tripper 16.01.05, 18:58 co to jest? jesli budynek jest z 1967 roku i z ramy h, to co to znaczy? ak sie mieszka w czyms takim? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mysz Re: rama h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 19:42 Nasz budynek chyba jest zaklasyfikowany jako ramaH i jest jakos z lat 60. Nie wiem czy wtedy znali tego typu technologie: polega to na tym ze konstrukcja jest zelbetonowa (Panowie mnie poprawia) a miedzy slupy wsadza sie cegly (lub aktualnie chyba pustaki i ytongi): w Warszawie powojennej wykorzystywana czesto byla cegla mielona: mocna budynek sie nie sypie. Konstruktorem to ja nie zostane :D a co do mieszkania to nie powiem ze zle : wazne jest aby budynek byl ocieplony, jezeli chodzi o halasy to sa one minimalne jezeli masz sasiadow na poziomie a nie meneli: meneli slychac niestety....Stropy sa u nas z betonowej plyty (nie mylic z wielka plyta). to chyba tyle co wiem na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fef Re: rama h IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.01.05, 14:52 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=156&w=13763161&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś