Dodaj do ulubionych

JW SADY REMBERTOWSKE

IP: *.wawpie.ext.ids.pl 08.05.02, 13:02
Czy jest tu ktos kto zdecydowal sie na ta lokalizacje ? Bo nie watpie ze znajde
tu takie osoby ktore mi odradza firme JW itp. a ja chyba sie skusze i tam kupie
mieszkanie.
Pozdrawiam wszystkich za i przeciw
Obserwuj wątek
    • _rafi Re: JW SADY REMBERTOWSKE 09.05.02, 07:37
      To twój biznes i twoje pieniądze, ale jesli chcesz kupić... to też twoj PROBLEM.
    • Gość: Zuzia Re: JW SADY REMBERTOWSKE IP: *.ptenn.pl 18.09.02, 15:15
      i jak Robert, kupiłeś tu mieszkanie? bo ja się zastanawiam...
      • Gość: Marcepan Re: JW SADY REMBERTOWSKE IP: *.waw.cdp.pl 01.10.02, 16:01
        Ja zrezygnowałem z sadów r. -oglądając lokalizację obżydził mi ją ogromny komin
        ciepłowni kawęczyn na horyzoncie i kiepski dojazd środkami komunikacj
        imiejskiej.
        Dlatego też kupiłem w Dębowym Parku (Tarchomin) -tam jest bardzo dobre
        połączenie, nie ma żadnych kominów a osiedle jest otoczone zielonym, dojżałym
        laskiem dębowym, którego już nikt nie wytnie.
        Pozdrawiam
        Marcepan
        • Gość: Megan Re: JW SADY REMBERTOWSKE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.03, 19:57
          Gość portalu: Marcepan napisał(a):

> Ja zrezygnowałem z sadów r. -oglądając lokalizację obżydził mi ją ogromny
          komin
          >
          > ciepłowni kawęczyn na horyzoncie i kiepski dojazd środkami komunikacj
          > imiejskiej.
          > Dlatego też kupiłem w Dębowym Parku (Tarchomin) -tam jest bardzo dobre
          > połączenie, nie ma żadnych kominów a osiedle jest otoczone zielonym, dojżałym
          > laskiem dębowym, którego już nikt nie wytnie.
          > Pozdrawiam
          > Marcepan

Marcepan,
          a gdzież Ty masz dęby w tym Dębowym Parku? -
    • Gość: Analyzer Re: JW SADY REMBERTOWSKE IP: *.pkobp.pl 20.03.03, 08:14
      Ja kupiłem mieszkanie na Sadach Rembertowskich. Okolica jest OK. Komin z EC
      Kawęczyn nie znajduje się aż tak blisko osiedla. Poza tym, 3/4 terenów, to las.
      W lesie nawet są domki jednorodzinne. Więc ludziom to nie przeszkadza. Jeśli
      chodzi o komunikacje, nie jest tak źle. Jak wybudują osiedle, to pewnie puszczą
      tam autobus. Sprawdziłem firmę JW oraz ich umowę jaką podpisuje się przy
      zakupie mieszkania. Nie ma zbyt dużo haków, na które można się złapać. Polecam
      sprawdzenie umowy przed jej podpisaniem. Koledzy mają mieszkania z JW w Ząbkach
      i chwalą sobie. Rozmawiałem też z facetem, który kupił mieszkanie na Dąbrówce
      Wiślanej i jest zadowolony.
      Na jedną rzecz należy zwrócić uwagę, a mianowicie na TBS oferowane przez JW.
      Pamiętajcie, że mieszkanie zakupione w TBS, nigdy nie będzie wasze. O tym nawet
      jest w umowie. Ja podpisałem umowę z JW i mam wyraźnie powiedziane, że po
      spłacie całości, mieszkanie będzie własnościowe. Pozostanie tylko wpis do
      księgi wieczystej itp.

Pozdrawiam
    • tarper Re: JW SADY REMBERTOWSKE 20.03.03, 17:28
      Witam,

Robercie nie sluchaj krytyki tego osiedla. W pelni podzielam zdanie mojego
      przyszlego sasiada Analyzera. Ja rowniez kupilem tam mieszkanie w systemie
      komercyjnym (wlasnosc nastepuje po podpisaniu aktu natarialnego). Okolica jest
      super. Komin jest daleko i nie smierdzi wcale. Jest duzo lasu a spod naszego
      osiedla ciagna sie trasy rowerowe (po prostu sielanka). Komunikacja rozwinie
      sie jak powstanie osiedle, tak jest zawsze w przypadku nowych osiedli.

Pozdrawiam,

Tarper
      • Gość: Reader Re: JW SADY REMBERTOWSKE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.03.03, 06:48
        Komunikacja to się zwinie, a nie rozwinie. Rozwinięciem będą samochody
        prywatne, albo konne tramwaje na koszt lokatorów. Życzę przyjemnego dojazdu do
        stacji PKP, innych autobusów, albo tylko do sklepu w centrum Rembertowa. Od
        dawna planowana jest likwidacja linii 153, która i tak kursuje 2 razy na
        godzinę. Może po powstaniu osiedla zostanie zatrzymana jej likwidacja, ale na
        jakiekolwiek rozwinięcie nie liczcie. Chyba, że jakiś radny tam zamieszka.
        • tarper Re: JW SADY REMBERTOWSKE 21.03.03, 08:36
          Witam,

Co do komunikacji to pozyjemy zobaczymy (o nia sie tak bardzo nie martwie
          poniewaz posiadam samochod. I tak nie przekresla to faktu super lokalizacji
          przynajmniej dla mnie. Bede mial tam spokoj i cisze czego brak mi mieszkajac w
          centrum miasta.

Pozdrawiam,

Tarper
          • Gość: Analyzer Re: JW SADY REMBERTOWSKE IP: *.pkobp.pl 21.03.03, 13:08
            Jak najbardziej zgodze sie z tarperem. Cisza, zielen i ogolny spokoj, to duze
            zalety tego osiedla. Dojazd tez nie jest taki tragiczny. Poza tym na osiedlu
            bedzie basen, fitnes, kawiarnia, plac zabaw dla dzieci. O tym, ze ludzie
            uciekaja od zatloczonego centrum Warszawy i kupuja mieszkania w ciszy, swiadczy
            fakt, ze na Sadach Rembertowskich zostaly jeszcze 4 wolne lokale. Kupujac tam
            mieszkanie nie trace nic, a zyskuje fajne kameralne osiedle i spokoj od halasu.
            Wlasne ujecie wody, to kolejny walor tego osiedla. TO chyba tyle na te chwile.

Pozdrawiam
            Analyzer
            • Gość: Reader Re: JW SADY REMBERTOWSKE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.03.03, 14:10
              Gość portalu: Analyzer napisał(a):

> Jak najbardziej zgodze sie z tarperem. Cisza, zielen i ogolny spokoj, to duze
              > zalety tego osiedla. Dojazd tez nie jest taki tragiczny. Poza tym na osiedlu
              > bedzie basen, fitnes, kawiarnia, plac zabaw dla dzieci. O tym, ze ludzie
              > uciekaja od zatloczonego centrum Warszawy i kupuja mieszkania w ciszy,
              swiadczy
              >
              > fakt, ze na Sadach Rembertowskich zostaly jeszcze 4 wolne lokale. Kupujac tam
              > mieszkanie nie trace nic, a zyskuje fajne kameralne osiedle i spokoj od
              halasu.
              >

Idę w zakład o ten basen - bo fitness, kawiarnię itd. jeśli wejdą w prywatne
              rece to zgoda.
              Co do dojazdu - życzę szczęścia szczególnie w zimie tym co nie maja samochodów.
              Jest ich chyba sporo, bo generalnie JW buduję dla ludzi nie z najwyższej półki.
              > Wlasne ujecie wody, to kolejny walor tego osiedla. TO chyba tyle na te chwile.
              >
              > Pozdrawiam
              > Analyzer

Jeśli to nie tajemnica - zdradcie na kiedy mieliście obiecany odbiór mieszkań w
              momencie podpisywania umowy. Tylko bez czarów, sam miałem tam nabyć - to wiem
              co mi obiecywali w 2001 roku, bodajże w lutym.
              Acha, żeby nie było, że coś mam do tego osiedla -generalnie wszystko fajnie -
              ceny, okolica itd.
              • Gość: Analyzer Re: JW SADY REMBERTOWSKE IP: *.pkobp.pl 21.03.03, 14:37
                Gość portalu: Reader napisał(a):

> Gość portalu: Analyzer napisał(a):
                >
                > > Jak najbardziej zgodze sie z tarperem. Cisza, zielen i ogolny spokoj, to d
                > uze
                > > zalety tego osiedla. Dojazd tez nie jest taki tragiczny. Poza tym na osied
                > lu
                > > bedzie basen, fitnes, kawiarnia, plac zabaw dla dzieci. O tym, ze ludzie
                > > uciekaja od zatloczonego centrum Warszawy i kupuja mieszkania w ciszy,
                > swiadczy
                > >
                > > fakt, ze na Sadach Rembertowskich zostaly jeszcze 4 wolne lokale. Kupujac
                > tam
                > > mieszkanie nie trace nic, a zyskuje fajne kameralne osiedle i spokoj od
                > halasu.
                > >
                >
                > Idę w zakład o ten basen - bo fitness, kawiarnię itd. jeśli wejdą w prywatne
                > rece to zgoda.
                > Co do dojazdu - życzę szczęścia szczególnie w zimie tym co nie maja
                samochodów.
                > Jest ich chyba sporo, bo generalnie JW buduję dla ludzi nie z najwyższej
                półki.
                > > Wlasne ujecie wody, to kolejny walor tego osiedla. TO chyba tyle na te chw
                > ile.
                > >
                > > Pozdrawiam
                > > Analyzer
                >
                > Jeśli to nie tajemnica - zdradcie na kiedy mieliście obiecany odbiór mieszkań
                w
                >
                > momencie podpisywania umowy. Tylko bez czarów, sam miałem tam nabyć - to wiem
                > co mi obiecywali w 2001 roku, bodajże w lutym.
                > Acha, żeby nie było, że coś mam do tego osiedla -generalnie wszystko fajnie -
                > ceny, okolica itd.

Jeśli chodzi o odbiór, to ja mam mieszkanie do odbioru w grudniu 2003 roku z
                mozliwoscia przedluzenia o 3 miesiace (tak jest w umowie). Mieszkania, ktore sa
                w komercji, a nie w programie maja byc do odbioru w pazdzierniku lub
                listopadzie 2003r. Podpisalem umowe w lipcu 2002 roku. Jak na razie z ta firma
                nie ma problemu. Ogladalem budowe i budyneczki stofa, klada juz dachy, a w
                niektorych sa juz okna.

Analyzer
                • tarper Re: JW SADY REMBERTOWSKE 21.03.03, 15:26
                  Witam ,

W pelni sie zgadzam z Analyzerem. Ja podpisalem umowe w podobnym terminie co
                  kolega.

Pozdrawiam,

Traper
                  • Gość: Analyzer Re: JW SADY REMBERTOWSKE IP: *.pkobp.pl 21.03.03, 15:48
                    Traper kupiles mieszkanie w programie? Tj. pod klucz z wyonczeniem, czy raczej
                    w komercji?

Analyzer
                    • tarper Re: JW SADY REMBERTOWSKE 24.03.03, 09:29
                      WItam,

Kupilem mieszkanko w tzw. komercji. Jest to blok RIVc.

Pozdrawiam,

Tarper

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka