bud profie? > 13) Niestety nadal uważam że jesteś burakiem. Umówmy się że dopóki ja jestem z > marketingu, to Ty jesteś burakiem, debilem i kretynem. Nie lubię po prostu jak > ktoś kłamie na mój temat. Mysle, ze sam wystawiasz sobie najlepsze swiadectwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Oszustwa Bud-profu IP: *.devs.futuro.pl 12.12.04, 14:28 Zostałem oszukany na: 1.Odsetki za opróżnienie – 1 rok – odsetki były w umowie, ale alternatywa postawiona przez Bud-prof alb akt notarialny albo sąd. 2.Garaż – 26 840 zł. Miał być moją własnością a nie jest (tylko prawo użytkowania) jawny rozbój. 3.Wyposażenie mieszkania – niegodne z umową przedwstępną. 4.Wykończenie mieszkania poniżej standardu i norm budowlanych – poprawki na własny koszt. 5.Uszkodzone okablowanie (podobno Bud-prof nie zapłacił firmie układającej okablowanie i ta przecięła przewody). 6.Brak miejsc postojowych ogólnodostępnych które były w planach – proszę przyjechać wieczorem na osiedle Łamana i zobaczyć ile jest samochodów i gdzie parkują mieszkańcy – zapewniam iż nie na osiedlu. Akurat ja tu mieszkam i widzę przez okno. 7.Chamstwo i brak niemożliwości załatwienia czegokolwiek. 8.Różnice pomiędzy planami a tym co zostało wybudowane. Odpowiedz Link Zgłoś
szymondrejewicz Re: Oszustwa Bud-profu - bzdura 12.12.04, 17:38 Zadziwia mnie u Was taka dobroć. Macie takie __niezbite__ dowody, ale co? z dobrego serca nie chcecie się sądzić? Wolicie zrezygnować i pisać na forum? 1) W mojej umowie jest wyraźnie napisane "W przypadku opóźnienia w wykonaniu budowy z winy Wykonawcy". Prawo ma to do siebie, że jest bezlitosne. Pierwsza rzecz jaką wykonawca będzie udowadniał, to to że nie jest to z jego winy. To jest oczywiste. Nie sądzę też żeby Bud-Prof przedłużał budowę z własnej woli - bez żartów. 2) Zakładając że tak samo czytasz umowę jak w p.1, to możesz mieć winę tylko do siebie. 3) Napisałeś "Wyposażenie mieszkania – niegodne z umową przedwstępną." TZN? Materiały budowlane choć różne mogą mieć takie same własności. W sądzie nie wygrałbyś mówiąc że zamiast pustaków "U-220" są pustaki "U-220A", które np. różnią się kształtem otworków. 4) Wykończenie poniżej standardu? Tzn? Co uznajesz za standard i co zostało wykonane nie tak? 5) Z tego co widziałem, światła się palą :-), jeśli przez jakiś czas mieliście problem z elektrycznością, to współczuję. 6) Plan stanowił załącznik do umowy? Ja mam w umowie wyraźnie zapisane, że przedmiot umowy stanowi m.in. "stanowisko parkingowe". Wierzę, że nie macie tam za wiele miejsca, bo lokalizacja na ul. Łamanej jest nieco "wciśnięta" między domki jednorodzinne, uliczkę i zdaje się tory kolejowe. Nie przyglądałem się dokładnie czy zmieściłyby się tam jeszcze jakieś miejsca, ale chyba nie za wiele. 7) - (to Twoja i Ewy opinia, ja mam odmienne zdanie) 8) - (nie podważam, bo nie znam planów inwestycji na Łamanej) Podsumowując ------------ Na czym więc poza planem (który raczej nie jest częścią podpisanej umowy), zostaliście oszukani? Czemu z powrzaskiwania o "marketingu" przeszliście normalnej rozmowy? Trochę źle zaczęliście i teraz naprawiacie? To podważa Waszą wiarygodność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5ak Re: Oszustwa Bud-profu - bzdura IP: *.wsip.com.pl 10.01.05, 13:08 Cześć, no powiem Ci, że trochę mi się twarz przeciągnęła, gdy to wszystko przeczytałam.To moje pierwsze mieszkanie i bardzo na nie czekam. Do tej pory nie miałam z Budprofem ani jednego problemu i złego słowa nie moge powiedzieć na ich temat, wręcz przeciwnie. Mam stały kontakt z kierownikiem budowy, gdy najmniejsza rzecz jest robiona w moim mieszkaniu, zawsze jestem proszona o to, aby przyjechać i dokładnie powiedzieć czego oczekuję a później ma zatwierdzić czy zostało to wykonane jak chciałam. Moje zdanie jest takie, nawet jeśli jakieś błedy zostały popełnione na poprzednim osiedlu, to myślę, że teraz Budprof będzie ich unikał. Np. tarasy, widziałam projekt, ale nie oczekuję, że tak zostanie zagospodarowany, bo widziałam jak jest na Łamanej i zostało mi to też powiedziane. Dlatego myslę, że do każdego można się przyczepić i o wszystko. Wierzę w rozgoryczenie innych jeśli chodzi o odsetki za spóźnienie, cóż gramy jak przeciwnik pozwala... no, ale to nie było ok. Ja tam wierze w dobre duchy budowy na Bemowie. P.S. i odrobina szczęscia w życiu też się przydaje tegoroczna Zima - nie ma mowy o opóźnieniach :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mpbc Re: Oszustwa Bud-profu 13.12.04, 09:47 Witam sąsiadów z Łamanej. Czytam powyższe wątki i widzę, że mój przypadek to jednak standard a nie odosobniony wypadek. U mnie jest dokładnie to samo. 1.Krzywe ściany i sufity, różnica w dużym pokoju liczona nad oknem wynosiła 21 mm, nieźle się musiałem namęczyć by to jakoś zamaskować karniszem i zamotanymi zasłonami. Choć na drugiej stronie pokoju na długiej ścianie to już jest 37 mm.. 2.Nie było drzwi wewnętrznych, pomimo ich istnienia w umowie. Prezes stwierdził iż za to kupił lepsze drzwi wejściowe, ale mnie nikt się nie pytał o zdanie. 3.Kable – już poznałem ich urok. Ostatnio firma zakładająca internet dłuuuuugo szukała kabla (który był w planach) . Ponieważ go nie znalazła próbowała wykorzystać kabel telefoniczny – nie dało się – był sztukowany. 4.Akurat garaż mnie ominął – udało się z niego zrezygnować , ale fakt zapis w umowie mówił o zakupie miejsca postojowego, a akt notarialny już o zakupie nic nie mówił tylko o wskazaniu przez Bud-prof miejsca do parkowania. 5.I oczywiście postawienie pod ścianą przy rozmowie o odsetkach za opóźnienia w budowie. Miałem do wyboru albo podpisać akt notarialny w którym oprócz kupna mieszkania musiałem zrzec się roszczeń, albo nie mieć aktu notarialnego, założyć sprawę w sądzie i zwrócić kredyt do banku. Ciekawe jak myślicie co wybrałem???? Ale jak wiem, ktoś jednak się procesuje z Bud-profem o odsetki i garaż. Pozdrawiam sąsiadów Marcin P. PS A macie jakiś pomył na parkowanie? Bo trochę się boję o samochód stojący ma ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
mpbc Re: Oszustwa Bud-profu 14.12.04, 11:24 Kurcze, Pisałem i wykrakałem. Była sobie szyba w pewnym samochodzie..... Marcin P. Odpowiedz Link Zgłoś