Dodaj do ulubionych

Vitaparc - Viterra

IP: *.w82-127.abo.wanadoo.fr 23.01.05, 01:08
Witam,
Obecni i przyszli mieszkancy osiedla, co sadzicie o rzetelnosci Viterry?
Podobno ceny wysokie a rozczarowanie rowniez spore? Jak przebiega wspolpraca
z viterra? Standard rzeczywiscie taki jak obiecywany? Jak jeziorko?

???
Obserwuj wątek
    • Gość: pz55 Re: Vitaparc - Viterra IP: *.acn.waw.pl 25.01.05, 17:46
      FATALNIE. Opóxnienie już 6 miesięcy i końca nie widac. Nie sa uczciwi: próbują
      wyłudzić aneksy by nie płacic kar za opóźnienie. Teraz wręcz żądają podpisania
      aneksu do umowy - niby że wzrosła cena bo zmieniła sie stawka VAT - ale tez
      z "podłączonym" uwolnieniem od płacenia kary (przesunięcie terminu) - pod
      groźbą niewydania mieszkania. Być może skończy sie w sądzie bo ja aneksu nie
      podpiszę. W grudniu przedstawili do odbioru mieszkania - jak na ALternatywy 4 -
      bez dzwi, bez ścian JEDNA WIELKA TRAGEDIA Może by sie zjednoczyc bo wtedy mniej
      by sie mądzrzyli ?
      • stelmik Re: Vitaparc - Viterra 04.02.05, 14:10
        Popieram, tragedia. Jestem także, niestety, ich klientem.
        Już lepiej wybrqać JW Destruction, bo oni tylko Cie oszukają w 50%.
        Od Viterry trzeba niestety się trzymać z daleka, no chyba że zależy Ci na
        wpłacie i czekaniu w nieskończoność aż łaskawie im się zechce i wywiążą się z umowy.
        A jeszcze 2 lata temu kiedy kupowałem u nich mieszkanie, zapowiadało się to tak
        pięknie. Może dlatego ze wtedy zarząd był z Niemiec, teraz jest z Polski. Szkoda
        że obecny zarząd nie podtrzymuje haseł poprzedników - naszym atutam jest jakość
        i solidność. Teraz hasłem najlepiej pasującym do Viterry jest: "płać i płacz".
        • Gość: MARIO Re: Vitaparc - Viterra IP: *.cebit.com.pl / *.cebit.com.pl 11.02.05, 19:17
          PRZESADZACIE, KUPILEM MIESZKANIE NA URSYNOWIE W PIERWSZYM EPAPIE I JEST OK
          • Gość: Gosia Re: Vitaparc - Viterra IP: 192.85.16.* 14.02.05, 07:35
            Popieram Maria!!!!!!!!
            • stelmik Re: Vitaparc - Viterra 24.02.05, 12:35
              To dziwne, ja tez kupilem, i nie spotkalem zadnego mieszkanca, ktory by
              skierowal pod adresem Viterry jakies dobre slowa. Ani na zebraniach, ani na
              spotkaniach.
              Ciekawe. A moze nie jestescie klientami Viterry, tylko pracownikami, bo to by
              wszystko tlumaczylo. :)
              • Gość: MARIO Re: Vitaparc - Viterra IP: *.cebit.com.pl / *.cebit.com.pl 24.02.05, 19:18
                NIE MOZNA PRZESADZAC Z TYM NIEZADOWOLENIEM, GENERALNIE JEST OK, MOZNA SIE TYLKO
                CZEPIAC DO CZASU W JAKIM NAPRAWIAJA USTERKI PO ODEJSCIU GENERALNEGO WYKONAWCY -
                MARCINIAKA.
                • Gość: ~klient Re: Vitaparc - Viterra IP: *.aster.pl 23.03.05, 20:59
                  Ale przecież rok przed upadkiem Marciniaka też mieli problemy z czasem i
                  jakością. Jak to można wytłumaczyć?
                  • Gość: MARIO Re: Vitaparc - Viterra IP: *.gts.pl 13.06.05, 16:02
                    OK. Faktycznie, Viterra to porażka. I co z tego? Już tam nie pracuję więc mogę
                    mówić jak jest faktycznie. Ludzie, uciekajcie przed nimi.
              • Gość: ~klient Re: Vitaparc - Viterra IP: *.aster.pl 23.03.05, 21:00
                popieram zdanie stelmik-a, dla mnie to zwykli oszuści i krętacze!!!
            • Gość: andy Re: Vitaparc - Viterra IP: *.dregis.com 14.06.05, 09:43
              Ja kupilem mieszkanie w 2 etapie.
              Jesli chodzi o caloksztalt to na pewno V. jak i osiedle ma pare mankamentow.
              Ale jak porownamy z konkurenccja to uwierzcie, ze V. wypada powyzej sredniej a
              osiedle jest rewelacyjne.
              Sami sobie porownajcie.
    • Gość: Smisu Re: Vitaparc - Viterra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 18:14
      Uwaga na lokalizację. Mieszkałem kilka lat obok planowanego osiedla Viterry na
      ul. Dzikiej Róży- developer SEDNO. Generalnie, to wiocha zabita dechami.
      Największe problemy zaczynają się w momencie, gdy trzeba rozwiązać problem
      logistyki dzieci. Polecam wycieczkę do SEDNA. Po początkowej
      popularności /mieszkali tam politycy i aktorzy/, obecnie 50% mieszkań stoi
      pustych.
      • Gość: Sylwia Re: Vitaparc - Viterra IP: *.aster.pl 17.04.05, 18:08
        Smisu,Co Ty za glupoty piszesz?Jak dziura zabita dechami?Jakie problemy
        komunikacyjne i puste mieszkania?Wszystko z Toba OK?

A co do krytykow ViTAPARC to zapytajcie ile teraz Wasze mieszkania sa warte co
        generalnie osiedle wyroznia sie i jest most wanted.Ja tez mialem sporo
        zastrzezen ale teraz juz nie plujcie do wlasnej zupy.

Sylwia
    • Gość: x Re: Vitaparc - Viterra IP: 217.153.60.* 21.04.05, 15:26
      A ja jestem bardzo zadowolony z wspolpracy z Viterr'a i jakosci mieszkania
      (chociaz rozumie rozczarowanie opoznieniem oddania mieskan z II etapu)
      • karrolla1 Re: Vitaparc - Viterra 12.05.05, 15:31
        Powiedzcie prosze co jest nie tak z tym developerem. Widzialam to osiedle i
        wyglada rewelacyjnie. Chcialam nawet kupic tam mieszkanie ale juz nie bylo
        zadnych wolnych. Zdecydowalam sie wiec na mieszkanie przy Wyscigach. Wybor
        swietny, nie zaluje, ale myslalam, ze Viterra to porzadny deveoper. Terz nawet
        zainteresowan bylam kupnem w Mokotovi, ale o po tym co piszecie to chyba sobie
        odpuszcze.
        • Gość: gos Re: Vitaparc - Viterra IP: 5.3.1R* / *.abnamro.nl 12.05.05, 18:55
          z developerem jest wszystko OK ,mieszkam na tym osiedlu 6 miesiecy ,jestem
          bardzo zadowolona ,mam piekny widok z okna ,nie mialam najmniejszego probemu z
          Viterra .Moze to z ludzmi jest cos nie tak?
          • cegiel Re: Vitaparc - Viterra 12.05.05, 22:12
            Z deweloperem jest OK, ale nie do konca. Dosc dlugo nie potrafi poradzic sobie
            z roznymi duperelami jak zle zainstalowane zamki kodowe, wciaz psujaca sie
            brama do garazu, przecieki wody w garazu. Generalnie deweloper jest na poziomie
            nieco lepszym niz sredni, ale do OK sporo mu brakuje. I raczej z budowy na
            budowe nie poprawia sie - wydaje mi sie, ze w Vitaparku bylo wiecej problemow
            niz w Ursusie.
          • Gość: ~klient2 Re: Vitaparc - Viterra IP: *.gts.pl 13.06.05, 15:59
            Czy ja wiem czu to jest coś nie tak z ludźmi z Viterry? Choć z drugiej strony
            razem tworzą firmę, więc moze coś w tym jest.
            Ogólnie wyglada to tak, że V. przyoszczędziła na wszystkim, a efekt tego widać,
            bo wszystko jest do poprawy lub wymiany. Mi np. na protokole odbioru zabrakło
            miejsca na wpisywanie usterek. Może dlatego, że miał tylko 2 kartki.
            Ale poza tym to jest OK, bo mieszkanie mam, moze nie takie jak bym chciał, ale
            jeszcze się nie zawaliło (mam nadzieje że na konstrukcji chociaż nie
            przyoszczędzili), więc nie ma co narzekać, nieprawdaż?
            • Gość: mz Re: Vitaparc - Viterra IP: 5.3.1R* / *.abnamro.nl 20.06.05, 18:51
              wspolczuje ze podiales decyzje o kupnie mieszkania nie takiego jak bys chcial
              ale coz zawsze mozesz je sprzedac (najlepiej zanim sie zawali )radze sie
              spieszyc ,
              masz racje - naprawde nie ma co narzekac- tylko rozwiazywac problemy .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka