Gość: miśka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.04, 13:03 czy ktoś z was budował ze spółdzielną dom2000. Inwestycja wańkowicza/ken/jeżewskiego. co możecie o niej powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: QQRYQ Re: dom2000 IP: *.aster.pl 11.12.04, 16:41 ja nie budowalem nic z domem2000 ale buduje sie obok w bloku MERKURY. wg moich spostrzezen dom2000 buduje bardzo powoli wszystkie swoje inwestycje . jak dobrze pamietam do zapisy na inwestycje na ken mieli duzo wczesniej niz MERKURY a widac jakie sa postepy obu budow. trzeba sie tez zastanowic czy warto wchodzic w jakies tbs dla niby zaoszczedzenia pieniedzy potem czynsz i tak jest wyzszy niz gdzie indziej a mieszkanie do konca nie jest twoja wlasnoscia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garcio Re: dom2000 IP: 217.153.90.* 15.12.04, 08:32 Poszukaj, tu jest parę wątków na temat tej nędznej spółdzielni. Mnie oszukali przy zawieraniu umowy i teraz czekam na zwrot kasy. Pewnie będę z nimi parę lat chodził po sądach. Jak lubisz ryzyko, dreszczyk emocji, to kupuj :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garcio dom2000 - czy to jest oszustwo? IP: 217.153.90.* 15.12.04, 08:50 Właśnie sprawdziłem, że po 3 miesiącach ktoś wyciął główny link krytykujący tę spółdzielnię. Więc jeszcze raz. W czerwcu 2004 zawarłem z nimi umowę na lokal. Do sierpnia wpłaciłem ponad 60 tys. We wrześniu okazało się, że spółdzielnia w maju zmieniła plany (do pozwolenia na budowę) i że moje mieszkanie wygląda zupełnie inaczej niż w umowie (oczywiście dużo gorzej). Czyli w czerwcu obiecali mi zbudować coś, czego sami od maja budować nie chcieli. Na początku września zaniosłem 2 pisma w tej sprawie - zdawkową odpowiedź dostałem na koniec października. (w statucie sm dom2000 jest termin na odpowiedź do miesiąca). Ostatnio trafiłem na radę nadzorczą tej spółdzielni, gdzie od bardzo niesympatycznego towarzystwa dowiedziałem się, że przetrzymując moje pieniądze przez ponad pół roku spółdzielnia nic nie zyskuje :-) Jeśli to nie jest oszustwo i wyłudzenie, to jak to nazwać? Sprawę zgłosiłem do prokuratury, ale raczej nie wierzę, że coś im się uda. W końcu to ta sama prokuratura i sąd, co Marek Ungier :-( Odpowiedz Link Zgłoś