Dodaj do ulubionych

AGROMAN - sąsiedzi z Pegaza 2

IP: *.centertel.pl 06.05.02, 14:56
Witam,

czy jest ktoś z Pegaza 2. Chętnie poznam sąsiadów.
Piętro 2, lokal 8.
Kontakt do mnie: Marcin.Piorek@centertel.pl
Z zewnątrz budynek wygląda na nietkniętny od co najmniej miesiąca.
Kiedy wreszcie zrobią dach???

Marcin
Obserwuj wątek
    • Gość: piotr Re: AGROMAN - sąsiedzi z Pegaza 2 IP: 212.244.106.* 06.05.02, 15:41
      Witam sąsiada spod 8. Ja mam mieszkanie nr 13 (oby szczęśliwa trzynastka).
      Faktycznie budowa nie wykazuje chęci ruszania z miejsca i stoi od około
      miesiąca. Tak przynajmniej było w minioną niedzielę.
      A przy okazji, jaki termin oddania mieszkanie miałeś wpisany w umowie?
      Pozdrawiam,
      Piotr
      • Gość: Marcin Re: AGROMAN - sąsiedzi z Pegaza 2 IP: *.centertel.pl 06.05.02, 16:57
        Witam ponownie.

W umowie nie ma daty oddania lecz data wybudowania.
        Jest określona na 15 maja.
        Dach powinien być zrobiony już koło połowy marca a mamy prawie połowę
        maja. Opóźnienie jest więc delikatnie licząc dwumiesięczne.
        Kiedy ok miesiąc temu byłem zwiedzać wnętrze mówiono mi, że mają problemy z
        wykonawcą ale są one już rozwiązane, materiał kupiony i że prace rozpoczną się
        lada dzień. Jak widać nie rozpoczęły się.
        Jak to wygląda u ciebie? Czy na forum odzywał się jeszcze ktoś z Pegaza 2?

Marcin
        • Gość: MarcinII Re: AGROMAN - sąsiedzi z Pegaza 2 IP: *.pekao.com.pl 07.05.02, 09:18
          Czesc Sasiedzi !!
          Dowiedzialem sie ze w lipcu mieszkania zostana udostepnione mieszkancom,ktorzy
          beda chcieli zabrac sie za wykanczanie wnetrza. Mam nadzieje ze do tego czasu
          budynek bedzie juz zadaszony i ocieplony(otynkowany). Pelne zagospodarowanie
          terenu i formalne oddanie calego I etapu ma nastapic pod koniec wrzesnia .

Pozdrowka
          Marcin II
          marcinps@poczta.onet.pl
          pegaz2 mieszkanie 3

Ps.zajrzyjcie na strone osiedla adres jest gdzies tutaj na newsach
          • Gość: MarcinII Re: AGROMAN - sąsiedzi z Pegaza 2 IP: *.pekao.com.pl 07.05.02, 10:11
            mam ten adres www.osiedlebrzeziny.republika.pl/

czy spotkanie 11 maja jest aktualne
            wybieracie sie ?
            jak wyglada formalna strona zorganizowania spotkania, wydaje mi sie ze powinno
            to byc to poparte jakims pismem.
            • Gość: Piotr Re: AGROMAN - sąsiedzi z Pegaza 2 IP: 212.244.106.* 07.05.02, 10:35
              Ja się wybieram, chociaż nie wiem, czy zostało ono uzgodnione z Agromanem.
              Trzeba chyba śledzić informacje dotyczące spotkania pod innym tematem.
              Im więcej nas tym lepiej.
              Pozdrawiam
              Piotr
            • Gość: matie Re: AGROMAN - sąsiedzi z Pegaza 2 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 07.05.02, 10:54
              Gość portalu: MarcinII napisał(a):

>
              > czy spotkanie 11 maja jest aktualne
              > wybieracie sie ?
              Jezeli chodzi o spotkanie, ktore zaproponowalam to 11 maja jest nieaktualny.
              Agroman prawdopodobnie szykuje jakies aneksy wiec zaczekajmy na nie.

> jak wyglada formalna strona zorganizowania spotkania, wydaje mi sie ze powinno
              > to byc to poparte jakims pismem.
              Oczywiscie ;) Ale najpierw chcailabym wieziec ile osob sie wybiera. bo zdaje mi
              sie ze byly zainteresowane trzy (razem ze mna)- to troche malo.
              Matylda

• Gość: marcin Re: AGROMAN - sąsiedzi z Pegaza 2 IP: *.centertel.pl 07.05.02, 14:41
                Gość portalu: matie napisał(a):

> Gość portalu: MarcinII napisał(a):
                >
                > >
                > > czy spotkanie 11 maja jest aktualne
                > > wybieracie sie ?
                > Jezeli chodzi o spotkanie, ktore zaproponowalam to 11 maja jest nieaktualny.
                > Agroman prawdopodobnie szykuje jakies aneksy wiec zaczekajmy na nie.
                >
                > > jak wyglada formalna strona zorganizowania spotkania, wydaje mi sie ze pow
                > inno
                > > to byc to poparte jakims pismem.
                > Oczywiscie ;) Ale najpierw chcailabym wieziec ile osob sie wybiera. bo zdaje mi
                >
                > sie ze byly zainteresowane trzy (razem ze mna)- to troche malo.
                > Matylda
                >

Naliczyłem więcej.
                Ja również wybieram się na spotkanie i pozostanę w kontakcie poprzez forum.
                Przed spotkaniem (co najmniej tydzień wcześniej) dobrze byłoby wysłać mail
                informacyjny do wszystkich, którzy podali swoje adresy emailowe.
                Całkiem sporo adresów można "wyłuskać" z wątków forum.
                Proponuję też skontaktować się ze wszystkimi sąsiadami do których macie tel
                lub inny kontakt.

Marcin
                email: Marcin.Piorek@centertel.pl

• Gość: piotr Re: AGROMAN - sąsiedzi z Pegaza 2 IP: 212.244.106.* 07.05.02, 09:28
          Dokładnie, masz rację chodzi tu o termin wybudowania, natomiast termin oddania
          zgodnie z umową (o ile pamiętam) jest poźniejszy o dwa tygodnie od terminu
          wybudowania, ja miałem w umowie 15 kwietnia 2002 r.
          Co do postępów prac na budowie, to widocznych zewnętrznych postępów brak.
          Natomiast nie wiem jakie prace wykonywane są w mieszkaniach.
          Nie mam również pojecia, kiedy Agroman zakończy budowę naszego budynku, ale
          szacuję, iż w takim tempie nieprędko, a nawet jeśli przyśpieszy prace budowlano-
          wykończeniowe to najwcześniej w lipcu

Pozdrawiam
          Piotr
        • Gość: crayole Re: AGROMAN - sąsiedzi z Pegaza 2 IP: 195.94.193.* 13.05.02, 10:38
          Nie odzywałam się, bo nie miałam dojścia do sieci...
          Pegaz 2 lokal 7
          crayole@box43.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka