Dodaj do ulubionych

Bloki w URSUSIE

IP: *.clinternal / 10.2.1.* 23.05.02, 10:32
Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w Ursusie, ale zupełnie nie znam tej
oklicy. Szczerze mówiąc kojarzy mi się tylko i wyłącznie z traktorami.
Czy mozecie mi coś o niej napisać. Czy jest tam jakieś kino, supermarkety itd.
Interesuje mnie Ursus w pobliżu Alej. Dzieci Warszawy itd.
Dzieki
K/
Obserwuj wątek
    • Gość: Asmin Re: Bloki w URSUSIE IP: *.clinternal / 10.2.1.* 23.05.02, 11:20
      Generalnie Ursus jest brzydki, (stary Ursus). Pytasz chyba o Skorosze. Ta
      okolica staje sie coraz ładniejsza za sprawąnowych osiedli. Poza tym Skorosze
      są bardzo zielone. Jeśli chodzi o kino to chyba nie ma nigdzie w pobliżu, a
      basen jakis mają budować, ale nie wiem dokładnie gdzie.
      • Gość: Mike Re: Bloki w URSUSIE IP: *.clinternal / 10.2.1.* 23.05.02, 11:22
        Ja mieszkam w Ursusie od urodzenia i nie wyobrażam sobie lepszego miejsca. Do
        centrum nie jest daleko, a okolica jest cicha i spokojan.
        mike
        • Gość: Edbudzia Re: Bloki w URSUSIE IP: *.clinternal / 10.2.1.* 23.05.02, 11:32
          Ja kupiłem w Ursusie na Skoroszewskiej. To osiedle dopiero powstaje, a jak
          powstaje nowe osiedle to wraz z nim kina, szkoły itd, więc chyba nie masz się o
          co martwić
          • Gość: Mike Re: Bloki w URSUSIE IP: *.clinternal / 10.2.1.* 23.05.02, 12:57
            lepsze to napewno od Ursynowa, ktore jest niekończącym się blokowiskiem
            • Gość: MP Re: Bloki w URSUSIE IP: *.supermedia.pl / *.cza.warszawa.supermedia.pl 23.05.02, 13:28
              Mnie się podoba również stary Ursus (nie licząc najdalszych cześci typu
              Niedźwiadek), bo ma niezbyt wysoką zabudowę o charakterze miejskim (tzn.
              budynki wzdłuż ulic). Sporo jest tez zieleni. Z kolei nowy Ursus - Skorosze
              prezentuje się znacznie lepiej od Tarchomina. Budują różne firmy, ale
              poszczególne osiedla pasują do siebie (wysokością, architekturą). Może
              wymuszają to samoloty. Na Tarchominie każdy buduje jak chce, obok budynków b.
              wysokich, bardzo niskie, nie mówiąc już o architekturze. Wkrótce się zresztą
              sprowadzam do Ursusa.
              • Gość: Kasia Re: Bloki w URSUSIE IP: *.clinternal / 10.2.1.* 23.05.02, 14:33
                a gdzie się sporowadzaz jeśli można wiedzieć ?
                • Gość: MP Re: Bloki w URSUSIE IP: *.supermedia.pl / *.cza.warszawa.supermedia.pl 23.05.02, 14:55
                  Sprowadzam się na osiedle Kolorowa oferowane przez PPI Tryboń. Możesz zobaczyć
                  www.trybonppi.com.pl Ja mam mieszkanie od Sosnkowskiego. Całość jest jeszcze
                  nie skończona, oddają etapami. Od tej strony co ja mam mieszkanie budynek jest
                  gotowy prawie i wygląda naprawde bardzo ładnie. Ja odbieram w tym tygodniu
                  jeszcze. Jakość wykończenia dobra. Mój fachowiec był zaskoczony starannością
                  wykończenia (równe ściany, podłogi, tynki). Jedyny minus to niestety spore
                  opóźnienie. Akty notarialne zapowiadane są na sierpień.

Pozdrawiam,
                  MP
                  • Gość: K Re: Bloki w URSUSIE IP: *.altkom.com.pl 23.05.02, 15:39
                    Rowniez zamierzam zamieszkac na tym osiedlu. Dodam jeszcze, ze w poblizu jest
                    przystanek E5, 517, 15 min drogi do stacji kolejki, ktora jedzie 20 min do
                    Centrum, szkola, sklepy, apteka, bank, poczta itd. Kilkanascie metrow dalej ma
                    byc wybudowany w przyszlosci basen. Przy tym wszystkim jest kameralnie a widok
                    z okien bede miala na osiedle domkow jednorodzinnych. Polecam.

K.
                    • Gość: MP Re: Bloki w URSUSIE IP: *.supermedia.pl / *.cza.warszawa.supermedia.pl 23.05.02, 16:43
                      Mnie się tez bardzo podoba ten widok z okien.

MP
              • Gość: janek Bloki w URSUSIE stoja bardzo blisko siebie.. IP: 213.158.197.* 23.05.02, 17:17
                Zwłaszcza na budowach EBEJOT'u i EDBUDU. Miałem kiedyś tam ochotę kupić
                mieszkanie ale mnie trochę odstraszyło jak zobaczyłem, że dziurę pod następny
                budynek kopią jakieś 10m od ściany istniejącego. Gęsto tam się robi.
                Janek
                • Gość: ktoś kto Re: Bloki w URSUSIE stoja bardzo blisko siebie.. IP: *.muszyny.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 14:42
                  Nie kupuj od Ebejot. Nie wież w to co dobrego o nich ppiszą na tym foruum...
    • dslonce Re: Bloki w URSUSIE 23.05.02, 14:27
      Poczytaj też wątki:
      z nazwą ebejot, skorosze, edbud itp
      • Gość: Joanna Re: Bloki w URSUSIE IP: *.clinternal / 10.2.1.* 24.05.02, 11:14
        Ursus to bardoz symapatyczne miejsce. Może moja wypowiedz nie będzie zbyt
        obiektywna bo mieskzam w U od zawsze, ale porównując np do Tarchomina czy
        Ursynowa, jest tu super. Dużo zieleni, cisza, spokój, no może z tą ciszą
        pzesadziłam ... samoloty
        • Gość: Andrzej Re: Bloki w URSUSIE IP: *.clinternal / 10.2.1.* 24.05.02, 13:00
          Z tą ciszą to rzeczywiście przesadziłaś. Pracuję w Ursusie i na poczatku pracy
          często wydawało mi się że samolot własnie spada na budynek albo zaraz wleci
          przez okno. Teraz jest ok, więc to chyba kwestia przyzwyczajenia
          • Gość: Miłosz Re: Bloki w URSUSIE IP: *.clinternal / 10.2.1.* 24.05.02, 14:48
            chyba masz drogi Andrzeju jakieś lęki,
            Ursus jest OK
            • Gość: adam Re: Bloki w URSUSIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.02, 19:34
              ursus oczywiście jest ok
              ale lepiej kup mieszkanie w bloku juz ukonczonym lub udziały od kogos kto chce
              je odsprzedac
              poniewaz malo sie teraz sprzedaje i obecnie rozpoczete inwestycje moga sie
              przedłużyć i to sporo bez wzgledu na dewelopera

pozdrawiam
              człowiek z branży budowlanej :-)

• Gość: Tom Re: Bloki w URSUSIE IP: *.astercity.net 25.05.02, 08:26
          Hmmm. jestem nowym mieszkańcem Ursusa na ul. Tomcia Palucha, wszystko jest ok.
          nawet samoloty - a dlaczego? Ano dlatego, że kiedyć byłem na Ursynowie i
          zobaczyłem jak leci mi nad głową niziutko samolot - duży, piękny, głośny....
          Leci sobie na tymi pieknymi, nowymi mieszkaniami po 4 tyś/m2 i wiecej, a ja
          kupiłem te samoloty tylko za jedyne 3 tyś/m2. Ale swoją drogą mam nadzieję że
          rozbudują się znacznie Aleje Jerozolimskie i mieszkanko to będę kiedyś
          wynajmował a sam wyniosę się gdzieś poza Warszawę.
          • Gość: Anna Re: Bloki w URSUSIE IP: *.clinternal / 10.2.1.* 27.05.02, 13:06
            popieram Andrzeja,
            samoloty to kwestia przyzwyczajenia
            • Gość: MP Re: Bloki w URSUSIE IP: *.clinternal / 10.2.1.* 27.05.02, 13:41
              to zależy tak naprawdę, w którym miejscu. Wzdłuż Dzieci W-wy powstaje bardzo
              fajne osiedle, jest zielono i bardoz przyjemnie, a poza tym blisko do centrum
              • Gość: Justyna Re: Bloki w URSUSIE IP: *.clinternal / 10.2.1.* 28.05.02, 16:28
                rzeczywiście Dzieci W-wy jes ok, ale reszta jest brzydka, szczególnie
                Niedźwiadek
                • Gość: Tomek Re: Bloki w URSUSIE IP: *.polkomtel.com.pl 03.06.02, 16:04
                  Mieszkam na Niedźwiadku 4 lata. W ostatnim czasie wiele się tam zmieniło :
                  chodniki, ulice, skwerki, place zabaw. Ostatnio ocieplają i malują bloki.
                  Zieleni na Niedźwiadku jest tyle, że na Skoroszach jeszcze długo nie będzie
                  takiego "buszu", nie mówiąc o placówkach takich jak sklepy, przedszkola,
                  szkoły, kluby na wyciągnięcie ręki -2 minuty piechotą.

Osobiście zamierzam w tym roku kupić nowe mieszkanie (Skorosze?, Gawra?) i
                  coraz bardziej jest mi żal opuszczać to - już moje - osiedle.

Do samolotów ciężko jest się przyzwyczaić, kiedy nie słyszysz własnych myśli.
                  • Gość: mis Re: Bloki w URSUSIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.02, 18:07
                    Cały Niedźwiadek jest brzydki. Smutni ludzie. Bloki maluja i ocieplają, ale
                    niestety na kredyt. Stocznia Szczecinska padła. Ursus tez padł. "Pracują" tam
                    tylko rodziny aktywistów związkowych. Niedługo tylko pozostaną młodzi łysi.
                    Nie mam kasy, bo dawno opusciłbym to okropne miejsce. To jest chyba taka duża
                    wieś. Może Lepper niedługo tu zamieszka. Na terenie Ursusa powstanie też pewnie
                    kilka noclegowni.
    • aszyrl Re: Bloki w URSUSIE 22.06.02, 17:16
      Masa łysogłowych złodziei i coraz więcej (NISKO !) latających odrzutowców. Zero
      zieleni, zero ścieżek rowerowych, cmentarz, korki do 9:30 rano.
      Zapraszam...
      • Gość: ??? Re: Bloki w URSUSIE IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 25.06.02, 13:52
        Ursus jest ok, ale ludzie, ten wątek to ściema, ponad połowa postów pochodzi od
        jednej i tej samej osoby - zaczynała jako Kasia...., spójrzcie na powtarzajacy
        się adres... Że się ludziom chce w to bawić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka